Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Ligt: ‘Hij is iemand die we de afgelopen periode echt gemist hebben’

Laatste update:

Kasper Dolberg ontbrak de afgelopen maanden vanwege een hardnekkige voetblessure bij Ajax en maakte zondag tegen Heracles Almelo zijn rentree in de Johan Cruijff ArenA. Matthijs de Ligt is blij dat de jonge Deen weer inzetbaar is voor zijn ploeg en denkt dat Dolberg iets extra’s met zich meebrengt dat anders ontbreekt in het team van Erik ten Hag.

“Het is fijn dat hij weer terug is. Kasper is een jongen met heel veel kwaliteit en iemand die we echt gemist hebben de afgelopen periode. Hij is iemand die extra elan kan toevoegen aan ons spel”, vertelt de verdediger aan Goal. In de tijd dat Dolberg ontbrak verloor Ajax definitief de aansluiting met koploper PSV, maar De Ligt denkt niet dat dit een beslissende factor is geweest.

“Met Klaas-Jan Huntelaar hebben we nu ook echt wel iemand staan die goals kan maken. Om de oorzaak dat we zeven punten achter staan neer te leggen bij het feit dat we Dolberg hebben gemist vind ik te makkelijk.” De Ligt wordt de afgelopen weken hardnekkig in verband gebracht met een vertrek bij Ajax, maar wil nog geen zekerheid geven over zijn toekomst. Dat het wellicht niet zo handig was om een tussentijds tripje naar Barcelona te maken beaamt hij wel.

“Je weet dat dat soort dingen gebeuren, terwijl ik er maar heel even was om op vakantie te gaan. Alles wat ik doe ligt onder een vergrootglas, dat is de voetbalwereld en daar moet je wel gewoon voor waken.” Of De Ligt nu wel of niet bezig is aan zijn laatste weken bij Ajax, hij weet in ieder geval wat hem aankomende zondag te doen staat: “Voor ons is het zaak om in Eindhoven te winnen en hun kampioensfeest te verpesten. Het zou niet lekker zijn als ze tegen ons de schaal pakken.”

Denk jij dat Kasper Dolberg volgend seizoen weer de nummer één in de spits is bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben ik het volledig mee eens. En al zal het onder ons Ajacieden vast geen populaire mening zijn pleit ik voor Dolberg als vaste basisspits.

9 april 2018 om 17:48

Geen populaire mening? Iedereen ziet dat Dolberg onze beste spits is. Al zou ik dit seizoen Klaas-Jan nog laten staan puur omdat het seizoen zo goed als voorbij is en je geen risico's moet gaan nemen met half fitte spelers.

9 april 2018 om 17:56

Je moet Goalberg juist wedstrijdritme op laten doen, aangezien het seizoen toch al verloren is. Ook graag Veltman weer basis (anders Mazraoui) en Eiting het seizoen af laten maken als 6.

9 april 2018 om 19:24

Waarom wedstrijdritme op laten doen als het seizoen bijna afgelopen is? Heeft geen zin want straks wordt er ruim twee maanden niet gespeeld. Iedereen moet dan weer opnieuw beginnen.

9 april 2018 om 17:55

Ik ben ook voor dolberg. Huntelaar voegt voetballend niks toe en mist 9 van zijn 10 kansen !

9 april 2018 om 18:37

Volgens mij wil de meerderheid van de Ajacieden juist Dolberg in de basis.

Overigens wel vervelend dat Ajax de 1e en de 2e spits in een cruciale fase miste. Net op dat moment verloor Ajax 5 punten (ado en Vitesse) binnen 7 dagen.

9 april 2018 om 20:30

Zoals dat voor elke club met blessures en schorsingen geldt. Daarnaast is wedstrijd 1 net zo cruciaal als wedstrijd 34 voor je eindtotaal.

Dolberg is ook echt extreem gehypet vorig seizoen. Wat je nu ziet gebeuren met de Ligt. Vorig seizoen werd hij hier zelfs vergeleken met Cruijff en van Basten.even leuk meedoen betekent nog helemaal niks. In het begin kunnen ze nog spelen zonder enkele druk. Vooral met jonge spelers zie je heel vaak dat ze dan stagneren.

9 april 2018 om 17:50

Wie heeft hem vergeleken met Van Basten laat staan Cruijff? Ik zag alleen de vergelijkingen met Ibrahimovic en Lewandowski voorbijkomen.

9 april 2018 om 17:59

Daarnaast staat er op een de Ligt echt wel heel erg veel druk, is international van het NL elftal en tegenwoordig vaak aanvoerder van Ajax. En zelfs onder die grote druk blijft hij presteren.

9 april 2018 om 18:21

Alsof dat niet erg is
.

9 april 2018 om 17:51

Van Basten en Cruijff? Kun je dat even linken? Dat heb ik nooit gelezen. Ja hij had de "hype", maar niemand heefy gezegd dat het de nieuwe Cruijff of Messi is. Daarnaast was de hype ook gewoon (deels) terecht. Hij schoot Ajax persoonlijk langs Kopenhagen en Lyon als tiener en mede daardoor haalde we voor het eerst sinds 1996 weer een Europese finale. Tuurlijk krijg je dan complimenten.

9 april 2018 om 17:58

Suarez 7 en Zytto34. Onder andere Sjaak Swart maakte die vergelijking. Maar ook hier in de reacties zag ik het zeer regelmatig voorkomen.

9 april 2018 om 18:26

Ja Sjaak Swart, goh. Wat een persoon of een klein aantal op een forum zegt betekent nog niet dat half Nederland een nat broekje heeft als ze aan Dolberg denken hoor. Maar enig lof voor deze tiener die veel goals maakte, een genot was om naar te kijken en belangrijk was is wel een beetje op zijn plaats toch?

Ik denk dat ongeveer drie kwart van dit hele forum gevuld is met argumenten van deze strekking: deze speler werd onterecht [vul in gehypt, uitgefloten, etc.] door de [vul in Ajacieden, Feyenoorders, Psvers], vorig jaar riepen 'ze' nog blablabla etc. Om dan vervolgens in discussie te raken met mensen van dezelfde groep die het originele hypen, uitfluiten etc. überhaupt al niet steunden.

Wat een bezigheidstherapie dit eigenlijk.

9 april 2018 om 18:43

Wat ik kan herinneren is dat Wim Kieft een keer die vergelijking maakte. Niet dat hij meteen hetzelfde niveau heeft, maar zag in bepaalde dingen dat hij extra kwaliteiten heeft die v Basten ook heeft.

Overigens heb ik zelf nog steeds veel vertrouwen in Dolberg. Hij heeft vorig seizoen al dingen laten zien van een heel hoog niveau en was toen slechts 19 jaar. Veel andere spitsen op die leeftijd acteren op dat moment nog alleen in jeugdelftallen en hij liet het al op het hoogste niveau in Nederland zien.

Dolberg heeft in 2 Klassiekers ook al 3 goals gemaakt. Hij laat het dus ook tegen de betere ploegen in Nederland zien. En niet alleen vs nr4 en lager.

9 april 2018 om 20:32

Je wilt met droge ogen beweren dat Dolberg op voetbalzone niet overdreven gehyped werd? Zoals F de Jong dit seizoen?

9 april 2018 om 21:38

Dat hypen is wel een irritant modewoord geworden, als het gaat om een speler van de tegenstander. Jij zal ook wel liever horen dat Ajacieden hun spelers tot op het bot afbranden toch, net als veel Ajacieden jou het liefste horen klagen over je eigen spelers. Het is behoorlijk kinderachtig gedrag en heeft niets met discussiëren over voetbal te maken maar alles met elkaar dwars zitten.

9 april 2018 om 17:53

Je ziet toch aan alles dat die jongen een bepaalde klasse heeft. Kan daarnaast als spits scoren met links, rechts en het hoofd. Is goed in de combinatie, maar kan ook zelf iets creëren. Je kan het vergelijken met Jorgensen, ook een hele goede spits welke in een minder vorm verkeerde.

9 april 2018 om 17:59

Ik vind dat de hype over dolberg zeker overdreven, bij de ligt heb ik hier minder problemen mee. De ligt laat het bijna altijd zien terwijl dolberg meer slechte dan goede wedstrijden gespeeld heeft. Ondanks dat vind ik schwaab op dit moment de beste cv in de eredivisie.

9 april 2018 om 18:19

Haha waar baseer je dat op? Schwaab is belangrijk voor het spel van Psv, maar zeker niet beter dan De Ligt hoor.

9 april 2018 om 18:29

Wordt er niet een beetje overdreven met de Ligt? 8 gele kaarten in de eredivisie is behoorlijk veel. Daarnaast nog vaak genoeg cruciale fouten (oa tegen Feyenoord).

9 april 2018 om 19:05

De ligt heeft zeker meer potentie maat schwaab heeft een veel belangrijkere rol in het team. Naast goed verdedigen staat er al weken een echte leider. Dit is iets wat de ligt (nog) niet heeft.

9 april 2018 om 19:07

@marocberkane
Daarnaast vind ik dat hij nog vaak gespaard wordt met kaarten.

9 april 2018 om 19:56

vorig jaar 6 goals in de Europa League en hij was toen pas net 19 jaar. ik snap de hype wel

9 april 2018 om 22:20

en in de eredivisie scoorde hij vooral tegen de kleine clubs. Speelde vorig jaar meer slechte dan goede wedstrijden.

9 april 2018 om 18:31

@maroc

Ik zal de quotes even voor je citeren.

"Dolberg is qua speler een type Van Basten"

"Dolberg heeft dingen die Cruijf ook had"

Lees wat wil je lezen he

9 april 2018 om 20:37

Ja ik heb ook dingen die Cruijf ook had. En bij de amateurs lopen ook types v Basten. Maar door die namen te noemen plak je een label van enorme belofte op zo'n jongen, wat nog niet echt onderbouwd is. En dan kan het alleen maar tegenvallen, zoals in 9 vd 10 het geval is bij Ajax-talenten die een aardige carriere maken en toch als mislukt worden gezien omdat ze geheid de absolute top zouden halen.

9 april 2018 om 19:04

Overhypt mee eens, maar hij heeft wel een aantal extreem goede wedstrijden gespeeld. Ik kan me nog herinneren thuis tegen Celta, hij speelde een perfecte wedstrijd. Echt op een heel ander niveau dan iedereen anders op het veld. Helaas is hij sindsdien veel te wisselvallig gebleken.

Met Dolberg verloor Ajax ook van Vitesse, Heracles en Utrecht dus gemist.. Denk dat dat wel meevalt. Hij was sowieso niet in goede doen. Benieuw hoe Dolberg uit zijn blessure komt.

9 april 2018 om 17:52

Tuurlijk heb je hem gemist. Siem was echt pure drama tegen ado en vitesse de 2de seizoenshelft. Dat had Dolberg waarschijnlijk veel beter ingevuld.

9 april 2018 om 18:49

Tegen ADO uit (gelijk) en Vitesse thuis (verlies) speelde Ajax met Dolberg dus dat maakte heel weinig uit.

9 april 2018 om 19:35

Als Casierra gespeeld had ipv de Jong was Dolberg wellicht niet gemist.

klaas jan valt vies tegen ik denk echt wel dat ajax meer punten had gepakt met dollberg puur en alleen omdat dollberg ook kansen voor zichzelf kan creëren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren