Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cocu duikt plots op bij Barcelona - Osasuna: ‘Dat zou fantastisch zijn’

Laatste update:

De competitiewedstrijd tussen Barcelona en Osasuna kent woensdag een opvallende toeschouwer: Phillip Cocu. De aanwezigheid van de coach van PSV in het Camp Nou is niet meer dan een toeristisch tripje naar de stad waar hij in het verleden zijn brood verdiende, maar de media in Spanje leggen meteen de link naar de zoektocht van Barcelona naar een nieuwe hoofdtrainer.

Luis Enrique vertrekt na dit seizoen bij Barcelona en Cocu werd door diverse lokale media als een outsider voor de functie gezien, onder kandidaten als Ernesto Valverde en Jorge Sampaoli. "Dat zou fantastisch zijn", antwoordde Cocu op de vraag van Cadena SER over de eventuele mogelijkheid om de Catalanen te trainen.

"Je weet het nooit. Degene die Luis Enrique opvolgt, zal het moeilijk hebben", zo stelde Cocu, die zes jaar de clubkleuren van Barcelona verdedigde. De oud-middenvelder ondertekende in januari 2016 een nieuw contract met PSV, tot de zomer van 2019. Onder leiding van Cocu won de Eindhovense club alle prijzen in Nederland.

Phillip Cocu zou een goede coach voor Barcelona zijn

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
26 april 2017 om 20:37

Nee frank de boer heeft een lekkere history in vergelijking XD

26 april 2017 om 21:42

Frank de boer is in 5,5 jaar bij Ajax 4x kampioen geworden en ook veel Ajax-fans waren ontevreden.

26 april 2017 om 20:40

Frank de Boer heeft bij Inter en op Europees gebied bij Ajax laten zien niet geschikt te zijn voor een club als Barcelona.

26 april 2017 om 20:47

Allebei niet. Maar ja als Sneijder morgen in Amsterdam is gaat hij ook naar Ajax volgens de Telegraaf ofzo. Zo gaat dat nou eenmaal.

26 april 2017 om 23:47

Klopt.. dat Inter ging pas echt draaien toen De Boer wegging! Oh wacht...

27 april 2017 om 00:42

Uhm ik weet niet als je een beetje op de hoogte bent, maar Inter presteert echt goed sinds het vertrek van de Boer.

27 april 2017 om 07:38

Vandaar dat de selectie nu een week niet naar huis mag zeker...

27 april 2017 om 15:18

Onder de Boer : 14 punten uit 11 wedstrijden. Gemiddelde van 1.27 punt per wedstrijd
Na De Boer: 42 punten uit 22 wedstrijden. Gemiddelde van 1.91 per wedstrijd.

Dit is een gigantisch verschil. Doe de wedstrijden van De Boer x2 en Inter heeft precies 14 punten meer gehaald dan onder zijn leiding.

Dus ja, Inter doet het veel beter sinds De Boer daar weg is. Een beetje research doen mannen ipv hier wat onzin te vermelden om je ex Ajax trainer te verdedigen.

26 april 2017 om 22:49

Zijn allebei geen trainers die de speelwijze van barca nastreeft daarom zijn ze niet geschikt.

Ach, zo hoor je wel meer namen. Het zou trouwens wel echt een groot bewijs van onvermogen van het bestuur zijn als je geen betere oefenmeester kan krijgen dan Cocu. Natuurlijk verre van een ideale optie, maar we hebben wel meer verre van ideale opties langs horen komen in de media. Ga er niet vanuit dat dit bezoek aan Camp Nou in (persoonlijk) zakelijk belang is.

26 april 2017 om 21:15

Frank Rijkaard was vlak voor hij bij Barca begon gedegradeerd met Sparta.
Staat ook niet heel lekker op je CV.
Toch heeft Rijkaard het niet bepaald slecht gedaan. Verleden wil niet alles zeggen.

27 april 2017 om 02:38

Luis Enrique won ook meteen alles en had een mindere staat van dienst dan Cocu. Cocu is een legende in Barcelona, vergeet dat niet he.

Zou een goede zet zijn van Barca, Cocu heeft alles gewonnen met PSV en is een echte Barca icoon en kent de club goed. Hij was daar zelfs aanvoerder.

26 april 2017 om 20:39

Alles? 2x kampioen in 4 seizoen en 0x de knvb beker?

26 april 2017 om 20:47

Cocu heeft de KNVB-Beker gewonnen een paar jaar geleden, hij had het toen overgenomen van een andere coach.

26 april 2017 om 20:49

Knvb beker als interm trainer he . Coach van Barcelona hoeft geen rocket sience gestudeerd te hebben, maar verbonden zijn met de club of met Messi.

26 april 2017 om 22:57

De CL dan ?

26 april 2017 om 20:54

Een goede zet? Barcelona kan bijna iedere trainer in de wereld overhalen en daar zitten echt wel beter dan cocu tussen.

26 april 2017 om 21:18

Barca haalt over het algemeen geen grote trainersnamen. Rijkaard, guardiola, enrique hadden allen minder ervaring dan cocu of rijkaard. Koeman lijkt me realistischer in dit geval eigenlijk

26 april 2017 om 21:33

Rijkaard en Guardiola kwamen wel beide op vooradvies van Cruijff die toen adviseur van Barcelona was.

26 april 2017 om 21:48

Rijkaard had ook geen ervaring, toen waren er ook betere opties. Toch heeft hij mooie dingen gedaan met Barca

26 april 2017 om 22:21

Er is toch geen reden om aan te nemen dat barca vd cruyff-ideologie afstapt?

26 april 2017 om 22:56

Niet per se de ideologie van Cruijff, maar hij wees gewoon potentiele trainers aan die in het spel van Barcelona paste. Hoeft niet per se iemand te zijn die 0 ervaring heeft. Nou vind ik cocu niet echt een typische Barcelona trainer. Zodra psv op 1-0 komt gaan ze achter over leunen op de counter en staat het rond minuut 75 nog steeds 1-0 gooit hij er een 5de verdediger in. Niet echt typisch Barca.

Gemengde gevoelens bij Cocu, zo heeft hij het natuurlijk uitstekend gedaan in de CL door bijvoorbeeld van het gebruikelijke systeem af te stappen en zich aan te passen aan de tegenstander. Iets wat FdB koppig niet deed en daardoor naar mijn mening vaak knullige goals tegen kreeg. Echter heeft cocu toch 2 seizoen echt een stuk minder gepresteerd dan de kampioen, dit seizoen en het seizoen waar ze iets van 6 wedstrijden op rij niet wonnen. Wil hem wel eens bij een andere club zien, een middenmoter/laagvlieger bijv naar de subtop brengen zoals Koeman heeft gedaan met Southampton

26 april 2017 om 21:40

@ Qaz343,

Het is een beetje verschillend bij Cocu en ik betwijfel of hij de juiste coach voor FC Barcelona zal zijn, mocht dit echt waar zijn. Het eerste seizoen van Cocu als trainer bij PSV was erg matig en toen werd hij 4de met Psv, terwijl zijn 2de seizoen erg goed was met Psv: ze werden terecht met een ruim aantal punten voorsprong kampioen.

Het 3de seizoen van Cocu bij PSV was ook niet slecht en uiteindelijk werden ze ook nog, tegen alle verwachtingen in, kampioen, doordat Ajax het liet liggen tegen de Graafschap (helaas). Maar dit seizoen is, zoals het dit seizoen al vaker is aangegeven, een verloren seizoen voor Psv, want eigenlijk al sinds het begin presteren en spelen ze matig.

Dus het is een beetje 50/50 wat betreft Cocu als trainer bij Psv.

Alsjeblieft niet. Dalijk kunnen we bij PSV iedereen gaan vervangen deze zomer. De halve selectie wordt al gelinkt met een vertrek en nu de trainer ook al.

27 april 2017 om 10:20

Misschien maar beter ook...ik denk dat een frisse wind zowel bij de spelers en technische staf geen overbodige luxe is

Waarschijnlijk is hij gewoon uitgenodigd om een wedstrijd bij te wonen. nu heeft hij ook nog eens tijd.
En elke trainer wil dit barca trainen. En zo moeilijk is het nu ook weer niet om barca goed te laten spelen, allen de druk is waanzinnig groot.

Cocu zit wel vaker met zijn zoon op de tribune bij Barca.. zegt in mijn ogen vrij weinig dit.

Ik denk dat niemand op Cocu zit te wachten bij Barcelona. Hij speelt al 4 seizoenen angsthazen voetbal, tikkie terug tikkie breed, durft geen spelers op de bank te zetten die uit vorm zijn, zijn wissels zijn voorspelbaar. Cocu boekt geen progressie bij PSV. Misschien als assistent zou hij een optie kunnen zijn.

Zou wel wat zijn zeg.. na zn eerste jaar bij PSV zei iedereen dat ie er niks van kon en had hij Hiddink naast hem nodig en dan straks trainer van barca..

Barca gaat nu eenmaal graag voor een ex-kapitein. Daarom dat ik ook verwacht dat Messi volgend seizoen de band gaat krijgen en misschien daarom wel dat Iniesta zo vaak op de bank zit tegenwoordig. En Cocu is wel een ex-kapitein, vergeet dat niet. Hij was eerste aanvoerder in 2003-2004. Guardiola 1997-2001, Enrique 2002-2003

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren