Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer onder de indruk van Duitse collega: ‘Levert fantastisch werk’

Laatste update:

Voor Ajax en Borussia Dortmund staat er woensdag veel op het spel. De landskampioenen van Nederland en Duitsland maken allebei nog kans op een plek in de volgende ronde van de Champions League; voor de Duitsers volstaat zelfs een gelijkspel. Het is niet alleen een treffen tussen twee kampioenen, maar ook een duel tussen twee grote talenten in de trainerswereld. De 42-jarige Frank de Boer pakte twee keer de titel met Ajax, de drie jaar oudere Jürgen Klopp pakte twee titels met Dortmund, won de DFB-Pokal en promoveerde daarvoor met FSV Mainz 05 naar de Bundesliga.

/

De Boer was als speler een van de beste verdedigers ter wereld, terwijl Klopp niet verder kwam dan de 2. Bundesliga. Wat dat zegt? “Niets”, meent De Boer in gesprek met Die Welt. “Natuurlijk kan het een voordeel zijn, om zelf op het hoogste niveau gespeeld te hebben. Maar voor een trainer is het belangrijk dat hij de juiste visie heeft. Ik heb Klopp nu een paar keer ontmoet en het is een fijn mens in de omgang en een goede trainer. We hebben nummers uitgewisseld en hebben af en toe contact via sms.”

De Boer is niet verrast door het goede voetbal van Dortmund. “Klopp levert fantastisch werk. Dit jaar kan Dortmund erg ver komen in de Champions League, dat heeft het elftal de voorbije twee seizoenen wel bewezen. Dit jaar vond ik de wedstrijden tegen Real Madrid zeer indrukwekkend. Dortmund heeft een elftal dat weet hoe het wil spelen, zelfs in een uitwedstrijd tegen Real Madrid.”

Wie is in jouw ogen de beste trainer?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch wel raar hoe heel veel toptrainers vroeger maar matige voetballers waren. In Nederland waren Advocaat, Hiddink en van Gaal modale spelers terwijl je nu ook Klopp en Mourinho hebt. Toch krijgen ze het voor elkaar om goed met spelers om te gaan die minstens tien keer zo goed zijn als zij.

19 november 2012 om 13:28

Een goede speler is nog geen goede trainer he... Een trainer moet veel meer een persoonlijkheid zijn dan een speler. Hij moet rust uitstralen en alle facetten van het spel en het vak beheersen... Daarnaast moet hij ook nog eens met volgevreten vedettes kunnen werken en een team kunnen maken... Lastige job, lastiger dan 30 doelpunten maken imo...

19 november 2012 om 14:15

Het is niet zo raar als je er een beetje over nadenkt. Iets zien en het kunnen uitvoeren zijn twee verschillende zaken. Zelden kunnen mensen het allebei; kan een mens dat wel heb je een topspeler. Om je visie duidelijk over te kunnen brengen heb je nog meer vaardigheden nodig, kortom die mensen komen nog minder voor.

19 november 2012 om 18:32

Klopt wel, kijk naar maradonna dat is ook niet echt een top coach...

Klopp doet het echt uitstekend afgelopen 2 jaar, we zullen zien wat er woensdag(?) gebeurt.

Dortmund is ook echt een geweldige ploeg. Speelt gewoon thuis tegen Real 2-2 en voetbalt gewoon erg goed in de Champions League. Ze hebben goede talenten tot hun beschikking.

19 november 2012 om 14:04

Volgens mij werd het toch 2-2 in madrid en 2-1 in dortmund? Maar wat je zegt, ze hebben echt een geweldig team, ze kunnen nog echt gaan verrassen in de CL denk ik, als ze de volgende ronde halen.

Indrukwekkend hoe de club onder hoede van Klopp naast Bayern weer uitgegroeid is tot absolute Duitse topclub. Zelfde lof valt ook De Boer ten deel: vooral dit jaar is zijn optreden in de CL - met relatief matig spelersmateriaal - tegen Europese topclubs knap. Bovendien zijn het beide mooie mannen.

Jurgen Klopp is op dit moment verder als trainer. Wat niet wil zeggen dat hij ook een betere trainer is... De Boer heeft 2 kunst stukjes geleverd met de 2 kampioenschappen op rij, met het aanwezige materiaal...

19 november 2012 om 13:30

Wat heeft dit er mee te maken? Als De Boer ergens een hekel aan heeft is zich zelf schetsen met iemand.

19 november 2012 om 13:46

Heb je de poll niet gezien? Daar wordt gevraagd naar wie de betere trainer is, en daar ga ik op in...

19 november 2012 om 16:03

Ik dacht dat Klopp ook 2x op rij kampioen is geworden met Dortmund. Met een hele jongen onervaren selectie.

Ik vind zowel Frank de Boer als Klopp twee toekomstige wereldtrainer. Deze heren hebben alles in zich om ooit in de abolute top trainer te zijn. Alleen denk ik dat Klopp op het hoogste niveau al iets verder is.

Als Dortmund gunstig loot kunnen ze best de kwart finale of meer halen in de Champions League.
Vorig stelde ze teleur met een 4e plek in de poule.
Ze moesten weer even wennen aan de Champions League.
En ze hebben nu bewezen dat ze helemaal klaar zijn voor het grote werk.
Ajax viel ook niet tegen in de Champions League wedstrijden (behalve tegen Madrid)
Die hebben nu ook de nodige ervaring in dit toernooi.
Hopelijk komen Dortmund en Ajax ver in de Champions League of Europa League.
De Boer mag er ook wezen.

Hier zegt de Boer juiste dingen.
Dormund speelt op dit moment erg goed en het is ook nog eens erg leuk om naar te kijken.
Dat kunnen we van Ajax tot nu toe nog niet zeggen.
Ik verwacht een leuke en spannende pot woensdag.

19 november 2012 om 14:18

Ik vind het bij Ajax gewoon schrikbarend dat er zo'n verschil tussen CL en Eredivisie is.

19 november 2012 om 14:28

Ajax laat prima voetbal zien in de Champions League, helaas niet in de Eredivie...

Ik vind Klopp de beste trainer op dit moment, er zullen er veel zijn die het hier niet mee eens zijn en een Mourinho Guardiola naar voren zullen schuiven maar ik heb meer waardering voor een trainer die met een subtop ploeg toch top-prestaties neerzet, En BVB is nu subtop in Europa maar toen Klopp aangesteld werd als trainer waren ze dat zelf totaal nog niet. Wat hij de afgelopen jaren verwezenlijkt daar kan je alleen maar bewondering voor tonen. Met een zeer beperkt budget zo'n ploeg creëren en blijkbaar ook nog eens een goede people manager zijn aangezien zelf absolute toppers als Hummels Gotze en Lewandowski niet per sé een stap hogerop willen maar gewoon Dortmund trouw blijven. Vorig jaar waren ze nog niet echt indrukwekkend in Europa maar nu, ook al hebben ze afstand moeten nemen van Kagawa en Sahin, spelen ze werkelijk fantastisch.

19 november 2012 om 14:17

Suptopploeg?

Nee nee Dortmund heeft kwalicatief geweldige spelers. Pisczek, Hummels, Subotic en Smelzer zouden allemaal bij topclubs of basis staan of er heel dicht tegen aanzitten.
Gundogan is een enorm talent die dit jaar en vorig jaar ook fantastisch presteerd, Kehl is degelijk dat is inderdaad geen geweldige speler maar Gotze, Lewandowski, Reus en die Pool op rechts zijn echt absolute top.

En inderdaad dat zonder Sahin en Kagawa maar dit elftal is gewoon wereldtop. Als je Real, City en Bayern zo weg kan tikken ben je dat.

19 november 2012 om 14:19

Wat een scoutingswerk van Dortmund he..de meesten van die namen waren best onbekende spelers laten we eerlijk zijn. Maar zet ze samen in 1 team en dan krijg je dit. :D Ontzettend sterk collectief en individuele klasse ook zeker aanwezig. Vooral die Reus en Gotze zijn dodelijk.

19 november 2012 om 14:21

Lewandowski vind ik misschien nog wel de beste van het hele stel. Type Falcao echt maar 1 kans nodig voor een goal, altijd scherp en ook nog eens goed kunnen voetballen erg complete spits.

19 november 2012 om 14:26

Ik vind dat ze nog een betere defensieve middenvelder moeten halen dan Kehl. Bender vind ik erg sterk maar je moet wat concurrentie hebben. Ik weet niet hoe groot het transferbudget is van Dortmund maar 1 defensieve middenvelder erbij van klasse en ze zijn compleet wat mij betreft.

19 november 2012 om 14:31

Bender kan daar erg goed spelen. Maar Dortmund zou eigenlijk een type als Fer moeten halen. Iemand met veel loopvermogen en ook een goede strakke inspeelpass zowel verdedigend als aanvallend kan die belangrijk zijn.

Dit elftal is gewoon geweldig en Ajax zou met een punt vooraf gewoon tevreden kunnen zijn.

Weidenfeller
Pisczek
Hummels
Subotic
Schmelzer
Gundogan
Fer
blaszczykows
Gotze
Reus
Lewandovski
19 november 2012 om 18:32

Afcagunner, Dortmund zit natuurlijk niet op het niveau Barca Real Man Utd Bayern hé, in 1 match kan ook Basel winnen van Man Utd maar dat maakt Basel niet groter of beter. Dortmund heeft een subtop ploeg met een basis van topspelers maar ze zijn er nog niet.

19 november 2012 om 14:47

Mourinho heeft ook genoeg topprestaties geleverd met subtoppers...

19 november 2012 om 14:56

Ik ben het met je eens dat Klopp uitstekend werk heeft verricht, en heb daar net als jij veel bewondering voor. Mensen vergeten dat spelers, zelfs topspelers, niet zomaar onder iedere coach uitblinken. En zelden gebeurt dat in collectief verband. Klopp heeft dat in ieder geval al jaren getoond in Duitsland (eerst met Mainz en nu met Dortmund) en laat dat nu met zijn ploeg ook zien in Europa. Ook nog eens in, volgens velen, de moeilijkste poule in de CL. Hulde!

Daarnaast speelt hij ook nog eens aanvallend en attractief voetbal met Dortmund, wat het ook nog eens leuk maakt om, als objectieve toeschouwer, naar de verrichtingen van zijn team te kijken.

Hij behoort in ieder geval tot de beste trainers van Europa (en dus ook van de wereld). Maar of hij ook de beste trainer is van dit moment? Dat waag ik te betwijfelen. In mijn ogen is dit namelijk Mourinho. Ongeacht wat je van hem vindt of hoe hij in de media overkomt (misschien doet hij dat bewust en trekt hij daardoor de aandacht naar zichzelf en niet naar zijn spelers??), wat die man de afgelopen jaren heeft gepresteerd is ongelofelijk. Daarbij wordt hij door al zijn (ex-)spelers, en dat zijn er heel wat!, (nog steeds) op handen gedragen en dat zegt wat mij betreft ook genoeg. Na het zien van de documentaire over hem was ik in ieder geval overtuigd: Mourinho is in mijn ogen (nogmaals, mijn mening) de toptrainer van dit moment en zou weleens de grootste trainer kunnen worden die er is geweest.

19 november 2012 om 16:46

Vind het alleen jammer dat Mourinho bijna niet naar de eigen jeugd kijkt, vaak is het puur kopen kopen kopen bij hem. Daarom vind ik Klopp, Wenger en SAF betere trainers.

19 november 2012 om 19:15

Klopt. Is inderdaad een minpuntje. Op mentaal vlak, tactische voorbereiding en wedstrijdbeleving is hij dan wel weer superieur in mijn ogen.

@ajahcied

Kleine correctie, BVB won thuis met 2.1 van Real, en speelde in Bernabeu gelijk 2:2.

Zo hoort het. Twee fantastische trainers met wederzijdse respect naar elkaar. Borussia is ook een fantastische club, ben ook erg blij dat ze de afgelopen jaren weer in de top meevoetballen.

Toen ik Dortmund een ontzettend sterke prestatie zag leveren tegen Real thuis en uit dacht ik echt bij mezelf: Is er een club die dit Dortmund makkelijk aankan ? (eventueel Barca)
Want ze speelden alsof ze al jaren op dat niveau speelden en ze tikten Real bij vlagen weg soms. Erg hecht collectief, met een gunstige loting komen ze ver!

Dortmund vind ik echt 1 van de mooiste clubs ter wereld. Hun beleid is fantastisch, ze hebben geweldige spelers, spelen goed en attractief voetbal en winnen nog eens prijzen ook nog de laatste jaren.

Klopp is een geweldige trainer en best vergelijkbaar met De Boer echter heeft Klopp meer bewezen en is op dit moment inderdaad de betere van de twee maar dat is voor Frank zeker geen schande.

Ik heb zin in de wedstrijd en ik hoop op een open wedstrijd met goed voetbal van beide ploegen. Ajax is zeker niet kansloos.

Hij zal het vast allemaal menen wat hij zegt, maar ik word altijd een beetje zijig van die complimenten voorafgaand aan de wedstrijd. Ze hoeven echt niet met elkaar op de vuist te gaan ofzo, maar dat brave gedoe hoeft van mij ook niet.

Ik weet niet zo goed wat ik van Ajax moet verwachten deze week. Tegen City verwachtte ik twee keer helemaal niks. In de competitie vallen ze echter vaak tegen. Is een beetje Russische roulette met Ajax dit seizoen, zo onvoorspelbaar.

Ik heb erg veel sympathie voor de club Dortmund. Prachtige, jonge spelers en een erg goede trainer die met een beperkt budget Dortmund heeft gemaakt tot wat het is! Ze spelen attractief voetbal met een geweldig beleid en ook een fantastische aanhang.

Ik hoop er op korte termijn een Nederlander te zien spelen, Fer lijkt me een goede speler

Geweldige trainer. Speelt aanvallend en fris voetbal. Als je ziet wat hij met Dortmund bereikt heeft is het ongeloofwaardig.. Had weinig tot nauwelijks geld tot de beschikking maar wordt wel 2 keer achter elkaar kampioen..

Zoals De Boer zich in internationale interviews presenteert, zo zal Cruijff het graag zien. Respectvol en waardig, zonder slijmerig te zijn of nep. Maar te allen tijde wel positief over de eigen kansen.

Ik sta er bijna 20 jaren met een seizoenkaartrje op de "südtribüne", en toch wordt het bijna ieder jaar nog leuker. Tegenwoordig, en daar is geen twijfel over mogelijk, hebben we een van de beste trainers die er zijn.

Maar hij is niet de enige die in de club goed werk verricht. Het bestuur, met Watzke, Zorc en Ricken (trouwens allen "alt Borussen) zijn voor dit team mede verantwoordelijk. Als je na de Borussen Akademie kijkt, en die jeugd teams ziet spelen, dan weet je dat de club verder zal grooien in de volgende jaren, sportief en ook financieel.

Leuk om te zien dat meer en meer Nederlanders dit zien. Op de "südtribüne", vlak bij mijn vaste plek, staan wat Tukkers, nu ook al in het derde jaar. Kom maar kijken, maar wees je bewust, die club, spelers en aanhang maken dat je dat elke zaterdag wilt beleven.

19 november 2012 om 19:37

We hadden in het verleden meer Nederlanders bij Schalke, daar zal het mee te maken hebben. Vroeger Suurbier en toen Youri Mulder, Stevens, Van Hoogdalem, Eijkelkamp, Eddy Achterberg, Niels Oude Kamphuis, Huntelaar en de rest. Schalke herrees begin jaren negentig na jarenlange ellende uit de as en Nederlanders waren hierbij betrokken. Bij Dortmund was volgens mij alleen vroeger Willie Lippens en later Harrie Decheiver en Alfred Nijhuis. En Schalke ligt ook nog net 50 kilometer dichter bij Nederland. Denk dat het daardoor komt, want Dortmund is ook een prachtige club. Alleen hadden ze eind jaren negentig een poenerig imago. Dat is nu niet meer zo.

Dortmund heef echt een heel aardig team, de verdedigers zijn vaan goede/zeer goede klasse het middenveld is in balans en de aanval is bliksemsnel.

en bijna alle basiself zijn oder de 25

Weidenfeller
Pisczek
Hummels
Subotic
Schmelner
Gundogan
Kehl
Reus/Blaz
Gotze
Reus/Gros
Lewandowski

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren