Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer laat Zivkovic links liggen: 'We moeten met ons hart spelen'

Laatste update:

Arek Milik kampt met een hamstringblessure en daarom begon Kolbeinn Sigthórsson vorige week in de basis tegen FC Utrecht. De aanvaller viel behoorlijk tegen in de Domstad en na afloop liet De Boer weten dat hij absoluut niet tevreden was over de IJslander. Richairo Zivkovic mocht daardoor hopen op een kans in de Ajax-basis, maar hij zit zaterdag niet eens bij de wedstrijdselectie.

/

Daley Sinkgraven is weer fit en zal met Ajax meereizen naar Heracles Almelo. De middenvelder vervangt Zivkovic, wat betekent dat De Boer met Sigthórsson dus maar een echte spits meeneemt naar het Polman Stadion. Hij hoop daar zaterdag een strijdbaar Ajax te zien: "Ik heb de hele week bij de jongens aangedrongen dat ze meer met hun hart moeten spelen, daar begint het mee. Ik heb het gevoel dat de boodschap goed is overgekomen", zegt De Boer op de website van Ajax.

"Ik miste vorige week het heilige vuur om ten koste van alles een 0-1 overwinning over de streep te trekken", legt De Boer uit. "Mark van der Maarel kreeg uiteindelijk vier keer de gelegenheid om aan te leggen voor een voorzet. De samenwerking om een doelpunt te voorkomen moet goed zijn." Ajax heeft momenteel zes punten meer dan achtervolger Feyenoord.

Frank de Boer had Richairo Zivkovic mee moeten nemen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor mij is dat echt ongelooflijk, geef Zivkovic nou eens een kans. Sigi bakt er vrij weinig van. En van Schone in de spits word ik ook echt niet vrolijk.

10 april 2015 om 15:19

Ik snap er eigenlijk niks van zivkovic moest een jaartje "wennen" aan het ajax spelletje maar waarom mag elk ander aangekochte speler wel meteen spelen? Zelfs sinkgraven mocht meteen basis spelen.

10 april 2015 om 15:22

Er speelt wel duidelijk meer dus tussen de B en Zivko. De B zal er wel een bepaalde reden voor hebben, al dan niet begrijpelijk.

10 april 2015 om 15:31

Het heeft geen om Zivkovic nu te brengen. Deze jongen kan nog niet spelen als een aanspreekpunt waar het gehele middenveld en buitenspelers behoefte aan hebben.. De Boer laat hem in mijn ogen niet links liggen maar houdt hem uit de wind. Als het middenveld staat en de buitenspelers minder balverlies lijden dan is er meer ruimte om Zivkovic te brengen. Hem nu voor de leeuwen gooien zou een onnodig risico zijn, het seizoen is toch al gespeeld.

10 april 2015 om 15:35

Nee of Sigthorsson of Schöne dat wel kunnen....

Als je het niet probeert, dan weet je het ook niet. Het lijkt wel of De Boer slecht tegen veranderingen kan...

10 april 2015 om 15:56

Zivkovic heeft ook niet echt een onwisbare indruk achtergelaten in de minuten die hij kreeg.
Zoals hierboven aangegeven, het is verstandiger om Zivkovic nu erbuiten te houden nu het niet zo lekker gaat met Ajax.

10 april 2015 om 16:10

Wat een gelul van Frank , had dat lekker aan t begin v t seizoen gezegd .
Geef ze een keer goed op de flikker .

10 april 2015 om 17:53

joostfan,

Je hebt gelijk, volgend seizoen staat er een goed middenveld en dan zal je zien dat Zivkovic al heel veel meer minuten zal maken in het eerste.

Enige waar ze nu nog voor spelen is de tweede plaats en dat zou eigenlijk geen probleem mogen zijn.

10 april 2015 om 18:22

Ongelooflijk zeg, eerst moeten ze een jaar bij het tweede gaan spelen om het Ajaxsysteem aan te leren, om dan deze week te horen dat ze met hun hart moeten gaan spelen. Ik kan 1 ding zeggen .... ze weten het gewoon effe niet meer in A'dam

10 april 2015 om 18:45

De boer heeft een paar lievelingetjes, die Sigi bakt er weinig van. Ik snap echt niet dat de Arena hem niet de .... in fluit. Jemig de pemig wat een slechtte speler is dat zeg.

10 april 2015 om 20:01

ho ho ho... niet zo grof he!

10 april 2015 om 15:25

Misschien Klaassen in de spits? Zoals Siem de Jong nog heeft gespeeld? En dan Bazoer en Sinkgraven, waarschijnlijk aangevuld met Serero. Ik hoop eigenlijk op van de Beek, maar die kans lijkt me klein.

10 april 2015 om 15:32

Klaassen in de spits is zeker een optie en anders nog liever El Ghazi in de spits dan Schone. Van de Beek zit (nog) niet bij de selectie, dus die wordt het sowieso niet. Volgend jaar sluiten Van de Beek en Nouri geloof ik aan bij Jong Ajax, dat is positief!

10 april 2015 om 15:33

Serero moet een keer buiten de selectie gelaten worden. Is alleen een opjager en daar blijft t bij.

10 april 2015 om 15:39

Dit seizoen moeten we het er nog mee doen, om het even oneerbiedig te zeggen.
Volgend jaar hebben we Gudelj

11 april 2015 om 10:24

Alleen een opjager ja? Heb je hem wel eens zijn balaannames gezien en zijn kaats. En dan hebben we het nog niet over zijn wegdraaien.

Ik denk dat Serero de snelste handelingssnelheid heeft van de Eredivisie.

10 april 2015 om 15:52

Ik heb Zivko een aantal dagen geleden zien spelen tegen Jong PSV en ik begrijp dat De Boer hem niet opstelt.

Kon 90 minuten geen potten breken. Geen enkele actie lukte.

10 april 2015 om 15:57

Hmm dat heb ik niet gezien. Maar wat ik wel zie is dat Sigi er ook letterlijk 0,0 van bakt...

10 april 2015 om 16:06

Het mag zo langzamerhand wel duidelijk zijn dat je met je armen over elkaar, het braafste jongetje vd klas moet zijn bij de Boer.
Dat Sigthorsson nog steeds speelt is echt een lachertje.
Zivkovic heeft meer klasse in z'n grote teen dan Kolbeinn, maar Frank blijft maar aan rotzooien.
In een matig jong Ajax (qua resultaten in de Jupilier league) schiet hij ze te pas en te onpas tegen de touwen.
Het is echt tenenkrommend

10 april 2015 om 16:15

Hoezo matig Jong Ajax? Staan niet heel verkeerd voor een Jong elftal vind ik.
Verder ben ik het helemaal met je eens. Onbegrijpelijk.

Grootste talent van Nederland. Rustig brengen...

Onvoorstelbaar wat Ajax met hem doet.

10 april 2015 om 15:21

Kijk eens naar Jong Ajax en zie hoe Zivkovic zich opstelt. Iemand die zich te goed voor jong Ajax voelt, heeft wat mij betreft niets in het eerste te zoeken momenteel. Ajax heeft behoefte aan karakter, niet aan pseudovedettes.

10 april 2015 om 15:21

Ah joh stel je niet zo aan. Hij voetbalt in een ander systeem, in een andere spelwijze dan bij FC Groningen. Dan mag je er best even over doen om aan te wennen.

Daarnaast heeft hij buiten het veld nou ook niet laten zien echt toe te zijn aan een basisplaats, het is nog teveel een jochie. Het is tijd dat hij volwassen wordt.

Ik vind het prima om volgend seizoen Milik en Zivkovic voorin te zien, Sigthorsson speelt vandaag alleen zodat hij zich een beetje in de etalage kan zetten.

10 april 2015 om 16:42

Ajax had hem gewoon moeten laten waar hij zat. Seizoen basis bij Groningen en hij was klaar geweest voor een topclub in Nederland.

Nu verpesten ze hem gewoon.

10 april 2015 om 17:52

Dat gelul over wennen aan het systeem. Ajax speelt al jaren geen Ajax-voetbal meer, dus waar moet ie aan wennen

10 april 2015 om 18:11

Wat boeit het jouw nou wat Ajax doet met z'n spelers? Al laten ze hem werken in een bejaardentehuis. Is niet jouw pakkie aan.
Die gast voetbalt zelf bagger en verdedigt amper mee. Als aanspeelpunt kan hij (nog) niet functioneren dus logisch dat hij niet speelt.
Waarschijnlijk zal jij 1 van de eerste zijn die gaat spreken over een miskoop als hij nu de laatste paar wedstrijden in de basis staat en letterlijk 0 goals maakt.

Daarnaast moet Sig verkocht worden, hopelijk scoort hij en valt hij op bij andere clubs.

10 april 2015 om 18:16

Daar ben ik het niet mee eens. Bij FC Groningen spelen ze met een hele andere spelwijze en daarnaast was hij dan veel duurder geweest voor Ajax. Ze hadden hem in Groningen kunnen laten, maar dan wen je dus ook niet aan je nieuwe omgeving/nieuwe teamgenoten/nieuwe spelwijze etc.

Hoezo verpesten ze hem? Dat ventje is jong zat en hij krijgt begeleiding van onder andere Dennis Bergkamp.. je gaat mij niet vertellen dat je daar slechter van kan worden. Daarnaast pakt hij zijn minuten bij Jong Ajax en de laatste tijd is hij er steeds vaker bij, maar dan haalt hij weer zo'n geintje uit bij Oranje..

Volgend seizoen zal hij samen met Milik gaan uitmaken wie de eerste spits wordt.

10 april 2015 om 18:18

Aan zijn nieuwe omgeving, nieuwe spelwijze, nieuwe trainingsmethoden (andere focus op de training dan bij Groningen), nieuwe teamgenoten en ga zo nog maar even door. Maar als jij denkt dat spelers daar niet aan hoeven te wennen, prima.

10 april 2015 om 15:24

Lekker makkelijk, oordelen terwijl je niet van de situatie weet.

Wanneer de boer aangeeft dat hij niet tevreden over hem is dan is dat toch duidelijk? Als ik mijn werk niet goed genoeg doe dan stuurt mijn baas me ook naar huis ook al weet hij dat ik potentie heb.

Wanneer je de attitude daarbij optelt en de kleine akkefietjes bij Jong NL kan ik niet anders dan de Boer gelijk geven.

Voetballers zoals hij mogen God op de knieën danken dat ze dit als beroep mogen doen. Ongelooflijk!

10 april 2015 om 15:30

Als dat zo is dan speelt ie basis bij ajax, ben absoluut niet overtuigd van hem, vind het weggegooid geld! Wellicht overtuigd ie me nog maar ik ben bang dat ajax een verkeerde inschatting gemaakt heeft, totaal geen ajax spits en ook bij een andere topclub zie ik het hem (nog) niet maken. Vind het een redelijke counterspits, goed voor groningen maar meer ook niet, zie de potentie niet maar ik ben niet alwetend en ik kan er gruwelijk naast zitten wat ik hoop want ik hoop natuurlijk graag eindelijk weer eens een ajax waardige spits te zien!

Wel belachelijk dat die sigi weer de kans lijkt te krijgen, bah! Gelijk minder zin om de wedstrijd te bekijken. Ik zou spelen met kishna-el ghazi-schone in dit geval dan maar, tis niet anders.

10 april 2015 om 16:15

@hoppa

Helemaal eens..
Ik vraag mij af of Frank wel eens gaat kijken naar de wedstrijden van Jong Ajax in de Jl..
"met het hart spelen"....
Die jongen krijgt daar continue aanslagen op zijn ledematen te verwerken, maar schiet er rustig een balletje of 20 in.

Het is een onbegrijpelijk, stuitend beleid van De Boer

Die houthakker weer in de basis dus..

Siggy kan wel een hart hebben, maar voetballen kan hij niet. Heb hem serieus nog nooit fatsoenlijk een bal aan zien nemen. Echt ongelofelijk dat hij prof is geworden.

Wat is het toch een vreemde bedoeling. Ik begrijp Frank niet meer, steeds die zwakke, slappe Sightorson de kans geven.

10 april 2015 om 15:20

Als Sigthorson 3de spits is levert hij op de transfermarkt niks meer op.
Een andere reden zou ik niet kunnen bedenken.

10 april 2015 om 15:31

Dat denk ik ook, alleen probleem is dat je op deze manier niet scoort, waardoor Feyenoord nog dicht in de buurt kan komen. Dan zou ik liever een Sightorson met verlies wegdoen en volgend jaar CL spelen, maargoed helaas hebben wij het niet voor het zeggen. Wat een belachelijke bedoeling toch, ik kan me er mateloos aan irriteren. Geef Zivkovic toch eens een kans man. Die jongen heeft in zijn prille carrière al meer laten zien dan Die IJslander de afgelopen jaren heeft gedaan.

10 april 2015 om 16:13

Maar ook met Sigthorson hoor Ajax gewoon van Heracles te winnen.

zou als het niet loopt vast weer schone in de spits zetten, wat een drama , zowizo me tijd niet verspillen zaterdag

Het feit dat van de Maarel die bal voor kon geven komt doordat de voorste linie van Ajax niet genoeg druk naar voren zet en teveel inzakt. Schone die de voorzet had moeten blokken stond bijna tegen de eigen 16 aan en Zivkovic slenterde rond de middencirkel rond.
Dit lijken me toch basisprincipes van het verdedigend positioneren, maar kennelijk wordt het er pas ingehamerd als we een tegendoelpunt krijgen....

10 april 2015 om 15:49

van de Maarel liep bij Zivkovic weg, meneer Zivkovic vond het niet nodig om mee te verdedigen. Wachten op een kans op zelf een doelpunt. Dit heb ik zondag ook al geschreven maar weinigen met me eens, maar dus wel Frank de Boer!

10 april 2015 om 15:54

ik ben het er ook wel mee eens. Dat je een bal die keihard wordt ingespeeld niet direct kunt controleren, daar moet je op trainen. Maar druk zetten op de tegenstander in de laatste minuten van een wedstrijd dat is een basisprincipe; en ik kijk er van op dat de Boer hier een hele week op moet hameren. Zulke zaken moeten toch vaker zijn besproken?

10 april 2015 om 17:30

Oplettende mensen hebben dat inderdaad ook gezien. De Boer zal vast een hoop dingen fout doen omtrent jongens als Zivkovic, maar hier heeft hij gewoon 100% gelijk. De instelling van Zivkovic leek afgelopen weekend weer helemaal nergens op. Laat op z'n dooie akker de verdediger oplopen om de voorzet te geven. Je kan veel van Sightorsson zeggen, maar dat zou hem niet overkomen.
Ander verhaal was het geweest als Zivkovic aanvallend nu zo goed was. Dan zou je het nog enigszins kunnen pruimen als hij zijn taken verwaarloosd. Maar dat is niet zo. En dan nog, zelfs de allerbeste aanvallers als Robben weten dat dit erbij hoort. Zivkovic heeft in die minuten dat hij de kans krijgt nog niets laten zien. Bij Jong Ajax scoort hij aardig wat, maar is het voetballend ook nog te zwak. Iemand die niet presteert, maar zich wel privileges toe eigent is nog niet geschikt voor de top.

Zivkovic is naar mijn mening ook nog niet klaar voor een basisplek.
Komt fysiek nog heel erg te kort. Kolbein is dus een '' logische'' keus.
Al had ik met El Ghazi in de punt gespeeld.

Cillessen
V Rhijn
Veltman
Riedewald
Viergever
Klaassen
Bazoer
Sinkgraven
Muric
El Ghazi
Kishna
10 april 2015 om 15:21

Je kan veel zeggen over Zivkovic maar missen van fysiek is er niet één. Had vorig jaar weinig moeite om een aantal maal Bruma en Rekik weg te zetten.

10 april 2015 om 15:45

Nou, dat laat hij de laatste tijd niet zien, wordt vrij simpel aan de kant gezet steeds..
Vrij snel, en een redelijke afmaker.

10 april 2015 om 15:26

Als je voorin geen geschikte spits hebt dan pas je het systeem toch aan? Speel dan in een 3-5-2/5-3-2 systeem met El Ghazi en Kishna voorin.

Cillissen
Veltman
Van der Hoor
Viergever
Van Rhijn
Bazoer
Serero
Boilesen
Klaassen
El Ghazi
Kishna
10 april 2015 om 15:46

@thuntelaar
Muric verdiend een kans, doet het goed bij Jong Ajax.
El Ghazi is een goede afmaker, mag dus best als spits fungeren.

10 april 2015 om 16:08

Wat ik probeer aan te geven is dat Frank de Boer moeilijk doet en met alle geweld 4-3-3 wil spelen. El Ghazi is ook geen echte spits maar kan daar goed uit de voeten.

Begin langzaamaan te denken dat de Boer de boel aan het saboteren is met zijn rare beslissingen elke week. Misschien wil hij weg met een leuke ontslagvergoeding.

10 april 2015 om 15:18

De Boer denkt waarschijnlijk aan het grotere geheel, Sigthorsson moet zich in de kijker spelen. Hoe kan hij dat doen vanaf de bank?

10 april 2015 om 15:20

Op de bank doet hij het beter dan in het veld. Als je het telkens laat afweten in wedstrijden dan speel je je toch niet in de kijker?

10 april 2015 om 15:24

Op de bank heb je totaal geen kans om je moyenne op te vijzelen, maar ik snap je punt wel. Alleen wat je ook niet moet vergeten is dat ploegen zichzelf tegen Ajax nog wel eens ingraven op eigen helft. Dan heb je meer aan Sigthorsson dan aan Zivkovic.

10 april 2015 om 16:12

En toch moet je op een gegeven moment zeggen het is genoeg want hij blijft maar aanklooien elke keer. Dan zie ik toch liever dat Zivkovic een kans krijgt, zeker tegen een tegenstander als Heracles waarbij je gewoon kwalitatief veel beter bent. Of anders nog liever El Ghazi in de spits.

Dat zal wel zijn om zijn waarde van Sigthorsson een beetje op te schroeven o.i.d. Kan me niet voorstellen dat hij na dit seizoen nog voor Ajax speelt.

Zivkovic moet zich eerst maar eens wat meer als een prof gedragen, die komt volgend jaar vast genoeg aan de bak.

Zo raar is dit toch niet? Zivkovich heeft nog een jaar of 3 nodig om aan het zogeheten 'Ajax-systeem' te wennen. Kan je beter Schöne in de spits zetten als Sigthórsson weer een keer niet presteert..

duidelijk dus dat de boer zivkovic de schuld geeft van de tegengoal. Niet voor niets dat hij begint over die voorzet. Lijkt nu over en sluiten voor zivkovic bij ajax. De Boer is niet zo vergevingsgezind.

10 april 2015 om 15:27

Dat zou ook wel weer mee vallen. Zivkovic weet dat hij een jaartje bij jong Ajax zou ballen.

10 april 2015 om 17:33

Over en sluiten is wel erg voorbarig. Maar wat Zivkovic deed was wel ronduit belachelijk voor een jochie dat nog alles te bewijzen heeft. Zelfs de allerbeste aanvallers ter wereld hebben tegen het plichtsbesef dat meeverdedigen er bij hoort. Bij Zivkovic is het kwartje nog niet gevallen. Als dat niet gebeurt kan hij het wel vergeten om ooit in de top te gaan spelen.

Volgens mij zijn dit nog uiterste pogingen om de Ijslander in de etalage te zetten voor andere clubs. Maar met deze instelling, motivatie en voetballende kwaliteiten lijkt mij dit een onmogelijke opgave.

Jammer voor Zivkovic, hij had beter nog een jaar op Eredivise niveau kunnen voetballen. Dit lijkt mij ook niet echt geweldig voor zijn moraal!

Volgens mij zijn dit nog uiterste pogingen om de Ijslander in de etalage te zetten voor andere clubs. Maar met deze instelling, motivatie en voetballende kwaliteiten lijkt mij dit een onmogelijke opgave.

Jammer voor Zivkovic, hij had beter nog een jaar op Eredivise niveau kunnen voetballen. Dit lijkt mij ook niet echt geweldig voor zijn moraal!

Tihd dat Ajax De Boer op straat smijt en een trainer aanstelt die wel met jeugd spelers om kan gaan . Duidelijk dat De Boer dat niet kan.

10 april 2015 om 15:27

Want? Weet niet of je je het nog kan herinneren maar hij heeft hiervoor alleen maar jeugd getraind en de helft van de ajax selectie bestaat uit jeugdspelers of erg jonge spelers waar de Boer toch goed mee op lijkt te kunnen schieten.

10 april 2015 om 15:29

Nee, er zijn ook zo weinig jeugdspelers nu in het eerste van Ajax. Veltman, Riedewald, deels Andersen, Bazoer, Kishna, El Ghazy.....

Ik weet ook niet waarom De Boer geen beroep doet op Zivkovic, maar hij zal er zijn redenen voor hebben. Voetballend zal het wel goed zitten, maar wellicht niet helemaal met zijn normen en waarden. Ik vind dat hij zich sowieso niet professioneel genoeg gedraagt. Pakt rode kaarten, is bij Jong Oranje in opspraak, bij Jong Ajax weliswaar topscorer maar meer ook niet.

Bij Jong Ajax denkt 'ie dat hij God zelf is.

Afgelopen wedstrijd met jong Ajax liep Zivko erbij als een pseudovedette. Constant zeiken op ploeggenoten dat ie geen bal krijgt, maar beweegt zelf erg weinig om zich eens goed aan te bieden. Ik kijk niet alles van jong Ajax, maar wanneer ik kujk krijg ik vaak een vervelend gevoel bij Zivkovic. Laat het populaire geluk maar weer beginnen van iedereen die Ajax af wil zeiken, Zivkovic toont zelf gewoon totaal niet aan er klaar voor te zijn.

10 april 2015 om 15:26

Dat had ik al voorspeld dat dat ging gebeuren zodra Ajax hem haalde en zei dat hij bij jong Ajax vooral zijn minuten ging maken.
Die jongen werd door Groningen niet voor niets een tijd weer terug gezet nadat Maaskant hem bij de selectie haalde en gingen genoeg verhalen over hem rond bij Groningen dat het geen gemakkelijke was.

Heb het idee dat Ajax totaal niet heeft gekeken wat ze in huis haalden met Zivkovic en enkel hem maar zo snel mogelijk naar Amsterdam hebben gehaald omdat hij nog voor een prikkie was op te halen.

11 april 2015 om 09:04

@shorty

Precies dat vervelende gevoel heb ik ook steeds. Sterker nog, ik baal achteraf dat Ajax hem gehaald heeft...
Er gingen geruchten rond dat hij op zijn school ging strooien met 50-eurobiljetten en hij lachend/gierend toekeek hoe anderen het oppakten.
Misselijkmakend, ik weet echter niet of het waar is.
Trouwens, voor de mensen die zeggen dat hij 'gewoon een houding heeft', het is geen houding, noch karakter. Het is minachting naar teamgenoten. Bah, bah en nog eens bah!

Je zou denken dat nu het ideale moment is om Zivkovic zijn wedstrijdjes te laten spelen in Ajax 1. Ongelofelijk dat 'goalbein' nog steeds in de basis kan staan, ik volg Frank in ieder geval al een tijdje niet meer.

Ik vind, ondanks dat Frank een goede trainer is, dat hij slecht overweg kan met lastige jongens (voor zover ik daar kennis van heb). Je ziet het bij El Hamdaoui, Kishna en nu ook Zivkovic. Ondanks de publieke opinie is Frank erg eigenwijs en vertikt het gewoon om een jongen als Zivkovic geen kans te geven. Alhoewel wij natuurlijk niet dagelijks zijn verrichtingen op de training zien.

wat een grote grap die frank, als ik zivkovic was zal ik zo snel mogelijk weg wezen.. het grote ajax komt en vervolgens hele jaar in de jl spelen en keer op keer geen kans krijgen.

Net als Siggie heb ik ook hart maar mij stel je ook niet op. Daarnaast stelt hij zonder gene ook gewoon weer de allerslechtste aanvoerder allertijden op. Hopeloos.

10 april 2015 om 15:28

Hij blijft dezelfde fouten maken, voor supporters is dat inderdaad heel frustrerend om te zien.
Denk dat er nog maar weinig mensen zijn die Sigi en Boilesen willen zien.
En in mindere mate Vrhijn.

Het is te hopen dat sigthorsson alleen speelt met de bedoeling om hem te verkopen. Want zijn inbreng in de wedstrijd is dramatisch. Hij speelt veel te apathisch in balbezit totaal niet alert voor de goal.

Wie haalt die enorme plaat voor het hoofd van de boer weg dat hij nog steeds sigthorsson blijft opstellen? Vorige wedstrijd helemaal niks goed gedaan! Speel dan maar met el ghazi als spits.

Grappig dat iedereen zo negatief praat over Sigthorsson. Vind het nog steeds een erg goede spits, alleen hij wordt bij Ajax op de verkeerde manier gebruikt. Wanneer Sigi een goede voorzet krijgt is hij super gevaarlijk, maar hij moet als aanspeelpunt fungeren en dat is nou eenmaal niet zijn sterkste punt. Sigthorsson bij PSV in de spits had net zo veel goals gemaakt als Luuk de Jong.

Zou morgen zo starten:

Cillessen
van Rhijn
Veltman
Riedewald
Boilesen
Klaassen
Bazoer
Serero
El Ghazi
Sigthorsson
Kishna

Ik vind Frank de Boer een goede trainer, maar ik snap steeds meer beslissingen niet van hem.
Spelers met een dip (of die gewoonweg tekort komen) als Schone, Moisander, Sigi, Boilesen en Vrhijn mogen week in week uit schutteren en het Ajax-shirt devalueren zonder te hoeven vrezen voor hun plek. Ik snap daar echt heel weinig van en denk dat het één van de zwakke punten van deze trainer is. Als hij de poppetjes op de verkeerde plek blijft zetten ben ik bang dat we qua team niet heel veel verder gaan komen. Hoop dat Frank het licht alsnog gaat zien, maar vrees voor het ergste.

10 april 2015 om 15:29

Sorry maar blijkbaar kijk jij geen wedstrijden.. Moisander staat helemaal niet meer in de basis, Schone staat ook niet elke week basis, Sigi staat alleen in de basis omdat Milik geblesseerd is en van Rhijn is helemaal niet zo uit vorm, speelt redelijk constant. Alleen wat betreft Boilesen heb je gelijk.

10 april 2015 om 15:44

@ jm

Sorry maar wie zegt dat ik het over de afgelopen paar weken heb?
Moisander en Schone hebben hele slechte periodes gehad, mochten eindeloos blijven staan.

Sigi verneukt elke wedstrijd die hij mag spelen, hij kan letterlijk niks behalve lomp rondlopen. Als je echt niemand anders ziet die de taken van een spits uit kan voeren vind ik dat erg vreemd, alsof Sigi de enige smaak is die ze hebben. Desnoods zet je Ghazi in de spits, maar Sigi heeft allang bewezen dat hij allesbehalve een Ajax-spits is, dan hoef ik 'm dus ook niet als tweede spits te zien.

Ik ga nu twijfelen of jij wel wedstrijden kijkt. Veel doelpunten en gevaarlijke situaties zijn directe fouten van Van Rhijn. Andere spelers moeten hem constant helpen omdat zijn directe tegenstander altijd een voorzet mag geven, en waarom zou dat ook niet kunnen, als je denkt dat op 5 meter afstand dekken genoeg is. En als hij wel ernaast loopt wordt hij (zonder bal, jaja u hoort het goed) er makkelijk uitgelopen. Hij doet aan alibi-dekken en acteert de vedette, maar eigenlijk moet hij zich schamen voor z'n spel.

10 april 2015 om 15:33

Setto, ik vind de Boer ook een goede trainer en ik begrijp volkomen waarom de Boer de door jou genoemde spelers een kans geeft. Dat heet krediet. Alleen dat krediet van Boilesen en zijn aanvoerdersschap kan ik niet begrijpen...hoe dan ook, Sigi is in vorige kampioenschappen regelmatig beslissend geweest met belangrijke doelpunten in belangrijke wedstrijden...ook al waren het niet veel doelpunten...en ja, het seizoen is nog niet afgelopen. Als Sigi het aankomende zondag wéér niet laat zien dan denk ik echt wel dat Zivko in beeld komt

10 april 2015 om 15:46

@ Frans-side

Ik begrijp je verhaal over krediet, maar ik neem aan dat dat ook een keer op is?
Sigi speelt al seizoenen lang bagger en laat behalve zijn dolle hond mentaliteit en superlompe aannames weinig zien dat dat krediet zou doen behouden. Bij mij had Sigi zijn krediet al anderhalf seizoen geleden verspeeld, dat hij überhaupt nog in aanmerking komt voor een basisplaats vind ik een aanfluiting en een schande voor de club die Ajax is.

10 april 2015 om 17:08

Het is echt stuitend...
De keuze voor Sigthorsson als spits ligt mijlenver af van wat de Ajax-filosofie werkelijk is. Die jongen doet zijn stinkende best, maar bakt er gewoon helemaal niets van. Ik kan niet anders denken dat Ajax hem graag in de etalage zet.
Er bestaat hoegenaamd geen enkele andere reden om hem op te stellen.

Begin steeds meer te twijfelen over de vermogens van de Boer. Echt het is toch niet geloven dat die Ijslander weer in de basis mag beginnen. Die doet echt alles fout en was afgelopen zondag de beste verdediger van Utrecht.

De Boer lijkt het een beetje kwijt te raken en raakt verstrikt in z'n eigen koppigheid.

El Ghazi!!

Speel met de jongen in de punt van de aanval, hij is fysiek, snel, heeft techniek, is aanvallend koppend erg sterk, kan getraind worden om de bal vast te houden..

Eigenlijk praten we nu over Milik, Schone, Siggy of Zivkovic in de spits.. eigenlijk zal de Boer hem naar voren moeten schuiven.

Fischer, El Ghazi, Kishna/schone

Sinkgraven, Klaassen, Bazoer

10 april 2015 om 15:37

True, zelfs inclusief milik is el ghazi imo de beste optie, zou el ghazi graag in de spits zien spelen. Heeft heel even op die positie mogen spelen en liet daar zien het beter in te vullen dan milik en sigi dit seizoen.

Mocht sigi spelen morgen dan moeten fans die het beste voor hebben met ajax hem maar verstoppen ergens, het spel zonder sigi is altijd beter dan met hem, al 4 jaar lang!

Heb een hoop respect voor de Boer voor wat hij de laatste seizoenen heeft gepresenteerd.
Maar hij begint zichzelf echt belachelijk te maken op deze manier.
Ze moeten gewoon Sigthorson zijn contract ontbinden zodat hij bij één of andere amateur club aan de slag kan.

Dus een speler die geen knikker raakt staat hoger in de rangorde dan zivkovic. Geen goed signaal naar zivkovic toe.

10 april 2015 om 16:28

Mark van der Maarel kreeg uiteindelijk vier keer de gelegenheid om aan te leggen voor een voorzet. De samenwerking om een doelpunt te voorkomen moet goed zijn

Precies waar Zivko in faalde afgelopen zondag.......
En sowieso als hij speelt bewijst hij alleen het gelijk van de Boer, dat hij er niet klaar voor is.

Frank de Boer begint echt heeeel ongeloofwaardig te worden.
Zijn eigen ego gaat boven die van Ajax, lijkt mij. Als Directie zal ik toch een keer met FdB gaan praten.

Hoop niet voor die jongen dat hij zijn gevalletje Nijland word,ook te vroeg bij zijn oude club weggegaan.
jaartje verhuurd worden aan Groningen had geen kwaad gekund,zoals robben toen.

Als ik Zivkovic was had ik denk ik mijn zaakwaarnemer maar eens gepolst...

De boers wegen zijn onbegaanbaar en onbegrijpelijk. Hij moet volgend jaar dusdanig veel kwaliteit krijgen om weer te kunnen presteren.

Ik snap het probleem niet waarom laat de Boer hem niet de laatste 5 wedstrijden spelen dan kan ritme opdoen voor het volgend seizoen. En ik vind dat sigthorson op de bank moet want hij heeft meedere malen de kans gehad en niet gepakt.

10 april 2015 om 15:49

Sigi, Boilesen en vrhijn hebben genante foto's van Frank de Boer, ik weet het zeker.

Wanbeleid dus....
Zo gaat het de hele seizoen al bij Ajax...
Ze mogen hopen dat Feyenoord alsnog niet de 2e plaats opeist aan het einde van het seizoen...Waarom hebben ze dan in godsnaam Zivkovic opgehaald vannuit Groningen...Hij had bij Groningen elke week in de basis gespeeld in plaats van de dramatische Hoesen(ex ajax speler).

10 april 2015 om 16:12

Wat nou wanbeleid, dat je het niet kunt hebben dat ie weg is, heeft niks te maken met het zogenaamde wanbeleid van Ajax. Dat je voor deze reactie een groen randje krijgt slaat al helemaal nergens op.
Ajax wil hem gewoon vormen; anders laten spelen volgens het Ajax spelletje. Dus dat ze hem daarom al hebben gekocht snap ik wel. Daarnaast was hij vorig jaar ook vast goedkoper dan dat hij nu zou zijn.

Het blijft voor mij wel een raadsel waarom hij aankomend weekend niet speelt, sterker nog, niet eens bij de wedstrijdselectie zit. Sigthorsson bakt er al helemaal niets van.

10 april 2015 om 16:42

Dan nog, dat 'wennen aan het Ajax-spelletje' duurt wel heel erg lang. Alsof het een of andere buitenaardse speelstijl is. Persoonlijk denk ik dat dat 'wennen' aan een nieuw spelsysteem veel beter als regelmatig mee mag doen in Ajax 1, want dat wordt de uiteindelijke graadmeter. Jong Ajax is een middenmoter in hun competitie en spelen daardoor zeker niet altijd zo op de helft van de tegenstander als het eerste, dus in hoeverre hij daar het echte ' Ajax-spelletje' meekrijgt vraag ik me ook af...

Dat De Boer Sigthorsson laat spelen omdat hij verkocht moet worden(wat ik denk) is nog tot daar aan toe(al denk ik dat je in dat geval Sigthorsson juist op de bank moet houden, stel dat er een scout aanwezig is die wel z'n ogen gebruikt), maar zo'n jongen laat je dan tenminste af en toe meedoen. Is gewoon het grootste spitsentalent in zijn leeftijdscategorie.

11 april 2015 om 09:06

@keizerstad

Het echte Ajax spel, daarmee wordt gedoeld op spelen als een aanspeelpunt. Als onze beste Richairo iets absoluut niet kan, is het dat wel. Met ruimte in de rug is hij goed, maar als de verdediging op de 16 speelt, heb je compleet niks aan hem.
Dus hij is nog niet klaar voor een plek in de basis, had nog liever VD Hoorn gezien als spits/stormram.

De boer gaat weer met zijn lievelingetje in de spits spelen. Maar goed sigthorson neem ik het niet eens kwalijk meer. Die kan gewoon niet beter. Als hij scoort (zal wel een intikker dan zijn) ben ik blij voor hem, maar vooral voor Ajax. Als frank na de wedstrijd maar niet begint dat het een typische spitsen goal is en dat dat kwaliteit is van Sightorson. We weten allemaal wel wat zijn kwaliteiten zijn. Balverlies, ballen 5 meter van zijn borst of voet laten springen, doorkoppen naar niemand, in de weg lopen van medespelers.

Het wordt inderdaad tijd dat Cruijff de bezem er nog eens door haalt. Te beginnen bij Frank de Boer. Eigenwijzer en hardleerser krijg je ze echt niet!

10 april 2015 om 16:01

De kans is niet eens aanwezig, maar wat zou ik graag willen dat Johan zelf voor de groep zou staan. Als een soort Sir Alex, met veldtrainers die de rest doen. Want blijkbaar kan Frank niet de poppetjes op de juiste plek zetten, wat echt heel jammer is. Voor de rest lijkt het me namelijk wel een goede trainer.

Ik vind het een vage opdracht van F de Boer. Met je hart spelen?
Ik hoop dat hij op de training wat meer toelichting (tekst en uitleg) geeft dan deze spreekwoordelijke uitdrukking.
Bedoelt hij meer beleving tonen? Meer passie? Agressiever? Meer op gevoel? Meer inzet? Meer werklust en vechtlust? Beter anticiperen op elkaars voorzetten en spel?
Ik hoop dat dit het geval is want het is allemaal nodig.
F de Boer zal z'n redenen wel hebben om Zivkovic niet op te stellen.
Ik ben wel heel erg benieuwd naar zijn reden om Sigthorson WEL op te stellen.
Sigthorson rendeert totaal niet. Hij moet veel scoren en dat doet hij al heel lang niet.
Of hij verkeerd word gebruikt of gewoon de kwaliteiten niet in huis heeft moet toch wel duidelijk zijn voor Frank nu.

Jammer de Boer is een doodlopende weg voor vele spitsen.
Je kan het mij niet meer wijs maken dat het komt door de spitsen al 3 hebben het einde gevonden van hun carriere.
De Boer misbruikt het Nederlandse voetbal deze jongen had heel goed op het aller hoogste niveau kunnen wennen in Nederland door hem nog een jaar bij Groningen te houden maar goed Ajax laat zien dat de fluwelen revolutie nog niet de gewilde spits opbrengt dus nemen ze er 1 die ze vervolgens in zijn ontwikkeling stop zetten! Logisch dat er geen topspitsen meer worden gekweekt jongens als Robben, van Nistelrooij, van Persie, Sneijder en van der Vaart speelde wekelijks in de Eredivisie op het niveau en deze jongen tjah was een grote in wording nu weer 2 stappen terug in zijn ontwikkeling!

Bizar dat je als ajax zijnde slechts 1 spits in je wedstrijdselectie zet. En die spits is nog omstreden ook. Zirkovic is een geweldig talent, die kan je echt wel gebruiken tegen heracles. Maar mooi voor ons. Hopelijk laat ajax opnieuw punten liggen, dan is er voor ons nog kans op de tweede plaats, met dank aan Frank.

Ach dit is toch bijna niet meer uit te leggen Sigthorsson mag een heel seizoen falen en daarbij het is de aankoop van F de Boer dus hij speelt sowieso te gek voor woorden hij begint hoe langer hoe meer ongeloofwaardiger te worden , en hij heeft totaal geen vertrouwen in Zivkovic weer weggegooid geld in ieder geval zolang de Boer trainer is van onze club , waarom mislukken toch zoveel aankopen die zijn gedaan onder de huidige technische staf is zou me dat maar eens gaan afvragen .

10 april 2015 om 16:14

Omdat in dit geval counterspitsen niet goed passen bij de speelstijl van ajax. Luuk de jong had veel beter bij ajax gepast. Kwestie van gericht scouten. Maar ja scouting en ajax is bepaald geen gelukkig huwelijk.

10 april 2015 om 16:46

Maar Luuk de Jong zou het lastiger hebben gehad met het Ajax-spel dan Milik, Sigthorsson en Zivkovic als ik De Boer moet geloven....

Denk dat ik niet de enige was die bijna van z'n stoel viel. Als je de bruikbaarheid van een spits voor het Ajax-systeem meet op een schaal van 1 tot 10 dan scoort Luuk De Jong een hoger cijfer dan die andere drie bij mekaar denk ik zo.

Dat hele verhaal van dat ajax spelletje is echt onzin. Zivkovic was bij groningen al een spits die veel ruimte nodig had. Als hij zich eerst moet aanpassen waarom koop je hem dan? Koop dan gewoon een spits waarvan je wel denkt dat hij het

Ik snap toch niet helemaal waarom ze Zivkovic gehaald hebben. Volgens mij had hij er voor zijn ontwikkeling veel meer aan gehad om gewoon te rijpen bij Groningen, in de basis van een Eredivisie team. Dat gelul over dat hij dan niet kan wennen aan het Ajax systeem gaat er bij mij niet in. Zo speciaal is Ajax nou ook weer niet, zeker nu niet meer, het zijn niet meer de jaren 90.

Ajax speelt op balbezit en de spits moet kunnen meevoetballen, dat is niet meer uniek, het is eerder al weer een beetje passé. De snelle omschakeling heeft de toekomst, dat zie je vrijwel overal. Real won er de CL mee, Bayern onder Heynckes won er de CL mee, Chelsea wordt er kampioen mee in Engeland. Balbezit is dood.

De boer zal heus wel weten waar hij goed aan doet.
Volgens mij gedraagt Zivkovic zich als een verschrikkelijk eikel. Waarom zou je hem dan belonen. Ajax wordt op z'n sloffen 2e met of zonder Zivkovic. Gewoon klein houden dat eikltje voor je het weet zit je weer met een El Hamdeego.

10 april 2015 om 17:22

als dat zo is moet je hem verkopen en richting je achterban duidelijk zijn. Want nu is het vreemd. je 11e spits is geblesseerd, je 2e bakt er niets van, je 3e is blijkbaar vervelend volgens jou conclusie,het probeerse Schone is mislukt. Als je dan niet duidelijk bent dan vinden mensen het vvreemd dat nr 3 geen eerlijke kans krijgt. en een echte kans heeft hij nooit gehad

Stel zickovic nou gewoon is op, word er moe van..

En daar gaan we weer!
Hoe harder de rest van Nederland roept dat die Sigthorsson te slecht is voor welk niveau dan ook.
Hoe meer de Boer hem opstelt, dit is niet meer geloofwaardig.
Die koppigheid van de Boer gaat hem vroeg of laat nog eens heel lelijk opbreken, deze man moet tegen zichzelf in bescherming worden genomen, dat mij part die Spijkerman hem eens toespreekt dat dit echt niet meer kan, want van Bergkamp hoeft de Boer zowiezo geen tegengas te verwachten.

Volgens seizoen denk ik met 5 verdedigers en 5 middenvelders, zodat ze een 1-0 over de streep kunnen trekken met hun hart. Ajax moet verdorie na een toevallige 1-0 door drukken tegen dit soort ploegen. Maar nee, De Boer vindt het belangrijk dat je met zijn allen die 1-0 verdedigd.

Ik snap de Boer niet, Milik geblesseerd. Sigthorsson brengt het niet en Schone was geen success. Had deze jongen dan lekker een jaartje bij Groningen gelaten, wat heeft hij er nu aan gehad, behalve dat hij gefrusteerd is en bij Jong oranje 2x een slechte beurt heeft gemaakt en bij Jong Ajax ook een keer. Wellicht was het bij Groningen ook gebeurd maar het komt mij over als, je hoort er wel bij maar toch ook niet. wellicht spelen er andere zaken maar op mij komt het echt heel vreemd over. Stel dat hij er met de pet naar gooit, dan moet je misschien gewoon afscheid van nemen.

Had gewoon mee gemoeten. Ik heb niks tegen sigy maar deze houten Klaas kan er niks van. Geef die jonge knul de kans nu t kan. Jammer. Maar men moet niet overdrijven want deze jongen mag blij zijn dat die al zoveel speeltijd heeft gekregen. Er was een route voor hem uitgestippeld om eerst een heel jaar met jong Ajax mee te doen. Uiteindelijk heeft die nog veel mee kunnen doen. Dat sigy nu even de voorkeur krijgt wil niet zeggen dat zivkovic gedegradeerd is in de pikorde. Zijn kansen komen volgende seizoen. Dan mag die t samen uitvechten met millik

Je wist wat je binnen haalde, ook bij Grunn een hele lastige jongen maar met de juiste begeleiding een prima spits.
Als het een machtstrijd wordt wint natuurlijk de Boer, laat hem komend seizoen maar terug naar ons komen..
Eigenlijk gewoon jammer dat ze op die leeftijd al gehaald worden, zelfde geldt voor Sinkgraven.
Deze jongens hadden voor hun eigen ontwikkeling beter nog een paar jaar bij Grunn en H'veen kunnen spelen en dan pas de stap naar de NL top.
Ben bang dat ze nu stil komen te staan in hun ontwikkeling, volgens mij leren ze veel meer in de eredivisie ( bij welke club ook ) dan in jong ajax

Vreemd, dan haal je een spits die zich heeft bewezen in de eredivisie. Die laat je nu in de Jupiler league spelen.
Gaat datzelfde met gudelj gebeuren??

Ik zie ajax verliezen van heracles...

Tis nu Officieel.. Je credits zijn op wat mij betreft..

Kan die koppige de Boer niet meer uitstaan

Misschien is het al eerder geschreven hier maar ik zie Zivkovic graag nog een jaartje bij Groningen spelen hoor. Het wennen aan dat ajax systeem dat geloof ik zo langzamerhand wel en is volgens mij een slap excuus die kant nog wal raakt om hem niet op te stellen.
Als dat ajax systeem zo belangrijk is dan hadden Singraven en alle andere buitenlanders ook eerst in jong ajax moeten spelen. om te wennen aan dat verheven ajaxsysteem. (?)

Ik doe dat maar af als kolder en acht het absoluut niet geloofwaardig. Je kan dan beter melden dat hij op dit ogenblik nog niet goed genoeg is voor ajax 1. Ik denk, nee ik weet wel zeker, dat hij een in een jaar FC Groningen op eredivisie niveau meer leert dan spelen in de jong ajax. Het zou toch allemaal veel logischer zijn om hem te verhuren aan de Fc..

Met je hart spelen, daar is de Boer te nuchter voor....

Het is een gotspe om uit de mond van De Boer te horen dat de spelers meer met hun hart moeten spelen. De Boer heeft het balbezit heilig verklaard en miste vorige week tegen Utrecht het heilige vuur om een 1-0 voorsprong over de streep te trekken. Waar hebben we het over? De Boer heeft alle spontaniteit uit zijn spelers gehaald met als gevolg dat de jongens constant voor veiligheid kiezen. Een 1-0 voorsprong over de streep trekken zegt voldoende over de intenties van De Boer. Ajax stond voor attractief en aanvallend voetbal, meer doelpunten scoren dan je tegenstander en uitgaan van eigen kracht. Een overwinning over de streep trekken is Ajax onwaardig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren