Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Jong: ‘Ben altijd wel fan van Van Persie geweest, ik had het leuk gevonden’

Laatste update:

Bij Feyenoord wacht men al dagen op de komst van Robin van Persie, maar de topscorer aller tijden van Oranje zal in ieder geval niet tijdig arriveren om de Klassieker te kunnen spelen. Frenkie de Jong vindt het jammer dat hij het komende zondag niet tegen Van Persie op zal nemen, als Ajax de Rotterdammers in de eigen Johan Cruijff ArenA ontvangt.

“Ik moet zeggen dat ik altijd wel fan van Van Persie ben geweest. Ik had het leuk gevonden. Feyenoord heeft een goede ploeg met veel individuele kwaliteit. Maar wij spelen thuis en ik denk dat wij een nog beter team hebben”, zegt De Jong tegenover FOX Sports. Ook onder de nieuwe trainer Erik ten Hag zal hij waarschijnlijk verdediger blijven. “Ik had wel verwacht dat ik zeker in het begin nog even achterin zou spelen.”

“Maar uiteindelijk word ik wel weer middenvelder. Mijn kracht ligt vooral aan de bal. Maar als ik als verdediger een grote carrière ga maken, vind ik het ook prima. Ik denk alleen dat die kans op het middenveld groter is”, aldus de twintigjarige verdediger annex middenvelder. Hij merkt dat onder Ten Hag de nadruk vooral op het tactische gedeelte ligt. “Dat snap ik ook wel. Hij is net nieuw en wil dat het goed staat zondag. Het is natuurlijk niet dat we het helemaal om gaan gooien, want op zich deden we het aardig. Vooral als de tegenstander de bal heeft staan we wat anders, meer in de zone.”

Waar zou jij Frenkie de Jong opstellen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Frenkie is een leuke vondst achterin in de eredivisie omdat hij de openingen kan vinden. Maar op ieder ander niveau komt hij fysiek tekort om als cv te acteren. Het is gewoon een middenvelder. Zie hem liever als 6 of als 10.

19 januari 2018 om 17:19

Op een hoger niveau komt ie inderdaad fysiek tekort. Maar toch denk ik dat het ook behoorlijk leerzaam kan zijn voor die jonge spelers, om af en toe ergens anders te spelen. Nu leert ie namelijk ook goed meeverdedigen en creër je een speler die zowel aanvallend als verdedigend zijn mannetje staat.

19 januari 2018 om 17:22

Inderdaad, uit nood geboren, maar wel naar behoren gedaan (gezien wat je mag verwachten). Ik vraag me wel af of hij stootkracht genoeg heeft om als 10 te spelen. Van wat ik gezien heb gaat mijn voorkeur uit na een positie achter de 10, afhankelijk van de opstelling.

19 januari 2018 om 17:32

Zou hem wel als '6' willen zien. Speelt vrijwel alles naar voren, heeft genoeg voetbalintelligentie om harde duels de baas te zijn door middel van positionering.

19 januari 2018 om 17:43

Vind hem juist in de 16 meter wel sterk, kan ook nog redelijk koppen voor zo'n klein gastje en gaat redelijk nauwkeurig met de kansjes om. Denk dat je zijn verfijnde passing juist rond de 16 heel goed kunt gebruiken.

19 januari 2018 om 18:19

Komt hij op het middenveld niet fysiek te kort denk je? Veel clubs en landenteams spelen met krachtpatsers en loopwonderen op het middenveld. Op het middenveld wordt vaak meer druk uitgeoefend, daar vinden veldslagen plaats. De Jong lijkt me wel een slimme voetballer die veel positioneel op kan lossen. Samen met een fysiek sterke speler moet hij best een goed centrum van de verdediging kunnen vormen.

19 januari 2018 om 18:55

Hij heeft aardig wat loopvermogen en wint procentueel meeste duels in Eredivisie, ofja, in speelronde 16 was dat nog geval in ieder geval. Met zijn kwaliteiten lijkt 6 me ideaal, kan aardig koppen, is dynamisch, voetballend in opbouw zeer goed en heeft veld voor zich waar hij op zijn sterkst is. En zijn grootste zwakte momenteel -diepgaan zonder bal en scoren- is daar niet belangrijk.

19 januari 2018 om 20:20

Op 6 zou inderdaad ook kunnen, maar ik vind het een verademing om een speler als hem centraal achterin te zien. Dan heeft hij het hele veld voor zich en is het spel direct vanaf het eerste begin goed verzorgd.

19 januari 2018 om 18:42

Danny Blind was ook geen krachtpatser. Speelde best wel aardig op die positie

19 januari 2018 om 18:45

Op zich ben ik het we met je eens. Echter zijn er natuurlijk ook wel voorbeelden te noemen waar het fysiek niet doorslaggevend was. Frank de boer bijvoorbeeld, had ook nu niet echt een imposant lichaam.

Ten Hag noemde in de persco vandaag Mascherano als voorbeeld, die bij Liverpool achter op het middenveld speelde en bij Barca natuurlijk furore maakte als verdediger. Dat vond ik wel leuk gevonden, maar ik weet niet of Frenkie dat ook zo ziet.

19 januari 2018 om 17:09

Is toch een vergelijking die scheef gaat i.m.o. Mascherano was een type Nigel de Jong, alleen dan veel sneller. Door zijn snelheid kon hij ook op hoog niveau in de achterste linie uit de voeten.

19 januari 2018 om 17:15

Ik denk ook niet dat Frenkie de fysiek heeft om de rest van z'n leven cv te blijven, maar dat kan ook nog komen. Daarnaast zijn voetballers zelden 1:1 te vergelijken omdat iedereen specifieke kwaliteiten heeft. Het gaat hier dan ook meer een middenvelder die verdediger werd, niets meer niets minder. Een voorbeeld dat het niet onmogelijk is. Dat het twee verschillende types zijn lijkt me duidelijk.

19 januari 2018 om 17:18

Mee eens ja. Ik weet alleen niet of het bij Mascherano destijds ook uit nood geboren was, hetgeen bij Frenkie door het uitvallen van Wöber wel zo was.

Één van de redenen waarom Nederland zover is weggezakt is omdat middelmatige spelers als potentiële topspelers worden beschouwd.

19 januari 2018 om 17:15

Dus omdat middelmatige spelers als topspelers worden beschouwd (door de media) is NL zo ver weggezakt. Verklaar jezelf nader??
Ik ben met je eens dat een jonge speler al na 1-2 goede potten ontzettend gehyped wordt, maar dat dat de reden zou zijn van het wegzakken van het NL voetbal, daar ben ik het pertinent mee oneens.
Er zijn in mijn ogen twee aantoonbare redenen te noemen waarom Nederland zo ver is weggezakt:
1) Geld.
2) Nederland wordt als opleidingsland gezien waar talenten rijpen en op steeds jongere leeftijd geplukt worden, mede door reden #1.

19 januari 2018 om 17:31

@DeSteek

Er hebben vele spelers in het NL eftal gestaan die er niet hoorde te staan.

19 januari 2018 om 17:35

Mike jij gaat een kip vs. ei discussie aan. Nederland heeft gewoon te weinig kwaliteit, dat is de echte reden dat Nederland is afgezakt en ook dat we onze hoop vestigen op elke jongeling die maar een beetje tegen een bal kan trappen.

19 januari 2018 om 17:37

@Mikebiker Wie en wat waren de alternatieven?

19 januari 2018 om 18:58

We hadden gewoon naar het EK WK kunnen gaan met de juiste opstelling.

19 januari 2018 om 18:59

Ijsland en Zweden hebben zoveel kwaliteit?

19 januari 2018 om 17:15

Leuk dat een club als Bayern Munchen vervolgens die middelmatige speler een aanbieding doet. Die hebben er namelijk ook geen verstand van.

19 januari 2018 om 17:42

Wat kunnen we er aan doen dat Feyenoord Van Persie heeft gehaald? Feyenoord mag toch doen wat ze willen en halen wie ze willen zelfs als hij een middelmatige speler is. Elke club en competitie kent middelmatige spelers, dus pure onzin wat je schrijft.

Mascherano is natuurlijk fysiek een stuk sterker dan de Jong. Vreemde vergelijking. Mascheranoi is ook een heel ander type.

19 januari 2018 om 17:40

True dat zei iedereen ook er voor en na de eerste wedstrijden, maar toen de statistieken met gewonnen duels, intercepties en al te voorschrijn werden gehaald (door VZ bijv.) was iedereen stil, vooral op FB werd er lacherig gedaan. Toen VZ met Frenkie’s stats begon te strooien daar waren al die reacties heel anders. Herinner je nog die laatste paar minuten tegen AZ waar hij in een paar min 2 à 3 kopduels en nog een persoonlijke duel van Wout Weghorst won? De analisten waren ook verstelt dat hij die kopduels van Weghorst won, maar deze jongen weet zijn lichaam zo goed te gebruiken om duels soms beter in te gaan en bij intercepties gewoon makkelijk voor zijn man te komen. Statistisch doet hij het heel goed als CV, zelf wil ik hem daar niet zien maar op het middenveld als het niet bij nood is.

Vele zeggen dat hij fysiek tekort komt om in het buitenland als cv te spelen maar vergeten jullie niet dat hij pas 20 is? Over een paar jaar kan het zomaar een kast zijn.

Ik vind het wel mooi dat er weer eens een echte voetballer als centrale verdediger wordt opgesteld. Vroeger bestond het centrum van de verdediging meestal uit een pure mandekker en een voetballer die in kon schuiven en die de passing verzorgde. Spelers als Beckenbauer, Haan, Krol, van Kraaij, Passarella, Koeman, Baresi, Blind, Bruns, Chovanec en Popescu mis ik nu toch wel. Vind het daarom ook mooi om een speler als De Jong achterin te zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren