Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea toont slagkracht met bod van 90 miljoen euro voor volgende zomer

Laatste update:

Chelsea en RB Leipzig voeren verregaande gesprekken over Josko Gvardiol, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano. De Premier League-club zou dinsdag zelfs een bod hebben uitgebracht van negentig miljoen euro voor de centrale verdediger. Chelsea wil Gvardiol deze zomer alvast vastleggen, zodat hij in de zomer van 2023 officieel naar Londen komt. Eerder had Manchester City al interesse in de twintigjarige Kroaat.

De Duitse krant BILD meldde begin augustus al dat Leipzig een bod van tachtig miljoen euro op Gvardiol resoluut van tafel heeft geveegd. In Duitsland ligt de snelle verdediger nog vast tot medio 2026. Gvardiol speelt nu ruim een jaar voor Leipzig, nadat de club hem in juli 2021 voor 18,8 miljoen euro overnam van Dinamo Zagreb. Inmiddels is het de bedoeling dat hij dit seizoen nog in de Bundesliga blijft, om volgend jaar naar Engeland te trekken. Het is niet bekend of Manchester City Gvardiol ook nog wil hebben, maar Chelsea is al bijna akkoord.

In eigen land staat Gvardiol al jaren bekend als het grootste verdedigende talent. Hij debuteerde op zeventienjarige leeftijd in de hoofdmacht van Zagreb. In totaal speelde Gvardiol 52 officiële wedstrijden voor de club, waarin hij vier keer scoorde en drie assists gaf. Met Zagreb werd de linkspoot tweemaal landskampioen en won hij de nationale beker. Sinds zijn komst naar Leipzig was Gvardiol in vijftig officiële wedstrijden goed voor twee doelpunten en vier assists.

Chelsea haalde in de huidige transferzomer met Kalidou Koulibaly al een dure centrale verdediger naar Londen. Voor de Senegalees werd circa 38 miljoen euro neergeteld. In totaal gaven the Blues deze transferzomer zo’n 186 miljoen euro uit aan onder meer Raheem Sterling en Marc Cucurella. Eind mei werd Chelsea overgenomen door de vermogende Amerikaan Todd Boehly en sindsdien strooit de club met transfersommen. Wesley Fofana zal in de komende dagen, met zijn transfer naar Chelsea, de volgende peperdure aanwinst worden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Spurs werd in het begin van de zomer gelinkt aan deze speler, maar 90 miljoen zou Levy nooit neerleggen. Chelsea is wel flink de centrale verdediging aan het verjongen met Fofana en Gvardiol.

30 augustus 2022 om 20:06

Dan is Levy een stuk verstandiger dan Boehly, deze jongen is nooit van zijn leven 90 miljoen waard. Dit soort grote aankopen mislukken ook altijd bij Chelsea. Tuchel is iig wel verplicht om tot het einde mee te doen met de titel met zulke uitgaven.

30 augustus 2022 om 20:14

Boehly koopt sowieso raar in voor veel te hoge bedragen. Kijkende naar deze zomer is het ook kommer en kwel terwijl je als club het meeste hebt uitgegeven. 90 miljoen voor een CV die het één seizoen bij RB Leipzig (mindere competitie dan Engeland) heeft gedaan is ook ronduit stupide.

30 augustus 2022 om 21:15

Wat is dit dan? Alsof Gvardiol volgend seizoen ineens 100m+ zou zijn haha

30 augustus 2022 om 20:07

Waarom zal hij naar Spurs gaan? Stap opzij. Als ik Leipzig was zal ik dat geld meteen weer gaan investeren in Chabaloh. En waarschijnlijk kan je zelfs dan nog 1 of 2 cv's halen met dat bedrag.

30 augustus 2022 om 20:13

Qua competitie, financiële middelen, teamgenoten en trainer is Tottenham minstens een stap hogerop.

30 augustus 2022 om 20:13

Zo goed is Leipzig niet. Duitse competitie is daarnaast net niks. Leipzig blijft een doorverkoop club. Spurs is geen opleidingsteam. Bij beide teams ga je geen kampioen worden, maar in Engeland speel je competitievere potjes en krijg je meer betaald.

30 augustus 2022 om 20:15

Dat vind jij. Laatste keer dat ze tegen elkaar speelden werd Spurs volledig overklast. Tottenham speelt niet eens structureel CL. Buiten City, Liverpool en Chelsea is er sportief geen vooruitgang te vinden van Leipzig naar een PL club.

30 augustus 2022 om 20:18

Als of de topspelers naar Spurs gaan. Daar gaat ook alleen maar b-garnituur naar toe. Leipzig is misschien niet extreem goed, maar dat zijn ploegen als Arsenal en Spurs ook niet. Wat hebben die nou Europees gepresteerd de laatste paar jaar? Beter dan een halve finale CL / EL en 1/8ste finale CL? Nee. Beetje rare en minachtige opmerking aangezien zowel Arsenal als Spurs gewoon lager staan dan Leipzig op de UEFA ranking voor clubs. En dan hebben beide clubs ook nog eens geluk gehad dat ze voornamelijk altijd EL speelden, waarin de punt even zwaar tellen als de CL.

30 augustus 2022 om 20:18

Leipzig werd de laatste keer ook overklast door Rangers, zijn die dan ook beter dan Leipzig? Doen alsof Arsenal trouwens geen stap omhoog is ten opzichte van het huidige Leipzig vind ik onterecht. Vergelijk beide elftallen eens voor de grap.

30 augustus 2022 om 20:21



Je laten verrassen in een kolkend Ibrox stadium is wat anders dan zowel thuis als uit compleet weg worden weggespeeld, waarbij het ook net zo goed 2x 5-0 had kunnen zijn i.p.v. 3-0 en 1-0. Of gaan we nu ook beweren dat Villarreal beter is dan Bayern en Frankfurt dan Barca? Ja Arsenal heeft een aardig elftal, maar nog steeds zal ik er zo zonder pardon 5 a 6 spelers van Leipzig minimaal bij dit Arsenal in de basis zetten.

30 augustus 2022 om 20:22

Tottenham een finale CL en Arsenal een finale EL. Beter dan Leipzig.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de trainer (Conte is 15 niveaus hoger dan Tedesco) en het stadion. Daarnaast zijn Tottenham en Arsenal ook nog traditieclubs, wat voor sommigen van belang is. Wat je trouwens ook wel vrij eenvoudig opzij schuift is dat de concurrentie voor die CL in Engeland van een compleet ander niveau is dan die in Duitsland.

30 augustus 2022 om 20:24

Dat ontken ik ook nergens dat de concurrentie in Engeland moordender is dan in Duitsland. Maar dat bevestigt juist mijn punt dat Spurs in de EL of zelfs Conference League heel makkelijk veel punten kan halen, maar dat ze dat in principe ook nalaten. CL finale was 5 jaar geleden, niet 3. Compleet ander elftal dan nu (alderweireld, Vertonghen, Eriksen, o.a.).

31 augustus 2022 om 08:45

Die club moet verbannen worden. Die verzieken het hele voetbal met hun absurde bedragen. Op fifa carrière ben ik nog niet eens zo gek om 90 miljoen uit te geven voor spelers als Gvardiol en Fofana. Hoeveel moet een Bastoni dan kosten? 150 miljoen?

Goede speler met een heel hoog plafond en met zijn linkervoet sowieso een interessant profiel. Qua transfersom is het weeral belachelijk maar het is duidelijk dat de prijzen deze zomer weer naar een compleet nieuw niveau gestegen zijn.

30 augustus 2022 om 21:51

Ach de wereld is helemaal gek geworden. Zo lang iedereen maar teveel blijft betalen stopt deze gekte niet.

90 miljoen voor Gvardiol... jeetje mina, we zijn weer bij de gekte van voor Corona. Hebben net dit bedrag uitgegeven voor Fofana. En nu deze jongen 90 neerleggen... voor volgend seizoen, wat een onzin en vreemde constructie. Vind het een goede speler maar wel erg veel, Leipzig is heel wat minder indrukwekkend sinds Nagelsmann vertrokken is. Tedesco vind ik geen goede coach.

30 augustus 2022 om 20:04

Maar dat vond je met de transfer van 100 miljoen voor Antony nog niet?

30 augustus 2022 om 20:10

Waarom neem je aan dat hij dat daarbij niet zou vinden?

30 augustus 2022 om 22:51

Omdat die 100 miljoen al langer de rondte doet dan de 90 miljoen voor Gvardiol.

Dus de transfermarkt en de voetbalclubs waren al langer weer op hol geslagen.

30 augustus 2022 om 20:05

Ik vind dit een logischer transferbedrag dan voor Antony, maar dat kan aan mij liggen. In mijn optiek de beste cv onder de 23 die er rondloopt. Chelsea kan 10 jaar vooruit met deze gozer.

30 augustus 2022 om 20:52

Leuk allemaal en iedereen. Het gaat hier over Gvardiol. Buiten dat Antony voor natuurlijk een idioot bedrag is vertrokken, gaat het hier over een speler die nog een jaar daar blijft. Blijft Antony ook nog een jaar? Verder ook een Brazilliaanse aanvaller van de selecao word normaliter meer voor betaald dan een verdediger. Niet dat het uitmaakt, het gaat om Gvardiol. Maar @derkaiser123, jij kijkt elke week of in elk geval vaker dan ik. Vind het een hele goede hoor, maar beetje rare transfer als je het mij vraagt.

30 augustus 2022 om 21:07

Hoeze een rare transfer? Bedrag is aan de hoge kant maar het is echt een topverdediger die er meteen zal staan ondanks zijn jonge leeftijd. Thiago Silva wordt in 2023 39 jaar dus dan is het toch wel fijn om eem vervanger klaar te hebben staan.

1 september 2022 om 14:33

Gvardiol is ook 3x de speler dat antony is dus dan vind ik 90 miljoen nog niet zo gek als je het vergelijkt met de transfervan atony.

Belachelijk bedrag voor een speler die ze in mijn ogen niet eens nodig zijn. Chelsea had beter een extra spits kunnen halen die wel in hun plaatje past. Sterling is een prima valse 9, maar ik denk dat Chelsea voorin nog echt wat stootkracht mist.

30 augustus 2022 om 20:14

Misschien eerst ff lezen. Is pas voor de zomer van 2023. Thiago Silva is tegen die tijd 38. Die verdediging is best aan wat verjonging toe. Doen ze fantastisch met Fofana en Gvardiol. En het is niet eens een belachelijk gedrag. Zo goed is hij nou eenmaal.

Chelsea die even meer dan 250 miljoen aan verdedigers aan het binnenhalen is. Dat is echt ontzettend veel geld zeg. Die waren niet blij na die Koundé debacle haha. Maar goed dat kan alleen maar in de PL. Andere competities kunnen daar niet aan tippen.

30 augustus 2022 om 20:08

En ondertussen Tebas die nog steeds met droge ogen beweert dat Laliga een even grote topcompetitie is, en dat de CVC deal ervoor ging zorgen dat men ook daar transfers ging kunnen meedoen. De realiteit is dat een Sevilla dat al 4 jaar CL haalt spelers aan het verkopen is en waarschijnlijk transfervrije spelers in de plaats haalt, Betis 3-4 spelers niet kan inschrijven, Barcelona die zijn toekomst op het spel moet zetten om competitief te zijn... Daar is toch iets grondig mis. En als Florentino 3-4 maand geleden naar buiten bracht dat de Laliga-clubs halfblut zijn en er enorme problemen zijn, was het enige dat Tebas kon doen was zijn gal spuiten over Florentino en alles afdoen als leugens.

30 augustus 2022 om 20:12

La Liga komt helaas niet in de buurt ook van dat televisiegeld wat ze in de PL hebben. Als je promoveert naar de PL krijg je al 150+ miljoen ofzo. Niet voor niets waarom Nottingham Forrest ook al ontzettend veel geld heeft gespendeerd. Tja daar kan eigenlijk geen 1 competitie tegenop.

30 augustus 2022 om 20:25

Ik las vorige week dat buiten Barcelona en Real Madrid om Spaanse ploegen bij elkaar minder 10 miljoen euro hebben uitgegeven. Dan heb je Nottingham Forest die net gepromoveerd zijn en doodleuk 100 miljoen euro + uitgeven.

Ondanks dat buiten Real Madrid & Barcelona om alle ploegen CVC deal hebben getekend dus een deel van hun televisierechten hebben afgestaan. Als nog kunnen veel clubs hun aankopen (nog) niet inschrijven. Maar met een president als Tebas zal daar nooit verandering in komen.

La Liga salary cap is een grote handicap voor clubs en vrij frappant dat alleen La Liga gebruik maakt van een dergelijke salary cap. Nergens anders in Europa.

30 augustus 2022 om 20:40

Die salary cap is wel helaas noodzakelijk, anders vallen vele Spaanse clubs echt om. Ze kunnen door de covidcrisis al bijna met moeite overleven. Laliga kan het niet laten dat die clubs nog meer risico's gaan nemen. En ja vele van hen hebben geen rijke eigenaren of een gehele staat achter zich.Aanvullend, het is alleen sneaky dat die Tebas die CVC er doorheen heeft geduwd nu in deze lastige tijd. Hij weet vele clubs daar hebben het moeilijk dus zullen wel toehappen.

30 augustus 2022 om 20:48

Uiteraard heeft de Premier League grote internationale interesse. In Laliga is dat vooral voor Barcelona en Real. Maar los daarvan is het momenteel echt wel het andere uiterste qua inkomen dat clubs hebben en kunnen uitgeven. Terwijl dat toch echt wel een topcompetitie is.

30 augustus 2022 om 22:50

Maar je doet net alsof Tebas of bepaalde regels hier de boosdoener zijn. Laliga was heel erg lang een luchtkasteel, aan elkaar hangend van gigantische schulden en leningen. Er is inderdaad iets grondigs mis, namelijk dat die clubs zichzelf niet kunnen rooien vanwege hun uitgavepatroon. Het feit dat zoveel clubs nu met handen gebonden zitten, zegt eigenlijk alles over de gezondheid van die clubs.

31 augustus 2022 om 16:44

Zeker niet hoor, maar een product met zoveel potentieel dat zo slecht benut wordt is toch minstens merkwaardig. En dan stel ik mij vragen bij de capaciteiten van Tebas.

30 augustus 2022 om 20:13

Nou daar moet je trots op zijn zal ik zeggen. Doe mij maar de 50 + 1 regel in Duitsland waar clubs met verantwoordelijk beleid een CL of EL winnen vrij recentelijk (bayern, Frankfurt).

30 augustus 2022 om 20:21

En waar Bayern al tien jaar ofzo kampioen is. Geen sterke subtop of middenmoot.

30 augustus 2022 om 20:26

Dat is een andere discussie. Punt blijft dat clubs als Dortmund en Leverkusen beter beleid voert dan 90% van de PL teams.

30 augustus 2022 om 20:29

Of zoals grote club als Schalke, HSV, Werder die niks meer voorstellen en financieel niet veel sterker zijn dan club uit kleinere competities.

30 augustus 2022 om 20:45

Wanbeleid inderdaad, al is Werder wel weer op de weg terug.

30 augustus 2022 om 20:42

Echt bizar gewoon, bijna hopeloos. 2x 90 miljoen dus, 67 voor Cucu, Kouli 40 mil. Chillwell was ook al 55 mil. City 2.0 die zelfs een half miljard uitgaven aan de defensie alleen. Trieste ontwikkeling in de voetballerij.

Uiteraard een groot talent, maar wat een prijs voor een talent. Blijkbaar wordt de norm +-100 miljoen voor een speler die talent heeft, maar nog alles te bewijzen heeft...

30 augustus 2022 om 20:11

Inderdaad. Fofana, Tchouameni, Nunez en deze Gvardiol. Allemaal echt goede spelers met veel potentie. Maar transferbedragen van bewezen spelers van een jaar of 5-6 geleden.

30 augustus 2022 om 20:18

Je ziet ook de Braziliaanse spelers die nog de oversteek moeten maken, nu minstens voor 50 miljoen overkomen (de grote talenten). Anthony van Ajax bijna 100 miljoen, terwijl die qua impact veel minder was dan bv. ooit een Sneijder, Van Der Vaart,... Het wordt bijna onmogelijk om verschillende spelers in 1 window te halen. Potentieel voordeel is dat topclubs ook eerder gaan opleiden dan gevestigde waarden te kopen.

Ge-wel-dige speler met (in mijn ogen) het hoogst denkbare plafond! Dit is voor mij echt nu al de beste transfer van deze periode, ik vind dit echt een top verdediger in wording waar we jaren en jaren van kunnen genieten. Als hij samen met Fofana komt te spelen is het niet nodig om met drie man achterin te blijven spelen.

Chelsea heeft Colwill toch al als linksbenige CV? Waarom dan ook nog Gvardiol als linksbenige CV?

30 augustus 2022 om 20:19

Omdat Chilwell gewoon minder is en bovendien ook als linksback kan spelen?

30 augustus 2022 om 20:23

Chilwell komt terug van een zware blessure niets te maken dat hij een slechtere back ofs. En hij is gehaald voor 2023 dus dergelijk als potentiële opvolger voor Silva

30 augustus 2022 om 20:21

Heel leuk talent Colwill natuurlijk. Maar ja hij moet het nog laten zien op het allerhoogste niveau. Dat heeft gvardiol wel bewezen. Gvardiol is gewoon beter ja 90 miljoen is veel maar dat lijkt nu het normale te worden.

30 augustus 2022 om 21:58

Colwill naar Brighton vertrokken

wetende dat liverpool maar 40miljoen neertelde voor konate die potentieel nog beter is

Is dit al bevestigd?
Zou wel goed zijn, 90 miljoen is wel veel.
Voor de toekomst zitten we wel de komende jaren goed.

Haha die Boehly geeft ook geld uit als water! Met Silva en Azpi die misschien aan het eind van het seizoen vertrekken is dit fantastisch voorsorteren. Een achterste linie met Cucurella- Gvardiol - Koulibaly - Fofana - James is werkelijk absurd! Volgend seizoen Rice en Leao a.u.b 😄

Wow straks kun je nog investeren in optiecontracten op spelers… wordt hoe langer hoe gekker.

Doe er nog maar eens wat miljoenen bij en zet Nkunku ook maar in het vliegtuig hoor! Daarnaar nog een rondje langs Dortmund voor Bellingham en het winkelmandje zit wel weer vol genoeg.

Maar even zonder dollen, ik mag toch hopen dat dit enkel doorgaat als de transfer van Fofana niet doorgaat. Anders worden de aankoopbedragen wel erg absurd + we hebben niet niet 3 wereldklasse verdedigers nodig achterin. Terwijl we nog steeds versterking nodig hebben in de spits en op het middenveld.

Als ik RB Leipzig was zou ik 200 miljoen euro vragen. Zou wel een betere aankoop zijn dan Fofana.

Deze gasten spelen 1000% FM..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren