Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De Boer en ik zijn ervan overtuigd dat dit ook een goede plek kan zijn’

Laatste update:

Nick Viergever maakte zondag zijn officiële debuut voor Ajax als controlerende middenvelder. Een experiment waar Frank de Boer in de voorbereiding mee kwam, ook al maakte de zomerse aanwinst in dienst van Sparta en AZ naam als verdediger en haalde hij zelfs het Nederlands elftal.

Viergever stond meteen open voor het idee van De Boer. “De trainer en ik zijn er allebei van overtuigd dat dit ook een goede plek voor mij kan zijn, ik zie wel perspectief op deze positie”, claimt de verdediger annex middenvelder in gesprek met De Telegraaf. “Links achterin is het goed bezet, centraal op het middenveld niet. Het was in de voorbereiding wel even aanpassen.”

“Achterin heb je het veld voor je en daardoor meer tijd, op het middenveld niet. Maar ik heb daarin stappen gemaakt, met deze basisplaats als resultaat.” Viergever moest zondag door een knieblessure al snel afhaken in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Een goed idee van Frank de Boer

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vond hem niet zo denderend spelen. Eigenlijk alleen maar balletjes breed en terug. Ik leef mee met de Ajax supporters omdat ik weet hoe saai het is om naar te kijken. Bij Twente heb ik me kapot lopen ergeren aan dat eeuwige rond getik achterin en dan weer naar Brama en terug. Gelukkig is daar sinds 1,5 jaar verandering in gekomen.

4 augustus 2014 om 09:21

Ik erger me ook al sinds het vertrek van Eriksen aan het tikkie breed tikkie terug spel van Ajax. Bij Twente was het meer de speelstijl denk ik. Bij Ajax is het kwaliteit gebrek, vooral het middenveld met Serero en Andersen is heel slap en fantasieloos

4 augustus 2014 om 09:35

Wanneer gaat ajax eens knaken uitgeven? Het is pijnlijk duidelijk dat je met deze ploeg niet ver gaat komen in de champions league misschien wel 4de in de poule. Er moeten spelers van kwaliteit gehaald worden.

4 augustus 2014 om 10:18

Dat vraag ik me ook al twee jaar af. Lijkt wel of de hoogste prioriteit bij Ajax een beurs exit is in plaats van hoger op te komen. Ben blij dat ik steeds meer medestanders krijg. Het is een wonder dat we vorig jaar kampioen zijn geworden. Waar zijn de groei ambities vraag je je dan af. Ajax laat PSV weer terugkomen

4 augustus 2014 om 10:33

@ Rombomcu

Wat heeft knaken uitgeven te maken met presteren op een hoger niveau. Ajax heeft geld inderdaad maar zal je nu echt gigantische stappen gaan maken als je 5 miljoen uit gaat geven per speler? Altijd maar dat roepen om geld uit geven.

Laten we het zo zeggen, PSV heeft al jarenlang gigantisch veel geld uitgegeven en is geen stap verder gekomen. Spelen wederom geen CL dit jaar. Ajax heeft een periode heel veel geld uitgegeven maar werd toendertijd 7 jaar geen kampioen. Twente heeft de afgelopen jaren vrij veel geinvesteerd en kwam ook niet dichterbij. Vitesse hetzelfde verhaal.

Maar als je het over geld uitgeven hebt. Je krijgt 10 miljoen en een salaris van 2 miljoen beschikbaar. Welke 2 spelers zou je halen voor 5 mil per stuk en 1 mil aan salaris?

Welke spelers zijn haalbaar, betaalbaar en voegen echt wat toe.
- Ziyech? De jongen die o.a. door van Basten verweten werd dat hij mentaliteitsproblemen had en na een tiental leuke wedstrijden gewoon wederom op de bank zat?
- Kostic, degene die in 2 wedstrijden tegen Aberdeen helemaal niets heeft laten zien?

Wie anders?

4 augustus 2014 om 10:36

Ajax hoeft helemaal niet uit te geven en wie zou je ook in godsnaam moeten halen. Voor een club als Ajax is het heel moeilijk om spelers te halen die willen komen en direct een kwaliteitsinjectie geven. Meestal kom je uit bij spelers t/m de 23 jaar die nog flink moeten groeien of oudere spelers voor de breedte.

4 augustus 2014 om 10:37

@ Hansje1969

Echt wat ben ik teleurgesteld in supporters zoals jou. ALs je niet snapt waar Ajax mee bezig is wil je dan ook je plaatje verwijderen aub? Dacht jenu echt dat Frank de Boer niet hogerop wilt komen? Natuurlijk wel, alleen moet het wel mogelijk zijn en financieel verantwoord.

Ajax denkt op de lange termijn en daar is in eerste instantie veel geld voor nodig. Op den duur kunnen ze bijvoorbeeld het stadion over nemen wat vrij veel inkomsten kan genereren. Maar dat geld moet je wel eerst hebben. Daarnaast heeft Ajax een (groot) eigen vermogen maar dat is niet allemaal vrij-uit te spenderen. Vergeet niet dat Ajax pas sinds start 2013/2014 officieel niet meer op CL begroot. Pas 1 jaar lang inderdaad. De 4 jaar ervoor gebeurde dit nog wel en dat is in stappen afgenomen.

Je kan geen spelers halen en een salaris van 2 miljoen geven. Dat is onverantwoord en zet de verhoudingen in de selecite op scherp. Door op de lange termijn te kijken kan je dat op den duur wel. Maar dan moet je structurele verbeteringen op financieel gebied toepassen. En dat gaat soms gepaard met een tijdje van "sparen".

Maar aan jou dezelfde vraag als Rombomcu.
Je wilt aankopen zien die Ajax sterker maken. Dan mag je ook voor technisch directeur spelen. Je krijgt 10 miljoen voor transfergeld en 2 miljoen voor salarissen. Noem jij maar 2 spelers die haalbaar zijn, binnen de transferbedragen en salarishuis vallen en ook nog een meerwaarde zijn. Ik ben benieuwd met wie je op de proppen komt.

4 augustus 2014 om 10:54

Brr, wat ben jij een eng mannetje. Mensen mogen toch wel hun mening geven? Alsof jij het allemaal zo goed weet.

4 augustus 2014 om 11:01

@ Bones58

Dan vind jij dat maar. Ik vind mensen die hun club afvallen enge mannetjes. Zeker als ze het niet be-argumenteren. Iedereen die zich verdiept in Ajax ziet waar ze mee bezig zijn. De echte supporters staan dan ook allemaal trouw en loyaal achter Ajax en het technische hart. 4 kampioenschappen op rij, financieel beter dan ooit, een opleiding gevuld met talent. Alleen is het spel op het moment wat minder. Is dat dan de reden om Ajax compleet af te vallen? Vind ik niet.

En daarbij, mensen roepen om investeren. Dan vraag ik die mensen wie ze graag zouden willen zien. Kom dan maar met (realistische) voorbeelden. Dan zullen ze zien dat er bitter weinig mogelijkheden zijn.

4 augustus 2014 om 11:20

Alhoewel ik het gedeeltelijk met je verhaal eens ben, is het niet eerlijk om mensen dan maar met een naam te laten komen. Je kunt niet van een VZ lid verwachten dat zij de kennis hebben waar een bolwerk met een gigantisch scoutingnetwerk als Ajax niet over blijkt te beschikken. Je maakt me niet wijs dat er voor het geld dat Ajax heeft geen versterkingen te vinden zijn, maar het is wel lastig en je zult creatief en slim moeten zijn. Een goed voorbeeld hiervan is Pelle.

4 augustus 2014 om 11:20

Op t kopen van t stadion na (schoenmaker blijf bij je leest), ben ik t geheel met je eens. Ben benieuwd wie we hadden moeten halen ;-)

4 augustus 2014 om 12:17

Batshuayi is voor 6 miljoen naar Lyon gegaan en Emanuelson transfervrij naar as roma. Die twee had ik er voor dat geld graag bij gehad.

4 augustus 2014 om 12:20

@ Pdgreat

Mensen die om aankopen schreeuwen hebben ook altijd namen voor zich. Tenslotte willen ze geen "onbekende talenten" zien maar gevestigde namen die een directe daadwerkelijke toevoeging zouden zijn. En als je dat dus wilt kan je ook met namen op de proppen komen.

Maar denk je niet dat Ajax niet scout naar spelers id het team direct beter maken. Natuurlijk doen ze dat wel maar er zijn nu gewoon niet veel mensen beschikbaar.

4 augustus 2014 om 12:25

@ Slechtekont

Batshuayi verdiende bij Standard al 1 miljoen euro wat tegelijkertijd het maximum is in het salarishuis van Ajax. Die gaat dus gegarandeerd meer verdienen en buiten het salarishuis vallen. Zeker als je bedenkt dat clubs als Porto, Benfica en Tottenham ook allemaal serieus geinteresseerd waren.

Emanuelson transfervrij is leuk bedacht, Vergeet niet dat hij bij Milan een salaris van 1,1 miljoen verdiende wat al boven het salarishuis van Ajax is en was. Daarnaast gaat hij bij Roma met 1,2 mijoen er ook nog een slordige 100.000 euro op jaarbasis op voorruit.

Beide dus niet haalbaar zonder financieel wanbeleid te plegen.

4 augustus 2014 om 13:58

@D-Bergkamp je kunt een poging wagen voor Narsingh, zodat je een goede rechtsbuiten hebt voor de voorzetten. Dan kun je gelijk Schone op het middenveld zetten. Of als Schone zou vertrekken zou je Mokotjo erbij kunnen halen. De jongen die gisteren met drie Ajacieden om zijn nek nog lekker rustig koffie gaat drinken alvorens hij een goede pass geeft. Je kunt Van der Vaart en Heitinga polsen voor een terugkeer. Maduro misschien wel. Er zijn echt wel opties hoor als je 10 miljoen en 2 miljoen salaris mag uitgeven. Alleen zorgen die aankopen ervoor dat talent niet door kan breken. Moet Ajax nu een buitenspeler halen zodat Kishna en Fischer en El Ghazi belemmerd worden in hun ontwikkeling? Nee, natuurlijk niet. En als er wel ruimte is voor een speler durft Ajax ook uit te geven. Kijk maar naar dat bod van tussen de 8 en 12 miljoen op Van Ginkel.

4 augustus 2014 om 14:26

@ Martijnr12

Laten we de "opties" eens doornemen

- Narsingh
Voetbalt bij PSV en die zullen hem nooit naar Ajax gaan laten vertrekken. Dat hoef ik denk ik niet uit te leggen.
- Van der Vaart
Verdient ruim 3,9 miljoen bij HSV en heeft aangegeven daar zijn carriere af te willen sluiten. Zelfs als Ajax het salaris plafond wilt overschrijden naar 1,5 miljoen dan moet hij alsnog 2,4 miljoen inleveren. Zie ik niet gebeuren.
- Heitinga
Verdiende bij Everton 3,3 miljoen, bij Fulham ongeveer 2,2 miljoen en schijnt nu genoegen te nemen met 1,8 a 1,9 miljoen. Niet realistisch dat hij nog 900.000 euro in zou leveren.
- Maduro zit bij Sevilla op de bank voor 2,5 miljoen. Dus hij moet 1,5 miljoen in leveren. Daarnaast is een wissel speler van Sevilla nu echt veel beter dan Daley Blind en Viergever?

Nogmaals, de transfermarkt is niet zo makkelijk als iedereen denkt. Je kan wel schreeuwen om aankopen wat veel mensen doen. Maar dan daadwerkelijk met (realistische) voorbeelden komen kan bijna niet.

Ajax is bereid om uit te geven als het nodig is. 8 miljoen is er inderdaad geboden op van Ginkel maar dat was dan ook het grootste talent van Nederland met een fantastische mentaliteit. Liet het al meerdere seizoenen zien en was een persoon waar in Ajax de ontbrekende schakel zag.

4 augustus 2014 om 15:45

@D-bergkamp
Je vraagt me 10.000.000 te besteden en 2 miljoen salaris.
Ik was dan eerst begonnen met het niet verlengen van Serero. Alle entjes hiervoor zijn weggegooid geld. Ik was dan de eerste 4 miljoen uit gaan geven voor Ziyech. Een middenvelder die zelf wat kan creëren n niet van het tikkie breed - tikkie terug niveau is.
Ik vervolgens Andersen verhuurd. Laat maar eens kijken of dat wat oplevert.
Ik had persoonlijk Millik niet gehaald. Maar als ik dan nog die keuze had, was ik voor Luuk de Jong gegaan. Het zou dus binnen jou plaatje van 10 miljoen assen en 2 miljoen salaris

Ik heb me vaak de laatste jaren geërgerd aan de onzin spelers die we gehuurd hebben van Barcelona n de Sana aankoopjes. En als Ajax fan zou jij je daar ook aan moeten ergeren lijkt mij. Voor al die verkwiste centjes hadden we gewoon Naringh kunnen hebben.

Verder een stadion overnemen, het domste wat je kan doen. Na hoeveel jaar denk je dat je dat terug verdiend?

Dit is niet het niveau wat we nu hebben dat je mag verwachten van Ajax. Aan het werk Overmars!

4 augustus 2014 om 15:53

@D-Bergkamp maar jij gaat nou de hele tijd door dat het salaris een probleem zou zijn. Als Heitinga/Vd Vaart terug zou(den) komen dan zijn ze echt wel bereid om in te leveren hoor. 100% dat die akkoord zouden gaan met 1 tot 1,5 miljoen. En die half miljoen extra is niet erg als zo'n speler maar twee jaar bijvoorbeeld blijft. Dan betaal je uiteindelijk een miljoen extra transfersom laten we maar zeggen. Maduro is misschien niet een echte basisspeler, maar kan wel heel belangrijk zijn voor de ervaring. Kijk naar Poulsen en Ooijer, waren dat dan geen goede aankopen? En Narsingh kan best naar Ajax komen hoor, als Ajax genoeg biedt. Misschien dat het nu wat lastiger wordt omdat Ruiz en Bakkali weg zijn of gaan, maar het is mogelijk. En in een eerder bericht ging het geloof ik ook over Emanuelson. Die jongen had echt niet moeilijk gedaan om salaris en anders had Ajax ook niet moeilijk gedaan om dat half miljoen extra. Dus ik snap best wat je bedoelt met dat het vrijwel onmogelijk is om binnen de 5 miljoen en binnen de 1 miljoen te blijven voor een nieuwe speler. Maar Ajax heeft recentelijk ook spelers gehad die meer dan dat plafond verdienden. Zolang het in het algehele plaatje past en binnen de begroting past kun je gewoon een marge van een half miljoen salaris inpassen. En anders kijk je naar goede spelers waarvan je niet gelijk verwacht dat het toppers worden maar die wel de potentie hebben. Mokotjo bijvoorbeeld of gudelj of djuricic, Ola John, bas dost, enz. Die verdienen soms misschien wat meer, maar die zullen meestal echt wel bereid zijn om in te leveren zodat ze bij Ajax aan spelen toekomen. Niet alles draait om salaris.

4 augustus 2014 om 15:58

Slap met Serero? Die is de enigste die tenminste niet aan de kant gaat voor een duel en de bal 9 van de 10 keer snel doorspeelt. Andersen moet maar eens een half jaar de sportschool in want die valt al om bij een zuchtje wind. Klaassen is ook slappe hap. die vermijd ook bijna ieder duel. Serero bracht gister tenminste wat vuur in het spel. Jaap Stam moet deze jochies eens onderhanden nemen en aan gaan leren dat ze een hard moeten worden. En ja er gaat wel eens iets fout bij Serero omdat die soms te snel wil, maar ik zie liever dat hij 3 foute passes geeft en 10 goede, dan dat elke bal breed of terug gaat of dat gewandel met de bal zoals Andersen gister. Het echte gif mist bij de meesten hier..

4 augustus 2014 om 16:12

Wat heb jij tegen Serero? Die jongen brengt tenminste gif in het spel. En je wilt Andersen verhuren omdat hij geen body is en dan kom je met Ziyech aan? Die is misschien nog wel dunner..
En op basis van wat Luuk de Jong boven Milik? Of ben jij er zo een die iedereen afschrijft na een paar slechte wedstrijden? Geef die jongen eens wat tijd. Milik word gehuurd, is het niks kan hij zo weer weg.. Als Luuk de Jong tegenvalt heb je miljoenen weggegooid. En de kans dat hij hard gaat falen is behoorlijk groot..
En wat is er mis met spelers zoals Sana etc.. Zijn goedkoop, en voor hetzelfde geld spelen ze fantastisch en verkoop je ze voor de hoofdprijs. Maar als ik het goed begrijp betaal jij liever 10 miljoen voor 2 spelers waarvan 1 al 2 jaar helemaal niks heeft gepresteerd en waarbij de ander een seizoen leuk heeft gespeeld?
Ben blij dat jij geen technisch directeur bent...

4 augustus 2014 om 17:10

Kan jij 1 ding noemen wat we aan Sana hebben gehad?
Ik kan nog een rijtje Overmars aankoopjes noemen van deze categorie helaas
Serero vind ik idd helemaal niets nee. Rendement 0, Geen schot, continu bal verlies.

Ik denk dat hij op de lange termijn de plek van Moisander over neemt. Ondanks dat hij aanvoerder is, vind ik hem toch een zwakte achterin bij ajax. Blind zal wel op de verdedigende middenvelder plek terecht komen.

4 augustus 2014 om 09:30

Moisander een zwakte achterin? Las ook al dat hij teveel kaarten pakt omdat hij gister twee keer geel had. Vorig jaar nauwelijks een kaart gepakt en met met het Feyenoord duo simpelweg de beste centrale verdediger van de eredivisie. Waan van de dag regeert weer. Maar na de supercup is hij weer een zwakte, tja.

4 augustus 2014 om 11:58

Ik heb Moisander wel vaker fouten zien maken. De vorige wedstrijd tegen Zwolle gemist? Daarnaast is hij op leeftijd. Daar kan je beter jeugd of een jonger iemand neerzetten.

4 augustus 2014 om 10:22

Als Boilesen fit is en blijft zal Blind wellicht naar het middenveld verkassen. Boilesen is in de wedstrijden die hij gespeeld heeft van uitstekende waarde gebleken.

4 augustus 2014 om 14:00

Joh, daar speelde Blind al wel een tijdje hoor. Ik denk dat De Boer eerder Viergever back zou zetten dan dat hij Blind van het middenveld haalt bij een blessure van Boilesen

4 augustus 2014 om 10:37

Viergever zal veel spelen in het rotatiesysteem, maar Blind heeft voorrang op de LB danwel CVM positie en Moisander op de CV. Op termijn denk ik dat hij gewoon een CV is.

4 augustus 2014 om 10:57

Ja maar als je niemand gaat halen, doe dan wat aan dat breed en terug tikken ,gaat veel te veel tijd in zitten de clubs in nl weten onderhand wel hoe ze Ajax moeten stoppen.

Speelde niet slecht gisteren maar Nam ook niet echt initiatief naar voren ofzo, misschien had het er ook mee te maken dat het zijn debuut was voor Ajax, had deze man graag de hele wedstrijd zien spelen gisteren maar dat mocht helaas niet zo zijn.

Denk en hoop toch dat blind blijft en Bazoer voor die positie volgend jaar doorbreekt. Als Moisander vertrekt heb je echt ervaring nodig centraal achterin en viergever is relatief ervaren. Denk hoe dan ook dat Voergever een nuttige aankoop is, multi inzetbaar, ook als Moisander en blind blijven zal hij aan zijn minuten komen.

4 augustus 2014 om 09:43

Wat is er ervaring? Je kan toch wel net als Ligeon een normale bal terug spelen. Zag je Moisander gister alles behalve ervaring. Die Hoorn was beter. Maar ja ervaring slaat nergens op. Feyenoord was ooit met een ervaren elftal diep in de schulden gegaan.

4 augustus 2014 om 10:43

@ Ahjacied

Het probleem was dat Ligeon totaal geen normale bal terug kon spelen. Die was echt met afstand de slechtste man van het veld. Continu liepen er mensen op zijn positie vrij omdat hij niet op tijd terug was. Liep veel te veel met de bal. Heeft geen fatsoenlijke voorzet gegeven en was aanvallend totaal niet dreigend. Hopenlijk krijgt Tete volgende wedstrijd de kans.

Ervaring is wel belangrijk binnen een Engeland. De oudere spelers moeten zorgen dat de jonge spelers in het gareel blijven. Alleen gebeurt dit meestal op natuurlijke wijze. Iemand verantwoordelijkheid op dragen is leuk, maar werkt (lang) niet altijd.

Alles bij elkaar was gisteren een collectief falen en dat is aan meerdere spelers toe te schrijven.
- Vermeer is een prima lijnkeeper. Maar je zag gisteren weer dat de verdediging ongelofelijk onrustig is als hij achter hun staat. Dit was vorig jaar ook al zo. Doordat Vermeer zelf niet rustig is en weinig vertrouwen heeft straalt hij dit ook uit naar de verdedigers. Onder Cillessen is dat heel anders.
- Ligeon, zoals gezegd de slechtste man op het veld. Dramatisch
- Vd Hoorn heeft flinke stappen gemaakt maar is vooruit voetballend nog beperkt. Maar won gisteren vrijwel elk duel dat hij moest winnen. één van de betrere op het veld.
- Serero, na Ligeon de slechtste man op het veld. De 1-0 begint bij hem. Maar daarnaast is hij gewoon heel erg beperkt. Fysiek veel te kort, loopvermogen te kort. Maar hetgeen waar ik me aan stoor. Echt werkelijk waar alles is breed of terug. Heeft geen enkele bal vooruit gegeven.

4 augustus 2014 om 11:27

Heb me ook flink zitten ergeren aan Andersen. Kon geen enkele dribbel afmaken en kwam telkens met een kut bal.
Ook vond ik millik te weinig brengen, bijna onzichtbaar.
Schone speelde aardig maar die moet eerder durven schieten.

Ach jaah,

Waneer je in je officiële debuutwedstrijd al na 2 minuutjes geblesseerd raakt en met nietjes in je been verder moet dan denk ik dat we niet veel konden verwachten van deze jongen. Ik weet überhaupt eigenlijk niet wat ik moet vinden van Viergever. Ik kijk veel voetbal maar bij az viel hij mij jirt echt speciaal op, ook vond ik hem niet boven de rest uitsteken. Wat een mokotjo bijvoorbeeld wel deed.

Ik schrijf hem dan ook niet bij voorbaat af. Ik ben benieuwd.

Speelde in de Poulsen positie. Eigenlijk een 5de verdediger, zonder tempo.

Het probleem bij Ajax zit aanvallend.

Viergever is een prima aanvulling, echter Ajax had een creatieve middenvelder/aanvaller moeten halen. Het gebrek daaraan hadden we vorig seizoen al, maar daar is niets aan veranderd. Ik wil wel weer Ajax-voetbal gaan zien. Snelheid in het spel, acties op de vleugels, een middenvelder met een steekpass en een verfijnde spits.

4 augustus 2014 om 09:56

Mee eens dat we een creatieve middenvelder nodig hebben. Ik wil oom vooruit voetbsl zien. Ben die tikjes terug en breed wel een beetje zat.

Ik denk echt dat Ziyech de ideale speler is voor ajax. Die bilal is ook een zeer goede spelertje mijn inziens. Maar helaas die is al naar feyenoord. Ik vind dat feyenoord eigenlijk in hun handjes mogen knijpen dat ze deze speler van Heerenveen binnen hebben gehaald.

4 augustus 2014 om 11:58

Ajax heeft een all round middenvelder nodig. Een type Strootman. Je kan niet met Klaassen en Andersen/serero spelen. Je speelt met twee dezelfde type spelers en je elftal is uit balans. Voorheen speelde Ajax met Siem de Jong en Erikssen en die twee vulde elkaar goed aan.
Van Gaal moest van systeem wisselen toen Strootman uitviel. Met de huidige selectie is de gegeven opstelling denk ik de beste oplossing.

Je speelt me de punt naar voren met Klaassen in een vrije rol dicht bij de spits. Viergever is de stofzuiger en Blind de opkomende middenvelder. Tevens kan blind Boilesen defensief ondersteunen, want ik vind Boilesen daarin zwak.

En als het helemaal niet loopt zoals tegen salzburg of je wilt een voorsprong in de laatste minuten verdedigen, dan kan je overschakelen naar 5-3-2 met Kishna en Milic voorin. En in het midden Schone, Viergever en Klaasen.

Cil
v Rhijn
Veltman
Moisander
Boilesen
Klaasen
Viergever
Blind
Schone
Milic
Kishna
4 augustus 2014 om 13:10

Met zo'n middenveld komt Ajax helemaal niet meer aan voetballen toe. 0,0 creativiteit. Je wil de enige redelijk creatieve speler Serero/andersen nog gaan vervangen met een nog minder creatieve speler. Dan kan je gegarandeerd de breinaalden er bij pakken.

Ajax mist geen type Strootman. Ajax mist iemand met de kwaliteit van Strootman. Iemand die er bovenuit steekt en het niveau omhoog krikt. Eriksen was zo'n speler en die wordt sinds zijn vertrek node gemist. De overige middenvelders zijn prima voetballers en Blind en Klaassen kunnen volgens mij zelfs op een hoger niveau ook wel mee. Maar het zijn geen van allen klasbakken zoals Eriksen.
Ajax heeft een heel prima elftal. Op vrijwel elke positie staat een speler die gewoon erg aardig kan voetballen en op sommige posities lopen jongens met veel potentie. Niemand valt er negatief tussen uit.
Het geheel mist echter 1 a 2 voetballers die de rest mee trekt. Indien je in de opstelling van gisteren Moisander en Andersen verruilt voor Vertonghen en Eriksen heeft Ajax direct een elftal dat 3 stappen beter is.

Ook echt de enige die een voldoende scoren voor die 30 minuten die hij meedeed. De rest was zo slecht en het was zo het zelfde. Maar ja, ik ga denk langzaam afscheid nemen van het voetbal.

4 augustus 2014 om 13:12

That's the spirit......

Van der Hoorn was ook prima. Won al zijn persoonlijke duels en was in de passing foutloos (risicoloos overigens ook).

Treurig, ajax ontwaardig wat ik gister heb gezien. Ik heb me de hele wedstrijd scheel geërgerd aan het inspiratieloze spel van mijn club Ajax. Ik snap het wel, alles in het teken van opleiden en door verkopen. Talent hier, talent daar. Maar wanneer worden we nou eens weer vermaakt? Ik trek dit niet nog een seizoen, Ajax alsjeblieft koop een paar goede creatieve spelers erbij, pomp er maar is €30 miljoen in! Haal maar een ziyech, een moktar of een tadic! We willen toch niet de naam in Europa krijgen als underdog, die altijd word uitgeschakeld in CL en EL?!

4 augustus 2014 om 10:26

Wat zeggen jullie altijd als supporters? "wij zijn ajax, wij zijn de beste"? Ik zag het gister, prachtig. Ajax gaat langzaam kapot, word geen kampioen meer dit seizoen

4 augustus 2014 om 10:49

@robinafca1989

Als je zo denkt zeg je het fox abbonement toch lekker op? Jeetje wat kansloos zo een reactie. 30 miljoen investeren terwijl Ajax maar een totale omzet van 65 miljoen heeft. Natuurlijk spenderen we de helft van ons totale jaarbudget aan nieuwe spelers. Waarom niet inderdaad?

Weet je waarom niet? Omdat je met 30 miljoen totaal geen garantie hebt op beter spel, betere spelers of meer kans op prijzen. Sterker nog, als je 30 miljoen wilt investeren zet je Ajax op de rand van een financiele afgrond. Maar dat wil je natuurlijk graag zien als we dan een ronde verder komen in de Champions league!

Ziyech halen, natuurlijk een spelers die 10 wedstrijden goed heeft gepresteerd. Die verweten werd een gebrekkige mentaliteit te hebben en die een periode gewoon wederom wissel heeft gezeten omdat het team beter draaide zonder hem. Tadic, die was natuurlijk ook echt haalbaar? 11 miljoen voor ene speler neerleggen. Totaal logisch. En waar je met Mohktar op de proppen komt snap ik helemaal niet.

Laten we het zo zeggen.
PSV investeerde de afgelopen jaren 50 miljoen en behaalde geen groepsfase CL of kampioen
Twente investeerde de afgelopen jaren ook flink geld en behaalde geen kampioenschap of grouspfase CL. Zitten nu weer in categorie als kers op de taart
Vitesse investeerde gigantisch veel geld en haalde grote spelers bij Chelsea vandaan. Resulteerde in plek 6?, categorie 1 bij de Knvb, continu gezeik met de Knvb en ook geen Cl.

Goede scenario's om jezelf aan vast te houden. Ik zou zeggen dat je lekker PSV moet gaan supporteren ofzo.

4 augustus 2014 om 16:19

@ D-bergkamp.

je kan hier wel lopen blaten en een beetje onzin lopen verkondigen maar wat jij vind hoeft een ander natuurlijk niet te vinden.

Ik heb nog nooit ergens gelezen dat ene Ziyech een gebrek aan mentaliteit wordt verweten. Dat deze jongen een kleine terugval heeft gehad is gewoon heel normaal, kan jij mij 1 jonge speler opnoemen, 1tje die net komt kijken die geen terugval kent? Of een speler van zijn leeftijd die in zijn eerste seizoen met zoveel lef durf en inzet speelt?

Ik ben er heilig van overtuigd dat Ziyech de beste voetballer van Ajax is of kan worden wanneer hij de overstap richting Amsterdam maakt. Daarbij komt dat hij momenteel relatief goedkoop is en een typische speler is waar ajax veel aan kan verdienen.

Dat jij vind dat een ander die jou mening niet deelt maar zijn fox abonnement moet opzeggen of een andere club moet gaan supporten zegt meer over jou dan over een ander.

Vitesse vergelijken met ajax? Iets over een vergelijking, appel en een peer......

Daar zijn de negatievelingen weer, ja ik heb me ook geergerd aan de instelling van dit ajax, maar om viergever niet goed spelen vinden, vindt ik te ver gaan, hij was toch diegene wat bijna de goal maakte, jammer genoeg niet gelukt, Boer stond goed te keepen, alleen dat tijdtrekken, vond ik irritant maar ja.
Zwolle heeft gewoon terecht gewonnen en geef viergever de tijd om op die plaats te groeien, volgende week blind erbij en dan is er weer wat meer aanvallend voetbal hoop ik.

De Boer heeft de foute inschatting dat hij een tovenaar is, want bijna iedereen die hij aankoopt denkt hij even te kunnen omtoveren op een andere positie. Hij zou beter meer tijd kunnen besteden aan een goed positiespel, want Zwolle heeft dat beter onder de knie ondanks een mindere selectie. Daarnaast is het tijd om wakker te worden. Het geluk van Ajax is dat de concurrentie ook matige jaren heeft, maar we hebben een absolute spelverdeler nodig. Voor ongeveer de belangrijkste positie van een elftal mag je best eens 7 miljoen neerleggen en een echte rechtsbuiten moet er ook komen. Schone is noodoplossing en bevordert een vloeiend aanvalsspel absoluut niet

mensen die hier roepen dat een aankoop geen garantie is op succes hebben voor een deel gelijk. aan de andere kant, als je nu toch duidelijk ziet dat de selectie te matig is moet je enige risico durven nemen. dit is het moment om het gat op de rest nog groter te maken als je dit jaar weer kampioen wordt. het startgeld van champions league zal de komende jaren niet worden verdeeld over 2 ploegen(geen een nederlandse ploegen zal weten te kwalificeren). Je kan de concurrentie
een nekslag geven qua financieel aspect. dat kan weer leiden tot sportieve resultaten mits Ajax ook de ballen heeft om met het geld iets te gaan doen. (salarishuis verhogen)

vooral als je jaren lang roept dat je aansluiting wil op de subtop van europa, kan je niet op dexe manier door gaan. straks breken er weer talenten door, voor je t weet vertrekken ze weer. spelers zullen ajax altijd zien als een springplank. en je begint weer opnieuw.

wat ik zeg, salarishuis verhogen, bind je talenten vast voor 5 jaar. vul je selectie aan met "afgedankte extoppers". Op deze manier creeer je ook het gevoel dat er iets te bahalen valt in europa voor ze.

Hij komt niet tot uiting op die positie. Al is het natuurlijk geen klasse speler waar Ajax naar zou moeten streven. Het is niet best begonnen voor Ajax gisteren, zou nog wel eens lastig kunnen gaan worden voor ze.

Absoluut niet goed genoeg voor de CVM positie, vooralsnog. Mijn hemel wat heeft die jongen weinig overzicht en een trage handelingssnelheid. Hij ziet het spelletje gewoon niet en mist de techniek om snel open te draaien en het spel te verleggen, hierdoor blijft het zoals wel vaker een bejaarden tempo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren