Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer denkt na over duo: ‘Dat moment komt steeds dichterbij’

Laatste update:

Aan de rechterkant van de aanval kiest Frank de Boer al langere tijd steevast voor Lasse Schöne, mits de Deen fit is. Op de linkerflank speelt Ricardo Kishna of Anwar El Ghazi en vaak lossen die twee elkaar af gaandeweg de wedstrijd. De Boer wijkt nog liever niet af van die constructie, ook al zijn Kishna en El Ghazi twee natuurlijke vleugelspelers en is Schöne omgeturnd vanuit zijn originele positie als middenvelder.

/

De Boer legt in gesprek met Voetbal International uit, waarom hij nog niet is begonnen met Kishna én El Ghazi in de basiself bij Ajax. “Het is bewezen dat we Schöne keihard nodig hebben. Lasse scoort altijd minimaal een zesje. Voor Ricardo en Anwar geldt dat nog niet. Daarom brengen we ze rustig”, aldus de trainer.

“Als ik het gevoel heb dat ze een constant niveau kunnen halen, zou het zomaar kunnen dat ik met twee echte vleugelspelers ga spelen. Dat moment komt steeds dichterbij”, legt hij verder uit. Schöne verscheen dit seizoen in veertien van de zestien Eredivisiewedstrijden van Ajax aan de aftrap. El Ghazi mocht negen keer beginnen en vijf keer invallen; Kishna stond zes keer in de basis en viel net zo vaak in.

Welk duo zie jij liever op de flanken bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Schone is vooral in de CL pijnlijk om naar te kijken. Vrijetrappen kan je toch ook niet iemand alleen voor laten spelen. Hij mist gewoon heel veel snelheid en in de CL duidelijk ook handelingssnelheid.

18 december 2014 om 12:49

Voor op de flanken is het inderdaad niet slim om daar Schöne te hebben staan. Als middenvelder met Klaassen en Serero zou ik persoonlijk een degelijk middenveld vinden voor in de CL als ajax zijnde.

18 december 2014 om 12:59

@ Johnnyypsv

Schöne mist op het middenveld juist de ruimte die hij benodigd heeft. Op de flank heeft hij die ruimte iets meer. In de kleine ruimte is hij technisch gewoon een klasse minder als Andersen en/of Klaassen en daar komt hij niet goed uit de verf. En op de CVM positie komt hij Gif te kort. Schöne is van alles een beetje, maar van niets echt goed. Daarom is het een heerlijke 12e man om in je selectie te hebben. Hij kan op veel posities uit de voeten.

Maar een middenveld met Andersen + Klaassen en een voorhoede van Kishna/fisscher - Milik - Ghazi is natuurlijk lekker voetballen. Durf, scorend vermogen, creativiteit en lef. Ik teken er voor.

18 december 2014 om 13:08

Hmm ja in dat opzicht kun jij als Ajax fan daar beter over oordelen dan dat ik dat kan.
Een voorhoede met El Ghazi - Milik - Kishna ( en Fisscher mits fit ) is gewoon een gevaarlijk trio. Zeker om in de ED te hebben

18 december 2014 om 12:53

Ik vond Schöne niet echt goed in Champions League, maar ook echt niet slecht. Gewoon voldoende, maar niet goed genoeg om 90minuten te laten staan.

Echter is het wel zo dat Kishna een veel minder niveau haalde in de CL. Heeft ontelbare keren (en dat in het beperkte aantal minuten dat ie speelde) z'n directe tegenstander laten lopen en aanvallend te weinig effectief. El Ghazi was van deze drie dan nog de meest constante factor.

18 december 2014 om 14:36

Wat mij opvalt bij Kishna, is dat als hij de bal verspeeld eerst 10 sec om zich heen kijkt hoe dat heeft kunnen gebeuren, en dan in alle rust is een keer gaat bewegen naar de middenlijn.. Als hij gewoon direct die bal probeert terug te veroveren kan ik er wel mee leven dat hij ze soms verspeeld! Alleen op deze manier stellen de goeie acties van hem ook niks voor

18 december 2014 om 14:52

Valt reuze mee. In het begin was dat meer het geval. De laatste paar wedstrijiden voert hij zijn (verdedigende) taken juist een stuk beter uit.

18 december 2014 om 13:10

@maroc007

3 doelpunten in de CL gescoord daar draait het toch om op top niveau!!

18 december 2014 om 13:15

Ik kijk na hoe een speler speelt en niet naar 3 goals waarvan 2 vrijetrappen en een intikker. Hij speelt toch niet zo sterk en Ajax heeft spelers die dat stuk beter kunnen dan mag je toch wel kritisch naar hem kijken ?

18 december 2014 om 14:58

Tuurlijk mag je kritisch naar hem kijken, dat is juist belangrijk. Schöne mist inderdaad belangrijke kwaliteiten die een buitenspeler nodig heeft bij Ajax, maar compenseerd dat met andere punten.

Zijn spel zonder bal is beter als dat van Kishna en El Ghazi. Waar de twee jonkies de bal nog wel eens op de middenlijn bij de verkeerde kleur inleveren, gebeurt Schöne dat minder. Schöne is ook meer afhankelijk van zijn teamgenoten. ls het elftal goed staat een draait, kan hij best van waarde zijn. Hij heeft een goed gevoel voor positie tussen de linies en functioneerd het beste in het spel in de as. Dus als hij dan die ruimte opzoekt is het zaak dat iemand zijn positie overneemt. Klaassen heeft daar een prima inzicht voor en doet dat ook. Het komt er de laatste tijd alleen wat minder uit.

Weet iemand de opstelling voor vanavond?

18 december 2014 om 12:48

Frank de Boer

18 december 2014 om 12:48

Zoals altijd

18 december 2014 om 13:27

Boer op doel.

Heel simpel Frank Andersen een tijdje op de bank en Schone op het middenveld. Zo hebben we 2echte buitenspelers en een creatief en ervaren middenveld.

18 december 2014 om 12:58

Waarom zou je een speler in vorm op de bank neer zetten? De kans bestaat overigens dat Schöne vertrekt in de winterstop en dan heb je alsnog de mogelijkheid om Kishna en El Ghazi op de flanken te zetten.

18 december 2014 om 13:05

Zet schone op het middenveld en zijn tekortkomingen zullen pijnlijk duidelijk worden. Aan de rechterkant heeft hij meer tijd en ruimte. Op het middenveld moet het 2 tandjes snelle want dan komen tegenstanders uit meerdere richtingen.

Na de winterstop is het middenveld andersen/klaasen/riedewald.

De boer heeft schone zelden op het middenveld neergezet dat zal ook een reden hebben. Hij werkt immers dagelijks met hem

Schöne heeft vorig seizoen een top jaar gehad. Maar heeft dit jaar laten zien waarom iedereen eigenlijk dacht dat het een perfecte breete 'aankoop' was. In de competitie is het al een heel stuk minder, maar met name in de CL komt zijn tekort aan het licht. Heeft geen handelingssnelheid, geen passeer beweging en veel te weinig snelheid. Een buitenspeler moet een voorzet afleveren en dreiging hebben door een actie of een man meer te creeëren. Dit lukt Schöne nooit. Dus ik vind de tijd inmiddels wel rijp Boer. Op naar Kishna-Milik-Ghazi

Straks Fischer er ook nog bij, luxeprobleem dus voor De Boer. Andersen, Fischer, Schone kunnen alleemaal op 10. Fischer, Schone, Kishna en El Ghazi voor de vleugels. Milik, Sigthorsson en Zivkovic voor de spitspositie, genoeg keus.

Cillisen
v Rhijn
Veltman
Moisander
Boilesen
Klaassen
Andersen
Serero
Schone
Milik
Kishna
18 december 2014 om 13:20

Als deze jongens zich allemaal zo door blijven ontwikkelen krijgt Ajax echt weer een leuk team. Vooral Serero en Klaassen zijn in mijn ogen met sprongen vooruit gegaan.

Hetzelfde geldt voor Feyenoord en Psv, die ook gewoon jonge talentvolle selecties hebben. Ik denk dat het nu een kwestie is van wie kan ze het langste vasthouden en daarvoor lijkt Ajax als enige de juiste middelen te hebben. PSV verliest straks Guardado, Depay, Wijnaldum en Willems als ze de titel winnen en wat blijft er dan nog over. Feyenoord zal voorlopig ook nog wel wat spelers moeten verkopen om vermogen op te bouwen

De Boer heeft een vreemde visie over bepaalde dingen. Schone moet hij op het middenveld gebruiken en niet op de flanken. Een echte buitenspeler heeft op de flanken veel meer rendement dan een Middenvelder. Als hij zo graag schone wilt laten spelen zal hij een keuze moeten maken tussen andersen of Schone naast Klaassen.

18 december 2014 om 13:09

Maar schone opstellen als rechterspits brengt extra zekerheid voor het middenveld. Eigenlijk speelt ajax met 4 middenvelders.

18 december 2014 om 13:23

Dat klopt niet, want Schöne is wel de speler met het meeste rendement. Uiteraard zijn El Ghazi en Kishna leuker om naar te kijken maar het betekent niet dat het resultaat er beter van wordt. De Boer is 4 keer op rij kampioen geworden en heeft eigenlijk nooit met echte buitenspelers gespeeld.

18 december 2014 om 13:35

Jij visie is helaas nog vreemder. Het is al vaker aangetoond dat een middenveld met Schöne helemaal niet rendeert. Daarvoor komt hij handelingssnelheid en met name snelheid in de omschakeling tekort. Op de flank zijn deze facetten veel minder belangrijk en kan hij met zijn stabiliteit en goede trap wel veel toevoegen.

18 december 2014 om 14:40

Ik zie schone altijd naar binnen trekken en speelt niet als een buitenspeler, waardoor hij alsnog als een middenvelder rendeert. Ik zie hem trouwens zelden een voorzet geven , omdat hij vaak door het midden de combinatie zoekt.

18 december 2014 om 15:05

Zijn probleem is dat hij de acceleratie mist om zijn directe tegenstander voorbij te gaan. Dat maakt het lastiger om een voorzet te geven.

18 december 2014 om 15:04

Het is voor Schöne heel anders voetballen op het middenveld. Daar heeft hij ook al gespeeld is er meerdere keren 'mislukt'. Zijn probleem is dat hij daar sneller handelen moet. Op de flank heeft hij meer ruimte en tijd om voor zijn actie te gaan. Want met zijn techniek is immers weinig mis. Dat hij dan vooral naar binnen trekt is niet zo gek, want zijn kracht licht in de as. Zijn pech is dat Ajax niet meer met een klassieke '10' speelt.

18 december 2014 om 15:15

Enerzijds is dat zijn pech, anderzijds denk ik niet dat Schone dan opeens wel op het middenveld zou spelen. Vind Klaassen en Andersen betere spelers en die kunnen beide ook het best op 10 uit de voeten.

18 december 2014 om 15:21

Dat is ook weer waar. Elk nadeel heb ze voordeel.

18 december 2014 om 15:58

Kamelebult Cruijff..

Kan ajax eindelijk van dat saaie voetbal af .. Kist de boer toch voor schone ...attractieve voorhoede toch kishna milik el ghazi ?

Vind Andersen de laatste 2 wedstrijden niet echt goed spelen, maar die jongen moet je nu veel vertrouwen geven. Schone kan heel belangrijk zijn voor Ajax, maar zelf zou ik hem niet in de basis zetten. Vind ook dat als spelers weg gaan ze ook geen basisplek verdienen. Denswil moet ook zijn contract verlengen, anders wordt het een half jaartje banken bij Ajax 1 en Jong Ajax

Sorry, ik weet dat hij belangrijk is voor Ajax, maar afgezien van die momenten is het voetballend gewoon echt niet bijzonder. De wedstrijd in de CL ook, Van Hooijdonk en De Mos, waren lyrisch over hem en konden geen enkel punt vinden waarop hij niet voldoende was.. Ik heb samen met 3 man zitten kijken en echt op een aantal (3 a 4) kleine momenten na niets positiefs van de beste man gezien. Precies de momenten die de heren na de wedstrijd als voorbeeld gaven.

Dat hij niet in paniek raakt, bijna nooit foute passes geeft en altijd de voetballende oplossing zoekt, dat zijn punten die een verdediger mag hebben. Als links of rechtbuiten moet je juist fouten durven maken. Je moet daar staan en iets kunnen forceren. Meer dan 70% van de assists en goals van Schone zijn uit dode spel situaties.. Dat is gewoon niet waarom je een buitenspeler van Ajax ben.
Fouten durven maken, acties durven maken, beetje lef in je flikker hebben..
Ik ben hartstikke blij met Schone en hij heeft mij onwijs verbaasd sinds hij bij ajax zit. Maar het ophemelen gaat me iets te ver de laatste tijd.

Ajax heeft voor de komende jaren wel echt een luxeprobleem wat betreft de spelers. Uit de jeugd komt op bijna elke positie wel een groot talent door. Jongens als Viergever, Zimling, Moisander, Schone, Duarte en Sigthorsson gaan echt buiten de boot vallen.

Ik heb een lijstje opgesomd wat van Ajax 1, Jong Ajax en de A1 een beetje de betere opties zijn voor de posities. Er zullen dus een heel aantal spelers weg gaan. Naar mijn idee moet er gewoon door geselecteerd worden op het elftal voor de komende jaren. De echte topspelers voor alleen gigantische bedrage weg laten gaan. De spelers die ik sowieso zou behouden heb ik een + achter gezet. De linksbackpositie vind ik alleen niet zo sterk bezet.

Keepers:
Cillessen +
Boer
van der Hart +
Leeuwenburg
Groothuizen +

Rechtsback:
van Rhijn +
Ligeon
Tete +
Owusu +
Lartey

Centrale verdedigers:
Veltman
van der Hoorn
Moisander
Viergever
Denswil +
Riedewald +
Tete +
van Bruggen +
Mirani +
Leyder +

Linksback:
Boilesen
Viergever
Riedewald +
Savastano +

Verdedigende middenvelder:
Serero
Riedewald +
Bazoer +
Zimling
El Mahdioui +
Eiting +

Aanvallende middenvelders:
Klaassen+
Serero
Andersen +
Duarte
Schone
van de Beek +
Nouri +
Bakker

Buitenspelers:
Schone
Kishna +
El Ghazi +
Fischer +
Muric +
Menig +
Becker
Cerny +
Dekker

Spitsen:
Sigthorsson
Milik +
Zivkovic +
Menig +
Hendriks
El Azzouzi
El Idrissi

18 december 2014 om 14:59

Aardig lijstje, maar zou links en rechts toch een extra plusje uitgedeeld hebben. Ook kunnen Leyder en vd Beek bijv op Cvm, mis ik Efmorfidis in je lijstje (als je Bakker in je lijst zet, moet hij er zéker in staan, al speelt hij voornamelijk in de A2 dankzij Nouri en vd Beek) en van Bladeren ook.

Linksback is idd een zorgenkindje imo, 2 jaar Maxwell erbij zou bergen schelen.

18 december 2014 om 16:56

Trodat4030

Leyder en vd Beek kunnen indd op 6. Efmorfidis zie ik te weinig om goed te kunnen beoordelen. En als je nog meer plusjes zet krijg je wel echt een gigantische selectie.

18 december 2014 om 15:04

Ik vind die El Azzouzi en El Idrissi ook heel goed, maar als het zo doorgaat, blijft er helemaal geen ruimte voor ze over omdat de anderen straks nog beter zijn. Wat een luxe zeg...

18 december 2014 om 15:11

Hoezo niet? Menig is geen spits imo, Hendriks komt idd tekort en Siggi ook, kunnen die 2 strijden voor de spitspositie in Jong, Zivkovic en Milik in 1..

18 december 2014 om 15:15

Valt wel mee. Het is altijd maar de vraag hoeveel van de 'grote talenten' de laatste stap ook daadwerkelijk zetten. Ook zullen er weer spelers vertrekken en dan is de vraag of de vervanger al klaar is. Bovenstaand lijstje is lang, maar ook hier zullen veel namen de komende jaren waarschijnlijk van afvallen.

Schone is, zoals velen met mij denken, eigenlijk de beste optie op 6, ik ben dan geneigd om voor bijv. Riedewald naast hem te gaan, een meer verdedigend denkende jongen en dan Klaassen op 10.

Milik in de punt, geflankeerd door el Ghazi en Kishna.

Achterin vlnr Boilesen, Denswil, Veltman en v. Rhijn.

Goal Cillissen en dan heb je gewoon een heel erg sterk Ajax staan hoor, met ook nog eens heel veel potentie!

18 december 2014 om 14:41

Als jij Serero op de bank wil zetten heb je de afgelopen maanden geen Ajax gekeken. Vooral in de grote wedstrijden is zijn snelheid, beweeglijkheid en loopvermogen onmisbaar op het middenveld.

19 december 2014 om 08:02

Laat ik eerst zeggen dat ik Serero een goede voetballer vindt!

Maar ik denk dat Klaassen op 10 en Schone op 6 te "aanvallend" is om dan ook Serero erbij te zetten, daarom kies ik voor een meer verdedigend type!

18 december 2014 om 15:04

Ik denk dat juist bijna niemand dat met jou eens is. Ten eerste speelt Ajax met de punt naar achter, niet naar voren (al een jaar of 3) en ten tweede komt Schone juist schromelijk te kort op CVM (of uberhaupt op het middenveld). Zéker als je kunt beschikken over Serero en Riedewald is dat een no-brainer..

18 december 2014 om 16:03

Weet je waarom Ajax niet meer met een. (of een andere Ajacied?) Klassieke 10 speelt? Zo jammer vind ik dat..

18 december 2014 om 16:26

Tactisch is het spelen met een 6 sterker, je hebt dan altijd afspeelmogelijkheden achter je waar je driehoekjes mee kunt maken. Overigens heeft Ajax ook lang niet altijd met een 10 gespeeld. Dat werd volgens mij in de jaren 90 voor het eerst gedaan.

Tijdens afrikacup schone op 6 en afwisselenet riedewald en dan kan je met die 2vleugels gaan spelen

18 december 2014 om 15:04

Laat Schone dan maar banken, komt op het middenveld tekort.

Schone op 10 op middenveld samen met Davy en Serero en dan El Ghazi en Kishna op de flanken. Hebben we eindelijk weer traditionele buitenspelers maken we er geen gebruik van.

18 december 2014 om 15:05

Luxeprobleem

18 december 2014 om 15:06

Is geen échte winger imo.. Vind hem eigenlijk meer een bewegelijke spits die om een statische spits moet spelen in een 2 spitsen systeem.

18 december 2014 om 15:19

Fischer is inderdaad een speler voor een vergeten positie. De klassieke '10', zoals Kaka dat was bij Milan vroeger. Bij Ajax blijft zijn beste positie toch de linksbuiten.

In zijn beste periode was de wisselwerking met Eriksen altijd heel belangrijk. Samen combinerend, of als de één ging de ander zijn positie overnam. Dat heeft Andersen ook in zich en daar kunnen spelers als Fischer ook van profiteren. Net als de wisselwerking tussen Schöne en Klaassen.

18 december 2014 om 15:19

Fischer is volgens mij ook meer een aanvallende middenvelder, hoop dat hij stappen heeft gemaakt.

Schone op het middenveld werk niet echt. Voor de verdediging kan hij functioneren tegen zwakke tegenstanders en achter de spits kan het ook wel als daar 2 mensen achter staan die voor hem werken, maar daar is hij niet goed genoeg voor. Voor de half-posities komt hij alles te kort, snelheid, loopvermogen, handelingssnelheid. Kan gewoon niet.

Geef mij straks een middenveld met Serero, Klaassen en Fischer en een aanval met El Ghazi, Milik en Kishna. Regelmatig rouleren om Andersen en Schone aan genoeg wedstrijden te laten komen.

Kan zomaar zijn dat het dit wordt na de winterstop en anders na de zomer, als de Boer tenminste niet naar Liverpool gaat want dan is de kans groot dat hij Klaasen meeneemt.
Hoop ook altijd nog dat van de Hoorn het gaat waarmaken (heeft gewoon een gebrek aan zelfvertrouwen) dan het je fysiek en voetballend echt een ijzersterk centrum.

Cillissen
van Rhijn
Bazoer
Denswill
Boilissen
Andersen
Klaasen
Fischer
El Ghazi
Millik
Kishna
18 december 2014 om 15:29

Hier sla je de plank toch mis. Bazoer speelt al lang niet meer als verdediger. Is omgeturnd tot een halfspeler. Van der Hoorn lijkt inderdaad zelfvertrouwen te missen, maar wat hij ook mist is voetbaltalent. Één op één een sterke beer waar je als spits niet snel van wint, maar in de zone een ramp. En dan hebben we het nog niet eens over zijn handelingssnelheid en voetballende kwaliteiten.

Daarnaast zal Klaassen onder De Boer (gelukkig) never nooit niet als verdedigende middenvelder komen te spelen. Ik ben er van overtuigd dat hij het goed zou kunnen invullen, maar als voorste middenvelder is hij veel te belangrijk. Fischer is een optie op het middenveld, maar ik zie het niet snel gebeuren. Ik zie het ook niet zitten.

Ik zag de laatste wedstrijd een opvallend moment toen Anwar El Ghazi scoorde.
Frank de Boer tikte Kishna even aan zo van zie je wel! En Kishna reageerde uiterst blij.
Ik gok dat Kishna en El Ghazi buiten het veld om beste maatjes zijn ofzo, ben erg benieuwd naar het verhaal daarachter.

18 december 2014 om 21:51

Mwoah, verhaal zit er niet echt achter. Het zijn inderdaad maatjes, maar verwacht niet dat het boezemvrienden zijn of wat dan ook. El Ghazi zit nog maar net bij Ajax.

Volgens mij is het heel helder hoe de Boer dat ziet. Schone is altijd aanspeelbaar, heeft een goed overzicht en een prima trap en is zo stabiel als een voetballer kan zijn. Dan mogen de heren Kishna en Ghazi zichzelf door ontwikkelen en laten zien dat ze er klaar voor zijn. Zelf vind ik El Ghazi een stuk stabieler dan Kishna die veel wisselvalliger is.

Schone zal niet beter worden en volgend seizoen dus geen basisplaats meer hebben. Maar zijn bijdrage aan dit Ajax was enorm en heeft iedereen verbaasd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren