Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De reden waarom Ajax nu niet per trein, maar per vliegtuig naar Lille afreist

Laatste update:

In tegenstelling tot vorig seizoen reist Ajax woensdag niet per trein, maar per vliegtuig naar het Franse Lille. De Amsterdammers bevestigen tegenover Ajax Life dat dit te maken heeft met de rustperiode in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam, die komende zondag op het programma stond. Ruim een jaar geleden reisde de selectie van Ajax nog met een speciale Eurostar-trein naar Noord-Frankrijk.

Dat Ajax met de trein naar Lille reisde voor de groepswedstrijd in de Champions League (0-2 zege), was de uitkomst van een speciaal overleg tussen de club en de NS. Met een Eurostar-trein werd Ajax van Amsterdam Centraal in tweeënhalf uur naar station Lille-Europe gebracht. De Champions League-wedstrijd werd echter afgewerkt op een woensdagavond, terwijl Lille OSC en Ajax nu in het kader van de zestiende finale van de Europa League op donderdag tegenover elkaar staan.

Golden Boy staat na nieuw dalletje voor vijfde ontmoeting met Ajax

In aanloop naar het duel tussen Lille OSC en Ajax schreef Voetbalzone een profiel van Renato Sanches.Lees artikel

Daardoor is de rustperiode in aanloop naar de volgende competitiewedstrijd voor Ajax een dag korter. Omdat de Amsterdammers tussen de uitwedstrijd tegen Lille en het thuisduel met Sparta zoveel mogelijk rust wil pakken, kiest men ervoor om donderdagnacht al terug te vliegen naar Amsterdam. Indien Ajax met de trein de reis van een kleine driehonderd kilometer zou afleggen, had men pas in de loop van vrijdag huiswaarts kunnen keren.

Om die reden is er gekozen om deze keer wel met het vliegtuig naar Noord-Frankrijk te reizen. Ajax zet woensdag voet op Franse bodem en zal dan ’s avonds nog een training afwerken in het Stade Pierre-Mauroy. In Lille zal trainer Erik ten Hag, die voorafgaand aan die training nog een persconferentie geeft, niet kunnen beschikken over de geschorste Ryan Gravenberch en de niet speelgerechtigde Sébastien Haller.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Dat gedoe met die trein was toch ook de grootste onzin voor wat media aandacht, je kiest gewoon het gemakkelijkste transportmiddel per wedstrijd.

17 februari 2021 om 14:26

Daar wordt in deze tijd langzaam maar zeker toch wel iets anders over gedacht natuurlijk. Je kunt het zien als media aandacht, maar ook als 'je verantwoordelijkheid pakken'. Het is opzich prima dat een club als Ajax nadenkt over duurzaamheid.

Maar van der Sar had duurzaamheid toch hoog in het vaandel staan? Toen Ajax vorige keer met de trein naar Lille ging, kon hij niet vaak genoeg roepen dat Ajax heel milieubewust bezig was, met ruggesteun van het Ajax sociale media team. Dan is wat minder rust toch ondergeschikt?

17 februari 2021 om 11:52

Het is gewoon een dag langer wachten. Gewoon een perfect te verdedigen besluit. Het is ook wel triest dat als je één keer een besluit neemt dat goed is voor het milieu dat iedereen (die zelf niet zo een besluit genomen hebben) je achteraf gaat afzeiken als je het volgende keer niet doet.

17 februari 2021 om 12:02

Het gaat mij er niet om dat iemand met de trein naar een uitwedstrijd gaat, ik vind dat zelfs heel goed vanwege het milieu. Maar toen ging dat wel met alle toeters en bellen, waardoor je nu natuurlijk zoiets kan verwachten. Het is natuurlijk ook met een lichte knipoog bedoeld.

17 februari 2021 om 12:05

Nu ik snap die knipoog niet. Maakt PSV veel verplaatsingen met de trein dan als het kan? Zoniet heb je namelijk niet echt een goede uitgangspositie om kritiek te uiten op een club die dat wel al eens gedaan heeft.

17 februari 2021 om 12:07

PSV speelt toch niet in Lille? En ze kunnen moeilijk met de trein naar Athene gaan. Dan gaan zijn ze zondag waarschijnlijk niet eens op tijd in Nederland

17 februari 2021 om 12:09

Ze hebben nog nooit een wedstrijd gespeeld in een buurland op een vergelijkbare afstand als Lille?

17 februari 2021 om 12:12

Laatste jaren niet aangezien PSV vaak al voor de winterstop uit Europa lag. Dan tref je niet veel tegenstanders. En waarom moet ik mij eigenlijk verantwoorden voor PSV?

17 februari 2021 om 12:13

PSV speelde in 2011 tegen Lille en ging toen met de bus

17 februari 2021 om 12:14

Ja ik snap niet waarom er kritiek komt op een club die één keer een goed besluit genomen heeft en het daarna om begrijpelijke reden nu een ander besluit neemt. Dat is gewoon zeiken om te zeiken op de concurrent.

17 februari 2021 om 12:19

Andres jij reageert duidelijk met afkeer tegen ajax ipv je hersenen te gebruiken. Het is toch duidelijk waarom het nu niet kan? Ik vind het een goede verklaring. De toeters en bellen komt van de media en niet van van der sar

17 februari 2021 om 12:19

Heeft meer met proberen leuk te doen en likes scoren dan met inhoudelijk reageren. Gewoon prima dat dit keer voor ander vervoer is gekozen met betrekking op de volgende wedstrijd tegen Sparta.

17 februari 2021 om 12:25

Lierse1997. PSV ging dus met de bus, niet met het vliegtuig.

17 februari 2021 om 12:26

Het is geen zeiken maar met een knipoog bedoeld zoals ik hierboven al aangaf. Maar sommigen gaan erop in alsof ik iets ergs zeg. Een cynisch grapje moet toch kunnen. Volgende keer zet ik er wel een smiley met een knipoog achter.

17 februari 2021 om 12:30

Dat was inderdaad niet helemaal duidelijk, excuses als ik het foutief geïnterpreteerd heb.

17 februari 2021 om 12:35

@andres13: 'waardoor je nu natuurlijk zoiets kan verwachten.'

Je bedoelt gezeur van mensen die het niet zo op hebben met Ajax? Nou, dan had het niet uitgemaakt hoe Ajax naar Lille was gereisd, ze vinden altijd wel iets om over te zeuren.

17 februari 2021 om 13:05

Psv speelde paar weken terug in Rotterdam tegen feyenoord. Perfect verbinding, Eindhoven - - > Rotterdam, uitstappen bij stadion feyenoord. Ik zou zeggen, tip je Duitse vrienden 😉

17 februari 2021 om 16:38

is toch onzin. De wedstrijd is om 21.00 uur dus eerdat je in het vliegtuig zit is het midden in de nacht dan nog vliegen en vanaf schiphol naar huis. Als je na de wedstrijd gelijk naar het hotel gaat, lekker uitslaapt en ontbijt en dan de trein instapt ben je zeker meer uitgerust dan een gebroken nacht. De verklaring is dus onzin. Maar snap sowieso niet waarom ze dit de wereld inbrengen. Toch alvast een beetje indekken omdat ze zelf ook wel weten dat ze vorige keer een beetje teveel aandacht aan hun zogenaamde groene tripje hebben gegeven. Iets met hoge bomen.

17 februari 2021 om 18:13

Het is niet alsof Andres13 verantwoordelijk is voor hoe PSV naar uitwedstrijden reist.. Ajax maakte er een dingetje van en PSV niet. Miss zou hij PSV net zo goed bekritiseren als zij hetzelfde hadden gedaan mbt dat hele PR stuntje vorig jaar en de tegenstrijdige keuzes sindsdien.

17 februari 2021 om 11:56

Nee dat is het dus niet, maar ik kan begrijpen dat je dat als Psv'er hoopt zodat Ajax met wat minder rust het duel tegen Sparta start

17 februari 2021 om 12:02

Haha ach Sparta winnen ze wel. Met of zonder een rustdag extra

17 februari 2021 om 12:20

Jij zou als het beste weten dat je geen enkele ploeg moet onderschatten met ado in de achterhoofd.

17 februari 2021 om 12:26

Maar PSV is geen Ajax. Dat weet jij toch ook wel zekiyech?

17 februari 2021 om 12:00

Ja maar ze spelen wel tegen het altijd lastige Sparta hè. Dat moet je niet onderschatten. Ieder uurtje extra rust kan het verschil maken

17 februari 2021 om 12:39

Tot nu toe lijkt dat voor Ajax idd te werken. Rust en niet onderschatten van clubs als Sparta en Ado.

17 februari 2021 om 13:45

Ondergeschikt ..... Het gaat hier gewoon om geld hè...... Als je dan als bijzaak iets kan doen voor het milieu mooi meegenomen. Als nu tegen Sparta iemand geblesseerd raakt omdat er te weinig rust is geweest en daardoor word je geen kampioen dan kost dat je miljoenen

Tegenwoordig moet je overal verantwoording voor afleggen lijkt. Mensen die willen zeuren zullen toch wel zeuren

17 februari 2021 om 11:56

Nouja, toen werd er op de borst geklopt hoe duurzaam de club was. Als je dan vervolgens lekker je snoepreisjes blijft maken naar Qatar en een jaar later doodleuk het vliegtuig weer pakt snap ik het cynisme prima.

17 februari 2021 om 13:27

Nee hoor, men werkte gewoon mee aan een verzoek van de reispartner om aandacht te vestigen op een alternatief voor vliegen. Niks op de borst kloppen. Het is dan echt jammer dat sommigen dat dan weer negatief moeten maken.

Dat die hele treinreis een staaltje schaamteloze greenwashing was, werd al wel duidelijk toen een paar maanden daarop koste wat het kost het snoepreisje annex 'trainingskamp' naar een van de Golfstaten doorgang moest vinden.

17 februari 2021 om 12:03

En zo veegt iedereen zijn eigen straatje schoon als dat uitkomt. Het schijnt dat Ajax bij een evt landskampioenschap dit gaat vieren op Aruba. Dus hopelijk kan Psv hier nog iets tegen doen, goed voor het milieu....

17 februari 2021 om 16:43

Dat zou vreemd zijn, aangezien Curaçao een sponsor is...

17 februari 2021 om 13:27

Het was een verzoek van de reispartner. En daar werkte Ajax eenmalig graag aan mee. Niets meer, niets minder.

Tjah zo werkt het nu eenmaal. Als je met van alles en nog wat mee te koop loopt, zal je altijd backlash krijgen. Zo ook dus die hele treinreis. Ze moesten zich weer zo nodig op de borst kloppen. En dus is het gewoon nu best wel grappig en terecht dat ze hiermee geconfronteerd worden.

Iedereen die commentaar heeft, Ajax heeft in plaats van 42 vluchten er nu 41 & 1 treinreis, hoe dan ook, bijgedragen aan het milieu. Ik heb het milieu niet zo apart hoog staan. Maar als degenen die commentaar hebben, nu allemaal voor €200 per maand minder ergens bij een bedrijfje in de buurt gaan werken, waardoor je elke dag op je fiets kan en de auto laat staan, je boodschappen op de fiets doet etc.etc. etc.. Dan pas mag je zelf klagen

17 februari 2021 om 13:03

Dit is de wereld op zijn kop.
Dit is letterlijk wat v/d Sar zei:
Directeur Edwin van der Sar van AFC Ajax: “complimenten voor de NS en Eurostar dat deze treinreis mogelijk wordt gemaakt. We leven in een klimaatbewuste tijd en wij willen als club graag een goed voorbeeld geven. Lille leent zich qua ligging uitstekend voor een treinreis, vandaar dat wij met dit idee bij de NS hebben aangeklopt. Voor Erik ten Hag en zijn mannen lijkt dit ons een efficiëntere en minder vermoeiende reis. Want de prestatie die Ajax in Lille moet leveren staat natuurlijk voorop.”

Het is toch gek, het zou een minder vermoeiende reis zijn. Volgens mij ligt Lille nog steeds op dezelfde plek, en Amsterdam ook. Hoe zou t dan nu ineens vermoeiender zijn? Ze wouden dus gewoon goedkoop scoren door 1 x met de trein te gaan en dan zeggen dat ze duurzaamheid hoog in 't vaandel hebben. Zou me niets verbazen als ze er nog geld voor kregen ook dat het een reclamestunt van de NS was, zodat meer mensen met de trein naar Frankrijk gaan. Zeg dan gewoon we doen t voor t geld, en het milieu zal ons eigenlijk een worst wezen..

Maar het is niet alleen Ajax, het is eigenlijk overal. Ik hoor dat veel bedrijven geven hun werknemers een extra vergoeding, zodat ze een lease auto in eigen beheer doen, dan heeft het bedrijf namelijk minder CO2 uitstoot.

17 februari 2021 om 13:49

Ik ben eens met jou, ik vraag me af of hoe goed het is voor de rust als je donderdagnacht al terugreist bovendien. Wedstrijd is om 11 uur afgelopen, voor je het stadion uit bent is het 12 uur, dan moet je nog naar het vliegtuig, alle formaliteiten daar doen, ben je op zn vroegst om 3 uur in Amsterdam en dan moet iedereen nog naar huis. Het lijkt mij dat een goede nachtrust erg belangrijk is in het herstel, dat krijg je op deze manier absoluut niet. Ik denk inderdaad dat het gewoon om geld gaat, wat niet erg is, het is immers een bedrijf en in deze tijd heeft iedereen het lastig, maar zeg dat dan in plaats van het goedkope praatje van vdsar over het milieu.

18 februari 2021 om 08:33

@animo, Ze hebben toch ook gewoon een goed voorbeeld gegeven? Een voorbeeld is iets dat nagedaan kan/moet worden. Een voorbeeld is niet iets dat je altijd moet doen.

18 februari 2021 om 15:00

Nee dit is hypocriet. Zelfde als ik 1 x plastic ga scheiden en iedereen in mijn omgeving laat weten, ik ben plastic aan het scheiden. Maar het een dag later al niet meer doe. Hypocriet is dat.

2 1/2uur vanaf cs Amsterdam naar Lille. Volgens mij ben je met het vliegtuig langer onderweg.

's Nachts vliegen en reizen is toch ook niet goed voor je rust? Dan is 's ochtends reizen met de trein en 's middags trainen denk ik beter. Ik vind dit een beetje flauwe kul van onze grote baas....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren