Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cruijff hekelt beleid Barça: ‘Messi, Suárez en Neymar in één ploeg’

Laatste update:

Johan Cruijff heeft steeds meer het gevoel dat Barcelona niet meer ‘zijn’ Barcelona is. De oud-speler en -trainer zit al jaren niet meer op een lijn met het bestuur van de Spaanse topclub. De Nederlander leverde zijn erevoorzitterschap in en gaat ook niet meer naar wedstrijden van Barcelona kijken. Cruijff zet vraagtekens bij de manier waarop de selectie wordt aangevuld.

/

Cruijff vindt kersvers wereldkampioen Duitsland ‘een ambassadeur voor het voetbal, waar Barcelona steeds meer afstand van neemt’. “Dat gevoel heb ik vooral gekregen na de aankoop van Luis Suárez”, vertelt Cruijff in De Telegraaf. “Een uitstekende voetballer, maar wel met een eigen karakter. Ik zie daarom niet hoe je met Messi, Neymar en Suarez in één ploeg nog goed positiespel kunt spelen.”

“Drie individualisten, dus kiest Barcelona voor acties en niet voor een als geheel goed voetballend elftal.” Barcelona zweert zodoende min of meer de speelwijze onder Frank Rijkaard en Josep Guardiola af, toen Cruijffs goede vriend Joan Laporta nog voorzitter was. “Daarom ben ik ook zo blij met Bayern München en Duitsland, die laten zien hoe je met aantrekkelijk voetbal nog altijd prijzen kan winnen.”

Barcelona heeft Luis Suárez helemaal niet nodig

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Helemaal met Cruijff eens. Echt een rare aankoop en ben dan ook heel benieuwd hoe het in de praktijk zal uitpakken. Denk dat Messi nog meer beteuterd over het veld gaat lopen en vervolgens (hopelijk) maar eens getransfereerd wordt...

14 juli 2014 om 12:22

Ik denk juist dat de onbevangenheid die Messi kwijt is, weer aangewakkerd zal worden door Suarez.

14 juli 2014 om 13:12

Ik heb messi echt heel vaak boos zien kijken naar pedro tello en sanchez als ze niet gingen afleggen dat gaat helemaal gebeuren met suarez.

14 juli 2014 om 14:00

Jah maar nu vergeet je wat tello pedro of sanchez die schoten hem vaak de tribune in daarom suarez die schiet hem de goal in niemand zou daar boos om worden!

14 juli 2014 om 19:18

Nu is elke bal die Suarez schiet meteen een doelpunt...

Dit kan nooit goed gaan en het is wachten op de ergernissen die gaan komen. Zijn 3 spelers die gewend zijn bij hun land de grote man te zijn...

Barcelona dekt zich in voor het opbranden van Messi. Als je ziet hoe die rondrent kan ik me daar nog wat bij indenken ook. Die gaat in de schaduw staan op de rechterflank of verkocht worden inderdaad.

14 juli 2014 om 08:11

Zijn wel twee totaal andere spelers, maar als je bedoelt een ster voor een ster dan begrijp ik je.

14 juli 2014 om 08:13

Hoe bedoel je? .

14 juli 2014 om 08:15

Dat valt reuze mee. Bij Barcelona heb je Iniesta, Xavi/rakitic en Busquets die Messi gewoon goed kunnen aanspelen. Bij Argentinie moet hij het helemaal alleen doen, anders zou hij daar gewoon in de spits staan.
Dat Messi afbranden wat hier gebeurt slaat echt nergens op. Je zou bijna denken dat mensen hier Messi hebben zien veranderen in een G-voetballer.
Je ziet gewoon dat ook de absolute sterren, Messi, Ronaldo, Ibrahimovic, noem ze maar op, het moeilijk krijgen als ze geen goed team om zich heen hebben. Dan is het des te knapper dat Messi zo beslissend is geweest en in de finale heeft gestaan.

14 juli 2014 om 08:38

Hij was inderdaad erg beslissend tegen de grote landen.

14 juli 2014 om 08:39

Kritiek op Messi is terecht. Di Maria aguero Higuain mascherano zijn geen amateurs. Hij speelt in een andere rol bij Argentinië omdat ze veel goede spitsen hebben. Messi is vaak genoeg 1 op 1 gekomen dit WK, hij heeft ze laten liggen. De oude Messi maakt zo een kans af. Hij heeft daarnaast bijzonder veel balverlies geleden, heeft totaal geen inzet getoond. 4x man of the match was al lachwekkend, maar die prijs slaat echt alles. Mascherano, garay waren beter bij Argentinië. Müller kroos Lahm zeker beter. Robben de jong, Rodriguez en zelfs Neymar was beter.

14 juli 2014 om 08:45

Geen goed team?

Wat een onzin, het is niet zo dat Messi ze elke wedstrijd naar 2-3 goals gelijd heeft en daardoor de overwinning heeft gegeven.
Het is eerder zo dat de verdediging en het middenveld geen goals tegen hebben gekregen waardoor de geniale aanvalslinie 1 keer per wedstrijd kon scoren, tot de kwartfinales.
Vanaf de halve finale hebben geen van de aanvallers thuis gegeven.

Maar goed, doe het Argentijnse team achterin maar te kort, dat gevochten heeft als leeuwen om het achterin dicht te houden door ze een slecht team te noemen.

14 juli 2014 om 10:39

Geen amateurs? Di Maria grossiert in balverlies en heeft het record verbroken van 55 keer balverlies tegen Zwitserland. Aguero, heb je hem ook maar iets goed zien doen na zijn blessure? Higuain geen amateur? Hij staat een op een met Neuer met 15 meter voorsprong of Hummels en weet de bal niet eens op doel te richten. Ben je serieus?

Mascherano was goed, maar die speelt totaal geen rol bij de aanval.

14 juli 2014 om 11:47

Ibrahimovic niet hoor, dat is de echte ster, hij is overal kampioen geworden

14 juli 2014 om 12:02

Maat niet tot t wk gekomen..

14 juli 2014 om 12:07

Dat ligt aan het flutteam dat ie om zich heen heeft he. Hij scoort altijd zijn goals wel en speelt erg goed maar helemaal in je eentje kun je het niet doen, je bent altijd afhankelijk van je team. Ibrahimovic doet het bij Zweden altijd bijzonder goed, dat valt niet te ontkennen. De cijfers liegen er niet om.

14 juli 2014 om 15:26

De enige die hier recht heeft op spreken is Woel, die pakt feiten bij feiten. Wat jullie hier komen praten over Messi is subjectief!

15 juli 2014 om 03:45

@woel

Di maria speelde gewoon prima ondanks zijn balverlies, zette hij ook meerdere aanvallen op. Al die spelers in de aanval worden tam gehouden omdat ze Messi moeten dienen. Hoe kan je Aguero laten schitteren als hij voor Messi moet spelen, die echt weinig krediet heeft bij het Argentijnse volk.
Een trainer met ballen zou niet zijn spelers in dienst van Messi laten spelen.
Higuian kan je niet op een wedstrijd afkraken, want volgens mij is het de zelfde man die een goal scoorde waardoor Argentinie een ronde verder ging.
Waar Messi die hele wedstrijd, helemaal niks deed. Hij heeft een zwaar jaar, bij Barca en zijn vriend die net overleed in Rio maar stel hem dan ook niet op.

15 juli 2014 om 08:59

Dat je zegt dat spelers in dienst van Messi moesten spelen klopt helemaal niet. Messi speelt zelfs op het middenveld zodat de aanvallers alle ruimte krijgen om te excelleren.
Higuain kan ik prima afkraken, en dat doe ik niet op basis van een wedstrijd, maar op basis van het gehele toernooi. Hij speelde namelijk elke wedstrijd ongelooflijk slecht en heeft heel veel kansen gemist. Het enige dat hij goed heeft gedaan is die goal tegen België.
Di Maria had veel dreiging, maar was gewoon slecht in het vervolg. Dan is het wel leuk en aardig dat je zoveel dreiging hebt, maar als je dan telkens de bal gewoon teruggeeft aan de tegenpartij, heb je er niks aan.

Dat je zegt dat Messi maar niet opgesteld zou moeten worden, stelt vast dat je er gewoon geen kijk op hebt. Messi was veruit de beste man van Argentinie en is zelfs in mindere doen nog steeds veel beter dan de rest.

15 juli 2014 om 10:38

Messi voldoet aan alle eisen om volgens jou een amateur genoemd te worden .... Balverlies,kansen missen, niks laten zien

15 juli 2014 om 22:15

4 goals, 2 assists, 2 indirecte assists. Bij iedere aanval van Argentinie de spil, weinig balverlies, rust aan de bal, van alle spelers veruit de meeste mensen vrij voor het doel gezet. Ja inderdaad, een amateur die Messi..

14 juli 2014 om 14:20

Lag meer aan de speelstijl van Argentinie , blok van 6 achterin die alle verdedigende taken doen , geen middenveld alleen 4 aanvallers waar de bal naar toe wordt geknalt.

Tja, in principe kunnen die spelers wel op hun beste positie staan. Neymar vrij van links, Messi vals in de spits en Suarez vrij van rechts.
Probleem blijft echter dat het veld ontzettend smal gemaakt wordt en dat terwijl Barcelona nu al geen ruimte krijgt. We zullen het zien, ik ben eigenlijk wel benieuwd.

Gaat barca toch de vormen krijgen van een koopclub

14 juli 2014 om 08:37

Je bent naïef als je denkt dat Barcelona geen koopclub is. Alleen al in de afgelopen twee seizoenen is er ruim 160 miljoen uitgegeven aan twee aanvallers en dan reken ik nog heel soepel.

14 juli 2014 om 16:35

En maar geen verdediger kunnen aantrekken. Barça gaat afglijden mark my words

14 juli 2014 om 08:52

Ik denk dat er weinig anders opzit wil je met de top mee kunnen. Ook Arsenal is meer gaan uitgeven aan transfers. Wil je momenteel een topspeler kopen dan moet je eenmaal diep in de buidel tasten. Allemaal in gang gezet door clubs als Chelsea, Real Madrid en PSG.

14 juli 2014 om 09:04

Kan ook niet anders, met alleen een goede jeugdopleiding ga je het niet redden als je aan de Europese top mee wilt draaien. Je kunt nu eenmaal niet voldoende toptalenten in huis hebben om een elftal mee te bouwen.

Ik heb mijn sympathie helemaal verloren voor Barca. Ze verlogen haar eigen handelsmerk. Waar jarenlang het eerste team met jeugd werd aangevuld en gerichte aankopen. Zijn ze nu op het pad van Real Madrid terecht gekomen. Echt heel triest. Het doet me denken aan begin van deze eeuw, waar Barca jarenlang zonder prijzen zat. Ik zie dit bij elkaar gekochte team geen prijzen pakken

14 juli 2014 om 11:37

Helemaal eens. En sterker nog: uit ´nood´ moesten wij zelfs Thiago verkopen, om een jaar later (nu dus) mogelijk Xavi de deur uit te zien gaan en Cesc te verkopen.

Het beleid is imo helemaal zoek. Het is ook niet dat Sergio Roberto veel speelde vorig jaar. We kopen een wereld speler, voor de voorhoede. Waar we al twee toppers hebben. Te veel vedettes.

En achterin en op het middenveld lijken de problemen inmiddels niet meer te repareren, tenzij we weer met geld gaan smijten.

Hoewel ik het met Cruijff eens ben dat het onnodig was om Suarez te kopen, ben ik ook blij dat we van het gezeur van deze meneer af zijn.
Tenminste, als hij daadwerkelijk geen wedstrijden van Barcelona gaat kijken zoals hij eerder vermeldde. Want als je niet naar Barcelona kijkt, kan je ook geen negativiteit verspreiden rondom het spel en het team. Een droom die uitkomt in deze nachtmerrie die Andoni Zubizarreta heet.

En ondanks het feit dat ik niet blij ben met de aankoop, ben ik toch benieuwd hoe we het volgend seizoen gaan doen.
Welke rol gaat Rakitic vervullen, wie wordt eerste doelman, kan Suarez echt belangrijk worden voor ons?

14 juli 2014 om 08:54

Een beetje meer respect was op zijn plaats geweest. Wel enig idee wat hij voor Barcelona heeft betekent?

14 juli 2014 om 09:08

Ja, dat weet ik..

Moet ik dan maar bij elk woord dat hij zegt 'ja' en 'amen' roepen? Hij is een persoonlijke hetze aan het voeren jegens Barcelona, dat is een zeer kwalijke zaak en lijkt wel alsof hij de aartsrivaal is van Barcelona.
Elke keer als Johan Cruijff iets over Barcelona zegt, is het altijd negatief.. Als we prijzen winnen, hoor je hem niet..

Waarom moet ik meer respect hebben voor iemand die de club alleen maar ten onder wil zien gaan, alleen maar om vervolgens te zeggen: "told you so".. ?

Hij kan ook uitspreken dat hij het een slechte zet vindt (zoals de meeste die Barcelona volgen), maar er wel het beste van hoopt..

14 juli 2014 om 09:38

Is onzin. De kritiek is volledig terecht, ook ik ben supporter van Barcelona en ben absoluut niet te spreken over het beleid. Een aanvaller verkopen terwijl je twee misschien wel drie verdedigers nodig hebt? Zelfs een goede middenvelder als vervanger voor Xavi (pjanic) zag ik liever komen dan Suarez.

14 juli 2014 om 09:48

Ik zeg toch niet dat ik de kritiek onterecht vind? Ik geef zelfs aan dat ik het er mee eens ben.
Dus wat is nou precies je punt?

Bovendien hebben we Rakitic al.. Dus wat wil je met Pjanic gaan doen? Rafinha klopt ook op de deur, en onder Luis Enrique gaat hij zeker minuten maken.

14 juli 2014 om 09:55

Cruijff is geen makkelijke man, dat hoor je mij hier ook niet zeggen. Maar hij heeft wel veel verstand van beleid bij een voetbalclub. Kijk wat hij bij Ajax heeft gedaan. Dat ging ook niet over rozen. Het doet hem pijn dat zijn Barcelona wordt kapot gemaakt door bestuurlijke incompetentie.

14 juli 2014 om 10:11

Bestaat er geen kans dat Messi verkocht wordt? Was afgelopen jaar ontevreden (zeker nadat de fans hem uitfloten?) Wie weet komt Psg/man city wel met een monsterbedrag op tafel...dan zouden ze suarez dus als vervanger hebben gehaald.

14 juli 2014 om 12:54

De kans dat Messi verkocht wordt, is net zo groot als dat Nederland de penalties mag overnemen in de halve finale...

Messi zal niet verkocht worden. Wees daar maar niet bang voor. Suarez is niet als vervanger van Messi gekomen, maar juist om de druk bij Messi weg te nemen. Alexis deed dit al goed vorig seizoen, toen Messi niet in vorm/fit was stond hij er om die taken op zich te nemen.
Ze verwachten met Suarez dat hij dit op zich gaat nemen en hopen dat Messi meer vrijheid gaat krijgen omdat je tegen Neymar en Suarez nou eenmaal ook dubbele dekking moet hebben, dat betekent dus ongeveer 6 man verdedigen om deze 3 tegen te houden waardoor er meer ruimte komt voor een Rakitic of Iniesta om in de gaten te duiken.

14 juli 2014 om 14:27

Euh, ik kan me anders heeel goed voorstellen dat Messi zelf een transferverzoek in gaat dienen. Dat hij met Neymar moest spelen vond hij al erg genoeg en nu krijg je er nog zo'n bijtende idioot erbij..

Barca is barca niet meer. Ik hoop dat Messi naar Bayern gaat!

14 juli 2014 om 11:16

de reden dat hij niet meer in het stadion komt is aan het bestuur te danken....... het zelfde bestuur wat barca in 10 jaar heeft opgebouwd met jeugd etc. heeft afgebroken met belachelijke aankopen niet door selecteren.

14 juli 2014 om 12:51

Je eerste alinea slaat natuurlijk nergens op. Hoewel Cruijff vaak onzin spuit, doet hij dat ditmaal geenszins. Hij heeft kritiek op het beleid wat wordt gevoerd door Zubi. Dat heeft niks te maken met het kijken van wedstrijden van Barcelona. Al geef ik je wel gelijk dat hij niet zo kinderachtig moet doen en gewoon die wedstrijdjes moet kijken. Al zal hij dat ongetwijfeld ook gewoon gaan doen.

14 juli 2014 om 12:57

Hoe bedoel je, het slaat nergens op?

Ik zeg toch niet dat de kritiek onterecht is? Ik vind de kritiek meer dan terecht, maar zoals ik al eerder aangaf.. Waarom moet hij altijd negatief zijn als er iets gebeurt? Waarom kan een man met een Barcelona hart niet de club geluk wensen, ondanks het beleid wat aan alle kanten rommelt?

We weten allemaal dat de presidentsverkiezingen nog lang niet zijn, waarom dan zo blijven muggenziften? Wat denkt hij er mee te bereiken?

Bovendien, de club Barcelona boycotten omdat het beleid shit is en je erevoorzitterschap is afgepakt? Kinderachtiger kan het bijna niet..

14 juli 2014 om 14:32

Omdat Cruijff het al dom vond om zoveel miljoenen uit te geven aan Neymar en nu doen ze het gewoon weer... Miljoenen geeft een club uit wat ze eigenlijk niet eens hebben. Het staat totaal haaks op het beleid waar Barca de laatste tijd voor stond.

Cruijff is dan heel hard en terecht, want het gaat hier om miljoenen!!!
Je zou juist blij moeten zijn dat hij zo hard is, wellicht dat ze het misschien nog oppikken en er iets mee doen.
Maar jij bent liever het type, niet zeuren, maar meehelpen..
Typisch Nederlands, want stel je eens voor dat je er wat van zegt en of wat aan gaat doen.. dat is te veel moeite..

Waarom kan een club als Barcelona niet gewoon luisteren naar de juiste mensen? Waarom maken ze nu al 2 jaar lang dezelfde bestuurlijke fouten?

Bovendien is zijn erevoorzitterschap niet afgepakt, deze heeft hij ingeleverd!

14 juli 2014 om 15:22

Nou ik zie inderdaad het nut er niet van in om een club die je toch niet meer volgt (naar eigen zeggen) dermate zwart te maken, waardoor anderen het overnemen en je Barcelona alleen maar in een kwaad daglicht zet.

Maar dat is blijkbaar mijn mening. Ik ben het met Cruijf eens dat het een beleid van niks is.
Maar momenteel kan daar niks aan veranderd worden, zeker niet wanneer het transferverbod alsnog wordt toegekend..

En nee, het erevoorzitterschap is hem afgepakt door Rosell. Dit omdat Laporta in zijn eentje (volgens Rosell) gehandeld had wat betreft het erevoorzitterschap, en de fans recht moeten hebben op hun mening tov een erevoorzitter.
Aangezien Laporta de fans gepasseerd had, had Rosell hem deze afgenomen. Het zij tijdelijk, want hij kon het alsnog worden. Maar Cruijf legde deze eer vervolgens naast zich neer.

Het is hem dus in eerste instantie afgenomen, maar toen de mogelijkheid hem geboden werd heeft hij het afgewezen. Dat is iets anders dan inleveren.
Altijd jammer als mensen je proberen te verbeteren, maar geen historie kennen..

Leverde zijn erevoorzitterschap in? Rosell heeft hem deze ontnomen..

Barca, een club waar ik sowieso steeds minder mee heb. Bestuurlijke chaos en verschrikkelijk voetbal (in mijn ogen).

14 juli 2014 om 09:59

dat laatste over verschrikkelijk goed voetbal zal je wel niet menen. het aankoop beleid ja dat is niet zo best

Uiteindelijk zijn sinds het Bosman-arrest alle clubs koopclubs geworden. Alleen weet de ene club meer geld te regelen dan de andere clubs om goede/dure spelers te halen...er is nu eenmaal geen prof-voetbalclub in de wereld meer die 23 zelf-opgeleide spelers heeft in de selectie van het eerste. Ik droom ook over een Ajax-selectie met Kenneth Vermeer, Stekelenburg, Nigel De Jong, Sneijder, Eriksen, Vdv, Vertonghen, Alderweireld, Blind, Emanuelson, Heitinga, Van der Wiel, Anita, Klaassen, Kishna, Fisher, J.a. van der Heijden, Boilesen, Babel, vd Wiel, Siem de Jong...allemaal spelers met een Ajax-jeugdopleiding die nog allemaal actief zijn. Als deze jongens nu allemaal echte clubliefde hadden gehad...helaas bestaat er geen clubliefde meer omdat er geen clubs meer zijn. Het zijn bedrijven geworden. Voetbal is business dus is kopen en verkopen normaal. Iedere profclub is een koopclub !

3 sterren in 1 team gaat niet. Cruijff heeft helemaal gelijk. Sinds de komst van Neymar, is Messi ook niet beter gaan voetballen. Misschien betekent dit het einde van Messi bij Barça?

14 juli 2014 om 20:09

ronaldhino eto henry werkte prima
villa eto messi werkte gewoon ook prima

waarom bij voorbaat al haat bij dit? suarez is veel meer dan een doelputenmalker en geeft krankzinnig veel assits voor een aanvaller

Helemaal mee eens. Dit heeft niets te maken met een goed voetballende ploeg neer willen zetten. Gewoon puur machobestuur dit. Even laten zien wie de grootste jongen is en een van de meest begeerde voetballers voor enorm veel geld binnen halen.

Ik denk dat het systeem kan werken als je suarez de meest centrale role geeft. Messi rechts en neymar links. Het gepraat van 3 sterren is echt onzin, net zoals het zogenaamd neymar zijn schuld is dat messi niet presteerd. Neymar heeft barca vorig seizoen veel belangrijke punten opgeleverd en speelde grotendeels in dienst van messi. Je ziet dat messi vooral aan zichzelf moet werken om weer op zijn oude niveau te komen. Het probleem van vorig jaar is vooral defensief. Xavi kan het niet meer belopen en met pique en batra red je het niet tegen grote clubs. Suarez kan echt een fewer die versterking zijn het licht er vooral aan wat luis van plan is met de role die ze alle 3 moeten vervullen.

4-3-3 punt naar voren, is voor dit materiaal het beste. Je hebt echt een Xavi, Modric, Kroos of Thiago nodig als je met de punt naar achter wil spelen. Een centrale middenvelder met een perfecte passing, overzicht, inzicht, techniek maar vooral eentje die continu tussen de linies kan lopen. Mascherano deed het uitstekend dit WK op het middenveld hem moet je daar gewoon neerzetten. Messi vrije rol vanaf rechts en Suarez als echte 9 in de punt. Hopelijk benatia/mangala/marquinhos erbij naast pique en mijn voorkeur gaat uit naar Benatia.

Ter-Stegen
Daniel Alves
Benatia
Piqué
Jordi Alba
Busquets
Mascherano
Messi
Iniesta
Neymar
Suaréz

Ik denk dat Messi en neymar nu ook niet uit de voeten komen met de gedachte dat je elke moment gebeten kan worden !!!

Ik ben supporter van Barca, en ik ben erg benieuwd hoe dat gaat accederen met die 3 voorin. Ze moeten nu echt wel verdedigers gaan aantrekken, het liefst een jonge CV. Daarom snap ik niet dat ze Mathieu willen halen.... Is al aardig op leeftijd, 30 jaar als ik me niet vergis. Ik hoop dat ze Cuadrado op de rechtsback halen, ookal is ie dat niet. Verder zou ik graag Hummels zien naast Pique.

14 juli 2014 om 10:35

Maar of dat laatste gaat lukken betwijfel ik..

Noem me gek, het kan mij niets schelen, maar ik heb liever een FC Barcelona die jaren droog zit maar haar eigen handelsmerk in leven houdt zonder de eeuwige rivaal te achtervolgen met hetzelfde beleid dan deze rotzooi wat ze nu laten zien.

Ik ben sowieso iemand die lijdt aan extreme vorm van nostalgie dus dit kan er ook nog wel bij. Barcelona verandert te veel in negatief opzicht. Onze reputatie is de afgelopen jaren al verpest door het misselijk makend gedrag van onze spelers en dan kan het bestuur zich blijkbaar permitteren om ook nog eens een speler aan te trekken die daar juist bekent voor staat en een speler weg te doen die precies het tegenovergestelde was(sanchez). De gouden regel aanval is de beste verdediging geloof ik nog steeds heilig in, maar dit slaat door.

Ik vind sowieso al dat we het motto Mes que un Club niet meer verdienen. We zijn nu precies hetzelfde als de andere Europese topclubs die elk jaar weer met geld smijten en amper identiteit meer hebben, dus niks meer dan een club. Was Barcelona geen symbool voor Catalaans nationalisme dan betwijfel ik of mensen nog in die motto zouden geloven. Barcelona was vroeger een bescheiden voetbalclub die een voorbeeld was voor alle andere clubs en een goede band had met supporters, spelers, media, sponsors. Wat is daar nu eigenlijk van over? Van de hele puinhoop rondom Neymar en Sandro Rosell naar idiote aankopen en verkopen. Het lijkt alsof Barcelona verdrinkt in haar eigen glorie en haar reputatie en imago naar mate de tijd vordert verpest wat mij van top tot teen breekt. Ik wil gewoon terug naar hoe het was: de Cantera voorop, evenals sportiviteit, en professionaliteit, filosofie en cultuur vasthouden en worden zoals Barça altijd was: een voorbeeld voor de rest.

Wat Cruijff bij Ajax deed moet hij nu ook bij Barcelona doen. Barcelona heeft hem hard nodig, zoals altijd.

14 juli 2014 om 11:18

heeft hem alweer hard nodig..... toen Cruijf voor dat rijjkaard kwam de jeugd en alles had aangepast zag je de gouden generatie komen... die zit er nog maar als er niet naar omgekeken word houdt dat ook op......

Suarez gaat gefucked worden bij Barca. Messi heeft Ibra en Eto'o ook al genaaid bij Barca, dus waarom nu niet nog een keer?

Beetje lopen bitchen omdat meneertje in de spits wil staan en niets van de vleugel wil afweten. Suarez gaat dus op de rechterflank uit moeten komen terwijl hij een echte 9 is.

Achja, none of my business. Ik kijk met smacht naar het nieuwe Real!

volgens mij kopen de Spanjaarden tegenwoordig spelers uit angst dat ze ergens anders terecht komen. En het kan allemaal maar...... Leen je rot, Europa houdt die bank wel overeind voor je. Zolang we maar winnen is elk geldbedrag geoorloofd. Voetbal (club) gaat langzaam maar zeker richting de afgrond en de slachtoffers zijn niet diegene die nu zo met geld smijten

Helemaal met Cruijff eens. Je kunt geen drie wereldsterren in je elftal hebben. Dat is onmogelijk die 3 gaan een hekel aan elkaar krijgen en dan word het weer van je af bijten. Messi is al lang niet meer zo goed als voordat Neymar naar Barça kwam. Want toen moest Messi de roem delen met Neymar en met Suárez erbij komt er nog een waar je de roem mee moet delen. Dus zou het maar net zo'n verhaal kunnen worden als die van Ronaldinho. Weg bij Barça. Ik denk niet dat Messi ooit weg zou gaan bij Barça. Even een vraagje aan jullie wie van de drie gaat het meest lijden onder deze situatie?

Gisteren kreeg Messi onverdiend die prijs voor beste speler van het WK. Zo kun je zien dat de Fifa een grote corrupte bende is Messi had die prijs echt niet verdiend. Arjen Robben had die prijs moeten krijgen of anders James Rodríguez, Thomas Müller of Karim Benzema. Dit zijn de vier die die prijs het meest verdiend hadden.

Barca is barca niet meer bij neymar keek ik al op. Sanchez weg doen gaan ze spijt krijgen van volgend jaar is sanchez mvp van bpl......

Net als veel voetballiefhebbers vrees ik dat er nu een tijd van chaos gaat ontstaan bij Barcelona. Er worden echt vreemde beslissingen genomen en met geld gesmeten alsof het hun eigen geld is. De komst van Neymar heeft al niet echt gebracht van wat men er van had verwacht en nu met Suarez die eerst 4 maanden thuis mag zitten wordt het er niet beter op.

Het was wel te verwachten dat Cruijf dit zou zeggen. Dit zei hij na de transfer van Neymar immers ook al. Ik denk dan ook dat het komend seizoen niet zo goed zal gaan. En niet omdat er al dan niet 3 kapiteins zijn (ik geloof dat die gewoon prima samen kunnen spelen, het blijven topvoetballers), maar omdat de balans in het elftal volledig weg is zolang de verdediging niet wordt versterkt. Verder zal van doorslaggevend belang zijn of Luis Enrique een team weet te smeden. Dat kan ik alleen maar hopen!

tegenwoordig wil elke grote club 1 speler aantrekken voor de sponsers en -shirtje s verkoop.
ik denk niet dat de voorhoede goed zal samen gaan werken.

netals barca wil real nu james kopen terwijl hij niet eens nodig is in madrid een kroos is welkom.
als di maria weg gaat of isco dan mogen ze best wel james aantrekken.

Ik ben echt benieuwd hoe de aanval van Barcelona het gaat doen volgend seizoen. Op papier ziet het er geweldig uit, maar ik moet nog zien of het gaat werken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren