Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer over veelbesproken wissel Milik: ‘Hij zat niet in de wedstrijd’

Laatste update:

Het lukte Ajax zondag niet om landskampioen te worden: de Amsterdammers kwamen bij De Graafschap niet verder dan 1-1, terwijl PSV met 1-3 zegevierde over PEC Zwolle. In Doetinchem kreeg Ajax-trainer Frank de Boer kritiek op zijn beslissing om spits Arek Milik naar de kant te halen. Ajax moest scoren, maar De Boer haalde de topscorer van de club toch van het veld.

/

“Ik vond Arek niet zo in de wedstrijd zitten. Daarnaast lag er veel ruimte achter de twee centrale verdedigers van De Graafschap. Milik heeft heel veel kwaliteiten, maar in de eerste helft zag ik twee momenten die de snellere Anwar El Ghazi wel had aangegrepen om echt weg te zijn”, laat De Boer weten op FOX Sports.

Ajax, dat na 72 minuten al 3 keer had gewisseld, kreeg het in de slotfase niet voor elkaar om de defensie van De Graafschap te kraken. De Amsterdammers maakten een apathische indruk en ook de verhuizing van Mike van der Hoorn naar de spits zorgde niet voor treffers.

Snap jij de wissel van Arek Milik?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je topscorer moet je niet wisselen heeft maar 1 moment nodig.

8 mei 2016 om 19:04

Gudelj speelde prima hoor

8 mei 2016 om 19:14

Younes was de 1e helft goed bezig en Serero ook Gudelj was idd de beste aan de kant van Ajax

8 mei 2016 om 19:29

Serero ziet er altijd druk uit, maar is al jaren een nutteloze voetballer die niks bij Ajax te zoeken heeft.. sure hij is snel, maar verdedigend zwak en aanvallend kan ie helemaal niks.

8 mei 2016 om 21:33

Verdedigend zwak? Jou neem ik niet meer serieus. Als er iemand een kuitenbuitertje/balafpakker is, dan is Thulani dat wel. Hij moet lekker ballen afpakken en hem gelijk inleveren.

9 mei 2016 om 07:44

Wat ik hier zo dom aan vind is dat er in de laatste minuten natuurlijk juist geen ruimte meer achter de verdediging gaat vallen, de graafschap gaat zich ingraven en jij gaat op de lange bal spelen. Milik had die bal die El Ghazi van Mikey kreeg er gewoon met zn links ingeknald. Deze wissel is voor mij wel de druppel. Tijd voor frisse wind! En hopen dat die Italianen of die Engelsen zo gek zijn om Anwar over te nemen en dan eens een echte snelle klassieke rechtsbuiten halen. En wat sneller en meer in de omschakeling gaan spelen. Sisto zou nog steeds geweldig zijn maar ik vrees dat Marc daar weer te lang mee heeft gewacht. Ik hoop op van den Brom als coach! Behalve de 3e plek in het 2e jaar met Anderlecht alleen maar goede prestaties geleverd.

Zo ook Davy Klaassen die echt geen pepernoot geraakt heeft.. Milik kan altijd scoren. Onbegrijpelijke wissel en dus ook niet goed te praten.

Wat een vechtersmentaliteit van de Graafschap trouwens, prachtig om te zien.

8 mei 2016 om 18:41

Klopt, ben gen fan van millik, maar is wel de laatste tijd beter geworden, alleen vandaag zat hij inderdaad niet in de wedstrijd en Klaassen ook niet.

8 mei 2016 om 19:03

Klaassen word door velen echt overschat vind ik. Hij heeft een tijdje geleden een paar weken goed gespeeld, maar nu is hij weer terug naar het niveau van hoe hij de rest van het seizoen speelde. En dat is niet goed genoeg voor Ajax.

8 mei 2016 om 20:00

Dat is te kort door de bocht. Klaassen is enorm belangrijk. Niet alleen zijn voetballende kwaliteiten, maar ook als aanjager. De laatste weken is hij echter op. Ik heb hem vandaag ook helemaal niet gezien. Daarmee was het middenveld van Ajax extreem ontwricht.

De Boer had Schöne voor Klaassen moeten brengen - in de basis. Maar goed, Schöne is wat De Boer betreft een rechtsbuiten.......

Je je gelijk halen zal je toch wel weer , maar ik ken geen trainer die zijn topscorer er uit haalt hoor .

8 mei 2016 om 21:55

Om vervolgens van der Hoorn in de spits te zetten. Werkelik ombegrijpelijk. Ik zei het al toen we nog kampioen koden worden, maar ik ben blij wanneer de Boer weg is. De resultaten zijn uitstekend, maar het voetbal is drama. Er wordt al jaren zielloos en apatisch gevoetbalt. Ik ben geen Ajax supporter vanwege de resultaten, maar het voetbal dat ze pretenderen te spelen. Liever tweede met voetbal waar ik van kan genieten, dan eerste met dit voetbal. Nu zijn we 2e met apatisch voetbal. Een rigide spel gebaseerd op zekerheid. Het materiaal dat de Boer ter beschikking is niet heel best, maar ruim voldoende.

9 mei 2016 om 02:40

Om het 'Ajax voetbal' te spelen zijn de huidige spelers echt niet voldoende. Ajax heeft geen Ziyech of Pröpper. Je hebt zo iand nodig in je team. De enige die echt zo een type speler is is Gudelj maar die is natuurlijk veel minder dan dat hij bij AZ was. Het huidige Ajax mist gewoon individuele kwaliteiten. De laatste linie zou een bal weg kunnen trappen maar weet niet hoe ze moeten voetballen. Het middenveld is wel oke maar Klaassen en Gudelj zijn heel wisselvallig. Bij PSV staat iemand als Guardado er altijd.

Heb 2 keer van der hoorn daar voorin gezien, als een echte slome tank. Had Milik daar gestaan, was hij gewoon aan de bal gekomen en wie weet wat er dan nog volgt. Milik heeft met dat linkerbeen echt maar 1 momentje nodig. De Boer moet gewoon eerlijk zijn en zeggen dat hij hier een fout heeft begaan. Milik gaat nu denk ik ook zeker weg. De belangrijkste wedstrijd van het seizoen en dan haal je je beste spits uit het elftal zodat je met Van Der Hoorn kan gaan spelen, dan kan er bij mij en ik denk ook bij Milik niet in. Dat spreekt geen vertrouwen uit. Misschien dat Milik wilt blijven als De Boer vertrekt.

8 mei 2016 om 18:43

Niet afgeven op van den hoorn, dat is geen spits. Alleen is hij sterk bin kopballen, alleen was ook leeg op het laatste

Ach kom toch zeg.. niet in de wedstrijd of heb je gewoon niet de juiste spelers opgesteld? Gedacht van we doen het wel even.. Shone moest op 7.. Bazoer op de plek van Klaasse..want die heeft echt zoveel dreiging...... de bezem moet er flink door heen..want met deze selectie kom je nooit door die groepsfase heen...maar ajax doet het wel toch? met alle talenten en de miljoenen versterking.. nee lekker met een dubbeltje op de eerste rang gaan zitten Overmars..dankjewel

8 mei 2016 om 19:43

Ze gaan de groepsfase van de CL niet eens halen met deze selectie..

Cerny zat ook niet in de wedstrijd, evenals Serero en Klaassen. Waarom dan precies je topscorer en enige spits wisselen als je een doelpunt moet maken. Een bizar besluit en zo schop je ook iemand richting de uitgang. Want Milik weet dat als hij het niet binnen 70 minuten laat zien hij er als eerste wordt uitgehaald ook al is er geen alternatief voor zijn positie voorhanden.

Ook al zat hij niet in de wedstrijd. Als je goals moet maken moet je hem laten staan.

De Boer gaat vertrekken denk ik. Lijkt er wel op met die reactie van Veltman. Ik vond de wissel ook niet echt logisch en werd er niet beter op

Jammer dat ie Klaassen niet wisselde, die kon echt niets meer.

8 mei 2016 om 18:43

dat is het lieverdje van de boer...zoals hij boilissen ook liet staan..

8 mei 2016 om 20:50

Hij heeft wel lievelingetjes ja, maar god, De Boer wil toch ook het liefste winnen? Hij zal wel het idee hebben gehad dat dit een betere keuze was en daar snap ik echt helemaal niks van.

Hij had hem gewoon moeten laten staan omdat je kon verwachten dat de kleuters de lange bal zouden gaan spelen, maar nee hij haalt weer de enige spits eruit.en dan gewoon van der Hoorn doorschuiven naar de spits. Wat een aanfluiting, maar dit zat er al aan te komen met dit minimalistische spel wat Ajax al jaren onwaardig is, hopelijk zal dit lijden tot een grondige schoonmaak bij de technische staf, het technische hart en al die back stabbende (ik weet het, tis geen goed Engels) bobo´s.

8 mei 2016 om 18:59

Vd hoorn in de spits was echt te zielig voor woorden. Hij kon niet eens bewegen meer. Had milik indd moeten laten staan.

8 mei 2016 om 19:20

@ Lee112

Pfff inderdaad, het is niet meer dan pure armoede, kun jij je nog die voorzet van van der Hoorn op Younes herinneren waarbij hij gewoon richting een lege cornervlag schoot met nog een paar minuten te gaan ? What on earth was he thinking....... Zolang die vrienden kliek er zit gaat er niets veranderen, maar het gaat een hoop geld kosten om deze puinzooi op te ruimen. Wat dat betreft houd ik mij hart vast voor het komende seizoen want zoals het Ajax betaamt zullen er weer geen lessen uit dit amateuristische gebeuren getrokken worden.

8 mei 2016 om 19:27

Zeer domme pass van Mike. Ongelofelijk slecht. Younes stond zelfs vrij. Frank heeft verkeerde beslissingen genomen vandaag. Helaas. Ben benieuwd wat er gaat gebeuren voor het volgend seizoen. Ajax moet gewoon investeren. MOET!

8 mei 2016 om 19:46

@ Lee112

Ja, ik kan daar echt met mijn pet niet bij, maar ik hoop dat vele mede Ajacieden nu ook definitief genezen zijn dat hij en velen andere spelers een serieuze positieve ontwikkeling hebben door gemaakt. Ik heb mij er echt over zitten verbazen nadat de spelers een aantal keer iets degelijks tot goed lieten zien velen meteen vonden dat men zich goed ontwikkeld had. Van een ploeg die al jaren zo slecht en wisselvallig speelt en zoveel moeite heeft met het beheersen van de basisvaardigheden; kun je gewoon niet verwachten dat ze serieuze progressie boeken nadat ze een paar keer of een paar fases iets fatsoenlijk lieten zien.

Laten we wel hopen dat het niet Overmars is die gaat investeren. In dat geval is het echt beter om de poen op zak te houden totdat we een directeur voetbalzaken hebben die een goed internationaal netwerk heeft en zijn vak verstaat. Hopelijk richten die gasten niet nog meer schade aan dan ze al gedaan hebben, persoonlijk hoop ik op een terugkeer van Jonk, al weet ik dat de kans hiertoe erg klein is.

8 mei 2016 om 19:00

En waarom Fischer? Zo een slechte voetballer. Deed ook niets goeds. Hoop dat hij vertrekt.

Als je moet scoren, haal je normaal gesproken niet je spits en topscorer er uit. Blijf het een vreemde beslissing vinden. El Ghazi voor Cerny was veel logischer geweest. Had Milik wellicht wat aanvoer gekregen.

Je kan wel zeuren over die wissel, maar Ajax hoort nog met een B-team van de Graafschap te winnen. Ajax was weer eens slecht zoals in de eerste seizoenshelft zo vaak. Normaal schiet iedereen de voorzet van Younnes binnen maar vandaag niet. Het valt me op dat op de momenten dat het moet Ajax het niet doet. In de Europa league, in de beker tegen Feyenoord en vandaag lukt het niet!

Tactisch wanbeleid van De Boer, wat hij de laatste seizoenen wel erg vaak etaleert. Die 3-4-3 tegen Utrecht, dat continue gegoochel met de opstelling, vaak zeer slecht wisselbeleid.

Ik was een groot fan van hem, maar na die 5-1 tegen zwolle, de afgelopen 3 zeer saaie seizoenen en het falen in Europa ben ik er niet rouwig om als hij volgende week zegt dat hij weggaat.

Als je met 0-1 voorstaat en dus kampioen bent wat zou je dan moeten doen? PSV zou het wel weten.....

Klaassen wel dan? Milik kan altijd scoren! Domme wissel frank. Maar ach is de titel maar

De druk was vandaag te groot, niet alleen de spelers maar ook de trainer bezweek eronder. met van de Hoorn in de spits, Fischer als rechtsbuiten en Serero op het middenveld.

Waarom niet gewoon gestart met Tete, Veldtman, Riedewal en El Ghazi zoals in de succesperiode in het begin?

8 mei 2016 om 23:39

Achteraf is dat wel makkelijk praten. De spelers die er nu in stonden, hadden vorige week 4-0 van Twente gewonnen.

9 mei 2016 om 00:00

Ook vorige week ging het moeizaam tot de 81ste minuut. Alleen Twente bleef proberen gelijk te maken waardoor Ajax van de ruimte wist te profiteren.

Mijn mening, als je moet scoren, haal je niet je topscoorder eraf.

Deze wissel geeft aan waarom Frank de Boer moet vertrekken bij Ajax.
Veel tactische blunders, resultaatvoetbal zonder resultaat.
Laat Ajax eerst eens een trainer aanstellen die de ploeg wil laten spelen
zoals Johan Cruijff en Wim Jonk dat voor ogen hadden. Daarnaast een
flinke kwaliteitsinjectie, b.v. proberen o.a. Ziyech en Janssen te halen.
Vooral het chronisch gebrek aan creativiteit compenseren. Hopelijk
kun je dan in de achtervolging op Psv, want die is met de juiste
instelling en investeringen - kwaliteit hoort op het veld te staan - de enig
juiste weg ingeslagen. De voorsprong die Ajax een paar jaar geleden had
op PSV is net als vanmiddag op kneuterige en amateuristische wijze uit
handen gegeven. Dus zal ook kritisch gekeken moeten worden naar de
beleidsbepalers. En niet zoals bij de Knvb, die haar eigen vlees keurt.
Voor de Ajax supporters vrees ik echter op doorgaan op de ingeslagen
weg. Wel zwarte cijfers, maar geen sportieve resultaten met hetzelfde
soort betonvoetbal van afgelopen jaren. Dat is realistisch in het hedendaagse
voetbal, aldus Frank de Boer. Nou, dit was een prachtig, realistisch
seizoen, Frank. Het ga je goed in het buitenland. Daar hebben ze er vast
meer verstand van....

Hij heeft keihard gefaald want je moet zeker deze wedstrijd je beste spelers opstellen en wat doet hij? Hij zet Bazoer op de bank en Serero in het veld en dan die wissels echt kansloos.

Frank bedankt voor alles je bent een kanjer, maar het word tijd voor een andere trainer die ook wel voor ervaring kiest Hunter moet komen, we moeten verder in de voorronde van het miljoenenbal, dat gaat niet met A1 spelers.

Schofterig gewoon om Milik te wisselen ipv Viergever en daarmee niet met 3 verdedigers te gaan spelen. Werkelijk waar nul komma nul tactisch verstand van De Boer. Het hele seizoen blinkt Frank al uit in het nemen van domme beslissingen. Tijd dat hij ergens anders zijn filosofie uit kan voeren. Het is tijd dat ajax een trainer krijgt die wel aanvallend ingesteld is en risico's durft te nemen. De Boer, out! Doei...

Het wisselbeleid van de Boer was als van ouds slecht. Ook onbegrijpelijk dat hij Milik wisselde. Door de falende Davy Klaassen kon kwam van de eerder geroemde wisselwerking niets terecht. Toch zit de oorzaak dieper en wat mij betreft in het falende Cruijff-beleid. Niet investeren, penny wise pond foolisch, noem je dat. Opleiden als doel op zich, niets doen om je beste spelers te behouden. Je jeugdspelers voor hun 16e geen contract aanbieden en weg laten gaan (bijv. Fosu-Mensah). Ajax is nu compleet voorbij gestoken door psv, dat inmiddels ook een hoger salarisplafond heeft gerealiseerd.willen de echte Ajacieden opstaan? En dan bedoel ik geen oud Feyenoorders als Van Duivenbode, Molenaar etc. Mensen met een echt hart voor Ajax. Die hoeven wat mij betreft ook geen tonnen per jaar te verdienen.

8 mei 2016 om 20:52

Cruyff beleid had doorgezet moeten worden......worden door mislopen van titel zo ver terug geworpen.

8 mei 2016 om 22:10

Zo jammer dat Cruijff altijd maar verkeerd begrepen/geciteerd/gequoteerd word.
Cruijff was absoluut wel voor aankopen, alleen wel die ook absoluut een meerwaarde zouden zijn.
En juist dat is wat Overmars (die is verantwoordelijk) niet doet, Viergever, vd Hoorn zimling sanogo etc etc waren stuk voor stuk geen basis spelers.

Dat geen contract aanbieden, heeft ajax door het wel te doen 64 contractspelers opgeleverd eind jaren 90 dat werk ook niet, daarnaast is er nog geen 1 geslaagd die op 16 jr vertrok dus je hoopt dat ze eens leren.

Wissel milik.....slechtste wat Frank gedaan heeft. Serero? Waar komt die ineens vandaan?
Blessure dijks.....had ie bazoer moeten brengen.....of 20 minuten voor tijd nog steeds comfort zone?
Dit had je nooit mogen weggeven....maar het wankelde de afgelopen weken al, dus ja...achteraf het maximale uit dit seizoen gehaald

8 mei 2016 om 22:44

Mwoah, weet niet of de Boer arrogant was door te denken het ook met de B spelers te kunnen doen. In zo'n belagrijke wedstrijd zet je normaal gezien je beste spelers weer in, dis Riedewald, Tete, Bazoer en El Ghazi. Milik moet je altijd laten staan, vertrouwen geven. Het is allemaal een beetje te gemakkelijk weggegeven van de Boer. Trainers die al weten dat ze weggaan hebben geen goede motivatie. Een echte TD had er al bovenop gezeten, maarje, met Overmars en Sar, heb je gewoon niets. Die pakken ieder een miljoen per jaar zonder iets noemenswaardigs toe te voegen en geen beslissingen durven te nemen. Zijn gewoon laf en dus ongeschikt. Heb liever iemand die durft en af en toe mis zit maar leert. Dat doen die twee helaas niet. Van Praag, Jordi, ajb. En Pastoor aanstellen als nieuwe trainer.

Eigenlijk was de titel al verspeeld tegen NEC en Utrecht. Deze 2 wedstrijden werden te gemakkelijk weggegeven. Een aantal spelers zat er gewoon doorheen, zoals Klaassen, waardoor hij slecht speelde. Ook Bazoer zat er doorheen, vandaar niet opgesteld. Serrero was wel fit. De Boer had ook moeten beginnen met Riedewald, die speelde niet zo slecht maar had de wedstrijd misschien niet uit kunnen spelen? De slechtste wissel was Fischer, die kan op de rechterkant helemaal niets. Ik denk dat de Boer wel weg wil, maar wie wil hem hebben? Tactisch blijkt hij heel zwak, eigenlijk het hele seizoen al.

Wel terecht
toch, zei de boer ook. Ik als supporter, ajax verdiende dit echt niet

Na mijn weten zit El Ghazi al meerdere maanden niet in de wedstrijd. Dus dan blijft die wissel nog steeds onlogisch.

Milik op 20% heb je altijd nog meer aan dan El Ghazi op 100% man man man wat een drama is dat ventje zeg

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren