Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Danny Blind: ‘Nog nooit een keeper gezien die zo comfortabel aan de bal is’

Laatste update:

Danny Blind heeft in de podcast Met open vizier een boekje opengedaan over 'de ontdekking' van Mark Flekken. De aanstaand doelman van Brentford kwam in 2021 vanuit het niets bij het Nederlands elftal, na eerder nooit op de radar te hebben gestaan bij Blind en de rest van de Oranje-staf. Blind vertelt dat John van 't Schip hem op het juiste spoor bracht. "Ik wist niet dat het een Nederlander was", aldus de toenmalig assistent van Louis van Gaal.

Alex Pastoor, host van Met open vizier, vraagt Blind in de podcast naar hoe het ontdekken van nieuwe potentiële internationals in elkaar steekt. "Het is denk ik geen hogere wiskunde", antwoordt de toenmalig assistent-bondscoach daarop. "Omdat wij niet zoals Duitsland en Spanje drie elftallen kunnen opstellen met ongeveer dezelfde kwaliteit. Maar er zijn gevallen..." Blind noemt daarop het voorbeeld van Flekken. "Ik werd gebeld door John van 't Schip. Hij was toen bondscoach van Griekenland en zat bij Stuttgart - Freiburg te kijken. Hij had begrepen dat Flekken een Nederlander was. Hij belde mij op en zei: ‘Ik zit hier naar een keeper te kijken, die is geweldig!'"

Blind wist echter van niets. "Hoewel ik best veel van het voetbal weet, wist ik niet eens dat hij daar zat. Om de doodeenvoudige reden dat ik niet wist dat het een Nederlander was, dus interesseerde het mij niet. Zodoende kwamen we aan Mark Flekken. Maar in de regel weet je natuurlijk wel precies wie er op de radar zitten.” Flekken zit ook ruim anderhalf jaar later weer bij Oranje. Na nog gepasseerd te zijn voor de WK-selectie, is de Limburger een van de drie keepers voor de Final Four van de Nations League.

Mocht bondsocach Ronald Koeman nog een beroep doen op Flekken, opteert hij volgens Blind voor een ijskonijn aan de bal. "Ik heb nog nooit een keeper gezien die zo comfortabel aan de bal is. Misschien Ederson (Manchester City, red.), die ook wel makkelijk een balletje weg weet te leggen. Maar dat is toch nog niet zoals Flekken.” Flekken maakt per 1 juli de overstap van SC Freiburg naar Brentford, dat circa dertien miljoen euro voor hem betaalde. De viervoudig Oranje-international moet David Raya opvolgen, die dicht bij een overstap naar Tottenham Hotspur is.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het orakel Blind bewijst maar eens niet goed op de hoogte te zijn, om vervolgens te stellen dat Flekken beter is aan de bal dan Ederson

14 juni 2023 om 07:37

Nou als we af moeten gaan op de CL finale klopt dat wel 🤣

Overigens heeft die Flekken in Oranje volgens mij letterlijk nog geen bal tegen gehouden. Dus waar die roep om de beste man maar vandaan blijft komen is mij een raadsel. Deed het leuk in Duitsland, maar is toch geen wereld keeper.

14 juni 2023 om 07:44

Wij hebben op dit moment toch sowieso geen wereld keeper, het is allemaal bij gebrek aan beter...

14 juni 2023 om 07:48

Zeker, dat maakt het niet minder gek dat mensen soms doen alsof het een wereldwonder is als deze man niet bij de selectie zit. Welke je ook kiest het is allemaal om het even.

14 juni 2023 om 07:48

Bijlow is een fantastische keeper, alleen zijn blessures zijn een probleem. Als hij nu eens fit blijft heb je de komende 5-7 jaar een geweldige doelman.

14 juni 2023 om 08:02

Bijlow is geen fantastische keeper. Hij heeft wel veel van wat een fantastische keeper moet hebben. Maar precies wat je zegt, laat hem maar eens een stabiel seizoen draaien waarin hij alle wedstrijden keept en z'n potentie helemaal waarmaken.

14 juni 2023 om 08:05

@Moos1411

En als mijn tante een jodokus had was hij mijn oom, non binair of meervoudig. Geen idee wat er tegenwoordig is allemaal.

Probleem met Bijlow, ondanks zijn talent, is dat hij er nooit staat als het nodig is. Elk jaar zonder uitzondering de helft geblesseerd. Daar kan je niet op bouwen en geen routines in slijpen.

Ik zeg dat we de keuze moeten laten vallen op Verbruggen als eerste keeper voorlopig.

14 juni 2023 om 08:36

Alright Kuna, hoe werkt dit? Een Porsche is geen geweldige auto, maar hij heeft wel veel wat een geweldige auto moet hebben?
Geldt dat ook voor een tesla? welke onderdelen zijn wel geweldig en welke, naast zijn "blessure gevoeligheid" niet?

Bergkamp: "nooit staat wanneer het nodig is". dit is wel vrij makkelijk scoren.

Jullie verwarren "ik vind" allemaal met "is" en daarbij vertellen jullie er dan niet bij wat "is" nou onderstreept.

Ik weet bijvoorbeeld niet hoe het werkt, maar men zegt je bent zo goed als je laatste wedsrijd. Laten we het afgelopen seizoen dan nemen voor het gemak.
Bijlow: 33 wedstrijden (25 comp, 8 europa)
Verbruggen, die gezien bergkamp zijn uitspraken wel stabiel is: 17 wedstrijden.

Ik weet niet meer wel punt je wilt maken

14 juni 2023 om 09:08

@D-Bergkamp wat maakt de blwssure van Bijlow uit voor Oranje? Hij is nu geheel herstelt en perfect in vorm. Met deze criteria blijft ook een Depay thuis. Zolang Bijlow fit en in vorm is tijdens de interlands moet je hem gewoon qls eerste opstellen, tenzij een andere keeper aantoont beter te zijn. Blessuregevoeligheid moet niet heersen over talent.

14 juni 2023 om 09:20

@KunaBijlow geen fantastische keeper? Dan raad ik je toch aan om wat vaker naar Feyenoord te kijken. Als hij onder de lat staat nooit op fouten te betrappen, straalt een en al rust uit en sleept Feyenoord er meermaals doorheen als het even moeilijk gaat. En daarnaast voetballend top. Ik heb oa Flekken afgelopen seizoen toch wel op enorme flaters kunnen betrappen. (Zie de wedstrijd tegen Bayern) En Verbruggen heeft minder wedstrijden gespeeld dan Bijlow. Maar zoals ik al zei; met een fitte Bijlow is er normaal geen discussie wie er onder de lat hoort te staan.

14 juni 2023 om 09:49

Sorry maar Flekken heeft dan nog de uitstraling van een Ijskonijn maar de rest heeft helemaal geen uitstraling absurd dat Koeman kiest voor Bijlow.

14 juni 2023 om 09:58

Ik vind Bijlow meer uitstraling hebben dan Flekken. Het is geen Onana, maar er staat wel meer iemand, zeg maar.

Maar goed, "ik vind" slaat niet op de blessuregevoeligheid van Bijlow. Die "is" gewoon ongekend vaak geblesseerd voor een keeper. En dat is voor een nationaal elftal wel een probleem. Als je dan geblesseerd bent tijdens een interlandperiode, mis je direct 20 procent van het totaal aantal wedstrijden wat je dat jaar speelt. Als je dan vlak voor een eindtoernooi weer verkeerd van de trap loopt, is het helemaal kwalijk.

14 juni 2023 om 15:55

@grasnaaier, het werkt volgens mij zo: je kan heel veel potentie hebben, maar dat wil niet zeggen dat het er ook uit komt. Bijlow is nu een prima keeper voor de eredivisie, maar heeft de potentie om een internationale topper te worden. Dat is hij nu nog niet, maar dat zit er wel in.

14 juni 2023 om 07:38

Waarom krijgt die blind nog steeds een podium vraag ik mij af?

14 juni 2023 om 08:30

Hoe kan deze man ook nog telkens aanschuiven als analist. Zelfde als frank de boer. Die twee neemt niemand toch serieus? Daarnaast zegt Danny Blind letterlijk niks als hij aan het woord is.

Als mbappe 5 man uitspeelt benoemt hij zijn snelheid als grootste wapen. Joh!

14 juni 2023 om 12:48

Ik kan ze prima serieus nemen, die mannen weten meer over het spelletje dan ik hoor. Geen toptrainers maar wel topvoetballers, dat betekent ook wel iets.

14 juni 2023 om 12:57

Zelfs ik zeg nog zinnigere dingen over voetbal dan Danny blind.

14 juni 2023 om 13:51

Nu schat je jezelf te hoog in. 😛

14 juni 2023 om 16:32

Arsenal, Jou neem ik al tijden nooit serieus met je geraaskal over blind het zit diep zeker als de naam Blind komt of niet ? Blind en man die op voetbal gebied alles heeft gewonnen wat er te winnen viel en dan zeg jij dat hij nooit wat zinnigs zegt pff heb je wel in de gaten wat je eigenlijk post ik ben totaal geen Blind fan maar verstand van het spelletje heeft hij wel hoor maar als de naam Blind er komt schieten nog al wat mensen in de stijgers .

14 juni 2023 om 07:39

Dat kan toch? Dat hij nu hij hem kent en van dichtbij meegemaakt heeft tot die conclusie komt? Of is er niemand beter aan de bal dan Ederson? Wat loopt iedereen toch altijd moeilijk te doen als het om NL’ers (en ex-ED’ers) gaat. Stel je voor dat (je) ze beter (vind en/of )zijn dan een of andere exoot uit Brazilië, Noorwegen, Senegal of Japan..

dit is precies waar het mis lijkt te gaan bij de nederlandse bond...
vissen uit zelfde vijvertje + eredivisie... echt te triest voor woorden. wel mooi dat het nu gewoon bekend is

14 juni 2023 om 07:31

Precies. Dat is eigenlijk ook mijn conclusie. Er wordt niet tot nauwelijks gekeken naar andere competities dan de Eredividie. De meesten wisten al een tijdje dat Flekken daar zat en zeker als de ploegleiders van Nederland moet je alle Nederlanders in kaart hebben. Dat hebben ze blijkbaar niet eens

14 juni 2023 om 07:39

Daar hebben ze geen bitterballen en ouwe jongens krentenbrood. Dat is dus “echt werk” en daar hebben ze geen zin in.

14 juni 2023 om 07:39

Uit hetzelfde vijvertje? Is dat niet logisch als je je bondscoach van Nederland bent? Of denk je dat er ergens nog niet ontdekte toppers rondlopen in de 2e divisie van Maleisië met een Nederlands paspoort?

14 juni 2023 om 07:41

Als je een bundesliga keeper over het hoofd ziet, kun je je toch wel afvragen waar het mis gaat?

14 juni 2023 om 07:43

Ach. Het is weer heel zwart wit hè. Waarom moet je 10x bij Ajax en Barcelona zijn als je prima weet wat de kwaliteiten zijn van die speler? Terwijl je ook eens langs een rechtsback kan gaan in het buitenland met uitstekende cijfers.

14 juni 2023 om 07:50

Ik ga er toch vanuit dat ze NL spelers in de buitenlandse (top) competities ook volgen. Zelfs al spelen ze niet bij top clubs. Echter voegen deze vaak niet per se iets toe aan Oranje en worden ze daarom niet geselecteerd.

14 juni 2023 om 07:52

Een bindesliga reserve keeper bij freiburg.. moet nou niet gedaan worden alsof die daar al jaren keept ofzo, die jongen speelde volgens mij zijn eerste volle seizoen en werd in dat seizoen ook direct opgeroepen.
Als je nou een basisspeler bij een ploeg over het hoofd ziet, dan prima. Maar een 29 jarige die voor het eerst op hoog niveau keept en schijnbaar door heel de wereld daarvoor niet herkend is als super keeper, maakt de situatie iets genuanceerder misschien.

14 juni 2023 om 08:05

@Kuna: Als je het artikel leest, dan zie je dus dat dit niet zo is. Hij werd niet eens gevolgd. Ze wisten niet dat het een Nederlander is.

14 juni 2023 om 08:14

Ok, vooruit dat is ietwat vreemd. Ondanks dat hij pas relatief kort in het eerste elftal speelde, maar dan nog.

14 juni 2023 om 09:57

Natuurlijke speelde hij niet heel lang in het 1e elftal, maar hij heeft in het seizoen 19/20 al 10 BL wedstrijden en 1 bekerwedstrijd gekeept. In 20/21 dan inderdaad heel weinig (3 slechts). Maar in 21/22 gewoon 32 + 5 beker en dit jaar ook 34 + 3 beker.

Punt is vooral dat het toch zeer opvallend is dat Blind hier zegt dat ze hem niet eens kenden. Dat vind ik voor het team rondom het Nederlands elftal toch erg slecht. Die dienen in mijn optiek gewoon alle Nederlandse spelers in de top 6 competities sowieso te kennen en daarbuiten sowieso een lijst te hebben met de overige spelers. Als je dan in het seizoen 19/20 al 10 volledige BL wedstrijden hebt gespeeld, dan moet je dus sowieso op de radar zijn in mijn optiek.

14 juni 2023 om 07:42

Ik zou als scout van NL altijd Football manager erbij pakken. Filtertjes instellen en je weet zo waar alle Nederlanders spelen door Europa heen.

14 juni 2023 om 07:57

Justin. Inderdaad! Ik mag toch aannemen dat ze bij de Knvb sowieso een lijst of database hebben met alle Nederlandse profspelers, over de hele wereld. Dat lijkt mij, als orgaan van het Nederlandse voetbal, vrij normaal eigenlijk. Echter, na het lezen van dit verhaal van Blind, twijfel ik hier nu heel aan. Of er is geen lijst, of de (assistent) bondscoach is te lui om het te gebruiken... Als (assistent) bondscoach hoort het je taak te zijn om alle profspelers van Nederland, in in ieder geval de top 10 competities, te kennen. Je moet weten wie er in aanmerking komen voor Oranje. Juist met een baan als (assistent) bondscoach moet je daar genoeg tijd voor hebben!

Het is toch te gek voor woorden dat de assisent-bondscoach Flekken nog niet kende voor 2021. Menig voetbalvolger of zelfs fifa-speler kent nog meer Nederlandse voetballers dan Danny Blind

14 juni 2023 om 08:44

Precies dit dus, zeker twintig jaar terug kon je in Cm/fm al Nederlandse spelers aanklikken die buiten de eredivisie speelde. Kwam je ineens bij Jeroen Boere in Japan uit. god hebben zijn ziel

14 juni 2023 om 08:55

Haha ik hoop dat Jeroen Boere dit leest, zou die wel leuk vinden. Heeft ie toch faam gemaakt.

Verder is Blind wel echt de definitie van onkunde.

14 juni 2023 om 09:00

Oh wow die opmerking is een beetje raar. Zie je niet dat er God hebben z’n ziel er hij staat? Wat zou dat betekenen? Hij kan het niet meer lezen.

14 juni 2023 om 09:27

Oh wow, dat heb ik inderdaad volledig over het hoofd gezien. Excuses. VZ mag mijn reactie weghalen. Lukt mij niet vanaf telefoon.

14 juni 2023 om 09:41

Kan gebeuren Mister Seal, maak van de gelegenheid gebruik om 60 jaar betaald voetbal Jeroen Boere even op te zoeken, mooi portret van een markant speler door Frank Heinen.

14 juni 2023 om 10:44

Gouden tip baardgrasmus! Voor degene die interesse hebben:

https://nos.nl/video/2018172-60-jaar-betaald-voetbal-jeroen-boere

Aan VZ, laat de reacties maar staan. Een ode aan Jeroen Boere.

14 juni 2023 om 11:32

Wauw Jeroen Boere. Wat een verhaal is dat. Stond in de horst bij de eagles al bekend als markant persoon die heel geliefd was onder het publiek. Rust in vrede inderdaad

Stuitend. Een ander woord kan ik er niet voor vinden. Je mag toch verwachten dat een assistent-bondscoach op zijn minst alle Nederlandse spelers in de topcompetities kent. De man zou eigenlijk een levenslang stadionverbod verdienen voor alle misdaden die hij tegen het Nederlands voetbal gepleegd heeft.

Zo moeilijk is het toch niet? Je vraagt een lijst op bij de bonden/clubs/Opta/football manager, laat een stagiair de Nederlanders uitzoeken met potentie en vervolgens stuur je je scouts erop af. Amateurs…

Hij wist ook niet dat Ziyech Nederlander is

Hey Danny, hey Ronald

Marco Asensio is ook half Nederlands en spreekt zelfs de taal een beetje: vlug uitroepen die man

En wat moet Jeremie Frimpong doen om een oproep te krijgen? Die kerel is trots om te mogen spelen voor Oranje en kan voor Engeland en Ghana kiezen theoretisch, schiet eens op daarmee

14 juni 2023 om 08:01

Haha je was me voor!

En ene Micky Van der Ven is een Nederlandse linksback bij Wolfsburg
Al maakt die wel minuten in Jong Oranje, dat scheelt dan weer.



Ah denk dat ze ook niet weten dat de rechtsback van Leverkusen Nederlands is. Qua naam niet heel Nederlands en niet in de Eredivisie gespeeld, best begrijpelijk dus. Ga eens kijken jongens!!

Zouden ze wel weten dat frimpong een Nederlander is?

14 juni 2023 om 08:18

Ik weet het inmiddels, dankzij voetbalzone, wel. ik heb nog geen minuut voetbal van deze Frimpong gezien, maar afgaande op de verhalen en hoeveelheid comments waarin hij wordt aangehaald mis ik blijkbaar de Nederlandse Cafu.

14 juni 2023 om 08:57

Dit is een vast patroon: spelers die niet geselecteerd worden krijgen bij de supporters altijd een mythische status, die duurt totdat ze een keer spelen en duidelijk wordt waarom. Vervolgens begint de cyclus weer opnieuw.

14 juni 2023 om 09:02

@hangover96, dat is maar al te herkenbaar en een terugkerend fenomeen inderdaad. Ik kan mij nog herinneren toen Bruma een paar keer mocht invallen bij Chelsea, of Fosu-Mensah bij Manchester/celtic. Het was elke keer weer een schande als deze niet werden opgeroepen. Zo heb je natuurlijk nog meer voorbeelden. Nou moet ik wel zeggen dat Frimpong veel meer speelt en ook goed bij een Duitse subtopper. Dus ik snap de roep om hem iets meer.

14 juni 2023 om 09:12

@hangover: Vreemde reactie. Volgens mij hebben velen Frimpong zien spelen en was het voornamelijk erg goed. Beste rechtsback van de Bundesliga klaarblijkelijk ook al. En nog jong ook. Dus om hier een punt te gaan maken, dat is gewoonweg ridicuul. Helemaal met de verzonnen verhalen van Miccoli erbij

14 juni 2023 om 09:53

Ik zou eens gaan kijken, verdiend in ieder geval een kans. Had hij bij Ajax gespeeld met dezelfde cijfers (8 goals en 7 assists) dan zou hij al lang vaste selectiespeler zijn.

14 juni 2023 om 10:06

@miccoli

Er zitten natuurlijk gevallen bij waarbij de roep ''overdreven'' is. Alleen is Frimpong dan wel echt een bizar slecht voorbeeld en niet te relateren aan een Bruma of Fosu-Mensah. Frimpong is al opkomend sinds het seizoen 19/20 bij Celtic. Toen had hij al op de radar moeten staan. En na zijn stap naar Leverkusen heeft hij alleen in 20/21 niet zoveel gespeeld (10 BL wedstrijden, 2 EL en 1 beker). Sindsdien heeft hij over 2 seizoenen verspreid 59 BL wedstrijden, 5 CL wedstrijden, 15 EL wedstrijden en 3 beker wedstrijden gespeeld (10 goals en 19 assists daarin). Dat is veel meer dan de gemiddelde Eredivisie speler die wordt opgeroepen..

Nou snap ik wat je bedoelt met Bruma en Fosu-Mensah als voorbeelden. Ik denk echter dat het punt wat velen hier op deze uitspraak van Blind maken is dat blijkbaar het team rondom het Nederlands Elftal simpelweg niet alle Nederlandse spelers in beeld heeft. En dat is in mijn optiek een erg kwalijke zaak! Dat versterkt alleen maar meer het beeld dat er heel erg naar de Eredivisie wordt gekeken en daaromheen veel te weinig.

14 juni 2023 om 10:26

Dutchred, ik wordt steeds enthousiaster in ieder geval 😉

14 juni 2023 om 10:29

Ik kan zelf in het geval van Frimpong niet beoordelen, maar de trend is wel vaak dat wat je nog niet hebt gezien, dat dat sowieso beter is dan wat er is, inderdaad.

Zie je vaak bij spelers die uit de jeugd moeten komen. Geef die maar een kans, beter dan (vul maar in)..

Wel mooi dat Van Gaal stond te oreren over deze ontdekking alsof hij hem zelf gescout had. Nu blijkt gewoon dat hij op de radar kwam omdat Van ‘t Schip toevallig de tv aan had staan in Griekenland. 😂

Zo blijken er nog wel meer Nederlandse spelers in het buitenland rond te lopen bij aardige clubs en sterkere competities dan in Nederland. Men blijft maar vissen in dezelfde vijver.

De keeper van Anderlecht is ook niet verkeerd, Nederlander. De beste keeper in Nederland momenteel veruit zijn Lars Unnerstall en Nick Olij. Understall natuurlijk een Duitser, Olij zou ook best een kans mogen krijgen meer nog dan Justin Bijlow.

Jeremie Frimpong
Arnaut Danjuma - speelt momenteel niet zoveel...
Pascal Struijk
Crysencio Summerville - om in de gaten te houden
Ian Maatsen - om in de gaten te houden

Toch wel apart om dit zo te horen. Als staff lid van het Nederlands elftal die mede verantwoordelijk is voor het selecteren van spelers weet je dit toch? Je hebt toch gewoon een lijstje van Nederlandse spelers die actief zijn in de grotere competities? Ik kan zelf al binnen 10 seconden zoeken op "nederlanders in de Bundesliga" en dan krijg ik een mooi lijstje met namen.

Ik mag toch aannemen dat dit een grap is van dhr. Blind. Anders kan hij beter een ontslagbrief schrijven en op een bounty-eiland gaan liggen.

Ik snap nu waarom ik vroeger nooit ben opgeroepen. Ze hadden niet door dat ik Nederlander was. Dat moet het geweest zijn. Ongelooflijk amateuristisch. Je kunt tactieken bespreken en penalty's oefenen en interessant doen. Dat maakt niet dat je ook daadwerkelijk gericht iets aan het opbouwen bent. Op dat gebied is voetbal nog steeds wat oudbollig. Data experts kunnen exact weerleggen hoe wat waar behalve de graadmeter of het daadwerkelijk goed samenwerkt. Als ik dit lees over Blind krijg ik plaatsvervangende schaamte. Er zijn zoveel mensen zonder netwerk die zoveel meer kunnen op basis van kwaliteit.

Nou, ik heb Flekken een paar keer in actie gezien bij Oranje, en was niet bijster onder de indruk. Een weifelend optreden, en zeker niet buitencategorie. Misschien wel het voorbeeld van een goede clubkeeper, maar een matige international. Overigens, ik zag hem in de Bundesliga ook wel eens de mist in gaan. Al met al, Flekken is zeker niet het achtste wereldwonder….

14 juni 2023 om 10:20

Het achtste wereldwonder is hij zeker niet Pinko. Maar is een eerlijke beoordeling teveel gevraagd? Flekken heeft 2 potten in Oranje mogen keepen en was in 1 matig en in 1 gemiddeld. Dan wordt er extreem overdreven dat hij ''slecht'' was. En dan zie je hem in de Bundesliga ''ook wel eens de mist in gaan''. Tja, zo heb ik Bijlow/cillissen/noppert or whoever in de Eredivisie ook ''wel eens de mist in zien gaan''. Volgens mij dien je spelers over een heel seizoen/over meerdere seizoenen te beoordelen, in relatie tot het niveau waarop zij spelen.

Ik wil overigens niet doen voorkomen dat ik vind dat Flekken 1e keeper moet zijn. Absoluut niet. Ik vind dat Bijlow dat moet zijn en daar ook het vertrouwen in dient te krijgen. Ik vind echter wel dat het ''oranje team'' (dus de staf, bondscoach, KNVB etc.) wel eens moet kappen met het op een voetstuk plaatsen van de Eredivisie. Het zou niet zo moeten zijn dat een 29 jarige keeper van Heerenveen/go Ahead, die pas sinds 21/22 is ''doorgebroken'' en slechts 15 Eredivisie wedstrijden had gespeeld (dit seizoen ook maar 18 bij Heerenveen), de voorkeur krijgt boven een keeper die in de Bundesliga in contentie is voor de Golden Glove en 45 Bundesliga wedstrijden ervaring heeft.

Dat is met name waar het misloopt. Niemand zegt dat Flekken 1e keeper zou moeten zijn. Maar een selectie voor Oranje dient op basis van logica en prestaties te zijn, gerelateerd aan het niveau waarop je acteert. Bij het voorbeeld van de keepers roep je dan Bijlow (mits fit) en Flekken sowieso op. En dan kijk je bij de 3e keeper bijvoorbeeld naar een talent of iemand die ''goed in vorm'' is. Voor mij persoonlijk zou het dan gewoon Bijlow, Flekken, Verbruggen moeten zijn. Ook in die volgorde van 1e, 2e en 3e keeper.

Zo geldt dat natuurlijk ook voor andere posities overigens.

14 juni 2023 om 14:30

Tja, zo veel stuurlui aan wal, zo veel verschillende meningen. Wat ook het leuke is aan voetbal, overigens. Ik vind dat Nederland niet beschikt over een topkeeper. Wel een paar redelijke, niet alleen actief in de Eredivisie. De keus voor een Oranje selectie hangt voor mij niet af of een speler wel of niet in de Eredivisie actief is, want dat is niet relevant. Dit terzijde. Over de beschikbare keepers verschillen we dus van mening. Zelf vond ik Noppert een prima WK keepen, dus een welkome versterking. En of hij een laatbloeier is, vind ik ook niet een minpunt. Daarbij, een keeper kan meestal behoorlijk lang acteren. Met Zoff en Buffon als voorbeelden. Dus vind ik 29 jaar echt geen belemmering. Wel is het zo dat hij net is teruggekeerd uit een langdurige blessure, en dat was ook te merken in de 2 wedstrijden die hij daarna heeft gekeept. Want hij maakte een wisselvallige indruk. Desondanks vind ik dat hij zijn plaats bij Oranje zelf heeft afgedwongen. Als we het dan toch over Oranje keepers hebben; vanmiddag keept Scherpen in Jong Oranje. En wie het steeds voor elkaar krijgt hem op te roepen, zelfs eerste keeper te maken, is in mijn ogen niet goed bij zijn hoofd…..

14 juni 2023 om 16:57

Dat is zeker waar Pinko. Ik vind ook niet dat Nederland beschikt over een topkeeper. Dat ben ik volledig met je eens. Ik vind alleen dus niet dat je selectie beleid moet samenhangen op basis van willekeur en een voorkeur voor 1 competitie. Overigens snap ik je niet helemaal met wat je zegt over dat een Oranje selectie niet moet samenhangen of een speler wel of niet in de Eredivisie actief is. Dat is mijn punt niet? Het gaat mij er niet om of een speler überhaupt actief is in de Eredivisie. Het gaat mij om de tegenstand die een speler ervaart en het niveau waarop hij acteert. Je gaat mij toch niet vertellen dat spelen in de Eredivisie hetzelfde is als spelen in de Premier League, Bundesliga of Italië? Om maar wat voorbeelden te noemen..

Ik zeg daarmee niet dat je nooit meer spelers uit de Eredivisie mag selecteren. Ik geef alleen aan dat 15 wedstrijden Eredivisie ervaring kwalitatief minder ervaring is dan 45 wedstrijden Bundesliga ervaring. Zeker als je dan ook nog eens de relatieve positie van Go Ahead / Heerenveen in de Eredivisie vergelijkt met Freiburg in de Bundesliga. Freiburg is simpelweg een hoger niveau. Daar kun je in mijn optiek niet omheen.

Dat is ook wat ik bedoel met logica van een selectie. Dat Noppert achteraf ''degelijk'' uit heeft gepakt is in mijn optiek het achteraf goed praten van een vooraf onlogische beslissing. Dat Noppert nu na 2 onwennige partijen na een blessure direct weer mee mag is op zichzelf ook al een beetje vreemd, maar kan in principe nog omdat hij niet als basisspeler mee gaat.

Ik gebruikte Noppert met name als voorbeeld, maar zo kun je het op andere posities natuurlijk ook bekijken. Ik probeer overigens ook niet te pretenderen dat andere spelers het per definitie beter zouden doen dan de spelers die nu opgeroepen worden. Dat kun je namelijk nooit weten. Het gaat mij erom dat de selectie criteria voor Oranje de laatste jaren enorm arbitrair zijn geworden. Dat is een ontwikkeling die ik zorgelijk vind. Dan gaat het namelijk vooral om of je een beetje een goede connectie met de bondscoach hebt of bij een voor hem bekende club speelt, terwijl het zou moeten gaan om kwaliteiten en prestaties.

Het eerste wat je doet als je wordt aangesteld als staflid van het Nederlands elftal is toch een lijst opvragen met alle Nederlandse spelers in de top-10 competities?

Download FM, selecteer nationaliteit ‘Nederlands’, en daar ga je…

Hoe kan je nou weer een Nederlandse bundesliga keeper over het hoofd zien? Er gaat echt iets structureel mis bij het Nederlands elftal. Je kan jaren lang goed spelen in de Serie A, Bundesliga of Ligue 1 en niet opgeroepen worden, maar bij 1 goed potje in het eerste van Ajax zit je bij de selectie. Bizar.

Erg toevallig dat de enige reacties van mensen die het absurd vinden dat Bijlow in de goal staat afkomstig zijn van Ajacieden.

Dat meneer Blind de nationaliteit van Flekken niet weet is ernstig. Wat in mijn ogen nog veel ernstiger is, is dat hij nog nooit een keeper heeft gezien die zo comfortabel aan de bal is als Flekken, terwijl de zoon van meneer Blind het afgelopen seizoen bij Bayern Munchen op de bank zat. Je weet wel, die club waar jarenlang ene Manuel Neuer onder de lat staat. Dat duidt op een rechtstreeks hiaat (zeg maar gapend gat) in de voetbalkennis van meneer Blind, hetgeen natuurlijk een veel ernstiger gebrek is voor iemand in zijn positie dan weten wat er in een paspoort van een speler staat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren