Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cocu vreest voor leegloop: 'Het is gewoon de realiteit'

Laatste update:

Na zeven jaar zonder Champions League-voetbal is PSV volgend seizoen terug op het hoogste Europese podium. De Eindhovenaren werden zaterdag voor de 22ste keer in de clubgeschiedenis kampioen van Nederland en plaatsen zich daarmee automatisch voor het miljoenenbal. Phillip Cocu wil in Europa een goede indruk achterlaten, maar weet dat zijn beste spelers mogelijk vertrekken.

/

Manchester United, Liverpool en Paris Saint-Germain strijden om de handtekening van Memphis Depay, terwijl ook aanvoerder Georginio Wijnaldum naar het buitenland lijkt te gaan. Bovendien is er nog de nodige belangstelling voor Jetro Willems en zal Karim Rekik waarschijnlijk niet meer gehuurd kunnen worden van Manchester City. PSV kan er volgend seizoen wel eens heel anders uit zien.

Cocu gaat daar niet over mopperen. "Je wil altijd verder", zegt de coach in De Telegraaf. "Dat moet ook je ambitie zijn. Maar je hebt als Nederlandse club ook te maken met spelers die vertrekken naar het buitenland. Als veel spelers gaan, kun je misschien hooguit een stapje vooruit zetten of zou het al goed zijn om op hetzelfde niveau te blijven. Je moet er niet over zeuren dat je spelers kwijtraakt. Het is gewoon de realiteit, waarmee je te maken hebt als Nederlandse club."

In de laatste jaren is gebleken dat er voor Nederlandse clubs niet veel eer valt te behalen in de Champions League, maar Cocu wil zich niet bij voorbaat neerleggen bij uitschakeling. De coach belooft dat PSV 'inventief en ambitieus' zal zijn, maar tegelijkertijd ook realistisch. "Het kan niet je doelstelling zijn om te overwinteren in de Champions League, maar dat moet wel je ambitie zijn", aldus Cocu.

Denk je dat PSV volgend seizoen sterker kan zijn dan dit jaar?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pas na de loting van de CL en het sluiten van de transfermarkt weet je hoe je er als team uitziet.
Dan pas kun je doelen gaan maken en uiteraard is dat het kampioenschap en in Europa zo ver mogelijk komen.

20 april 2015 om 08:38

Maakt vrij weinig uit. Maak het bij Ajax al jaren mee. Eriksen bij de vierde speelronde nog meespeelt? Last minute vertrekken ze toch allemaal wel. Ga maar gewoon van het ergste uit, dan valt het altijd mee. Feit is gewoon dat Nederlandse spelers 'koopjes' zijn in het buitenland. Met het succes van Eredivisierevalaties in Engeland zijn de Eredivisiespelers weer wat interessanter geworden. Maar denk je dat een Man Utd of PSG wakker ligt van 25 miljoen voor Depay? Dat is voor hun een koopje.

20 april 2015 om 09:36

Dat de selecties van de clubs elk seizoen weer drastisch veranderen, is ook een grote handicap om sowieso door de voorrondes van de Europese toernooien te komen.
De clubs raken voor en zelfs tijdens de voorbereiding hun bepalende spelers nog kwijt.
Ze moeten tijdens de lopende voorbereiding vaak alweer opnieuw beginnen met opbouwen.
Vaak met mindere, jonge en onervaren spelers, die nog ingepast moeten worden.
Cocu moet nu laten zien of hij een allround-coach is en tactisch sterk genoeg is om meteen een stabiel functionerend elftal op de been kan brengen voor de seizoensstart.

20 april 2015 om 09:41

25 miljoen is nooit een koopje voor onbewezen spelers, kijk hoe veel kritiek Spurs krijgt vanwege het falen van bijv. Lamela! Iets anders: Eredivisiespelers lijken wel een stuk duurder te zijn in combinatie met goed presteren in nationale elftallen (Depay dus, eerder ook Vermaelen, Vertonghen, Suarez, Strootman).

20 april 2015 om 10:04

Het feit dat Depay afgelopen zomer bij het 3e land van de wereld op het WK speelde en ook nog beslissend was zegt het tegenovergestelde: hij heeft zich bewezen en zal altijd 25 miljoen + moeten kosten.

20 april 2015 om 10:10

@efgee, je vergeet dan Blind nog denk ik. 17.5 miljoen was een superbedrag volgens vele, in Manchester lachen ze erom en noemen ze Blind een koopje. Die jongen heeft zoveel kritiek gehad maar wat is het hem gegund dat hij het nu goed doet in Manchester. Ik hoop dat een Depay, Wijnaldum en wellicht Willems en/of Rekik ook zo'n club gaan vinden. Zeker met het oog op Oranje. Zelfde geldt overigens voor Clasie.

20 april 2015 om 11:39

En het erge sis dat de Nederlandse spelers, meestal de laatste shifting van de transfermarkt altijd de 3 laatste dagen wordt geboden.

Dat is helaas de harde realiteit voor de NL clubs. Ajax heeft het ook al die jaren gehad en ik denk dat een Depay/wijnaldum niet te houden zijn voor Psv. Ik hoop alleen dat Jetro Willems behouden blijft.
Rekik wordt waarschijnlijk niet meer gehuurd dus het blijft dus afwachten maar ik denk dat Cocu gelijk krijgt.
Goede vervanging vinden en halen wordt weer erg lastig ben ik bang.

20 april 2015 om 08:26

Met Gudelj/propper/affelay heb je een goede voor Wijnaldum.
Corona/chery voor Depay.

Hopelijk kunnen we dan Isimat kopen als vervanger Rekik.

Daarnaast zal Brands de transfermarkt wel op gaan.

20 april 2015 om 08:32

Corona is de enige fatsoenlijke naam die ik tot nu toe hoor. Isimat + nog een verdediger. Propper alleen als hij genoegen neemt met de bank, vind een middeld hendrix-guardado-maher beter bij het systeem passen. Propper zal zicht moeten invechten (lol)

20 april 2015 om 08:39

Wellicht tijd om te kijken wat er in je eigen jeugd rondloopt? De eerste elf en 4 a 5 wissels moeten gewoon kwalitatief sterk zijn, daarachter is het verstandiger (financieel als sportief met oog op de toekomst) om jeugd te laten rijpen.

20 april 2015 om 08:48

Wat dacht je van Isi overnemen van Monaco en Reyes/Moreno voor halen als opvolger van Rekik.
Foor doorschuiven van uit de Jeugd als back-up voor Jetro dus een vervanger voor Abel ,
Poulson zou ook een goede optie kunnen zijn als hij transvrij is.
Kijken wat er met Gudelj en Ajax gaat gebeuren en anders zelf met hem onderhandelen.
Affelay / Verassing als eerste optie zien voor als Gini vertrekt.
Hendrix , Schaars , Vloet bij de selectie houden en mischien Hiljemark en Ritzi laten gaan en dan
Bergwijn en Paal bij de eerste selectie halen.
Ik weet niet hoe snel Jozefzoon weer terug is maar dan proberen bij Adje of hij zin heeft in een rol als back-up.
luuk en Loca gewoon niks aan veranderen.
Narsingh gaat volgend jaar vlammen denk ik het zelfde als bij Adam dus ik zou hem laten staan.
Depay gaat ons verlaten ik denk dat z'n overstap aan het einde van de ED word bekend gemaakt .. Als vervanger zou ik in de ED alleen SambaSam aanraden maar het liefst hoop ik op een Verassing maar Balasz zou ook wel leuk zijn haha.

20 april 2015 om 09:59

en ik vind ziyech ook een goede optie voor wijnaldum te vervangen

Het scheelt dat PSV komende zomer genoeg middelen heeft om ook op andere posities te versterken. Of ze het zelfde niveau weten te behouden is maar de vraag. Ik heb er iig vertrouwen in dat er straks gewoon een goede selectie staat. Ajax heeft ook steeds zijn beste spelers moeten verkopen. Cl inkomsten transfer inkomsten en je komt al snel op de 60 miljoen wat er binnen komt. Kan je aardig voor shoppen en ook nog eens sparen.

20 april 2015 om 08:21

Wat ze terughalen zal altijd minder zijn. Nieuwe spelers moet wennen en dan doorgroeien naar het nivo van de spelers die weggaan. Als ze Willems behouden is het al heel wat

Phillip dat is nu eenmaal het lot van de club die Kampioen wordt hier in Nederland of een club die verrassend presteert, bijvoorbeeld Feyenoord een jaar geleden met die jonge gasten als De Vrij en Martins Indi achterin. Niet mauwen dus en je netwerk het werk laten doen. Hadden ze al mee bezig moeten zijn trouwens of dachten jullie onopgemerkt Kampioen te kunnen worden. Depay, Wijnaldum en Willems zullen de voornaamste uitgaande transfers worden.

20 april 2015 om 08:26

Cocu zegt toch ook juist dat dat de realiteit is en mauwt daar verder ook niet over. Hij ging zelf ook ooit van PSV naar Barcelona.

20 april 2015 om 08:41

Lezen is niet je sterkste punt zie ik, hij zeurt juist totaal niet en zegt dat dat de realiteit is. Hij weet dat de beste spelers weggaan, staat letterlijk in de tekst man

20 april 2015 om 08:57

want ze zijn daar niet al lang mee bezig? ze gaan nog niemand kopen als depay en wijnaldum niet verkocht zijn, stel 1 raakt onverhoopt geblesseerd volgende week, dan kan je die de komende transferperiode niet kwijt. en het scheelt ook of je de markt op gaat me 10 miljoen of 40 miljoen. en als je hun vervangers al binnen hebt sta je zwak in onderhandelingen, want nu moet je die spelers echt kwijt.

20 april 2015 om 09:23

Heb je wel de tekst gelezen voordat je negatief moet doen. Cocu geeft juist aan dat je hier als Nederlandse club niet moeilijk om moet doen maar hier mee moet dealen.

Dit is waar Ajax al 4 jaar tegenaan loopt, en PSV nu dus ook; Echter zie ik Brandts wel investeren, waar ze in Amsterdam de miljoenen op de bank hielden (met alle gevolgen van dien)
PSV zal volgend jaar weer een sterke selectie hebben, de vraag is of het ook een sterk team gaat worden...

20 april 2015 om 08:48

Met alle gevolgen vandien?
We zij n vier jaar kampioen geweest en nu een jaartje niet. Je kunt niet altijd winnen.

Heb bet vermoeden dat psv het moeilijk krijgt. Het hangt er maar net vanaf hoe goed eventuele vervangers het oppakken.

20 april 2015 om 08:53

Het gaat niet eens om het feit dat ze geen kampioen zijn geworden, maar wel over het vertoonde spel... Dat is dramatisch! Ik vind dat nogal een gevolg, wat ook niet 123 is opgelost...

20 april 2015 om 09:26

Het probleem bij Ajax is niet dat ze dit jaar geen kampioen zijn geworden want dat is geen schande na 4 jaar op een rij.

Het probleem bij Ajax zit hem meer in het geval dat heel het elftal verpaupert is en om volgend jaar wel weer mee te doen hier nu ook eens in geïnvesteerd zal moeten worden.

20 april 2015 om 08:49

Dat is iets waar iedere Nederlandse club tegenaan loopt. Bij Ajax wordt het echter constant als excuus gebruikt waardoor het meer opvalt. Vorig seizoen verloor PSV Strootman, Mertens, Lens, Pieters, Marcelo en Toivonen aan buitenlandse clubs. Het is dus niet zo dat het nieuw is voor Psv, net zo goed als dat Feyenoord ook spelers kwijt zal raken aan buitenlandse clubs.

20 april 2015 om 08:57

Ajax investeert genoeg. Alle steunpilaren liggen nu tot minstens 2019 vast en hebben nog opties op deze met minstens 1 seizoen te verlengen.

20 april 2015 om 11:21

De 'steunpilaren' zijn nu nog niet goed genoeg. Want ze kunnen Ajax niet dragen dit seizoen. Ajax moet een aantal spelers halen die er direct staan. Niet alleen maar teren op de talenten die over een paar jaar er wel staan

20 april 2015 om 14:25

Lazylen, ahum welke steunpilaren? Ik zie alleen slapzakken, behalve Klaassen, Bazoer en Cillissen.

In principe geen probleem, verschil is dat Ajax niks met de centen deed. PSV moet dat geld gewoon weer in de selectie gooien. Al kun je Afellay gratis oppikken is dat voor de Eredivisie nog een enorme aanwinst. Als Gudelj of zo iemand nog zou lukken ga je er amper op achteruit

20 april 2015 om 08:50

En toch zijn we vier jaar op rij kampioen geworden....PSV gaat heus wel veel geld over de balk gooien, maar er is geen enkele garantie dat ze er beter van worden. PSV gaat heus geen spelers kopen die ook naar de rijkste clubs in Europa kunnen gaan...

Geen enkele garantie dat ze volgend seizoen weer kampioen gaan worden alhoewel ik niet overtuigd ben dat mijn club iets heeft geleerd van dit seizoen....

20 april 2015 om 09:41

Of je beter wordt weet je nooit van te voren maar het belangrijkste is dat je in ieder geval niet minder wordt.er is genoeg om te investeren en niet zoals ajax terughoudend zijn en het niveau als een baksteen naar beneden ziet zinken.ajax met al het geld dat er is binnen gekomen na 4 jaar hadden ze een heel groot gat kunnen slaan kwa kwaliteit met psv.

20 april 2015 om 14:45

Precies wat Ryan030 zegt. PSV stond mijlenver achter. Ajax heeft hun beste spelers telkens verkocht en werden elke keer naar mijn inziens kampioen der armoede. Dat wil zeggen, het niveau van de competitie was dusdanig laag dat Ajax met een enorme achterstand toch nog kampioen kon worden. Nu heeft PSV eindelijk echt een goede selectie, waar Ajax met beter beleid echt veel en veel beter zou moeten zijn. Ze worden 4 keer kampioen maar na 4 kampioenschappen is hun team veel en veel minder dan voordat ze kampioen werden, dat kan toch niet? Dan is er toch structureel iets mis als je kwalitatief zoveel inlevert terwijl je verreweg het meeste verdient. PSV moet hier nu eigenlijk laten zien wat Ajax al jaren had moeten doen. Goed investeren zodat ze top blijven, en niet alles verkopen en er niks mee halen of matige spelers.

Tja, welcome to our world Cocu. Ajax wist vier jaar op rij de titel te pakken, maar elke keer gingen in augustus onze beste spelers weg. PSV zal het in de zomer druk gaan krijgen. Als ze Depay,Willems, en Wijnaldum weten te behouden dan zal ik echt mijn petje af doen. Toch zou de PSV fan maar klaar moeten zijn voor een leegloop.

20 april 2015 om 08:59

we hadden vorig seizoen een veel grotere leegloop dan welke club dan ook, dat laat PSV niet weer gebeuren. 3-4 kunnen vertrekken, maar meer ook echt niet.

Als je Steven Berghuis binnenhaalt die kan op meerdere posities spelen, hij is 1 van de beste in de Eredivisie. Misschien wel de beste. Alleen spelers van zijn kaliber horen aangetrokken te worden met alle respect voor Corona maar die gaat PSV niet redden.berghuis speelt misschien bij AZ rechtsbuiten maar hij kan ook gewoon linksbuiten en op de 10 spelen. PSV zou gek zijn om hem niet te halen. Op het middenveld hebben ze een brede selectie. De vervanger van Wijnaldum zou Maher moeten worden. Misschien dat Ritzmaaier dan kan doorschuiven en van Ooijen(verhuurd aan Gae) op de bank plaats kan nemen. Een nieuwe middenvelder zou zo overbodig zijn. Ze hebben nog 2 geroutineerde centrale verdedigers nodig. Eigenlijk had PSV Moisander van Ajax moeten overnemen.

Stilstand is achteruitgang. Dat Depay vertrekt lijkt me zo klaar als een klontje. Ik hoop echter dat dit snel bekend wordt zodat PSV zelf de transfermarkt op kan. Stiekem hoop ik dat Wijnaldum blijft. Als ze het aantal vertrekkende spelers echte kunnen beperken tot Wijnaldum en Depay ben ik blij.
Dat Rekik volgend jaar geen PSV-speler meer is lijkt me ook maar beter. Ik vond hem 1,5 geleden nog redelijk starten, maar nu zie je toch veel tekortkomingen aan hem. Ik snap ook niet dat hij zo met zich laat sollen door City. Hij denkt volgens mij echt dat hij ooit nog een belangrijke speler van City wordt.

In het geval dat Willems, Wijnaldum en Depay vertrekken dan denk ik dat de specifieke klasse van Willems het lastigst is op te vangen. Als Corona dit jaar bij PSV had gespeeld had hij ook zeker 14 goals gemaakt. Maar de opkomende kracht van Willems is haast niet op te vangen.

Toch denk ik dat bij dit PSV De Jong en Guardado de drijvende krachten zijn.. Ik denk dat er volgend jaar een elftal staat dat wederom de beste kans maakt om kampioen te worden. Rekik, Bruma, Arias, Zoet en Maher hebben allen dit jaar een stapje gemaakt. Ook begint Narsingh steeds betere en gevaarlijker te worden. Alleen nog wat meer overzicht als hij meer voor de goal komt.

Gudelj zou Wijnaldum goed op kunnen volgens als leider, hardwerkende, scorende middenvelder. En bovendien iemand die goed uit de tweede lijn kan schieten. Dat heeft PSV nu niet.

Overigens zou Larsson ook prima bij PSV passen. Hij heeft iets weg van Depay. Hij speelt zelfs net zo makkelijk zijn man uit, is dreigend en snel. Mocht Willems blijven zou hij perfect met Willems samen kunnen spelen omdat hij vaak naar binnen gaat en de ruimte voor Willems ontstaat.

Zoet
Arias
Zoet
Rekik
?
Maher
Gudelj
Guardado
Narsing
de Jong
Corona
20 april 2015 om 09:25

zolang willems, de jong en guardado blijven, zal je zeker nog een hele goede basis houden en dan heb je geld en jeugd om het mee aan te vullen. ben erg benieuwd naar Bergwijn volgend seizoen.

20 april 2015 om 09:40

Alleen Bergwijn is goed genoeg. De rest kan mij absoluut niet bekoren hoor. Ja misschien Noor op Linksback. Maar dat is het dan ook. Noor is ook andere type. Meer type Pieters. Een echte balafpakker.

20 april 2015 om 15:39

ja ik vrees het ook hoor, maar het is in ieder geval 1 speler die kan doorschuiven.

Daarom moeten ze de einde van de transfermarkt naar 1 juli zetten zodat bij de competitie begint je iedereen binnen hebt en blijft. Is ook het eerlijkste.

Ik zie Memphis en Gini en Rekik vertrekken en verder hoop ik dat het wel zal blijven.

20 april 2015 om 09:46

Ik zou hier ook zeker een voorstander van zijn.

Maar het probleem hiermee is dat niet in elk land de competitie tegelijk begint. En wanneer Nederland dan de transfermarkt dicht gooit op het moment dat de competitie begint en in Engeland begint de competitie bijvoorbeeld later (waardoor ook de markt langer open is) je een oneerlijke situatie gaat krijgen.

Clubs uit Engeland kunnen dan nog wel spelers in Nederland kopen maar clubs uit Nederland kunnen hiervoor dan geen speler meer terug halen.

Ook logisch. Dit was het seizoen dat PSV moest pieken. Er was flink geinvesteerd en er waren vrijwel geen spelers vertrokken. Helaas moet iedere Nederlandse club zo af en toe z'n beste spelers verkopen en komende zomer zal PSV flink wat sterkhouders gaan verliezen. Maar als er (zoals Cocu zegt) slim wordt geinvesteerd kan PSV volgend seizoen wel met een CL waardig elftal spelen. Maar dat PSV er op achteruit gaat als Depay, Rekik en Wijnaldum vertrekken staat vast.

Met het geld van Depay zal geinvesteerd kunnen worden. Dat verstandig doen en de as zo veel bij elkaar houden. Dan zie ik het wel goed komen met PSV. Hopelijk blijft die Isimat!

Het wordt nog lastig om alle puzzelstukjes op zijn plek te krijgen voor Brands. Zelf zou ik proberen om Balasz Dszudszak terug te halen voor Memphis. Hierdoor zal De Jong nog meer gaan scoren. Bovendien kan Balasz op links als klassieke winger en op rechts zoals hij bij Hongarije speelt. Verder Isimat vastleggen, een veelzijdige back, extra CV als back up en dan nog een all round middenvelder. Dan is de selectie rond in mijn ogen.

Het is te hopen dat vooral Depay en ook Wijnaldum zo snel mogelijk verkocht worden. Het lijkt mij voor de selectie prettig dat er zo snel mogelijk duidelijkheid is, PSV kan zelf snel zaken doen mbt de vervangers en met het geld in de pocket kan PSV de boden op andere spelers gemakkelijker afslaan.

Corona lijkt mij de enige buitenspeler van buitencategorie uit de eredivisie, maar ik zou ook Jahanbakhs halen. (ik weet dat ze beide vooral vanaf rechts spelen). Op het middenveld zou ik vooral hopen op Gudelj want Propper lijkt met teveel van hetzelfde type als Guardado, als passer. (maar PSV heeft normaal gesproken toch altijd een vrij goede scouting, dus daar hoeven we ons denk ik geen zorgen om te maken..)

Puur gebasseerd op fifa maar als ze Rekik niet kunnen huren is die Nathan Ake niet wat? Zie hem nooit spelen dus wie weet hier wat van hem?

Waarom kan Rekik niet gehuurd worden is toch pas zn 2e jaar bij Psv?

20 april 2015 om 16:06

En iets verderop lees ik mn antwoord op de Rekik vraag

20 april 2015 om 16:49

die speelt nooit meer als CV. Is hij te klein voor. Speelt voornamelijk op het middenveld en soms lb

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren