Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer adviseert: ‘Tadic is een jongen die daar voor kan zorgen in de punt’

Laatste update:

In de groepsfase van de Champions League posteerde Ajax-trainer Erik ten Hag Dusan Tadic tegen Bayern München als zogenaamde ‘valse spits’. Ronald de Boer adviseert de oefenmeester in gesprek met RTL Nieuws om de Serviër ook tegen Real Madrid in de punt van de aanval te posteren. De analist ziet ook graag David Neres terugkeren in de basiself van de Amsterdammers.

“Ik houd van diepgang in het spel. Tadic is een jongen die daar voor kan zorgen in de punt en hij is ook heel sterk met de bal aan zijn voeten”, aldus De Boer. Neres moet het dit seizoen meer dan geregeld stellen met een laats op de reservebank. “Neres zie ik het liefst als rechtsbuiten, maar daar hebben we Ziyech al staan, die het daar ook uitstekend doet. Bij Neres is het altijd nog de vraag of hij speelt, maar als hij speelt staat hij sowieso aan de linkerkant.”

“Ze moeten oppassen voor de opkomende backs van Real Madrid, op die manier creëren ze snel een kans”, waarschuwt de analist in aanloop naar de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League. “Ajax kan heel goed de bal terugveroveren, waardoor de tegenstander niet lekker aan de bal komt. Ze moeten morgen hun eigen spel gaan spelen en uitgaan van hun eigen kracht.”

Arnold Bruggink zegt in gesprek met het Algemeen Dagblad tegen Real Madrid een heel ander Ajax te verwachten ten opzichte van afgelopen zaterdag, toen er met 1-0 verloren werd van Heracles Almelo. “Het is ook niet makkelijk om je volledig te focussen op Heracles als Real Madrid een paar dagen later op je wacht”, zegt Bruggink, die het nog herkent uit zijn eigen voetballoopbaan. “Het klinkt misschien vreemd, maar je bent in je hoofd toch eerder bezig met de grotere wedstrijden.”

Bruggink verwacht dat de spelers een enorme drang zullen hebben zich te laten zien tegen Real Madrid. “Iedereen beseft dat ze er moeten staan. Ze spelen tegen een van de grootste clubs uit Europa, dus als spelers een mooie transfer willen verdienen, is een wedstrijd tegen Real Madrid de ultieme kans. Al zullen ze het wel als team moeten doen.”

Precies hetgeen waaraan Ajax in Almelo ten onder ging, zou nu weleens Real Madrid kunnen overkomen, denkt de analist van FOX Sports. “Je moet je ook afvragen hoeveel zin Real heeft in zo'n wedstrijd tegen Ajax. Laatst speelden ze nog tegen Barcelona en Atlético Madrid. Voor hen is een uitwedstrijd in Amsterdam hetzelfde als Ajax dat uitspeelt in Almelo.”

Ben jij het hiermee eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zie eerlijk gezegd liever Ziyech naar het middenveld gaan, ten koste van Donny, en Neres op zijn plek

12 februari 2019 om 17:11

Of ten koste van schone

12 februari 2019 om 17:20

Dat denk ik dus ook. Schone kan het niet belopen, of je moet hem tegenover Kroos wegzetten. Onana, Mazraoui De Ligt Magallan Tagliaficio, vd Beek Frenkie Blind, Neres Tadic Ziyech. Takkie vreet Vasquez op, de Ligt gaat het op fysiek winnen (al hoop ik dat Benzema niet meedoet), dan hoeven ze alleen nog Vinicius te ontregelen en dan gaan we gewoon een net resultaat neerzetten. Ik verwacht een minimale nederlaag.

12 februari 2019 om 17:44

Ga maar na. Wedstrijden zonder en met Schone. Wereld van verschil.

12 februari 2019 om 17:58

Ik zou niet verwachten dat Tagliafico Vazquez "opvreet". Tegen zowel Barcelona als Atletico Madrid was Vazquez een van de betere spelers op het veld en heeft het Alba en Lucas (twee betere spelers dan Tagliafico) knap lastig gemaakt.

Persoonlijk zou ik het ook wel overwegen om Tadic in de spits te zetten, maar ik denk dat dat tegen Real Madrid toch minder zal werken dan tegen Bayern München het geval was en ik denk dat het dan wel beter is om met Dolberg of Huntelaar in de spits te spelen.

Ook Neres moet gewoon altijd in de basis staan naar mijn mening. Hij is de enigste vleugelaanvaller van Ajax met diepgang, snelheid en rendement en dit seizoen moet hij het om onbegrijpelijke redenen doen met een rol als wisselspeler en ja, Ziyech doet het goed in zijn vrije rol vanaf rechts en ik ben ook erg blij met hem maar om eerlijk te zijn zie ik liever dat Ziyech de plek van van de Beek op het middenveld overneemt en dat Neres dan weer op zijn vertrouwelijke positie rechtsbuiten kan spelen.

Natuurlijk brengt Ziyech op het middenveld risico met zich mee, maar dat hoort erbij en zelf heb ik echt al veel langer het idee dat het middenveld van Ajax niet echt in balans is. Dat roep ik al sinds het seizoen onder Bosz en Schöne die werkt zich telkens weer terug in de basis, waarvoor hij zeker respect verdiend maar hij is in mijn ogen juist degene die niet voor de juiste balans op het middenveld en eigenlijk in het hele elftal zorgt.

Buiten zijn vrije trap en afstandsschoten heeft hij niet veel bijzonders en maakt niet uit wanneer of wie hem onder druk zet, het is altijd behoorlijk gevaarlijk als Schöne balverlies lijdt. Dus dan begrijp ik ook niet waarom ik regelmatig voorbijzie komen dat 'het gevaarlijk is om Ziyech op het middenveld te zetten, vanwege zijn risico in zijn spel' want ik weet zeker dat als je er echt gewoon een goede nummer 6 neerzet die ook als een soort stofzuiger fungeert, dat Ziyech op het middenveld beter rendeert (niet dat hij het slecht deed in de wedstrijden die hij als middenvelder speelde), maar het belangrijkste is dat ik denk dat heel het elftal dan beter in balans is en dat dat het voetbal van Ajax ook meer ten goede komt (niet dat het voetbal van Ajax dramatisch is, al kan het soms wel beter).

Voor de rest ben ik ook niet echt gecharmeerd van van de Beek. Werd jaren geleden omschreven als een enorm talent en hij werd samen met Nouri 'de Xavi en Iniesta' van Ajax genoemd: van de Beek in de rol van Xavi en Nouri in de rol van Iniesta, maar van de Beek heeft helemaal niets van hem en buiten zijn loop- en scorend vermogen heeft van de Beek ook echt gewoon niets aangezien hij het spel niet kan maken of wat dan ook.

Het liefst zie ik bij Ajax morgen (en eigenlijk de rest van het seizoen) het liefst deze opstelling (zie opstelling).

Onana
Mazraoui
de Ligt
Magallán
Tagliafico
F.de Jong
Blind
Ziyech
Neres
Dolberg
Tadic

Tadic wordt iets overschat in Nederland. Mag ik dat zeggen? Ja dat mag ik zeggen. Zijn top lag bij Southampton. Niet verkeerd uiteraard maar er wordt in Nederland weleens over Tadic gesproken alsof hij een voormalig Bayern speler is die Nederland en Ajax de zegening heeft gegeven van zijn aanwezigheid op onze velden. Tadic wordt gewoon helemaal fysiek gesloopt door een Varane of Ramos. Die komt daar niet zo makkelijk doorheen. Vanavond is alles iets fysieker en gaat alles iets sneller. Tegen een Bayern in crisis kon Ajax nog wel leuk voetballen. Maar in de huidige vorm van Real zie ik Ajax misschien 1 goal scoren met moeite tegen een Real dat er vast en zeker minstens 3 in zal schieten. Vooral tegen dit Ajax dat niet in de meest sterke vorm zit.

12 februari 2019 om 17:48

De eerste seizoenshelft was hij heel goed, na de winterstop is hij ver terug gezakt. Juist van hem, Blind en Ziyech verwacht je dat ze de ploeg op sleeptouw nemen, daarvoor zijn ze ook gehaald (ex ziyech uiteraard), en dat gebeurt niet.

12 februari 2019 om 19:24

Dat mag je zeker zeggen, maar ondertussen heeft er 5 goals in liggen in zijn debuutseizoen in de CL, met daarbij nog 2 assists. We zullen morgen zien hoe hij het tegen de echte grote jongens doet!

Onvoorstelbaar hoe de waan regeert bij de meeste mensen hier op VZ. Ajax heeft een prima elftal. Loopt nu even niet lekker maar dat kan zo weer omslaan en dan zijn ze weer fantastisch ( volgens de kenners)

12 februari 2019 om 18:48

Het merendeel van de publieke opinie en de achterban leeft in de waan van de dag. Twee maanden geleden was Ten Hag een geweldige trainer, was Ziyech briljant, kon Ajax Real Madrid verslaan en leverde PSV zogenaamd een enorme wanprestatie in Europa.

Nu ineens krijgen Ten Hag en Ziyech weer veel kritiek, is Real Madrid ineens weer een bijna onmogelijke opgave en niemand heeft het nog over de prestaties van PSV nu ze toch wel weer kampioen 'dreigen' te worden.

Ajax heeft kwalitatief een hele goede ploeg voor Nederlandse begrippen, maar kunnen eigenlijk maar op 1 manier spelen en ze zijn gewoon niet van het niveau wereldtop, ook al willen sommigen dat schijnbaar niet inzien. Men vind het maar al te makkelijk om de prestaties van PSV aan te kaarten, maar als iemand dan met het feit komt dat Benfica en Bayern hopeloos uit vorm waren, is het forum opeens te klein.

12 februari 2019 om 22:02

Waan van de dag?
Inmiddels 5 wedstrijden achter de rug, waarvan 3 pure bagger. En ipv vooruitgang lijkt het erger en erger te worden. Van de ploeg voor de winterstop is niets over en dan komt de trainer met fantastische wissels. Want ja Labyad inbrengen voor zijn vrije trap is natuurlijk super als je de gehele wedstrijd diepgang mist. Ik zou dit geen waan van de dag willen noemen. Heeft nog vrij lang geduurt voordat onder supporters de negetieve tendens dokr kwam.

We weten dat Ronald de Boer daar van houdt. Maar lijkt me niet wijs om zo tegen Real aan te treden.

Ik denk persoonlijk niet dat Tadic in de spits iets is wat zal werken tegen Real. Het werkte tegen Bayern, omdat zij vaak zonder verdedigende middenvelder spelen en relatief statische centrumverdedigers hebben.

Real daarentegen speelt altijd met Casemiro of Llorente als middenvelder voor de verdediging, daarnaast zijn er Varane en Ramos die met hun snelheid gemakkelijk hoger op het veld kunnen doordekken als Tadic inzakt.

Essentieel voor een eventueel succes van Ajax zal Neres zijn, zonder zijn diepgang is Ajax zo goed als kansloos.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren