Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer: 'Het is niet gezegd dat het huidige Nederlands elftal veel minder is’

Laatste update:

Voor het Nederlands elftal gaat eind maart de WK-kwalificatie verder met een uitwedstrijd tegen Bulgarije. Frank de Boer heeft vertrouwen in de huidige selectie en is optimistisch over de kansen om het WK in Rusland te bereiken, zo laat hij op de website van de KNVB weten.

/

“Nederland zit in een sterke poule en het wordt duidelijk vechten om de tweede plek. Het zal best lastig worden ons te plaatsen voor het WK, dus we zullen er extra hard aan moeten trekken”, zegt de 112-voudig international. Hij verwacht dat de eerstvolgende wedstrijd in en tegen Bulgarije cruciaal zal worden. “Ik hoop dat we die wedstrijd ruimschoots gaan winnen en dat het een start is van een mooie reeks. Het moet allemaal op zijn plek vallen.”

De Boer ziet in de kwalificatiereeks met name een belangrijke rol weggelegd voor Arjen Robben. “Zijn aanwezigheid scheelt echt een slok op een borrel. Hij boezemt altijd angst in bij de tegenstander. Laten we hopen dat hij fit is en de kar weer kan trekken, dan heb ik er alle vertrouwen in met de huidige selectie”, stelt De Boer, die zelf in een zogenaamde ‘gouden generatie’ speelde.

“Of wij nu zoveel betere talenten waren, weet ik niet. Wel denk ik dat we een goede mix hadden van snelheid en voetbalgogme. Je ziet dat er uit onze selectie veel voetbaltrainers zijn voortgekomen, dat zegt veel over een ploeg”, herinnert de oud-trainer van Ajax en Internazionale zich. “Oh nee, het is niet gezegd dat het huidige Nederlands elftal veel minder is. Ik heb heel veel vertrouwen in Danny Blind. Wanneer je de lijn kunt doortrekken met een Sneijder, Strootman, Robben en bijvoorbeeld Georginio Wijnaldum die het heel goed doet bij Liverpool, dan kunnen we een heel goed Nederlands elftal op de been brengen dat zich zonder kleerscheuren kwalificeert voor het WK.”

Plaatst Nederland zich voor het WK in Rusland?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind de kritiek op Blind vaak niet terecht en veel overdreven, maar toch hoop ik dat er een gaatje ontstaat voor de Boer als bondscoach. Het gezeur over een hoog Ajax/PSV/Feyenoord-gehalte zal toch nooit ophouden, maar ik denk echt dat de Boer de beste optie is die we hebben op dit moment.

8 januari 2017 om 15:37

Dat is Koeman maar dat heeft de knvb mooi verknald.

8 januari 2017 om 15:40

Mee eens, maar Koeman zit er voorlopig nog wel goed bij in Engeland.

Paar jaar wachten. Dan zitten de Vrij en van dijk op topniveau, zijn de middenvelders dragende spelers en heb je voorin hopelijk wat meer optie

8 januari 2017 om 15:44

Ik betwijfel het juist qua middenvelders en aanvallers. De verdediging lijkt juist op dit moment de beste linie te worden. Op het middenveld hoop ik dat veel mensen zich nog ontwikkelen, want zoals het er nu voor staat zal het niet goed genoeg worden. De aanvallers heb ik het minste hoop voor, daar staat toch echt weinig talent in mijn ogen.

8 januari 2017 om 16:47

Onzin. IJsland is mentaal al stukken sterker. Het is niet typisch Nederlands om vol voor iets te gaan. Ook al ben je op zorg ervoor dat je door blijft gaan. Wij hebben teveel ik ben goed in FIFA boys, maar gewoon zwoegen voor wat je waard bent ho maar. Alles moet ook maar mooi ipv effectief.

Bulgarije uit wordt echt cruciaal ja. Hopelijk kan Robben die gewoon meedoen dan moet het goed komen. En mss zit Memphis dan weer wat lekkerder in zijn vel bij een nieuwe club. Promes bij Liverpool!

Ik ben geen fan van Danny Blind als coach van het Nederlands elftal, maar ik moet wel toegeven dat de blessures die er telkens zijn, hem ook niet echt meehelpen. Want elke keer als hij bepaalde spelers oproept, dan vallen die weer af door blessures (denk aan Strootman, de Vrij, Robben, etc.) en los van het feit dat ik het niet altijd eens ben met de selecties die Blind samenstelt: echt makkelijker wordt het niet door de blessures waarmee hij telkens te maken heeft.

Zelf zou ik, mits iedereen fit is en op basis van de huidige vorm van de spelers momenteel, deze selectie samenstellen:

Keepers: Maarten Stekelenburg ( Everton ), Jeroen Zoet ( PSV ) en Michel Vorm ( Tottenham Hotspur ).

Verdedigers: Rick Karsdorp ( Feyenoord ), Joshua Brenet ( PSV ), Stefan de Vrij ( Lazio Roma ), Jeffrey Bruma ( VFL Wolfsburg ), Virgil van Dijk ( Southampton ), Terence Kongolo ( Feyenoord ), Ridgeciano Haps ( AZ ) en Daley Blind ( Manchester United ).

Middenvelders: Georginio Wijnaldum ( Liverpool ), Marten de Roon ( Middlesbrough ), Tonny Vilhena ( Feyenoord ), Davy Klaassen ( Ajax ), Wesley Sneijder ( Galatasaray ) en Bart Ramselaar ( PSV ).

Aanvallers: Quincy Promes ( Spartak Moskou ), Jeremain Lens ( Fenerbahã§e ), Robin van Persie ( Fenerbahã§e ), Vincent Janssen ( Tottenham Hotspur ), Arjen Robben ( Bayern Mã¼nchen ) en Memphis Depay ( Manchester United ).

Stekelenburg
Karsdorp
de Vrij
van Dijk
Blind
Wijnaldum
Strootman
Lens
Sneijder
Robben
v.Persie
8 januari 2017 om 16:37

Ik zou dan voor de zekerheid Strootman toch neer zetten ipv Klaassen. De laatste kan er helemaal niets van dus van nul waarde in het Nederlands elftal.

8 januari 2017 om 16:45

Rochester ik zou ten opzichte van jouw opstelling Lens en Robben omwisselen, Robben voelt zich toch beter op rechts en is by far de beste speler die we hebben dus die moet op z'n favo positie.
Lens die zwerft wel en Sneijder doet hetzelfde dus die kunnen evt van positie wisselen

Nederland mist op dit moment een twee/drietal spelers die extra kwaliteiten bezitten.
Dan denk ik dat er voorin, echt wel extra kwaliteiten te kort komen. op Robben na dan.
Dan zou ik zeker v. Persie en Huntelaar terug halen, alleen al voor ervaring en extra kwaliteiten.
ik denk dat er een goede verdediging/ middenveld neergezet kan worden.
Maar ik blijf het op dit moment wel matig voorin vinden. hopen dat Robben fit blijft.

In 98 hadden we een super selectie die niet snel meer overtroffen gaat worden. Op dit moment hebben we iig hele talentvolle verdedigers die wereldtop kunnen worden, goede middenvelders maar na Robben komen we aanvallend wat toptalent tekort. Hopelijk komen die snel door en dan is de toekomst niet zo slecht als t nu lijkt.

Elke wedstrijd is cruciaal voor Nederland. Alles op Frankrijk na moet eigenlijk gewonnen worden. Zweden uit mag nog gelijkspel worden maar thuis zouden ze moeten winnen.

Het huidige Nederland is in vergelijking met voorgaande jaren een stuk minder natuurlijk, maar dit Nederland zou zich nog steeds met redelijk gemak horen te plaatsen voor een WK of EK. Frankrijk is op het moment met afstand de beste maar Zweden zonder Zlatan is toch een stuk zwakker. Sterker nog zelf met alleen Eredivisie spelers zou Nederland de bovenliggende partij moeten zijn. Dat het moeizaam gaat kun je alleen Blind voor aan kijken. Hij staat voor de groep, naar hem wordt gekeken om spelers te motiveren en natuurlijk het beste team te maken. De beste spelers hoeven niet noodzakelijk ook het beste team te zijn.

Ben er wel voor dat Blind het tot het WK moet afmaken. Echter mocht hij het niet halen ook meteen de deur uit doen want niet plaatsen voor het WK en EK is totaal aan hem te danken. Waarom niet al eerder ingrijpen? Heel logisch, de opvolger kan waarschijnlijk de schade niet meer ongedaan maken en wordt waarschijnlijk dan ook veroordeeld voor iets wat hij dan niet kon voorkomen. Daarom mag Blind het van mij tot aan het WK blijven ongeacht wat er gebeurd zodat de opvolger fris kan beginnen en niet afgerekend wordt door fouten van Blind.

8 januari 2017 om 19:41

Grappig dat we iemand anders niet zouden mogen afrekenen op het eventueel mislopen van het WK, maar je Blind wel afrekent dat hij het EK niet gehaald heeft. Volgens mij heeft Hiddink die malaise ingeleid.. OT: Persoonlijk heb ik er alle vertrouwen in dat we het WK zullen halen. Wanneer we het WK halen, zie ik ons ook gewoon de groepsfase overleven. Zo'n toernooi ligt het voornamelijk aan de teamgeest en we hebben gezien wat er is gebeurd in 2014, maar helaas in 2012 ook. Zolang Blind het team tevreden kan houden, dan lukt het allemaal wel. Zo slecht zijn we niet namelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren