Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer: ‘Er waren twijfels, maar je ziet dat hij weer stappen heeft gemaakt’

Laatste update:

Ajax nam Daley Sinkgraven afgelopen januari over van sc Heerenveen en daar is trainer Frank de Boer erg blij mee. De aanvallende middenvelder kwam tijdens de twee seizoenshelft al regelmatig in actie in de Amsterdamse hoofdmacht en gaat tijdens de voorbereiding voor een vaste basisplaats.

/

Volgens de coach heeft de twintigjarige linkspoot daarbij profijt van de maanden die hij al bij Ajax heeft doorgebracht. “Er waren vorig jaar twijfels over Sinkgraven, maar het is gewoon hartstikke goed dat hij al een halfjaar bij ons is geweest. Daley is nu gewend, ook aan zijn medespelers en je ziet dat hij weer stappen heeft gemaakt”, vertelt De Boer aan Ajax Life.

“Daley lijkt fysiek sterker, gebruikt op het goede moment zijn lichaam. En ja, natuurlijk is vakantie goed geweest voor die jongen”, doelt de Ajax-trainer op het feit dat Sinkgraven deze zomer geen toernooi heeft gespeeld en dat hij vier weken lang echt rust heeft kunnen pakken. “Er kwam van alles op Daley af: een transfer naar Ajax, Jong Oranje kwam erbij, dan is het goed om vier weken uit te rusten. Een luxe haast.”

Denk je dat Daley Sinkgraven een vaste basisspeler wordt bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi middenveld met Klaassen sinkgraven en gudelj en dan nog bazoer en serero achter de hand pfff

13 juli 2015 om 08:19

Waarom zou je Bazoer uit de basis halen? Bazoer, Klaassen, Gudelj?

13 juli 2015 om 08:25

Ziet erop papier goed uit Portillo, maar dan ontbeert het zicht echt aan creativiteit. Daley moet daarvoor gaan zorgen.

13 juli 2015 om 08:27

Denk eerder dat Sinkgraven de vaste invaller zal worden achter de genoemde 3 hierboven inderdaad. En dan het jaar erna baste waarde zal zijn.

13 juli 2015 om 08:40

Tuurlijk gaat Bazoer banken, Sinkgraven is het grootste talent bij Ajax. Zou dom zijn als je die dan niet gaat opstellen. Gudelj, Klaassen en Sinkgraven zou het beste zijn.

13 juli 2015 om 08:43

Grootste talent van Ajax blijft voor mij Fischer. Neemt niet weg dat je altijd wel een blessure of schorsing gaat krijgen, ga er dus maar van uit dat die vier middenvelders die hierboven worden genoemd meer dan genoeg gaan spelen dit seizoen.

13 juli 2015 om 08:59

Bazoer banken natuurlijk, geloof je het zelf dit is het grootste talent bij Ajax die gaat nog veel en veel beter worden dan alles wat Ajax de laatste 5 jaar heeft verkocht dat gaat pas echt een topper worden, ik denk dat Ajax blij mag zijn als hij nog 2/3 jaar in Amsterdam blijft ja je hebt er goed kijk op moet ik zeggen pff

13 juli 2015 om 09:17

Ik denk eerlijk gezegd dat Gudelj wel eens buiten de boot kan gaan vallen. Ik vind Bazoer namelijk niet minder en zeker een groter talent. Klaassen zal altijd spelen en zoals er terecht wordt gesteld heb je ook creativiteit nodig. Dat kan Sinkgraven brengen.

13 juli 2015 om 09:28

Man man man, Sinkgraven grootste talent, Fischer grootste talent? Kijken jullie wel live? Grootste talent is niemand anders dan Bazoer (ook de jongste), hij heeft nummer 6 gekregen en alleen Serero is de andere middenvelder die op 6 uit de voeten kan (Klaassen en Gudelj misschien ook maar dat zou zonde zijn). Dus ga er maar vanuit dat hij basis gaat staan. Klaassen, Gudelj en Sinkgraven zullen moeten gaan strijden voor de overige plekken, ik vrees voor laatstgenoemde.

13 juli 2015 om 09:33

@ Azalkmaar2

Ze gaan alle vier niet buiten de boot vallen. Juist in de breedte kwam Ajax vorig jaar tekort. Zeker op de laatste 10 wedstrijden zag je dat er gewoon te weinig adem was bij de middenvelders. Klaassen zat er helemaal door heen. Ook dat hij op de 6 positie moest gaan spelen heeft niet bijgedragen aan Ajax spel de laatste paar weken.

Gudelj is juist de toevoeging op het middenveld die zorgt dat Klaassen en Bazoer ontlast worden van 70 wedstrijden per jaar. Met rouleren betekent dit dat ze alle drie ongeveer 40-50 wedstrijden per seizoen gaan spelen maar met voldoende rust er tussen.

13 juli 2015 om 10:04

Wow, Azalkmaar, ik ben het een keer met je eens! Bel de krant!

Ik snap ook niet goed dat Ajax Gudelj heeft gekocht, is geen Cvm, komt creativiteit tekort voor de rol van Sinkgraven, dus feitelijk koop je een (dure) backup voor Klaassen. Alleen als Ajax met een 10 gaat spelen kun je Gudelj een basisplaats bieden als half. En dan het liefst naast Davy, want vind dat de creatiefste (en verdedigend minste) man op 10 moet staan, Sinkgraven dus en eventueel Andersen. Maar ook Bazoer kan die positie naast Davy invullen als je met een 10 speelt, dus weer is Gudelj een luxe-aankoop, geen broodnodige.

13 juli 2015 om 10:08

Bergkamp, spelen we nog een 2e competitie dan? 70 wedstrijden? Waar haal je díe vandaan? 34 competitie, maximaal 7 bekerwedstrijden, gaan we dan 29(!!) wedstrijden Europees spelen? Zelfs mét de oefenwedstrijden in deze voorbereiding én de winterstop kom je daar niet aan, bij lange na niet! Ajax mag heel hard in de handen knijpen als ze richting de 50 wedstrijden gaan, dan haal je namelijk de bekerfinale en kom je vrij ver in Europa.

13 juli 2015 om 10:10

ibrano9

Er is een verschil tussen creativiteit en techniek... Technisch is Sinkgraven perfect... creatief vind ik wel mee vallen... Zo veel assists heeft hij ook niet achter zijn naam!

Als voetballer is hij de 6 miljoen waard... qua rendement (nog) niet!

13 juli 2015 om 10:27

Shenkie,

Dat die het nog niet goed invult ben ik met je eens. Maar dit is wel de speler die daarvoor moet gaan zorgen. Hij heeft die potentie.

13 juli 2015 om 10:55

Jaja trodat. Ben je alweer vergeten hoe het middenveld vorig seizoen werd weggeblazen in topwedstrijden? Gudelj is 100% basisspeler normaal gesproken. Klaassen ook als aanvoerder. Dan houd je bazoer over als roulatiespeler en dat is mooi genoeg. Die jongen is getalenteerd maar krijgt zeker nog een dip.

13 juli 2015 om 11:00

Jaja mentalist, ben jij dan vergeten hoe ontzichtbaar Gudelj was bij topwedstrijden? Gudelj is gewoon een luxe aankoop, niet meer, niet minder.. Theo Janssen 2.0, FdB gaat hem opstellen op CVM of als 'creatieve' AM om zijn gelijk te bewijzen om er in november achter te komen dat het toch niet helemaal werkt zoals hij voor ogen had..

13 juli 2015 om 11:03

@ Trodat4030

Zoals hieronder ook al uitgelegd is 70 lichtelijk overdreven. Maar een selectie moet zeker wel ingeschaald worden op 60 wedstrijden aangezien dat helemaal niet zo raar is.

- Competitie 34 wedstrijden
- Beker NL 7 wedstrijden. Ajax is naar mijn inziens verplicht om de finale te halen en dus ook een selectie daar op te baseren
- Oefenwedstrijden 6 stuks
- Europees. Ajax meot ten allen tijde als doelstelling hebben om kwartinale CL of EL te halen. Oftewel 10 wedstrijden minimaal. En als dat je doelstelling is moet je daar ook je selectie op zetten.
- Voorrondes CL, zeker dit seizoen van toepassing

Al met al is dit ongeveer 60 wedstrijden. Maar je vergeet het interland voetbal dat veel spelers van Ajax daartussen door nog moeten doen. Cillessen heeft gemiddeld per seizoen 8 wedstrijden als interland. Het is de bedoeling dat Fisscher, Milik, El Ghazi, Klaassen, Bazoer,gudelj, Rhijn, Veltman en Cillessen dit seizoen ook allemaal kwalificatie wedstrijden spelen en aan het einde van het seizoen nog naar een EK moeten.

Al met al, wanneer een aantal spelers daadwerkelijk alles spelen komen ze wel aan de 70 wedstrijden per seizoen/jaargang. Maar je wilt juist niet dat ze 70 wedstrijden per seizoen spelen en daarom is de bredere selectie nodig.

13 juli 2015 om 11:54

Hoe kan je dat in godsnaam weten. Een middenveld is niet meer dan een drankje samenstellen. Met de juiste ingredienten. Gudelj moet balans brengen, Klaassen slimheid en dynamiek tussen de linies en dan heb je Bazoer of Sinkgraven nog over. Die zullen beide genoeg spelen maar Gudelj overbodig noemen ga je nog hard op terugkomen, dat beloof ik je. Dat is na Klaassen gewoon de beste middenvelder die het meeste toevoegt.

13 juli 2015 om 13:19

Sinkgraven heeft in zijn kleine teen meer finesse dan Bazoer helemaal. Bazoer is een leuke speler die al vroeg goed speelt, omdat hij zijn fysiek mee heeft. Ik zie Bazoer niet heel veel meer doorgroeien. Sinkgraven daarintegen ziet het spelletje en kan iemand vanuit het niets vrij voor de goal zetten. Als Sinkgraven fysiek wat sterker wordt, is hij onbetwist de beste middenvelder in Nederland. Maar goed Ajacieden zijn nogal sterk in het overschatten van eigen talenten en het onderwaarderen van andere talenten.

13 juli 2015 om 19:13

ik vraag me dit ook af, maar Frank de Boers kennend heeft hij altijd wel wat vreemde of bijzondere keuze's zal me niet verbazen dat Sinkgraven gewoon start, en Gudelj eerst nog moet toekijken, of misschien wel Klaassen omdat hij nog niet helemaal fit is.

Gudelj,bazoer,sinkgraven klinkt ook niet slecht.

heb ook veeel vertrouwen in hem...alleen is het lastig als je Bazoer, gudelj,klaassen, schone en klaassen ook al hebt...vind wel dat hij meer speeltijd moet krijgen dan schone, en natuurlijk zijn er veel wedstrijden en zal er dus genoeg ruimte zijn om te spelen

ik heb hem al een paar keer een bal heel goed door zien spelen zonder aan te nemen en dat heeft ajax nodig, hij brengt snelheid en meer verassing in het spel en dat hebben ze nodig

Wordt een flinke kluif de puzzel op het middenveld!! Speel je met bazoer, sinkgraven en klaassen of speel je met gudelj sinkgraven en klaassen of speel je met gudelj, bazoer en klaassen.. persoonlijk vind ik een middenveld met bazoer, sinkgraven en klaassen het mooist, maar denk dat het goed is met gudelj te beginnen ipv bazoer

13 juli 2015 om 08:33

Wat ik niet snap is als je 4 basis waardige middenvelders hebt en voorin minder goede opties. hoezo speel je dan niet gewoon 442..

13 juli 2015 om 09:06

Omdat je met 4-3-3 beter kan rouleren met die middenvelders. Als die vier basiswaardige middenvelders stuk voor stuk zouden spelen, is dat voor de conditie aan het einde van de rit niet echt bevorderlijk.

13 juli 2015 om 09:14

Is een keuze. Aan de andere kant, wat doe je als 1 van die 4 niet fit is of geschorst? Denk als je met dat middenveld speelt je te weinig diepgang in je spel hebt, maar dat is niet iets van goed of fout... het zou kunnen, maar bij Ajax spelen we 433 omdat we vinden dat dat het ultieme systeem is om resultaat te boeken en mooi voetbal te spelen (al zit er nog wat verbeterpotentieel in)

13 juli 2015 om 09:31

442 is geen hele logische opstelling aangezien de buitenste middenvelders de vleugelspelers vervangen, en die taak zie ik voor zowel Klaassen, Gudelj, Sinkgraven en Bazoer niet liggen omdat dat simpelweg hun plek niet is.

13 juli 2015 om 10:18

Dat doet Frank al regelmatig, alleen noemt hij het niet zo. Als Schone op de flank staat speelt Ajax stiekum in een verkapt 442 systeem. Hij speelt namelijk alleen maar terug als hij echt op de vleugel staat, hij gaat pas voetballen als hij zich op het middenveld laat inzakken, ergo 442..

Het verschil is alleen maar dat Frank Schone dan 'rechtsbuiten' noemt omdat hij weet als hij het 442 noemt iedere supporter hem de rug toedraait, zoals bij Jol gebeurde..

13 juli 2015 om 09:34

Ik denk dat het niet goed is om met 1 speler al te veel gaan rouleren. Zoals Klaassen vorig jaar, speelde een sterk seizoen, maar toen hij ineens werd gebruikt op alle 3 middenveld posities werd het echt minder.
Daarom zou ik Klaassen, Bazoer en Gudelj (en Serrero) laten rouleren voor de 2 achterste middenveld posities. Dan houdt je Sinkgraven, Schone en evt Andersen over voor op 10,

Ik heb nog steeds twijfels bij Sinkgraven. Ook niet gek want ik heb nog geen andere Sinkgraven kunnen zien dan afgelopen seizoen. Leuk die woorden van de Boer maar dat zegt natuurlijk nog niets. Zullen het over een ongeveer maandje wel zien. Ik verwacht dat hij gewoon weer opnieuw op de bank komt te zitten.

Met al die goede middenvelders kun je het beste 4-4-2 spelen.

Bazoer op 6
Gudelj rechtshalf
Klaassen op 10
Sinkgraven als spelbepalende linkshalf

En dan Milik en El Ghazi/fischer voorin. Allebei zullen ze met meer ruimte beter renderen.

13 juli 2015 om 08:44

Denk dat dit ook beter zal werken, vooral in topwedstrijden, maar in Amsterdam zijn ze zo dol op de Hollandse school/4-3-3 dat ze daar niet van afwijken.

13 juli 2015 om 08:45

Ik verwacht niet dat Ajax dat gaat doen. Heb je weinig diepgang aan de flanken. Dan wordt het eerder (enkel in Europese wedstrijden) een soort van 5-3-2. Alleen dan heb je nog steeds maar 3 van de 4 middenvelders erbij, of in 5-3-2 kun je Gudelj een plekje terug schuiven, of juist Klaassen als 2e spits erbij zetten.

13 juli 2015 om 09:10

Ik denk zelf dat Ajax het beste 3-4-3 kan gaan spelen. Dan kun je Bazoer cvm zetten, Klaassen en Gudelj LM/RM en Sinkgraven op 10. En dan speel je nog steeds met 3 aanvallers want 2 is te weinig voor Ajax. Dan moet je een keuze gaan maken Uit Milik, El Ghazi, Kisha, Fischer, Cerny en Muric.

13 juli 2015 om 09:38

@ Nufc_u2

Ajax blijft juist 4-3-3 spelen omdat ze 5 basis waardige middenvelders hebben. Ajax speelt grofweg 70 wedstrijden dit seizoen en daarom moet de selectie juist in de breedte verder zijn dan vorig jaar. Dat vorig seizoen Klaassen op de 6 positie moest gaan spelen geeft eigenlijk al aan hoe krap de selectie was vorig jaar op het middenveld.

Sinkgraven - Bazoer - Klaassen
Eerste wissels: Andersen + Gudelj

Fisscher - Milik - El Ghazi
Eerste wissels: Kishan - Sanogo - Schone

Alles dubbel bezet, iedereen kan 40 wedstrijde per jaar spelen en je kan verschillende type spelers in brengen. Heb je het lastig en zoek je vechtlust? Dan speel je met Bazoer - Gudelj - Klaassen. Wil je meer aanvallend voetbal spelen, dan wissel je Gudelj/klaassen voor Sinkgraven/andersen.

13 juli 2015 om 10:32

Kom je weer met 70 wedstrijden aanzetten, waar haal je die toch vandaan?

34 competitie
Maximaal 7 beker
29 Europees?

Ajax mag blij zijn als de 50 wedstrijden halen..

Barca haalt die 70 wedstrijden misschien net, hebben dubbele confrontaties in de beker en spelen het WK voor clubteams.. Maar zelfs dan is het een zeer hoog aantal..

13 juli 2015 om 10:54

@ Trodat4030

34 competitie en ik ga inderdaad uit van 7 wedstrijden in de beker aangezien Ajax eigenlijk elk jaar in de finale behoort te bestaan en daarop hun selectie moet neerzetten. Verder speelt Ajax nog een oefenwedstrijd of 6, spelen ze voorronde Champions leauge en daarna poulefase CL. Met een vervolg in na de poulefase in El/cl.

70 wedstrijden is misschien lichtelijk overdreven. Maar Ajax moet naar mijn idee een selectie bouwen die gebaseerd is op finale NL beker en doorgaan in de Cl/el tot een kwart finale. Dat is tenslotte het doel dat je wilt bereiken. Laat het op 60 wedstrijden uit komen voor Ajax per seizoen.

Maar je vergeet dat veel spelers van Ajax ook mee zullen gaan op eindtoernooien en je hier ook rekening mee moet houden. Afgelopen seizoen kwamen ze terug van een WK. Komend seizoen zullen veel spelers weer mee gaan naar het EK. Ondanks dat het niet zeker is dat alle spelers daaraan mee zullen gaan doen. Kunnen we over Fisscher, Milik, El Ghazi, Klaassen, Bazoer, Rhijn, Veltman en Cillessen wel serieus nadenken over het meedoen aan eindtoernooien.

En dan is dit natuurlijk nog exclusief blessures. Wanneer je met 5 middenvelders het seizoen in gaat en er raakt er één zwaar geblesseerd betekent dat je met 4 spelers door moet. Iets wat je dus wilt voorkomen. Terwijl als je 1 speler extra hebt, je juist kan zorgen voor meer rust en dus het risico op blessures kan verkleinen.

13 juli 2015 om 11:11

Lul het maar goed, je was gewoon te enthausiast in je berekening, waarschijnlijk om een punt te maken. Het gaat hier over middenvelders, niet over v Rhijn, Cillessen etc. De enige middenvelder met een grote waarschijnlijkheid op een EK plek is Klaassen. Bazoer moeten we nog maar afwachten met concurrentie van Nigel, Blind en Clasie, Sinkgraven moeten we ook afwachten met Sneijder, Wijnaldum etc, Serero is Afrikaan, Gudelj gaat met Servie het EK hoogstwaarschijnlijk niet halen, vd Beek zéker niet (misschien het EK u19 volgend jaar, als dat toernooi wat beter ingepland wordt tov de voorbereiding) en ook voor Andersen zie ik niet 123 een plek in de selectie van Denemarken tijdens het Ek.

Kortom, ik vind het een (erg) zwak argument.

13 juli 2015 om 11:28

@ Trodat4030

Allereerst geef ik toch aan dat 70 wedstrijden lichtelijk overdreven is. Desondanks is jou schatting van 50 wedstrijden meer realistisch op het moment dat je inderdaad niet door gaat in europa. Maar de doelstelling is wel doorgaan in Europa. En daarom is 60 wedstrijden, zonde rinterlands, een redelijke doelstelling. Aangezien er van Ajax verwacht word dat ze finale beker halen en door gaan in Europa.

Aan het einde van het verhaal gaat het er om waar je de selectie op inschaalt. Ajax moet kijken naar hun doelstellingen en daar hun selectie op baseren. Doelstellingen zijn bekerfinale, doorbekeren Europa en titel pakken. Oftewel grofweg 60 wedstrijden. Daarnaast weet men dat Ajax een aantal spelers heeft die interlands voetballen of er dicht tegen aan zitten. Daar moet je als club simpelweg rekening mee houden.

Het gaat er niet om of ze daadwerkelijk 70 wedstrijden spelen, dat is namelijk juist het punt dat je wilt voorkomen. Je wilt juist dat alle spelers tussen de 30-40 wedstrijden per seizoen (bij land of club) spelen. Zodat ze allemaal topfit zijn en je tot het einde mee kan doen om de prijzen. Waar je vorig jaar zag dat ze gewoon oververmoeid waren is dat juist iets dat je wilt voorkomen. Je wilt je spelers juist rust kunnen gunnen wanneer dat nodig is.

Noem het een zwak argument. 60 wedstrijden exclusief interlands is volgens de doelstelling van Ajax gewoon realistisch. Of ze het behalen is een tweede. En als je dan ook nog in gedachten houd dat er een aantal spelers serieus kans maken op interland voetbal. Dan moet je ook daarmee rekening houden met je selectie. Want hoe je het went of keert, het zijn factoren die gewoon meetellen.

13 juli 2015 om 11:59

60 interlands is ook gewoon rooskleurig ingeschat. Alleen indien je de bekerfinale haalt en erg ver komt in Europa ga je dat halen. Indien je geen voorronde CL speelt moet je zelfs in de halve finales gaan komen. Een heel mooi streven, maar de realiteit is vaak anders. Ajax speelt normaal tussen de 50 en maximaal 60 wedstrijden in een seizoen.
5 middenvelders is dan ruim voldoende. Klaassen zal vermoedelijk vrijwel alles spelen. Daarachter afwisselend Gudelj, Bazoer en Sinkgraven. Serero als 5e man voor backup. Andersen zal voor zijn ontwikkeling veel minuten moeten gaan maken. Als 5e/6e man bij Ajax maak je die niet voldoende en jong Ajax is te laag voor hem. Een jaar lang minuten maken bij een subtopper in Nederland/buitenland zou het beste zijn. Wellicht dat Twente hem kan gebruiken nadat de uitverkoop afgerond is?

13 juli 2015 om 12:13

@ Polop

Competitite 34
Beker: 7 (doelstelling finale)
Oefen: 6
Cl/el (groeps tot kwart) is 10
Is 57 wedstrijden wat je doelstelling moet zijn. Tel je daar nog voorronde CL bij op en je komt aan de 60. En dit jaar heb je gewoon te maken met voorrondes dus daar moet je ook je selectie op inschalen.

Dat betekent 3 posities met 60 wedstrijden voor komend seizoen wat je doelstelling is. Oftewel 180 wedstrijden. Het liefste wil je dat je spelers 30-40 wedstrijden per seizoen spelen om voldoende rust te creeeren. Dus 5 a 6 middenvelders zijn wel degelijk nodig.

Ajax heeft doelstellingen zoals kampioen worden, beker winnen, en doorbekeren in europa. En daar moet je dan je selectie ook op inzetten. En als je dan ook nog rekening houd met interland voetbal en de mogelijkheid met blessures moet je zeker 5-6 middenvelders hebben.

13 juli 2015 om 13:00

In het uiterste geval haalt Ajax de 60 wedstrijden in een jaar. Met 5 middenvelders kom je dan gemiddeld tot 36 wedstrijden per middenvelder. Zelfs met wat interlands erbij kom je dan op respectabele aantallen. Een 6e middenvelder lijkt me dan overbodig, wanneer bij noodgevallen ook nog Schöne, Viergever of de A-jeugd kan spelen.

13 juli 2015 om 13:33

@ Polop

Zoals je in mijn eerste post kan zien noem ik ook slechts 5 middenvelders en ben ik het dus met je eens dat dit voldoende is. Ik geef juist aan dat Ajax gewoon 4-3-3 moet spelen ipv 4-4-2. Juist omdat spelers dan voldoende rust kunnen krijgen en voldoende kunnen spelen.

De grote vraag die ik stel is als volgt.
Sinkgraven - Bazoer - Gudelj - Klaassen zijn voor mij onbetwist nummers 1 tot en met 4 voor de drie middenveld positiies. Alleen wie wil je als nummer 5 bewaren. Qua potentie zeg ik Lucas Andersen, maar het zou misschien fijn zijn om die een heel seizoen te verhuren zodat hij 40 wedstrijden kan spelen. Aan de andere kant is Serero het alternatief maar daar word ik totaal niet vrolijk van. Best een lastige keuze.

13 juli 2015 om 18:41

Duarte is simpelweg niet goed genoeg dus die valt af.

I k zou voor een verhuur proberen te gaan van Andersen. Die speelt nu al een aantal seizoenen te weinig en moet veel minuten gaan maken op zijn leeftijd. Als die nu weer een jaar naast de basis valt kan je hem afschrijven. Serero is vrij multifunctioneel en daarmee prima als backup.

Ajax moet zeker geen 4-4-2 spelen. Daarvoor heeft het mijn inziens de spelers helemaal niet. Met El Ghazi, Fischer, Kishna, Schöne en waarschijnlijk een aankoop vind ik de vleugels ook helemaal niet slecht bezet. Fischer verwacht ik vele van en El Ghazi heeft een prima debuutseizoen gehad.

13 juli 2015 om 10:08

Klaassen als valse spits, soort van 4-4-2. Wil frank ook wel.

13 juli 2015 om 10:26

Doet Frank allang, alleen noemt hij Schone 'rechtsbuiten', maar wanneer heeft die voor het laatst een echte rechtsbuitenactie gemaakt? Dat doet hij nooit. Hij dreigt, dreigt en tikt dan terug.. Pas als hij zich op het middenveld laat inzakken (442 dus) gaat Schone voetballen.. Frank zal het echter nooit 442 noemen, want hij weet hoeveel kritiek Jol kreeg toen ie dat ging zeggen en doen..

13 juli 2015 om 11:36

Wat een onzin. Frank heeft schijt aan wat de rest ervan vind. Frank hoor je nauwelijks over systeem 433 of 442. Frank zegt altijd dat het om de veldbezetting gaat en dis wisselt je systeem continue. Soms kiest ie voor schone maar liever een El Ghazi en Kishna om vleugels bezet te houden.

Ajax heeft straks veel mogelijkheden op het middenveld en daar houdt Frank van. Schone heeft hij gewoon nodig om een bal vast te kunnen houden als het even lastig is. Helaas heeft Frank nog wel eens last van risicoloos spelen.

Ik denk ook dat hij een goede aanwinst is. Daarbij vind ik het een goede beslissing om hem extra rust te geven. Hij had toch wat fysieke probleempjes na zijn overgang. Als hij zich goed ontwikkelt kan hij een geweldige speler worden, net zoals Bazoer, Klaassen en Gudelj.

Middenveld is fiks verbeterd, vorig jaar Klaassen, Serero, Andersen nu Klaassen, Gudelj, Sinkgraven en ook nog Bazoer. En dan durven mensen te beweren dat ajax niet sterker is geworden, marc heeft het middenveld goed versterkt!

Vind zijn rendement nog te laag... maar dat kan altijd nog beter worden. Hij is nog jong.

Op dit moment zou ik kiezen voor Klaassen, Gudelj en Serero.

Veel mensen zetten Serero er niet in... maar hij is misschien wel de beste balafpakker van Nederland, heeft een conditie en wedstrijdinstelling dat is buitengewoon.

Bazoer van de week zien spelen. Ook een enorm talent. Maar nog niet zakelijk genoeg.

5 middenvelders(sinkgraven, Klaassen, Gudelj, Bazoer, Andersen en Serero) met een Fischer die ook achter de spits kan spelen, wat een luxe.

Aan alle reacties hier kan je zien dat niet een ieder Ajax goed volgt. Sinkgraven is een miskoop en weer een van de vele miskopen van Ajax onder FdB en M.overmars..en dat hij zijn miskoop stappen ziet maken is leuk voor FdB maar totaal niet relevant. Omdat FdB toch in november gaat vertrekken gezien zijn voetbalvisie. Sinkgraven had nooit gekocht moeten worden want dit soort types stikt Ajax van. Nouri en van Beek zijn twee spelers die gelijkwaardig zijn en met die 7 mil. hadden betere versterkers gekocht kunnen worden. Zickovic had ook niet verhuurd moeten worden maar lekker met Millik moeten concurreren op de spits positie. Hij heeft bijna geen minuten gemaakt dus niemand kan een oordeel vellen over hem ook FdB niet. Als je ziet hoe PSV zich verstrekt daar kun je alleen respect voor hebben .met een nieuwe trainer zal Ajax weer anders voetballen emt met een nieuwe TD zal Ajax de juiste mix maken van talenten en ervaring.

13 juli 2015 om 10:40

Ik ben gróót fan van vd Beek en Nouri, maar vd Beek is niet zo creatief als Sinkgraven (geeft niet, hij heeft weer andere kwaliteiten) dus die vergelijking gaat niet op imo. Nouri is wel zo'n speler, maar is écht nog niet gelijkwaardig aan Sinkgraven hoor, en vd Beek eigenlijk ook nog niet, al zit die er wat dichter tegenaan. Ik vind Gudelj meer een 'miskoop', al is dat een te sterk woord, ik vind hem vooral overbodig. Hierboven heb ik al uitgelegd waarom.. Ajax heeft de creativiteit van Sinkgraven juist hard nodig, hij en Andersen zijn vooralsnog de enige middenvelders die dat hebben..

13 juli 2015 om 10:53

Andersen en Sinkgraven zijn voor dezelfde positie, die kun je niet samen opstellen.
Of Gudelj een miskoop is, we gaan het zien dit seizoen, verwacht juist een versterking met een goed schot uit de tweede lijn, power in zijn spel en evengoed prima technisch.

13 juli 2015 om 11:19

Dat begrijp ik, ik zet Sinkgraven en Andersen nergens samen op een middenveld, ik vind dat 1 van die 2 moet spelen om enige creativiteit op het middenveld te houden. Een middenveld met Bazoer, Gudelj en Klaassen is gewoon niet creatief genoeg, dát bedoel ik te zeggen.

Gudelj vind ik gewoon een hard werkende, doelgerichte middenvelder met veel loopvermogen. Net als Klaassen, maar Klaassen is je beste veldspeler, staat, samen met Cillessen, als eerst op het wedstrijdformulier én is je aanvoerder.. Dan lijkt Gudelj mij gewoon een prima backup, maar of je die echt nódig had?? Ik betwijfel het..

4 middenvelders zullen veel spelen: Klaassen, Bazoer, Sinkgraven en Gudelj.
Met name Gudelj zal de zwaardere wedstrijden spelen met zijn fysiek en vechtlust, Klaassen zal altijd spelen, Bazoer is standaard nummer 6 die vanwege zijn leeftijd vast ook gespaard gaat worden in bepaalde wedstrijden, evenals Sinkgraven, die meer ingezet gaat worden tegen de defensief ingestelde tegenstanders, veelal de minder ploegen. Het seizoen, en de vorm van deze jongens, zal uitwijzen hoe vaak eenieder gaat spelen.

ik zou deze opstelling weleens willen zien . Een dominant middenveld, met power, creativiteit, een goed schot uit de tweede lijn. Zeker tegen de defensieve teams, bal laten rondgaan op het middenveld (niet achterin), op zoek naar de openingen. Voorin twee snelle, handige en doelgerichte spelers (ook een Fischer kan dit prima invullen) en Klaassen die bij aanvallen inschuift als valse spits...veel meer dynamiek krijg je dan i.p.v. dat statische van de afgelopen jaren.
Ik denk ook dat Frank zo gaat spelen ongeveer, maar dan krijgt Klaassen de stempel van spits opgedrukt en spelen ze wel 4-3-3 zogenaamd.

cillissen
van Rhijn
Veltman
Heitinga
Dijks
Bazoer
Gudelj
Sinkgraven
Klaassen
El Ghazi
Milik
13 juli 2015 om 11:27

Wij zijn Ajax en zullen geen 442 spelen, althans niet op papier (met Schone op de vleugel speel je in praktijk wel 442 hoor, zie mijn uitleg hierboven ergens). Dat kostte Jol zijn baan en dat heeft FdB ook meegekregen, die gaat dat niet op het spel zetten.. Overigens denk ik dat je dan beter 343 kunt spelen, haal je tractor-Johnny eruit voor een extra aanvaller (ik zou Fischer erbij zetten), v Rhijn voor de verdedigend sterkere Tete, Veltman voor de snellere Riedewald. Imo kun je met Tete, Riedewald en Dijks het best 3 spitsen afstoppen, hebben samen de meeste snelheid, fysiek en verdedigend vermogen.

Sinkgraven heeft geen goede statistieken, Ajax had beter voor Ziyech moeten gaan. Die presteert zelfs goed in een team dat niet goed draaide.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren