Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Jong lyrisch over Oranje-klant: ‘Hij is echt een rots in de branding’

Laatste update:

Nigel de Jong staat sinds januari 2018 onder contract bij FSV Mainz 05, nadat de 33-jarige middenvelder eerder bij Galatasaray, LA Galaxy, AC Milan, Manchester City, Hamburger SV en Ajax werkzaam was. De routinier is tot dusver ook tot 88 interlands namens Oranje gekomen. De Jong hoopt dat Oranje betere tijden gaat kennen en prijst met name Virgil van Dijk.

“Hij is echt een rots in de branding. Hij is erg kalm. Dat zit in zijn persoonlijkheid en dat zie je ook in zijn spel. Hij is erg intelligent en leest spelsituaties goed. Hij is ook sterk aan de bal en sterk in de lucht. Hij is een echte professional en is een van de spelers die lange tijd onder de radar zat. Van Dijk werd nooit gezien als het grootste talent”, zegt De Jong in gesprek met JOE.

“Maar hij heeft zichzelf gedwongen naar de plek waar hij nu staat”, vervolgt de routinier over de verdediger van Liverpool. “Hij is de duurste verdediger ter wereld, dankzij zijn doorzettingsvermogen en arbeidsethos. Het is niet alleen talent dat telt, want veel spelers hebben talent, maar komen vervolgens nergens. Je moet het combineren met hard werken en opofferingen maken.”

“Dat kan ik echt aan hem waarderen. Hij wilde de beste worden op zijn positie en heeft er hard voor gewerkt. Ik hoop dat hij voor lange tijd de aanvoerder van Nederland zal zijn en een legende gaat worden bij Liverpool”, aldus de Jong, die ook lovend is over Ronald Koeman: “Ik denk dat de nationale ploeg in goede handen is. Het is zonde en het doet pijn dat we twee grote toernooien missen. Het doel is nu iets creëren waar we trots op kunnen zijn.”

Ben jij het eens met Nigel de Jong?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als oranje zich wilt kwalificeren moeten ze naar mij luisteren. Weg met Strootman en Wijnaldum beide op het middenveld. Traag, sloom, geen creativiteit. Ga voor Donny, Propper en als controlerende speler Daley Blind. Of Wijnaldum mischien maar dan zouden we Blind op de back moeten zetten. Babel in de spits zodat Depay daar om heen kan zwerven. We hebben qua kwaliteit een geweldige selectie. Maar we moeten voetballende mensen erin doen. Doen we dat niet dan wordt het een tragisch elftal zonder scorend vermogen.

Stel de meest creatieve spelers op Koeman.

5 april 2018 om 14:35

Dom van je dat je niet gesolliciteerd hebt destijds als bondscoach

5 april 2018 om 14:39

Oranje moet gewoon echt voor aanvallen voetbal gaan met de juiste creativiteit. Portugal is geen graadmeter omdat het maar een oefen wedstrijd was. Maar de manier van spelen was goed. Drang naar voren en de bal laten rond gaan.

5 april 2018 om 19:39

In die wedstrijd speelde Wijnaldum best goed (al keek idereen alleen naar de Pröper). Speelde regelmatig 1 of 2 tegenstanders uit.

5 april 2018 om 14:46

Wijnaldum en Strootman moeten erbij blijven. Ze moeten niet als controleur worden ingezet, waar ze de afgelopen 20 interlands hebben gespeeld, want daar liggen hun krachten niet. Zet Propper maar als creatieve controleur neer en dan zullen Strootman en Wijnaldum ook beter renderen.

5 april 2018 om 15:05

Juist niet, we moeten meer aanvallende impuls hebben. Donny en Propper geven zoveel meer drang naar voren. Dat zag je heel duidelijk tegen Portugal. Strootman en Wijnaldum verschillen niet veel van elkaar. Propper en Donny daarin tegen ook niet. Maar beide wel altijd de intentie om de bal naar voren te spelen. Dan tikkie breed tegen Engeland.

5 april 2018 om 15:35

Je zegt net zelf dat Portugal geen graadmeter is, maar oppert voor Donny omdat we zagen dat het goed ging tegen Portugal?

5 april 2018 om 17:41

Goede wissels voor nu maar ben bang dat meer middenvelders deze twee zullen passeren de komende jaren. Wijnaldum is een renpaard geworden met weinig extras. De Europese top is te hoog gegrepen voor em en hij gaat alleen nog maar meer op de bank zitten. Hij verkast beter naar de subtop. Strootman is helaas een triest verhaal na zijn langdurige blessures. Erg behoudend in zijn spel. Kan hij weinig aan doen, dat is de rol die hij krijgt bij Roma maar hij kan het niet omzetten naar wat Nl11 nodig heeft waneer zij met 5 verdedigers spelen. Als je buiten die 5 ook nog eens twee verdedigende middenvelders hebt kan je aanvallend niets meer, zeker omdat we geen Robben, Bale, Messi of Ronaldo voorin hebben maar slechts Babel en Memphis.

Van de Beek, Propper, Ginkel, Vilhena, de Jong zijn van een andere, modernere generatie die lopend die vermogen kopellen met agressiviteit, techniek, scorend vermogen en inzicht.

5 april 2018 om 15:17

mooi betoog maar Blind is ook een speler die het spel vertraagd. dat is een zelfde type als Strootman die geen risico of initiatief durft te nemen en dan balletjes breed en terug gaat spelen over 2 meter. als je dan over creativiteit in je elftal praat moet je dit soort spelers juist vermijden

het middenveld wat er tegen Portugal stond vond ik het prima doen dus waarom dat niet gewoon laten staan voorlopig?

5 april 2018 om 15:39

Gelul natuurlijk. Ik denk dat Dayley juist het beste tot zn recht komt als een controlerende middenvelder die met zijn inzicht, want dat heeft hij, iemand weg kan steken de diepte in. Voorbeeld hiervan is nog steeds die fantastische pass die hij op V persie geeft in die legendarische pot tegen spanje in 2014. Daarnaast is hij ook niet vies van een beetje verdedigend werk. Prima speler om erbij te hebben. Echter in een 5-3-2 (Of 5-2-3, 3-5-2) heb je niet zoveel aan een type blind omdat het aanvallend wel wat magertjes is. Dus ga je kijken naar een middenveld met meer allround spelers zoals een van de Beek en een Pröpper die zowel aanvallend als verdedigend hun mannetje staan en continu in beweging blijven.

5 april 2018 om 15:47

wat ik zo grappig vind is dat iedereen zegt dat Blind een speler is die passes vooruit stuurt, maar dat er dan niemand is die verder komt als dat ene voorbeeld van die dieptepass op Van Persie van een WK dat inmiddels 4 jaar geleden heeft plaatsgevonden. dat zegt eigenlijk al alles over het zogenaamde vooruit passen van Blind imo. dat doet hij gewoon zelden tot nooit

5 april 2018 om 16:07

Ja Japie maar dat zal ook te maken hebben met de rol die hij vervuld in de teams. Bij United heeft hij ook regelmatig latejn zien echt wel passes vooruit te sturen en risico neemt om iemand weg te sturen. Maar speelde daar ook voornamelijk op LB of zelfs CB en dan heb je die ruimte niet altijd om dat te laten zien. Toen hij bij Ajax in zijn laatste jaar op CVM speelde was hij juist diegene waarvan het gevaar kwam. Altijd vooruit spelend en kwam regelmatig met splijtende passes waarmee hij spitsen of andere aanvallers wegstak. Hij kan dat echt wel goed en imo beter dan spelend op LB en CB omdat hij op die CVM positie zijn gebrek aan snelheid enorm goed kan compenseren met inzicht en passing. Dat we geen recente voorbeelden kunnen noemen komt ok omdat hij al lang uit de roulatie is.

Hiermee zeg ik ook niet dat hij in de basis moet hea. In tegendeel zelfs. De basis elf van de laatste wedstrijd is wat mij betreft onomstotelijk de beste keuze. Maar het is wel lekker om spelers als blind erbij te hebben! Kan geen linkje paatsten maar zoek op youtube is een dayley blind passing compilatie op en de ene na de andere fantastische dieptepass vliegt je om de oren. en dat is recenter dan die bal op v persie uit 2014.

5 april 2018 om 17:42

ik zal van Blind dat filmpje eens bekijken maar goed, die filmpjes zijn er ook van Strootman. als je dan een compilatie maakt over 3 of 4 seizoenen zal dat idd zo lijken maar dat is ook de manier hoe zaakwaarnemers soms middelmatige spelers op toppers kunnen laten lijken en aan grote clubs slijten.

de beste momenten over 150 wedstrijden in elkaar editten vertekend al heel snel de ware kwaliteiten van een speler. natuurlijk zal Blind incidenteel wel eens een pass naar voren geven maar structureel is dat natuurlijk niet echt het geval. het blijft een speler die al het risico probeert uit te sluiten

5 april 2018 om 15:27

Maar gelukkig luisteren ze niet naar jou. Strootman en Wijnaldum werden jarenlang verkeerd gebruikt. Wijnaldum stond voor het eerst op zijn juiste positie tegen Portugal en meteen zag je dat die goed speelde. En Blind? Kom op zeg....... die wordt finaal overlopen.

5 april 2018 om 15:31

Babel in de spit kan, maar die is ook alweer 31. Ik blijf Locadia de beste optie vinden (ook boven Dost). Verder ben ik geen groot fan van Blind trouwens, dus waarom je die er per se in wil hebben?

5 april 2018 om 17:48

ik weet het niet. Locadia heeft totaal geen dynamiek of creativiteit in zijn spel en we hebben al een zwaar tekort aan die twee dingen in het elftal

5 april 2018 om 18:09

Babel heeft dat wel? Ik vind Locadia ook een ideale spits voor het huidige Oranje, omdat hij vrij allround is, vergelijkbaar met Babel. Laat de creativiteit nou maar over aan andere spelers.

5 april 2018 om 18:17

Babel is ook geen geweldenaar maar die heeft wel meer snelheid als een Locadia natuurlijk en hij is toch ietsje minder voorspelbaar als Locadia. aangezien dit Oranje het best rendeert op de counter zou ik daarom eerder gaan voor een Babel of Promes dan voor een Locadia

maar aan welke spelers kan je de creativiteit overlaten? die zijn er amper. heel misschien heeft een Depay in vorm dat en Propper heeft nog wel een pass naar voren maar de rest zijn echt puur dienende spelers

5 april 2018 om 15:47

Ga toch weg man. Wat heeft Donny laten zien? Wijnaldum krijgt veel speeltijd. Ja, ik ben het eens dat Strootman en Wijnaldum niet beide moeten starten, maar 1 van hen moet sws. Zet Blind erneer als controlerende middenvelder, Wijnaldum and Propper voor hem. Maar echt geen Donny.

5 april 2018 om 16:09

Donny heeft in 1 interland al meer goede dingen laten zien dan Strootman in 20. Om zo'n jongen zo vroeg al vaste basisklant te maken valt inderdaad over te twisten maar standvastig om de jongens blijven roepen die al anderhalf op rij falen schieten we ook niks mee op. We hebben een echte sterke controleur nodig, als De Roon zich blijft doorontwikkelen zie ik een middenveld: De Roon (punt naar achter) met Wijnaldum/donny/pröpper (2 van die 3, afhankelijk van je tegenstander) best zitten in de toekomst.

5 april 2018 om 17:37

Vd Beek deed het echt prima hoor tegen Portugal. die bracht gif, strijd en duelkracht in het elftal. juist 3 eigenschappen die Blind niet heeft. Blind word door zijn gebrek aan snelheid ook al heel snel overlopen op het middenveld. het is niet voor niks dat hij bij United naar de laatste linie werd geschoven

5 april 2018 om 16:27

Wijnaldum is geen controlerende speler en Daley Blind is er te traag voor. Verder zie ik liever Promes samen met Depay in de spits. Promes is jonger en Babel is niet beter. Als Oranje beter gaat draaien, gaan jongens als Wijnaldum en Promes ook wel beter voetballen.

Verder is Van De Beek nog vrij jong en kan ik nog niet zeggen dat ik er een onbetwiste basisspeler in zie. In de toekomst zal dat wel gaan komen mits hij zich blijft doorontwikkelen, maar op dit moment ga ik dan toch veel liever voor Wijnaldum. Tegen Portugal vond ik hem sterk spelen.

5 april 2018 om 16:53

Waar komt 1 van de grootste Nederlandse talenten Frenkie de Jong dan te staan?

5 april 2018 om 17:39

ik vind het nog erg vroeg om Frenkie De Jong nu al te selecteren. laat hem zich eerst eens bewijzen bij Ajax. die heeft nog veel te weinig laten zien om nu al voor Oranje in aanmerking te komen. bovendien speelt hij bij Ajax achterin dit seizoen en daar heb je al Van Dijk, De vrij en De Ligt voor. hij heeft zeker de potentie om een vaste international te worden maar nu vind ik het nog erg vroeg

5 april 2018 om 18:36

Je kunt Strootman, Wijnaldum, Propper enzovoort moeilijk passeren voor een speler die net een handjevol goede wedstrijden heeft gespeeld en in zijn debuutseizoen qua basisplaats niet eens op zijn eigen positie speelt. Verder is het overigens nog afwachten of hij wel echt zo'n enorm groot talent is.

5 april 2018 om 18:58

voor Nederlandse begrippen is het wel een groot talent imo, voor internationale begrippen voorlopig nog niet. er zijn jongens van 20 jaar die al onbetwist basisspeler zijn bij een topclub in een topcompetitie. wat dat betreft heeft hij nog een hele lange weg te gaan wil hij bij dat niveau gaan aanhaken in de toekomst

Waanzinnig hoe simpel van Dijk vaak overeind blijft. Zoveel snelheid, kracht, rust en natuurlijke uitstraling dat tegenstanders met regelmaat al stoppen met rennen, het duel niet aangaan of zodra hij de bal krijgt hem niet onder druk zetten omdat hij zich er toch wel onderuit voetbalt, wat je gisteravond ook regelmatig zag. En hij heeft ook zo'n 'makkelijke' trap in de benen, waar hij het spel mee kan verleggen. En als ze het duel wel aangaan, wint hij ze vrijwel allemaal. Niet voor niets dat Liverpool nu zo sterk (of in elk geval stuk sterker) staan achterin sinds zijn komst.

De andere kant van het 'simpel' overeind blijven, is dat hij nog wel eens laconiek wordt. Maar verder zo ongelooflijk compleet.

5 april 2018 om 14:37

De transfer naar Celtic heeft hem goed gedaan. Europees spelen en veel wedstrijden nationaal gespeeld. Ook mag hij Koeman dankbaar zijn voor ze stap naar Southampton. Niet de makkelijkste stap van Schotland naar de Priemier League.

5 april 2018 om 14:44

De stap is voor velen wellicht lastig, maar voor Virgil was de Schotse competitie in het laatste jaar eigenlijk een speeltuin. Het mooie was wel dat hij meer bekend was met het fysieke spel daar. Je wist gewoon (ja, makkelijk achteraf) dat hij ging slagen in Engeland en als het Koeman niet was pikte een ander 'm wel op. Maar wel 'ideaal' dat het zo gelopen is, ja.

5 april 2018 om 15:51

Van Dijk stond toen ook al in de belangstelling van clubs als bv een Arsenal toen alleen Koeman was slim genoeg om die clubs voor te zijn. sowieso heeft Koeman het prima gedaan bij Southampton qua aankopen. Mane, Van Dijk, Pelle en Tadic zijn allemaal van onschatbare waarde geworden bij die club destijds

5 april 2018 om 15:19

je zag al bij Groningen dat deze speler echt een topper kon gaan worden. onbegrijpelijk dat de top 3 deze speler destijds heeft laten liggen. Groningen deed hem toen weg voor 2,5 miljoen. Ajax bv kocht toen liever Vd Hoorn die nog een miljoen duurder was ook. dan zitten je scouts echt te slapen

5 april 2018 om 15:33

Kennelijk moest het zo gaan. Als Psv, Ajax of Feyenoord hem had opgepikt, dan was hij wellicht niet de speler geweest die hij nu is. Dat hij toen al talent had staat buiten kuif, maar kennelijk zagen de scouts ondanks dat, geen plek voor hem in hun selectie.

5 april 2018 om 15:36

misschien wel inderdaad. ik sla de Eredivisie hoger aan dan de Schotse competitie maar de fysieke weerstand die je daar hebt met die Britse krachtpatsers zal je hier niet snel kunnen ervaren. hier is alles meer gericht op techniek en georganiseerd voetbal waar die wedstrijden daar soms echt nog uitmonden in een veldslag. kom je dan in de PL terecht is de stap puur fysiek gezien misschien minder groot als dat je uit de Eredivisie naar de PL gaat

Het Nederlands elftal begint steeds meer vorm te krijgen. Ik heb er vertrouwen in. Alhoewel het aanvallend allemaal nog zeer pover is denk ik dat we het veel tegenstanders lastig kunnen maken met een goede tactiek. Ik zou als volgt spelen. Maar spelers als Frenkie de Jong en Daley Blind zouden er ook makkelijk in kunnen staan.

Cillessen
de Vrij
van Dijk
de Ligt
Hateboer
Propper
vd Beek
Vilhena
Wijnaldum
Babel
Depay

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren