Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Gea sneert naar ‘pesado’ Van Gaal: ‘Je hebt een winnaar nodig’

Laatste update:

In een uitgebreid interview met de Daily Mail blikt David de Gea terug op de afgelopen zeven jaar bij Manchester United. De doelman werd in 2011 binnengehaald als opvolger van Edwin van der Sar en kende een moeizaam begin. Hij blunderde enkele keren in zijn eerste wedstrijden, haalde de tabloids nadat hij een donut zou hebben gestolen en leek volgens tv-analytici een jochie in zijn te grote keeperskleding. Inmiddels wordt De Gea gezien als een van de beste keepers ter wereld.

Meer dan twintig keer stuurde Sir Alex Ferguson keeperstrainer Eric Steele naar wedstrijden van Atlético Madrid, om De Gea in de gaten te houden. Vervolgens reisde de Schot zelf af naar een duel tussen Valencia en Atlético, waardoor hij er niet bij was in de League Cup-wedstrijd tegen Scunthorpe United in 2010. Slechts twee keer eerder had Ferguson een wedstrijd gemist: in 1998 vanwege een sterfgeval binnen zijn familie en in 2000 vanwege de bruiloft van zijn zoon. Het geeft aan hoezeer Ferguson gecharmeerd was van De Gea, die voor 25 miljoen euro de duurste keeper ooit werd in Engeland.

"Ferguson nam een enorm risico", weet De Gea nog. "Hij durfde het aan om mij dat shirt te geven. Ferguson was recht voor zijn raap: hij vertelde me dat ik me moest aanpassen, dat het moeilijk ging worden en dat er obstakels zouden zijn." Hetzelfde kreeg De Gea te horen van zijn toenmalige ploeggenoten Rio Ferdinand en Patrice Evra. "Ik weet nog dat Rio en Paddy tegen me zeiden: 'Prima, je bent jong, maar dit is Manchester United. We accepteren alleen het allerbeste", memoreert de inmiddels 27-jarige sluitpost.

De Gea maakte op 14 augustus 2011 zijn debuut in de competitie tegen West Bromwich Albion (2-1). Hij kreeg kritiek omdat hij het tegendoelpunt van Shane Long niet kon voorkomen: de bal glipte onder de Spanjaard door. Ferguson sprak na afloop van een 'leerproces'. Extra pijnlijk waren de woorden van analist Jamie Redknapp op tv: De Gea moest nog 'groeien in zijn kleding'. "Oh, mijn God", vertelt hij er nu zelf over. "Het was een vreselijke start. West Bromwich zag een Spaans kind in het doel staan, dus ze deden wat logisch was: hoge, lange ballen versturen en mij fysiek uitdagen."

"Ik wist dat ik me moest aanpassen, maar ik had tijd en ervaring nodig. Het was heel moeilijk: een nieuw land, een nieuwe kleedkamer waarin ik niemand kende, een nieuwe taal waarvan ik nauwelijks een woord sprak … Ik was heel jong. De meeste kinderen beginnen op die leeftijd aan hun studie. Ik zat in een kleedkamer vol mensen die niet alleen elke wedstrijd, maar ook elk duel op de training verwachtten te winnen", vervolgt De Gea. "We hadden een defensie met enorm veel ervaring, met iconen als Rio Ferdinand, Nemanja Vidic en Patrice Evra."

"Ik weet nog dat ik las over de interesse van Manchester United. Aanvankelijk geloofde ik het niet", erkent de 27-voudig international. "Ze zochten een vervanger van Van der Sar, een veertigjarige met zoveel ervaring, en ze kwamen uit bij mij: een jochie." Desondanks raakte De Gea zijn basisplaats nooit langdurig kwijt. Hij ontwikkelde zich tot een van de beste keepers ter wereld en leek in 2015 op weg naar Real Madrid. De transfersoap duurde tot de slotdag van de window. De Gea was al met zijn gezin in Madrid en wachtte op nieuws, maar het papierwerk werd niet op tijd afgehandeld.

Toenmalig trainer Louis van Gaal zei dat De Gea niet in de eerste twee thuiswedstrijden van het seizoen wilde spelen, toen de transferperikelen nog gaande waren. Hij sloot aan bij de reserves en voegde zich na het mislukken van de deal weer bij het eerste elftal. Volgens De Gea waren de uitspraken van Van Gaal echter onzin. "Louis heeft gezegd wat hij heeft gezegd. Mijn eerste thuiswedstrijd was tegen Liverpool. Eerlijk gezegd wist ik niet hoe Old Trafford zou reageren. Ik was nerveus toen ik het veld op liep. De fans hebben me altijd gesteund, maar ik wist niet wat er ging gebeuren. Ze waren fantastisch: iedereen scandeerde mijn naam. Dat was belangrijk voor me."

De Gea noemt Van Gaal 'pesado': een Spaans woord dat op verschillende manieren vertaald kan worden. Hinderlijk, vermoeiend: dat is de essentie. De samenwerking met José Mourinho bevalt hem beter. "Het was vreemd onder Van Gaal. Het is niet genoeg om vierde te worden. Ik wil winnen. Bij Manchester United heb je een trainer nodig met een winnaarsmentaliteit. Die hadden we met Ferguson. Mourinho heeft het ook. Hij wil iedere wedstrijd winnen. We hebben het zwaar sinds Ferguson met pensioen is gegaan en dat is lastig te verklaren. Ikzelf snak naar prijzen. We moeten Manchester United terug aan de top krijgen."

Is David de Gea de beste keeper ter wereld?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weer wordt Louis neergesabeld. Kunnen we niet concluderen dat Louis niet met vedettes en persoonlijkheden kan omgaan. Altijd gezeik als hij weggaat. Op het begin is iedereen blij maar daarna kotst iedereen hem uit.

28 april 2018 om 11:30

Ik denk dat er altijd wel spelers zijn die de coach een ontzettende lul vinden. Op het WK 2014 speelden er ook vedettes mee en die hebben niets verkeerds gezegd over Van Gaal. Er zijn ook zat oudere spelers bij clubs die geen negatieve dingen over hem zeggen. Dus om te zeggen dat hij door iedereen word uitgekotst vind ik ook wel ver gaan.

28 april 2018 om 11:36

Precies. Je hoort spelers als Xavi, Iniesta, Litmanen en Muller ook nog altijd positief over Van Gaal. Vraag je Zlatan naar Guardiola dan kotst hij hem uit, maar vraag je Casillas weer naar Mourinho dan zal hij Mourinho uitkotsen. Ik denk dat er geen coach ter wereld is zonder een (ex-)speler die hem niet mag.

28 april 2018 om 11:37

Lekker makkelijk weer om de schuld bij van Gaal neer te leggen.
Als jouw baas wilt dat je dit en dat zo moet doen en jij weigert dat. Zeg je dan ook tegen je baas dat hij niet met werknemers om kan gaan, of ben jij dan degene die fout zit?

28 april 2018 om 11:53

Er is altijd ruimte voor verbetering en het openstaan van een gezonde discussie. Helaas is dat stukje bij Louis uitgesloten.

28 april 2018 om 12:00

Dat weet jij helemaal niet zeker, ben dan ook niet zo stellig. Je kent hem niet eens, je kunt alleen afgaan op wat je in de media leest en laat dat nou net vooral de sappige verhalen zijn.

28 april 2018 om 12:16

Het zal kunnen maar wij beoordelen op het zien en horen van spelers en analisten. Komt er op neer dat hij een gestoorde vak idioot is met soms wat missende sociale aspecten.

28 april 2018 om 13:10

Volgens mij zijn het toch echt de spelers die hem en zijn aanpak niet mogen, degene met missende sociale aspecten.
van Gaal is gewoon recht voor zijn raap, als hem iets niet bevalt dan zegt ie dat ook gewoon eerlijk. Het uiteindelijke doel is wel om je als speler beter te maken. Als je prof bent dan moet je daar gewoon tegen kunnen, of een dikkere huid kweken. Ze verdienen miljoenen dus moeten ze niet gaan janken omdat hun trainer soms gemeen tegen je doet

28 april 2018 om 12:11

Ligt eraan, iedere trainer heeft dat. Van gaal word geliefd door bijvoorbeeld Muller en Iniesta, neergehaald door de Gea en di Maria. Guardiola word geliefd door Messi en de Bruyne, neergehaald door Eto’o en Ibra. En zo kan je bij iedere trainer wel een lijst maken, ieder mens is anders. Dat heeft niet zoveel te maken met een trainer, de ene speler houd er van, de andere speler vind het niks.

28 april 2018 om 13:04

Zal per speler verschillen natuurlijk.. Zo zijn er genoeg vedettes die het fantastisch werken vonden met Louis. De gea zijn manier van denken over voetbal past beter in de filosofie van Jose, dan in die van Louis niet meer niet minder denk ik..

1. Oblak
2. De Gea
3. Ter Stegen

28 april 2018 om 11:36

Ik weet dat Neuer op dit moment geblesseerd is, maar dat is ook geen koekenbakker.

28 april 2018 om 11:39

Precies mijn top 3. De Gea maakt spectaculaire reddingen net als Ter Stegen, maar mist toch die constantheid van Oblak. Bij Oblak krijg je niet eens een beetje spanning als de tegenstander in zijn 16 komt en dat heb ik nog nooit eerder gehad bij een keeper.

28 april 2018 om 11:50

Dat is in mijn ogen ook sowieso de top 3 van het moment. In welke volgorde ze staan is een kwestie van smaak maar over deze top 3 bestaat wat mij betreft geen discussie. Dit zijn gewoon de beste 3 keeper van dit seizoen.

28 april 2018 om 13:46

Ter Stegen laat me niet lachen. De man die 2e keeper was achter Bravo. Niks speciaals aan die man.

28 april 2018 om 13:55

Kijk je dot seizoen geen voetbal? Ter Stegen heeft zich ontwikkeld tot een top 5 keeper en is dit seizoen al meerdere keren belangrijk geweest voor Barca.

1 mei 2018 om 01:31

Zal nooit een killer worden als de rest van de bovengenoemde namen.

Dat is natuurlijk wel een duidelijke trap na. Aan de andere kant mag hij dit soort zaken natuurlijk gewoon aangeven als hij dat wil. In principe geeft hij het ook wel redelijk netjes aan. 'pesado' is zeker geen scheldwoord.

Ik vraag me trouwens sterk af waarom mensen nu het ineens over Oblak hebben? DDG uit kritiek op LVG dus zijn Nederlands hier op hun teentjes getrapt en halen dan Oblak erbij om te kwaliteiten van DDG te bagataliseren? Haha, dat is toch lachwekkend.

28 april 2018 om 12:30

Het heeft vooral met de poll te maken die totaal niet op zijn plaats is. De toon van het artikel gaat over kritiek op Van Gaal, wat hebben de kwaliteiten van De Gea daar dan in godsnaam met te maken. Sterk staaltje polariseren van de redactie.

28 april 2018 om 13:43

Haha, is altijd wel opvallend inderdaad. Zelf willen we altijd van alles zeggen over Nederlandse spelers/trainers. Maar als er vanuit het buitenland iets negatiefs wordt gezegd over diezelfde personen dan kunnen we dat niet zo goed hebben lijkt het wel. Ook wel weer mooi aan de andere kant.

28 april 2018 om 13:53

Inderdaad, 2 dagen geleden was bij wijze van spreken 90 procent van vz het er nog over eens dat De Gea de beste ter wereld is. Nu heeft ie een slecht woord over een Nederlander gezegd en is het 50/50 met Oblak lijkt het

Ik vind ze beide fantastisch maar De Gea geniet mijn voorkeur omdat hij in een zwaardere competitie staat en met een veel, maar dan ook veel slechtere defensie voor zijn neus

iedereen die zegt dat er ook maar iemand beter keept heeft totaal geen keepers verstand red zoveel punten voor united reddingen die niemand maakt

Jammer dat Real 2 minute te laat was met de onderhandelingen, had alles te maken met dat nieuwe faxsysteem, echt jammer dat het niet doorging, De Gea barste zelf op de luchthaven helemaal in tranen. Hopelijk krijgt Perez het dit zomer wel helemaal voor elkaar want het is en blijft een werelddoelman die in Spanje thuis hoort imo.

28 april 2018 om 12:57

Droeg jij z'n koffers, datr je zo precies op de hoogte bent van de toestand van de Gea? Hij verandert dan wel heel snel van humeur, als hij vlak erna z'n contact verlengt. En als we de geruchten geloven, verlengt die deze zomer gewoon weer...

28 april 2018 om 13:46

Er zijn gewoon foto's van hoor. Niet zo moeilijk op te zoeken.

En vlak erna verlengt? Daar ging wel even over en doorheen die periode mocht hij geen minuut spelen tot hij tekende. Natuurlijk geeft die jongen dan toe, de zomer daarop zou hij voor het eerst de eerste doelman zijn voor Spanje op een groot toernooi en daar chanteerde United hem gewoonweg mee. Als hij een heel seizoen niet speelde kon hij zijn plekje immers vergeten.

Wat betreft de geruchten, je hoort het allemaal. Hij wil wachten met verlengen om te zien of Madrid deze zomer concreet wordt, hij is er helemaal uit met United en tekent morgen nog een nieuw contract...

Het enige dat we weten is dat we al een week of 5-6 dezelfde tegenovergestelde geruchten lezen maar hij nog niet getekend heeft. We zullen moeten afwachten

Ik ben absoluut wel bevoordeeld maar wat Mou heeft uit gegeven mogen halen is vee meer dan LVG en dan nog speet United om te huilen. DDG is de beste keeper ter wereld op dit moment, alleen al tegen Arsenal had hij meer reddingen dan meeste keepers in 10 wedstrijden hebben. Sinds Ferguson weg is hebben ze al lang geen indenteit in Manchester meer.

28 april 2018 om 18:47

Je hebt idd een gekleurde bril op want het is niet altijd zo slecht als de pers en mensen doen geloven en dat was het onder Louis ook. Die koos er voor om een aantal ervaren spelers de deur te wijzen, jonge zelf opgeleide spelers weg te sturen en talenten als Rafael toen nog maar 24 en Januzaj kapot te maken. Niet Fergie, Moyes of Mourinho zijn verantwoordelijk voor het verlies van indentiteit maar Louis.

Het zegt wel heel veel dat nu ook een basisspeler dit zegt en begrijpelijk waarom hij toen weg wou. Heb het vanaf minuut 1 geroepen dit is echt de slechtste keuze ooit en daar heeft United nog last van

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren