Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Jong: ‘Je wilt toch iedereen laten zien dat wij als Ajax beter zijn dan PSV’

Laatste update:

Jong Ajax won vrijdag de minitopper: in de Jupiler League was de Amsterdamse talentenploeg met 1-0 te sterk voor Jong PSV. Volgens middenvelder Frenkie de Jong stond de wedstrijd tegen de Eindhovenaren rood omcirkeld in de agenda.

/

“De wedstrijd tegen Jong PSV leefde absoluut. We staan allebei hoog in de competitie en je leest er veel over in de media. En je wilt toch iedereen laten zien dat wij als Ajax beter zijn dan PSV. Ik denk dat we de hele wedstrijd gedomineerd hebben en daarom ook verdiend hebben gewonnen”, aldus De Jong via de officiële kanalen van de Amsterdammers.

Omdat VVV-Venlo won en Helmond Sport een punt pakte gaat de periodetitel aan de neus van Jong Ajax voorbij, maar dat maakt De Jong weinig uit. “Er is vooraf ook niet echt over gesproken. We wisten het natuurlijk wel, en het zou uiteraard iets extra's zijn geweest, maar we kunnen toch niet promoveren. We moeten gewoon onze wedstrijden blijven winnen en ons blijven ontwikkelen.”

Denk je dat Jong Ajax voor het kampioenschap kan gaan in de Jupiler League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heerlijke speler! Kan niet wachten om het middenveld met nouri, vd beek en frenkie de jong in Ajax 1 te zien! Vullen elkaar erg goed aan en weten elkaar perfect te vinden, mijn ideale middenveld over een tijdje!

Ajax was stukken beter naar creeerde niet heel veel kansen, werd eigenlijk perfect gevoetbalt tot aan de 16. Gelukkig pakt Sierhuis nog een doelpunt mee en win je de wedstrijd zeer verdiend. Toch netjes met zo veel afwezigen(nouri, vd beek, cerny etc), en niet de minste..

Toekomst ziet er goed uit!

10 december 2016 om 12:57

Wie van de spelers die gisteren bij Jong speelde zie jij het eerste halen op de de Jong na dan? Er zitten volgens mij toch vooral veel net niet spelers in zoals Clement.

10 december 2016 om 13:22

Maar al die spelers die jij als eerste opnoemt zijn toch niet van het kaliber Nouri, de Ligt en vd Beek vind je wel? Ze zouden het eventueel kunnen halen, maar het zijn zeker heen toptalenten.

10 december 2016 om 13:37

Ik denk toch dat Eiting het niet gaat halen. Hij heeft een probleem met zoveel toppers van dezelfde generatie voor het middenveld. Het is een prima speler die ook zeker zijn weg in de Eredivisie zal vinden, maar of hij de strijd kan winnen met De Jong, Nouri, VD Beek etc, ik betwijfel het. Mocht hij niet doorbreken vind hij wellicht via een andere Eredivisie club alsnog de weg naar Ajax 1.

10 december 2016 om 13:52

Eiting is een intelligente speler en doet mij denken aan Daley Blind. Alleen is Eiting nog iets vaardiger aan de bal. Geen toptalent maar intelligentie en hard werk kunnen je een eind brengen.

Kluivert mag je misschien wel in die topcategorie plaatsen. Die heeft echt een hoop kwaliteiten. En met het gebrek aan andere talentvolle Nederlandse aanvallers zou het snel kunnen gaan met hem.

Verder is het jammer dat er een aantal grote talenten uit deze leeftijdsgroep zijn weggeplukt zoals Fosu-Mensah, Dilrosun, Malen en Peeters.

10 december 2016 om 14:30

Nee oke, ik bedoel meer te zeggen dat deze laten we dan A1 lichting zeggen naar mijn mening minder is dan die van de afgelopen seizoenen.

10 december 2016 om 16:35

Spelers waarvan ik denk dat zij het eerste gaan halen zijn inderdaad een beetje de spelers die KennyTete2 benoemd al vind ik de Lange ook een goede keeper! Wel moet ik je gelijk geven! Deze generatie is minder dan de vorige generatie. De leeftijdscategorie hieronder(b1) vind ik nog minder, in de c1 zie ik wel een paar leuke spelers, denk dat we het daarvan moeten hebben.

Al doel ik met mijn laatste zin meer op de generatie die nu doorstroomt met nouri vd beek etc. Ik verwacht dat zij het ajax spel zullen verbeteren, misschien niet direct maar op den duur moet dat gezien hun kwaliteiten wel goedkomen!

Ajax hoeft zich imo de komende jaren enkel te versterken op de lcv, linksback en flanken afhankelijk van wie er vertrekken uiteraard. De spelers die nu doorbreken zie ik nog wel enkele jaren bij ajax spelen dus opzich is het geen ramp dat de generatie die hierachter komt wat minder is. Spelers die nu in de c1 spelen kloppen hopelijk tegen de tijd dat de ligt en consorten vertrekken nadrukkelijk op de deur.

Er zijn helaas ook een aantal spelers weggekocht, spelers waarvan ik vind dat het toptalenten waren in de vorm van donyell malen en fosu mensah. Wat dat betreft lijkt er niets mis ajax jeugdopleiding! Heb dan ook enorm zin in as donderdag, ik verwacht wederom een piepjong ajax dat Cambuur van de mat speelt in de bekerwedstrijd!

Geweldig van hem gisteravond. Ik dacht dat Ajax kansloos zou zijn nu veel Jong Ajax spelers meespeelden in Luik. Met daarna de arrogante commentaren uit Eindhoven...

Jong Ajax gebruikte Jong PSV als speelbal. Jong PSV heeft bijna de gehele wedstrijd achter de bal aangerend. Terwijl jong Ajax de bal rustig rond tikte. Nee, dit jong PSV ontbeert een hoop voetbalintelligentie. Het is vooral veel Fysiek maar verder is het niet bijzonder wat Jong PSV liet zien. Dat is vooral erg jammer voor het Nederlandse voetbal. Ik volg de jeugd van PSV niet maar hoop toch dat jong PSV niet representatief is voor het algehele niveau van de jeugdopleiding van PSV want dat zou dan toch erg tegenvallend zijn.

10 december 2016 om 12:25

Je volgt jong PSV niet en je mening basseer je dus op deze wedstrijd? Jong PSV heeft een periode titel op zak... al mogen ze niet de play off spelen

10 december 2016 om 12:35

Hij baseert zijn mening puur op gisterenavond, waarin hij in die wedstrijd ziet dat psv een hoop voetbalintelligentie mist. Daar is toch niks mis mee?

Ja ze hebben een periodetitel gewonnen, dat zegt ook genoeg. Maar wellicht hun kruit verschoten en hardlopers, doodlopers?

10 december 2016 om 12:52

Daarna begint hij ook over het Nederlandse voetbal en de PSV jeugdopleiding. Als of daar ook maar iets zinnigs over te zeggen is op basis van 1 wedstrijd. Jong PSV heeft nu niet de vorm van het seizoen, de selectie wisselt nogal vaak, sommige spelers zijn gewoon nog niet constant. Het onzin dat her vooral fysiek is, want qua fysiek zijn juist bijna alle andere Jupiler League teams verder mede ook omdat ze veel ouder spelers hebben .

10 december 2016 om 12:48

Jij evalueert even heel Jong PSV en de rest van de jeugdopleiding op basis van 1 wedstrijd? Jong PSV heeft al een periodetitel op zak, PSV B1 werd afgelopen seizoen kampioen, PSV A1 en Ajax A1 speelde beslissingswedstrijd om het kampioenschap en PSV A1 is net groepswinnar geworden in de Youth League in een poule met Bayern en Atletico.

Er spelen zat talenten bij PSV, ook in Jong PSV al deden ze gisteren niet allemaal mee. Jong PSV zit ook gewoon in een minder fase nu. Spelers als Rigo (die gisteren niet mee deed) zijn gewoon absolute toptalenten.

10 december 2016 om 13:21

Ik heb gisteravond helaas niet kunnen kijken, maar jong PSV zit momenteel inderdaad in een mindere fase. Om op basis van deze wedstrijd te concluderen dat jong PSV voetbalintelligentie mist vind ik dan ook niet terecht. In dit team zit absoluut veel potentieel en spelers als Dante Rigo laten ook vrijwel wekelijks zien juist wel over ontzettend veel talent en voetbalintelligentie te beschikken

10 december 2016 om 13:24

Rigo heeft de laatste weken niet zo vaak meegedaan. Doet bij O19 mee omdat die een paar plaatsen moesten stijgen om in de kampioenspoule te komen. Maar is inderdaad een fantastisch talent.

10 december 2016 om 16:42

PSV heeft sinds de komst van Art Langeler geïnvesteerd in de jeugd. Er lopen daar ook enkele prima spelers! Niets mis met die jeugdopleiding! Dante Rigo vind ik bijvoorbeeld een prima speler!

Wel vind ik dat PSV ten opzichte van Ajax de jeugd iets minder snel kansen geeft, maar goed.. jeugd kansen geven zit in het dna van ajax, bij psv iets minder.

Neemt niet weg dat ze daar prima bezig zijn wat jeugd betreft! Daar doet een mindere wedstrijd tegen Ajax niets aan af!

Ook hier kreeg Ajax weer een cadeautje van een vrije trap waar de goal uit kwam. Anders blijft het zeer waarschijnlijk een bloedeloze 0-0..... voor de nuance!

10 december 2016 om 12:40

dat weet je natuurlijk nooit.

10 december 2016 om 13:39

Gezien de kansen verhoudingen was deze uitslag meer dan terecht. Was die goal niet gevallen was hij later wellicht alsnog gevallen aangezien Ajax nog genoeg kansen heeft gehad.

Deze jongen heeft een techniek waar je u tegen moet zeggen. Schitterend wat hij allemaal met een bal kan, Dat kort wegdraaien beheerst hij tot in perfectie. Echt een pareltje uit de Willen II opleiding.

Speelt erg goed bij Jong Ajax. Heeft dit seizoen al mogen ruiken aan het eerste van Ajax en wat minuten meegepikt, maar ik hoop echt dat hij zich goed ontwikkeld en uiteindelijk een goede speler voor het eerste van Ajax kan worden.

Komt sowieso wel een mooie lichting aan bij Ajax. Ben benieuwd hoe spelers als de Jong, Nouri, van de Beek, Cerny, de Ligt, Kluivert, etc. zich zullen ontwikkelen. Van spelers als Veltman en Klaassen sluit ik niet uit dat ze na dit seizoen zullen vertrekken en dan kunnen deze jeugdspelers weer doorschuiven.

Eigenlijk moet je er ook nog eens bij rekenen dat Ajax met Bazoer, el Ghazi, Tete en Riedewald ook nog spelers heeft rondlopen die vrij jong zijn, alleen Bazoer en Tete (aflopend contract) lijken te vertrekken, el Ghazi lijkt zich terug te vechten en Riedewald zal op den duur hopelijk ook weer een basisplaats hebben (zie hem graag als linksback), maar van Bazoer en Tete is het gewoon erg jammer dat ze (waarschijnlijk) zullen vertrekken en ja, het middenveld staat goed en ook Veltman doet het opzicht wel goed, maar als Klaassen vertrekt dan kan je Bazoer daar neerzetten (op de 6 positie) en dan Schã¶ne doorschuiven naar de positie van Klaassen en met Tete heb je dan een uitstekende opvolger voor Veltman in huis.

10 december 2016 om 12:55

Vind je Kluivert echt een groot talent? Ik heb zeer mijn twijfels of hij wel echt Ajax 1 materiaal is. Ik vind juist dat er in de huidige A1/Jong geen enorme talenten spelen. Die spelers die jij opnoemt op Kluivert na uiteraard wel, maar die draaien ook al wat langer mee. Daarachter zitten geen talenten van hetzelfde kaliber naar mijn mening.

10 december 2016 om 13:52

De Ligt is gewoon nog A1 materiaal he, is dit jaar pas doorgeschoven naar Jong, draait dus nog niet zo lang mee en is toch echt wel een behoorlijk talent. Het feit dat jij denkt dat er niet zoveel loopt of dat ze al langer meedraaien komt omdat die jonkies (VD Beek, Nouri, Cerny) al heel snel doorstroomden naar Jong Ajax terwijl ze allemaal nog maar 19 jaar oud zijn.

10 december 2016 om 14:29

Ja weet de Ligt is een toptalent, waarvan je net als bij Nouri en vd Beek wel met bijna zekerheid kan zeggen dat ze ook echt een basisplaats gaan veroveren in de toekomst. En dat zag je twee jaar geleden ook al wel aankomen, maar ik bedoel ik zou nu niet een speler bij O19 kunnen opnoemen van wie je dat kunt zeggen.

10 december 2016 om 16:47

Ik niet, tenminste niet van het niveau vd beek, nouri etc. Wel een interessante speler waarvan ik hoop dat ie nog enkele stappen maakt.

De komende tijd komen er geen spelers van het kaliber nouri aan, maar goed dat lijkt mij geen schande. Wanneer nouri zijn volledige potentieel haalt zijn er weinig betere denk ik?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren