Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

David Neres promoveert wonderschone pass van Orkun Kökçü tot assist

Laatste update:

Orkun Kökçü heeft zondagavond zijn visitekaartje afgegeven bij Benfica. De Haarlemmer leverde met twee assists, waarvan één hele fraaie op David Neres, een aanzienlijke bijdrage in de 4-0 zege van as Águias op Portimonense. Ook Rafa Silva blonk uit met twee goals en een assist. Dankzij de zege heeft koploper Benfica nu drie punten meer dan Sporting Portugal, dat nog wel twee duels tegoed heeft.

Trainer Roger Schmidt had naast Kökçü en Neres ook een basisplaats in huis voor voormalig Feyenoorder Fredrik Aursnes, die als linksback speelde. Rafa Silva stond in de spits en werd in zijn rug gesteund door Neres, João Mario en Ángel Di María.

Kökçü kreeg in de openingsfase van het duel met Portimonense de kans om zichzelf op het scorebord te zetten. Na een fraaie actie van Neres op de achterlijn belandde de bal via Di María voor de voeten van de Turks international, die doelman Kosuke Nakamura van dichtbij niet wist te verschalken.

De Japanse goalie had na een half uur spelen ook een prima antwoord in huis op een schot van de mee opgekomen Nicolás Otamendi, die na een prima eerste aanname in de korte hoek probeerde te scoren. Nakamura kwam goed zijn doel uit en redde Portimonense. Di María gaf Nakamura de kans om vlak voor rust opnieuw uit te blinken, door zijn schot niet genoeg richting de hoek te krijgen.

Tussen de 55ste en 59ste minuut ging het bijzonder snel en vielen er drie treffers. Enkele fraaie korte combinaties vlak voor de zestien van de bezoekers leken niets op te leveren, totdat de bal via Alexander Bah voor de voeten van Rafa Silva belandde. De spits schoot met buitenkant rechts via Nakamura raak: 1-0.

Bij de 2-0 speelde Kökçü een grote rol. De voormalig aanvoerder van Feyenoord stak Neres op prachtige wijze de diepte in, waardoor de ex-Ajacied oog in oog kwam te staan met Nakamura. Neres omspeelde de Japanner, waarna hij simpel binnenschoof.

Rafa Silva speelde ook een belangrijke rol bij het derde doelpunt van de avond. Met buitenkant voet gaf hij perfect voor aan Di María, voor wie het een koud kunstje was om van dichtbij binnen te tikken: 3-0.

Daarmee was het nog niet gedaan voor Rafa Silva, die een kwartier voor tijd voor de vierde en laatste treffer van de wedstrijd zorgde. Kökçü kreeg de bal in de zestien en speelde direct door tot bij de tweede paal, waar Rafa Silva zijn tweede van de avond binnentikte. Een prima overwinning voor Benfica, dat midweeks ook al succes boekte door in de Europa League ten koste van Toulouse de achtste finales te halen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je zowel Neres als zelfs ook Conceicao in Portugal zo nu en dan de harten ziet stelen, vraag je jezelf echt af wat er de afgelopen tijd bij Ajax gaande is. Laatstgenoemde staat gewoon bij ons onder contract, had je vandaag ontzettend goed kunnen gebruiken, maar laten we die lekker verhuren 🥲

25 februari 2024 om 21:26

Ergste is überhaupt geen pure rechtsbuiten in de selectie hebt.

25 februari 2024 om 21:29

Ach hou toch op man. Dat alles nu fout gaat bij ajax wil niet zeggen dat een type Conceicao ajax nu vooruit had kunnen helpen. Die jongen heeft 0.0 effectiviteit en dat heeft hij ook vorig jaar bewezen bij ajaz. Nu is het gewoon een beetje op alles kritiek hebben zonder enkele nuancering.

25 februari 2024 om 21:47

Naja, we spelen vandaag 541 omdat we geen buitenspelers hadden..

25 februari 2024 om 21:52

We missen een rechtsbuiten, maar Concecaio komt gewoon tekort voor ajax en heb je niks aan.

25 februari 2024 om 23:36

Hij was een van de beste spelers bij Porto in de Champions League tegen Arsenal en dan zeg jij dat hij tekort komt...

26 februari 2024 om 11:38



@ajaxnl!

Het scheelt wel natuurlijk als je onder de vleugels van je vader kan spelen , in je thuisland/stad woont met je familie als jonge knaap dan in het grauwe grijze Amsterdam zonder iemand in de buurt.

25 februari 2024 om 21:31

Conceicao heeft evenveel assists als Forbs en 1 goal meer. Ik denk dat dat harten stelen wel meevalt.

25 februari 2024 om 23:42

Want dat zegt alles? Ook meer expected assists, meer key passes, meer grote kansen gecreëerd, beter in duels, beter in de passing. Tegen Arsenal in de Champions League werd dat maar weer eens duidelijk, speelde zeer goed. Toch wel een niveau hoger dan Forbs.

26 februari 2024 om 00:13

Daar heb ik het niet over. Ik denk gewoon niet dat je je met zo een statistieken in de harten speelt.

26 februari 2024 om 09:35

Wel met zijn spel, er gebeurd tenminste iets als hij aan de bal is. En kan de bal tenminste af en toe nog eens bij een ploeggenoot afleveren, iets waar Forbs al moeite mee heeft.

26 februari 2024 om 11:36

Wij hebben nogal een andere definitie over harten stelen volgens mij. Ik denk niet dat een flankspeler met 6 goals/assists de harten steelt van een publiek dat Porto 9 punten achter Benfica ziet staan in de competitie.

26 februari 2024 om 15:28

Jongen van de club, gunfactor, zeer talentvol. Je hoeft niet altijd een 10 te scoren om publiekslieveling te zijn. Had bij Ajax zeker niet misstaan op dit moment.

Heerlijke bal van Orkun en goed afgemaakt. Orkun mis ik de laatste weken toch wel een beetje bij Feyenoord.

Rafa Silva is een van de meest onderbelichte spelers dit seizoen in Europa. Levert bijna elke wedstrijd wel een G/A, lijkt het wel.

25 februari 2024 om 22:02

Contract loopt als het goed is komende zomer af, zou hem echt een bruikbare back up voor beiden vleugels vinden voor Barcelona. Al speelt hij tegenwoordig wat meer centraal.

23 wedstrijden in de competitie 12 goals 11 assists inderdaad. Hartstikke netjes!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren