Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dapper AZ gaat strijdend ten onder en moet finaleticket aan West Ham laten

Laatste update:

AZ is er niet in geslaagd om de finale van de Conference League te bereiken. Op eigen veld was de 0-1 nederlaag tegen West Ham United niet voldoende om de 2-1 nederlaag uit het heenduel te compenseren. Diep in blessuretijd tekende Pablo Fornals de enige treffer van de wedstrijd aan. In de finale treffen the Hammers de winnaar van de andere halve finale, die gaat tussen FC Basel en Fiorentina. Bij laatstgenoemd duel is een verlenging nodig om een beslissing te forceren.

Mathew Ryan stond onder de lat en zag een viermansverdediging voor zich staan. Yukinari Sugawara en Kerkez (teruggekeerd van schorsing) stonden op de backpositites geposteerd, terwijl het defensieve hart gevormd werd door Sam Beukema en Pantelis Hatzidiakos. Het middenveld bestond uit Tijjani Reijnders, Sven Mijnans en aanvoerder Jordy Clasie. Voorin moesten Myron van Brederode (rechts) en Karlsson (links) de aanvoer richting diepste spits Vangelis Pavlidis verzorgen.

In de tweede speelminuut liet AZ zich al gelden. Uit een hoekschop, die werd verdiend na een afgeketst schot van Karlsson, belandde de bal voor de voeten van Clasie. De middenvelder haalde uit, al kreeg hij zijn schot niet tussen de palen. Vervolgens bleef AZ de aanval zoeken, maar in de laatste fase ontbrak het de ploeg aan scherpte en nauwkeurigheid om voor groot gevaar te zorgen. In de 25ste speelminuut schrok AZ wakker.

Nadat Beukema op kinderlijk eenvoudige wijze van de bal werd gezet op het middenveld werd Lucas Paquetá in stelling gebracht. De middenvelder kapte de wegglijdende Clasie uit en schoot vanaf de rechterkant richting de verre hoek; zijn poging belandde echter op de buitenkant van de paal. De grootste kans van de eerste helft voor de Alkmaarders werd gecreëerd in de 41ste speelminuut: Sugawara zag zijn schot vanaf de rand van het zestienmetergebied geblokt worden. De hoekschop die volgde leverde geen rendement op.

Enkele minuten na rust kwam de ploeg van trainer Pascal Jansen opnieuw gevaarlijk in de buurt van het vijandige doel. Mijnans beproefde zijn geluk vanaf de rand van het strafschopgebied, maar zijn schot miste te veel kracht om doelman Alphonse Aréola te verrassen. Aan de overzijde werd Declan Rice gevaarlijk met een schot van afstand met een verraderlijke stuit; Ryan verkeek zich niet en bracht redding. Na ruim een uur spelen moest ook Aréola weer in actie komen: de Fransman voorkwam dat het schot van Hatzidiakos een treffer opleverde.

In het restant van de wedstrijd moest AZ meer risico gaan nemen om een doorbraak te forceren en de situatie leverde zowel voor de Alkmaarders als voor West Ham enkele mogelijkheden op. Voor het doel van Ryan slaagde Nayef Aguerd er net niet in om bij de tweede paal binnen te koppen; aan de andere kant van het veld tikte Thilo Kehrer bijna een voorzet van invaller Dani de Wit in eigen doel. Uiteindelijk slaagde de thuisploeg er niet meer in de ban te breken, maar West Ham scoorde nog wel. Fornals bezegelde in de 94ste speelminuut het lot van AZ: 0-1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het was spannend tot het laatste moment, maar het mocht niet zo zijn. WHU erg stug en een scheidsrechter die net iets te veel tegen zat op cruciale momenten. En dan verlies je ook nog de wedstrijd op het eind. Vond WHU een erg, erg slappe en vervelende ploeg, over twee wedstrijden, als je een factor 6 a 7 het budget hebt, dat je dan zo speelt. Hoop dat Fiorentina of Basel de beker wint...

Wel trots op wat ze bereikt hebben. Mooie wedstrijden gespeeld, grote tegenstanders gehad en uitgeschakeld en bij vlagen prachtig voetbal gespeeld, maar het is voorbij.

18 mei 2023 om 23:16

Spannend, maar vooral frustrerend. Je hebt continu het idee dat het erin zit, maar tegelijkertijd creëren ze eigenlijk helemaal niets.

19 mei 2023 om 02:54

Sorry dat jullie het niet gered hebben. Las dat de kansen er wel degelijk waren. Helaas kunnen jullie nu geen wraak nemen voor ons op Fiorentina.

Fysiek totaal niet opgewassen tegen deze ploeg. En als je dan niet top bent gaat het niet lukken. Jammer, want AZ heeft het wel in zich.

Trieste team dat West Ham en die scheids was ook niet best…. Jammer AZ, je had meer verdient tegen dit antivoetbal

18 mei 2023 om 22:59

Az gewoon 2 penalty’s door de neus geboord..

Verschrikkelijke ploeg dat west ham, terwijl ze toch gigantische goede voetballers in de ploeg hebben.

18 mei 2023 om 23:01

Ach dat waren beide geen 100% penalties. Moet je een gelukje mee hebben, en AZ had vandaag nergens geluk.

18 mei 2023 om 23:39

Goeie voetballers? West Ham? Dat valt op een enkeling na toch behoorlijk tegen hoor. Wat dat betreft heeft AZ betere voetballers.

19 mei 2023 om 00:06

@Bruine Kevin West Ham heeft een aantal voetballers die bij A landen behoorlijk wat interlands hebben gespeeld: Paqueta, Rice en Fornals. Lanzini is een goede voetballer en Bowen laat hele mooie dingrn zien. Verder kunnen ze goed verdedigen. Het is vooral de coach die ze niet laat voetballen

18 mei 2023 om 23:02

AZ had helemaal niet meer verdient. Snap dat het verdedigende voetbal van West Ham frustrerend is, maar AZ was over 2 wedstrijden best bagger.

18 mei 2023 om 23:04

En aan het eind viert West Ham dat zij de finale hebben bereikt en ook al kan dat dan met verschrikkelijk voetbal zijn of dat zij de bus parkeren met een omzet van honderden miljoenen euro's. Voor West Ham telt het resultaat en dat is het belangrijkste in Europese toernooien en dat geldt voor alle ploegen op (blijkbaar) Nederlandse ploegen na. En dat is West Ham hun goed recht dat zij dat op deze manier doen. Je doet alles om de finale te halen. Kunnen de NL clubs nog veel van leren jammer genoeg. Genoeg voorbeelden van 'net niet' met NL clubs in Europa.

19 mei 2023 om 00:17

Wat is nu eigenlijk je punt? Als klein land hebben ongelooflijk veel Europese prijzen behaald.

19 mei 2023 om 00:37

Maar dat is erg lang geleden. Het Nederlands voetbal is niet veranderd. Altijd aanvallend naïef voetbal, vroeger leverde dat resultaat op maar tegenwoordig weten de meeste ploegen wel raad met dit voetbal van Nederlandse clubs.

19 mei 2023 om 02:08

Mijn punt: '65 procent balbezit en 3 schoten op doel'

Altijd hetzelfde in grote wedstrijden: blaffen wel, bijten niet

18 mei 2023 om 22:58

Nederlandse-ziekte is dat…. Net niet….

18 mei 2023 om 23:13

Vrij domme opmerking. Voor een klein land als Nederland hebben we veel Europacups gewonnen.

19 mei 2023 om 00:09

@Levanta Waarvan een heel groot deel in een totaal ander voetbal tijdperk. De laatste 20 jaar laten vooral zien dat Nederlandse clubs altijd willen aanvallen en niet "puur op resultaat" willen/kunnen spelen. Hoe vaak Nederlandse teams tegen het mes van de counter is opgelopen is enorm

19 mei 2023 om 00:20

In het verleden behaalde resultaten…. Nederlandse teams zijn in Europees verband veel te naïef…

18 mei 2023 om 23:16

Zo is dat meestal met Nederlandse clubjes. Nu hoor ik die trainer vooraf ook weer roepen, dat AZ de grenzen op gaat zoeken. Welke grenzen. Ik heb de eerste 25 minuten helemaal niks gezien wat daar op lijkt. Opbouw veel en veel te traag en alleen maar tikkie breed en terug. Zo ga je geen enkel clubje kapot spelen.

AZ heeft niks laten zien. Alleen maar loon van de angst. Je speelt verdorie voor een finaleplaats dan moet je 200% geven. Ik heb het niet gezien. Bij AZ ging alles om zekerheid en risico werd tot nul beperkt. Dan win je Europees geen wedstrijden. In Nederland kan dat maar Europees niet!

In Nederland zijn ze veel te snel tevreden. Daarom halen Nederlandse clubs ook zo weinig prijzen in Europa. Ze moeten de lat veel hoger leggen. Nu krijgt AZ weer de credits terwijl ze vanavond gewoon gefaald hebben tegen een Westham wat weinig voorstelt!

18 mei 2023 om 23:24

Met grenzen opzoeken had hij het over Karlsson die na een blessure in de basis startte toch?

19 mei 2023 om 00:24

Domme praat, voor een klein land heeft Nederland veel Europacups gewonnen.

19 mei 2023 om 02:12

Blijf maar teren op het verleden

Kan iemand die er verstand van heeft uitleggen waarom dat geen penalty was?

18 mei 2023 om 22:57

Welke van de 2?

18 mei 2023 om 22:59

Dat kan niet omdat het een 100% penalty was. Verder ook gewoon te slap van AZ en ook van Janssen die moet scoren maar niet durft door te drukken en een aanvaller er afhaalt voor Meerdink.

18 mei 2023 om 23:05

De eerste moet je de scheids maar mee hebben. Maar de 2e was 100% hands. Beter kan je ze niet hebben.

18 mei 2023 om 23:10

@AjaxWammes

Het feit dat Pavlidis doorgaat met de actie en niet bleef liggen om een penalty te vragen zegt imo genoeg over of het wel of heen penalty was.

Prachtig Europees seizoen gehad AZ, kunnen ze trots op zijn 👏🏻

18 mei 2023 om 22:59

Zo is het!

Respect voor Az ze hebben goed gestreden. Maar helaas..

18 mei 2023 om 23:03

Het zat er niet in vandaag. Aanvallend onmachtig tegen een ploeg die alleen maar verdedigd en frustreert.

Eigenijk niets gecreëerd... ondanks het vele balbezit. Zonde hoor.

Typisch weer... Op naïeve wijze zag ik AZ vorige wedstrijd verliezen, waar ze het in het begin goed voor elkaar leken te hebben. Deze wedstrijd niet de moeite genomen om te kijken; de spelersgroep heeft het gewoon niet in zich om vuil te spelen.

19 mei 2023 om 02:57

Als je niet gekeken hebt, zou het ook logisch zijn om niks over deze wedstrijd te zeggen. Je hebt echt geen idee wat er gebeurt is namelijk.

Een vrij typische NLse avond in Europa. Je speelt wel oke, soms best goed, maar je creert gewoon niet genoeg grote kansen en dan krijg je op het einde de deksel op de neus. En natuurlijk is de scheidsrechter best vreemd bezig, maar toch heb geen een echt goede kans gezien. Heel jammer, het zat ook niet mee en Kerkez en Karlsson waren misschien niet fit genoeg, daar had je toch wat meer van verwacht.. Jammer maar toch een prima seizoen van AZ met echt mooie wedstrijden en overwinningen en de belangrijke punten voor NL in Europa.

18 mei 2023 om 23:01

Er zijn jammer genoeg 2 woorden die het Nederlandse voetbal samenvatten: net niet.

Het bekende Nederlandse kwaaltje: Wel de bloemen, maar niet de punten.
Erg jammer voor AZ en het NL voetbal!

Vindt het wel heel erg slecht van Az.
Je weet dat je moet winnen en maar tikkie takkie nasr achteren spelen, dan neem je toch risico's.
Palvides matige spits.
Ondanks alles, er had meer in gezeten voor Az

18 mei 2023 om 23:05

Ik weet niet wat jouw verwachtingspatroon is, maar ik vind dat AZ knap voetballend overeind is gebleven tegen een grotere club met veel grotere budgetten die bovendien in een zware competitie spelen. AZ mag wmb trots zijn, een stunt zat er gewoon niet in.

18 mei 2023 om 23:08

Je haalt de woorden uit me mond.
Rond tikken… en tikken en tikken. Iets opportunistischer spelen kom op…

En die Pavlidis is het niet nee.
Wel genoten van AZ dit Europese avontuur.

Jaaaa...⚒️⚒️⚒️

18 mei 2023 om 23:06

Weinig over van die fameuze club uit de jaren ‘90. Matig betonvoetbal en een uitvak met huisvrouwen en 50’ers met het lichaam van een darter. Had meer van West Ham verwacht

18 mei 2023 om 23:12

Zeer sportief van je

18 mei 2023 om 23:29

AlckmariaAz moet je niet al te serieus nemen. Kan erg slecht tegen z'n verlies, plaatst dit soort reacties en durft dan nog andere mensen van provocatie te betichten...

Het is altijd blaffen, maar nooit bijten bij AZ. Geen enkel idee achter de speelwjze, geen kans bij elkaar gevoetbald. Zwak. Tegen een degradatiekandidast uit Engeland.

18 mei 2023 om 23:02

Degradatiekandidaat in engeland koopt wel gewoon spelers voor 50 miljoen dus az was zeker de underdog. Helemaal niet slecht om die qua veldspel weg te spelen

18 mei 2023 om 23:39

Veel pubergelul hier op VZ met je degradatiekandidaat, een begroting 10 x zo hoog als die van AZ. En 4 idioten die dan een like geven.

Dapper gestreden van AZ. Helaas voor ze maar het zat er net in. West Ham vond ik tegenvallen maar goed ze winnen en daar gaat het om. Wel een geweldige campagne voor AZ hoor. Jammer op het einde dat de familieleden van West Ham dan worden aangevallen.

Het is toch telkens weer nét niet met AZ. Zonde, want je gaat er (terecht overigens) uit tegen een redelijk matige ploeg. Veel te weinig gecreëerd in met name de thuiswedstrijd vandaag. Ondanks dat toch een leuke campagne. Zonde dat deze competitie eigenlijk pas vanaf de kwartfinale een beetje interessant wordt. In dat kader blijft bij mij enkel de tweestrijd met Anderlecht hangen.

18 mei 2023 om 23:01

Lazio gemist?

Veel de bal voor AZ maar dat was het ook. Aanvallend niks te brengen en zoveel middelmaat. West Ham ook niet veel, maar wissels als Meerdink en Lahdo leveren geen finale op. Helaas niet boven zichzelf kunnen uitstijgen.

Ze hebben gestreden voor wat ze waard waren, maar missen toch net het vernuft om ook echt grote kansen te creeren. Verder toch een mooi europees seizoen gehad, halve finale is natuurlijk mooi gehaald voor een Nederlandse club. Jammer van het einde met de supporters.

Hopen dat elke west ham fan blij is, maar zich toch ook kapot schaamt voor hoe ze dit 2 Luik in zijn gegaan. Wat een armoedige, vieze, smerige ploeg is dit en de scheids helpt ze volledig mee. Gefeliciteerd echter totaal onverdiend.

Ontzettend trots op de jongens, gestreden voor wat de waard zijn. Het was een geweldig avontuur en ze hebben AZ mooi op de kaart gezet. Jammer dat het toch nog eindigt in mineur.

Jammer, maar ook vandaag zie je weer het manco van het hele seizoen. Een aantal spelers kunnen het niveau niet aan maar blijven de voorkeur genieten van Jansen. Van Brederode en Hatzidiakos kunnen echt niet meer. Zelfs laatste man Beukema heeft nog meer aanvallend gebracht dan Van Brederode en Hatzidiakos maakt iedere week wel een kapitale fout. Vorige week kostte het de corner waaruit de 2-1 viel, maar ook in de Eredivisie maakt hij week in week uit fouten die een Wouter Goes niet maakt. Reijnders speelde redelijk. Aanvallend af en toe goed, maar ook slordig en mist soms gewoon overzicht. De enige spelers die vandaag echt goed waren, waren Clasie en Kerkez. De Wit en Meerdink vielen overigens goed in. Verder waren het 6jes vandaag.

19 mei 2023 om 02:59

Ik kan het niet meer met je oneens zijn. Raar hoe dat soms gaat hé? Panta zet overigens zelf een aanval op en maakt daarna bijna een doelpunt.

Voorspelbaar. Elk jaar op exact dezelfde wijze eruit. 90 minuten aanvallen zonder echte kansen te creëren en de eerste de beste counter is raak.

AZ kan voetballend prima mee, maar fysiek zie je dat zo'n PL team gewoon sterker is. AZ kon nergens in die twee wedstrijden echt doorbijten. Denk terecht uitgeschakeld.

18 mei 2023 om 23:07

Denk dat dat dit tweeluik goed samenvat ja. Ondanks dat was het een mooie reis.

Dat wordt een fikse boete, gasten in elkaar slaan. Club is verantwoordelijk voor de veiligheid van de familie die op de hoofdtribune zit.
Dappere capuchons ook, treurig.

18 mei 2023 om 23:15

Kunnen ze misschien wegstrepen tegen de boete van west ham… beter allebei de boetes naar een goed doel.

Vond AZ eigenlijk wel bizar slecht. Je moet nota bene een doelpunt maken maar het lukt je niet eens om een fatsoenlijke kans af te dwingen. Heel matig.

65% balbezit 3 schoten op doel. Zullen we de "Hollandse" school maar eens op de schop gooien?

Karlsson viel me vies tegen vandaag. Hij speelde echt heel matig. Jammer, want doordat die rechtsbuiten aanvallend ook niks bracht kon AZ aanvallend niet veel brengen. Daardoor zat het er niet in. Zonde.

Tja dit zijn de potjes waarin het moet en dan lukt het weer is niet bij AZ, heeft niets met gebrek aan voetbal te maken want uit bij Lazio speelden ze goed en volwassen maar onder andere verwachtingen.

Heel jammer vond ze vorige week bij vlagen beter dan vandaag . Had het zo gehoopt maar west ham stond goed te verdedigen en az creëerde amper kansen

Helaas is de conclusie toch dat West Ham terecht door is. AZ speelde een nogal typische eerste helft. Balletje breed en 0,0% risico.

2e helft iets meer geprobeerd te voetballen maar toch ook geen kansen gehad. Wat mij wel opvalt is dat er wordt opgeroepen de ploeg te steunen. Nou gebeurde dat zeker, maar toch had ik het idee dat het slappe voetbal de eigen supporters ‘monddood’ maakte. Ik zat zelf in het stadion en de zeer matige fanatisme van de ploeg gaat dan toch over op de fans.

Jammer maar helaas! Volgend jaar weer een kans!

19 mei 2023 om 07:25

Als je naar xG kijkt over de 2 wedstrijden dan zit West Ham op 3,87 terwijl AZ nog niet eens op 0,8 zit.

West Ham zit er dit seizoen totaal niet in maar heeft dit tweeluik met speels gemak succesvol afgesloten. Weinig moeite gedaan en de bal lekker aan AZ gelaten terwijl ze er af en toe uit kwamen en dan direct veel gevaarlijker waren.

AZ twee wedstrijden lang niets laten zien. Balletje rondgetikt op de middenlijn maar geen kans gecreëerd. Het was bijzonder matig. En ik weet niet wat mensen in die Karlsson zien. Ok hij was geblesseerd geweest maar het doet heel druk maar het brengt niks. Het was 190 minuten lang heel matig.

Het grootste probleem : Pascal Jansen geeft de jeugd van AZ geen kans. Hatzikidiakos speelt slecht , hij laat hem staan ( Goes & Dekkers uit) , van Brederode speelt breed of naar achteren , durft nooit niks , terwijl je Lahdo kan gebruiken. Conference League gestrand. Nu moet hij gewoon 3de plek proberen te halen zo niet beter nemen ze afscheid van hem. Pascal Jansen praat mooi maar laat niks zien. Zo wil hij de premier league bereiken , misschien hebben ze plek voor hem in de 4de niveau EFL League Two.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren