Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cocu is vol lof: ‘Wat hij bij Ajax heeft gepresteerd, is uitzonderlijk’

Laatste update:

Phillip Cocu speelde in het Nederlands elftal samen met Frank de Boer en troefde de oud-verdediger de voorbije twee seizoenen af in de strijd om het kampioenschap. De vriendschap is er tussen de twee altijd gebleven, zegt de PSV-trainer.

/

“Hij feliciteerde me wel meteen per WhatsApp. Zo is onze vriendschap. De laatste periode van de competitie hebben we minder contact gehad. We waren gefocust op onze eigen prestatie. Wat hij bij Ajax heeft gepresteerd, is uitzonderlijk”, aldus Cocu in gesprek met de Volkskrant.

“Daarover wordt weleens wat lichtzinnig gedaan. En het is best moeilijk; alleen met je team bezig zijn, niet met randzaken”, aldus Cocu, die in het interview ook nog vertelt niet altijd een koele kikker te zijn: “Ik word echt wel kwaad hoor. Het klapt er echt wel op, het vlamt, als je met je passie bezig bent. Ik eis het maximale, altijd.”

Denk jij dat Phillip Cocu meer landstitels gaat pakken dan Frank de Boer?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
17 mei 2016 om 09:37

Weet niet waar jij dat leest.
Maar jij hebt duidelijk het stuk niet gelezen.

17 mei 2016 om 09:37

Minder geld? Volgens mij heeft Psv juist een elftal bij elkaar gekocht met amper ruimte voor jeugd, waar de Boer veelal met minimaal 7 (eigen)jeugd speelde...

17 mei 2016 om 09:50

Waarom alles nou gelijk weer in een negatieve toon plaatsen man, en wat doet het er verder nog toe?
Neem eens een voorbeeld aan hoe deze 2 coaches met elkaar omgaan ondanks de strijd.

17 mei 2016 om 09:53

Leer maar eens tellen, de selectie van PSV heeft flink meer gekost. Het is juist Ajax die veel doet met weinig. En ja ik ken de jaarcijfers.

17 mei 2016 om 11:02

@thunderking wie stond er naast Zoet en zo nu en dan Locadia nog meer op het veld uit de eigen jeugd?

17 mei 2016 om 11:19

Hendrix, Brenet, Willems (dit soort spelers worden bij jullie ook meegerekend als jeugd. Samen met Zoet en Locadia zijn dat er toch 5. En dan komen spelers als Bergwijn en hopelijk Paal er ook nog bij.

17 mei 2016 om 11:22

Niemand rekent dat soort spelers mee als eigen jeugd. Veltman, riedewalt, tete, klaassen, dijks en vd beek, dat is onze eigen jeugd.

17 mei 2016 om 11:30

He, jullie kampioen eigen jeugd wij kampioen eredivisie. Allebei de supportersgroepen even blij...... Of toch nie? Weer geen kampioen en dan weer dezelfde discussie opstarten, dat jullie met eigen jeugd tweede zijn geworden. Nou, knap hoor en mijn welgemeende felicitaties

17 mei 2016 om 11:41

@gnabry27: Hendrix die uit het elftal werd gezet omdat ze meer vertrouwen hadden in een huurling. Willems is geen eigen jeugd, had notabene al in het eerste van Sparta gespeeld voor hij werd gekocht.

@Dj Eindhoven Wij starten deze discussie niet op hoor, een Psver begon over eigen jeugd bij Psv, ik vroeg daar slechts op wie dan? En je hoef ook niet gelijk zo zuur en provocerend te reageren,

Ik bedoel dit helemaal niet negatief of zuur, ik vind het knap hoe PSV met hun netwerk goede spelers binnen weten te halen en zo weten te winnen. Iedere club heeft hun eigen kwaliteiten en daar moet je gewoon gebruik van maken. Ik verbaas mij alleen erop waarom er altijd wordt gezegd dat PSV ook veel jeugd gebruikt terwijl dat gewoon niet klopt. Is zoals ik net zei helemaal niet erg. Gewoon doen waar je goed in ben, bij PSV hebben ze een neusje voor de juiste aankopen en bij Ajax is dat zelf opleiden.

17 mei 2016 om 11:42

Haha, dit soort discussies komen er altijd. Zolang ze maar kampioen eigen jeugd blijven en wij kampioen van de Eredivisie worden is het mij best!

17 mei 2016 om 12:07

Dijks werd als eigen jeugd niet goed genoeg bevonden en er werd vervolgens een transfersom voor hem neer neergeteld om hem los te weken bij Willem II. Vdbeek heb ik het laatste half jaar niet meer gezien dus laat dat vooral voor wat het is. PSV kan ook een jeugdspeler er in gooien om vervolgens zichzelf op de borst te kloppen: "kijk eens wat een potentie bij ons in de jeugd", maar nauwelijks een half jaar later komt datzelfde "talent" vooralsnog niet meer aan bod.

17 mei 2016 om 13:16

Minimaal 7 eigen jeugdspelers???? tegen de graafschap stonden 8 spelers in de basis die gehaald zijn en dan stond bazoer niets eens in de basis.

17 mei 2016 om 09:40

Een stuk meer geld. Vergeet niet dat PSV spelers als Arias, Bruma, Moreno, Guardado, Propper, Narsingh en De Jong voor vele miljoenen heeft gekocht, terwijl bij Ajax enkel spelers als Viergever, VD Hoorn, Gudelj en Milik misschien een paar miljoen hebben gekost. Het zal elkaar niet veel ontlopen, maar PSV heeft absoluut meer geld uitgegeven dus is het logisch dat men normaliter meer kwaliteit heeft.

17 mei 2016 om 09:51

Haha. Moet jij mij maar eens vertellen hoeveel Arias, Bruma, Moreno en Guardado gekost hebben. Aankoop.

17 mei 2016 om 09:55

Jij vergeet voor het gemak even sinkgraven. Dat de visies anders zijn is duidelijk, PSV zet in op routine en gooit niet alles op de jeugd, echter ben ik van mening dat PSV dat slimmer doet want jeugd krijgt zeker een kans: zoet, locadia, brenet, hendrix, tot dit seizoen depay, de wijs, bergwijn, paal, vloet. De eerste vijf veelvuldig in de basis, de anderen allen hun debuut gemaakt. Zelfs vloet die duidelijk te kort komt mocht het proberen. Een elftal vol jeugdspelers werkt niet en een moreno, guardado en de Jong zijn zo belangrijk voor dit PSV. Kijkend naar de europese prestaties zie je duidelijk wat routine brengt. Denk ook dat als Ajax dit kaliber speler had aangetrokken de boer volgend jaar nog op de bank had gezeten (of je daar nu blij mee moet zijn of niet.)

17 mei 2016 om 09:57

En Duarte..

17 mei 2016 om 10:01

Dan vergeet jij Maher, 8 miljoen? Pereiro, 6 miljoen. Komt bij dat de restwaarde van ajacieden veel hoger is, psv heeft niet alleen een duurdere selectie, ook ouder en kortere contractduur plus dat er twee gehuurd zijn.

17 mei 2016 om 10:12

Arias is gratis meegekomen bij de transfer van schaars speelde toen in het 2e van sporting
En gaat misschien volgend jaar met een winst van tussen de 5-9 miljoen weg

17 mei 2016 om 10:42

Ene sinkgraven vergeten? En ook nog een Zivkovic wellicht... die kwamen volgens mij ook niet gratis binnenwandelen

17 mei 2016 om 11:56

Tis toch heel simpel; Ajax heeft niet voor niks 120/130 miljoen eigen vermogen. Dat komt omdat ze minder uitgeven aan salaris en transfers, en zoals eigenlijk altijd veel verdienen met de verkoop van "eigen" jeugd. PSV is een "koop" club, Ajax leidt op.

17 mei 2016 om 11:58

Die gehuurde spelers hebben psv zowiezo al 20 miljoen aan CL inkomsten opgeleverd. Probeer nou toch eens na te denken. Lange contracten voor eigen jeugd die net de top niet zijn..... Ben er maar blij mee

17 mei 2016 om 13:18

Ajax koopt jeugd spelers, PSV volwassen spelers dat is t verschil.

17 mei 2016 om 16:00

Ik geef toch toe dat psv een andere visie heeft en dus meer koopt.. ik noem maar 3 namen in verband met routine! Heb je mijn verhaal uberhaupt gelezen of reageer je blind op mijn eerste zin. Ik vond het gewoon frapant dat hij wat spelers opnoemt en de duurste vergeet!

17 mei 2016 om 09:45

Met een stuk minder geld? Ik heb de cijfers niet bij de hand maar ben ervan overtuigd dat PSV zowel een hogere salarispost als hogere transferuitgaven heeft over de afgelopen seizoenen. Alsnog goed gedaan hoor van Cocu, zeker na dat eerste jaar van hem.

17 mei 2016 om 09:59

Dat is zo, heb het al eens uitgerekend, de basisellf was zelfs flink duurder, de bank van Ajax was weer duurder. Onze basis verdediging heeft bv. 4,5 miljoen gekost, middenveld 6 miljoen en aanval 4 miljoen, totaal 14,5 miljoen. Luuk, 6 miljoen, Propper, 6 miljoen, Bruma 3 miljoen, Narsingh 5 miljoen en hoppa we zijn al aan de 20 miljoen.

17 mei 2016 om 10:00

@ Schwarz: Opvallend genoeg is de begroting van Ajax al jaren hoger dan dat van PSV. Voor het seizoen is dat als volgt: Ajax 65 Miljoen, PSV 63,3 miljoen. Dat zijn de gegevens die bekend zijn. Ben benieuwd waar jij je aannames op baseert!

17 mei 2016 om 10:07

Klopt maar Hannover stelt dat Cocu het met minder geld moet doen, dat klopt gewoon niet, het andersom. Ajax geeft veel geld uit aan de opleiding en ondersteund personeel, minder aan transfers en salarissen voor het eerste elftal.

17 mei 2016 om 10:36

Dat de begroting groter is zegt natuurlijk niets over hoeveel er gereserveerd wordt voor salaris- en transferkosten. Ik baseer me op de kosten van de spelers van beide selecties, die zijn bekend, zoals afcanats hierboven ook al aangeeft. Daarbij heeft PSV oudere, meer gevestigde spelers, dus zullen de loonkosten ook wel hoger liggen. Ook is het bekend dat spelers als Luuk de Jong behoorlijk wat tekengeld ontvingen, wat in principe de loonkosten danwel transferkosten verder omhoog brengt. Nogmaals, de precieze cijfers heb ik niet, ook geen zin in nu uit te zoeken, maar het lijkt me redelijk duidelijk dat mijn aanname klopt. Correct me if I'm wrong

edit: en ik probeer hier niet tegen schenen aan te schoppen ofzo, ik reageer in essentie op Hangover96.

17 mei 2016 om 10:52

En hoe zijn die salarissen opgebouwd? Ik neem aan de ieder staflid en alles daar ook in mee wordt gerekend?

Overigens de eerste hit die ik vind op Google (weliswaar uit 2014) geeft al aan dat PSV in de 5 voorafgaande jaren in totaal een kleine 20 miljoen meer uitgaf aan transfers dan Ajax.

http://www.tussendelinies.nl/transferbalans-erediv...

17 mei 2016 om 11:11

Maar dit zegt nog niks over de A selectie. Zo geeft Ajax meer geld uit aan de jeugdopleiding en de organisatie is mogelijk groter wat de salarissen verhoogd. Deze bedragen zijn allemaal van de totale organisatie en geven dus geen goed beeld over de A selectie, waar zowel Cocu als De Boer hun resultaat mee behalen.

17 mei 2016 om 11:30

Wat wil je nou bewijzen Hangover? Gaat hier om respect tussen vrienden en jij loopt maar te bashen. Frank heeft het goed gedaan, Philip doet het ook goed en samen met PSV is Ajax al jaren de sterkste club van Nederland. Dat de titel dit jaar naar PSV is gegaan is een dubbeltje op zijn kant geweest, had net zo makkelijk andersom kunnen zijn. Als je op jouw leeftijd niks beters weet dan te proberen om supporters van Ajax te kwellen, maakt je een triest geval op VZ.

17 mei 2016 om 11:53

Ik ben het ermee eens, vond het wel een leuke discussie Hangover96 . Overigens als conclusie vind ik dat PSV het beter heeft aangepakt de afgelopen twee jaar, aangezien die afgelopen seizoen toch echt wel een betere selectie op de mat hadden staan, waar Ajax meer op de continuïteit en de toekomst mikt met als gevolg een enorm eigen vermogen en mindere sportieve successen de afgelopen paar jaar. Ik ben benieuwd of de RvC eindelijk eens akkoord gaat met een incidentele verhoging van het salarisplafond.

17 mei 2016 om 13:26

@hangover96

Ajax geeft veel meer geld uit aan de jeugdopleiding en aan jeugdcontracten. Dat zijn investeringen die je nu nog niet terug ziet op het veld maar binnen een paar jaar wel.

Als het Ajax lukt de selectie sterker te krijgen via de eigen jeugdopleiding, dan zal PSV veel meer moeten investeren om een gelijkwaardig of beter elftal dan ajax te krijgen.

17 mei 2016 om 14:04

Wat Hangover probeert te bewijzen? Het ongelijk van een groep Ajacieden die halsstarrig blijft volhouden dat PSV meer geld uitgeeft dan Ajax, nota bene met de jaarverslagen erbij. Ikzelf heb ik laatst ook eens nagekeken, en Ajax geeft structureel ongeveer 10 tot 15 miljoen meer uit aan lonen en salarissen dan Psv, en dat is op jaarbasis! Alleen in een jaar waarin PSV kampioen is geworden wordt het gat iets kleiner vanwege kampioenspremies, maar zelfs dan nog geeft Ajax meer uit.
Wat betreft transfers heeft PSV wel meer uitgegeven dan Ajax, maar als je naar transferuitgaven kijkt moet je ook de inkomsten van verkoop van spelers meenemen, en als je daarin naar de laatste 5 jaar kijkt is die balans tussen Ajax en PSV nagenoeg gelijk.
Dus ja, Ajax heeft al jarenlang de hoogste begroting en geeft het meeste geld uit, of je nu naar spelerssalarissen kijkt of in algemene zin. Maar goed, waarom zouden we de beeldvorming van de gemiddelde bezoeker hier ook verwarren met de feiten, dat is alleen maar lastig blijkbaar.

17 mei 2016 om 14:26

@johan: Een beetje een nukkige respons op een doodgewone discussie. Er is in dit topic een meningsverschil over wat je wel een niet als transfer- danwel salarisuitgaven moet zien. Dat heeft volgens mij niet zoveel te maken met de halsstarrigheid van de groep Ajacieden hier.

17 mei 2016 om 15:50

@ Schwarz - als mijn respons de indruk wekt door nukkigheid gedreven te zijn, dan komt dat omdat ik me inderdaad soms kan irriteren aan het feit dat discussies hier worden gevoerd op basis van aannames en veronderstellingen, terwijl de feiten (lees: de jaarverslagen van Ajax en Psv) een ander beeld laten zien. Daar maak jij je ook meerdere keren schuldig aan. Ik probeer die misverstanden de wereld uit te helpen door, verwijzend naar die jaarverslagen, duidelijk te maken dat Ajax de laatste 5 jaar gemiddeld jaarlijks zo'n 10-15 miljoen meer uitgeeft aan salarissen dan Psv. Dat is de realiteit, en dit betreft cijfers die door een onafhankelijke accountant zijn gecontroleerd.

17 mei 2016 om 09:56

Randzaken, lees bestuurscrises gezanik en geroddel bij de club

17 mei 2016 om 11:13

Hangover96,

Met minder geld, maar wel een veel hogere transferuitgave bedoel je.

17 mei 2016 om 14:00

Hahaha PSV geeft meer geld uit aan transfers dan Ajax. Ajax concentreert zich meer de op jeugdopleiding en daar zijn vele miljoenen ingepompt de laatste jaren.

Nou cocu is goed op weg. 2 titels in 3 jaar is natuurlijk niet verkeerd. Als je alleen naar de ranglijst gaat kijken heeft frank het uitmuntend gedaan, maar dat noemen ze scorebordjournalistiek. Het spel is er niet beter op geworden, misschien gaat het dalijk met Bosz wel aantrekkelijker uitzien.

17 mei 2016 om 13:32

Om Bosz er vervolgens uit te mikken omdat hij geen prijzen weet te winnen... Alles valt of staat met kwaliteit. Je kan fantastisch aanvallend en oogstrelend voetbal willen spelen, maar als je de spelers er niet voor hebt lukt het ook niet. Goed de aanval zoeken en met 4-0 in de counter weggespeeld worden is ook niet leuk natuurlijk (en daar is Bosz ook wel goed in).

De Boer met Erikssen e.d. was natuurlijk een stuk leuker om te zien dan met Klaassen. Simpelweg omdat de spelers beter waren.

Ik snap niet zo goed wat er zo uitzonderlijk aan de prestatie van De Boer zou zijn. Als club met de hoogste begroting ben je verplicht elk jaar om het kampioenschap mee te spelen dus zo uitzonderlijk is het halen van kampioenschappen niet. Hij had zich kunnen onderscheiden door goede Europese prestaties maar daar heeft hij gewoon gefaald. Verder heeft hij spelers niet aan de praat gekregen zoals Theo Janssen, Sinkgraven, Zivkovic en heeft spelers laten gaan waar nog wel potentie in zat zoals Denswil, waar hij Viergever voor terugkocht. Kortom niet echt bijzonder.

17 mei 2016 om 10:45

Hij heeft wel met een zwakkere selectie dan psv 4 keer de schaal gepakt. Daarnaast redelijk gepresteerd in europa naar zijn we gewoon 2 keer genaaid door ac milan en zagreb. Dit jaar was echter wel een drama

17 mei 2016 om 10:54

Als je kijkt naar hoeveel trainers er in hun eerste 4 dienstjaren 4 kampioenschappen pakken of überhaupt naar het aantal trainers dat 4 keer op rij kampioen wordt zie je dat het een uitzonderlijke prestatie is.

17 mei 2016 om 11:05

De grootste begroting, maar wel prijzen bemachtigd met spelers uit je jeugd waar PSV in die jaren met alleen aankopen moest doen. En dat is dus een geweldige prestatie.

17 mei 2016 om 18:30

Maar in de CL niet kunnen overwinteren, waar PSV dat in die jaren wel deed.

17 mei 2016 om 11:18

Europees heeft hij inderdaad onder de maat gepresteerd, maar voor de rest. Met een redelijk matige selectie 4 keer kampioen worden. Aan het begin van de meeste jaren werd Ajax niet als favoriet bestempeld, omdat de selectie niet sterk genoeg zou zijn.
Daarnaast is het uitzonderlijke vooral dat hij de rust binnen zijn selectie heeft gehouden. Ondanks alle chaos binnen de club heeft hij zich daar altijd goed doorheen gewurmd en heeft er voor gezorgd dat er altijd rust was binnen het eerste team.
Het is nog te vroeg om Sinkgraven af te schrijven. Die jongen krijgt zijn kansen en blijft ze waarschijnlijk krijgen. Sommige spelers hebben tijd nodig, kijk maar naar VD Hoorn

17 mei 2016 om 12:38

Allemaal leuk en aardig die 4 kampioenschappen, maar waarom lees ik nergens dat hij het laatste kampioenschap heeft weggegeven? Liggend in gewonnen positie gooit hij tegen Utrecht zijn tactiek helemaal om en wordt vervolgens gered door een scheidsrechterlijke dwaling. Vervolgens brengt hij twee dagen voor de beslissende wedstrijd naar buiten dat hij er uit is wat betreft zijn toekomst en daarmee speculaties in de hand werkt en de concentratie van zijn spelers verstoort. Dan is hij niet in staat zij ploeg zodanig te prepareren dat die van De Graafschap kan winnen en haalt tot overmaat van ramp ook nog eens zijn topscorer er uit, terwijl hij doelpunten nodig heeft. Na de uitschakeling in de voorronde CL dit seizoen gaf hij aan nu te mikken op de halve finale EL. Hoe slecht ken je dan de kracht (of liever de zwakte) van je selectie in Europees verband en hoe erg overschat je je zelf dan. Tel daar ook nog eens het voetbal bij op dat pijn deed aan je ogen en de slotsom moet zijn dan De Boer niks bijzonders heeft gepresteerd.

17 mei 2016 om 16:40

Precies dat! Ben nog steeds heel kwaad daarover. FDB heeft het in de wedstrijden tegen Utrecht en de Graafschap verkloot met onzinnige opstellingen en tactiek. Bij tennis noemen ze dit "choken" en dat is precies wat er gebeurd is. Ook Europees is het de laatste 2 jaar een blamage. We hebben slechts een kort periode rond de winterstop acceptabel voetbal gezien maar voor de rest was het niet om aan te gluren. Ik mag toch echt hopen dat er nu een trainer komt die niet alleen het team "goed neer zet' maar ook de spelers en het spel beter maakt.

F. de Boer is echt met vaak matige teams kampioen geworden, dus daar moet Ajax echt blij mee zijn. Daarnaast moet de directie zich schamen dat ze De Boer elk jaar lieten zakken door geen adequate vervangers te halen voor spelers die vertrokken. Met Bosz zal het spel misschien mooier worden, maar ik kan me niet voorstellen dat hij betere resultaten haalt.

17 mei 2016 om 12:14

Bij wie zou jij wel kunnen voorstellen dat het spel beter wordt?
Ik denk namelijk dat er echt weinig trainers te vinden zijn (,binnen de salariseisen van Ajax,) die het met deze selectie ver kunnen schoppen, op CL en Eredivisie gebied.

17 mei 2016 om 13:34

Volgens mij vergeten ze bij Ajax een klein beetje dat de spelers uiteindelijk het spel maken en niet de coach. De coach moet het beschikbare materiaal op een zo goed mogelijke manier inzetten. Geef De Boer goeie spelers en het spel wordt automatisch beter. Het is niet dat de taktiek (gewoon 433) heel veel afwijkt van het normale Ajax.

De Boer heeft het zeker geweldig gedaan. In die jaren bij Ajax wist hij minder geld uit te geven dan zijn directe concurrent PSV en met meer spelers in je basis dan PSV die vanaf de jeugd zijn doorgestroomd.

17 mei 2016 om 13:36

Als De Boer de kans had gehad, had hij natuurlijk ook gewoon flinke transfers geregeld. Maar de inkopen was/ is niet aan De Boer. Dat was aan Overmars. Verder is doorstroming vanuit de jeugd ook niet het meest belangrijke. Goed inkopen (en goed verkopen) is minstens zo belangrijk als doorstroming. Lekker boeiend dat een Guardado of De Jong niet uit de jeugdopleiding van PSV komen. Ik juig er niet minder om.

17 mei 2016 om 14:53

Westend,

wie er bij Ajax geld uitgeeft boeit mij niet zo. Het blijft gewoon knap van De Boer dat hij met geringe middelen meer prijzen wist te bemachtigen dan PSV die wel hun geld gebruikte om gaten te vullen.

17 mei 2016 om 18:24

In die 5,5 jaar dat De Boer trainer is geweest van Ajax, heeft Ajax net zoveel prijzen gepakt als Psv. Beide teams 5. Landstitel, beker en Jcschaal, de 3 Nationale hoofdprijzen. Daarbij is het PSV wel gelukt om te overwinteren in de CL. En dit dus ook nog eens met minder geld uit te geven dan Ajax.
Neemt niet weg natuurlijk, dat De Boer het goed heeft gedaan bij Ajax.

17 mei 2016 om 14:07

Onzin, in de jaren waarin De Boer verantwoordelijk was gaf Ajax beduidend meer uit aan spelerssalarissen dan Psv. In de 5,5 jaar onder De Boer was dit verschil in totaal zo'n 70 tot 80 miljoen. Dat Ajax minder aan transfers uitgeeft klopt wel, maar de transferbalans tussen Ajax en PSV is over de afgelopen 5 jaar nagenoeg gelijk, en bij uitgaven moet je niet alleen naar transfersommen kijken maar ook naar salariskosten. Die bepalen immers de kosten van je selectie.

17 mei 2016 om 15:13

Johan78,

???? Dat Ajax meer geld uitgeeft aan salarissen heeft toch niets te maken met spelers die je koopt?

Ajax telt sowieso 5, 6, 7 basisspelers die de jeugd van Ajax heeft genoten. Dat Ajax deze spelers meer salaris geeft dan PSV heeft toch niets te maken dat De Boer diegene is dir deze spelers hun kansen boot?

Cocu daarentegen koopt of huurt al snel een speler als het even niet meer draait in de selectie. Daar is natuurlijk ook niets mis mee, maar het is wel de makkelijker manier.

17 mei 2016 om 15:46

@hootch30,

Ik reageerde op jouw post die je begint met: "de Boer heeft het zeker geweldig gedaan. In die jaren bij Ajax wist hij minder geld uit te geven dan zijn directe concurrent Psv...."

Dat klopt dus niet, Ajax heeft in de afgelopen jaren meer geld uitgegeven dan Psv.

Blijkbaar bedoelde je te zeggen dat PSV meer uitgeeft aan transfersommen, maar dat vind ik nogal een eenzijdig beeld schetsen van de situatie, want de kosten van een selectie bestaan niet alleen uit afschrijvingen op betaalde transfersommen, maar ook uit salarissen die je de spelers betaalt. En dan nog zou je ook moeten kijken naar de inkomsten die een club uit transfers binnenkrijgt, oftewel de transferbalans. En die is bij Ajax en PSV min of meer gelijk.

Dan blijft dus over dat Ajax, hoe je het ook wendt of keert, meer uitgeeft dan Psv.

19 mei 2016 om 14:25

Weet jij dan wat Ajax en PSV aan salarissen geeft of zeg je nu gewoon zomaar wat. Ik weet het het niet, dus ik ben eigenlijk zeer benieuwd waar ik dat kan vinden.

20 mei 2016 om 21:38

Dit kun je vinden in de jaarverslagen van PSV en Ajax, die zijn gewoon publiekelijk verkrijgbaar, en dan kijk je in de verlies- en winstrekening naar de lonen en salarissen. Dan zie je precies hoeveel de personeelskosten (waarvan het overgrote deel spelerssalarissen is) van beide clubs bedragen.

Erg vreemd dat veel PSV supporters tot voor kort nog terecht credits gaven aan De Boer maar door het winnen van de landstitel vertonen sommige hun ware aard door weer ouderwets terug te vallen op het afkraken van alles wat Ajax is. Hoorde ze trouwens ook ineens niet meer klagen over het zogenaamde ''pro Ajax beleid'' van Danny Blind toen er ineens 8 PSV-ers bij de voorselectie zaten. Ach ja, de waan van de dag zullen we maar zeggen.

De Boer heeft het prima gedaan bij Ajax en daarvoor zijn we hem dankbaar. De wegen scheiden deze zomer, helaas niet met het gewenste afscheid. Erg jammer, maar het is niet anders. Deze mooie woorden van Cocu zullen ongetwijfeld ook vanuit Amsterdam uitgesproken worden wanneer Cocu zal vertrekken bij PSV (wanneer dat ook zal zijn). Hij is toch een van de weinige PSV-ers die sympathie opwekt, in tegenstelling tot het overgrote deel wat PSV vertegenwoordigt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren