Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cillessen nederig: ‘Hij is veel beter, hij is de beste van de wereld’

Laatste update:

Maandag wordt in Zürich bepaald welke speler de Ballon d’Or krijgt als Speler van het Jaar 2014. Voor het eerst in jaren maakt er weer eens een keeper kans, want Manuel Neuer is een van de drie genomineerden. Als het aan Ajax-doelman Jasper Cillesen ligt, is Neuer degene die de Ballon d’Or in ontvangst mag nemen.

/

“Neuer is geweldig, hij verdient het”, laat Cillessen optekenen via de officiële kanalen van de wereldvoetbalbond FIFA. “Hij was extreem belangrijk voor Bayern München en de nationale ploeg van Duitsland. Veldspelers maken doelpunten, hij zorgt ervoor dat er geen doelpunten gemaakt worden. Voor mij was hij de beste van de wereld.”

Cillessen wil geen top drie maken. “Ik kies er maar één: Neuer. In de voetballerij telt alleen de eerste plek.” Neuer staat bekend als een keeper die ver van zijn doel speelt. Zou Cillessen dat ook willen? “Ja, maar niet zo ver voor mijn doel. Hij is veel beter, de beste van de wereld. Ik heb het geluk dat ik bij Ajax train met Edwin van der Sar, nog steeds mijn favoriet, maar Neuer komt in de buurt.”

Manuel Neuer moet de Ballon d'Or krijgen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoop het ook maar zie het niet gebeuren

Ik kan niet wachten tot maandag, als al dat gelobby en meniggeverij voorbij is.

11 januari 2015 om 13:05

Pas op met wat je wenst, na Maandag komen de meningen over de uitslag, geroep om corruptie en huilende sympathisanten weer de kop op steken.

11 januari 2015 om 13:05

Ik ook: teamgenoten van de genomineerden noemen steevast hun teammaat als favoriet, nu een keeper die de enige keeper als favoriet noemt. Gelukkig is het iets minder kansloos als Ribery die voortdurend voor zichzelf liep te lobbyen om Europees voetballer van het jaar te worden een tijdje terug.

11 januari 2015 om 13:08

Ja om vervolgens maandag je eigen mening toch ook weer te geven.. op voetbalzone.nl haha

11 januari 2015 om 13:10

dit blijft elk jaar doorgaan, iedereen die het eerste half jaar blijft roepen dat het onverdiend was, het tweede halfjaar wie zou moeten winne.

Het is een idioot in goal die door al die media aandacht als een clown het goal uit komt.

11 januari 2015 om 14:10

Maar die clown staat wel bij de laatste 3 he

ON: Ik hoop echt dat Neuer hem wint. Het lijkt wel kansloos maar hopen mag altijd.

11 januari 2015 om 14:17

Ja maar laat hem eerst maar eens uitblinken in het tegenhouden van ballen. Nu blinkt hij vooral uit in het spelen van een clown.

11 januari 2015 om 14:37

Hij blinkt uit met het tegenhouden van ballen. Heeft een reddingspercentage van 89,9%. Dat is het hoogste van alle keepers in Europa. En wanneer jij de Ballon d'Or zou winnen, zorgt hij voor een revolutie met zijn sweeper-keeper manier van keepen.

11 januari 2015 om 14:47

Ja hij is inderdaad donders slecht in het tegenhouden van ballen.
Die vier hele ballen die hij door heeft gelaten de eerste seizoenshelft. Schandalig. Ik stem voor een keepers wissel en wel heeeeeeel snel!

11 januari 2015 om 15:28

Jariafca ga eens voetbal kijken dan, die gast kan ballen pakken als de beste.
Meestal zijn de keepers met geweldige reflexen en reddingen kleine acrobatische keepers, echter Neuer is een persoonlijkheid in goal, groot, sterk en zeker ook acrobatisch.

11 januari 2015 om 16:33

Interpreteer die statistieken ook eens. Als ik 3 passes geef, is de kans groot dat ik een rate heb van 100%. Maakt dat mij beter dan Xavi?

Neuer is een absolute topper hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar neem wel mee dat Bayern in eigen land alleenheeser is. Balbezit in overvloed, weinig kansen tegen. Het wordt 'em niet heel moeilijk gemaakt.

11 januari 2015 om 18:06

Jaxi10/ (=?) Jariafca10
Wat een dom gezwabber zeg. Juist als je percentages gaat gebruiken, dan doet Meuer het beter dan bv Ronaldo.
Hoeveel kansen krijgt Ronaldo per wedstrijd wel niet en hoeveel van die kansen verzilvert hij daarvan? dan zou hij statistisch gezien afbleken tegenover het percentage ballen dat Neuer tegenhoud. Ik vindt het zowiezo dom om te proberen dit met percentages te vergelijken dat meer lijkt op appels met autos te vergelijken. (ja, appels met peren vergelijken is nog teveel hetzelfde in dit geval).

Neuer is eigenlijk nog aardig jong voor een keeper als je ziet wat hij al bereikt heft. Ook dat is uniek. De meeste keepers die op het niveau van Neuer spelen zijn vaak al ouder.
Een keeper met een veldspeler vergelijken is trouwens al moeilijk zat. Aanvallers en aanvallende middenvelders zullen altijd meer opvallen en hebben in mijn ogen daardoor een oneerlijk voordeel tov verdedigers en keepers. Het verdedigende werk wordt vaak veel minder gewaardeerd. Ik geniet ook van aanvallen hoor, maar dat wil niet zeggen dat ik daardoor een aanvaller meer waardeer dan een verdediger/keeper als het op spelniveau aankomt.

Je mag vinden wat je vindt van Neuer zijn speelstijl, maar hoe je het ook wend of keert, hij is in alle facetten een heel sterke keeper. Allround zeker veruit de beste keeper in de wereld op dit moment. Het is ook vaak moeilijker om uit te blinken als je maar bij een paar situaties moet ingrijpen dan als je doel gebombardeerd wordt. Dan krijg je meer de kas om boven je niveau uit te stijgen. Dus de opmerking dat hij maar zo'n 3 - 4 ballen per wedstrijd moet tegenhouden maakt hem geen mindere keeper.

12 januari 2015 om 01:18

Adutchbrew,

Ten eerste heb ik geen idee wie Jariafca10 is. Zou ook niet weten waarom je me met hem vergelijkt en waarom ik een dubbelaccount zou moeten hebben. Maar dat ter zijde.

Als je m'n post afdoet als dom gezwabber, verwacht ik wel dat je 'em begrijpt. Na dat verwijt zeg je namelijk dat je het met me eens bent. Mijn punt is toch juist dat percentage een slecht middel is om vergelijkingen te trekken? En dat je statistiek moet interpreteren, in plaats van blind conclusies trekken? Ik snap dat begrijpend lezen lastig is, maar probeer het eens.

Daarnaast moet je stoppen met woorden in mijn mond leggen. Ik zeg helemaal nergens dat hij een mindere keeper is, omdat hij weinig te doen heeft. Ik zeg alleen dat je statistisch gezien geen goed oordeel over hem kan vellen, omdat hij weinig te doen heeft. Het is een topkeeper. Uitstraling, traptechniek, reflex, lengte, durf, maar wil jij beweren dat hij dit jaar echt is getest? De beelden van een eenzame neuer op de middenstip zijn je vast niet vreemd.

Volgende keer beter!

12 januari 2015 om 04:55

Ballen tegenhouden? Gast het is net de Berlijnse muur als hij in zijn goal staat. Deze man heeft reflexen waar jij met uitpuilende ogen naar zou kijken. Neuer verdient deze prijs gewoon en niet omdat een keeper het een keer moet winnen ofzo maar als je Neuer in je doel hebt staan speelt je team ook beter wetend dat het achterin toch goed zit.

12 januari 2015 om 07:56

Neuer is meerdere malen echt getest zoals tegen Frankrijk, Algerije en andere ploegen zonder hem was Duitsland tegen Frankrijk al uitgeschakeld. Ik schatte Frankrijk ook wat hoger in aanvallen

Maar een doelpunt maken, is toch vele malen moeilijker dan een doelpunt voorkomen. Neuer krijg 2 ballen en met geluk 1 op goal in de wedstrijd.

11 januari 2015 om 15:26

Verschilt per situatie. Een penalty scoren is makkelijker dan een penalty redden bijvoorbeeld.

11 januari 2015 om 15:30

Als speler kan je 10x missen en 1x scoren en je wint.
Als keeper kan je niet 10 ballen door laten, dan doe je het gewoon slecht...dat is het verschil, niet wat jij zegt want dat slaat he-le-maal nergens op.

Een bal gaat met 80-100 km/u als je hard schiet, zie dat maar ''ff'' tegen te houden.

Neuer heeft in 2014 wel beter gepresteerd dan Messi en Ronaldo. Als je puur naar vorig jaar kijkt (en daar gaat het toch om) dan zou Neuer de prijs moeten krijgen. Landskampioen met Bayern en wereldkampioen met Duitsland.
Ronaldo heeft dan de CL gewonnen, maar bakte er niets van op het WK met Portugal. Messi's enige verdienste was Zilver op het WK met Argentinië.

11 januari 2015 om 13:27

We vergeten ook nog dat Ronaldo 3e werd in de competitie met Real.
Ik zou zeggen, geef Neuer hem maar.
Een WK winnen is namelijk veel moeilijker dan een CL. Ieder seizoen heb je een CL, een WK eens in de 4 jaar.

11 januari 2015 om 13:46

@adibarca

Hoe kom je erbij dat een WK veel moeilijker te winnen is dan een CL? Ben benieuwd naar je maatstaf. De CL is namelijk nog nooit 2x achter elkaar gewonnen, terwijl Wk's en Ek's wel meerdere keren achter elkaar zijn gewonnen.

Het feit dat Ronaldo 3e werd in de competitie en Neuer eerste ligt natuurlijk ook aan de concurrentie. Neuer speelt in een competitie waar de vraag is of je in maart of februari kampioen wordt.

11 januari 2015 om 14:32

@ Chi7

Het valt mij wel op dat een heleboel mensen dit jaar het WK compleet willen negeren. Alsof het helemaal niets is.

De laatste keer dat iemand het WK 2x achter elkaar won was Brazilië in 1958 en 1962.. Maar de CL werd ook net zo vaak achter elkaar gewonnen (soms wel 3x) alleen was het toen onder een andere naam. Maar die overwinningen tellen tegenwoordig ook mee.

En het feit dat Ronaldo of beter gezegd Real 3e werd, heeft niet veel te maken met de concurrentie. Want laten we eerlijk zijn de concurrentie is op z'n minst 5 klassen zwakker. De enige echte concurrent is Barca. Ik heb vorig seizoen zowat elke wedstrijd van Real gezien en ze zijn toch echt meteen in het begin van het seizoen op de bek gegaan door wedstrijden gewoon op een domme manier weg te geven. Daar heb ik met mateloos aan zitten irriteren.

Men moet echt niet zo doen alsof Real een moordende concurrentie heeft in Spanje. Hun hebben maar één echte concurrent en dat is Barca. Atletico is wel moeilijk te bespelen, maar Real moet daar ook (met meer moeite) ten alle tijden van winnen.

11 januari 2015 om 17:58

@acolinho

Nee tuurlijk het WK is hartstikke belangrijk. Wat betreft het aantal keer achter elkaar winnen, tja ik zocht naar een maatstaf die eventueel de moeilijkheidsgraad zou kunnen weergeven, maar eigenlijk is deze ook niet juist. Ik zou namelijk niet weten waarom het WK moeilijker is om te winnen dan een CL. Weet jij het?

Over Real; feit is wel dat ze de top wedstrijden hebben verloren tegen Barca en nog tegen Atletico. Als je dan naar het punten verschil kijkt op de laatste dag... je zou bijna zeggen dat als ze tegen deze (zware) concurrenten hadden gewonnen ze kampioen waren geworden. Bayern heeft hier natuurlijk geen last van. Atletico wordt zwaar onderschat buiten Spanje. Ze bewijzen het keer op keer, ook dit seizoen weer, zelfs nadat de halve selectie is weggekocht.

11 januari 2015 om 13:42

@bosche_bol (en ook adibarca)

Op deze manier vergelijken is natuurlijk onzin. Je moet kijken hoe belangrijk iemand is geweest voor zijn team en het behalen van die prijzen.

Neuer is dan wel landskampioen geworden met Bayern, maar had Pietje Puk daar in het goal gestaan was Bayern ook kampioen geworden in April. Voor Duitsland was hij wel belangrijker ja, maar belangrijker dan Muller? Belangrijker dan Lahm? Belangrijker dan Kroos? Ik vind van niet.

Verder vergeet je voor het gemak dat Ronaldo ook nog de Copa del Rey heeft gewonnen en een record aantal doelpunten heeft gemaakt in de sterkste competitie (ja dus veel sterker dan het WK) ter wereld, die bij hebben gedragen aan het winnen van de CL. Ohja en met zijn 4(!!) doelpunten tegen Zweden zorgde hij er eigenhandig voor dat Portugal uberhaupt op het WK aanwezig was.

Als het aan mij lag won Modric hem. Was verreweg de belangrijkste speler in het beste team afgelopen jaar. Maar je moet jezelf afvragen of Bayern geen kampioen was geworden als Neuer er niet in stond.. denk dat iedereen het antwoord daar wel op weet.

11 januari 2015 om 14:56

Ch7 kom op man Cl moeilijker te winnen? Ben je daarbij vergeten te kijken naar het materiaal wat Real tot haar beschikking heeft? Daarmee moet je elke editie minimaal tot de finale komen man. Wat een gezwets. De nationale teams.spelen bijna nooit samen man. En dat moet makkelijker zijn volgens jou?

11 januari 2015 om 15:34

Ja en?
Ronaldo was slecht op het WK, is geen kampioen geworden ondanks zijn geweldige teamgenoten.
Messi was ook niet goed genoeg.

Keepers worden sowieso underrated.
En als Ronaldo er niet was geweest, misschien stond er dan wel een andere speler.
Weet je niet.

11 januari 2015 om 17:48

@ndisdenaam

Wat en? Ik reageer op de manier van denken van bovenstaande. Je kan niet zomaar gouden ballen uitreiken aan mensen die toevallig deel uitmaken van een prijzend winnend team. Je moet goed kijken naar de contributie van zo een speler. Vind het dus raar dat Neuer hem zou moeten winnen omdat hij kampioen is geworden van Duitsland en Ronaldo niet. Bayern was zonder Neuer misschien een week later kampioen geworden, maar dat is het dan ook echt.

PS: mocht je argumenten voor Neuer willen aandragen, begin dat over zijn revolutionaire (soort van) stijl van keepen, en zijn keepersstatistieken. Maar niet over het feit dat hij kampioen is geworden van een competitie die in maart al beslist is.

@virrie

Voetbal werkt niet zo, en gelukkig maar. Soms worden ploegen CL winnaar om de scheids een handsbal niet ziet, of omdat het gras slechter gemaaid is dan normaal, of omdat er een polletje zit in het veld waardoor iemand een penalty mist. And the list goes on. De CL winnen is niet alleen gelinkt aan de kwaliteit die je bezit als elftal, er spelen nog zo veel andere aspecten mee.

Met een zware off-day kan dit Real zo 3-0 de boot in gaan tegen ploegen als Atletico, Barcelona, Chelsea, Bayern, etc.

Als voetbal zo makkelijk was, waren we allemaal Unibet miljonairs

PS: nationale teams spelen bijna nooit samen zeg je.., echter geldt dit voor Alle nationale teams, dus als iedereen dit nadeel heeft is het weer gelijk getrokken. Hoe is het dan moeilijker?

11 januari 2015 om 18:18

Chi7
Terwijl je je punt probeert te maken over CR7 tov Neuer, maak je ook meteen duidelijk dat ook CR7 afhankelijk is van zijn omgeving.
Goed vb is Real Madrid tov Portugal. Bij Madrid heeft Ronaldo de beste spelers ter wereld om hem heen staan en om hem te bedienen. Bij Portugal is het op een paar na maar middelmaat. En zie daar: wat weet Ronaldo te bereiken als hij bij Portugal speelt? niets, nade!!!
Ik wil hiermee niets afdoen van de kwaliteiten van Ronaldo hoor. Integendeel. Hij is een van de allerbeste spelers.
Maar ik vindt je onderbouwing erg slapjes overkomen.

11 januari 2015 om 20:10

@adutchbrew

Hmm je hebt dan mijn boodschap niet goed geinterpreteerd denk ik. Iedereen is afhankelijk van zijn omgeving behalve Maradona en Ronaldo (de Braziliaan)

Reageerde puur en alleen op de argumentatie: 'neuer is kampioen geworden met Bayern en Ronaldo niet, dus daarom..' Ik zeg dat je moet kijken naar de contributie die de spelers leveren aan de behaalde successen, dat is mijn enige punt. Nu zeg ik niet dat Neuer geen contributie heeft geleverd, maar dan moet je die wel aanstippen (ik geef nog voorbeelden), en niet alleen naar de behaalde prijzen wijzen.

Overigens vind ik Ronaldo (waarschijnlijk als 1 van de weinige) niet bij de beste 3 voetballers ter wereld horen, en afgelopen jaar ook niet bij de belangrijkste.

Wel apart als er een artikel wordt geschreven over messi, stemt de meerderheid ja op de poll 'messi moet de ballon d'or winnen' en als het artikel over ronaldo gaat en er staat 'ronaldo moet de ballon d'or winnen' is de meerderheid ook voor ja. Nu gaat het artikel over neuer en nu moet neuer de ballon d'or winnen. Volgens mij zijn mensen hier makkelijk te overtuigen.

11 januari 2015 om 14:02

Hahaha klopt, als het artikel negatief geschreven is kiezen de mensen meestal ook voor het negatieve en andersom. In mijn ogen verdiend ronaldo hem. Geweldig seizoen gedraaid en op inzet in de wedstrijden verdiend hij hem ook gewoon.

11 januari 2015 om 18:21

Het is mij ook een raadsel waarom er ook maar ooit iemand op die polls stem. Ik heb er nog nooit aan meegedaan. Sterker nog, ik lees nooit die polls. De uitslag weergeeft, bijna nooit de werkelijkheid ben ik bang.

Neuer is bijna geen keeper meer maar een 11e veldspeler. Hij verdiend het zkr om dit jaar te winnen.

"Edwin van der Sar mijn favoriet, maar Neuer komt in de buurt..."
Edwin van de sar heeft nooit deze prijs gewonnen, en in zijn tijd waren en niet van die geweldenaren als Messi en Ronaldo... dus als je deze vergelijking neemt kan hij hem nooit winnen. Overgens van mij mag hij hem wel winnen.

11 januari 2015 om 14:13

Toen van der Sar op zijn top was won Ronaldo de ballon d'or. Jaar later Messi. Dus wat jij zegt over zijn tijd is natuurlijk grote onzin.

Die wereldtitel doet natuurlijk veel. Aangezien iedereen die Müller kapot haat, kom je snel uit bij Neuer. Hoewel Lahm het ook had verdiend. Maar hij speelde geen super WK vond ik.

11 januari 2015 om 16:39

Hij zegt ook toch niet dat Sar beter was dan Neuer nu is? Favoriet kan hij zijn op vele andere manieren.

Hoe is dat nederig? Hij hoopt gewoon dat er een keeper wint. Hij vergelijkt Neuer met de 2 andere genomineerden, niet met zichzelf

11 januari 2015 om 18:26

Ik geloof meer dat het nederig meer doelt op het niveau waar hij zichzelf tov Neuer vergelijkt. Hij is gewoon eerlijk en vindt dat Neuer toch wel een paar klasses sterker is tov hem.
Dat hij een zwak heeft voor Neuer kan ik ook heel goed begrijpen. Keepers worden vaak toch al minder gewaardeerd dan veldspelers. Zie transferwaardes.

Ongelooflijk dat sergio ramos er niet bij staat. Voor mij toch de belangrijkste man van real afgelopen seizoen.

Geeft de ijskonijn ook trainingen? Ik dacht dat hij directeurtje speelde?

11 januari 2015 om 16:40

Af en toe doet hij een (keepers)training mee.

Ronaldo heeft hem al gewonnen en mensen praten nog ,deze voetbalzone is te grappig

Neuer is idd de beste van de wereld op dit moment, maar Courtois komt toch dicht in de buurt ze vriend!!!!

Dus de algemeen directeur van Ajax danst tijdens wedstrijden met hooligans en neemt tijdens trainingen de rol van keepertrainer tot zich? Ben benieuwd welke taken er nog meer staan in zijn functieomschrijving.

Neuer verdient de prijs wel, maar ik denk niet dat een keeper de prijs kan winnen.

Ik kan me ook niet heugen dat Messi of Ronaldo tegen hem gescoord heeft, maar zou ook niet verbaast zijn als ik me vergis.
Ik kan me in ieder geval wel heugen dat Neuer van zowel Ronaldo als Messi heeft gewonnen.
Wat mij aangaat is Neuer de beste, ook al is hij niet de populairste.

11 januari 2015 om 16:07

Ben je de de 2 halve finales niet gezien de eerste had bayeren gewonnen en de laatste de editie die real won trok Madrid aan het langste eind

11 januari 2015 om 16:13

De 0-4 in april 2014 vergeten?
Desondanks mag Neuer m best winnen deze keer.

11 januari 2015 om 16:24

Oh, ja die wedstrijd heb ik inderdaad gemist, ik was al niet zeker van mijn zaak, maar meestal winst Neuer het in ieder geval.

11 januari 2015 om 16:18

Real won vorig seizoen in de halve finale van de CL over 2 wedstrijden met liefst 5-0 van Bayern, waarbij Ronaldo er in de uitwedstrijd (0-4) 2 maakte.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren