Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea moppert over gebrek aan penalty's: 'Aantal is abnormaal laag'

Laatste update:

Bij Chelsea is men het meer dan zat. De Londenaren staan bovenaan in de Premier League, maar kregen dit seizoen pas twee strafschoppen, terwijl dat er volgens José Mourinho veel meer hadden moeten zijn. De coach sprak eerder in dit voetbaljaar over een 'campagne van de scheidsrechters tegen Chelsea' en op de officiële website van the Blues wordt Mourinho gesteund.

/

Chelsea publiceert een artikel waarin het vaststelt dat 2 strafschoppen in 28 competitiewedstrijden 'abnormaal laag' is. In het seizoen 2009/10, waarin Chelsea de dubbel wist te winnen, kreeg het 12 penalty's in de competitie. Destijds waren de Londenaren het meest aanvallende team van de Premier League en volgens Chelsea is dat dit seizoen opnieuw het geval. Toch gaat de bal nauwelijks op de stip, terwijl er wel degelijk overtredingen in het strafschopgebied worden gemaakt.

"Onze positie op de ranglijst en het feit dat we de op een na meest scorende ploeg van de competitie zijn, bewijst dat we een aanvallende ploeg zijn, die veel in het vijandelijke strafschopgebied te vinden is", schrijft Chelsea. "Natuurlijk kan het zo zijn dat teams die tegen ons spelen extra voorzichtig zijn in het eigen strafschopgebied, omdat wij bovenaan staan. Maar we hebben allemaal voldoende herinneringen om te weten dat dit niet het geval is." Afgelopen weekend leek Branislav Ivanovic nog een penalty te verdienen tegen Southampton (1-1), maar er werd niet gefloten voor een overtreding.

Chelsea had dit seizoen meer strafschoppen verdiend

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Cijfers staan er. Groot gelijk hebben ze.

18 maart 2015 om 19:27

Ja nu moeten ze minimaal ook maar 1 per 2 wedstrijden krijgen. Anders word het zo zielig voor die jongens. Kom op zeg het is gewoon zo dat kan gebeuren

18 maart 2015 om 21:25

Laten we een nieuwe regel maken. Dat Chelsea elke wedstrijd minimaal 1 penalty krijgt, dan is dat ter compensatie van al die misgelopen penalties.
Ff serieus; wat een gejank daar, slecht zus. Tegen ons zo. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Neem nou dat trieste moment tegen psg, allemaal zielig zeuren om een kaart, hij komt er en dan nog is de scheidsrechter tegen je. Ik vind dit gedrag walgelijk, Chelsea is de voetbalclubvorm van rupsjenooitgenoeg.

Chelsea is niet de enige ploeg die soms geen penalty krijgt waar het er wel een moet zijn, maar als het bij Chelsea gebeurd moet er om gezeurd worden

Dit is waar maar wij moeten dit niet als excuus gaan gebruiken Jose. We worden wel kampioen.

18 maart 2015 om 18:21

Het is grappig dat Mou wel moeilijk doet over niet gegeven penalty's, maar over rode kaarten die ze niet krijgen hoor je hem niet. Als je kan klagen over penals, moet je ook een vent kunnen zijn om te zeggen dat je ook vaak genoeg ontsnapt bent aan rood. Begrijp me niet verkeerd, ik vind Mou een geweldige trainer, maar dit gezever is niet nodig.

18 maart 2015 om 19:11

Heb liever dat hij dit nu duidelijk aangeeft, dan wanneer hij 2e of 3e staat. Het klopt gewoon niet en gelijk heeft hij.

Tja, dat heeft mede te maken met een tank van een spits die net zo veel uitdeelt als hij ontvangt. Ondanks dat het niet zou moeten krijg je ze dan gewoon minder makkelijk mee. Als je zelf vrij fysiek speelt gaat de bal niet op de stip als je het een keer terug krijgt.

Ik geloof nog steeds niet van een complot tegen Chelsea, in een grote competitie als de PL gaat het echt niet gebeuren dat scheidsrechters met elkaar afspreken een club even lekker te benadelen.

Wat een zielige vertoning van chelsea en mourinho. Ze moeten juist blij zijn dat ze er zo weinig hebben gekregen en toch bovenaan staan, dit geeft alleen maar meer weer over wat voor klassr Chelsea beschikt.

Tsja om penalties te verdienen moet je wel in het strafschopgebied komen

mourinho is wel de laatste die mag klagen over pingels.

en nog zijn ploeg zo op hemelen , de meest aanvallende team ja dat klopt zeker.
het zou juist een schande zijn met spelers als hazard fabregas oscar niet eens paar kansen creeren

maar gelukkig hebben we tegen psg gezien , wat je laat zienn in pl moet je ook in de CL moet laten zien.

chelsea word gewoon kampioen , maar heb ook niks verwacht met zo een team

eigenlijk was het zaterdag een beetje gek dat southampton zo makkelijk een strafschop kreeg in vergelijking met de overtredingen die als op chelsea spelers zijn gedaan en waar onterecht geen strafschop voor kwam maar idd het is terecht die onvrede want normaal ligt er een zeker evenwicht tussen wel of niet gegeven strafschoppen en bij chelsea is dat evenwicht verstoord, ondanks sommige duidelijk incidenten !

18 maart 2015 om 18:34

Chelsea had al 5 rode kaarten meer moeten hebben. Niks te klagen dus.

18 maart 2015 om 23:54

5..... 8 OF 9 man toch niets beter in te brengen ! zielig

19 maart 2015 om 00:00

Ik probeerde het nog een beetje te nuanceren. Cahill had er in ieder geval al 3 moeten hebben.

18 maart 2015 om 18:55

Is de gehele blauwe brigade door die paar beslissingen die nu tegen hen vallen vergeten hoe men voor de jaarwisseling ook genoeg heeft meegekregen en nu denkt dat het evenwicht verstoord is? Kom nou, dat een club zo een bericht durft te plaatsen op zijn officiële site. Lachwekkend!

19 maart 2015 om 00:38

ieder zijn mening maar volg gewoon de analyses van Moftd op zaterdag of zondag avond of nog beter die algemene analyse op BBC op maandagavond , daar zijn de commentaren duidelijk!
er zijn zoals bij elke club situaties waar de ref echt een slecht zicht had en daardoor echt moeilijk een juiste beslissing kan nemen en daar heb ik alle begrip voor , net zoals de analisten dit ook zo beamen..., zij noemen dat 'a tough decission with a lot of discussions but an understandable mistake..

maar dit seizoen bij chelsea zijn er 3 op 6 situaties waarbij de ref echt de mist in gaat, ik heb het dus niet over die 6 mogelijke penaltys ....maar wel over die 3 ....en net daar 'had' een penalty de wedstrijd 'kunnen' beslissen ( niet elke penalty gaat erin ) , de analisten spreken dan van ' a disaster decission of a terrible bad decission' .
de benadeelde teams met de meeste onverklaarbare en onvoorstelbare referee blunders zijn, chelsea en swansea, elk team had 3 benadeelde fasen en liefst 10 teams met één situatie ...

laat het duidelijk zijn , geen enkele trainer laat dit onbesproken ..., dat doet dus mourinho zeker niet en ook gary monk niet , die dan ook een schorsing kreeg en vroeger ferguson die hield na de wedstrijd zijn mond ook niet...
de referees in het UK, zijn prof met een wedde van een goeie 240 000 euro per seizoen (hoofd referees) , wel dan mag men echt wel meer verwachtten, was de mening van de analyse !

waarschijnlijk heeft u gereageerd omdat het over chelsea of mourinho ging doch blijkbaar gaat men voor een stukje mee met hetgeen chelsea beweert en durft men zulke toestanden dan ook vermelden in de media tgo de Fa... in het UK draait men alles 4x rond , bekijkt men ieder incident 25x , het voetbal leeft dan nergens zo dan in het UK en gezien de budgetten die daar omgaan in het voebal , houdt men daar in alle omstandigheden , alles steeds in het vizier en als mourinho of een andere trainer het toch mis hadden dan krijgen die de bal terug gekaatst maar hier in dit geval in het lopende seizoen is er toch wat mis blijkbaar net zoals de onvrede eerder in het seizoen bij swansea ook volkomen terecht was !

Verkeerd ook even te vermelden dat Oscartje al meerdere oscars heeft gewonnen met zijn prestaties

Mourinho moet analyseren waarom ze zo weinig penalty´s krijgen in plaats van steeds insinueren dat er sprake is van een complot.

Het kan ook aan Chelsea zelf liggen, vanwege de wijze waarop ze spelen of scheidsrechters bejegenen.

Tjeemig die Mourinho is toch echt een jankerd geworden . Kunnen ze die gast geen dwang(zwijg)bevel opleggen . Begint mij mateloos te irriteren . Geld als water en nog niet veel presteren

Ik kijk soms wedstrijden van Chelsea en van Man City. En ik kijk verschil. Chelsea verdiendt echt meer penalty's dan Man Citt

18 maart 2015 om 18:08

Edit: City

18 maart 2015 om 18:26

Wat verdienen ze eraan?

Tja wie zou er dan ook die penalty's moeten afdwingen? Willian, Cuadrado etc. zijn te slecht die zijn nooit hun mannetje te slim af, Diego Costa is te sterk die wringt zich overal door zonder vallen en Hazard wordt telkens al gepakt buiten de 16. Er is gewoon geen enkele reden om Chelsea meer penalty's te geven.

18 maart 2015 om 22:13

Agh, er zijn genoeg momenten geweest dit seizoen waar ie idd op de stip had gemoeten. Alleen qua handsballen tegen hadden er al wel 3 mogen zijn. Maar Mourinho moet niet zeuren (weet vrij zeker dat dit van hem komt).
Laat hem er na het seizoen, als we kampioen zijn geworden, eens rustig over in gesprek gaan. Dan word je tenminste serieus genomen, nu gebeurt dat niet (en dat vind ik ook terecht).

Dit is weer een poging van Mourinho om de scheidsrechters te beïnvloeden. Heel triest dat Chelsea hem steunt. Er zitten daar ook geen persoonlijkheden die Mourinho tegenspreken alleen maar jaknikkers.

Denk dat Chelsea het een beetje verbruikt heeft met dat eeuwige gejank. Scheidsrechters moeten objectief blijven, maar als je wekelijks commentaar krijgt van die Mourinho en het volledige elftal dan snap ik dat de scheidsrechters zich tegen hen keren. Dat gezeur wordt in Engeland gewoon een stuk minder gewaardeerd (gelukkig).

18 maart 2015 om 18:39

Ik denk niet eens dat het het gejank is, meer het gedrag van de spelers waardoor de scheids wel heel erg zeker van zijn zaak moet zijn. Oscar gaat regelmatig veel te makkelijk neer en bij Costa weet je nooit wat hij een paar seconden eerder geflikt.

Een speler als Drogba was ook gewoon een tank, maar wel vrij fair, dan maak je het de scheids een stuk makkelijker om de situatie in de schatten. Met de manier waarop ze nu bezig zijn (niet alleen Chelsea overigens) kan je onmogelijk van de scheids verwachten dat hij nog een zinnig oordeel kan vellen.

18 maart 2015 om 18:57

Ben het met je eens. Scheidsrechters kijken natuurlijk ook terug. Ook zij weten dat Oscar vaak valt en dat Costa smerige streken uithaalt. Dit gaat toch meespelen in de beslissingen die de scheidsrechters nemen.

United heeft in een jaar tijd maar één pingel gekregen niet zo zeuren mourinho. Sneue coach is het. Laf voetbal en altijd maar op iedereen zeuren. Zelf mag ie niet klagen dat zn team niet al een aantal rode kaarten heeft gekregen!

Zelfs al zou dit het geval zijn, dan is het toch ongelooflijk triest om dit via je trainer en op je website te gaan verkondigen. Alsof er nu een scheidsrechter is die denkt: hé, Chelsea moet waar eens een penalty krijgen.
Echt belachelijk voor zo'n grote club

18 maart 2015 om 18:57

Mee eens, dit zal alleen maar extra tegenwerken.

Jammer dat een trainer, die bovenaan staat dit zegt. Misschien moet die zijn spelers eens op cursus sturen, hoe blijf ik op de been. Door die rare duikelingen van zijn spelers krijg je minder strafschoppen tegen. Eerst de oorzaak bij je eigen zoeken.

Chelsea is bezig met haar imago flink te verpesten door Mourinho. Eerst een filmpje op de website van momenten waar ze benadeeld werden voor de wedstrijd tegen Liverpool. Vervolgens zeuren dat Hazard teveel wordt neergeschopt. Met 11 man om de scheids janken tegen Paris. Nu zeuren om penals. En dan vergeten we even voor het gemak dat Chelsea gigantisch veel meer rode kaarten verdiende. Zwakzinnig.

Te veel spelers die de schijn tegen hebben door hun gedrag, ahum, Diego Costa. Met het soort voetbal dat Mourinho speelt en het feit dat hij vrijwel iedere week tranen met tuiten huilt in de pers, jaag je mensen tegen je in het harnas. Deal with it.

Ongelofelijk een bericht op je officiële site hierover publiceren. Dan ben je toch te triest voor woorden als club. Wat een calimero's zeg.

18 maart 2015 om 19:49

Mourinho sleurt Chelsea erin mee. Als Liverpool fan moet je nog wel weten dat ze voor het duel met Liverpool aan ( Het duel waar Cahill 2x hands maakte (!) ) een filmpje op de officiele site hadden gezet hoe vaak ze wel niet benadeeld waren. Walgelijk gewoon.

18 maart 2015 om 19:59

Ja, net als bij Real Madrid. Mourinho haalt dan wel resultaten, maar zorgt absoluut niet voor een positieve bijdrage aan het imago van de club. Klopt van toen ja, dat een trainer dat zegt is al wat, maar dat nu zelfs de gehele club dit soort uitspraken gaat doen, dan ben je echt belachelijk bezig.

Dat is toch de premier league?
De competitie waar zo veel mag van de scheidsrechters?
Zit dan nu niet zo te janken over penalty's en ga lekker door met voetbal.

Die man wordt een karikatuur van zich zelf hij moet zijn ploeg is gewoon aanvallend laten voetballen en is minder zeuren dan heeft hij geen penalty's nodig en ook gewoon durven aanvallen zoals vorige week tegen PSG en geen 4 man op eigen helft houden tegen 10 man , hij heeft eerst van een mooie club als real een gehate club gemaakt en nu doet hij dat bij Chelsea wat een vreselijke en walgelijke man is dit toch .

Moeten met een schaap op hun borst gaan spelen, altijd mekkeren. Blijft een onsympathieke club.

Heb normaal niks tegen Chelsea maar word al dat gezeik wel aardig zat. Het ligt altijd aan alles en iedereen behalve mr.mourinho. Dat je via je officiele site nog durf te zeggen dat je weinig pingels heb gekregen is helemaal belachelijk. Ga gewoon voetballen. En als je per se commentaar moet hebben verwacht ik ook dat je iets zegt over costa bv. Wat een smerige vent is dat. Maar goed, past wel bij chelsea zo.

Oe, nog een topic waar iedereen die wat tegen Chelsea heeft zijn gang kan gaan.

Natuurlijk is het gejank, maar twee penalty's is wel extreem weinig, zeker als je ziet hoeveel dubieuze situaties er zijn geweest. En inderdaad, Costa heeft soms geluk gehad en Cahill tegen Tottenham, maar doet dat ertoe als het gast om de penalty's die Chelsea niet kreeg? Volgens mij niet.

Lachwekkend trouwens dat van Oscar ineens een diver wordt gemaakt, daar hoorde je eerst nooit iemand over. Nu rolt-ie een keertje door nadat ene Ibra lomp inkomt, en dan 'valt Oscar vaak'. Potsierlijk.

18 maart 2015 om 19:45

Extreem weinig is maar net hoe je het bekijkt. Van de 20 teams zijn er 18 teams met 0 t/m 4 penalty's, City en Arsenal hebben er beide 6 gehad. In die context kan je misschien wel stellen dat er dit seizoen sowieso weinig penalty's gegeven worden. Chelsea zal vast wel paar keer een penalty gehad moeten hebben, maar dat geldt denk ook voor elke andere club. Om dan op de eigen clubsite een heel stuk te wijden om te stellen dat Chelsea benadeeld zou zijn door de arbitrage en te weinig pingels heeft gekregen, is wat mij betreft belachelijk om te doen als club.

18 maart 2015 om 19:47

Het gaat erom dat er volgens Chelsea een campagne tegen hun gevoerd wordt. Dat willen ze met deze cijfers nog maar weer eens duidelijk maken. Dat wordt dus weerlegd met de verhalen over Costa en Cahill

18 maart 2015 om 19:50

Cahill tegen Tottenham, Liverpool en Arsenal. Je vergat voor het gemak even twee. Het gaat er meer om dat Chelsea zicht verlaagt tot dit niveau. Andere clubs zie je dit niet doen.

18 maart 2015 om 20:17

Mourinho maakt het er zelf naar dat 'haters' hun zegje kunnen doen. Het is toch vrij zielig om steeds dit soort uitspraken te doen. Zeker met een speler als Diego Costa in je team.

Oscar was inderdaad nooit een diver. Wellicht dat een bepaald iemand dat er in slijpt bij z'n spelers? Kijk naar het verschil tussen Real onder Mourinho en Real nu. Hij maakt het er gewoon niet sympathieker op. Het resultaat is heilig, de middelen irrelevant.

Het valt wel mee hoor mr. Mourinho.
Man.city 7x (waarvan 3 in 1 wedstrijd)
Arsenal 6x
Man.utd 2x
Liverpool 4x
Southampton 2x

Elk team dat tegen Chelsea speelt weet gewoon dat ze achterin geen domme fouten moeten maken, dus zijn extra gedisciplineerd.

Aub het antwoord en nu niet zeuren Mourinho, want kan me ook schwalbes herinneren van Ivanovic, costa en hazard.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren