Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cillessen beleefde ‘rare wedstrijd’: ‘Voor hem leeft het meer dan voor mij’

Laatste update:

Jasper Cillessen heeft zich maandag gemeld bij Oranje, nadat zijn ploeg Barcelona zondagmiddag een gedenkwaardig duel speelde tegen Las Palmas (3-0). Barça wilde de wedstrijd graag uitstellen, maar op last van de Spaanse voetbalbond werd er toch gespeeld, maar wel zonder publiek. De doelman van Oranje geeft aan weinig te hebben meegekregen van de chaos in Catalonië.

De regio strijdt voor onafhankelijkheid en organiseerde zondag een voor de Spaanse overheid illegaal referendum. Barcelona wilde het risico niet nemen op puntenaftrek, waardoor het stadion leeg bleef. "Het was wel een rare wedstrijd, zo zonder publiek", zegt Cillessen in gesprek met Voetbal International. "Ik ben geen Catalaan, dus voor mij is het anders."

Gerard Piqué had zeer veel moeite met het doorspelen van de wedstrijd en wilde, samen met onder anderen Sergi Roberto, naar verluidt graag zien dat het duel werd gestaakt. Na afloop stond de centrale verdediger met tranen in de ogen de media te woord: "Ik ben én ik voel me Catalaan en vandaag ben ik trots op de mensen van Catalonië. We zijn geen minderheid, er zijn miljoenen van ons. Wij zijn niet de slechteriken, we willen gewoon stemmen."

"Na de wedstrijd heb ik de beelden ook gezien. Voor hem leeft het meer dan voor mij", aldus Cillessen. "Kijk, het doet ook wel wat met een speler. Als je gewend bent elke wedstrijd voor een kleine honderdduizend man te spelen en nu voor een leeg stadion... En wetende waarom...", concludeert de ex-Ajacied, die het met het Nederlands elftal de komende week opneemt tegen Wit-Rusland en Zweden.

Vind jij dat de wedstrijd van Barcelona afgelast had moeten worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha die Jasper is echt een ijskonijn. Aparte jongen maar ik hoop wel dat ie snel weer eens aan spelen toekomt. Is een te goede keeper om op de bank weg te kwijnen. Denk overigens dat ie 1 op 1 inwisselbaar is met ter stegen, waarvan ik me afvraag waarom die zo bijzonder is.

2 oktober 2017 om 19:23

Ter Stegen is echt een veel betere doelman dan Cilessen. In ieder aspect. Dus nee 1 op 1 inwisselbaar is hij absoluut niet. Cillessen is wel een prima 2e doelman voor Barcelona en voor een stap lager een prima 1e doelman.

2 oktober 2017 om 22:53

Veel betere? Vind hem de laatste tijd laks keepen.

2 oktober 2017 om 22:59

Apart, hij keept juist dit jaar heel goed. In het begin was hij wat laks, hoewel dat zit in het type doelman wat hij is.

Je zou denken dat het wel wat meer met Cillessen zou doen, en dan niet omdat het stadion leeg is.
Ik speel niet eens bij Barcelona met mij doet het meer dan met Jasper.

2 oktober 2017 om 18:48

Sorry, maar ik kan me ook totaal niet inleven in de sentimenten van de Catalanen. Ik denk dat ik er misschien ook niet voldoende van weet om me dat voor te kunnen stellen, maar ik zie echt niet wat er zo erg aan is voor de Catalanen om bij Spanje te horen. Ik kan me voorstellen dat Cillessen, en een heleboel andere Nederlanders, er hetzelfde in staan als ik.

2 oktober 2017 om 19:06

Je kunt je niet inleven in de sentimenten van de Catalanen, maar vervolgens zeg je dat je er waarschijnlijk niet voldoende over weet.
Misschien zou het dan handig zijn om je te verdiepen, voor je een mening verkondigd.

Jij ziet misschien niet wat er zo erg aan is. Maar de Catalanen vinden het duidelijk wel erg.
Catalonië is een aparte regio in Spanje. Ze hebben een eigen taal, eigen vlag, eigen feestdagen, eigen volkslied en nog meer dingen die niet hetzelfde zijn als die van Spanje.
Een Catalaan voelt zich dan ook geen Spanjaard.
Er heerst veel ongelijkheid wat dat betreft. Vele Catalanen vinden dat de Spanjaarden worden voorgetrokken.
Dan komt er ook nog een stukje economie bij kijken. De economie van Spanje is momenteel niet heel sterk. Het lijkt zelf slechter te gaan. Terwijl het met de economie van Catalonië juist heel goed gaat.

Voor hun is het een beetje het gevoel van; Ik ben geen Spanjaard, ik voel me geen Spanjaard, maar de Spanjaarden profiteren wel van ons.

Misschien dat je je nu wat meer kunt inleven in de sentimenten van de Catalanen.
Op het internet staan nog genoeg voorbeelden waarom de Catalanen zo graag onafhankelijk willen zijn.

2 oktober 2017 om 19:37

Dat van die economie vind ik wel een discussiepunt. Er wordt gedaan alsof alleen Spanje profiteert, maar dat gebeurt andersom net zo goed. Zou eens het stuk op de NOS lezen over: 'Catelonie is rijk, maar kan het op eigen benen staan?'. Heel veel haken en ogen, waardoor ik betwijfel of de Catalanen wel volledig beseffen wat de gevolgen kunnen zijn. Voelt t zelfde als de Brexit dit.

2 oktober 2017 om 19:39

Bovendien... ik leef mee met mensen die de armoede in Afrika ondervinden. Ik leef mee met slachtoffers in Las Vegas. Ik leef echter niet mee met Catalanen die zich nationalistisch voelen.

2 oktober 2017 om 20:03

Las net ook een heel uitgebreid artikel in het NRC over wat nou die Catalaanse sentimenten zijn en of het allemaal wel helemaal terecht is om Spanje als onderdrukkers te zien, veel meer achtergrond in de zaak dan ik ook eerder gehoord had. Bovendien kan het toch juist zo zijn dat je je niet zo goed in kunt leven, juist omdat je te weinig achtergrondkennis hebt? Snap niet waarom je hem daarom aanvalt smoothey. Hij geeft gewoon eerlijk toe dat ie er misschien wat te weinig vanaf weet om zich echt te kunnen inleveren, alsof Spanjaarden precies weten waarom Friezen zich zo bijzonder voelen..

2 oktober 2017 om 21:23

Smoothy, ik heb het onderwerp nooit interessant genoeg gevonden om mezelf daar echt in te verdiepen. Die nationalistische gevoelens voor Catalonië zijn vervelend als ze niet onafhankelijk mogen zijn, maar waarom zouden zij dat wel mogen, en de Basken, de Friezen en de transylvaniers niet? Het wordt toch een grote chaos als elk gebiedje met nationalistische gevoelens zich wil gaan afscheiden. Nationalistische gevoelens zijn in mijn ogen absoluut een waardeloze reden voor onafhankelijkheid.

2 oktober 2017 om 22:17

Het gaat er ook niet om dat ze onafhankelijk willen zijn. Het gaat erom dat Spanje ze erin tegenhoud, ze ontnemen de Catalanen het recht om over eigen toekomst te bepalen. Ik weet niet of je de filmpjes/foto's op twitter hebt gezien maar die liegen er niet om.

2 oktober 2017 om 22:19

Of je het eens bent met de Catalaanse onafhankelijkeheidsdrang of niet, ik denk dat we het er allemaal wel over eens zijn dat het politiegeweld van gisteren buitensporig en onnodig was. Als Spaanse overheid hoef je dat hele referendum niet te erkennen, dus had de boel lekker genegeerd en die Catalanen hun gang laten gaan in plaats van de Guardia Civil als een stel neanderthalers op mensen in laten slaan.

2 oktober 2017 om 22:51

Ik ben het er helemaal eens dat dat geweld absoluut onnodig was. Maar dat Spanje het de Catalanen ontneemt om over hun toekomst te beslissen is hun goed recht. Catalonië is nu eenmaal deel van Spanje. De Catalanen hebben in mijn ogen geen enkele legitieme reden om zich af te scheiden, dus waarom zou Spanje zo'n economisch sterke regio afstaan?

2 oktober 2017 om 23:40

Precies wat jij zegt, ik zelf vind de afscheiding onverstandig en naïef. Daarnaast heb ik niks met die regio, maar meer met ‘t echte Spanje: Andalusië. Maar dat terzijde. Snap ook dat Cillessen zich niet mengt in deze rare kwestie. Gewoon lekker keepen en Sergio Rico vervangen als die een keer gaat bij Sevilla

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren