Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

ESPN maakt vijf genomineerden voor Speler van het Jaar bekend

Laatste update:

ESPN heeft de vijf genomineerden bekendgemaakt die kans maken op de titel Speler van het Jaar 2022/23. Václav Cerný, Santiago Giménez, Dávid Hancko, Orkun Kökçü en Xavi Simons zijn de kanshebbers. Naast de Speler van het Jaar gaat er onder meer ook een prijs naar het Johan Cruijff Talent van het Jaar en het Doelpunt van het Jaar.

Bovengenoemde namen komen niet geheel uit de lucht vallen. Giménez, Hancko en Kökçü werden landskampioen met Feyenoord, terwijl Simons zich tot topscorer van de Eredivisie kroonde met negentien treffers. Cerný was vooral na de winterstop op dreef namens FC Twente en hield daar een prachtige transfer naar VfL Wolfsburg aan over.

Naast de Eredivisie Spelers van het Jaar-awards wordt nog een aantal prijzen uitgereikt: het Johan Cruijff Talent van het Jaar, Azerion Vrouwen Eredivisie Talent van het Jaar, Doelpunt van het Jaar en de Eredivisie Oeuvre Award. De kanshebbers voor deze prijzen worden de komende weken bekendgemaakt via de social media-kanalen van ESPN, Eredivisie en Azerion Vrouwen Eredivisie.

Vast staat dat de Willy van der Kuijlen-trofee dit jaar naar Simons en Tasos Douvikas gaat. Beiden wisten negentien keer te scoren in de Eredivisie. Alle winnaars kunnen hun prijzen op maandag 4 september in ontvangst nemen, als de betaalzender een speciale feestavond organiseert in DeFabrique in Utrecht. Joost van Gangelen en Fresia Cousiño Arias verzorgen de presentatie.

Wie verdient de titel Speler van het Jaar?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als ik iemand zou mogen kiezen, zou dat zonder twijfel David Hancko zijn. Wat een fenomenale verdediger voor ons! Verzaakt nooit, nauwelijks op foute te betrappen en is voetballend uitstekend. Heeft Senesi in mum van tijd doen vergeten en is in mijn ogen ook nog eens een stuk beter. Hij zou denk ik moeiteloos mee kunnen in bijvoorbeeld de Premier League.

3 augustus 2023 om 10:27

Jaa Hancko was geweldig, maar Kokcu heeft als leider het elftal echt op sleeptouw genomen en bij de hand genomen in de strijd om het kampioenschap. Prachtige transfer verdient, ik kies toch voor Kokcu met daarachter de fenomenale Simons. Als derde komt dan wel Hancko voor mij inderdaad.

3 augustus 2023 om 10:43

Op 3 Tadic in alle eerlijkheid. Hancko wel terecht 4e wmb.

3 augustus 2023 om 11:03

Maar Hancko was ook wel vervangbaar toch? Feyenoord had meerdere goede centrale verdedigers. Kokcu daarentegen leek me vorig seizoen echt onvervangbaar, dat zou mijn keuze zijn.

3 augustus 2023 om 13:52

Hancko en daarachter Rasmussen, een groter verschil vind je niet.

3 augustus 2023 om 15:32

Geertruida en Trauner zijn ook prima toch?

3 augustus 2023 om 12:23

Ik vond hancko ook de beste. Die kan makkelijk een stap omhoog en zal ook moeiteloos aankomend seizoen in de cl mee kunnen komen.

Orkun Kökçü voor mij 100%. Leider van het kampioenselftal, 95% van alle wedstrijden 90 minuten uitgespeeld en enorm belangrijk. Voor mij als Feyenoord supportert is het duidelijk.

3 augustus 2023 om 10:42

1. Kokcu
2. Simons
3. Tadic

Schandalig dat Tadic niet in deze lijst staat. Maar wel Cerny en Gimã©nez. Cerny was niet eens de beste bij Twente, dat was Unnerstall. Gimã©nez was over een heel seizoen ook niet de beste spits van de Eredivisie.

Tadic heeft gewoon een waanzinnig seizoen gedraaid in een zwalkend elftal. Passjes die zo simpel lijken, maar van enorm inzicht getuigen. Niet voor niets is hij al jaren de speler met zo'n beetje de meeste assists in Europa.

Simpel voetballen is het moeilijkste wat er is. Maar kennelijk ook lastig te herkennen.

3 augustus 2023 om 11:04

Dat Unnerstall de beste was is wel erg subjectief. Het is als aanvaller bijna onmogelijk elke wedstrijd goed te zijn. Cerny was in ieder geval de belangrijkste aanvaller van Twente. Wel met je eens dat Tadic het meer verdient dan zowel Cerny Als Gimenez.

3 augustus 2023 om 11:31

Mooi hoe je het zo opneemt voor Tadic Feye_88, ik ben het helemaal met je eens. We waren allemaal jarenlang verwend met Tadic, maar nu hij geen kampioen werd met Ajax werden zijn prestaties ondergewaardeerd. Het viel me sowieso op dat hij niet eens in elftallen van het jaar stond, terwijl als je in de afgelopen jaren dergelijke cijfers als hij zou halen bij iedere andere club - was je natuurlijk altijd verkozen. Heel bijzonder dat de MVP van de Eredivisie niet eens genoemd wordt.

3 augustus 2023 om 12:57

Dat tadic er niet bijstaat is voor mij vrij logisch. Hij heeft een status in Nederland waarbij je mag verwachten dat hij zijn medespelers beter moet maken. Dat deed hij dit seizoen niet en met zijn kwaliteiten en ervaring vind ik dat je dat bij hem zeker mag meewegen. Slachtoffer van zijn eigen succes kun je het noemen. Wel eens dat gimenez er ook niet in hoort. Had dan eerder voor die jongen van Sparta gekozen of douvikas.

3 augustus 2023 om 13:17

Nee hoor, dat is helemaal niet vrij logisch. Beste man is MVP geworden en heeft ook nog ver- en veruit de meeste kansen gecreëerd (ook uit open spel, voor er weer mensen beginnen over het nemen van corners en vrije trappen). Tadic hoort natuurlijk zonder twijfel in de top-5. OT: Ik was zeer onder de indruk van Xavi, zeker gezien zijn leeftijd. Maar zou dit seizoen toch voor de captain van Feyenoord gaan. Steengoed seizoen van Kokcu!

3 augustus 2023 om 14:41

Feye_88 ben het hier wel mee eens. Kökcu/Simons kunnen het allebei worden, maar Kökcu heeft dan het kampioenschap in zn voordeel. Tadic hoort daarna gewoon nummer 3 te zijn. Qua statistieken weeral MVP in een heel matig Ajax.

3 augustus 2023 om 20:56

Cuco heeft geen wedstrijd van Ajax gekeken natuurlijk. Meeste kansen gecreëerd en er dus alles aan gedaan om zijn medespelers te helpen die het helaas verprutsten. Mvp in een bar slecht Ajax. Koekoek

Voor mij persoonlijk was Xavi wel echt speler van het jaar. Was toch wel de speler waar ik de tv voor wilde aanzetten. Dat had ik een stuk minder bij de andere genomineerde. Maar ga je af op de speler die de meeste impact heeft gehad om het kampioenschap is het wel kokcu. Maar ik ga dan toch voor het amusement.

3 augustus 2023 om 11:00

Had je net zo goed tanane kunnen kiezen ofzo

3 augustus 2023 om 11:38

Helemaal mee eens. Ik, die geen enkel club uit Nederland support, keek wel speciaal naar PSV voor Xavi, maar ook naar Twente voor Cerny, (bij Cerny vooral de laatste maanden). Dus ik hoop Xavi of Cerny. Feyenoord ook veel zien spelen, maar daar keek ik naar als team, niet speciaal een speler. Vind hun team gewoon zo goed klikken. Alles paste daar. En als je dan ook nog een Kokcu,Hancko en Gimenez hebt, dat gemixt met een stadion met de meeste sfeer, is het bingo, als kijker.

Orkun Kökcü geen twijfel mogelijk!

Bergwijn! Heeft een vermogen gekost en amper een skippybal geraakt. Of een Wijndal onderdeel van beste linkerkant van Europa :

Maar zonder twijfel was het Kocku. Was echt de leider en nam het team op sleeptouw. Ging altijd volop in de strijd en tikte echt een hoog niveau aan.

3 augustus 2023 om 10:43

Daarvoor zouden ze toch een nieuwe categorie moeten introduceren, iets van: Schlemiel van het jaar. Wordt wel een lastige verkiezing want ik kan zo nog wel 10 namen bedenken.

Ben het helemaal met je eens wat betreft Kokcu though, misschien niet zo leuk om naar te kijken als Simons maar zijn impact was echt enorm.

3 augustus 2023 om 11:44

Dat hebben ze toch in bepaalde landen wel? Een lijst/award voor meest teleurstellende aankoop. Kon me er iets van herinneren. Dan zou Wijndal en Bergwijn de top 4 zeker halen ja

3 augustus 2023 om 13:36

De dade award

Lastig. Mooie nominaties. Ik denk dat het zou gaan tussen Kökcu en Simons, hoewel ik zelf ook onwijs heb genoten van Cerny; de AliExpress Arjen Robben.

Kokcu speler van het jaar (hancko verdient hem ook), en neem aan dat Xavi talent van het jaar wordt? Of mag je niet in beide categorieen genomineerd zijn?

Wat mij betreft heeft Xavi de meeste impact gehad, gezien wat er allemaal bij PSV is gebeurd en natuurlijk qua leeftijd. Maar ik verwacht dat Kokcu/Hanco meer kans maken gezien het kampioenschap. Xavi zal wel tot talent van het jaar worden verkozen.

Met kop en schouders Xavi Simons.

Er is maar 1 speler die in aanmerking komt en dat is Bassie. Niemand anders heeft zowel mijn lachspieren en ter gelijke tijd mijn tranen kunnen laten zien. Zonder gekheid; ik vind het geen super voetballer, maar kokcu deed het afgelopen jaar gewoon het beste.

Voor mij is dat Simons. Eerste jaar basisspeler op het hoogste niveau bij een nieuwe club en dan dit laten zien, dat is ongekend.

Ach ja, minst gepasseerde verdediging, 10 assists 2 goals.

Blijkt maar weer dat verdedigers ondergewaardeerd worden (helemaal als je een nuchtere persoonlijkheid hebt).

Waar is Gijs Smal? (niet als winnaar hoor, maar genomineerd had gemoeten)

Eigenlijk is het schandalig...

M.b.t. de winnaar: Simons!

Argument: Speelde in een niet draaiend elftal, is topscorer geworden. Had bij Feyenoord ook fluitend mee gedaan. Andersom denk ik niet dat Kokcu had gekund bij PSV wat Simons bij Psv heeft gepresteerd. In tijden dat Feyenoord het moeilijker had liet Kokcu namelijk niet zien wat Simons wel heeft laten zien. Maar ieder zijn mening, Kokcu was ook fantastisch dit jaar en zou het ook verdienen.

3 augustus 2023 om 11:06

Helemaal met je eens. Er moeten ook gewoon prijzen zijn op basis van posities, want je kunt binnen de verdediging een linksback ook niet vergelijken met een centrale verdediger, je kan alleen spelers op dezelfde positie echt met elkaar vergelijken.

On: Op basis van deze namen moet het of Xavi of Kökcü worden, en als het door stemmen van publiek word beslist dan word het Kökcü.

3 augustus 2023 om 13:16

Had je liever Smal dan Cerny gehad? Smal was zeker goed, maar Cerny was veel belangrijker met al zijn doelpunten en assists. In de regel zijn aanvallers van nature uit ook gewoon veel betere voetballers.

lastig lastig, individuele prijs dus dan zou ik neigen naar xavi simons.
maar een hancko/kokcu hebben natuurlijk beide zelf heel goed gespeeld en daarnaast de titel gewonnen.
simons talent van het jaar dan maar, en dan kokcu op basis van aanvoerdersschap dan maar speler van het jaar. maar had wat mij betreft gedeeld mogen worden met hancko

Voor mij is het Kokcu, maar het wordt denk ik Simons. De reden van mijn keuze (naast een bloedend Feyenoordhart), is dat de spil én aanvoerder zijn van het team dat uiteindelijk eenvoudig kampioen wordt een grotere prestatie is dan de goals en klasse van Simons. Natuurlijk heel knap wat Simons doet op die leeftijd (al is Kokcu ook pas 22), maar dat moet je er wat mij betreft los van zien. En aanvallers winnen altijd al dit soort prijzen.

3 augustus 2023 om 10:51

Maar je wordt ook eenvoudig kampioen dankzij de klasse van Kokcu. Dat is een beetje de boel omdraaien. De impact van Kokcu, het aantal progressieve passes, zijn uitstekende conditie (zie Feyenoord-PSV waar Simons na 70 minuten gesloopt was), zijn mentaliteit.

Simons was spectaculair, maar Kokcu wat mij betreft net iets completer.

3 augustus 2023 om 10:56

Ja, voor mij is het daarom ook Kokcu, maar ik denk dat het Simons wordt, omdat aanvallers deze prijzen altijd winnen, want, wauw kijk 19 goals en hij is pas 12.

3 augustus 2023 om 11:08

Feye_88

Jij spreekt vanuit een Feyenoord hart, maar jouw argument, dat Simons gesloopt was...

Dit is natuurlijk echt onzin!

In de 70e minuut lag Feyenoord zelf op de rug, maar werd geholpen door Obispo en Gozubuyuk die wat goed te maken had van het jaar ervoor... waardoor Feyenoord langszij kon komen en zelfs nog bijna had gewonnen omdat de scheids WK-achtige blessuretijd bij trok.

3 augustus 2023 om 13:21

Het is niet per se waar dat aanvallers altijd deze prijs winnen hoor. Bekijk de voetballer van het jaar maar eens (de officiële, niet die van Espn). 3 aanvallers sinds 2010.

2010/11 theo Janssen fc Twente
2011/12 jan Vertonghen ajax
2012/13 wilfried Bony vitesse
2013/14 daley Blind ajax
2014/15 georginio Wijnaldum psv
2015/16 davy Klaassen ajax
2016/17 karim El Ahmadi feyenoord
2017/18 hakim Ziyech ajax
2018/19 matthijs de Ligt ajax
2019/20 niet uitgereikt wegens niet-afgewerkte competitie
2020/21 dušan Tadić ajax
2021/22 cody Gakpo psv
2022/23 orkun Kökçü feyenoord

3 augustus 2023 om 13:54

Alles goed Shenkie? je slaat veel wartaal uit namelijk

3 augustus 2023 om 14:41

@shenkie
Simon was tot de 70e minuut ijzersterk. Daarna was hij moe. Hij kon gewoon niet meer. Dat bedoel ik met gesloopt.op dat moment kwam Feyenoord er overheen en had PSV nog bijna geluk dat er maar 2 in gingen, want het was zo'n beetje een walk over in het laatste deel van de wedstrijd. PSV was nergens meer en dat lag grotendeels aan het feit dat Simons leeg was.

Kokcu in mijn ogen als leider van het kampioenelftal, Simons toch wel als speler waar je de televisie voor aan zet.
Mis wel Tadic in het lijstje gezien rendement, zeker niet dat hij op 1 hoort overigens.

Kokcu is aanvoerder van het kampioensteam en had een enorme invloed op het spel, maar toch kies ik voor Simons. Met 19 doelpunten en 9 assists heeft hij eigenhandig PSV gedragen dit seizoen. Zijn invloed was van onschatbare waarde en qua talent/kwaliteit de beste speler van de Eredivisie.

Dat wordt Kökçü
Prijzen helpen altijd bij dit soort verkiezingen. Aanvoerder van de kampioen.

Ik kies Simons op persoonlijk vlak maar iedereen weet toch eigenlijk wel dat het Kökçü gaat worden?

Lastig keuze tussen Kokcu en Simons. Kokcu speelde een goed seizoen, maar Simons was het enige lichtpuntje bij PSV. Zonder zijn inbreng had PSV een vrije val gemaakt naar plek 4 of 5.

Giminez e/o Cerny had wel vervangen mogen worden door Tadic e/o Douvikas.

Hancko zeker terecht bij. Kreeg in het begin een beetje Sinesi-vibes, die ik best overschat vond. Maar Hancko doet me nu een beetje aan Chivu denken. Voetballend goed, sterk en geeft 100 procent. Ook soms voorin te vinden en goaltjes meepikkend.

Mis Tadic wel een beetje in deze lijst trouwens. Naja ik mis Tadic nooit, maar hij hoort hier wel op ipv Czerny of Gimenez.

Hoewel Simons en Kokcu wat spectaculairder waren, vond ik Hancko echt geweldig afgelopen seizoen. Dat kan nog wel eens een hele grote worden

Zou gaan voor Xavi Simmons, wat een ongelovelijke impact heeft hij gehad op het PSV van vorig jaar.
Ik mis trouwens wel Tadic als genomineerde. Toch weer MVP van de eredivisie geworden in een slecht draaiend Ajax, dan verdien je gewoon genomineerd te worden i.p.v. Gimenez of Cerny

Dat Tadic niet is genomineerd is redelijk lachwekkend, winnen is wat anders maar uberhaupt niet nomineren slaat nergens op. Was afgelopen jaar wat je er ook van vond nog steeds de meest waardevolle speler van de Eredivisie met assists plus goals, en dan vergeet je zijn impact nog op zijn voorassists etc. dat hij dan niet zal winnen prima, maar uberhaupt niet nomineren slaat nergens op.

Voor mij.

1 Kokcu
2 Simons
3 Hancko
4 Cerny
5 Gimenez (half jaar basis. Tadic was meer terecht geweest in deze lijst)

Ik vraag me oprecht af wat Cerny hier te zoeken heeft; had een goede tweede seizoenshelft, dat is het.
Tadic had hier eerder moeten staan, misschien een Douvikas (topscorer ED, maar van Utrecht dus is hij niet boeiend heb ik altijd het gevoel op VZ), AZ mist volledig terwijl er zeker goede spelers rondlopen/liepen (inmiddels vertrokken), en het geeft natuurlijk wel veel keus om 60% Feyenoord in het lijstje te hebben

Voor mij speler van het jaar Xavi Simons. 28 g/a in je debuutseizoen en 2 prijzen gepakt en topscoorder van de competitie geworden. Dan ben je gewoon Speler van het Jaar.

Verder heeft hij alle 34 Eredivisie in de basis gestaan. Van het maximale aantal minuten dat hij had kunnen maken (3060) heeft hij er 2820 gespeeld. Dan ben je de meest beslissende speler bij een team dat twee prijzen wint.

In de Eredivisie elke 104 minuten een goal of assist. Alleen Tadic deed dat beter (elke 102 minuten een goal/assist).

Zonder enige twijfel MOET het wel Xavi Simons zin . Ik ben Ajacied voor het leven, maar Simons stond met kop en schouders boven Kokcu, Hancko, Cerny en Gimenez.

Het feit dat mensen Kokcu de beste vinden kijken toch iets teveel naar sentiment. Kokcu speelt al jaren op eredivisie niveau en Simons komt letterlijk net kijken, dan kan je niet anders zeggen dan dat Kokcu 2e is en Simons 100% de beste was.

1 Hancko 2 Kokcu en 3 Tadic 4 Simons

Tadic met zijn oneindige assist en steekpass had er ook wel in mogen staan.
Was een mierenneuker maar in een slecht draaiend team gewoon erg belangrijk

Natuurlijk ben ik niet helemaal objectief in deze, maar Xavi Simons heeft toch gewoon de meeste indruk gemaakt?
Ik zeg dit niet om te provoceren, maar hij was de speler die ons veel vermaak heeft geboden met zijn tomeloze inzet, liefde voor de sport, zijn wil om te winnen en een flink aantal wereldacties en wereld goals?
In al zijn verlegenheid en licht ongemak in de media heeft ie volgens mij ook nooit iets doms of vervelends gezegd. Niet het belangrijkste, maar mag best meetellen.

Ipv Cerny moest imo Tadic het vijftal completeren.Heeft toch meer gebracht mijnsinziens. Als nr.1 zou ik voor Xavi gaan. Is belangrijk geweest met zijn goals, assists en vooral het frivole spel.

Henk Veerman mis ik ....

Dit kan alleen maar Xavi zijn. Op zo'n leeftijd al een topclub op je schouders dragen en de eredivisie al ontgroeid zijn in je eerste jaar. Ja dan ben je absoluut de nummer 1

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren