Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De dag dat Raiola stierf, werd hij al gebeld door een agent. Opzouten, zei hij’

Laatste update:

Het voetbalimperium dat Mino Raiola opbouwde, is langzaam aan het afbrokkelen. Dat bevestigen verschillende directe betrokkenen, waaronder zakenpartner Rafaela Pimenta, aan het NRC. Tal van Raiola's cliënten zijn nu bij een afsplitsing onderbracht, dat onder leiding staat van zijn neef Vincenzo. Er is echter geen sprake van rancune.

Sinds Raiola's overlijden is Pimenta het uithangbord van One, het bedrijf van de wijlen zaakwaarnemer. Ze kreeg nauwelijks tijd om stil te staan bij zijn dood, zo vertelt ze. "De dag dat Mino stierf, werd (client, red.) Walter Benítez al gebeld door een agent. Walter werd woedend en zei dat hij moest opzouten. Meestal proberen ze het via sociale media, berichtjes op Instagram bijvoorbeeld. Ik vind dat zo laag", aldus Pimenta.

Toch heeft het afbrokkelen geen externe, maar interne hoofdoorzaak. José Fortes Rodriguez, een Nederlandse zaakwaarnemer die nauw met One samenwerkte, besloot zich af te splitsen en Vincenzo Raiola ging hem achterna. Met hun nieuwe agentschap Team Raiola vertegenwoordigen zij nu onder meer Ryan Gravenberch, Brian Brobbey en Justin Kluivert, oud-cliënten van Mino. Dat zet echter geen kwaad bloed bij Pimenta.

"José wilde zijn eigen weg gaan, dat steun ik", vertelt ze. "De Nederlandse kant van de business lag veel meer bij hem en bij Mino dan bij mij, dus het is niet meer dan normaal dat veel Nederlandse spelers nu bij José horen." Ook jegens Vincenzo koestert ze geen wrok. "Vincenzo is 46 en heeft het vak geleerd bij dit bedrijf. Logisch dat hij het eens zelf wil proberen. There is no stress."

Nanny Pimenta
Hoewel Gravenberch, Brobbey, Kluivert en volgens Transfermarkt ook Zlatan Ibrahimovic van agentschap wisselden, is de clientèle van One nog steeds aanzienlijk te noemen. Pimenta en consorten hebben nog altijd namen als Erling Braut Haaland, Paul Pogba, Marco Verratti en Xavi Simons in hun stal. Voor hen is 'de machtigste voetbalvrouw ter wereld' bereid ver te gaan. "Voor een topbankier die wordt overgeplaatst naar Shanghai wordt ook alles geregeld. Huis, chauffeur, dokter, noem maar op. Waarom? Omdat de bank wil dat hij zijn werk goed doet. Noem me een nanny, prima, dan ben ik de beste nanny die je ooit hebt gezien.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mino was een gangster die zijn spelers op 1 had. Heel veel jongens ontzettend rijk gemaakt. De allerbeste in zijn vak.

24 april 2023 om 12:43

hij had niet zijn spelers op 1.
hij had het geld voor zijn spelers op 1. Hij heeft menig carriere door zijn hebzucht sportief de grond in geboord.

24 april 2023 om 13:07

Dat sportieve plan is toch gewoon een fabeltje. Ik denk dat iedere speler zo snel mogelijk financieel onafhankelijk wilt zijn. Raiola heeft onterecht veel kritiek gekregen, maar stel je eens voor wat er met Ihatarren was gebeurd als hij hem niet een contract liet tekenen bij Juve. Of een ander voorbeeld, Brobbey die als hij in deze vorm verkeert, nooit hetzelfde zou verdienen bij Ajax/Leipzig. Zelfs Gravenberch heeft een onderhandelingspositie die vele malen beter is dan wanneer hij bij Ajax was gebleven.

24 april 2023 om 13:39

Ik weet niet of dat zo is. Spelers als Frenkie de Jong en Vigil van Dijk hebben niet altijd voor de hoogste bieder gekozen en doen het niet zo slecht toch?

24 april 2023 om 14:52

@fckorsou - Een paar seizoenen bij Ajax of PSV en je kunt al financieel onafhankelijk zijn. We moeten ook niet gaan doen alsof je daar tientallen miljoenen voor nodig hebt.

24 april 2023 om 15:00

Misschien staat geld ook op 1 bij die spelers? Iedereen wist toch wat je binnenhaalde met Raiola, het is niet zo dat hij zijn spelers dwong om voor het geld te kiezen.

24 april 2023 om 15:58

@sirius, dat is het aard van het beestje he, altijd meer willen en met een beetje geluk heb je daar 10 tot 15 jaar voor, terwijl het morgen ook zomaar voorbij kan zijn. Wij hebben makkelijk praten, maar je zou maar in armoede opgroeien of het niet zo breed hebben en voetbal is het enige waar je jouw gehele omgeving mee kan helpen en het enige waar je goed in bent. Dan zou ik ook eerst flink proberen te cashen en daarna maar eens kijken hoe het sportief verder verloopt.

25 april 2023 om 10:17

Mino is een baas! Hij heeft beperkte voetballers schat rijk gemaakt.

Erg veel clubs hebben een enorm hekel gehad aan Mino, maar je hebt nog nooit een speler horen klagen over hem. Het gros van de voetballers zijn broodvoetballers; daar is overigens helemaal niets mis mee. En er was geen zaakwaarnemer op aarde die zulke deals eruit wist te slepen voor de spelers in zijn stal.

24 april 2023 om 12:54

Vilhena gaf hem de zak nadat hij tegen Koeman dreigde met een transfer.

Vilhena is nog helemaal niet bezig met een transfer. De middenvelder schrok dan ook toen Raiola tekeer ging tegen Ronald Koeman, die Vilhena bekritiseerde. "als ik nog een keer zoiets lees, dan breng ik hem in januari naar één van de clubs met interesse", zei Raiola.

De negentienjarige Vilhena schrok van de uitbarsting van zijn zaakwaarnemer en benadrukte zondag na de gewonnen benefietwedstrijd tegen Excelsior dat hij helemaal niet wil vertrekken. De samenwerking met Raiola is zodoende verbroken.

24 april 2023 om 12:57

spelers die de financiele situatie het belangrijkst vinden waren met hem het beste af. Maar door zich enkel en alleen op het financiele te richten zijn er flink wat carrieres sportief de nek om gedraaid. Spelers als Bouy zijn compleet verloren gegaan. Doodzonde

24 april 2023 om 14:50

Los van de financiele aantrekkingskracht, zijn spelers ook niet bepaald de meest rationele personen op deze wereld. Het gros schat zichzelf op jonge leeftijd al veel te hoog in en denken oprecht dat ze de top aankunnen, ook al maken ze niet eens zoveel indruk in een middelgrote competitie. Onderaan de streep bepaalt een speler zelf waar hij speelt, dus je zaakwaarnemer de schuld geven kan ook helemaal niet. Zelfs als je je om laat praten door een zaakwaarnemer, ligt de verantwoordelijkheid bij jezelf.

"voor een topbankier die wordt overgeplaatst naar Shanghai wordt ook alles geregeld. Huis, chauffeur, dokter, noem maar op. Waarom? Omdat de bank wil dat hij zijn werk goed doet. Noem me een nanny, prima, dan ben ik de beste nanny die je ooit hebt gezien.”

Leuk en aardig, maar volgens mij zoeken de meeste spelers helemaal geen nanny maar een haai die beste contract eruit kan slepen bij de clubs.
Raiola was natuurlijk beste. Deed super grote transfers, haalde grote salarissen (en bonus voor hem) eruit en belangrijkste zorgde ook voor vetrek clausules (bijv bij een de Ligt en Haaland).
De man had veel ontzag en daardoor lukte het ook. Benieuwd of deze nanny nu ook vertrekclausule voor Haaland bijv kan regelen als City contract wil opwaarderen of verlengen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren