Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer betreurt vertrek Cruijff: 'Blijf zijn visie volgen'

Laatste update:

Frank de Boer baalt ervan dat Johan Cruijff zich niet meer wil bemoeien met Ajax. De legendarische nummer veertien heeft besloten om zijn adviseursrol neer te leggen, omdat hij het er niet mee eens is dat hoofd opleidingen Wim Jonk de deur uit wordt gewerkt. De Boer noemde dat vrijdag op zijn persconferentie ‘ontzettend zonde’, maar hij begrijpt de beslissing om te breken met Jonk.

/

De Volendammer was het niet eens met de keuzes die werden gemaakt door het technisch hart en schoof al een tijdje niet meer aan bij de vergaderingen. “Ik heb helemaal geen problemen met Wim, maar dit conflict ligt er al anderhalf jaar”, zei De Boer volgens Voetbal International. “Het houdt een keer op. Ik kan me van de directie wel voorstellen dat voor hen de maat een keer vol is. We moeten met zijn allen namelijk aan hetzelfde touwtje trekken.”

De Boer stelde dat hij het conflict met Jonk ziet als een arbeidsconflict, en dat dit dus niets te maken heeft met het wel of niet uitvoeren van de visie van Cruijff. Volgens De Boer gebeurt dat namelijk wel degelijk: “Wij werken volgens zijn visie”, benadrukte de coach. “En ik blijf zijn visie volgen. Soms kan je over een detail discussiëren, zoals spelen met de punt naar voren, maar ik probeer altijd in zijn lijn te denken. Het is vermoeiend dat je daar steeds weer over praten moet, maar ik blijf mijn ding doen. En dat is in mijn ogen iets wat dicht bij zijn plan staat.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als ik naar Ajax kijk heb ik niet het gevoel dat de Boer en co lijn Cruijff volgen. ik zie weinig aanvallend voetbal bij ajax. Langzaam opbouwen zie ik.

20 november 2015 om 14:18

Dan heb je weinig van ajax gzien dit jaar. Eindelijk juist weer eens wat actie en je ziet dat de intentie er dit jaar meer is dan ooit. Kunnen we blijven klagen en huilen maar met jonkies zal het er nooit gaan uitzien als Barca dat is logisch. Als je vind dat ajax net zo speelt als vorig jaar dan haat je ajax of je begrijpt voetbal niet. Natuurlijk zal er weer een stortvloet aan reacties komen dat ajax helemaal niet verder zou zijn of nog steeds niet aanvallend speelt maar ik zie het serieus wel... Dat er nog steeds kut wedstrijden worden gespeeld is logisch dat doet elk ED team kijk maar naar PSV en Fey die hebben meer slechte dan goede wedstrijden gespeeld. Eeuwige geklaag dat ajax saai speelt is voor mij sinds dit jar eindelijk een beetje aan het verdwijnen.

20 november 2015 om 14:25

Inderdaad Scavajaa, het kan altijd beter maar ik vind ook dat Ajax sneller de diepte zoekt en daarmee meer risico neemt t.o.v. vorige seizoenen.volgens mij door meer vertrouwen in de backs (boilesen/v Rhijn vs Dijks/tete) en de centrale verdediging staat ook. Ik kijk er in ieder geval met meer plezier na. Een zeer mooi doelsaldo spreekt ook voor zich.

20 november 2015 om 14:25

We hebben een aantal enorme talenten, dat betekent niet dat er mooi voetbal gespeeld wordt met risico en bravoure. Het is alleen goed tegen clubs als Roda, heb je dat echt niet door? Tegen elke 'sterkere' tegenstander (psv, Feyenoord, Rapid, Celtic, Fener) is het gewoon drama. En dat heeft duidelijk te maken met alle miskopen.

Miskopen waarvan Frank en Overmars via de sms besloten hebben dat ze moesten komen, terwijl er geen (of zelfs negatieve) scoutingsverslagen waren.

Cruijf kan toch zeker zelf wel beoordelen of zijn plan uitgevoerd wordt? Dat de selectie dit seizoen iets beter is dan vorig seizoen betekent niet dat het goed gaat. Ook deze zomer zijn er met Heitinga, Sanogo en slecht onderhandelen weer een aantal missers gemaakt.

En Frank is geen slechte trainer, helemaal niet, maar de visie volgt hij echt niet.

20 november 2015 om 14:34

Er zit nog minder idee achter het voetbal van dit seizoen dan het Engelse Kick-n-Rush.

Jol is voor veel beter voetbal weggestuurd.

20 november 2015 om 14:38

Bij de helft van de aankopen waren anders ook positieve scoutingsverslagen (bijv. bij Gudelj, Sinkgraven en Younes).

20 november 2015 om 14:49

Younes? Gudelj? Check your facts dude..

Sinkgraven was de enige.

20 november 2015 om 15:03

Volgens het rapport van Ling staat anders dat bij beiden een scoutrapport was waar werd aanbevolen ze te blijven volgen.

20 november 2015 om 15:16

Ik geef toe heb niet alle wedstrijden gezien. maar ik vond niet elke wedstrijd even goed. tegen fenerbahce en meeste EL wedstrijden vond ik ze dramatisch. Natuurlijk hoop ik dat ze gaan spelen als Barca. Maar ik weet dat dat niet realistisch is. En ik heb vertrouwen in de toekomst als de jeugd doorgaat breken. Want daar zitten heerlijke spelers tussen.!

21 november 2015 om 00:00

@ajaxia: De Jol die Eriksen niet of als linksbuiten opstelde. Die Atouba, Tainio en Mido naar Ajax haalde?

Nee jij hebt er verstand van

21 november 2015 om 13:25

Je had 'negatief', 'blijven volgen' en positief'. Als één scout negatief is, en twee zeggen 'blijven volgen' is het dan overwegend positief?

Totaal niet. Dan beslis jij dus in je eentje dat hij wél geschikt is, zonder dat een scout gezegd heeft dat hij geschikt is. Als er nou twee keer 'positief' en één twijfel/negatief zou zijn, ok. Maar dit is gewoon gokken.

Ondertussen negeert Frankie alle adviezen die Cruijff op voetbal gebied geeft (in zijn columns), drukt hij breedteaankopen erdoor en had hij lange tijd niet eens door dat hij in het TH zat.

Niet zo liegen hé, Frankie. Je volgt je eigen plan, voor je eigen gewin. Die staat haaks op dat van Cruijff.

20 november 2015 om 14:53

Frank de Boer drukt geen aankopen door, die bevoegdheid heeft hij helemaal niet. Hij kan alleen wensen doorgeven. En Cruyff schrijft geen columns, die worden geschreven door de Groot van de Telegraaf.

Eigen gewin? Sinds Frank de Boer titel na titel won, is er 120 miljoen verdiend!

20 november 2015 om 15:07

En was dat geluk of wijsheid? Het gaat erom dat men door kampioenschappen niet blind wordt voor de rode draad in het beleid.

Je kan een geweldig jaar hebben en tweede worden. Deels afhankelijk van geluk en de tegenstanders.

Je moet de dingen beïnvloeden die je wel zelf in handen hebt. En ondanks 4 kampioenschappen zie ik dat het qua spel niks beter geworden is, dat al 4 jaar blunder gemaakt worden bij transfers voor het eerste.

Dat het beleid wat die rode draad biedt niet gevolgd wordt.

20 november 2015 om 15:31

Frank drukt geen aankopen door, maar het is ook niet zo dat Frank alleen een wenslijstje doorgeeft en voor de rest moet afwachten waar Overmars mee komt aanzetten. Aan het einde van de rit is het nog altijd De Boer die bepaald of hij met iemand wilt samenwerken.

20 november 2015 om 15:38

Uiteraard maar dan nog zie ik veel verbeteringen inmiddels. Youness, Gudelj en Sinkgraven zijn best redelijke aankopen, gaat al stukkenb eter dan de jaren ervoor. Wederom heeft de Boer een lading jeugdspelers de kan in het eerste gegeven en die doen het prima. Nummer tien is weer terug, spel ziet er echt beter uit dan vorig jaar.

20 november 2015 om 16:47

-Frank de Boer mag meestemmen over aankopen, samen met Bergkamp, Overmars en Jonk (volgens mij ook Spijkerman). Meeste stemmen gelden, ongeacht er een scoutingsrapport ligt.

-Doe niet zo kinderachtig over de columns van Cruijff

-Grotere selectie-meeste gevallen meer kans op winst wedstrijden-grotere reputatie als trainer- meer gewild bij clubs.

20 november 2015 om 16:53

#speedyafc: Cruyff schrijft geen columns? Het zijn toch zijn woorden? Ja ze worden door De Groot opgeschreven maar zijn naam staat er toch boven?

20 november 2015 om 15:07

Volgens mij heeft hij Tete, Riedewald, Bazoer en El Ghazi recentelijk de kans gegeven. Cerny heeft zijn debuut gemaakt en ook van de Beek zit dicht tegen de selectie aan (was al eens mee vorig jaar).

Kortom hij volgt dat prima op.

20 november 2015 om 15:13

Wat wil je hiermee zeggen? Volgens mij reageer je op een bericht waarin niks staat over het (laten) debuteren van jeugdspelers..

20 november 2015 om 15:20

Dat Frank oogt heeft voor jeugdspelers, dat is toch een essentieel onderdeel van het Cruijff beleid. Ajaxia geeft aan de Frank alle adviezen negeert en deze jeugdspelers zijn bv. geen breedte aankopen.

20 november 2015 om 16:32

Hij volgt dat natuurlijk helemaal niet op. Als Cruijff zelf zegt dat zijn plan niet wordt uitgevoerd dan kan je dat gerust wel aannemen, Cruijff heeft niet voor niets zijn handen en zijn naam er van af getrokken. Maar gelukkig hebben we altijd wel een wijsneus die het beter denkt te weten

20 november 2015 om 17:48

Dus jij reageert alleen op 'alle adviezen' van Ajaxia door weer een random positief punt te noemen? En gaat weer 0 in op de dingen die fout gaan..

Lekker selectief weer. Eens met Kaassie

21 november 2015 om 12:25

@kaassie

Probleem is alleen dat zijn plan onvolledig is en hij het aan de nieuwe generatie heeft overgelaten hoe het exact in te vullen. Kortom, zijn plan komt tekort omdat zo te stellen.

Voor de bühne volgen ze plan Cruijff maar in de uitvoering doen ze gewoon waar ze zelf zin in hebben. Jonk heeft zichzelf opgeofferd om de anderen te bewegen om weer het plan Cruijff te volgen maar nee ze sturen liever Jonk weg die zichzelf opofferde. Zo verschrikkelijk laf en laag bij de grond.

20 november 2015 om 14:55

Opgeoffered? Waar heb je het over? hij wil helemaal niet weg, hij vecht zijn ontslag aan.

Helemaal niks laags en laf aan. Die Jonk weigert al anderhalf jaar om aan te schuiven bij overleg. Moet je eens bij jouw baas proberen, denk dat je na twee weken al buiten staat, laat staan na anderhalf jaar. Ergens houdt het op.

20 november 2015 om 14:57

Hij heeft zijn eigen hachje op het spel gezet door niet meer aan te schuiven maar dit was bedoeld om de anderen weer te bewegen om het plan Cruijff te volgen.

20 november 2015 om 16:15

Je zou eens bij je baas moeten proberen om niet te doen wat je verteld wordt, denk je dat jij dan nog mag aansluiten bij vergaderingen?

Het hele niet komen opdagen verhaaltje van Jonk is een schijnvertoning. Jonk heeft al 2 jaar geleden aangegeven dat er iets moest veranderen en dat de situatie onwerkbaar is. Als er dan geweigerd wordt daar iets aan te doen, moeten er normaal gesproken eerst mensen op hun verantwoordelijkheden gewezen worden.

De RvC heeft deze sitatie bewust laten bestaan om Jonk weg te kunnen werken, en daarmee Cruijff.

Ajax is weer terug bij hoe het was voor de revolutie (die helaas nooit helemaal uitgevoerd heeft kunnen worden). Een beursgenoteerd bedrijf dat als bijzaak voetbal bedrijft.

- Risicoloos spel is niet wat we zouden doen.
- Breedte aankopen is niet wat we zouden doen.

Dit zijn geen details Frank, dat zijn hoofdlijnen. Hoop dat vele Ajax supporters zich beseffen dat dit puur en alleen om het uitvoeren van plan Cruijf gaat. Dat dat niet uitgevoerd wordt is namelijk de enige reden dat er een arbeidsconflict is ontstaan.

Frank, die kampioenschappen hebben jou, Overmars en een aantal anderen blind gemaakt. Met een goede uitvoering van plan Cruijf waren we nu veel verder geweest.

20 november 2015 om 14:56

Risicoloos spel in het plan Cruyff? Hoe kom je daar nou weer bij?

Denk dat dat het grootste probleem van het plan Cruyff is. iedereen maakt er zijn eigen interpretatie van en slaat de ander ermee om de oren.

20 november 2015 om 15:08

Je leest het niet goed Speedy.

20 november 2015 om 15:09

Wat lees ik niet goed beste vriend?

20 november 2015 om 15:15

Neem nou maar van Heisenberggg aan, lees het nog een keer..

Vriend..

20 november 2015 om 15:22

Zucht, het hele probleem een in notedop. Wel de moeite om te reageren en verwijzen naar zaken maar niets duidelijk aan willen geven. Hoop trammelant maar geen enkele helderheid. Waar doet me dat toch aan denken

20 november 2015 om 16:45

Speedyafc,

Iedereen met enig voetbalverstand weet dat Cruyff walgt van spelen met een tien. Precies wat De Boer nu doet.

Vorig jaar zei De Boer voor de wedstrijd tegen Cambuur dat ze wat meer op de counter zouden spelen. Ik herhaal: OP DE Counter Tegen Cambuur.

Het eerste anderhalve seizoen speelde de Boer zoals het moet, met durf, naar voren en zonder angst om te verliezen. De afgelopen 3 jaar is het slecht en bang voetbal, daar doen de resultaten niks aan af.

21 november 2015 om 13:29

Aan jezelf?

Elke keer als we de discussie aangaan op argumenten dan ben ik de laatste die reageert, elke keer krijg ik geen antwoord meer van je als het moeilijk voor je wordt.

En hierboven lees je gewoon mijn bericht niet goed, en geef je mij een reactie:

"risicoloos spel in het plan Cruyff? Hoe kom je daar nou weer bij?"

Die werkelijks nergens op slaat. Maar kan je eigen fouten niet inzien. Waar doet me dat toch aan denken......

20 november 2015 om 15:05

- Waar staat dat, niet risicoloos spelen?
- Wanneer is iets een breedte aankoop? Graag onderbouwing.

Probleem is juist dat deze zaken niet helder zijn. En dat gaat wel om details. Naar mijn mening is Viergever en ook van der Hoorn een toegevoegde waarde, zonder hun geen back-up op Lcv, LB en Rcv. Dat is er ook niet vanuit de opleiding, dus ze zijn naar mijn mening een versterking maar voor de breedte. Als Riedewald geblesseerd raakt en Viergever is er niet zijn we namelijk zwakker.

Tja wat is het dan, versterking of een breedte aankoop? Je weet dat je blessures krijgt bv.

20 november 2015 om 15:24

Alleen jammer dat er niet uitgelegd hoe je aantrekkelijk voetbal moet spelen, wat dat exact is. Bovendien is de realiteit soms anders, leuk al die hang naar vroeger maar als een tegenstander vroeger de bus parkeerde kon je ook een bagger wedstrijd krijgen.

Ik vind de kritiek op het spel wat overdreven, vooral omdat het dit jaar verbeterd is en dat terwijl Frank daarmee tegen de lijn Cruijff in gaat qua strategie. Toen hij het wel volgde kwam er niks uit op voetballend gebied (vorig jaar).

Dat trage risicoloze is een stuk minder en bovendien soms temporiseren is niks mis mee. Sinkgraven, Milik, Gudelj en Younes zijn juist de spelers die erg doelgericht zijn en snel naar voren spelen of schieten als de kans zich voordoet, net als aankopen El Ghazi en Bazoer.

20 november 2015 om 15:29

Er zou weer gespeeld worden om het publiek te vermaken, aanvallend, met durf en bravoure. Ondertussen zijn we compleet afhankelijk van persoonlijke ingevingen van zeer getalenteerde spelers. Was dat niet waarom Jol ooit het veld moest ruimen?

En mensen die ons direct sterker maken zijn natuurlijk geen gokjes waarvan de meeste zelfs (zonder of) met negatieve scoutingsrapporten zijn aangetrokken.

Het beleid was directe versterking, en anders jeugd. Dat dat af en toe ten koste van het niveau zou gaan prima, beter dan geld verspilling.

En als iemand dan aan de bel trekt omdat Frank de Boer en Overmars daar een verkeerde invulling aan geven en diegene wordt niet serieus genomen. En ze blijven gewoon doorgaan?

En als ze doorkrijgen dat ze daarmee de man buitenspel zetten die ons in zijn eentje meer gebracht heeft dan alle huidige bestuurders bij elkaar, boeiend!

Ja deze gasten wilden echt graag leren van Cruijf en zijn beleid voeren. Echt niet dus!

Ik vind het beschamend.

20 november 2015 om 15:40

Wanneer is iemand een breedteaankoop? Nou dat ben je in het geval van bijv Viergever en Van Der Hoorn als je kwalitatief tekort komt voor een basisplek en er alleen bijzit als opvulling/ noodgeval bij schorsingen en blessures, je hebt geen uitzicht op speelminuten en je bent kwalitatief altijd minder dan degene die speelt,

Je zegt dat Ajax er zwakker op wordt als Viergever er niet is wanneer Riedewald wegvalt? Is dat wel zo? Viergever weet zelfs bij Jong Ajax niet te overtuigen en laat daar niet zien dat hij beter is dan bijv Van Bruggen( eigen jeugd) die het vaak nog beter doet ook.

Het was juist de bedoeling dat Ajax geen aankopen ala Viergever, Zimling en Sanogo( die weliswaar gehuurd is) zou doen! Alleen versterkingen die wat zouden toevoegen aan de basis zouden er nog komen, dus in dat opzicht houden Overmars en De Boer zich niet aan het plan

20 november 2015 om 15:44

Tussen willen en kunnen zit een groot verschil en je hebt altijd met de tegenstander te maken.

Overdreven kritiek, er zijn veel meer aanvallen vanuit een lange opbouw, juist dit jaar wordt er vaker wat directer naar voren gespeeld. Dat komt onder andere doordat Riedewald meer aan de bal kan en we Gudelj hebben gehaald met een goede lange trap. Plus dat Klaassen dichter bij de spits staat.

Directe versterking, Sinkgraven en Gudelj vallen daar in mijn ogen onder. Sinkgraven omdat Nouri fysiek nog te zwak is, wel een mega talent. En omdat Andersen het al een jaar niet liet zien. Gudelj omdat we duelkracht miste op het middenveld en omdat hij een goede lange trap heeft.

Younes ook een versterking, immers ging Kishna weg en waren we op LA verzwakt. Dijks een versterking omdat we geen LB meer hadden. Viergever en van der Hoorn ook omdat we geen back up van voldoende niveau uit de jeugd hebben en hebben gehad. Kortom breedte aankopen kunnen ook een versterking zijn.

We hebben de laatste jaren niet genoeg doorstroom gehad om alle verkopen op te vangen en daarnaast ook nog een jong ajax team op te zetten. Daarbij was de jeugd de laatste jaren slechter, nu kan er langzaam afgestapt worden van breedte aankopen, maar nog niet volledig.

Probleem van Cruijff en Jonk is, ze zeggen het wel, maar nemen geen verantwoordelijkheid als het mis gaat. Dat doen Frank, Marc en Dennis wel. Frank laat veel spelers spelen en wil ook aantrekkelijk spelen, de realiteit is helaas soms anders, ook juist door deze jeugdspelers.

20 november 2015 om 15:51

@sirsuarez

Als je pro lijn Cruijff bent en van Bruggen als vervanger van Riedewald ziet, tja dan zit er iets goed mis. Hij is een rechtspoot, die ze je niet op Lcv, volgens mij is Milan Vissie de man die jij dan graag zou willen zien als we het over de jeugd hebben.

Ja ik denk dat Viergever dan een beter alternatief is. Hij heeft een paar aardige wedstrijden op LCV gespeeld en ook veel op LB gespeeld vorig jaar, daar vond ik hem minder net als op VM. Maar ik vind hem zeker niet overbodig, zeer handige speler voor erbij net als van der Hoorn. Overigens was van bruggen toen 15/16, en nog niet echt klaar voor Ajax toen Mike kwam.

Als je aankopen haalt voor de basis lopen die de jeugd juist weer in de weg. Ik vind het wel grappig, aan het begin van het jaar was er kritiek dat Overmars geen geld uitgaf. Nu ineens heeft hij teveel uitgegeven.

Welk plan exact? Volgens mij is er nogal wat bewegingsruimte in het plan omdat de details ontbreken, daarbij zeggen Jonk en Cruijff veel over het eerste, maar zijn ze de laatste die verantwoordelijk zijn voor de resultaten.

Ik vind het noodzakelijk dat je de selectie minimaal dubbel bezet en ja, breedte aankopen zijn dan ook noodzakelijk soms. Liever jeugdspelers maar die moeten er dan wel klaar voor zijn.

20 november 2015 om 16:41

Van Bruggen is idd rechts, is voor een LCV niet handig, maar 2 rechtspoten naast elkaar is weer een andere discussie,

Het is idd zo dat als je Als Ajax zijnde een speler koopt die net zo goed is als je basisspeler( en dus geen opvulling/ breedte aankoop is) je wellicht de doorstroom van talent tegenhoudt. Aan de andere kant is Ajax een opleidingsclub en spelen jongens als bijv Bazoer, Tete en Riedewald waarschijnlijk niet lang meer bij Ajax. In dat geval schuift een talent dan ook weer op in de rangschikking. Waardoor je niet perse breedteaankopen hoeft te doen.

21 november 2015 om 12:32

@sirsuarez

Maar dat zijn wel belangrijke details voor een Frank de Boer, hij weet als geen ander wat er op de LCV positie gevraagd wordt en hoe lastig dat kan zijn als rechtspoot.

Net zo goed? Ik denk dat Viergever en van der Hoorn beter zijn dan de talenten die daar doorgebroken zijn. Als Denswil was doorgebroken dan was Viergever wellicht overbodig geweest, maar dat was niet het geval.

Bovendien van der Hoorn kwam toen Alderweirld vertrok, Veltman schoof toen al door, oftewel er was hoe dan ook een gat in de dubbele bezetting.

Juist het snelle verkopen is de basis van het probleem waardoor er wel breedte aankopen moeten komen. Eriksen ging bv. te vroeg weg op zijn 21ste, dat moest gewoon opgevangen worden want er waren niet genoeg Am's, daarvoor kwam Duarte. Andersen was al doorgebroken en die maakte de dubbele bezetting compleet. Als hij nog een jaar of twee was gebleven dan waren Andersen en Nouri er wellicht wel klaar voor geweest.

Haha, lachwekkend deze uitspraak van de Boer. Hij heeft helemaal nooit de visie van Cruijff gevolgd..
En aangaande Jonk: de Boer is juist 1 van de hoofdpersonen in het tegenwerken van Jonk geweest. Hij heeft altijd de kant van zijn vriendjes Overmars en Bergkamp gekozen, of ze nu wel of geen gelijk hadden (en zoals we allemaal wel weten, hadden/hebben ze heel vaak ongelijk).
En wat dacht je van de achterbakse actie van de Boer om Trustfull (die zich totaal niet kon vinden in de visie van Cruijff en overal tegenin ging toen hij nog op de Toekomst werkte) weer naar Ajax te halen? Zogenaamd om zijn "tactisch inzicht", maar in werkelijkheid gewoon om Jonk te pesten.

Snap ik weinig van, Cruijff zelf zegt nota bene dat zijn visie niet gevolgd wordt maar De Boer en co zeggen doodleuk dat ze zijn visie zullen volgen zoals se dat de hele tijd al doen.

20 november 2015 om 14:24

Zoals altijd zeggen de boer en co altijd A maar doen ze altijd B. Ik hoop dat de fans en leden dat binnenkort keihard afstraffen.

20 november 2015 om 15:02

Het uitgangspunt veel eigen jeugd te laten doorstromen wordt door Frank de Boer al jaren opgevolgd. Vandaar er zoveel jeugd in het eerste speelt.

Cruyff zegt wel dat zijn visie niet gevolgd wordt maar geeft niet aan op welk aspect deze niet gevolgd wordt. Wellicht dat de aankopen geen directe versterking zijn gebleken maar ja, kwaliteit kost geld en dat kan Ajax niet betalen.

20 november 2015 om 15:39

Al die aankopen zijn zonder onderbouwing (scoutingsverslagen) gedaan en dat is dus bewust gokken. Stuk voor stuk verkeerd uitgepakt.

Bij elkaar genoeg geld gekost, wat Ajax dus wel kon betalen.

Daar hadden we misschien wel minder spelers dan nu van kunnen halen, maar wel goede.

Magicmike heeft hierboven een erg goed punt met het aanstellen van Trustfull. Ook zou Jong Ajax deel uitmaken van de jeugd. Niks mee gedaan. Eerste ook de speelwijze die in de jeugd zo geweldig gespeeld wordt en waar fans trots op kunnen zijn. Niks mee gedaan. Aankopen? Wanbeleid van Overmars. En dan één positief punt noemen en zeggen dat het beleid nageleefd is.

Dat is heel selectief je eigen argumenten uitkiezen, met oogkleppen voor de argumenten die je niet bevallen.

20 november 2015 om 18:20

Avey
De Boer en zijn vriendjes strooien met mooie praatjes voor de bühne. Terwijl ze in werkelijkheid op een hele achterbakse en gehaaide manier Jonk naar buiten hebben gewerkt.
Dat gesprek tussen Jonk en Collee/vd Sar kon ook niet op een beter moment gepland zijn. Een dag voordat er 2 weken lang geen wedstrijd meer gespeeld zou worden in de competitie: bewust gedaan, zodat er de minste kans was op rumoer en acties door de eigen supporters tijdens wedstrijden van Ajax.
Niets is wat het lijkt binnen de slangenkuil die Ajax heet! Daar ben ik in de laatste 14 jaar (sindsdien ben ik Businessclub-lid en zit ik wat dichter op het vuur) wel achter gekomen.
Overmars, Vd Sar, Duijvenbode, Collee, van Wijk, Henrichs (de grootste rat die al tientallen jaren binnen Ajax rondkruipt!), Wijers, noem ze maar op. Als ze eenmaal op het pluche zitten, willen ze er nooit meer van af. En de Boer en Bergkamp zitten weliswaar niet op het pluche, maar echt eerlijk en fijn zijn ze ook niet geweest in al die jaren.

Het spel van Ajax ziet er anders niet echt uit volgens de visie en lijn van Cruijff. En daar klagen veel Ajacieden al een tijdje over.

20 november 2015 om 15:04

Welke visie van Cruyff spreekt dan over het spel? Spel wordt bepaald door de kwaliteit van de spelers, dat heeft weinig met visie te maken. Dit jaar heeft Frank de Boer de nummer tien weer terug gebracht en dus zien we meteen al aanvallender voetbal.

20 november 2015 om 16:32

Spelen om het publiek te vermaken, met durf en bravoure. Doe eens een rondvraag bij de fans en vraag of ze vermaakt zijn. Of ze het des Ajax vonden? Of ze trots zijn op hun club?

Ik denk dat Frank zichzelf behoorlijk tegenspreekt. Aanvallend voetbal??? Het is niet om aan te zien en Ajax onwaardig. En het plan Cruyff volgen??? Integendeel want je koopt alleen maar spelers die of niet opgesteld worden of niets brengen wat duidelijk niet de bedoeling was. Als je een vent was geweest dan had je achter Jonk gestaan en niet dit huichelachtige gedoe.

Cruijff wilt niet meer dat zijn naam wordt misbruikt Frank. Blijkbaar heb je dat niet begrepen.

De Boer praat hier onzin, hij en zijn maten lappen de cruijfflijn gewoon aan hun laars. Ik ben ervan overtuigd dat de Boer een behoorlijke stem heeft betreft het instemmen van aankopen. Zijn karaktertrek, controle(freak), verraad hem...alleen naar buiten toe voor de camera speelt ie wat onnozel en haalt ie soms zijn schouders op. Jonk heeft n enorme fout gemaakt door niet op die vergaderingen aanwezig te zijn, maar zijn hoofdtrainer laat hem gewoon bewust vallen en dat zegt veel over de hoofdtrainer van ajax, ondanks de vier landstitels.
De Boer is dus zeker medeverantwoordelijk voor de mislukte aankopen, wat ie wel goed doet is sommige talenten een kans geven in het eerst elftal. Maar hij vermoord elke aankoop of doorstomend talent die in de voorhoede speelt met dat eeuwige in de breedte en risicoloze voetbal...geen enkele spits en vleugelaanvaller gaan op die manier renderen...

20 november 2015 om 15:09

Welke lijn wordt er dan aan de laars gelapt door Frank de boer? Elke trainer vraagt om versterkingen, daar is niets mis mee, zeker bij Frank de Boer krijgt de jeugd meer dan genoeg kansen.

En dit jaar heeft Frank de klassieke nummer tien weer teruggebracht in het elftal. Spelen weer ouderwets 4-3-3 met de punt naar voren als het kan. Wat wil je nog meer van Frank?

20 november 2015 om 16:20

Dus de Boer zegt tegen Overmars: Die jeugdspeler is er (nog) niet klaar voor.

Resultaat: We kopen een speler die er nooit klaar voor zal zijn. (geen potentie)

Klinkt goed..

20 november 2015 om 16:48

De punt naar voren is juist niet de bedoeling in de visie van Cruyff. Maakt niet uit dat je het niet snapt, maar reageer dan niet overal.

20 november 2015 om 17:00

Heel leuk die nummer tien, maar zolang De Boer balbezit als doel stelt in plaats van een middel, maakt het bijzonder weinig uit.

20 november 2015 om 17:04

Haha precies dat. Cruijf wil helemaal geen nummer 10, en in de jeugd spelen ze ook niet met een 10.

Één lijn qua tactiek, alles gericht op het makkelijk instromen van de jeugd. Niet meer afhankelijk van een coach die de speelwijze aanpast.

Maar ze houden zich nog steeds aan het beleid? Wat een onzin.

Het grote probleem bij Ajax is gewoon dat er te weinig kwaliteit is om het spel te spelen wat ze willen. Dat kwaliteits tekort komt in mijn ogen doordat ze zijn doorgeslagen in het spelen met jeugd en bang zijn om geld uit te geven voor spelers die 'eigelijk' niet in die filosofie passen.

20 november 2015 om 14:54

Daar zeg je dus precies dat plan Cruijf niet gevolgd wordt. Er was afgesproken alleen directe versterkingen te halen, en anders met jeugd. Als we nou 3/4 goede spelers hadden gehaald ipv 13/15 miskopen dan waren we hetzelfde geld kwijt en hadden we nu:

- Meer kwaliteit.
- Meer coaching en sturing van de talenten.
- Wél gewonnen van matige ploegen als Psv, Feyenoord, Celtic, Rapid en Fener.

Dat nu 11 enorm jonge spelers allemaal béter zijn dan al die matige aankopen (die de bank warmhouden) is niet goed nee. Maar dat komt niet omdat ze doorgeslagen zijn, maar omdat Overmars en de Boer de 'scout' zijn gaan uithangen bij het eerste.

Als je zegt dat Frank en Overmars persoonlijk doorgeslagen zijn, eens. Maar dat het beleid/ajax doorgeslagen is, niet eens.

20 november 2015 om 15:10

Kwaliteit kost heel veel geld en dat had Ajax vijf jaar geleden niet meer. Dus moest er eerst geld verdiend worden door Frank de Boer. Na vier kampioenschappen staat er 120 miljoen op de bank en zijn de eerste kwaliteitsaankopen gedaan. De komende jaren zal je er nog meer zien.

20 november 2015 om 15:39

Maar Frank en Overmars zijn het beleid schijnbaar. Als het beleid het anders wou, dan was het ook wel anders gegaan. Ik wil best geloven dat het beleid hier niet in is doorgeslagen, maar ze laten Overmars en de Boer wel lekker hun gang gaan. In mijn ogen ga je dan mee met die 2 en dus sla je in principe door.

20 november 2015 om 15:44

Oh dat was dus ons beleid, Frank ging geld voor ons verdienen..

Klinkt echt als een waterproof beleid, wat echt niet mis had kunnen gaan. 'gokken', zoals Overmars met al deze transfers gedaan heeft, heet dat.

Wat nou als we niet 4 keer kampioen geworden waren?

20 november 2015 om 15:49

Zucht, denk eens aan al die jeugdspelers die onder Frank de Boer een kans hebben gekregen. Kijk eens hoeveel er onder hem doorgebroken zijn. Was toch echt een speerpunt van het plan Cruyff, meer eigen jeugd. Inmiddels is meer dan het halve elftal eigen jeugd.

De aankopen van Overmars zijn nu het financieel veel beter gaat, ook beter geworden. Younes, Gudelj en Sinkgraven doen het uitstekend. Tuurlijk zie ik ook liever een Martial komen, maar die kunnen we niet betalen.

Wat als we geen vier keer kampioen geworden waren? Frank heeft ons vier keer kampioen gemaakt. Dat is gewoon zijn verdienste. Dan moet je niet beginnen met wat als maar gewoon respect hebben voor die prestatie.

20 november 2015 om 16:17

Zeg ik dat er niet genoeg spelers gedebuteerd zijn? Volgens mij niet.

En ook Younes en Gudelj zijn gekomen terwijl dat niet werd aangeraden. Precies het gokken dat de afgelopen jaren zo succesvol voor Overmars bleek.. Zucht..

Ik heb respect voor Franks prestaties en de kampioenschappen. Maar mag ik dan opens niks meer zeggen over zijn tactische foutjes af en toe? Mag ik dan niks meer zeggen over de wanprestatie die PSV jaren leverde met goed spelersmateriaal? Mag ik dan niks meer zeggen over het het matige voetbal dat er gespeeld werd? Mag ik dus alleen maar positieve dingen noemen?

Het meeste van mijn kritiek is voor persoonlijke functioneren van Overmars, het niet volgen van beleid door meerdere mensen, niet alleen maar voor Frank. Toch ben ik van mening dat ons spel niks vooruit gegaan is, en denk ik ook dat hij heus wel een stem had in het wanbeleid van Overmars.

Ajax heeft voor Nederlandse begrippen heel veel kwaliteit. Maar realiteit is dat De Boer Ajax heel matig laat spelen. Plichtmatig schuiven zonder enige diepgang of snelheid. Laat staan wervelend aanvalsspel. Europees is het gewoon bar en boos.

Je kan mij niet wijsmaken dat Cruijff dit voetbal voorstaat.

Denk dat Peter Bosz het daar veel beter zou doen.

Ling is nog wat vergeten in zijn rapport:
De Boer en co liegen en bedriegen constant aan 1 stuk door. De fans worden belazerd.
Hoe oud ben je nu eigenlijk Frank? Zelfs kleuters leren dat je niet mag liegen.

20 november 2015 om 14:59

Inderdaad. Ze doen gewoon alsof om goedgelovige fans rustig te houden.

Persoonlijk denk ik dat ze dit (moment (interlandbreak) ook heel bewust gekozen hebben zodat ze twee weken hadden om dit in de doofpot te stoppen.

Ik hoop echt dat mensen door de leugens heen blijven prikken. De revolutie begint wat mij betreft nu pas echt.

20 november 2015 om 15:16

Belazerd met de ene na de andere titel, ja het is echt zwaar om fan te zijn. De ene na de andere overwinning, meeste goals voor, minste goals tegen. ook het stadion wordt weer verbeterd, nog meer comfort. Ja we hebben het zwaar de laatste jaren....

20 november 2015 om 15:47

Ja tegen Psv, Feyenoord, Rapid, Celtic, Fener (alle clubs met enig niveau) was het echt genieten geblazen.

Daarbij kreeg ik echt het gevoel dat we een stap in de juiste richting hebben gezet. Dat laatste hebben we wel wat jeugd betreft, maar de situatie in het eerste had veel beter moeten zijn. Als het nou 'foutjes' waren geweest ok. Leer er dan van.. Maar Overmars heeft deze zomer gewoon weer een aantal blunders gemaakt. En helaas blijfkt nu dat de scouting hem dat vooraf vaak al had kunnen vertellen..

En als iemand in de organisatie als klokkenluider fungeert, sluiten ze hem (en de man die het meest betekend heeft voor Ajax) gewoon buiten. Dat is lekker kritisch naar jezelf kijken..

Het zijn 3 mensen die weg moeten bij Ajax De Boer , Overmars en Van der Sar , allemaal verantwoordelijk voor wat er nu speelt bij Ajax . Denken alleen aan zichzelf en niet aan de club , miskopen genoeg gedaan en blijven volhouden dat het goed is . Jonk heeft gewoon gelijk wbt het aankoop beleid. Eerst in je eigen vijver kijken voor je een andere vis uit een andere vijver haalt.

Juist Frank, eindelijk is een gewoon genuanceerd verhaal, zo zie ik het graag. Ik snap de beslissing van het bestuur ook, vindt de waarschuwing naar Overmars goed. Nu gewoon een Michel Kreek binnenhalen die de lijn van Johan ook volgt, maar dat het dan wel in beter harmonie met de rest van het technische hart gaat.

De lijn van Cruijff is niet zo hard, het zijn vooral wat hoofdoelstellingen en beleidslijnen, maar in detail is er nog steeds veel onduidelijkheid. Collee gaf aan dat dat ook zijn hoofdtaak was, om duidelijk te krijgen in de organisatie. Goede zaak.

20 november 2015 om 15:04

Ben je persoonlijk ingehuurd door Overmars ofzo door alles positief te zien wat er bij Ajax gebeurd?

20 november 2015 om 15:12

Vier landstitels en een tweede plaats. 120 miljoen op de bank. Allemaal jeugd dat afgelopen jaren is doorgestroomd in het eerste en de eerste kwaliteits aankopen afgelopen jaar. Nummer tien weer terug. Staan eerste met heel veel goals voor, het gaat geweldig positief bij Ajax.

20 november 2015 om 15:16

En hoeveel geld heb jij van Overmars gekregen?

20 november 2015 om 15:20

Nog helemaal niets, na da, noppes. Ben nog steeds een betalende supporter.

Maar wel eentje die na zeven magere jaren door Frank de Boer getrakteerd is op de ene na de andere titel. Die wel ziet dat er een duidelijke stijgende lijn in het elftal zit, die ziet dat het ene na het andere talent doorbreekt in het eerste. die de toekomst met vertrouwen te gemoed ziet.

20 november 2015 om 15:26

Nee? Ik geef aan dat ik de waarschuwing richting Overmars terecht vindt? Alleen je mag van mij best een keer een fout maken.

Bovendien zie ik de toekomst inderdaad wel zitten, ik ben positief gestemd, dat is niet iedereen gegeven. Zijn goede stappen gemaakt de laatste jaren, prijzen gewonnen en het is gewoon veelbelovend als je bv. naar de opleiding kijkt. Nu moet alleen de stap naar Ajax 1 nog gemaakt worden.

20 november 2015 om 15:32

Welke stijgende lijn zie je dan . Ik zie alleen maar slecht voetbal , zonder enig risico een balletje breed , Geen enkele wedstrijd tegen tegenstanders van naam kunnen winnen in de voorronde CL en in de EL tegen toch mindere tegenstanders. Aankopen die na 2/3 jaar nog steeds op de bank/tribune zitten weg te kwijnen omdat De Boer meer ziet in andere spelers.is Van Der Hoorn dan zo slecht dat hij niet speelt , speelde tegen Fey in de beker een prima wedstrijd om vervolgens 10 dagen later gewoon weer op de bank plaats te nemen. Ook speeld De Boer nooit 3 wedstrijden achtereen met de zelfde opstelling , zet gewoon een middenvelder in de spits terwijl daar al jaren gebrek aan is. Kun je ze zelf niet opleiden koop dan een goede spits ipv telkens weer een middenvelder.

20 november 2015 om 15:38

Ok goed dat je de lichtpunten ziet, die zie ik ook maar je kunt niet blind zijn voor wat er allemaal mis gaat bij Ajax. Of het nu om het eerste elftal gaat, de speelwijze, het gebrek aan alternatieve speelsystemen, het afzichtelijke voetbal dat we al jaren te zien krijgen, wedstrijden waarin amper kansen worden gecreëerd, het gebrek aan leiderschap, gebrek aan ervaring, het te vaak tactisch falen van De Boer, het gebrek aan ambitie op Europees gebied, de slechte prestaties op Europees gebied, de scouting die niet serieus wordt genomen, de vele miskopen, fans die worden voorgelogen of mensen die op belangrijke functies zitten die gewoon ongeschikt zijn, enz, enz daar kun je toch niet blind voor zijn of overal maar een positief sausje over gooien?

20 november 2015 om 15:56

@grappie

Er wordt veel meer vooruit gespeeld, veel gescoord. Roda was daar een toonbeeld van. Ook tegen bv. Rapid was het zeer goed, alleen dan moet je door het resultaat heen kijken dat Ajax eenvoudig weggaf. Iedereen vond die 2-2 uit slecht. Qua resultaat ja, maar qua spel zeker niet. Kortom je haalt kwaliteit en resultaat door elkaar.

Op dit moment is het resultaat in de competitie zeer goed, kwaliteit redelijk, dat moet beter. Europees en in de beker is het juist andersom, resultaat slecht, maar spel leuk.

De Boer heeft blessures, schorsingen, spelers die niet fit zijn en ja hij past zich wel eens aan omdat ajax nu eenmaal een selectie heeft die aan elkaar gewaagd is en hij soms net een andere kwaliteit nodig heeft. Dat is prima.

20 november 2015 om 16:00

Paar punten zijn zeker waar, eigen jeugd krijgt zeker de kans( alhoewel Van De Beek, Nouri en Cerny dat nog meer zouden moeten krijgen) er staat veel geld op de bank en met de talenten in de gelederen zal dat ook nog wel zo blijven.

Over de aankopen heb ik zo mijn twijfels, Younes vind ik een goede aankoop, nog niet effectief maar wel dreigend en een goed overzicht, mag van mij vaker spelen dan dat nu het geval is.

Gudelj is een goede speler maar word verkeerd gebruikt door De Boer. Hij en Klaassen zijn beide types die voor het doel willen komen en vullen elkaar daarom niet goed aan, nu speelt hij vaak verder naar achteren wat zijn spel niet ten goede komt.

Sanogo is tot dusver 1 grote flop gebleken, niet voor niets is Ajax op zoek naar een ervaren spits,

Heitinga is leuk voor de kleedkamer, de nostalgie en de sfeer, is 1 van mijn favoriete spelers maar voegt ook niet meer veel toe.

Naar mijn mening gaat er dus wel dingen goed maar kunnen er nog zeker dingen beter. Het spel bijv in de grote wedstrijden moet echt beter.

20 november 2015 om 16:02

En wat nou als we geen kampioen waren geworden 4 keer? Kampioen worden is iets dat van heel veel dingen afhankelijk is. Niet iets waarop je kan gokken voor je inkomsten dus. In mijn ogen zijn de aankopen die gedaan zijn voor het eerste wel degelijk gebasseerd op gokken.

Stel nou dat je niet kampioen was geworden.

- Geen geld binnen gehaald.
- Wel geld uitgegeven aan matige breedtespelers.

Klinkt een beetje alsof de korte termijn gedachte geheerst heeft..

20 november 2015 om 16:06

@sirsuarez

Niet meer dan eens dat er veel goed gaat maar dat er ook zeker dingen beter kunnen en moeten.

Sanogo, tja het is wel een type stormram, zeker nog niet geslaagd maar ik denk dat we pas aan het einde van het seizoen een definitief oordeel kunnen geven. En ervaring was ook zeker gewenst, dat brengt Heitinga wel, feit is dat dat een van de weinig oud ajacieden is die betaalbaar en haalbaar was en is voor ajax.

Ik vind de aankopen wel veel beter geworden, er zit duidelijk een stijgende lijn in. Terwijl de jeugdaankopen onverminderd goed zijn, ook denk ik dat er daar steeds minder van nodig zijn omdat de onder en middenbouw gewoon beter wordt.

Frenkie de Jong en Antonucci lijken mij verder prima versterkingen voor de toekomst.

20 november 2015 om 16:28

De aankopen beter? Er is opnieuw gegokt met geld. Zowel Gudelj als Younes hadden negatieve/twijfelachtige scoutingsverslagen. Younes hebben ze één goede pot zien spelen op een jeugdtoernooi.

Dan heb je Heitinga gekocht terwijl de Boer (zegt hij zelf) wil dat zijn verdedigers snel zijn, Sanogo kan ik je alvast een oordeel over geven, hebben we het broertje van Gudelj en diens salaris erbij gekregen. Is Gudelj Messi? En blijken we wel erg veel voor Sinkgraven betaald te hebben.

Er is meer geld uitgegeven, ok. Maar er wordt nog steeds gegokt. Stijdende lijn? Nee..

21 november 2015 om 01:31

@louis

Gegokt? Ach als je 22 miljoen netto winst maakt, waarin zowel de transfers van Milik, Gudelj, Sinkgraven zitten en een eigen vermogen van dik 100 miljoen hebt, moet je dan zeuren over geld?

Uiteraard over de balk smijten hoeft niet, maar het is juist goed dat Overmars nu wel een keer een diepte investering doet, de financiële ruimte was er. Duarte was het voor een 5 miljoen minder niet, dan zie ik in Sinkgraven veel meer.

Gudelj en Younes doen het prima, bovendien het rapport Ling is niet helemaal volledig, had niet de beschikking over alle info. Met Heitinga erbij kun je toch als nog snelle verdedigers hebben? Dat is er toch ook? Soms is er wat anders gevraagd bv. ervaring, dat is er dan iig wel.

Ik snap niet dat men klaagt over het geld dat uitgegeven is, het was ruim binnen budget. Klaagde jij ook toen Overmars zuinig was op de centen? Als je wilt zeggen dat er beter gescout mag worden, ja eens, maar dat komt ook omdat het proces zo onduidelijk is, die ban wordt nu juist doorbroken.

20 november 2015 om 15:50

is = eens.

Degene die vroeg om duidelijkheid is weggewerkt. Degene die alle fouten gemaakt heeft (overmars) krijgt wel een tweede kans.

Welke waarschuwing heb je het over?

En Cruijf kan zelf echt totaal niet inschatten wat zijn beleid inhield?

20 november 2015 om 16:00

Vragen en het ook uitvoeren, daar zit een groot verschil in. Iedereen maakt fouten, alleen Overmars benut zijn tweede kans, Jonk blijft in de negeer modus.

Overmars kreeg een waarschuwing van het bestuur. Nee, daarvoor is Cruijff te weinig aanwezig geweest en komt zijn plan tekort. Hij heeft een superieur inzicht, maar je moet in de praktijk soms concessies doen. Ik mis dat realisme bij Cruijff daarbij draagt hij ook te weinig verantwoordelijkheid voor het eerste van Ajax omdat ook te kunnen voelen.

20 november 2015 om 16:05

Ja Jonk kreeg die tweede kans? Of werd hij al ontslagen voordat er aan duidelijkheid gewerkt werd?

Jij hebt daar inzage in?

Ik hoor namelijk zéér tegenstrijdige berichten vanuit twee kampen. Daarbij komen sommige argumenten van Jonk overdreven op mij over. En komen sommige argumenten vanuit de zittende mensen van Ajax over als onwaar.

Jij doet nu alsof je 100% weet hoe alles gegaan is? Vertel?

20 november 2015 om 16:08

Ja mijn inziens werd het rapport Ling, aanbeveling 5 opgevolgd waarin stond dat iedereen met elkaar moest praten, inclusief Jonk. Dat heeft men geprobeerd maar Jonk werkte weer tegen. Dat terwijl het al 1,5 jaar aan het sudderen is, dan moet je gewoon de impasse doorbreken en afscheid nemen.

Ik zeg nooit dat ik exact weet, mijn inziens zit het zo in elkaar.

20 november 2015 om 16:30

Waar heb je dat dan ingezien? Jij kijkt alleen naar de officiele communicatie van Ajax? Het verhaal van Jonk zelf neem jij daar totaal niet in mee?

21 november 2015 om 12:34

@louis

Staat in het rapport Ling en die aanbeveling geloof ik wel.

21 november 2015 om 13:23

@ afcanats

Die aanbeveling, prima. Maar wat is er daarna gebeurd? Ajax zegt dat ze duidelijkheid wilden en dat Jonk heeft geweigerd aan tafel te komen. Jonk zegt dat hij wilde praten over duidelijkheid.

Je weet dus helemaal niks.

Het doet mij als Ajacied pijn om te zeggen Frank maar het is 1 groot lulverhaal van jouw kant om de boel te sussen, gaat het op dit moment sportief goed met Ajax? Mwah we staan 1e met een mooi doelsaldo maar daartegenover staat ook de uitschakeling in de beker en de Aanstaande uitschakeling in de EL.

Frank valt in deze soap ook wel wat aan te rekenen, hij heeft ingestemd/ advies gegeven voor aankopen die achteraf gezien en bij sommige zelfs op voorhand die helemaal niets hebben toegevoegd! Ook het spel is in zeker de grote wedstrijden erg magertjes.

Arbeidsconflict ? Het is van het zogenaamde Technisch Hart een machtspelletje. Frank hangt hier weer lekker de schijnheilige uit.

We zullen zien waar dit gaat eindigen. Het publiek is verdeeld. De media, op de Toekomst en flink wat coryfeeën staan gelukkig achter Jonk en Cruyff.

Uiteindelijk verwacht ik dat het gehele zogenaamde Technisch Hart uit elkaar spat !

Koop anders nog een Sinkgraven

Uiteindelijk moeten alle neuzen de zelfde kant op staan. ;0))

Ik vind toch dat een hoop mensen zich beet laten nemen door de directie en in dit geval de Boer.

Als Cruijff zegt dat zijn plannen niet uitgevoerd worden, en de mensen die het zouden moeten uitvoeren zeggen dat ze het wel doen.. Wie zou er dan gelijk hebben?

Deze supporters laten zich verlakken en kiezen onlosmakelijk voor het beleid van voor de revolutie.

"iets wat dicht bij zijn plan staat"

De Boer bevestigt hiermee eigenlijk dus dat het plan Cruijff niet wordt uitgevoerd, het zit er immers "dichtbij". Dat laatste vind ik overigens ook niet eens het geval. Als je kijkt naar hoe de jeugd voetbalt en hoe het eerste elftal dat doet dan zie ik een wereld van verschil. Bij het eerste worden de spelers veel te veel instructies meegegeven en dat zie je terug in het spel. Het is allemaal heel dwangmatig, niemand durft enig risico te nemen in de passing en er is vrijwel nooit iemand in beweging (het spel is te statisch). Ik hoop echt dat hier in het restant van dit seizoen of volgend seizoen verandering in komt, maar daar heb ik nog weinig vertrouwen in.

Als ik naar het huidige Ajax 1 kijk zie ik niets terug van hetgeen Cruijff voor ogen heeft. Cruijff wil het publiek vermaken en speelt aantrekkelijk voetbal waarbij spelers de achterlijn mogen halen en een mannetje mogen passeren. Onder De Boer speelt Ajax al jarenlang saai en risicoloos voetbal.

Man heeft KK je moet m met rust laten sws momentreel , dat Jonk ontslagen word begrijp ik wel had ie maar op moeten komen dage

20 november 2015 om 17:17

Als jij al 2 jaar genegeerd wordt terwijl jij keer op keer gelijk blijkt te hebben? Mag je dan niet je punt maken als er niemand intern gehoor aan geeft? En hij heeft daarin misschien een fout gemaakt, maar Overmars nog veel meer. En die krijgt wel een tweede kans en Jonk niet?

Het bestuur en Ajax zegt nu opeens dat ze duidelijkheid willen. Daar wilde Jonk al de hele tijd over praten. Hij zegt zelf dat hij dat helemaal niet weigerde. Er worden dus vieze spelletjes gespeeld.

De man die Ajax het meest gegeven heeft (cruijf) is ziek en wordt hier gewoon in zijn gezicht gespuugd.

Ik had liever gehad dat de Boer oprot dan Cruijff. Echt zonde dat ze een van de grootste goden van Nederland zo makkelijk hebben laten gaan. Het wordt tijd dat het bestuur heel snel opstapt want net als Overmars zijn het allemaal zakkenvullers. Als hun portemonee snel gevuld is dan boeit het ze geen ene meter. De situatie met Wim Jonk is ook hopeloos en dan durft die de Boer nog te spreken dat het ontslag terecht is. Zelfs de Boer heeft niet eens het beste met Ajax voor. Ik hoop echt dat er snel een andere trainer komt liefst in de winterstop al. Het seizoen is toch al mislukt. En met deze halfwas zielige selectie kom je gewoon niet ver.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren