Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer: ‘Schiet mij maar lek als Ajax de Champions League wél wint’

Laatste update:

Ronald de Boer acht het huidige Ajax misschien wel net zo sterk als het elftal dat in 1994/95 de Champions League won. De Amsterdamse club kan voor de derde keer in de geschiedenis de groepsfase van het Europese toernooi als groepswinnaar afsluiten, als Bayern München woensdagavond wordt verslagen. De voorgaande twee keren bereikte Ajax minimaal de halve finale. “Deze ploeg is normaal gesproken niet in staat om het toernooi te winnen, omdat de tegenstand nu vele malen groter is”, stelt De Boer echter.

“Destijds mochten er maar drie buitenlanders worden opgesteld. Manchester City heeft er momenteel elf. Zulke clubs halen overal de beste spelers op”, benadrukt de voormalig winnaar van de Champions League woensdag in gesprek met De Telegraaf. De oud-Ajacied vindt het allerbelangrijkste dat heel Europa weer over Ajax praat. “Dat iedere voetballiefhebber denkt: ’Jezus, wat loopt er daar weer een talent, wat presteren ze knap met veel minder financiële middelen en wat een amusementswaarde!”

Ajax moet oogsten in de Champions League. “Het is, voor dit elftal althans, nu of nooit”, vervolgt De Boer. “Ik verwacht dat er na de zomer heel wat andere poppetjes staan.” Hij denkt dat de achtste finale, misschien de kwartfinale, het eindstation zal zijn. “Schiet mij maar lek als Ajax de Champions League wel wint.”

Ajax verloor nog nooit een officiële thuiswedstrijd in Europa tegen Bayern München: drie zeges, één remise en nul nederlagen in vier ontmoetingen. De laatste keer dat de Amsterdamse club thuis te sterk was voor de Duitsers, was in de halve finale van het succesvolle Champions League-seizoen 1994/95: 5-2.

Denk jij dat Ajax de Champions League gaat winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb dat team niet meegemaakt, maar als ik zie wat voor spelers daar in speelde; is dit team toch wel beduidend minder?

12 december 2018 om 06:53

Ieder team is minder.
Dat team was te vergelijken met het barcelona van guardiola en milan van begin 90 met rijkaard gullit en van basten.
Qua voetbal en dominantie op het veld.

12 december 2018 om 06:55

Moeilijk te vergelijken. Ik heb dat bewust meegemaakt in 1995 en dat team was destijds de perfecte balans tussen talentvolle jeugd en ervaring. Dat ga je sowieso niet meer meemaken denk ik dat een 17 jarige speler even de enige en winnende goal maakt in een CL finale, die staat nog steeds op naam van kluivert.

Destijds lag het tempo een stuk lager ook, behalve dan bij Ronaldo 9 die iedereen eruit rende, lol. Dus ik vind het moeilijk om te zeggen welk team nou beter is. Wat ik wel weet is dat de tegenstanders veel sterker zijn geworden.

12 december 2018 om 07:13

Nou nou, een stuk lager? Het voetbal was wat anders dan nu, maar kan me niet herinneren dat het zo traag ging en kijk beelden uit die jaren nog regelmatig terug.

On: Ajax in '95 was niet meer ervaren dan het elftal van nu. Het was voor Reiziger, Davids, Seedorf, Litmanen, Kanu, Kluivert en Finidi ook hun eerste internationale prestatie. Rijkaard was de meest ervaren, Blind had ervaring en Frank de Boer had een UEFA Cup gewonnen en een WK's (en EK) gespeeld.

12 december 2018 om 07:20

Tempo lager? De bal ging veel sneller en strakker rond. Tempo van Ajax was moordend in die tijd. Davids zou gehakt maken van het tempo van Schone. Overmars zou mazraoui voorbij sprinten alsof hij stil stond. Rijkaard zou Huntelaar en Dolberg in zijn zak hebben. En zo kunnen we wel even doorgaan.

12 december 2018 om 07:56

Precies. Als je het destijds meemaakte was een fijn ajax om naar te kijken. Al ging het toen in de poule fase volgens mij zelfs iets minder dan nu.
En idd, Overmars, die als hij neergang altijd probeerde door te gaan.. Davids de pitbull... Noem maar op.
Het oude lijkt altijd beter, maar dat is natuurlijk niet altijd zo, denk dat dit elftal redelijk in de buurt komt qua mix van talent en ervaring maar datvidd de grote clubs tegenwoordig over het algemeen wel een hoger niveau hebben.

12 december 2018 om 11:54

Voetbal in de jaren 95 was sowieso niet langzamer en ging er zelfs veel profesioneler aan toe. Gisteren nog beelden gezien van het duel tussen Leverkusen en PSV in 1994 (5-4) en dat was nota bene in de Uefa Cup. Nou geloof mij dat tempo lag alles behalve laag. Mooiste was dat in die tijd trainers gewoon nog een sigaar konden opsteken. Het Ajax van 95 is het beste Ajax in de moderne clubgeschiedenis (tijden van Cruijff nagelaten). Maar al die spelers zijn bij de absolute top terecht gekomen. En dat gaan met alle respect spelers als Schone, die rechtsback en van de Beek niet halen. Zelfs Tadic heeft niet bij de top gespeeld, Huntelaar is op zijn retour, bij Neres twijfel ik er over. Blind is altijd een selectieaanvulling geweest voor de top. Alleen Onana, die linksback, De Ligt, De Jong, Ziyech en eeen topfitte Dolberg gaan dat ooit halen denk ik.

Toen der tijd had je Seedorf (uitgegroeid tot meest succesvolle Nederlandse clubvoetballer), Davids (heb jij een betere cdm gezien in de laatste 30 jaar?), Kluivert een van de beste spitsen die we ooit gehad hebben, Litmanen (geen woorden voor nodig), Reiziger (wereldrechtsback) , gebroeders de Boer (allebei bij de top gespeeld), van der Sar (beste Nederlandse keeper ooit), Overmars (arsenal en Barca op zijn cv staan). Dat elftal kun je natuurlijk niet vergelijken met het huidige Ajax. Waarvan misschien alleen de Ligt en Ziyech/de Jong zouden meespelen.

12 december 2018 om 13:29

El Phenomeno
Je laatste paragraaf is natuurlijk wel "after the facts". Toen Ajax net begon op te bloeien werd er ook nog niet zoveel waarde aangehecht. Dat kwam pas toen ze in dat 94 - 95 jaar maar door bleven stoten naar de volgende rondes. Ons geheugen heeft nu een beeldvorming van deze jongens die is gecreeerd door de hele carriere die ze hebben gevoetbald.
Daarmee wil ik je niet tegenstrijden en beweren dat deze generatie net zo goed zou kunnen zijn. Dat is iets waar ik/wij alleen maar van kunnen dromen. Het zou mooi als Ajax (ik dacht op 1 juni) in het nieuwe stadion van Atletico Madrid met een grote beker in de handen zou staan. Maar voorlopig is dat voor ons enkel iets waarvan we kunnen dromen.

12 december 2018 om 14:00

Uiteraard waar. Maar de routiniers (blind en Huntelaar) hebben het nooit waargemaakt bij de absolute top. Tadic inmiddels ook niet heel jong meer kwam niet verder dan de Engelse middenmoot. Schone niet eens basis bij Denemarken. De rest van het elftal heeft veel potentie. Maar zon van de beek, Mazraoui, Wober, Eiting bijv gaan echt niet de top halen. Ziyech, De Ligt, De Jong en Taglifico zie ik dat wel halen. Neres en Dolberg misschien net iets daar onder, al betwijfel ik of beide wel goed genoeg zijn. Dat Ajax van 95 heeft een heel elftal vol gehad die aan de top kwamen en een topcoach toen der tijd. Daarnaast waren de verhoudingen ook anders en deden er minder teams mee uit toplanden.

12 december 2018 om 06:57

Dit team is zeker van een heel minder niveau, maar we moeten ook niet overdrijven; in 1995 waren davids, seedorf, kluivert en vdsar ook nog niet op de toppen van hun kunnen. Het grote verschil zit m misschien wel in het ontbreken van een Danny Blind en Rijkaard.
Even los van de gekkigheid dat Ajax de CL zou kunnen winnen, valt me wel op dat teams as Barca, Real en Bayern dit seizoen echt minder spelen. De kwaliteit van de favorieten ligt lager... op Juve na.
@wve; nee, het ajax van vGaal heeft echt het Barca van messi, xavi en iniesta niet aangetikt hoor.

12 december 2018 om 08:47

Enige verschil is dat je nu weet wat die spelers later zouden bereiken. Maar op dat moment was het ook een team vol beloftes en onbekende spelers, op een enkeling na.

Ook dat team speelde een paar potjes die maar kantje boord waren. In dat opzicht is het niet veel anders dan nu.

Ajax heeft zelf ook meer dan 3 buitenlanders in het veld. Het is al mooi dat Ajax overwintert in de CL. Mooi voor de spelers en mooi voor de penningmeester en niet te vergeten voor het Nederlands voetbal.
En ja de keerzijde is dat er aan verschillende spelers wordt getrokken.,masr dat is niet nieuw dat zijn ze ondertussen wel gewend bij Ajax. De vraag nu is wat komt er voor terug, met al die miljoenen op de bank...

12 december 2018 om 07:31

In het ideale elftal zijn de ligt, blind, de jong en vd beek de enige 4 basisspelers. Dit is duidelijk meer dan 3 buitenlanders.

12 december 2018 om 07:37

Mazaoui en Ziyech kun je volgens de oude manier van werken ook als Nederlands rekenen omdat ze ook dat paspoort hebben.

Je hebt normaal gezien Onana, Tagliafico, Neres en Tadic. Zijn er meer dan drie, maar nou ook weer niet zo veel meer.

12 december 2018 om 09:03

Schone, die misschien ook. Maar als je kijkt naar de selectie dan heb je natuurlijk duidelijk meer dan 3 buitenlanders. Geen schande of zo, je hebt nog genoeg Nederlandse voetballers

12 december 2018 om 10:28

Mazraoui en Ziyech zijn, in mijn ogen in ieder geval, geen Nederlanders. Daar hebben ze zelf voor gekozen.

12 december 2018 om 10:45

En daar gaat het dus fout. Het zijn gewoon Nederlanders met een dubbel paspoort. We zeggen toch ook niet van Nederlandse spelers die voor een ander land kiezen omdat ze niet in aanmerking komen voor Oranje dat het geen Nederlanders zijn. Afhankelijk van de opstelling heeft Ajax gewoon slechts 3 buitenlanders op het veld. Schuif blind naar voren voor schone en Huntelaar erin voor Dolberg en je hebt slechts 3 niet Nederlanders in de ploeg. Daar doet de keuze voor nationaal elftal niets aan af. Helemaal bij Mazraoui en Ziyech. Een hebben we zelf verkloot en de ander kwam nooit in aanmerking voor jeugdelftallen en opeens wilde we die speler wel hebben. Zal het je nog sterker vertellen, je hebt kans dat dit binnen afzienbare tijd nogmaals gaat gebeuren bij Dest. Die komt namelijk uit voor de jeugdelftallen van de USA. Zo ver ik weet is er nauwelijks een poging ondernomen om hem bij oranje te betrekken. Krijgt net als Masraoui pas laat een contract, maar laat zich inmiddels meer en meer zien in jong.

12 december 2018 om 10:52

Je kan zomaar maar een aanval hebben van Nerez, Dolberg, Tadic. Tel dan nog eens een Deen op het middenveld een linksback uit Argentinië en op doel Onana. Het zou zo maar op het veld kunnen staan.....

12 december 2018 om 14:07

Tja voor mijn part leveren ze dat Nederlandse paspoort in. Ze voelen zich toch Marokkaan blijkt dus ze zijn alleen Nederlands als het hun uitkomt..

Dromen mag, maar als ik heel eerlijk ben denk ik dat Ajax er in devolgende ronde gewoon uit vliegt ongeacht de tegenstander. Ik hoop natuurlijk dat ik er naast zit en dat ze de CL winnen, maar om heel eerlijk te zijn zou ik een halve final al een wereld prestatie vinden met de bedragen die om je oren vliegen voor spelers tegenwoordig.

12 december 2018 om 07:28

Ik denk idd dat ajax ook de volgende ronde eruit vliegt. Wie ook de tegenstander mag zijn. Maar ik laat me graag verassen.

12 december 2018 om 07:33

Ik denk dat je met wederom een gunstige loting nog best een ronde verder kunt komen. Maart tref je nu 1 van de topteams dan wordt het lastig

12 december 2018 om 07:35

Dat hoeft echt niet inderdaad. PSV verloor van Atletico met penalty's. Met wat geluk en keihard werken is Ajax voor elk team gewoon gevaarlijk. Andere clubs moeten echt waken voor onderschatting.

12 december 2018 om 08:06

Amen zullen dan maar zeggen.

12 december 2018 om 07:47

Je moet nu een beetje geluk hebben.
Mocht ajax eerste worden, heb je kans om schalke, inter, as roma of lyon te loten. Daar geef ik ajax in ieder geval kans tegen. Wordt je tweede in de poule, dan moet je denk ik hopen op fc porto, dortmund of man city. Daar ben je je in ieder geval niet kansloos tegen denk ik.

12 december 2018 om 07:51

Inter niet denk ik

12 december 2018 om 07:51

Inter heeft Europa league weinig kans dat ze die loten.

12 december 2018 om 07:55

Tegen Man United heb je gezieb de huidige prestaties ook kans denk ik. Dortmund/Man City ben je kansloos in deze vorm.

Het huidige Ajax heeft een groot probleem, dat alleen duidelijker gaat worden na mate ze verder reiken. Ze hebben geen spits die in CL vorm steekt. Daarom gaan ze ook steeds moeilijker scoren en zal de kans om tegengoals alleen maar toenemen (betere tegenstanders). Verder zullen de mindere kanten van Schone pijnlijk duidelijk worden als het tempo flink omhoog gaat.

12 december 2018 om 07:28

Dat is de enige zekerheid, Schone komt te kort voor knock out fase CL. Geeft niet, maar helaas wel de werkelijkheid

12 december 2018 om 07:41

Misschien kunnen ze in januari nog een speler aantrekken ter vervanging van Schone nu ze zeker zijn van de miljoenenopbrengst uit de Champions league.

12 december 2018 om 09:19

Ik hoop eigenlijk ook dat gedurende het seizoen Blind naar de plek van Schone gaat en Wober erin komt of dat Van de Beek naar de plek van Schone gaat en Neres erin komt.

12 december 2018 om 07:37

Tsja, de tegenstanders worden ook beter. Laten we er voor het gemak vanuit gaan dat Ajax tweede in de poule wordt. Dan krijgen ze de volgende ronde: Barca, Real, Psg, Man City, Dortmund, Porto of Juve. Tegen 5 van de 7 ben je normaal gesproken op voorhand al kansloos, zelfs met spits in CL vorm en een betere speler dan Schone. Je hebt mazzel nodig qua loting en een gunstig wedstrijdverloop. Anders wordt je er op ervaring gewoon uitgewipt.

Volgende ronde zal het eind station wel worden. Ik verwacht niet dat ze 1e worden, en dan de enige die nog mogelijk is, is porto.

Het wordt verschrikkelijk moeilijk om bij de laatste 8 terecht te komen, zeker als je vanavond niet weet te winnen (wat hellemaal niet erg of raar is). Porto is de zwakste broeder waar je nog een kans tegen maakt over twee wedstrijden. De rest is de top van Europa waarin Ajax boven zichzelf uit moet stijgen om door te gaan.

Maar ik acht ze zeker niet kansloos, ik denk dat de Nederlandse clubs de laatste jaren al vaker hebben aangetoond dat ze met goed voetbal en strijd, wel degelijk een kans maken om resultaat te boeken tegen de topclubs van Europa.

plus het feit dat er van elk land toen maar 1 club mee deed. Nu heb je de beste ploegen uit italie, engeland, duitsland en spanje...dus je moet veel meer topploegen uitschakelen dan toen.

Ik denk dat de rest van de CL voor Ajax vanavond bepaald gaat worden. Winnen ze van Bayern, kan er een zelfde magische sfeer als in 1995 ontstaan met het besef dat het tegen iedereen kan. Verlies of een gelijk spel zal dat gevoel niet opwekken en dan is het snel over ben ik bang. Vergeet niet dat er naast de basis van de Boertjes, Rijkaard en Blind ook een hele jonge onervaren ploeg stond toen, eigenlijk net als nu.

Stel ze worden 2de dan krijg je natuurlijk meteen een enorm zware dobber. Ik zie ze tegen Barcelona, City, Juve, Dortmund, PSG en Real eigenlijk gewoon geen kans maken. Alleen tegen Porto heb je dan nog een goeie kans. Wordt je vanavond eerste dan staat de wereld er heel anders voor. Want tegen clubs als Spurs, Lyon, Schalke, United of Roma hoef je zekers niet kansloos te zijn. Tegen Liverpool of Atletico wordt het een ander verhaal.

het zou mooi zijn als een Nederlandse club ooit weer de Champions League wint maar ik zie dat niet gebeuren. tenzij er een word overgenomen dor een sjeik ofzo die er een paar miljard in pompt maar anders lijkt het me een kansloze missie. de clubs uit de topcompetities halen 1 speler voor een prijs die net zo duur is als een hele Ajax, PSV of Feyenoord selectie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren