Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

City boekt ondanks moeizaam slot zevende competitiezege op rij

Laatste update:

Manchester City heeft op bezoek bij Watford de zevende competitiezege op rij geboekt. Dankzij treffers van Leroy Sané en Riyad Mahrez was de nog ongeslagen koploper van de Premier League met 1-2 te sterk voor the Hornets. Zo ligt de druk weer bij naaste achtervolger Liverpool, dat woensdagavond op bezoek gaat bij Burnley en de achterstand dan weer kan terugbrengen tot twee punten.

The Citizens wonnen afgelopen zaterdag met 3-1 van Bournemouth. Manager Josep Guardiola voerde de nodige wijzigingen door in zijn basiself. De Spanjaard hield met Danilo, Nicolás Otamendi, Aymeric Laporte en Oleksandr Zinchenko zijn hele defensie van afgelopen weekend op de bank, ten koste van Kyle Walker, John Stones, Vincent Kompany en Fabian Delph. Ook Ilkay Gundogan en Raheem Sterling verschenen op Vicarage Road niet aan de aftrap, waardoor David Silva en Mahrez in de basiself begonnen.

Abdoulaye Doucouré werkt de aansluitingstreffer over de lijn.

De eerste kans was voor de thuisploeg, via Roberto Pereyra. Na de mogelijkheid voor Watford nam Manchester City het heft in handen. The Hornets hadden het aan doelman Ben Foster te danken dat de bezoekers niet binnen het half uur via Sané of Mahrez op voorsprong kwamen. Aan de andere kant voorkwam Ederson namens Manchester City een doelpunt van Watford-aanvoerder Troy Deeney. De thuisploeg moest vervolgens nog voor rust een tegentreffer incasseren.

Mahrez trok de bal gevaarlijk voor, waar David Silva in eerste instantie van dichtbij op Foster stuitte. De bal kwam terug bij de Algerijn, die het leer andermaal voor het doel trok en Sané met de borst de openingstreffer zag aantekenen. Vlak na rust gooide Manchester City het duel in het slot. Na een vlotlopende aanval bediende Gabriel Jesus Mahrez, die Foster met een schuiver wist te verschalken. Via Gabriel Jesus had Manchester City al snel de score verder kunnen uitbreiden, maar de Braziliaan faalde in kansrijke positie.

Manchester City nam gas terug en leek de wedstrijd op het gemak te kunnen uitspelen. Vijf minuten voor tijd kwam de ploeg van Guardiola toch nog in de problemen, toen Abdoulaye Doucouré na een rommelige situatie de bal over de lijn wist te werken en de aansluitingstreffer op het scorebord bracht. Deeney kreeg vervolgens een kopkans op de gelijkmaker, maar wist Ederson niet in gevaar te brengen. Guardiola bracht in de laatste minuten met Laporte een verdediger in het veld ten koste van Gabriel Jesus. Met de versterkte defensie wist Manchester City de zege in de slotfase over de streep te trekken.

Denk jij dat Liverpool Manchester City het moeilijk kan maken in de titelstrijd?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik las tijdens live meepraten dat veel leden vonden dat Man City de best voetballende ploeg van Europa is. Ik vind dat wel meevallen hoor. PSG en Juventus zijn in mijn ogen minimaal zo goed. Daarnaast vind ik dit Man City behoorlijk wat power missen. Ze mogen dan wel voetbaltechnisch goed zijn, maar echte vechtermentaliteit hebben ze niet. Dit gaat hun, in de CL, de kop kosten ben ik bang. Dit Man City lijkt me niet snel opgewassen tegen vechtploegen als Atletico Madrid, Juventus en PSG die dodelijk zijn op de counter. Ook Real Madrid, Bayern Munchen en Barcelona kunnen gewoon pieken op de juiste moment, ook al zijn ze nu in mindere vorm. Ik ben dan helaas toch bang dat Man City, ondanks hun goede voetbal, het gewoon zullen afleggen in CL. Al hoop ik het van niet.

4 december 2018 om 22:58

Missen echt power? Otamendi, Stones, Kompany, Walker, Mendy, Fernandinho? Deze ploeg domineert de zwaarste competitie ter wereld en staat simpel bovenaan in CL. Tuurlijk vreest iedereen dit team

4 december 2018 om 23:02

Vorig jaar werden ze anders gewoon uitgeschakeld door Liverpool dat een team is met vol power hoor en het jaar daarvoor precies hetzelfde met Monaco. Verder had Man City ook dit jaar gewoon 1 keer verloren en 1 keer met geluk gelijkgespeeld tegen een power team als Olympique Lyon in CL.

5 december 2018 om 01:02

Ja dat is ook makkelijk he. Als je 2 doelpunten ten onrechte worden ontnomen. Daarbij scoorde Liverpool de eerste goal uit buitenspel positie. Maar mensen lijken dat te vergeten. Liverpool was over 2 wedstrijden beter. Maar ze kregen het ook behoorlijk cadeau. Ga je kijken naar de wedstrijd tegen Watford. Dan moet je ook niet vergeten dat City zonder sterspelers KdB en Aguero speelde. Ook Mendy is wel een klasse beter dan Delph. Die nog zwaar de fout in ging bij de 2-1. En Jesus had ook 2 100 kansen.

4 december 2018 om 23:36

Het Barca van Guardiola liep ook niet over van power. Ik ben het niet helemaal met je eens. Voetballend is City een van de beste ploegen ter wereld. Het zat ze vaak tegen in de CL. En als ze het geluk een keer met zich mee hebben zouden ze elke ploeg aanvallend kunnen overrompelen. Ze zijn geen topfavoriet maar zowat elke ploeg is dit seizoen niet in super vorm. Verder hebben ze met Mendy (mits fit), Fernandinho, Walker, Kompany en Otamendi echt wel karakter en power in hun elftal hoor. City is een grote outsider voor de CL. Verder is Atletico dit seizoen ook zeer wisselvallig en heeft PSG het in de CL zeer lastig gehad toen ze echte weerstand kregen. Er valt dus weinig over te zeggen.

5 december 2018 om 00:01

Nou nou, vaak tegen? Kan me welgeteld 1 wedstrijd tegen Lpool herinneren

lol gezien de wisselspelers van Manchester City, kun je wel twee echt topteams 'bouwen'! Echt sick! Ze flikken t keer op keer om te winnen, respect.

4 december 2018 om 23:18

Dat mag ook wel als je de laatste 5 jaar ongeveer de grootste big-spender in Europa bent en dat ook nog eens met geld van een staat. De spelopvatting van Guardiola is mooi en ze hebben een aantal goede spelers, maar verder heb ik geen enkel respect voor Manchester City.

4 december 2018 om 23:38

Dat is United ook en kijk hoe het daar verloopt...

Veel geld hebben kan zeker bijdragen aan success, het is echter geen garantie.

4 december 2018 om 23:43

@sirius Met je eerste zin ben ik het eens maar met je laatste niet. Wanneer het om Man City gaat roept met vaak dat ze geen respect verdienen vanwege geld van de staat. Maar men vergeet ondertussen dat de banken (staat) het de clubs in Spanje heel gunstig hebben gemaakt door bizarre investeringen te doen tegen bizarre tegenprestaties. En van andere clubs word het ondertussen meer gedoogd. Als je terug gaat naar historie kan je bij veel grote clubs vraagtekens zetten hoe ze zo groot zijn geworden. Ik hoor bijvoorbeeld niemand iets zeggen over Berlusconi toen hij Milan een grootmacht maakte. En hoe is Real Madrid de club van vandaag? Zijn daar in het verleden niet rare politieke beslissingen in hun voordeel genomen? Ik vind het hypocriet dat Manchester City die gunfactor niet heeft en andere clubs wel. Dat is met twee maten meten. Keur het allemaal goed of keur het allemaal af. Feit blijft dat de meeste grote clubs geen zuiver geweten hebben.

4 december 2018 om 23:48

@catalunya11
Success speelt bij watford

On: Ik ben het volledig met Sirius eens. Als je zoveel geld uitgeeft moét het wel een goed geoliede machine zijn, anders voer je wanbeleid. Kijk naar Manchester United!

Ik blijf het irritant vinden wanneer mensen de prestaties van een Guardiola naar beneden praten. 'Als je zoveel geld hebt dan kan ik het ook wel' je kunt nog zoveel geld hebben maar je moet wel de juiste spelers kopen en dan moet je al die ego's ook nog eens tevreden houden en niet te vergeten dat je ook nog eens prijzen moet pakken. Doe het maar eens. Wie ga je kopen? 'De Spaanse competitie zou zogenaamd zwaarder zijn? Laat me niet lachen. De reden waarom de Spaanse clubs hebben kunnen domineren is omdat ze een veel minder druk schema hebben. Ik zou heel graag een real of Barça in de Engelse competitie willen zien. Dat word niet zo leuk voor Barça en Real ben ik bang. Mario Been zei onlangs nog dat tijdens de winterstop sommige Engelse teams wel 6 tot 8 wedstrijden spelen??!!!! En daarna ga je effe Europa league spelen tegen een team dat een maand heeft kunnen rusten. 'Ja, die Engelse teams stellen niks voor nee' tuurlijk.......

5 december 2018 om 02:51

Maar Steven, voordat je dit zegt, moet je even stilstaan bij de feiten: PL en La Liga 20 clubs, 2 bekertoernooien Engeland, bekertoernooi Spanje heeft uit- en thuis wedstrijd. Dus wat speelt een Engelse club nou daadwerkelijk meer dan een Spaanse? Dat de druk en intensiteit hoger zijn, zou kunnen, is voor een ieder weer persoonlijk. Maar qua áántal wedstrijden is het niet zo. Dus dat is géén drukker schema en juist tijdens de Europese knockout wedstrijden zit het drukste schema vd meeste Engelse clubs er al op, want die is met kerst en Europees beginnen ze pas weer in februari. Dus je verhaal is feitelijk niet helemaal juist 😉

5 december 2018 om 03:12

Formus geeft het al aan. Er wordt in Engeland niet meer gespeeld. Daarnaast, er is in Spanje geen winterstop. Vanaf afgelopen jaar heeft men daar een weekend vrij wat eind januari ingehaald wordt. Laat nu de Europese competitie in februari beginnen. Welke competitie zwaarder is laat ik even in het midden.

5 december 2018 om 03:44

De Spaanse competitie is inderdaad een hoger niveau. In Spanje kan namelijk elk team voetballen en in de PL maar een paar. Ja het is inderdaad een zwaardere competitie. Iemand die minder technisch is moet dat namelijk compenseren met inzet en fysiek.

5 december 2018 om 09:54

@musi26,

Dat is echt onzin. Spaanse teams zijn juist zo technisch doordat ze daar de tijd voor krijgen om een bal netjes aan te nemen en goed te passen. In de Premier League ligt het tempo en handelingssnelheid veel hoger, waardoor het veel moeilijker is om een bal aan te nemen en goed te kaatsen naar een medespeler. Juist door die intensiteit en de druk is het veel moeilijker om in de Premier League technisch te voetballen dan in La Liga.

Die eerste alinea met alle wijziigngen die Guardiola kon doorvoeren en welke spelers er dan nog in staan. Ongelofelijke weelde! Mijns inziens op dit moment wel de favoriet voor de CL, en power missen ze zeker niet. Barcelona in hun topjaren mistte power, maar had daar toch geen enkel probleem mee. Deze man city selectie mist wellicht de kwaliteiten van Messi/xavi/iniesta, maar heeft overall denk ik wel een sterkere en bredere selectie.

De enige reden dat Manchester City vandaag er niet overheen klapte is Ben Foster. Wat is dat een geweldige keeper voor een club als Watford. Hij heeft ervaring, doet niks geks en is geweldig 1 op 1. Elke keer als ik Watford zie heeft hun ook een paar zieke reddingen.

5 december 2018 om 00:31

Klopt, Foster was weer eens weergaloos. Was bij zijn vorige club West Bromwich ook altijd de reddende engel. Echt een uitstekende keep.

Pep is een meester, promoveert naar Barca 1 en zonder verwachtingen kan hij rustig bouwen. Spiekt bij een Spaanse man met snor die zojuist een EK en WK won en doet hem keurig na. Geweldig voetbal. Vervolgens gaat hij naar Bayerm waar Heineken zojuist de triple gewonnen heeft, pakt een paar titels en gaat naar City. Die gebruiken hacks en hebben unlimited geld. Pep kijkt het eerste seizoen aan ( hij had eerste transferperiode uitgeschakeld#fifa). Hij gooit wel Hart hard eruit, bravo! Vervolgens trekt hij Bravo aan . Het loopt niet soepel maar dan gaat het kraantje open en vallen opeens Walker Mendy Ederson binnen. Kortom, redelijke trainer. Wel een goede scout, naar mjn mening. En waarom hij zoveel prijzen pakt? Zn eigen carriere goed uitgedacht

5 december 2018 om 07:24

Je bedoelt Walker Mendy Bernardo Silva Laporte Ederson Sané Gundogan

5 december 2018 om 10:03

Je kan het hem zeker niet kwalijk nemen, maar ik snap Ronald ze punt wel. Ben eigenlijk ook wel benieuwd of Pep een Everton ofzo de Champions League in kan krijgen, of misschien zelfs meer. Denk alleen niet dat dit zal gaan gebeuren.

En ze missen ook nog eens KdB

Niemand die iets zegt over Mahrez? Heerlijke wedstrijd gespeeld!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren