Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer mengt zich in discussie bij Ajax: ‘Zijn terugval is pure logica’

Laatste update:

Klaas-Jan Huntelaar kreeg afgelopen weekeinde zijn eerste basisplaats bij Ajax, in het thuisduel met FC Groningen. Kasper Dolberg, worstelend met zijn vorm, was daarom slechts invaller. Het heeft al tot een discussie geleid die eigenlijk pas later in het seizoen werd verwacht: Huntelaar of Dolberg in de basis? Marcel Keizer stelde dat de twee 'later in het seizoen' mogelijk samen kunnen spelen.

Ronald de Boer maakt zich totaal geen zorgen over Dolberg en vindt het alleen maar goed dat de tiener zo nu en dan wakker moet worden geschud. Hij wijst erop dat de houding van Dolberg op dit moment als nonchalant word uitgelegd. "Maar vorig jaar vonden we dat allemaal schitterend. Hoe onbewogen en stoïcijns hij was", zo vertelt de voormalig Oranje-international dinsdag in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De Boer maakte uiteraard ook mee wat Dolberg nu meemaakt. Het overkomt iedere voetballer. "Ik heb een periode bij Barcelona gedacht: 'zit ik wel op voetbal?' En toen was ik dertig, hè. Had de Champions League gewonnen en een halve finale op het WK gespeeld. Dolberg is een jongen van negentien jaar, die vorig seizoen een intensief eerste jaar als prof heeft gehad. Een terugval is pure logica."

De Boer acht het voor Dolberg wellicht zelfs wel fijn dat hij een stand-in heeft als Huntelaar die er eigenlijk altijd staat. "De luwte, even, is niet gek voor hem." De Boer zou ook donderdag tegen Rosenborg BK voor Huntelaar kiezen. "Nu heeft Huntelaar mijn voorkeur, maar op de lange termijn zie ik Dolberg de concurrentiestrijd niet verliezen."

Marcel Keizer moet donderdag kiezen voor ...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Best een rationeel verhaal.

Verder vind ik het met de terugval van Dolberg wel meevallen, hij heeft vorig jaar in de tweede seizoenshelft hele goeie potjes gespeeld en we zijn nu 3 wedstrijden onderweg. Laat die jongen ff in vorm komen. Dit is alleen een issue omdat we toevallig een goeie backup hebben waardoor Dolberg makkelijk op de bank komt.

22 augustus 2017 om 08:26

Ff in vorm komen bij een ploeg die zelf ook niet in geweldige vorm steekt?? Dit kan misschien bij een club uit de lagere divisies, maar bij een Ajax, waar andere belangen bij spelen, is dat 'ff' niet mogelijk. Ze moeten nu presteren, helemaal tegen Rosenborg en dan kan je niet 'ff' een Dolberg (die dit seizoen nog niet heeft gescoord) lekker blijven opstellen om ff in vorm te komen... dat begrijp je toch wel neem ik aan?

23 augustus 2017 om 11:03

Ik zeg toch niet dat we hem moeten blijven opstellen? Hij kan rustig achter Huntelaar wat minuten maken, en zo weer langzaam in vorm komen. Zoals Huntelaar afgelopen weekend speelde is prima, dan kan Dolberg weer ff rust in zn koppie krijgen.

22 augustus 2017 om 08:55

De situatie met Dolberg is uiterst zorgwekkend . Hij scoort niet,is bankzitter,toont geen emoties,
iwat er precies mis is kan ik moeilijk inschatten,maar het is duidelijk dat Ajax dit probleem intern goed moet afhandelen zo voor die transfer deadline. Een nieuwe spits naast Huntelaar heeft de hoogste prioriteit. Een flamboyante topspits die elke week scoort,het liefst beauties. Of..moeten we gewoon geduld hebben zo vroeg in het seizoen en ons probleem niet projecteren op Dolberg ?

22 augustus 2017 om 09:54

Scoort niet? We zijn 3 wedstrijden bezig. Bankzitter? Nee, Keizer heeft gezegd dat Dolberg 1ste keus blijft. Toont geen emoties? Dat deed hij ook niet toen hij Ajax naar de EL finale schoot of een mooi stiftje over jones in de kuip deed.

22 augustus 2017 om 10:21

Volgens mij ben je heel erg op zoek naar problemen bij Ajax. Er is helemaal niets aan de hand joh. Het elftal loopt nog niet fantastisch en daardoor heeft Dolberg het ook lastig. Verder heeft Dolberg het de afgelopen wedstrijden voetballend gewoon goed gedaan hoor. Heel veel slechte inspeel-passes weet hij nog iets van te maken. Dat het qua goals nog niet soepel gaat, ach.

22 augustus 2017 om 11:12

Zelden zoveel onzin in 1 post gelezen wat opzich best knap is. Zoals elk talent hebben ze allemaal te maken met een terugval niks meer dan normaal. Al vind ik het bij Dolnerg wel erg snel geconcludeerd maargoed.. hij was afgelopen wedstrijden iets minder ja

22 augustus 2017 om 09:05

Dolberg was het afgelopen seizoen ook verre van constant. Hij scoorde zeer belangrijke doelpunten, maar het was nou niet zo dat hij elke wedstrijd de pannen van het dak speelde. Hij heeft veel krediet, en zal dit jaar rustig verder moeten groeien, soms even terug in de luwte is niet erg. Heerlijk toch om te weten dat je twee prima spitsen hebt? Hey middenveld zal nog meer in de combinatie met hem moeten gaan. Ik merk bij Ajax namelijk dat een steekpass niet meer gegeven mag worden, laat staan een voorzet door een buitenspeler. Ook voor KJH zijn die voorzetten zeer fijn. Morgen zou ik 3-5-2 gaan spelen met beide spitsen in de basis. Viergever, Veltman en De Ligt achterin en De Jong, Van de Beek en Ziyech in het midden en Dijks en Younes/Schöne aan de buitenkant. Waarbij Ziyech en Younes/Schöne de voorzetten moeten geven en die andere twee de steekpass.

22 augustus 2017 om 11:32

Schøne als buitenste middenvelder? Dat kan die man niet belopen joh. Dan moet hij in zijn eentje de hele rechterflank bestrijken, en dus ook meeverdedigen. Heeft ook veel te weinig tempo in zijn spel en heeft de snelheid al helemaal niet. Voorzetten geven kan hij zeker, maar je hebt meer kwaliteiten nodig op die positie.

Ik denk dat het voor Dolberg super is om een spits als Huntelaar bij hem te hebben. Dolberg kan een hoop van Huntelaar leren en hij kan zich dit jaar wat meer in de luwte door ontwikkelen.
Vorig seizoen was alle druk op Dolberg was in principe de Spits van ajax na hem kwam er niks.

Als Keizer ervoor kan zorgen dat hij genoeg minuten maakt dit jaar en Dolberg niet begint te piepen (wat ik trouwens niet verwacht) dan kan dit alleen maar een goed jaar worden voor hem.

Leren van een spits die de klappen van de zweep kan en zich door ontwikkelen in de eredivisie mooier kan toch niet?

Ik ben het met alles wat Ronald in dit artikel zegt eens, inclusief de voorkeur voor Huntelaar aanstaande donderdag! Een beetje meer zekerheid proberen in te bouwen achterin en loeren op een paar snelle uitvallen, met hopelijk een paar doelpunten.

22 augustus 2017 om 10:26

Je wilt dus wat meer op de counter gaan spelen en dan denk je dat Huntelaar daarvoor de betere spits is? Je moet Huntelaar in de 16 hebben, anders heb je niet zoveel aan hem. Ik zou altijd Dolberg in de basis zetten, die zal flink getergd zijn.

Overigens, Rosenborg hoeft niet, dus ik denk dat zij juist achterover gaan leunen. Ajax moet gewoon vol de druk er op zetten. Maar om dat te laten slagen moet je wel Dijks en Schöne er uit laten. Dijks omdat hij vaak dom balverlies heeft wat gevaarlijke counters van Rosenborg kan opleveren (let op waar op het veld Dijks de bal verspeeld!) en Schöne omdat hij 1. het tempo niet kan bijbenen en 2. verdedigend een aantal klassen minder is dan Vd Beek. Dat laatste is vrij belangrijk als je met hoogstaande backs speelt.

Toen er gesproken werd over een systeem met Huntelaar en Dolberg tegelijk spelend, opperde men in de reacties veel 5-3-2 (in verdedigend opzicht) en 3-5-2 in aanvallend opzicht. Ik heb daar nog eens over nagedacht, en kan men niet gewoon in een 4-3-3 systeem spelen, waarbij Dolberg als aanvallende middenvelder naast Ziyech komt te staan. Het middenveld dus met 2 aanvallende, en 1 verdedigende middenvelder. Punt naar achter.

Dit zou kunnen zoals in de bijgevoegde opstelling, alleen dan natuurlijk VD Beek meer als controleur, en iswisselbaar voor bijvoorbeeld Schone of De Jong. Ziyech en Dolberg meer als aanvallend ingestelde middenvelders.

Op die manier kun je Dolberg veel als een soort schaduwspits laten fungeren, niet persee op het middenveld hangend, maar ook veel rond Huntelaar zwervend.

Onana
Veltman
De Ligt
Viergever
Dijks
Dolberg
VD Beek
Ziyech
Kluivert
Huntelaar
Cerny
22 augustus 2017 om 07:22

Dit zou tegen best veel clubs kunnen die met 2 spitsen tegen je spelen. Maar met deze achterhoede zou ik denk ik toch wat meer zekerheid inbouwen en met 2 meer controlerende middenvelders spelen. Het is heel opportunistisch alleen ik denk dat je veel tegendoelpunten gaat incasseren .

Ze zeggen weleens aanval is de beste verdediging en dat kon voor ajax tot nu toe ook weleens zijn aangezien de verdediging het zwakste punt van de selectie is. Maar tegen mindere tegenstanders is dit best een goede opstelling denk ik.

22 augustus 2017 om 10:07

@vlugge
Tegen (veel) mindere ploegen zou dat eventueel nog kunnen, maar tegen de top 8 van de eredivisie, om nog maar te zwijgen in Europees verband, word je zo verdedigend geslacht.

Kjh zal altijd wel meer scoren. 150 wedstrijden 110 goals. Halo??? Dat is gewoon verdomd goed. Dolberg scoorde vorig seizoen ook vaker niet dan wel, echter scoorde hij vaak de belangrijke goals. Dan bouw je krediet op. Alsof we vorig seizoen wekelijks op dolberg konden rekenen? Men overdrijft over zijn vorm. Doet hetzelfde als vorig seizoen.

22 augustus 2017 om 08:28

In een debuut jaar overall 23 goals is niet verkeerd als je weet dat je met 2 egoïstische buitenspelers heb moeten spelen, afgelopen zondag was voor mij een verademing met Cerny (linkspoot) en Kluivert (rechtspoot) aan hun eigen kant, het is dat Dijks een voorzet heeft van het G niveau anders zou je als spits elke week 3 goals maken en ik weet zeker dat Dolberg dan ook beter gaat spelen, nu word hij onterecht naar de bank verwezen omdat hij door getreuzel vaak in een overvolle 16 komt te staan en geen normale bal te verwerken krijgt

22 augustus 2017 om 09:08

Is zeker niet verkeerd. Dat aantal zal hij vast nu ook haken hoor. Alleen scoorde dolberg vaak wedstrijden op rij niet gevolgd met 2 goals enzo. Als je kijkt in hoeveel wedstrijden hij vorig seizoen niet scoorde, dan komt zijn productie na 2 wedstrijden niet uit de lucht vallen.

22 augustus 2017 om 09:23

Dat klopt, maar het is ook moeilijk voor een spits met zulke buitenspelers om iets goeds te doen, met Younes weet je nooit wat er gebeurd dus is daarop anticiperen erg lastig als spits zijnde, hoeveel echte kansen krijgt Dolberg per wedstrijd, tot nu toe geen 1 en dat zal ook deels aan hem liggen maar de aanvoer is ook ver onder de maat

22 augustus 2017 om 10:53

Met Younes weet je nooit wat er gebeurd... Iets met naar binnen trekken. Vorige wedstrijd tegen Rosenborg zag ik voor het eerste een hoge voorzet van zijn voet komen. Die man kan dribbelen maar zijn passing en schieten..

22 augustus 2017 om 11:48

Leuk dat je dat zegt, maar als jij kluivert vraagt wat zijn favoriete kant is zegt hij de linkerkant. En als je cerny dezelfde vraag stelt krijg je de rechterkant als antwoord... tegen rosenborg stond huntelaar met dezelfde voetballers als dolberg naast zich vaker op de goede plek dan dolberg in minder speelminuten... men blijft continue klagen dat er te weinig voorzetten komen, maar dat is lang niet altijd waar. Het probleem met dolberg is juist dat hij bijna altijd staat waar de bal niet komt. Dan kun je de anderen daarvan de schuld geven omdat je dolberg helemaal geweldig vindt, maar dat slaat nergens op. Overigens moeten mensen sowieso eens gaan kijken om te zien dat dolberg weinig kopgoals maakt. Dus zo goed is hij niet als het op voorzetten afmaken aankomt...

Het beste is gewoon om ze beide te laten spelen en Klaas Jan de mentor maken van Dolberg. Hij kan hem op mentaal gebied en hoe je het beste kan bewegen in de 16 bijbrengen. Dolberg had vorig seizoen ook een lastige start. Als een potentieele wereldtopper als hij maar begeleiding krijgt. Niet te harde hand want hij moet ook iets van zijn eigen karakter behouden zoals elke speler zijn eigen glans heeft

Ik heb nog nergens gelezen dat de houding van Dolberg als nonchalant wordt uitgelegd, zou ook onterecht zijn, aangezien Dolberg juist hard werkt, wel van alles probeert maar de combi van weinig aanvoer, een slecht draaiend team en zelf geen heel goede vorm zegt voor de doelpuntendroogte. Is geen schande en komt vanzelf weer, ik zou Dolberg ook juist weer in de basis zetten donderdag, als het team wat beter draait gaat hij ook weer scoren. Daarnaast, we hebben het over 1 competitiewedstrijd waar hij basis stond en niet scoorde, en 3 Europese wedstrijden waar het team niet lekker liep, we zijn kortom net begonnen, net alsof alle spitsen altijd als een malle scoren aan het begin.

Oh en 'word '?

Alleen maar goed voor hem zo'n dip. Bij dolberg heb je vaak het idee dat hij het allemaal wat gemakkelijk doet. Zoals bosz vorig jaar al zei dat hij bij de start van het seizoen dikwijls achteraan liep, tot hij ff is gaan zitten met bosz, die hem de waarheid vertelde. Daarna liep hij ineens vooraan en haalde hij de beste cijfers qua prestaties en loopvormen. Als hij nu even een periode in een dip zit, staat Huntelaar direct in ze nek te hijgen. Laat dolberg maar ff paar weken op de bank zitten. Die is talentvol genoeg en komt wel weer bovendrijven. Plus wat keizer zei: die twee kunnen ook samen spelen, dus dolberg pakt nog genoeg minuten om zich verder te ontwikkelen.

Dolberg is een uitstekend talent, maar wist vorig jaar ook niet zijn vorm vast te houden.

Huntelaar is zo ervaren, die heeft geen vorm meer nodig om belangrijk te zijn, zeker in de Eredivisie.

Dolberg leert van Huntelaar en als Dolberg weer kan groeien, wordt het een topspits.
Al met al dus wel de juiste keuze van Dolberg om geen transfer te maken. Daar is hij dus blijkbaar nog miet aan toe.

Dolberg zit in een mindere periode, dat was in de laatste fase van vorig seizoen natuurlijk ook al aan de gang. Maar toen zag je ook bij vlagen toch een momentje waar de klasse vanaf spat. Als een speler in een mindere periode toch nog bijzondere dingen kan laten zien dan hou ik het vertrouwen dat het wel goed gaat komen. En dat stoïcijnse vind ik alleen maar positief, hij zal zich niet snel van de kaart laten brengen en gewoon doorgaan waar hij mee bezig is. Al mag er soms wel eens wat meer pit inkomen. Ik ben het met Ronald eens dat het misschien nu beter is om Huntelaar nu eventjes te laten staan. Speelde uitstekend tegen Groningen.

Is het een terugval of is het geen sensationeel megatalent zoals heel Ajax-minnend Nederland hoopt? Dit is namelijk precies wat je ook bij andere Ajax-spelers zag die heel sterk begonnen.

22 augustus 2017 om 10:55

Niet alleen bij Ajax spelers. Zivkovic, Bakkali, Maher, Dos Santos, St. Juste, Willems. Allemaal spelers die dit ook hadden. Het is gewoon iets wat bij je ontwikkeling hoort en bepaald of je een top of flop bent.

22 augustus 2017 om 10:57

@gaudi

Je schrijft: "is het een terugval of is het geen sensationeel megatalent zoals heel Ajax-minnend Nederland hoopt? Dit is namelijk precies wat je ook bij andere Ajax-spelers zag die heel sterk begonnen".

Is het nu echt zo moeilijk om te begrijpen dat talent niets meer dan "een meer dan gemiddelde natuurlijke aanleg" betekent en dat een supertalent betekent dat iemand heel veel natuurlijke aanleg heeft? Of is het gewoon het hoge azijngehalte in je bloed dat je brein benevelt en logisch denken onmogelijk maakt? Dat Dolberg een exceptioneel talent is, is niet iets dat heel Ajax-minnend Nederland hoopt, maar dat zelfs een blinde met zijn stok kan zien. Daarom staat hij bovenaan op elk scoutingslijstje en wordt zijn naam met iedere grote club in verband gebracht. Of denk je soms alle topscouts die jaarlijks honderden spelers bekijken er minder kijk op hebben dan jij?. Ik hoop het niet voor je, want dan overschat je jezelf schromelijk. Dat jij dat wilt of kan zien is omdat je niet in staat bent om het verschil te zien tussen een toptalent en een topspeler en over een toptalent oordeelt alsof het al een topspeler is, terwijl hij dat nog moet worden en er nog jaren overheen gaan tot hij dat ook daadwerkelijk is. Als hij dat al wordt. Pas over een jaar of 5 zal duidelijk zijn of Dolberg ook naar een topspeler kan doorgroeien, maar het begint allemaal met aanleg. En daar zal het niet aan liggen.

Die andere spelers waar jij het over hebt, zijn ook nog allemaal rond de 20 en dus ook nog steeds niet meer dan een talent, ook al spelen ze nu in het buitenland. En een terugval bij jeugdspelers is helemaal geen uitzondering, maar een regel. En daar is ook een logische verklaring voor omdat een talent in het begin niet te maken krijgt met al te hoge verwachtingen, terwijl er in zijn tweede jaar prestaties van hem worden verwacht en daarmee druk op de ketel wordt gezet. Daar moet hij dus mee om leren gaan en dat kost tijd. Dat noemt men ook wel het leerproces. Voor een spits als Dolberg betekent dat, dat er nu op hem gelet wordt en hij zelfs speciale bewaking krijgt omdat men zijn kwaliteiten onderkent en voorzorgsmaatregelen neemt om het gevaar zoveel mogelijk in te dammen. Hij heeft nog niet zoveel ervaring dat hij meteen een antwoord heeft en die ervaring zal hij dus nog op moeten doen door veel wedstrijden te spelen en goed te luisteren naar de adviezen van Kjh. Het is duidelijk dat jij dat allemaal niet begrijpt en het pas zal kunnen begrijpen als je duidelijk is dat een toptalent niet hetzelfde is als een topspeler en dat je ze dus ook niet langs dezelfde meetlat moet leggen als je ze beoordeelt.

De man is ook zo afhankelijk van zijn buitenspelers. Ik zie vaak momenten dat hij meedoet in een aanval, maar de bal gewoon niet krijgt. Hij komt echt vaak zat voor zijn man en is bezig met zijn tegenstander in de 16. Daardoor is het ook moeilijk om je te onderscheiden en daarom valt hij nu minder op. Ik vind het juist klasse dat hij toch het speelveld zo groot mogelijk houdt, ipv al die spitsen die de ballen op het middenveld komen halen omdat ze al een tijdje niet zijn aangespeeld.

Komt wel goed met Dolberg, tuurlijk is een dipje is niet meer dan normaal. Hij speelde dan ook een geweldig debuut seizoen. Aankomende week scoort hij weer, en dan zijn de kritische mensen weer muisstil. Een geweldige speler, en ook nog zo jong.

Zet Dolberg maar even in de luwte zodat hij in alle rust zijn oude vorm weer kan terug pakken. Alle talenten van Ajax hebben zo'n terugval meegemaakt en de meeste zijn er weer boven gekomen, geen paniek dus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren