Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dani Alves neemt afscheid: ‘Vergeet nooit, zelfs als een leeuw 39 jaar is...’

Laatste update:

Dani Alves bevestigt woensdagavond de berichtgeving over zijn vertrek bij Barcelona. De 39-jarige rechtervleugelverdediger was dolgraag minimaal nog een half jaar in het Camp Nou gebleven, maar kreeg te horen dat zijn contract niet verlengd wordt. "Zoals alles in het leven, gaan de jaren voorbij, lopen de paden uiteen en worden verhalen op verschillende plaatsen geschreven", zo schrijft Alves woensdag op Instagram.

Alves bood zich eind vorig jaar aan om Barça, dat toen sportief in zeer zwaar weer zat, te helpen en sloot op 1 januari voor een minimaal contract aan. De ervaren rechtsback presteerde naar behoren en speelde ondanks zijn leeftijd zestien officiële wedstrijden in een half jaar. De Braziliaan wilde dolgraag blijven en stelde zelfs voor om een contract voor een half jaar te tekenen, zodat hij in ieder geval tot aan het WK in Qatar op het hoogste niveau actief kon blijven. Barcelona zette echter een streep door dat voorstel. Alves heeft al afscheid genomen van zijn medespelers.

"Het is tijd voor mijn afscheid", aldus de Zuid-Amerikaan, die tussen 2008 en 2016 een zeer succesvolle eerste periode bij Barcelona kende en nu dus voor de tweede keer vertrekt. "Ruim acht jaar van mijn leven ben ik verbonden geweest aan de club. Ik wil iedereen bedanken, ook de mensen buiten de schijnwerpers. Ik wil de clubleiding en staf bedanken dat ze een terugkeer mogelijk maakten. Jullie weten niet half hoe blij dat mij heeft gemaakt. Ik hoop dat jullie mijn gestoordheid en dagelijkse portie vrolijkheid niet zullen missen."

Alves verzamelde in zijn tijd als speler van Barcelona het astronomische aantal van 23 prijzen. "Ik sluit een heel mooie periode af en er komt nu een nieuwe die nog uitdagender is. Moge de wereld nooit vergeten: zelfs als een leeuw 39 jaar oud is, dan is het nog steeds een prettig gestoorde gekke leeuw! Visca al Barça voor altijd!"

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
16 juni 2022 om 00:15

Dit doet me meer pijn dan ik wil toegeven

16 juni 2022 om 16:29

Cafu en Lahm waren ook geen koekenbakkers

Strijder, het ga je goed, ik gun deze man nog een wk als bekroning op een geweldige carriere!

Was in zijn prime echt een gigantisch goede back. Ik weet niet hoeveel geld uitgegeven om hem te kunnen vervangen om hem jaren later terug te halen. Hij kwam terug in een moeilijke periode toen zelfs Champions League voetbal halen een utopie leek. Is gekomen zijn wedstrijden gespeeld voor bijna gratis en heeft ook bijgedragen. Wil niet zeggen dat hij er voor heeft gezorgd dat ze uiteindelijk tweede zijn geworden maar heeft zeker invloed gehad. Gigantisch rustpunt achterin maar helaas ook niet meer de jongste.

Het gaat je goed Alves absolute club legende.

15 juni 2022 om 21:18

Mooi gezegd. Alves was ook een van mijn favoriete spelers bij Barca. Een genot om naar te kijken.
Zijn connectie en samenwerking met Messi was ook uniek. Vonden elkaar blindelings.

Alves is een held!

15 juni 2022 om 21:38

Eeuwig zonde Dat ze hem eerder weg gedaan hadden.. hij had al die jaren gewoon kunnen blijven.. heb enorm genoten van zijn spel en inzet. Hopelijk zijn we hem op het WK nog aan het werk

Onze beste rechtsback ooit en misschien wel meer dan dat, dank voor alles legend🙏🏻

Super held! Het gaat je goed. Strijder 1e klas en heeft ons wel uit de brand geholpen.

Alves weg doen en roberto houden en terwijl alves veel minder verdient ook. Erg raar lijkt me.

Ik snap niet zo goed waarom er niet verlgengd is. Vroeg vrijwel geen salaris, en het is niet zo dat we een betere RB hebben. Dest is niks naar mijn mening en Araujo moet gewoon centraal staan. Dani Alves was prima geweest ter rotatie en voor de ervaring in het team. Baal hier goed van.

15 juni 2022 om 21:08

Wellicht wil Xavi een achterhoede van Alba-Pique-Christensen-Araujo hanteren, Araujo heeft wel de snelheid voor op de back-positie maar idd, als CB is hij toch het beste.

15 juni 2022 om 21:20

Of azpilicueta? Cristensen en pique als centraal duo is toch vragen om problemen?

15 juni 2022 om 21:53

Ik denk inderdaad zoals Elfaraon zegt dat ze Azpi willen binnenhalen. Een prima korte termijn optie maar niet echt waar ik warm van wordt zoals bij Dani... Laten we dan maar zijn masterclass als inschuivende CVM tegen Atleti onhouden... Legend

Off: wat zou ik graag Martinez naast Araujo in het hart vd defensie willen zien. Voetbal, snelheid, wendbaarheid vd kleine en kopkracht vd Aruajo... en uiteraard een hele portie grinta!

17 juni 2022 om 09:35

Ik dacht zelf aan Alba-Koundé-Araujo -Azpilicueta. 😁

Vond hem nog zeker genoeg toevoegen..

Toch wel poëtisch dat misschien wel de 2 beste Braziliaanse fullbacks uiteindelijk toch in hetzelfde seizoen bij hun clubs vertrekken. Spelers als Dani Alves en Marcelo vind je maar eens in de 100 jaar.

15 juni 2022 om 21:12

Cafu en roberto carlos👌

15 juni 2022 om 21:39

Die waren beiden beter. Pff Cafu wat een speler was dat zeg en Roberto Carlos ook een legend. Toch wel een niveautje hoger dan Marcello en Alves

15 juni 2022 om 23:18

Cafu en Carlos beter dan Alves en Marcelo? Nooit. Marcelo is sowieso een tikje beter dan Carlos die eigenlijk altijd gwn zijn voorsprong krijgt vanwege zijn vrije trap.

16 juni 2022 om 00:46

Dat is echt een discussie van niks eigenlijk. Je zet spelers tegen elkaar af in een andere tijd, met andere medespelers, met andere spelopvattingen en tegen andere type tegenstanders. En dan heb je ook nog een stukje persoonlijke voorkeur. Zijn al met al stuk voor stuk toppers. Ik zou persoonlijk ook Lahm en zanetti in dat lijstje zetten van beste backs

16 juni 2022 om 12:34

Lahm en Zanetti zeker geweldige backs, al had Appelsap het in deze discussie weliswaar over de beste Braziliaanse fullbacks. Carlos Alberto was overigens ook niet verkeerd. Maar dat is helemaal een ander tijdperk.

Gisteren marcelo bij Madrid en vandaag Alves. 2 geweldige legendarische backs en misschien wel de beste van de laatste 20 jaar. Hele Goede aankoop van barca toen want hij kwam over van Sevilla . Barca ging voor Alves en Madrid ging voor baptista van hetzelfde Sevilla .Zowel Alves als Marcelo Gingen beide als een trein over hun kant ..Alves rechts en marcelo links bij real .. ik las dat marcelo iig naar Marseille of Fenerbahçe kan las ik ..wat Alves gaat doen weet ik niet. Hopelijk zien we hem nog een jaartje in Europa

1 van de laatste legendes die deel uitmaakte van het wat betreft beste team ooit. Straks zijn Piqué en Busquets ook weg, en is het het het einde van een tijdperk. Doet bijna pijn om te zien hoe slecht het huidige Barca is vergeleken met toen

Wat was deze Dani Alves in zijn piek asociaal goed zeg. Echt 1 van de mooiste spelers van zijn tijdperk spelende in een prachtelftal dat beetje bij beetje uit het voetbal stapt.

Heeft toch een redelijk goed half jaar gedraaid. Beter dan Minqueza en Dest. Waarom moet hij dan toch alweer weg terwijl hij bijna geen salaris vraagt??

Gelukkig krijgt hij hier nog een mooi verhaal van VZ en vetrekt hij niet in de schaduw zoals bijvoorbeeld Marcelo.

Misschien een leuke speler voor Vitesse om 1 jaar vast te leggen? Denk dat hij in de Eredivisie nog wel meekan en zij zoeken een vervanger voor Dasa

16 juni 2022 om 10:39

Of Ajax, kan mooi mee de Champions League in. Vanwege zijn leeftijd kan hij niet het hele seizoen spelen dus ook genoeg mogelijkheden voor Rensch/regeer

Prima back up achter Mauro, kom op de Jong sla je slag!

Jij mag zeggen wat je wilt, weetje waarom? Omdat jij de hele complete rechterflank liet lijken op Walibi. Bedankt legend!

Dani Alves heeft ook in zijn tweede periode zijn waarde bewezen voor Barcelona. Hij presteerde op de RB beter dan de andere spelers op zijn positie (dest, Roberto, ...). Ik begrijp niet waarom hij geen contractverlenging heeft mogen ontvangen. Hij speelt met hart en ziel voor de club, vraagt weinig salaris en de club heeft niet de mogelijkheid om twee nieuwe toppers te halen op zijn positie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren