Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De bovenbenen van Matthijs zijn inmiddels het dubbele van die van mij’

Laatste update:

Heiko Westermann geniet van de prestaties van Ajax in Europa. De oud-verdediger van de Amsterdammers, tegenwoordig assistent-trainer bij Fortuna Düsseldorf Onder-17, vond zijn periode in Amsterdam in het seizoen 2016/17 leerzaam. "In mijn eerste maanden belde ik elke week met mijn zaakwaarnemer en zei ik dat ik weg wilde", zegt Westermann tegenover VICE Sports.

"Eerste voetbalde ik bij Real Betis nog voor 50.000 man, en nu zat ik ineens op de bank bij Ajax. Na drie of vier maanden kwam de acceptatie en besefte ik dat ik ook vanaf de bank belangrijk kon zijn voor die jonge gasten, met mijn routine", aldus de 35-jarige Duitser, die op een gegeven moment wedstrijdritme opdeed bij Jong Ajax.

"Eigenlijk heb ik Peter Bosz zelf gevraagd of ik bij Jong Ajax kon spelen. Ik was 33 en naarmate ik ouder werd, had ik meer potjes nodig om er weer in te komen. Bij Jong Ajax was ik wel iets minder geconcentreerd, maar dat lijkt me normaal. Van de vier potjes bij de beloften heb ik er toch mooi drie gewonnen." De voormalig stopper is niet verbaasd over de ontwikkeling van Matthijs de Ligt.

"Hij was toen al zo intelligent voor zijn leeftijd. Zijn inzicht en de manier waarop hij situaties leest waren op zijn zeventiende al indrukwekkend, hij speelde alsof hij 24 jaar was. En dan heb ik het nog niet eens over zijn kracht. Hij was nog niet zo sterk als nu, maar hij trainde wel al veel. Zijn bovenbenen zijn inmiddels het dubbele van die van mij. Ongelooflijk."

Westermann vindt Donny van de Beek momenteel de meest onderschatte speler van Ajax. “Je kunt niet zeggen dat hij de snelste is, het beste schot heeft of de slimste passjes verstuurt, maar hij heeft van alles wat. Hij rent met gemak dertien kilometer per wedstrijd en heeft zoveel scorend vermogen. Frenkie de Jong had nog geen basisplaats in mijn tijd, maar ik zag al bij de eerste training dat hij speciaal was. Ik zei tegen mijn Duitse vrienden: “Je kunt hem blind kopen voor de Bundesliga.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Behoort toch wel tot een van de vele lords die we gehad hebben naast een Gabi, Oleguer en Atouba. Tja. Miskleunen zitter er ook bij, maar een ieder van hen heeft toch een glimlach op het gezicht getoverd van duizenden Ajacieden🧡.

8 mei 2019 om 12:07

Vergeet je Sana niet

8 mei 2019 om 12:11

Gabi was geen miskoop! Ik denk dat je Roger bedoelt?

8 mei 2019 om 14:22

Gabri

8 mei 2019 om 16:17

Garbrich wordt er volgens mij bedoeld. Gabri was een aanwinst

8 mei 2019 om 12:11

Je hebt ook nog Lord Boilesen en Lord Zimling. Eyong Tarka Enoh kan dr ook bij.

8 mei 2019 om 12:14

Sanogoal wat een tank was dat joh

8 mei 2019 om 12:30

Ik vond Enoh anders een prima speler voor die tijd. Die man gaf altijd 100% inzet en zeurde echt nooit. Mijn respect heeft hij in ieder geval dik verdient.

8 mei 2019 om 12:36

Enoh en Gabri hebben het inderdaad prima gedaan. Maar vergeet Albert Luque ook niet!

8 mei 2019 om 12:44

@neeko

helaas kon Enoh alleen niet zo goed voetballen

8 mei 2019 om 12:56

Enoh was meer zo'n strijder die constant zijn eigen werk creëerde: bal afpakken en dan weer inleveren. Dat een wedstrijd lang herhalen.

8 mei 2019 om 13:11

Wouw. Zimling was ik echt helemaal vergeten zeg. Daar noem je er een.

8 mei 2019 om 13:26

En Urzaiz, de Baskische tank die niet kon rennen.

8 mei 2019 om 13:33

El tanque

8 mei 2019 om 13:47

@baronvonborsig

Dat klopt niet. Ik heb op een gegeven moment letterlijk al zijn passes zitten tellen en te kijken welke aankwamen en welke niet. En weet je wat? Heel veel van zijn passes kwamen gewoon aan. Het was alleen geen speler a la Ziyech, de Jong of Blind die wat creatiever zijn in hun passing, want het was bijna allemaal breed of terug in het geval van Enoh.

Ik heb vaak genoten van Enoh. Een echte zes die verdedigend zeer sterk was. Eigenlijk vind ik dat Ajax nog zo'n soort speler nodig heeft om een wedstrijd op slot te gooien. Nu hebben we eigenlijk alleen maar voetballers en lopers op het middenveld. Geen echte sloper zoals een Enoh, Hendrix, etc.

Leuk om trouwens al die oude namen weer voorbij te zien komen: Atouba, Urzaiz, Luque, Sana, Westermann, Oleguer... Mensen vergeten nog de toppers Teemu Tainio en Mido tijdens zijn laatste periode bij Ajax.

8 mei 2019 om 15:52

Wat te denken van Robbie Wielaert, Jeroen Verhoeven, Jurgen Collin, Delorge en Kuffour

8 mei 2019 om 16:17

Enoh vind ik niet helemaal terecht, hij zal natuurlijk niet de geschiedenis in gaan als de beste Ajax speler ooit.
Maar als je 150 wedstrijden voor Ajax hebt gespeeld en 2 keer als basis speler (i.i.g voor een groot deel van de wedstrijden) kampioen bent geworden hoor niet bij de grootste miskleunen uit de club geschiedenis.

8 mei 2019 om 12:15

De goat Yaya Sanogo

8 mei 2019 om 12:15

Sanogo is toch wel de eerste speler die me heeft doen huilen van het lachen. Kristensen komt wel in de buurt voor een lord-nominatie. Daarnaast hebben we ook spelers als Kuffour en Kerlon gehad, ook om te huilen.

8 mei 2019 om 12:20

Urzaiz aka El Tanque

8 mei 2019 om 12:23

Haha miskleunen a la Gabrich, is al ff geleden, uit van Gaal tijdperk nog. Oleguer en Gabri waren niet echt miskopen, maar Gabrich, Roger, Urzaiz, Zimling en Sanogo waren echt niks

8 mei 2019 om 12:37

Wat dachten we van Temuu Tanio

8 mei 2019 om 14:59

Of lindenbergh

8 mei 2019 om 12:26

Het verbaast me nog steeds dat mensen Westermann als miskoop/mislukking zien.
Ja in zijn eerste wedstrijd (volgens mij) maakte hij een enorme fout en was hij dramatisch maar iedereen baseert zijn hele oordeel op enkel die wedstrijd lijkt het.
Voor de rest heeft ie de keren dat ie in actie kwam het helemaal niet zo slecht meer gedaan.
Hij stond uiteraard geen basis nee, maar is dat een schande? Destijds waren Sanchez en de Ligt de centrale verdedigers dacht ik, vind je het gek dat je dan geen basis staat?

En het belangrijkste: hij was überhaupt niet voor de basis gehaald!! Was vooral voor de breedte en om wat ervaring toe te voegen en jonge gasten een beetje te steunen en begeleiden, en daarin slaagde hij volgens mij wel als je de verhalen van Ajax spelers hoorde.
Kostte ook geen drol volgens mij.

Als hij nou voor de basis gehaald was, ja dan is het een ander verhaal, dan is het inderdaad een mislukking geweest.

8 mei 2019 om 13:02

Sanchez en viergever waren de centrale verdedigers! Vm heeft de Ligt alleen af en toe gespeeld en speelde hij in de Europa league finale door een blessure.

8 mei 2019 om 13:22

De Ligt stond elke knock out wedstrijd in 16/17 in de EL in de basis hoor, ook in de groepsfase al 2 duels. In de competitie wel 'maar' 11 wedstrijden waarvan 6 in de basis. Maar na de winterstop speelde hij, mits fit, vrijwel alles.

8 mei 2019 om 13:34

Wesley Sonck?

8 mei 2019 om 13:38

Die werd gewoon linksbuiten gezet terwijl het 0,0 een linksbuiten was. In België was het een koelbloedige spits en vond het daarom ook niet gek dat Ajax hem haalde. Dat je hem dan vervolgens niet in de spits zit maar linksbuiten... Tja

8 mei 2019 om 14:41

Ik snap de reactie van Free Eves niet helemaal. Gabri schaar ik niet in hetzelfde rijtje miskopen als Atouba en Westerman. En over Oleguer kan je nog discussiëren. Verder moeten we Wielaert niet vergeten. Ajax kon toen 1 speler van FC Twente kopen en had de keus tussen Elia en Wielaert. En bijvoorbeeld Lerin Duarte heeft ook voor Ajax gespeeld.

8 mei 2019 om 14:58

Gabri was echt uitstekend voor Ajax, die hoort totaal niet in dat rijtje thuis.

8 mei 2019 om 15:55

Ik zie dat meerderen er zo over denken als jij wat Gabri betreft, dus wellicht was hij wel beter dan ik me kan herinneren. Kan ermee te maken hebben dat ik veertien was toen hij in 2010 vertrok😉.

Je merkt wel dat veel nieuws sites en sportbladen lukraak zijn gaan googlen naar mensen met een verleden bij Ajax. Zelfs de 3de terreinknecht van 2004 zal nog gevraagd worden of hij dit toen al zag aankomen. Mooi man.

8 mei 2019 om 12:23

Ja schitterend. Ben (per toeval) vrij vandaag en zit nu al 4 uur al die verhalen te lezen. Iedereen spreekt wel vanuit het hart.

Nooit begrepen dat Ajax hem destijds haalde. Was bij HSV jarenlang de zwakste schakel in het elftal. Hij werd daar op den duur de Manolev van Duitsland.

8 mei 2019 om 13:35

Toch een EK finale gespeeld in de basis. Kunnen niet veel zeggen.

8 mei 2019 om 13:49

Ik neem aan dat je de EK finale van 2008 bedoelt. Hierin is Westermann niet in actie gekomen.

Las gisteren dat De Ligt voor 80 miljoen naar Barcelona gaat volgens raisport. Vreemd dat voetbalzone hier nog niks over bekend heeft gemaakt.

Ik geloof het gedeelte over de Jong gewoon niet. Dit soort verhalen hoor je altijd achteraf, nooit op het moment van waarnemen zelf.

Het klinkt misschien raar, maar zelf denk ik dat Westermann eigenlijk best wel belangrijk voor Ajax is geweest. Niet op sportief gebied, maar meer in de rol dat hij belangrijk is geweest voor de jonge spelers die er destijds waren zoals Sanchez en de Ligt. Volgens mij heeft vooral de Ligt weleens aangegeven dat Westermann toch wel belangrijk was met zijn ervaring, zeker omdat de Ligt destijds pas aansloot bij Ajax 1 en ik kan mij nog herinneren dat hij de Ligt weleens ophaalde voor een training, omdat de Ligt toen nog geen rijbewijs had aangezien hij toen nog geen 18 was. Zelfs de oma van de Ligt was Westermann daar dankbaar voor.

8 mei 2019 om 12:25

Maar zulke spelers heeft Ajax steeds gehad de afgelopen jaren. Poulsen, Westermann, Huntelaar. Allemaal spelers die als een soort van mentor fungeren en de overwegend piepjonge selectie..

8 mei 2019 om 13:12

Ja met name om te laten zien hoe het niet moet. Leuk en aardig die Westermann, maar je kunt ook een Frank de boer af en toe laten meetrainen bij wijze van spreken

Mensen doen misschien wel lacherig over Westerman. Begrijpelijk. Was niet de meest betrouwbare verdediger. Maar hij lag wel heel goed in de groep en bracht iets bij aan iemand als De Ligt: ervaring.

Als je de interviews leest over Westerman, dan krijg je de indruk dat hij zich ontfermde over de jonge Mathijs. Hoe hij hem af en toe gewoon naar huis bracht als het te laat werd op de training. En Heiko had ook een prima mentaliteit. Zeurde nooit dat hij op de bank zat en deed zijn plicht als het moest. Zo een type persoon kan ook erg belangrijk zijn in de ontwikkeling van een jonge speler.

8 mei 2019 om 12:46

@supernico31

mooi verhaal maar volgens mij is het de bedoeling dat een voetballer in het veld wat toevoegt, anders kan je ook Sjaak Swart weer opnemen in je selectie als je alleen begeleiding zoekt

8 mei 2019 om 13:00

Dan onderschat jij de kracht van iemand die in de kleedkamer belangrijk kan zijn. Zijn genoeg spelers geweest die al tegen de herfst van hun carrière zaten, maar belangrijk zijn met hun ervaring die ze jonge spelers kunnen bijbrengen. En dat breng je effectiever over als je dagelijks met die jongens traint en een heel seizoen met ze doormaakt, dan wanneer je als oud-speler af en toe eens op de club komt om te vertellen hoe je het zelf vroeger aanpakte.

Hij heeft gelijk over Donny van der Beek, die je eigenlijk goed met Thomas Mueller kunt vergelijken. Nergens écht in uitblinken, de specialist in zijn en toch steengoed presteren.

8 mei 2019 om 13:40

Ik vind Van de Beek nog steeds een type Lampard. Een veelscorende middenvelder, die echt goed is in laat in de 16 opduiken.

8 mei 2019 om 15:38

Klopt, maar ik bedoel meer de specifieke kwaliteiten van een voetballer. Lampard was overigens ook zo'n type. Op geen enkel vlak een echte uitblinker, maar toch een klassespeler.

8 mei 2019 om 16:20

Volgens mij blonk Lampard wel degelijk uit met zijn afstandsschoten.

Ook Suk onze Zuid Koreaanse speler die bij Ajax kwam solliciteren en een publiekslieveling werd.

Heeft een kortstondige carriã¨re bij Ajax gehad.

On: Jammer dat we de Ligt en de Jong kwijt raken, twee prachtige voetballers,

Maar je zal zien dat er weer anderen opstaan, hopelijk worden die dan ook zo goed als zij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren