Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer: ‘We hebben het over heel grote bedragen, over miljoenen zelfs’

Laatste update:

Frank de Boer was liever naar Turkije gegaan, maar neemt de selectie van Ajax komende winter mee op kamp naar Brazilië. Ook vorig jaar verbleef de recordkampioen daar om te overwinteren. De Boer zou vanwege de reistijd en het uitblijven van een jetlag liefst voor de Turkse kust hebben gekozen, maar moest het afleggen tegen hoofdsponsor Aegon. De trainer heeft er ook begrip voor, zegt hij.

/

“'Ik ben hier wel in gekend. We hebben het hier over heel grote bedragen, over miljoenen zelfs. Daar heb je als trainer tegenwoordig mee te maken., hoe spijtig het ook is. Qua reizen is het niet makkelijk en je zit in Rio met een tijdsverschil van vijf uur met Amsterdam”, aldus De Boer, die nog niet weet tegen wie Ajax zal oefenen in Brazilië.

“Maar aan de andere kant: we zullen ons goed voorbereiden en ik wil er verder niet spastisch over doen. Ik ben niet van gisteren, ik weet dat deze hoofdsponsor enorme bedragen aan Ajax overmaakt en dat geld hebben we hard nodig”, toont de oud-verdediger zich realistisch. Vorig jaar werd zijn team direct na de winterstop uitgeschakeld in de beker en werd in de competitie verloren van Feyenoord en FC Utrecht, na een remise tegen AZ.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En dan vergeten ze nog te zeggen: ''na die verloren westrijden werd ajax glansrijk kampioen''. Nee, maar Aegon betaald 12 miljoen euro dus hebben ze wel degelijk wat zeggenschap in de bestemming. En brazilie is toch niet zo erg.

10 oktober 2012 om 11:54

Ja maar het is geen plezier reisje. Als vakantie bestemming is Brazilië goed vertoeven maar als trainingskamp zitten er ook sportieve nadelen aan. Financieel gezien is het dan wel weer aantrekkelijk.

10 oktober 2012 om 11:56

de laatste keer dat we naar brazilie gingen werden we kampioen . Nee ff serieus. Aegon betaald gewoon veel, dus ajax moet gewoon kappen met zeiken.

10 oktober 2012 om 12:04

Ajax zeikt ook niet die zijn allang blij met Aegon. Maar De Boer heeft zijn bedenkingen vanwege de lichamelijke aanslag die het zou kunnen geven. Als trainer zijnde bekijk je de trip op sportieve gronden als Ajax zijnde op financiele.

Ja dan hoor je wel wat voor je sponsor over te hebben.
Na één dagje ben je die jetlag weer te boven.
Wiet weet zitten ze na de winterstop nog in Europa.
Zou wat zijn.

10 oktober 2012 om 12:09

Dan mag jij mij vertellen hoe jij die jetlag binnen een dag weer te boven bent, want ik heb er 3 a 4 dagen last van, en met mij vele anderen

10 oktober 2012 om 12:33

5 uur valt best mee toch. Als je terug komt is het dan eerder avond in Nederland. Kan je eerder naar bed

10 oktober 2012 om 14:53

Bovendien is het tijdsverschil slechts 3 uur in de winter, de Boer had het even wat beter moeten uitzoeken voor hij zoiets verkondigd

Lijkt mij ook niet fijn om helemaal naar Brazilie te gaan als je naar Turkije kan gaan wat meer 3 uurtjes duurt met een vliegtuig. Waar het weer lekker ; accommodatie en infrastuctuur goed is. En waar zelfs De Boer goede ervaringen heeft zowel tijdens hij bij GS speelde als de vorige trainingskamp(als ik mij niet vergis)

Maarja afspraken zijn afspraken en het gaat eenmaal om geld. Zonder die geld komt Ajax natuurlijk niet veel verder en hebben ze Aegon nodig.
Wel goed dat De Boer hier geen probleem van maakt en zich gewoon aan de afspraken houd.

"vorig jaar werd zijn team direct na de winterstop uitgeschakeld in de beker en werd in de competitie verloren van Feyenoord en FC Utrecht, na een remise tegen Az" en we weten allemaal hoe dat verder afliep

Een beetje vertrouwen mogen we toch wel hebben....in iedergeval dat ze beter gaan spelen voor het kampioenschap...dan wat ze nu doen. 1e of 2e...al telt nu alleen de 1e. Ik denk toch dat genoeg jongens die trip geweldig vinden. Lijkt me juist enig om tegen een vrij technisch Braziliaans team te spelen.

Maar natuurlijk is de Boer zorgzaam hij is eenmaal de trainer.

Ik geef de Boer groot gelijk dat die liever naar Turkije was gegaan, qua jetlag is Brazilië niet gunstig.
Maar goed, wat hij al zegt, Aegon legt er een flink bedrag voor neer.

Tja,brazilië lijkt me wel lekker,tis alleen langer vliegen en tijdsverschil.das balen natuurlijk maargoed.
Turkse clubs zijn wel leuke oefenwedtrijdjes was ze zijn vergelijkbaar aan Nlse clubs.
Turkije is beter denk ik voor Ajax maar gezien de sponsor is het niet anders,het zij zo.

Off. Weet iemand een lijst waar alle CL deelnemers verblijven.ben wel benieuwd waar al die clubs uithangen in de winter.

Een jetlag is vervelend. Een goede sponsor is ontzettend belangrijk. Het is niet anders. En dat er slecht gestart werd na de winterstop vorig jaar had weinig met een jetlag uit te staan. Dat heeft te maken met mentale hardheid (waarin het vaak ontbreekt bij Ajax) en niet altijd winnaarsmentaliteit uitstralen.

10 oktober 2012 om 12:43

Als de mentale hardheid vaak ontbreekt en ze ook nog geen winnaarsmentaliteit hebben, hoe worden ze dan in hemelsnaam 2x kampioen? Klinkt als een Chinees raadsel. Als je de punten pakt wanneer het echt moet en de spanning het hoogste is, dan valt het op dat gebied wel mee.

Kleine ploegen hoeven vaak maar 4-6 wedstrijden per jaar te pieken om de boel tevreden te houden. Bij Ajax moet je iedere wedstrijd, omdat je bijna altijd een gemotiveerde tegenstander treft.

10 oktober 2012 om 13:03

Laat ik voorop stellen dat ik ontzettend blij ben dat Ajax twee keer op een rij kampioen is geworden. Maar laten we eerlijk zijn. We hebben de tijd en ruimte gekregen op kampioen te worden omdat de concurenten gewoon punten hebben laten liggen.

Tot nu toe komen we elke keer achterop te liggen omdat we in bepaalde wedstrijden (ik noem een Ado, Utrecht) niet de winnaarsmentaliteit (als het niet mooi wil dan lelijk winnen) en de mentale hardheid (niet laten overtroeven door meer strijdlust) gewoon ontbreekt. Mooi dat we dat kunnen compenseren aan het eind. Maar als de concurentie gewoon wint dan worden we gewoon twee jaar 3de.

10 oktober 2012 om 13:22

Wat zegt dat dan over de mentale hardbaarheid en winnaarsmentaliteit van de concurrentie als die ons de tijd en ruimte geven? Daarnaast moet je die wedstrijden nog ook gewoon zelf winnen, en dat hebben ze gedaan... ook tegen de concurrentie.

10 oktober 2012 om 13:44

Dat zegt over de concurrenten dat zij deze weerbaarheid niet hadden. Maar als dit seizoen Twente en PSV geen rare dingen doen dan worden wij gewoon 3rde hoor. Puur omdat wij het in wedstrijden op basis van strijd gaan afleggen (feyenoord, Utrecht en Ado).

Het enige wat ik wil zeggen dat als Ajax zijnde niet naar externe factoren moeten kijken (jetlag, Europese wedstrijden of bijvoorbeeld 12.30 wedstrijden), maar vooral zelfkritisch moeten zijn. Een stukje mentaliteit blijkt al jaren te ontbreken bij Ajax. Wellicht vooruitgang. Maar als we bij Utrecht uit verliezen na de winterstop dan kunnen we dat niet alleen aan de jetlag wijten.

10 oktober 2012 om 13:58

We hebben de tijd en ruimte gekregen op kampioen te worden omdat de concurenten gewoon punten hebben laten liggen.

wat word ik gvd moe van al die onzin zeg jezus! wij hebben in het begin van het jaar toch ook de punten laten liggen waardoor de concurrenten konden uitlopen ofniet??? altijd dat zelfde gezever word er een beetje moe van, wij laten in de 1e seizoenshelft de punten liggen, de concurente in de 2e seizoenshelft, en wie uiteindelijk de meeste punten heeft is terecht kampioen Punt.

10 oktober 2012 om 14:23

Klopt. En is ook niks mis mee. Wat ik zeg is dat WIJ (wat de concurrentie doet moeten zij lekker weten) punten laten liggen wat niet ligt aan het gras, de ballenjongen, een jetlag, begintijd, de wind die verkeerd staat, de scheidsrechter of weet ik veel wat voor excuses wij kunnen verzinnen. Wij laten nu jaren lang tegen dezelfde type tegenstanders punten liggen puur omdat er een kwaliteit (mentale hardheid en winnaarsmentaliteit, strijd en inzet) in zulke wedstrijden bij ons ontbreekt. Daar zal Brazilië of een jetlag geen oorzaak van zijn. Eerst naar onszelf kijken en dan pas naar externe redenen.

10 oktober 2012 om 13:27

Ik denk dat de Boer zijn huiswerk niet goed gedaan heeft, tijdens de winter is het tijdsverschil namelijk slechts 3 uur met Rio en Sao Paulo. Ik heb er zelf gewoond

Heeft Aegon belangen in Brazilie? Anders snap ik niet waarom de sponsor beslist waar het eerste team op trainingskamp gaat.
Natuurlijk moet ajax niet in financiele problemen komen door een duurder trainingskamp maar ik ga er van uit dat ze dat zelf ook wel snappen.

10 oktober 2012 om 12:24

Uh omdat het 1e elftal van Ajax het uithangbord is en dus als men in Brazilie speelt de naamsbekendheid van Aegon weer groter wordt. Wordt door Aegon gezien als belangrijke groeimarkt.

Wat ik niet helemaal eruit op kan maken. Krijgt Ajax nou extra geld om die reis te maken of is het juist zo dat dit bij de jaarlijkse miljoenen zit in begrepen zeg maar.

10 oktober 2012 om 12:27

Aegon zit ook in Brazilie en Brazilie behoort tot een van de landen met de snelst groeiende economie. Ajax komt echt niet in de financiele problemen doordat ze een trainingskamp beleggen in Brazilie, Ajax heeft genoeg inkomsten gegenereerd uit de CL de afgelopen jaren dus dat zit wel goed dacht ik.

10 oktober 2012 om 12:39

@dms

Aegon beslist dit helemaal niet, dat doet Ajax zelf maar zoals hier al wordt aangegeven heeft Aegon belangen in de groeimarkt die Brazilie heet en met het oog dat daar over 2 jaar ook het WK wordt gehouden is dit een uitstekende manier om de naamsbekendheid te vergroten.

http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=174336

@rick_psv
De Boer geeft aan dat ze het geld van Aegon hard nodig hebben dus zo goed zijn de financiën ook weer niet.

10 oktober 2012 om 13:25

Brazilie is samen met China en India zo een beetje de snelst groeiende economie in de wereld op dit moment. Dat lijkt me voldoeende reden voor Aegon om daar de markt te willen aanboren.

@kaassie
Dat is een beetje een drog reden, want elke club heeft geld nodig van de sponsor, met of zonder goede financieen.

10 oktober 2012 om 14:05

Uiteraard heeft iedere club geld nodig van de sponsor, daar bestaat geen twijfel over maar er zit een verschil tussen geld nodig hebben en geld hard nodig hebben maar nu zal ik wel het predikaat mierenneuker opgeplakt krijgen. Het zij zo, kan er niet wakker van liggen.

In de zomerstop met z'n allen naar de Lutte om vervolgens in de winterstop naar Brazilië te gaan.

Heerlijk.

och, wat zijn we weer goed bezig, hij wordt toch gevraagd om antwoord en daar geeft hij gewoon antwoordt op, net zoals al die andere trainers en spelers vragen gesteld wordt. De media maakt er te veel van en maakt het ook groter of draait het antwoord zelfs helemaal om.

Haha leuke reakties om te lezen. Ach, het is allemaal heel logisch en totaal niet iets nieuws. Ik vind bv. Johan Derksen vaak best interessant vinden met zijn mening (ook ik ben het vaak niet eens, maar sta open om voor andere argumenten te begrijpen). Alleen moest ik nu denken aan Johan Derksen en dat de wielrenners in Amerika zo goed deden niet zo relevant vond (johan Derksen vind ik dus echt een 0,0 wielren kenner), terwijl de Rabobank dit juist het belangrijkste, samen met de tour de france vind, omdat Rabobank Amerika heel belangrijk vind in de toekomst van hun bedrijf. Dit gebeurt dus al een jaar en dag en nu lijkt het net of iets nieuws is. Frank de Boer is er niet geheel blij mee, maar begrijpt het dus. Prima toch. Ben al blij genoeg dat die niet zegt dat, zoals de meeste zou doen, ze anders ook wel naar Brazilie zijn gegaan. En trouwens... Lijkt mij geweldig een trainingskamp te hebben in Brazilie, maar voor ons zijn het dromen, voor hun is het gewoon werk geworden. Alles is logisch en verklaarbaar in dit verhaal...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren