Cillessen kan na 97 minuten en 5 seconden geen heldenrol opeisen

De derby van Valencia heeft vrijdagavond geen winnaar opgeleverd. In een leeg Mestalla leek Valencia, de nummer zeven van LaLiga, met minimaal verschil te gaan winnen na een treffer van Rodrigo. In de achtste minuut van de blessuretijd mocht Levante echter aanleggen voor een strafschop en daar had basisklant Jasper Cillessen geen antwoord op: 1-1.

Valencia had gedurende de eerste helft grotendeels de overhand, in een wedstrijd die bepaald niet bol stond van spectaculaire momenten. De gevaarlijkste kansen van los Che in het eerste bedrijf zaten in het slot. Vier minuten voor rust dacht Carlos Soler van dichtbij een volley in te zetten, alleen schoot de rechtermiddenvelder net onder de bal door. Mouctar Diakhaby verlengde een vrije trap van Daniel Parejo in de blessuretijd op de paal, maar een eventueel doelpunt had niet geteld, want Diakhaby deed dat vanuit buitenspelpositie.

Het duel had lang weinig te bieden, maar het venijn zat in de staart. Zestien minuten voor tijd incasseerde aanvaller Roger Martí van Levante zijn tweede gele kaart voor een overtreding en in de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd profiteerde Valencia van het numerieke overwicht. Na een voorzet van José Gaya vanaf de linkerflank kwam Rodrigo voor zijn tegenstander en verlengde hij de bal van dichtbij met succes. Een zege leek aanstaande, maar daar bracht een late beslissing van de arbitrage verandering in.

Diep in de blessuretijd kreeg Levante na een lange onderbreking een strafschop. Diakhaby vergreep zich aan Rúben Vezo en deed dat volgens Javier Alberola Rojas buiten het strafschopgebied. De videoscheidsrechter boog zich echter over de beelden en gaf aan dat de overtreding binnen de zestien plaatsvond. Rojas ging mee in dat oordeel en kende een penalty toe. Die werd na 97 minuten en 5 seconden benut door Gonzalo Melero: hij koos de linkerhoek en zag Cillessen naar rechts duiken.

1
2

Hahahaha shit zeg! Bij zo’n winactie van ZiggoSport kon je gokken dat Cillessen een strafschop zou pakken.. maar helaas 😆

13 juni 2020 om 00:39

Cillissen duikt altijd maar dan ook echt altijd de verkeerde hoek in... een statistisch mirakel

13 juni 2020 om 00:49

Het zure is, hij oogt zo onzeker. Je hebt keepers die overtuigend staan en ogen. Zo van kom maar op, ik heb je. Bij Jasper is het zo onzeker, een uitstraling van agh dit wordt niks. Dan wordt het ook nooit iets. En dat straalt zo door op je achterhoede etc. Erg jammer, hij moet meer vertrouwen hebben en overtuigender ogen.

13 juni 2020 om 01:15

Dat is helemaal niet zo'n mirakel. Bijna alle penaltynemers kijken tegenwoordig naar de keeper en durven lang te wachten en aangezien cillessen altijd al in de aanloop naar de hoek duikt kan de nemer hem gewoon in de andere hoek schieten. Kwestie van kwaliteit, cillessen zou eens met een specialist in zee moeten gaan in plaats van altijd zo eigenwijs te doen.

13 juni 2020 om 01:17

@sociofan1 mee eens! geen penaltynemer wordt zenuwachtig als Cillessen op goal staat en ik denk dat dat ook een van de redenen is dat hij zelden tot nooit een penalty stopt. zijn gebrek aan uitstraling speelt hem op zo een moment wel parten

13 juni 2020 om 04:17

Ja echt zo, een wereld van verschil als je bijv. Krul ziet bij notabene Norwich. Er staat echt iemand, de tegenstander gaat twijfelen. Krul oogt overtuigend van kom maar op, ik ga em pakken en doet het dan ook vaak. Staat sterk in zijn doel. Dat is bij Jasper echt zo tegenovergesteld. Ik zie die beelden weer terug van vandaag en ik kan echt ook begrijpen dat het team en de achterhoede niet echt blij met je zullen zijn, helaas. Zij willen ook een sterke keeper zien.

13 juni 2020 om 08:04

En toch heeft hij er 5 van de laatste 15 gepakt/ zijn er gemist bij hem. Volgens mij is een reddingspercentage van 33,3% niet eens zo heel slecht bij penalty’s

13 juni 2020 om 08:28

Dat spelers naast schieten heeft dan weer niks met Cillessen te maken. Cillessen heeft zelf volgens mij maar 1 keer of zelfs nul keer een penalty tegengehouden.

13 juni 2020 om 10:34

Nee inderdaad. Zijn onzekere houding zorgt ervoor dat spelers makkelijk scoren (lees hierboven). Maar het naast schieten staat los van Jasper. wat een conclusies

13 juni 2020 om 10:48

Cillessen dwingt ze niet naast te schieten. Een penalty die naast gaat is gewoon een slechte penalty. Dat maakt niet uit wie er dan in de goal staat. Dus als een speler een penalty naast schiet is dat niet de verdienste van een keeper

13 juni 2020 om 11:05

Gloryunited, wat jij zegt is precies wat ik bedoel! Als een speler naast schiet komt het echt niet door de keeper. Is gewoon matig van de speler.

13 juni 2020 om 11:47

Als je een penalty mist tegen Cillessen heb je het gewoon erg slecht gedaan inderdaad. Zoals hierboven gezegd, ligt al een uur op voorhand in de hoek en dan trap je gewoon risicoloos naar de andere kant.

13 juni 2020 om 11:49

Ik vind dit nog steeds 1 van de gekste dingen ooit. Cillessen die 35M kostte.Courtois met 1 jaar contract kostte maar iets meer aan Real. Onvoorstelbaar.

Ach, Cillessen kan bij een penalty net zo goed achter het doel gaan staan. Die gozer komt al zo enorm onzeker over, bij penalties wordt dat alleen nog maar erger. Ik denk dat een tegenstander zich van binnen rot lacht als hij een strafschop tegen Cillessen moet nemen, je scoort bijna gegarandeerd.

13 juni 2020 om 01:37

Je overdrijft wel zwaar nu. Je doet alsof een penalty nemen moeilijk is en dat de keeper hem eigenlijk hoort te hebben. Een penalty wordt van te voren altijd al geteld omdat ze zo makkelijk zijn. Een keeper die ze wel eens tegen houd is mooi. Je mag een penalty nooit afrekenen op de keeper tenzij hij hem veroorzaakt

13 juni 2020 om 05:40

Je ziet bij Cillessen aan alles dat hij zo onzeker is bij een strafschop, als je een Buffon hebt bijvoorbeeld dat is toch dag en nacht verschil.

13 juni 2020 om 08:56

Met alle respect, maar ik zou de statistieken van Cillessen op het gebied van penalties er eens op nakijken. Tot een aantal jaar geleden had hij er nog nooit (!) een gestopt. Diegene die hij ‘stopte’, kwam nog doordat de aanvaller er een potje van maakte. We kunnen dus gewoon stellen dat zijn techniek op het gebied van penalties enorm slecht is, hij zit nou eenmaal altijd fout. Jij kan wel zeggen dat een penalty altijd van tevoren al geteld wordt, maar ik heb de feiten er even bij gepakt. Circa 75% van de penalties resulteert in een doepunt, 20% wordt gepakt door de keeper. Cillessen heeft in zijn carriere pak hem beet 4 penalties gepakt van de 42 die hij er kreeg. Dat percentage ligt nou eenmaal veel hoger.

13 juni 2020 om 09:45

Er is niks moeilijks aan een penalty stoppen, je moet gewoon reageren op de bal en niet als een etalagepop gokken op een hoek. Op de één of andere manier zijn we het normaal gaan vinden dat een keeper in de verkeerde hoek duikt, persoonlijk vind ik het lachwekkend. Een goed genomen strafschop is onhoudbaar maar het merendeel is dat niet. Je kunt als keeper minimaal de bal achterna

13 juni 2020 om 13:11

Haha niks moeilijks zegt ie.. miss op het derde niveau van Tsjechië niet nee. Maar in de grote competities verdwijnen de ballen echt wel hard in de hoek hoor. Niet voor niks dat zelfs Denny Landzaat er in zijn hele leven maar twee miste. De keeper overtuigen dat je in de ene hoek gaat schieten en je de andere hoek pakt hoort ook bij het mentale spelletje. Genoeg keepers weten dat de bal te hard gaat om te stoppen. Dus daarom is het een kwestie van gokken.

Ik heb nog nooit maar dan ook echt nog nooit Cillessen een penalty live zien tegengehouden. Aantal jaar geleden voor het laatst, maar de tegenstander schoot bal tegen de paal. Hij ging daarna als een gek tekeer alsof hij de penalty had tegengehouden...echt een weirdo.

13 juni 2020 om 07:49

Haha ja dat moment idd geweldig. Toen ging het al het hele jaar over dat ie niks tegenhield.. schiet zo’n bakker van Jablonec hem naast en cillissen rent rond ala inzaghi na de 3-0 haha

13 juni 2020 om 10:52

Wat boeit het nou of je dat live hebt gezien? Hij heeft er dit jaar nog een gehouden tegen Villarreal. En bij Barça redde hij er ook een, tegen Sevilla. Er zijn onnoemelijk veel mensen op deze site die duidelijk geen verstand hebben van keepen en elkaar maar nalullen als het gaat om Cillessen neersabelen.

13 juni 2020 om 11:11

Maar gisteravond lag hij al als een hond met de pootjes omhoog voordat de strafschop was genomen. Niet een echte penalty killer. Al vind ik hem best een goede keeper. Echter, zijn uitstraling van onophoudelijke ontevredenheid irriteert mij dan weer. Man, wees blij dat je mag spelen op dit niveau!

13 juni 2020 om 14:05

Tja Almogaver, het is toch gewoon een feit dat Cillessen erg slecht is in het stoppen van penalties? Dan mag dat ook gewoon benoemd worden lijkt mij. 4 penalties pakken van de 42 die je in je hele carrière tegen kreeg, is gewoon heel erg matig hoor... Dat Cillessen daarnaast wel gewoon een degelijke keeper is klopt. Maar penalties is hij echt ondermaats in.

Cillessen zou eens les moeten krijgen van Diego Alves, want manman wat een drama. Als keeper is een penalty stoppen echt een vak apart, maar dat Cillessen daar zo slecht in is, begrijp ik ook weer niet

Ik heb niet de indruk dat Cillesen er ook werk van heeft gemaakt die penalties... vd Sar had hetzelfde, werd zelfs hard aangepakt op tv door hugo borst en is daardoir tot inkeer gekomen en heeft zich verdiept in het hoe en wat. De rest is history (CL tegen Chelsea 😉). Zou jasper ook eens moeten doen

Ach jammer van die penal, maar ben blij dat Cillessen weer in de basis staat. Misschien is het om hem in de etalage te zetten of zo, maar dan nog. We hebben helaas geen erg goede keeper bij oranje, maar ik vind Cillessen wel de beste.