Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cillessen: 'Ik spreek hem regelmatig, maar niet op een zweverige manier'

Laatste update:
/

De mentale preparatie van topvoetballers was lange tijd een ondergeschoven kindje, maar steeds meer en steeds vaker maken topspelers gebruiken van een mental coach. Ajax-doelman Jasper Cillessen behoort ook tot die groep, zo vertelt hij in gesprek met Helden. “Ik denk dat het contact gewoon normaal moet zijn.”

Volgens Cillessen, die zich met Oranje voorbereidt op de EK-kwalificatieduels met Kazachstan en Tsjechië, rust er al lang geen taboe meer op in de ‘conservatieve’ voetbalwereld. “Volgens mij zijn er wel meer spelers die er één hebben. Ik kan het fantastisch met hem vinden, maar ik hoef er ook niet mee te koop te lopen”, zegt hij. “Ik loop toch ook niet te koop met het feit dat ik een keeperstrainer heb?”

De sluitpost noemt zijn gesprekken met zijn mental coach ‘slap ouwehoeren met een serieuze ondertoon’. Doel is om anders tegen zaken aan te gaan kijken. “En dat helpt. Ik spreek hem regelmatig, maar niet op een zweverige manier”, aldus Cillessen, die ook gebruik maakt van advies in periodes dat het goed gaat. “Ik denk dat als je elkaar meer spreekt op het moment dat het minder gaat, dat ook niet goed is. Want op het moment dat het dan wel weer goed gaat, zou je elkaar dan niet meer moeten spreken? Ik denk dat het contact gewoon normaal moet zijn.”

Het is goed dat topspelers met mental coaches werken

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De geïrriteerde manier waarop hij antwoordt op vragen over zijn penaltysyndroom laat zien dat er nog wel wat werk aan de winkel is voor deze mental coach.

9 oktober 2015 om 12:12

Misschien wel, maar die irritatie laat ook zien dat hij er echt mee zit. Teken van een winnaar.

9 oktober 2015 om 12:22

Het blijft ook een mens he. Als mensen je hetzelfde blijven vragen, reageer je ooit een keer geïrriteerd.
Wat winnaarsmentaliteit betreft klopt het. Maar ik vind hem persoonlijk niet de beste keeper en dat komt niet omdat ik een Feyenoorder ben.

9 oktober 2015 om 17:37

Wie is er dan beter dan hij? En zeg nou geen Neuer ik bedoel natuurlijk Nederlander.

9 oktober 2015 om 12:19

Want? Moet je als voetballer altijd voorzichtig antwoord geven? Ik denk dat een groot deel van de voetbalfans het zat zijn om naar perspraatjes te kijken/luisteren. Alsof je naar een robot kijkt. Zo nu en dan wat emotie laten zien is veel beter dan heel voorzichtig met je woorden te moeten omgaan. In dit geval kan ik Jasper ook goed begrijpen. Ik zou er ook gestoord van worden als het steeds over het penaltysyndroom gaat.

9 oktober 2015 om 13:51

@ Arie Vink
A
Maar als Cilessen uitstekend keept en met Manchester United in verband wordt gebracht, dan mag dat natuurlijk wel elk interview naar boven komen. Dan staat er een brede glimlach op het gezicht van Cilessen elk interview.

Zo, is het nou. Als je goed presteert is de media je beste vriend, als je minder presteert je grootste vijand..

9 oktober 2015 om 12:30

Nee, want elke keer weer zn kansloze vraag rustig gaan beantwoorden gaat helpen.
Cillissen zit er echt mee dat hij nog geen penal heeft gepakt, echter is t meer een ding van de media die t een dingetje voor Jasper van willen maken. Hij wordt het een keer zat zulke kansloze vragen en dan heb je uiteraard nog het cliche: Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

Als hij daar baat bij heeft moet hij dat gewoon doen. Voor sommige spelers is dat wel nodig. Andere zullen het niet nodig hebben.

9 oktober 2015 om 13:19

Het is misschien niet eens het nodig hebben, maar gewoon extra. Alle extra's kunnen helpen en eigenlijk laat ie gewoon zien alles voor zijn vak over te hebben.

Vind hem nog niks uitstralen maar dat had edje vroeger ook niet, vind hem wel de beste keeper die we hebben..
Bij keepers komt altijd alles later

9 oktober 2015 om 14:01

Ik blijf Krul toch ook een fantastische keeper vinden. Cilissen maakt nauwelijks fouten dus er is geen reden om hem te wisselen, maar ik zou Krul toch ook wel eens aan het werk willen zien.

Ik durf niet te zeggen wie beter is. Krul heeft het voordeel dat hij in de PL keept, maar is ook vaker op een foutje te betrappen.

Hopelijk kan 1 van deze 2 keepers wereldtop worden.

10 oktober 2015 om 10:11

Het zijn allebei geen toppers

Die mental coach mag wel wat beter zijn best doen, want hij gedraagt zich als een idioot in en buiten het veld. Straalt een beetje grootheidswaanzin uit. Helemaal kenmerkend zijn de reacties die hij geeft wanneer er een vraag wordt gesteld over zijn 'penaltysyndroom'.

9 oktober 2015 om 13:15

... Gestoord?? Hahaha wat kazim en kramer doen dat soort acties zijn gestoord. Doe mij please een voorbeeld van Cillessen dan over al zijn gestoorde acties... En een beetje verhit reageren op een vraag die elke week 30x gesteld wordt is niet gestoord... Kijk eerst je eigen clubje met spelers even na voor je uberhaupt een opmerking die ook nog eens totaal uit onzin bestaat plaatst....

Meest overschatte keeper op dit moment. Stelt echt niks voor

Kan praten met zn mental coach wat hij wil. Een betere keeper zal hij niet worden. Blijft eeuwig bij ajax of komt in het buitenland terecht bij club net onder de subtop.

Gewoon een matig keepertje, niets bijzonders.

Dankzij hem hebben we vorig jaar de finale gemist. Matige keeper die niet beter zal worden maar zichzelf nou al de beste vind.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren