Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cerný: ‘Ik ga proberen dat het mijn jaar gaat worden’

Laatste update:
/

Václav Cerný wordt gezien als een van de grootste talenten van de opleiding van Ajax. De vleugelaanvaller mocht zondag in de wedstrijd tegen FC Twente in de basis beginnen en hij maakte een belangrijk doelpunt. Veel indruk maakte de jonge Tsjech verder niet, maar zijn grote doorbraak zit eraan te komen.

“Het doelpunt was belangrijk. Daarover ben ik tevreden, maar ik moet minder fouten maken”, laat Cerný weten aan het Algemeen Dagblad. De aanvaller, die ook al scoorde in het Europa League-duel met Celtic, hoopt komend seizoen definitief door te breken in Ajax 1.

“Of dat mijn jaar moet worden? Dat gaat mijn jaar worden. Nee, ik ga proberen dat het mijn jaar gaat worden”, zegt hij.

Denk je dat Václav Cerný het gaat maken bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima speler. Moet alleen nog leren simpeler te voetballen. Zoekt vaak een veel te moeilijke oplossing. Ik hoop dat hij samen met El Ghazi volgend seizoen onderling gaan uitvechten wie op rechtsbuiten staat.

Net zoals ik ook hoop dat volgend seizoen Nouri de stap maakt naar het eerste elftal. Deze zomer mag er best wat doorgeselecteerd worden.

2 mei 2016 om 09:07

Deed het erg goed. Laat hem maar lekker frivool aanklooien, nu is hij nog vrij in zn hoofd en als het lukt kan hij lekker zelfvertrouwen tanken. Volgend seizoen een half seizoen bepalend zijn in JA en daarna wellicht een half seizoen verhuren aan een eredivisieclub. Het seizoen daarna kan hij als volwaardig lid aansluiten bij de selectie.
Ik denk dat als iedereen blijft, wat ik hoop (m.u.v. Van Rhijn en evt Serero), het erg druk gaat worden op de vleugel en hij weinig speeltijd gaat krijgen.

2 mei 2016 om 09:18

Doorselecteren in een elftal waar ervaring ontbreekt.
Enige wat je moet doen is de beste speler opstellen, als Nouri daar niet bij hoort, moet je hem er niet inzetten. Waar wil je Nouri nu neer gaan zetten, plek van Gudelj of Bazoer? Younes?
Klaassen? Er staat een jong elftal met veel potentie. Ik begrijp dat je spelers als Nouri er graag bij wil hebben, maar het is niet alsof er nu een oude garde in loopt dat vervangen moet worden.

2 mei 2016 om 09:47

@jdg84;

je kan je afvragen of Schöne nog iets toe gaat voegen. Ik kan mij voorstellen dat Lasse in de zomer een andere uitdaging gaat zoeken.

Van Rhijn heeft nagenoeg niet gespeeld dit seizoen. Ook die jongen moet je deze zomer afscheid van nemen.

Ik kan mij voorstellen dat je Sinkgraven en Fischer gaat verhuren want die moeten gewoon meer spelen en meer ervaring op doen.

Maar goed ik begrijp je punt. Ik verwacht echter dat een Nouri en van Beek volgend seizoen stappen gaan maken waardoor ze bepaalde spelers in de pikorde voorbij zullen gaan.

2 mei 2016 om 10:04

Dat door selecteren zal deze zomer sowieso flink gaan gebeuren denk ik. Veel spelers die tussen bank en basis pendelen lijken te willen vertrekken. Van Rhijn, Serero, Schöne, Fischer en wellicht van der Hoorn en/of Viergever zullen absoluut om zich heen gaan kijken indien ze aankomend jaar weer 2e viool dreigen te gaan spelen. Ik vermoed dat van dit rijtje er flink wat zullen vertrekken. De nu al overbodige Boilesen en Duarte zijn in ieder geval al weg.
Van de jongens die uitgeleend zijn zal Ajax vermoedelijk ook afscheid van nemen. Niemand heeft zich dit jaar dusdanig goed ontwikkeld dat ze om een basisplek kunnen gaan concurreren.

Al met al een flink aantal spelers dat op het punt staat te vertrekken. Geen van allen basisspelers, maar er zullen toch vervangers moeten komen. Deels uit de jeugd zoals Cerny, van de Beek, etc en hopelijk ook door 1 of 2 ervaren toppers. Ik blijf stiekem hopen op Sneijder. Mijn inziens de ontbrekende schakel. Hij brengt het voetballend/creatief vermogen wat nu vaak ontbreekt op het middenveld, heeft de ervaring en zou de absolute leider van het elftal zijn.

2 mei 2016 om 11:03

Ja okay, ik zie selecteren en doorselecteren als twee verschillende dingen.
Spelers die niet goed genoeg zijn, niet spelen, of elders ervaring op moeten doen. Dat is iets dat je bij het selecteren van je selectie al hebt gezien.
Daarna ga je kijken of je eventueel spelers hebt die je daarin kan gaan vervangen, spelers die te oud zijn, spelers die geen progressie meer zullen boeken of spelers die over hun hoogtepunt heen zijn.

dus eigenlijk spelers die je nog wel kan gebruiken, maar ook kunt vervangen. Dat is bij ajax gewoon niet het geval, geen speler die daarvoor in aanmerking komt, behalve misschien lasse.

2 mei 2016 om 11:54

Polop,

Hoopte ook dat Snijder zou komen, maar die heeft vorige week al aangegeven dat hij de eerst komende jaren niet naar Ajax zal komen.

Die kan je dus helaas afschrijven.

Maar wat ervaring er bij kan nooit kwaad, als was het maar om de jonkies bij de hand tenemen als het nodig is.

2 mei 2016 om 11:59

Enige probleem met het halen van bijvoorbeeld Sneijder, hij heeft inderdaad ervaring, maar je zet hem op een plek waar je spelers hebben die ervaring op moeten doen om erbij te blijven. Van de Beek komt door, Nouri misschien, je hebt Gudelj, Klaassen, Bazoer, Sinkgraven, Andersen (wie ik bij Willem 2 prima vind spelen) zal terugkomen. Haal je sneijder, zullen er jongens op de bank moeten plaatsnemen. Gudelj, Klaassen en Bazoer hebben een jaar extra ervaring ten opzichte van vorig jaar weer, misschien moet je gewoon je vertrouwen uitspreken in deze jongens. En als je iemand haalt, dan liever iemand van een jaar of 27 a 28, waar je echt nog een jaar of 3 wat aan hebt.

2 mei 2016 om 14:03

Ik begrijp je verhaal, maar vind dat hier niet opgaan. Een middenveld met Klaassen, Bazoer en Gudelj is te veel van hetzelfde. Individueel alle 3 weinig mis mee, maar bij elkaar op één middenveld ontbreekt er echt creativiteit. Hierdoor kan Ajax het zelfs tegen magere elftallen erg moeilijk hebben. Dit vond ik het manco van Ajax dit jaar.

Sinkgraven, Nouri en ook Andersen zijn wel types die dit in kunnen vullen, maar acht ik (nog) niet sterk genoeg voor een basisplek volgend jaar.
Ik ben er ook zeker voor dat de jonkies hun kans moeten blijven krijgen. Breedte aankopen moeten daarom ook niet meer plaats vinden. Maar Sneijder is alles behalve een breedte aankoop. Hij is een leider en voetballend nog beter dan iedereen in het elftal. Die zou het elftal duidelijk beter maken. Zijn toegevoegde waarde en sturing zouden zeer positief zijn voor de ontwikkeling van de jonge spelers. Wanneer je zo'n speler kan halen moet je dat altijd doen.

2 mei 2016 om 09:40

@filip

eens, ik vond het doelpunt wel een toonbeeld van simpel voetballen en inschieten.
Prachtige doelgerichte actie.

Hij durfde tenminste wel en soms ook met resultaat. Zoals dat doelpunt en bij die bal die hij terug speelt op Klaassen waar Mokotjo nog tussen zit.

Maar dat is het lastige. Hij kreeg nu wel de ruimte. Doet hij zo iets nog een paar keer en dan zegt de trainer van de tegenstander voor de wedstrijd dat er goede rugdekking moet komen en dan wordt het toch weer een stuk moeilijker.

2 mei 2016 om 09:01

@ Mrobjectief

Wanneer er rugdekking komt vanaf de CV positie betekent dat direct dat zowel Milik als de andere vleugel speler één op één staan met hun directe verdediger. En we hebben dit seizoen wel gezien dat je Milik niet graag één op één laat staan met zijn tegenstander.

Ook vind ik dat veel mensen El Ghazi te snel te hard af schrijven. Die jongen kan ongelofelijk goed voetballen en heeft alle facetten in huis om de beste vleugel speler van Nederland te worden. Fysiek sterk, lang, kopsterk, snel, passeer beweging, scorend vermogen. Maar hij is nog niet stabiel, nee op het moment dat hij stabiel is kost hij 30 miljoen en is hij morgen verkocht.

2 mei 2016 om 09:07

Klopt, dan komt er altijd ergens anders ruimte, maar dan zal het voor Cerny dus lastiger worden.

Overigens als je tegen een echt verdedigend team speelt die rugdekking laat geven door de CVM (zoals Cambiasso op Messi onder het Inter van Mourinho) en zo het hele team laat inzakken kunnen de twee centrale verdedigers bij Makkelie blijven.

2 mei 2016 om 09:09

@D-bergkamp;

en gelijk heb je. El Ghazi heeft de dip die de meeste talenten hebben nadat ze als een raket uit de startblokken komen. Die dip is essentieel voor de ontwikkeling van een voetballer. Dan kan je zien of ze de mentaliteit hebben om hun talent om te zetten in kwaliteiten. Worden ze beter en harder van. Ik vermoed dat Anwar de kwaliteiten heeft om hier weer goed uit te komen. Geduld is een schone zaak.

Cerny gaat die dip op een gegeven moment ook krijgen trouwens. Ik vond hem gisteren nog te veel leunen op zijn snelheid en te vaak te ingewikkelde oplossingen zoeken. Maar dat hoort ook bij onervarenheid.

2 mei 2016 om 09:18

Je ziet nu dat als Younes de bal krijgt er ook gelijk 2 man op staan, dus wanneer Cerny ook 2 man bezig weet te houden komt er wel heel veel ruimte voor Milik en Klaassen voor het doel.

Cerny moet gewoon lekker doen wat hij in de A1 en in Jong Ajax ook deed. Frivool voetballen, zijn tegenstander op zoeken en die passeren. Die actie keer op keer herhalen, ook als hij 29 van de 30 keer mislukt. Het gaat om die ene keer dat het wel lukt. De gloeilamp werd niet uitgevonden doordat men iets 100 keer goed deed. Nee men deed iets 100x, het ging 99x fout maar die ene keer dat het goed ging bepaalde het resultaat.

2 mei 2016 om 09:20

Cerny gaat er wel komen, maar ook zal hij meer moeten leren naar zijn medespelers te kijken.

Hij zag ook een keer Milik totaal over het hoofd, terwijl die er uitstekend vrij stond voor de goal.

Denk dat er weer een mooie tijd gaat aanbreken voor de Ajacieden, Dolberg wordt ook hard aan gewerkt om er een goede spits van te maken.

Jij weet ook wat er allemaal aan zit te komen bij Ajax, het zijn qua al goede resultaten ( nationaal) mogelijk dat we binnenkort ook weer internationaal wat beter voor de dag kunnen komen.

Sensatie in de dop, met stip het grootste talent van Ajax.

Hij kon nog veel beter!

Potentie om een Robben achtige speler te worden.

Ik moet het nog zien. Erg goeie speler en groot talent, maar het gaat erom of hij een lange reeks met goeie wedstrijden kan neerzetten, dan ben je echt een topper. Dus ben benieuwd komend seizoen!

Volgende week tegen De Graafschap mag Cerny wat mij betreft sowieso minuten krijgen. Volgend seizoen begint iedereen weer op 0 en dan zal hij in de voorbereiding zijn plekje moeten veroveren.

Hij heeft potentie, dat is zeker. Het is nu aan Cerny zelf om zo te blijven spelen. Hij zal nog genoeg tegenslagen krijgen en dan gaan we ook zien hoe sterk hij mentaal is. Wat ik gisteren zag deed me erg goed, maar hij staat pas onderaan die berg...

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren