Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Davy Pröpper: ‘Ik ben totaal niet met Ajax bezig op dit moment’

Laatste update:

The Argus wist vorige week te melden dat Ajax erover nadenkt om bij Brighton & Hove Albion een bod uit te brengen op Davy Pröpper. De 27-jarige middenvelder bereidt zich momenteel met Oranje in Portugal voor op de finaleronde van de Nations League en wordt daar door Veronica Inside gevraagd naar de vermeende belangstelling van de Amsterdammers. Pröpper benadrukt dat hij momenteel ‘niet bezig’ is met Ajax.

“Geruchten, ja. Er zijn zoveel geruchten in het voetbal. Ik ben totaal niet met Ajax bezig op dit moment. Als het concreet wordt, kan ik erover nadenken. Nu ben ik vol hier mee bezig en wat er na of in de vakantie gebeurt, zien we dan wel”, stelt Pröpper, die volgens de berichten in Engeland bij Ajax de opvolger moet worden van Frenkie de Jong. De middenvelder zou in Amsterdam eventueel ploeggenoot worden van Donny van de Beek, over wie hij zich lovend uitlaat.

“Van de Beek speelt net op een andere positie, maar hij heeft een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Het is mooi om die concurrentiestrijd aan te gaan”, antwoordt de middenvelder als er gevraagd wordt naar de concurrentie bij Oranje. “Het vertrouwen zit goed, ik heb ook een goed seizoen gedraaid. Ook bij het Nederlands elftal hebben we een mooie groep, die proberen we zoveel mogelijk bij elkaar te houden.”

Pröpper is tevens onder de indruk van het Champions League-avontuur van Ajax. “Het was mooi om te zien dat ze zover kwamen. Uiteindelijk is er misschien een lichte teleurstelling, maar ze mogen trots zijn op wat ze hebben laten zien. Zij komen hier met heel veel vertrouwen, dat is alleen maar goed voor Oranje”, zegt de veertienvoudig international van Oranje. Pröpper verruilde PSV in de zomer van 2017 voor Brighton & Hove Albion. Waar hij in Eindhoven om de titel speelde, is dat in Engeland anders.

“Het is een andere competitie, een andere stijl van voetbal. Het is goed voor mijn ontwikkeling om dit ook te hebben meegemaakt”, vertelt Pröpper. Hij signaleert dat de perceptie van het Nederlands voetbal in Engeland veranderd is. “Toen ik er kwam, leefde een beetje het idee dat de Nederlandse competitie niks was. Na de groei van Oranje en de goede prestaties in de Champions League, is er wel wat bewondering uitgesproken richting het Nederlands voetbal.”

Zie jij Davy Pröpper komende zomer naar Ajax verkassen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Snap ook niet waarom hij naar Ajax zou willen. Voor hem een volledige deklassering van zijn carriere. Ik zie hem eerder naar Spurs of Everton vertrekken.

3 juni 2019 om 14:40

Ok lothar. Propper gaat naar spurs om het middenveld bij de hand te nemen.

3 juni 2019 om 14:41

Spurs gaat Pröpper niet halen natuurlijk.

en op een Tadic salaris Champions League spelen is zo vervelend niet, denk ik.

3 juni 2019 om 15:49

laten we er vanuit gaan dat Ajax de groepsfase haalt en wellicht 1 ronde verder komt aangezien ze in pot 2 zitten. Dan speel je dus in de poulfase 4 topwedstrijden en 2 topwedstrijden in de 8e finale.

In de BPL speel je tegen Man U, Man City, Chelsea, Arsenal, Liverpool en Spurs al 12 topwedstrijden. Daarnaast krijg je goed betaald. Propper is al kampioen van Nederland dus daar ligt geen uitdaging

3 juni 2019 om 16:15

Glory,

Het europese seizoen begint net als ieder jaar gewoon bij de voorrondes hoor. Zoals ajax dit jaar Europees speelde tegen Sturm Graz, Luik en Kiev. Dit jaar dan hopelijk voor ajax maar 2 voorrondes en dan de groepsfase. Maar toch zijn dat al wel wedstrijden om de knaken.

3 juni 2019 om 16:15

Tja, maar met Ajax kun je een poging wagen weer te verrassen in de CL, en kampioen worden in de Eredivisie is leuker dan helemaal geen kampioen worden. En als Ajax weet te verrassen kan hij op z'n 28ste toch nog een mooie stap maken. Bij Brighton val je toch minder snel op.

Maar goed, uiteraard is voor beide opties wat te zeggen.

3 juni 2019 om 16:18

@elninoo

Ik spreek ook over topwedstrijden. Uit poule 1 en Poule 3 komen top teams en uit poule 4 een mindere god. Dat is dus ook geen topwedstrijd. Dus vandaar dat 4 vd 6 topwedstrijden zijn. de kwalificatie zijn ook geen wedstrijden tegen top tegenstanders....

3 juni 2019 om 16:25

@glory

Als je alleen het aantal topwedstrijden turft, dan zit je bij Brighton misschien (!) net iets beter.

Alleen, je speelt dan bij Brighton. Bij de ploeg die bijna al die topwedstrijden verliest. Het gaat niet alleen om aanwezigheid op het veld, toch? Bij Ajax hoor je bij de ploeg die een kans heeft om die topwedstrijden te winnen en rondes verder te komen. Daar speel je de wedstrijden waar het publiek op zit te wachten. In plaats van dat je kanonnenvoer bent. Dus als je naar het sportieve kijkt, en verder kijkt dan alleen op het veld staan als je een topploeg op bezoek krijgt, dan moet je natuurlijk gewoon bij Ajax zijn.

3 juni 2019 om 17:37

Hij is al kampioen geworden in de eredivisie dus het lijkt me niet dat hij het daar perse voor moet doen..

3 juni 2019 om 19:53

@gloryUnited

Topwedstrijden, dat is toch niet de enige factor waar je aan moet denken? Ajax zit op dit moment gigantisch in de lift en heeft een kapitaal om te besteden aan transfers. De afgelopen CL campagne heeft ervoor gezorgd dat Ajax weer op de (Europese) kaart staat. Draai als speler één top seizoen bij Ajax en je hebt een heel rijtje clubs voor het uitkiezen. Zelfs Tadic kan na dit seizoen, op z’n oude dag, waarschijnlijk nog een toptransfer maken. Dat was juist een speler waarvan iedereen dacht dat die 0,0 restwaarde meer had. Daarnaast is het voor voetballers, denk ik maar hoor, ook best belangrijk hoe een club voetbalt. Wat voor speelstijl ze hanteren. Een speler als Pröpper is vrij technisch, heeft een goede pass en weet wat hij in balbezit met de bal moet doen. Bij Ajax kan hij een van de uitblinker worden.

Concluderend: topwedstrijden spelen, dat is niet de enige factor waar spelers aan denken, lijkt mij.

3 juni 2019 om 20:02

Glory,

Ik weet niet of je de sfeer hebt geproefd in alle thuiswedstrijden van Ajax in Europa maar dat is als voetballer echt wel bijzonder om mee te maken. Ik heb in groot Brittannië 46 clubs bezocht in mijn leven maar daar gaat het er niet zo aan toe als bij Ajax in Europa. Ik denk dat we beiden een andere perceptie hebben van topwedstrijden. Als manchester united op bezoek komt bij brighton is dat normaal, die komen ieder jaar want die spelen immers in dezelfde competitie. Maar een Madrid of Barcelona zul je nooit tegenkomen. Niet dat je dat als brighton moet willen maar spelen bij beiden clubs heeft gewoon zowel voor als nadelen. Overigens tref je als nummer 4 niet altijd een mindere God. Vraag dat maar aan PSV. Ajax heeft vaak genoeg lotingen gehad waar het als nummer 4 een zware tegenstander trof. Ook kun je in de kwalificatie al best goede teams loten. Maar het is maar net hoe je dat bekijkt. Voor de spelers van Ajax was het dit jaar Europees gezien op de laatste wedstrijd na iedere keer een feestje om daar deel van uit te mogen maken. Natuurlijk is dat ook niet vanzelfsprekend. Het is maar hoe je het bekijkt.

Maar het is ook niet ondenkbaar dat Ajax de championsleague niet haalt en er in de voorronde uitgaat. Dan heb je zelfs helemaal geen championsleague.

3 juni 2019 om 20:28

@tilburg013, als dat een argument is, waar zou je dan uberhaupt nog voor voetballen, behalve het geld, op moment dat je al eens een prijs gewonnen hebt? Kul.

3 juni 2019 om 14:41

Spurs? Leuke speler, zeker voor Ajax, maar lijkt mij sterk dat Pröpper daar in beeld zal zijn. Zie hen dan juist eerder een middenvelder bij Ajax weg plukken. Maar over het algemeen betwijfel ik of hij nu al terug zou willen naar Ajax, ongeacht het mooie seizoen dat ze hebben gehad.

3 juni 2019 om 14:41

Haha naar Spurs of Everton ? Als ballen jongen ?

3 juni 2019 om 14:42

Deklassering? Ajax speelt om de titel en beker. Elk jaar Europees en wellicht kan het vaker voorkomen dat de groepsfase word overleefd. Op sportief gebied is het dan alleen maar een vooruitgang. Financieel gezien zou het wel een stap terug zijn.

3 juni 2019 om 14:48

Nou op sportief gebied is het echt geen vooruitgang hoor. Dit Europees avontuur is tot nu toe nog een incident en normaliter vliegt Ajax er in de poulefase al uit (als je de laatste 15 jaar bekijkt). Dan zou ik toch liever in de premier league spelen, dan in de eredivisie hoor. Heb je garantie op wedstrijden met topclubs en over de gehele linie is het niveau er ook hoger. Ik zou als ik hem was mikken op een volgende stap in Engeland.

3 juni 2019 om 14:54

Ik ben het eens met kleinegeneraal. Het niveau in Nederland is echt matig. Sportief een vooruitgang? In Engeland speel je elke keer tegen toppers in Nederland 6 keer. De rest speel je op 70%. Als je ambitie hebt ga je niet terug naar de eredivisie.

3 juni 2019 om 14:59

Als ik moet kiezen tussen brighton en Ajax met behoud van salaris, dan ga ik naar Ajax. De stap van ajax naar top is makkelijker dan met brighton. Ajax speelt cl. Ik ben kritisch op de Nederlandse competitie maar hier ben ik het niet met jou eens

3 juni 2019 om 15:03

Brighton dat premier league speelt is eerder een incident dan ajax europees goed presteert

3 juni 2019 om 15:06

Hij kan wel mikken op een volgende stap, maar zitten er wel grote clubs in Engeland te wachten op propper? Technisch vaardige middenvelder, maar het is geen Silva, Eriksen of De Bruyne met exceptionele kwaliteiten. Makkelijk gezegd dat hij moet mikken op een volgende stap in Engeland, maar het is niet zo dat een Spurs op hem zit te wachten. Daarnaast hoef je Ajax geen stap vooruit te vinden tov Brighton mbt de competitie, maar een voetballer als propper kan bij Ajax liever voor een vergelijkbaar salaris "lekker voetballen" dan dat hij krachtvoetbal moet spelen bij een club als Brighton. Precies de reden dat Tadic terug kwam. Liever 34 wedstrijden veel de bal hebben en veel wedstrijden winnen dan 38 wedstrijden weinig de bal hebben, veel rennen en sleuren en uiteindelijk veel wedstrijden verliezen. Bij Ajax zal een voetballer als propper meer genieten van het spelletje dan bij Brighton en als dat kan voor een vergelijkbaar salaris met eventuele topwedstrijden in de CL en/of EL, waarom niet?

3 juni 2019 om 15:17

@bochherief

Brighton speelt elk seizoen twee keer tegen Chelsea, Tottenam, City, Liverpool en United. dat zijn 10 topwedstrijden van CL niveau en dan tel ik een Arsenal bv niet eens mee. als Propper zich in een paar van die wedstrijden weet te onderscheiden dan kan hij echt wel een stap omhoog maken. bij Ajax moet je afwachten of ze uberhaupt meer als 6 wedstrijden CL gaan spelen. ik zou daarom eerder bij Brighton blijven als hij een stap omhoog wil maken

3 juni 2019 om 15:26

Welke speler is van brighton naar Europese top gegaan? Vergelijk dat met Ajax spelers en je hebt je antwoord. In een slecht team is het moeilijker voetballen

3 juni 2019 om 15:27

Japie,
het is zelfs nog maar de vraag of ze dat halen. Kwalificatie is elk jaar maar weer de vraag kijkend naar de vroegere resultaten.
Bochherief,
Wijnaldum is van een degradant naar de CL winnaar gegaan? Waarom zou het dan bij een hoger geklasseerde ploeg niet lukken?

3 juni 2019 om 15:40

Lekker spelen tegen degradatie of middenmoot wat nooit een prijs oplevert? Noem je dat een sportieve vooruitgang ten opzichte van spelen om prijzen en in de CL? Vreemd...

3 juni 2019 om 15:40

Ach ja ja de Premier league adepten roeren zich weer.
Sorry maar als ik niet meer betaald krijg speel ik liever bij ajax, elk jaar europees voetbal en om het kampioenschap dan strijdend tegen degradatie bij Brighton.
Dat is toch ook een club in de marge man. Als je nou bij een steady everton zou spelen kun je genieten van de PL. Maar bij Brighton zit je met samengeknepen billetjes het hele seizoen achteruit te lopen. Dan 10x liever ajax.

OT: Ajax kan beter Donny een miljoen erbij geven en verleiden tot 2 jaar extra, vind ik. Nu al beter dan Propper en een echte Ajacied.

3 juni 2019 om 15:43

Klopt maar uitzondering en regel.

3 juni 2019 om 15:47

@clarkkent2

ik zou toch liever tegen clubs als Chelsea, Liverpool, City, Everton, Leicester etc. voetballen dan tegen PSV Groningen, AZ en FC Emmen bv

3 juni 2019 om 15:51

@bochherief

Jij zou ajax kiezen boven Brighton maar zou je ook Ajax kiezen als leicester, Wolves of everton zich meldt? Ik niet hoor. Engeland is het voetbalwalhallah waarbij je gegarandeerd 12 topwedstrijden speelt.

3 juni 2019 om 15:52

@zytto34

Oftewel Tadic houdt niet van uitdagingen en kiest liever de makkelijke manier.

3 juni 2019 om 15:57

Precies was totaal geen uitdaging voor Tadic om de nationale dubbel te pakken, de CL te halen, in de CL te overwinteren, Real Madrid weg te spelen en Juventus uit te schakelen. Stel je voor als hij voor de uitdaging ging.

3 juni 2019 om 16:08

Het is vooral een vooruitgang als je prijzen wilt winnen.
Of het sportief een voortuitgang is valt te bezien.
Je speelt met Ajax Europees voetbal, maar je kan er niet van uit gaan dat elk seizoen zo gaat als het vorige. Daar staat tegenover dat je in de Eredivisie moet spelen in plaats van de premier league, dat is sportief natuurlijk geen vooruitgang.

3 juni 2019 om 16:08

@zytto34
' Liever 34 wedstrijden veel de bal hebben en veel wedstrijden winnen dan 38 wedstrijden weinig de bal hebben, veel rennen en sleuren en uiteindelijk veel wedstrijden verliezen.'

Dit is wat jij zegt. Jij doet het lijken alsof Tadic liever op zijn gemak wedstrijden wint dan dat hij moet knokken voor de bal.

Daarnaast is Ajax aan haar stand verplicht kampioen te worden. Zeker als je voor Blind en Tadic meer hebt betaald dan de bergoting van 15 vd 18 clubs uit de eredivisie.
de begrotingen van Vvv, de graafschap, Excelsior en Emmen bij elkaar zijn net zo veel als de transfers van Blind en Tadic. Daarnaast heeft ajax over het hele seizoen 51 miljoen uitgegeven. Dat is gelijk aan de begroting van bovengenoemde clubs heracles en Willem 2. Enorme uitdaging ja om kampioen te worden in Nederland...

Waarschijnlijk kwam Tadic niet met de gedachte bij ajax om de halve finale van de CL te halen en zag hij dat dus niet als uitdaging in de zomer van 2018. Achteraf was de CL een enorme prestatie natuurlijk.

Maar zoals jij het brengt zeg je eigenlijk dat tadic een stap terug deed zodat hij meer kan chillen en op 70 wedstrijden kan winnen in plaats van strijden voor elke bal.

3 juni 2019 om 16:11

Met de wetenschap dat ze in het verleden hun hand op de knip hielden en nu niet meer. CL halen moet ook goed te doen zijn als je de mogelijke tegenstanders ziet.

3 juni 2019 om 16:13

Het winnen van prijzen is iets anders dan de sportieve voortuitgang toch?

Een speler die van AZ naar FC Valetta (wordt altijd kampioen van Malta) zou gaan zien we ook niet als een sportieve vooruitgang toch? Je speelt dan zelfs in de voorronde van de Championsleague, dat gaat met AZ ook niet snel gebeuren.

3 juni 2019 om 16:27

@kleinegeneraal

Je hebt een garantie op wedstrijden Tegen topclubs. Die je dan bijna allemaal verliest. Het is maar wat je een sportieve uitdaging vindt. Op het veld staan tegen topspelers die van je winnen, of horen bij een ploeg die vecht om de prijzen.

3 juni 2019 om 17:43

@gloryunited Zo probeerde ik het anders niet te brengen, maar ik denk dat veel voetballers gewoon lekker voetballen bij Ajax of Benfica met Europese topwedstrijden boven degradatievoetbal in Engeland verkiezen. Zeker een technische speler als Tadic. Uiteindelijk haal je daar als voetballer vaak meer plezier uit dan dan massaal verdedigen in de PL in je eigen 16 bij kleine clubs. @London Calling verschil is wel dat je bij az uiteindelijk een grotere kans op Europees voetbal hebt, eerder de kans hebt om je in de schijnwerpers te spelen bij topclubs en meer betaald krijgt. Het is niet zo dat je bij Brighton veel meer betaald krijgt, kans op Europees voetbal is vele malen kleiner en bij Ajax sta je eerder in de schijnwerpers als je het goed doet. Dan vind ik az-celtic een betere vergelijking dan een nietszeggende club uit Malta.

3 juni 2019 om 17:44

groningen-celtic*, want az is gewoon degelijke subtopper terwijl brighton dat niet is.

3 juni 2019 om 18:10

@japie krekel, Brighton speelt niet elk seizoen die topwedstrijden. Sterker nog, van de laatste 36 seizoenen hebben ze er maar 2 in de premier League gespeeld. Dus waar heb je het over. Lekker elke wedstrijd verliezen tot je weer terug mag naar de championship. Wat een feest

3 juni 2019 om 19:03

@zytto34

Oke dan heb ik je verkeerd begrepen. Ik denk dat veel spelers uiteindelijk broodvoetballers zijn. Leuke competitie is mooi meegenomen maar geld speelt een rol. Tadic kreeg een mooie aanbieding maar niet iedereen kan zoiets krijgen

3 juni 2019 om 19:39

Ik kijk elk weekend de wedstrijden van de PL live en het niveau is echt niet zo hoog qua voetbal, qua inzet en passie misschien en daarom is het voor de neutrale kijker leuk maar buiten MC en Liverpool dit seizoen, is er niet heel veel kwaliteit

3 juni 2019 om 14:43

Hij zegt helemaal niet dat hij niet naar Ajax zou willen. Daarnaast is een club die mogelijk Champions League speelt nooit een deklassering van je carriere. Lijkt me ook niet handig om vlak voor het EK een overstap te maken naar een club waar je mogelijk niet gaat spelen zoals Spurs of Everton.

3 juni 2019 om 14:46

"snap ook niet waarom hij naar Ajax zou willen. Voor hem een volledige deklassering van zijn carriere. Ik zie hem eerder naar Spurs of Everton vertrekken."

Als je een paar jaar geleden als 27-jarige speler een stap maakte van de Premier League naar de eredivisie, dan betekende dat dat je gefaald had. Maar nu... Van een Engelse degradatiekandidaat naar een CL-halve finalist, dat is toch niet zo'n slechte stap?

3 juni 2019 om 14:56

1 keer de halve finale van de cl in 20 jaar. Is dat een goede reden om heen te gaan? Nee. Dan kan je net zo goed zeggen ga naar rode ster ze hebben 1 keer de CL gewonnen. Als je het in die context zet klinkt het goed maar dat is precies hetzelfde wat ik hierboven neer heb gezet.

3 juni 2019 om 15:23

Het is wel wat anders of je dit jaar in de halve finale staat of dat je nu nog moet komen op basis van een Europa Cup in 1990 (Rode Ster) of halve finale plek in 2002 (Leeds) natuurlijk. Ajax heeft met een EL finale in 2017 en CL halve finale in 2019 gewoon weer veel aanzien gekregen in het buitenland. En ja misschien gingen daar 10 magere jaren aan vooraf, maar wat maakt dat uit? Als Ajax zijnde kun je op de afgelopen 3 jaar weer een tijdje teren bij voetballers als Tadic en talenten als Neres die dit soort mooie wedstrijden willen voetballen en zien dat dat bij Ajax kan.

3 juni 2019 om 15:39

Als je realistisch bent gaat Ajax deze prestatie niet nog een keer halen de komende 5 tot 10 jaar. Dat weten die voetballers ook wel.

3 juni 2019 om 15:53

Halve finale CL niet zo gauw meer inderdaad, maar een overwintering in de CL of paar rondes verder komen in de EL kan best wel vaker gebeuren als het niet extreem tegen zit qua loting. Het is niet zo dat een voetballer als propper alleen wil komen als ze de halve finale CL weer halen. Ik denk dat hij een kwartfinale EL tegen Schalke of 1/8ste finale tegen Madrid ook al prachtig vind.

3 juni 2019 om 16:13

Twee jaar geleden finale EL. Het is toch veel mooier om voor de titel te spelen als tegen degradatie. Dat met behoud van salaris.. En de mogelijkheid om je in de kijker te spelen...

3 juni 2019 om 16:15

"als je realistisch bent gaat Ajax deze prestatie niet nog een keer halen de komende 5 tot 10 jaar. Dat weten die voetballers ook wel."

Nee, dat geloof ik ook niet. Maar toch, Ajax zal nu niet veel moeite meer hebben om Propper's salaris bij Brighton te matchen en als je dan degradatievoetbal in kunt ruilen voor spelen om de prijzen en wellicht in elk geval weer leuk meedoen in de poulefase van de Cl...

3 juni 2019 om 16:15

of gewoon een reguliere competitie wedstrijd tegen City en Liverpool...

3 juni 2019 om 16:30

@arsenal

is het dan zo mooi om altijd bij de verliezende partij te horen? Hij speelt nu al even in Engeland dus dat kent hij nu ook wel.

Dus wat heb je liever? Weer een seizoen vooral verliezen, maar wel 10 keer een topploeg treffen (die meestal van je wint)?

Of om het kampioenschap spelen en strijden om Europees succes? Ik snap echt niet waarom het eerste zo interessant zou zijn. Ja, voor een speler van Ajax of PSV die nog nooit in de PL heeft gespeeld misschien. Maar voor Propper is dat al oud nieuws.

3 juni 2019 om 16:38

En 2 jaar terug nog EL finalist, Ajax haakt enigszins weer aan met het hogere niveau

3 juni 2019 om 16:52

"of gewoon een reguliere competitie wedstrijd tegen City en Liverpool..."

Dat je in de competitie tegen zulke clubs speelt is natuurlijk prachtig en absoluut iets wat de Premier League altijd als pluspunt zal hebben.

Maar Propper heeft inmiddels tegen al die clubs al minstens vier keer gespeeld en er meestal (flink) van verloren. Kan me voorstellen dat het dan toch wel een keer z'n glans verliest.

3 juni 2019 om 14:47

Wie had gedacht dat Wijnaldum zich bij Liverpool in de basis zou spelen nadat hij met Newcastle was gedegradeerd??

3 juni 2019 om 14:47

Om maar even een vergelijking te trekken...

3 juni 2019 om 16:31

Ik begrijp dat er interesse is van Engelse topclubs in Propper?

Of sla je stiekem een slag in de lucht met een speler die niets met Propper te maken heeft?

3 juni 2019 om 15:08

@mannschaft88: Lekker provocerend bezig. Natuurlijk is de PL sterker dan de Eredivisie, maar een volledige declassering is echt onterecht. Spurs of Everton gaan hem niet aantrekken gok ik, dus zal hij eerder met Brighton in de PL moeten knokken. Je tegenstanders zijn natuurlijk beter, maar Ajax is al club wel vele malen beter dan Brighton en doet ook elk jaar mee voor de prijzen, wat met Brighton nooit zal zijn in de PL. Je ziet nu hoe een Tadic van een Southampton (een stuk beter dan Brighton) nu via Ajax overal heen zou kunnen (zal niet gebeuren denk ik, maar kan wel).

Je kan ook gewoon netjes aangeven dat je denkt dat hij liever in een sterke competitie wil blijven spelen, zonder de enorme provocatie met je volledige declassering.

3 juni 2019 om 15:22

Overal heen zou kunnen is ook zwaar overdreven. Is het leuk dan als je veel wedstrijden wint met 6-0 van een camping elftal? Nee dat is ook niks. Dan speel je liever elke wedstrijd op 100% tegen de toppers.

3 juni 2019 om 16:00

Dat zou ook zeker een goede overweging van hem kunnen zijn. Camping elftal is ook zwaar overdreven om maar in jouw termen te blijven, maar dat de tegenstanders van Ajax voor het gros van minder kwaliteit zijn dan in de PL staat natuurlijk vast.

Onderin blijven hangen in een competitie (welke dan ook) is ook niet alles, dat is best zwaar. Nogmaals, ik kan het me voorstellen dat hij het wel doet, maar ook als hij het niet doet en blijft zitten.

3 juni 2019 om 21:17

Deklassering van zijn carriere? Daar zal Tadic anders over denken.

Onwijs goede voetballer en ik denk dat Ajax in z'n handen mag knijpen met Propper erbij. Verwacht echter dat hij in de premier league een stap omhoog zal gaan maken. Bij PSV heeft hij een aantal goede jaren gehad en zou voor hem gek zijn om nu weer terug te gaan naar de Eredivisie. Het liefst zou ik hem zien bij een Bundesliga subtopper. Mocht hij toch naar Ajax gaan is het denk ik de vervanger van Schone.

Een speler van een engelse degradatiekandidaat? Laat hem daar maar lekker zitten. Dit soort middelmaat kan wel vanuit de jeugd.

3 juni 2019 om 15:10

Je bedoelt zoals Tadic van Southampton kwam?

3 juni 2019 om 16:56

Nee. Ik bedoel Propper.

Hij is alleen haalbaar als Ajax bereid is om hem een Engels salaris te geven (wat ze ook bij Tadic en Blind hebben gedaan) hij gaat echt niks inleveren

3 juni 2019 om 15:29

Vind hem alleen niet in de categorie Blind of Tadic horen. Zou zijn komst toejuichten, maar niet tegen een transfersom van 15/20+ en een vergelijkbaar salaris als Blind en Tadic. Voor een mooi bedrag zou dit wel een uitstekende controleur zijn voor de komende jaren. Een goede opvolger van Schone, die voetballend zeer sterk is en zich fysiek heeft ontwikkelt.

3 juni 2019 om 19:35

Wat maakt Pröpper niet van de categorie Tadic? Tadic speelde hoogsten een paar jaar in een team dat wat hoger eindigde dan Pröpper doet. Je noemt nu alleen Tadic omdat het goed uitpakte. Tadic heeft iets meer ervaring in Engeland, maar verder verschilt het weinig.

Heb ik liever iemand uit de jeugd van Ajax dan deze speler. Pröpper komt te kort in een team dat altijd kampioen moet worden. Hij doet alles in één tempo.

3 juni 2019 om 15:16

Wie wil je op dit moment dan vanuit de jeugd door laten stromen?

3 juni 2019 om 22:11

Ja klopt hij was namelijk ook altijd te kort voor PSV toen we kampioen werden.😉

Ik denk dat Pröpper liever om de prijzen speelt dan in de kelder van de PL. Enige reden om daar heen te gaan is het salaris en dat kan Ajax op dit moment ook betalen. Al vraag ik me af of Pröpper een afkoopsom van 15 tot 20mln waard is.

Pröpper is gewoon een goede middenvelder die het bij Vitesse en PSV goed heeft gedaan, terwijl hij zich nu de afgelopen twee seizoenen erg goed staande heeft gehouden met Brighton & Hove Albion in de Premier League, maar ik verwacht eigenlijk niet dat Pröpper aankomend seizoen voor Ajax zal spelen.

Zelf denk ik dat een middenveld met van de Beek (rechts), Marin (centraal) en dan (misschien) Ødegaard een prima middenveld voor Ajax is en dan heb je daarachter nog de beschikking over Mazraoui, Blind, Labyad, Schöne, Lang, Ekkelenkamp en Gravenberch die als middenvelders spelen of kunnen spelen en dat zijn in mijn ogen opties genoeg.

Naast de Jong verwacht ik dat de Ligt en Ziyech ook zullen vertrekken bij Ajax en ook zou ik proberen om (verhuurde) spelers als Kristensen, Sinkgraven, Eiting, Lamprou, Varela (gehuurd van Benfica), Černý, van Leer en Siem de Jong proberen te verkopen en dan hoop ik voor aankomend seizoen op ongeveer zo'n selectie:

GK: André Onana - Kjell Scherpen - Dominik Kotarski.
RV: Noussair Mazraoui - Joël Veltman - Sergino Dest.
CV: Timothy Fosu Mensah - Lisandro Magallán - Perr Schuurs - Daley Blind - Kik Pierie.
LV: Nicolás Tagliafico - Lisandro Martinez.
CM: Răzvan Marin - Lasse Schöne - Jurgen Ekkelenkamp - Ryan Gravenberch.
AM: Martin Ødegaard - Donny van de Beek - Ianis Hagi - Zakaria Labyad.
RB: David Neres - Quincy Promes.
CA: Klaas Jan Huntelaar - Kasper Dolberg - Lacina Traoré - Danilo Pereira.
LB: Dušan Tadić - Hassane Bandé.

Dan heb je best wel veel mogelijkheden om met bepaalde spelers te schuiven, zoals Mazraoui en Blind die op het middenveld kunnen spelen, Veltman en Martinez die centraal kunnen spelen, Marin en Ekkelenkamp die ook wat aanvallender kunnen spelen, van de Beek die controlerend kan spelen, Ødegaard, Hagi en Labyad die in een vrije rol vanaf de vleugels kunnen spelen, Neres en Promes die op beide flanken kunnen spelen, Promes en Tadic die als valse spits kunnen spelen en Danilo die ook als vleugelaanvaller zou kunnen spelen.

Indien de Ligt vertrekt, moet er in mijn ogen sowieso een centrale verdediger bij. Fosu Mensah zie ik al langere tijd graag komen: komt uit de jeugd van Ajax en ik vind hem gewoon een goede speler. Daarbij is hij pas 21-jaar en de afgelopen twee seizoenen is hij door Manchester United verhuurd geweest aan Crystal Palace en Fulham en ik weet dat er weer reacties zullen komen dat Fosu Mensah bij beide clubs geen vaste basisspeler was en dus niet goed genoeg voor Ajax zal zijn, maar Milik was als huurspeler bij FC Augsburg ook wisselspeler en was een succes voor Ajax, Berghuis was wisselspeler bij Watford en is inmiddels al een paar seizoenen een waardevolle speler voor Feyenoord, Bruma en van Ginkel waren wisselspelers bij de clubs waaraan ze verhuurd werden maar waren belangrijke spelers voor PSV en nou wil ik niet zeggen dat Fosu Mensah dan een succes voor Ajax zal worden, maar dan nog denk ik dat hij een goede aanwinst zal zijn.

Verder hoop ik dat Ajax Promes binnenhaalt. Ook Promes komt natuurlijk uit de jeugd van Ajax en schijnbaar heeft Promes aangegeven dat hij niet meer als 'wingback' bij Sevilla wilt spelen, maar gewoon als een echte vleugelaanvaller en hij heeft al vaker aangegeven dat hij bij Go Ahead Eagles zeer goed kon samenwerken met ten Hag, dus wie weet?.

Onana
Mazraoui
Fosu Mensah
Blind
Tagliafico
van de Beek
Marin
Ødegaard
Promes
Tadic
Neres
3 juni 2019 om 15:54

En dan promes achter Neres gebruiken? Dat wil hij natuurlijk never nooit.

3 juni 2019 om 16:15

Waarschijnlijk zie je mijn opstelling niet op de mobiele app, maar in mijn opstelling heb ik Promes op rechtsbuiten staan, Tadic in de spits en Neres als linksbuiten. Dus de CL-variant van Ajax alleen dan zonder Ziyech maar met Promes. En zoals ik in mijn reactie hierboven al aangaf; Neres en Promes kunnen op beide flanken uit de voeten.

3 juni 2019 om 19:38

Eiting heeft twee wedstrijden leuk gespeeld. De overige wedstrijden was het gewoon matig. Met name tegen Emmen zakte hij finaal door de mand. Was de enige speler van Ajax die het niveau niet bij kon benen. Heeft geen specifieke kwaliteiten. Daar moet je niet op gokken als Ajax zijnde.

Dani de Wit idem dito. Pure waterjongen. Kan alleen een beetje rennen maar heeft gebrek aan talent voor Ajax. Ik hoop dat je dat inziet. Lang heeft ook niet een hele lang weg te gaan voordat je daarop kan bouwen.

3 juni 2019 om 16:25

Krijg allereerst het idee dat Marin meer een aanvallende middenvelder dan een controlerende middenvelder is. Een controlerende middenvelder met Van de Beek en Marin of Odegaard lijkt mij beter voor de balans. Propper zou hiervoor een uitstekende optie zijn, ook om de Nederlandse identiteit van de ploeg te bewaken te komende jaren. Eventueel zou Mazraoui een kans kunnen krijgen op 6 als Propper niet gehaald wordt.

Als Neres blijft en Odegaard komt is Promes overbodig. Met Tadic, Neres, Odegaard en eventueel Bande en Lang heb je dan genoeg opties. Alleen bij een vertrek van Neres of het niet halen van Odegaard wordt hij interessant, aangezien hij ook op 10 kan spelen.

Fosu Mensah zou in mogen niet echt complementair zijn aan Blind. Belangrijk om één iemand te hebben die kopsterk is. Vind dat we Magallan hiervoor ook nog niet helemaal moeten afschrijven. Eventueel zou je Fosu Mensah als rechtsback kunnen halen om Mazraoui op 6 te positioneren.

Nogal een afwijkende mening ten opzichte van die van jou dus.

3 juni 2019 om 19:36

Ik hoop dat je ziet dat het centrale middenveld veel te zwak is. Marin is nog een gokje. Schöne is te oud inmiddels en Ekkelenkamp en Gravenberch hebben nagenoeg geen minuten gemaakt.

3 juni 2019 om 19:40

Ik zie zoveel problemen met de namen die je noemt. Bij Marin weet je niet eens zeker hoe het uit gaat pakken. Schöne is te oud. Mazraoui heeft een paar duels leuk gespeeld op het middenveld, maar hoe gaat dat zonder Frenkie naast hem?

Eiting komt overduidelijk te kort. Ekkelenkamp en Gravenberch hebben nagenoeg geen minuten gemaakt. Als dan bijvoorbeeld Veltman geblesseerd raakt en Marin toch tegenvalt heb je al een probleem.

4 juni 2019 om 14:36

Lekker dat je ook met argumenten komt. Schöne kon zichtbaar de snelheid niet meer bijbenen, met name in de Champions League wedstrijden was dit zichtbaar. Teveel balverlies etc.

Eiting basis? Als je tegen teams als Emmen niet eens mee kan ga je de basis niet halen. Ik durf nu al te wedden dat die jongen volgend jaar door de achterdeur vertrekt.

Het zal afhangen van de aanbiedingen die hij heeft. Als je nog een stap wil maken is de kans denk ik bij Ajax wel groter, maar dat hangt ook weer af hoe succesvol de europese campagne volgend seizoen gaat. Ik zie veel reacties dat het een stap omlaag of omhoog zou zijn. Ik denk dat het om het even is, ja de tegenstanders zijn minder over het algemeen dus je hoeft vaak "minder" hard te werken. Daarentegen win je wel veel en speel je voor het kampioenschap, dat is weer goed voor je vertrouwen en plezier. Ik neig naar Ajax als betere keus maar dat kan ook een stukje clubvoorkeur zijn.

Doe maar niet. Deze jongen is geen Ajax materiaal. Laat m lekker zijn geluk beproeven in de middenmoot van de Bundesliga of Serie A.

Propper is eigenlijk ook helemaal niet nodig. De middenlinie van aankomend seizoen is met Marin - Beek - Lang en daarachter Schone, Gravenberch, Ekkelenkamp sterk en veelzijdig genoeg. Zeker daar ook Mazraoui, Tadic en Blind op het middenveld kunnen.

Hij heeft werkelijk geen enkele reden om naar Ajax te gaan, zou me echt heel erg verbazen als dit gebeurt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren