Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De fans weten dat ik me elke dag maximaal voor Ajax heb ingezet’

Laatste update:

Nick Viergever is bezig aan zijn afscheidstournee bij Ajax. De 28-jarige verdediger tekende woensdag een vierjarig contract bij PSV en vertrekt zodoende na vier jaar uit de Johan Cruijff ArenA. Viergever kijkt terug op ‘een fijne tijd’, zo vertelt hij aan De Telegraaf.

De drievoudig international van het Nederlands elftal verwacht dat hij ‘respectvol’ wordt ontvangen wanneer hij volgend seizoen met de regerend kampioen op bezoek gaat bij de runner-up: “De fans weten dat ik me elke dag maximaal voor Ajax heb ingezet.”

“Ook na het blokkeren van de transfer naar Duitsland en het niet verlengen van mijn contract heb ik mijn koppie nooit laten hangen”, aldus Viergever, die het bereiken van de Europa League-finale en zijn doelpunt tegen Schalke 04 als zijn hoogtepunten bij Ajax beschouwt.

Het dieptepunt in zijn tijd in Amsterdam maakte de linkspoot naar eigen zeggen twee jaar geleden mee: “Het verspelen van het kampioenschap op de laatste speeldag bij De Graafschap. Ongelooflijk dat dit heeft kunnen gebeuren.” Viergever speelde tot dusverre 118 wedstrijden voor het team van trainer Erik ten Hag.

Had Ajax het contract van Nick Viergever moeten verlengen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

“De fans” het klinkt zo zielig he. Die poppetjes in de Arena. Die het hele seizoen ontzettend slecht voetbal hebben gezien. Die fans die daar zitten en sindskort allemaal een montuur bij de opticien hebben aangeschaft. Kijken of het probleem is met hun ogen of het spel. Viergever was een speler die zich in zet. Maar tegelijkertijd ook een speler waar de Ajax supporters niks mee konden. Wij willen types als Trabelsi, Maxwell verdedigers die overeen komen en half verkapte buitenspelers of als extra middenvelder kunnen fungeren. Het ga je goed Nick, maar laat Overmars nu wel iemand aanschaffen die potentieel Ajax beter en mooier laat spelen.

3 mei 2018 om 08:51

Je gaat Trabelsi en Maxwell, pure vleugelverdedigers, vergelijken met Viergever die een centrale verdediger is maar soms op de linksback moest spelen omdat de rest nog slechter was of geblesseerd.

3 mei 2018 om 09:54

Ik vind dat altijd zoiets raars. Pas blij zijn met je club als het goed speelt. Er wordt regelmatig (terecht) over een gebrek aan clubliefde bij de spelers, maar bij de fans is het ook schokkend. Ik heb het al best vaak gezegd, maar het is en blijft een gigantische schande dat een club als Ajax nauwelijks supporters heeft. Fans en toeschouwers in overvloed, maar supporters zie je nauwelijks. Een wanprestatie dan de boys op het veld ooit zouden kunnen leveren...

3 mei 2018 om 11:59

Juist omdat de club zo groot is hebben we ook dit soort pannenkoeken erbij...er is op de f side een wachtlijst van minimaal 10jaar voor een seizoenskaart...dat is niet voor niks. Echte supporters zat!

3 mei 2018 om 10:14

@jasonrhijn, net als dat Viergever het heeft over 'de fans' heb jij het over 'wij'. Spreek lekker voor jezelf. Ik wil een verdediger die alles geeft en speelt naar z'n kunnen, of ie nou Viergever of Maxwell heet.

Ajax heeft Viergever meer teleurgesteld dan andersom, is nog steeds 10x beter dan een Wober en absoluut een versterking voor PSV die momenteel al de beste club van Nederland is. Je bedenkt het gewoon niet.

3 mei 2018 om 08:51

Stond hij juist niet flink onder druk in die wedstrijden dat je wel herinnert?

3 mei 2018 om 09:17

Dat je bij hem niet echt veel momenten herinnert is meestal iets goeds voor verdedigers.

3 mei 2018 om 11:29

Twente vorig seizoen komt me zo 123 gelijk te boven. die goal die hij weg geeft in de laatste minuut, dat kan echt niet op dit niveau

3 mei 2018 om 10:04

Wöber en Viergever komen beide te kort in het centrum is mijn conclusie. Viergever zijn inzet was altijd prima. De man is door Overmars ook zeer vreemd behandeld. Mocht niet weg, maar werd niet verlengd. Wens hem succes bij Psv. Logische stap

Viergever heeft een goede periode onder Bosz gehad maar heeft moeite om niveau vast te houden en is te klein om centrale verdediger te spelen.
Maakte best wel een hoop onnodige fouten. Dit was ook de reden dat hij bij AZ op de bank terecht kwam en alleen als linksback mocht spelen.
Sympathieke gozer voor de rest en inderdaad niet zijn koppie laten hangen toen hij niet weg mocht. Hier wordt PSV niet sterker van

Viergever deed het bij Ajax het beste als Linksback maar daar wilde hij niet spelen. Voor Centrum zijn er betere opties volgend seizoen dus logisch dat men hem niet verlengde. Wel raar dat brands zegt hem als Linksback te halen..... Hij komt wel overigens wat snelheid te kort

Viergever was vorig seizoen gewoon een uitstekende speler. In tegenstelling tot Veltman had je bij hem wel het gevoel dat het een ervaren speler is. Viergever was net zoals Klaassen een speler waar je op kon rekenen.

Was een prima back up geweest bij Ajax komend seizoen. Maar hoe Ajax met hem is omgegaan afgelopen jaar had je hem net zo goed naar Duitsland kunnen laten gaan. Hij moest blijven omdat hij te belangrijk is en daarna komt hij niet meer aan spelen toe.

Uiteindelijk geeft ajax 7 miljoen uit om van viergever te 'upgraden' naar wober. Ik vraag me af of dat een goede zet is geweest.

zijn inzet was prima voor Ajax maar zijn niveau was helaas niet goed genoeg. ik kan ook echt niet begrijpen dat PSV hem haalt. als je als top 3 club niks kan opleiden dat beter is als Viergever dan gaat er echt iets fout in je jeugdopleiding

3 mei 2018 om 12:50

Bij PSV speel ervaring ook een grote rol. Ik denk dat ze dat hebben meegenomen. Ook al zijn jonge spelers soms (in potentie) beter heb je een goede balans nodig om succesvol te zijn.

Dat kan in kleine dingen zitten heh. Iemand die als een ijskonijn in de spelerstunnel staat vs. iemand die pas zijn eerste wedstrijden speelt.

3 mei 2018 om 12:58

Ik denk dat viergever zeker van waarde kan zijn als back up, kan bijvoorbeeld Isimat vervangen LCV of inderdaad als LB

Vanuit Viergever zeer logische keus. Ben wel benieuwd of dit dan de linksback is waar Psv op heeft zitten wachten of dat ie voor de breedte is gehaald?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren