Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cabaretier en tv-presentator hekelen 'wegjagen' Blind en Van Gaal

Laatste update:

Naast menig oud-voetballer hebben ook tal van andere bekendheden een mening over het reilen en zeilen bij Ajax. De afgelopen maanden heerste er veel bestuurlijke onrust in Amsterdam: die ebt inmiddels weg, maar de manier waarop Louis van Gaal en Danny Blind afgeserveerd werden bevalt sommigen niet. Freek de Jonge en Jack Spijkerman breken een lans voor de twee oud-trainers.

/

Van Gaal was in de ogen van de (inmiddels afgetreden) Raad van Commissarissen de ideale nieuwe directeur voor Ajax. Hij werd ook aangesteld, maar dit gebeurde buiten medeweten van Johan Cruijff. Die was fel gekant tegen Van Gaals komst naar de club en zette de zaak op scherp. Uiteindelijk besliste de rechter dat de benoeming van Van Gaal niet door mocht gaan. Daardoor besloot Blind op te stappen.

Tijdens de ledenvergadering van Ajax eisten cabaretier De Jonge en tv-presentator Spijkerman deze week dat de club met Van Gaal en Blind gaat praten. “Dit zijn voor ons ook iconen van Ajax. Die moet je koesteren. Het gaat niet per se om een officiële functie, maar ze moeten wel betrokken worden bij de club. Ik heb een beroep gedaan op de bestuursraad of ze met hen in gesprek gaan. Zij moeten zich welkom voelen en gewoon op de tribune kunnen zitten”, citeert het Algemeen Dagblad Spijkerman.

Iemand van Ajax moet een gesprek aangaan met Louis van Gaal en Danny Blind

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kom we gaan het vuurtje weer lekker opstoken. Als je er geen weet van hebt moet je ook niet reageren. Blind en Van Gaal zijn zelf een 2e kamp begonnen terwijl we gingen werken volgens plan Cruijff.

Dat ze dan een rechtszaak niet winnen en moeten vertrekken is dan ook een beetje hun eigen schuld! Echte Ajacieden, maar niet voor dit Ajax.

Blind zal sowieso wel naar Ajax gaan en van Gaal.. die heeft er denk ik zelf geen zin meer in.

24 maart 2012 om 12:25

Een cabaretier die slechte grappen maakt nemen we toch niet serieus? en die presentator zou hem moeten aankondigen, doet die ook slecht...

Waar waren deze 2 gasten al die tijd toen Ajax het echt slecht deed... Cruijff roept al 20 jaar dat het de verkeerde kant op gaat en nu hij het eindelijk voor elkaar lijkt te krijgen, dat zijn visie als leidraad gaat dienen, dan wordt hij alleen maar tegengewerkt... heel apart..
Cruijff heeft Ajax successen gebracht als voetballer en als trainer... Het succes van van Gaal met Ajax en de Champions League is ook het succes van Cruijff... Die had de basis gelegd met zijn beleid aangaande de jeugd... Cruijff was in zijn tijd als coach van Ajax, meer met de jeugd bezig dan met het eerste elftal. Het heeft zich uibetaald.
Natuurlijk was die winst in de Champions League de winst van van Gaal, begrijp me niet verkeerd.
Maar na die winst, werd het jeugdbeleid losgelaten... Ajax kreeg ee nieuw stadion en haalde geld op met een beursgang en er werd vanaf dat moment spelers gekocht alsof het broodjes waren. van 1995 t/m 2000 werden er meer spelers gekocht dan in de 15 jaar daarvoor.. De beloningen groeiden ook scheef... de balans was uit het elftal... sommige spelers kregen 2 ton en sommigen kregen 2 miljoen (guldens) . Allerlei dingen die ervoor zorgden dat Ajax niet meer ongenaakbaar was. En ik heb het niet over spelers die net kwamen kijken die 2 ton kregen, maar basisspelers die vrijwel altijd werden opgesteld. er is natuurllijk altijd verschil , maar dit waren te grote verschillen... zo groot waren de verschillen in kwaliteit gewoonweg niet.. Ajax was een goede team in 1995 en was een groep individualisten in 2000

ben trouwens geen Ajax fan of Cruijff adept.. wel ben ik Fan van Cruijff de voetballer... (johan niet jordy)

24 maart 2012 om 12:26

Iedereen praat over " werken volgens Cruijff" , velen praten iedereen na, maar er zijn maar heel weinig mensen , noch in Amsterdam, noch elders die weten wat dat betekent. Niet vreemd want het is niet meer dan een hersenspinsel van een paar uitgevoetbalde semi sterren, die geen opleiding hebben genoten in het begeleiden van jeugd en topsporters.

24 maart 2012 om 13:06

Vooral blijven denken jongen dat ze geen trainingspapiertjes hebben, vooral doen. De Knvb vind dat ook niet erg neee hoor.

Iemand die je ene club icoon met een mes van achteren neersteekt bij wijze van. Verdiend het niet meer om een club icoon te zijn. Van Gaal is achterbaks iemand die moet je niet eens bij je club willen hebben.

24 maart 2012 om 14:56

uitgevoetbalde semi sterren? Bergkamp, Jonk, Cruijff zijn zoveel meer dan dat jongen.

On: onnodig opstoken dit. is het net weer eens rustig, komen deze twee weer het vuurtje opstoken. om moe van te worden.

24 maart 2012 om 16:18

De enige die er geen zin in meer heeft is volgens mij Cruijff.
Waar is hij nu?
Wat? Chivas? Dat is toch een whiskey merk?
Blijkbaar vind hij een club in Mexico belangrijker dan Ajax. Hahaha, ik lach de mensen hier uit die Cruijff als een heilige zien.
Meneertje komt zijn gezicht een x laten zien en gooit alles op zijn kop en vertrekt weer met de Noorderzon. Onruststoker nr. 1.
Vind het jammer voor de Ajax supporters.

Ìk ben het wel eens met bovenstaand stukje . Van gaal is zeker een icoon van de club Ajax!

24 maart 2012 om 10:12

Je weet toch wat je moet doen met iconen. Lijstje erom en in het museum hangen.

24 maart 2012 om 10:56

Met uitzondering op Johan dus?

24 maart 2012 om 11:29

van Gaal heeft voor mij afgedaan toen hij bij AZ het kampioenschap vierde met niets in Amsterdam. Als hij echt liefde voor Ajax heeft zegt hij dit toch niet. Wegwezen van Gaal!
Blind is als voetballer van grote waarde geweest voor Ajax en daarvoor verdient hij respect. Hij staat alleen niet stevig in zijn schoenen en is daarom niet geschikt als bestuurder.

Helemaal mee eens met deze mannen! Zeker als je ziet dat cruijff zich halsover kop maar met Chivas gaat bemoeien. Ruim eerst hier je troep eens op JC, jij hebt dit namelijk allemaal in beweging gezet!

24 maart 2012 om 10:46

Waar heb je het over man? Dat JC Chivas helpt wil toch niet zeggen dat hij zich niet met Ajax bezig houd. Jij hebt dus liever een persoon als ten Have aan de macht bij Ajax dan Cruijff. Tja wat moet je dan nog zeggen....

24 maart 2012 om 12:04

@mastertjeu

Ach man zo iemand moet je niet eens serieus nemen. Met een grote bek Cruijff belachelijk maken maar waarschijnlijk niet weten hoe het nu zit. Hij denkt waarschijnlijk dat na de rechtszaak alles koek en ei is. Een nep Ajacied noem ik dat, niet eens weten hoe de huidige stand van zaken is bij je club.

24 maart 2012 om 12:44

@ yayo,

Ja je hebt ook gelijk. Kan er gewoon slecht tegen als ze Cruijff belachelijk maken. Ik normaal niet echt "fan" van een persoon maar als je ziet wat Cruijff allemaal voor het (nederlandse) voetbal heeft gepresteerd dan wordt je zo moe van dat soort gasten.

nou, dat wordt lachen, de cabaretiers gaan zich roeren bij ajax.;

ON: maar op deze manier blijft het wel onrustig, iedereen bemoeid zich met iedereen daar.
lijkt me niet prettig om zo te werken.

Iconen die betrokken moeten blijven...hmmm heb wel een ideetje voor van Gaal: kan hij niet naast Bobby Haarms gaan staan op een sokkel?
Hij houdt toch van z'n egostrelen? nou dat kan die daar dan wel doen zeg.
en Blind? die moet tot lengte van dagen 1-op-1 training geven aan z'n zoon.

Het probleem van Ajax is vooral dat werkelijk iedereen zich met die club meent te moeten bemoeien. Nu alweer deze twee clowns-op-leeftijd. What's next?

24 maart 2012 om 10:25

Freek de Jonge is wel een persoonlijkheid , iets wat veel nederlanders missen. Dus ik zou De jonge niet als clown willen wegzetten.

24 maart 2012 om 10:39

Klopt, groot artiest, sympathieke man. Kijk eens naar zijn shows uit de jaren 80 en je ziet dat De Jonge de eerste is om zichzelf in de rol als nar te plaatsen.

24 maart 2012 om 10:25

Persoonlijk vind ik het niet gek dat mensen zich op een ledenvergadering van Ajax met Ajax bemoeien, maar dat zal dan wel aan mij liggen...

24 maart 2012 om 10:36

Helemaal waar en dat is misschien leuk bij een amateurclub. Maar een BVO besturen met een complete ledenraad is ondoenlijk.
Snapt iemand nog iets van de structuur van Ajax? Met ledenraad, bestuursraad, een handvol directeuren, commissarissen en wat nog niet meer. En niemand die weet wie nou welke bevoegdheden heeft. Vind je het gek dat ze elkaar de tent uit vechten?

het gaat niet alleen om het wegjagen van die 2, maar ook om de manier hoe van Gaal werd aangesteld en hoe Blind met open ogen in diezelfde val liep en openlijk verkondigde wie hij steunde.

Ik geloof wel in Ajax' toekomst. Lekker Ajax met Feyenoord, oke PSV dan ook, weer de Nederlandse voetbalkar trekken, zoals het hoort. Ik heb de laatste jaren meer dan genoeg provinciaaltjes met een veel te grote mond gezien/gelezen die zich oppermachtig voelen boven de echte voetbalbolwerken van Nederland.

Sorry voor Twente (vooral), Az (ook), Groningen, Vitesse en Heerenveen(misschien), maar de echte clubs van Nederland zijn toch de traditionele top 3 en daar kan je weinig aan veranderen

24 maart 2012 om 10:16

Niet vaak eens met een Feyenoorder, maar helemaal met je eens!

Ik verlang ook terug naar de echte top 3 met een klassieker met uit-publiek waar het echt weer tussen Ajax, Feyenoord en PSV gaat. Natuurlijk is deze competitie ook leuk maar het is te gek voor woorden. Als je een potje verliest sta je in 1x 6e. Ajax, Feyenoord, PSV moeten sterker worden dan de rest en dan sta je op eenzame hoogte bovenaan.

Al denk ik dat Twente ook gewoon in de top blijft meedoen.

24 maart 2012 om 10:38

Ik wordt een beetje moe van die provincialen uit Noord en Zuid Holland maar dat zal wel aan mij liggen.

On topic, de heren hebben volledig gelijk, van Gaal is een topper

24 maart 2012 om 10:45

Provincialen uit Noord en Zuid Holland, volgens mij bedoel je iets anders?

Haha jouw bericht is gewoon één en al onzin. Voor Twente hadden we een top 3 (als je toen al voetbal volgde) met Ajax, Psv, Feyenoord. En vooral die strijd tussen Ajax en Feyenoord was mooi maar dat is afgezakt door sportieve resultaten en maatregelen van de overheid.

Maar daarnaast zeg ik dat ik ook denk dat Twente gewoon mee blijft doen. Zou het ook niet erg vinden trouwens.

24 maart 2012 om 10:48

Er is volgens mij ook geen kritiek geweest op de kwaliteiten van van Gaal maar op de manier waarop hij zich binnen werkte bij Ajax.

24 maart 2012 om 10:53

Citaat .......ik heb de laatste jaren meer dan genoeg provinciaaltjes met een veel te grote mond gezien/gelezen die zich oppermachtig voelen boven de echte voetbalbolwerken van Nederland.......

Nee ik bedoel precies wat ik zeg, tenzij Noord en Zuid-holland zich los gemaakt hebben van het Koninkrijk der Nederlanden zijn het ook gewoon provincies en de inwoners ervan provincialen.

In het geval van Brand FR provincialen met een superioriteits gevoel ten opzichte van de rest van Nederland, maar waarschijnlijk zijn daar wel medicijnen voor te krijgen

24 maart 2012 om 11:04

Dan ben jij dus ook een provinciaal, dan is de hele wereld een provinciaal dus dan is het onnodig om het erbij te zetten.

Nee, jullie mogen best bij de top horen hoor maar ik verlang vooral terug naar een echte klassieker. Ik heb niks tegen Twente vind het alleen maar mooi dat er door goed beleid een club is ontstaan die meedoet om de titel.

Maar volgens mij heb jij een klein complexje tegen Noord en Zuid Holland..

24 maart 2012 om 12:44

Vafca

Jij bent echt een clown he. Je praat alsof mensen die voor AZ, Twente, Heerenveen een grote mond hebben en dat het provincalen zijn (je bent het in ieder geval roerend brandfr eens). En dan vind je het gek dat je comentaar krijgt wanneer je doet alsof de traditionele top drie de dienst zou moeten uitmaken. Nou newsflash vroegr was alles beter, er is tegenwoordig amper verschil meer tussen top en subtop.

24 maart 2012 om 10:45

Wat een nostalgisch gezeur over de 'traditionele top drie'. De competitie is leuker en spannender dan ooit. Fantastisch drama dat grote clubs in verval raken en kleine clubs groot worden. Dat maakt sport nou net interessant.

24 maart 2012 om 14:02

Dan ben je 37 jaar en sla je zulke taal uit, je lijkt wel een overjarige puber.

Stoer hoor om een ander denigrerend uit te maken voor provinciaaltje, dat zal je vast een goed gevoel gegeven hebben ;

Laat mij maar lekker een provinciaaltje zijn, en met met beide benen op de grond staan en blijf jij maar lekker leven in het verleden als je daar blij van wordt. De realiteit is dat jouw cluppie al enige tijd geleden is voorbij gestreefd door o.a. Twente, Heerenveen en AZ en Vitesse gaat er volgend jaar ook overheen. 4 x kampioen, 7 x de beker en 2 uefacups in de laatste 40 jaar. Daar mag je terecht trots op zijn en het is meer dan alle provinciaaltjes bij elkaar maar met alle respect voor de club, heel erg veel stelt Feyenoord op dit moment echt niet meer voor.

Ga eens lekker geld verdienen met slechte tv programma's Spijkerman en ga je slechte grappen schrijven Freek de Jonge. Van Gaal heeft zich onmogelijk gemaakt bij velen en Blind heeft nu eindelijk eens zijn conclusies getrokken nadat hij altijd bleef zitten.

Ach, Johan Cruijff, what can i say..! Van Gaal is zgn niet geschikt voor het directeurschap omdat, volgens J.c. bij Pauw en Witteman, hij geen topvoetballer is geweest en daarom zijn twee hersenhelften niet zodanig samenwerken dat ie geschikt is voor de functie. Zoiets was het volgens het orakel. Nu wil De Verlosser graag Fontein aantrekkenals interim directeur. Is Fontein topvoetballer geweest dan? En zijn coaches zoals Hiddink en Mourinho dan topvoetballers geweest?? Ik vind de meeste J.c. aanbidders totaal blind voor alle meningen, anders dan die van J.c. En oh ja, Het Orakel vond ook dat Van Gaal geen goede, echte Ajax visie hanteert, dat hun voetbalvisies niet overeen komen. Alsof Ajax onder Van Gaal geen Ajax stijl had in zijn spel. Moe word ik van die Cruijff want waar het uiteindelijk om draait is dat J.c. een bloedhekel heeft aan Louis en dat is het grote eieren eten. Niets meer en niets minder.

24 maart 2012 om 10:26

Van Gaal is gewoon iemand die alle gelederen naar zijn hand wilde zetten. Hij wilde 'de toekomst' ook hebben, terwijl dat nu Cruyff zijn parel is geworden. Cruyff hoeft niets te maken met het financiele aspect, alleen het voetballende. Als Fontein op die positie binnenkomt bij Ajax, dan wordt van hem verwacht dat hij zich niet te veel bemoeit met het voetbal.

24 maart 2012 om 10:29

@lannister #14
Ik zou als ik jou was nogmaals die aflevering van Pauw & Witteman goed bekijken.
Cruijff zegt helemaal niets over goede voetballer maakt een goede directeur maar hij gaf alleen een sneer naar Van Gaal dat die niet een uitmuntende voetballer was.
En Cruijff wilt Fontein als Interim directeur. Fontein heeft al eerder een bestuursfunctie bij Ajax gehad en het is alleen als Interim niet als vast waar Van Gaal vast directeur zou worden.
Is Mourinho algemeen directeur dan bij Real Madrid?
En over het verschil in visie zou ik echt nogmaals de aflevering nakijken. Volgens mij zegt Cruijff nergens dat de visie van Van Gaal niet des Ajax is maar dat hun visie gewoonweg verschilt. Hij probeert ook aan Jeroen Pauw uit te leggen waar het cruciale verschil er volgens hem in zit. En op dit forum hebben verscheidene mensen al proberen uit te leggen wat Cruijff ziet (let op volgens Cruijff dus) als het grote verschil tussen de visie van Cruijff (dus niet Ajax maar Cruijff alhoewel Ajax dus de weg van Cruijff is ingeslagen) en de visie van Van Gaal.

24 maart 2012 om 10:54

Dan heb jij maar weinig meegekregen van die aflevering bij Pauw en Witteman. Cruijff had het erover dat topvoetballers beide hersenen ontwikkelden. Zeker in het topvoetbal. Dat Cruijff v. Gaal vervolgens afschildert als een nietsnut omdat hij niet gevoetbald heeft, wil niet zeggen dat hij dat over andere ook vind. Dat is een mening over één persoon generaliseren.

Misschien dat je het even niet hebt meegekregen maar volgens mij is het duidelijk gemeld. Cruijff werkt volgens zijn manier en dat is topvoetballers combineren met mensen die er verstand van hebben. Heb zeer mijn twijfels of van Gaal dat laatste heeft, topvoetballer is hij sowieso niet. Heeft hij alles met Ajax voor? Dan zou hij dit nooit gedaan hebben?

24 maart 2012 om 12:49

Topvoetballer of niet, van Gaal stond wel als laatste trainer van Ajax met de belangrijkste prijs die er is op gebied van clubvoetbal. Dus dat ie er kaas van heeft gegeten is wel duidelijk.

24 maart 2012 om 22:38

Als trainer inderdaad wel. Alleen was het allemaal zo rooskleurig als speler of directeur? Dacht het niet? Dat is een ontwikkeling die van Gaal zelf niet heeft gemaakt. Als oud-speler weet je wat er in die koppies rond gaat. Dan weet je hoe je het zelf beleefd hebt..

De beide 'heren' vergeten dat Van Gaal en Blind niet voor de kant Cruijff hebben gekozen, nee zelfs achterbaks hebben gehandeld. En nu zou het bestuur van Ajax hen de hand moeten reiken? Gaat dit niet wat te ver?
Het lijkt mij dat het meer op de weg van Van Gaal en Blind ligt om aan te geven dat zij graag met het bestuur van Ajax aan een tafel zouden willen zitten om de druk voor eens en voor altijd van de ketel te halen.

Leuk als deze 2 heren ook even tegen de rvc en van gaal gaan zeggen dat het malloten zijn om zich zo te laten gebruiken tegen alle regels in

Ach jee azijn zeiker de jonge en spijkerman willen ook een zegje doen,ze draaien alleen de boel een beetje om aangezien alles opgezet was om Cruijff weg te jagen en niet de andersom.
Van gaal was in principe niet eens in beeld want die was lekker op sabbatical en Blind heeft verkeerd gegokt,blind is trouwens gewoon welkom,van gaal is een ander verhaal en heeft zeker onder de supporters flink afgedaan aangezien er steeds meer duidelijk werd dat hij een flinke vinger in de pap had in het ondermijnen van Cruijff en dus ook Ajax.

Cruijf is nooit tegen de komst van van gaal geweest.
Hij nooit ingelicht over de komst.
En de td stond helemaal niet in het plan.

Dat zijn de redenen geweest.
En meer niet.

Daarbij kunnen het wel club iconen zijn.
Maar om zo achterbaks te doen kan natuurlijk ook niet.
blind word van assistent in een keer de baas van de boer.
Krommer kan het niet.
En van gaal had gewoon cruijf moeten bellen om hem op de hoogte te stellen.
Zetje eigen ego aan de kant voor ajax.

Cruyff meest overschatte speler, trainer en bestuurder van de wereld. Kan niet begrijpen dat mensen Johan als een van de beste spelers word beschouwd, terwijl ik er zo 10 spelers kan opnoemen die veel beter waren, dat geld ook als trainer zijnde. Van Gaal heeft als trainer veel meer gepresteerd dan Cruijff. Ten tijden van de gloriejaren in de jaren 90 had Cruijff ook geen functie. Ik zeg laat Cruijff maar lekker interessant doen in Barcelona!!

24 maart 2012 om 10:52

Misschien moet je eens luisteren wat alle grote voetballers uit het verleden over Cruiff zeggen. Bij Barcelona is hij zowat een god. Hij heeft daar de basis gelegt voor het voetbal dat ze daar nu spelen en niemand anders.

24 maart 2012 om 10:59

Erelijst Cruyff:

Met Ajax:
Knvb beker: 1985/86, 1986/87
Europacup II: 1986/87

Met FC Barcelona:
Primera División: 1990/91, 1991/92, 1992/93, 1993/94
Copa del Rey: 1989/90
Supercopa: 1991, 1992, 1994
Europacup II: 1988/89
Europacup I: 1991/92
Europese Supercup: 1992

Hoe bedoel je dat van Gaal veel meer gepresteerd heeft?

24 maart 2012 om 12:03

Heb jij uberhaupt wel eens beelden gezien van deze man aan de bal,denk dat je dan wel anders zou praten.
Maar goed ieder zijn eigen mening natuurlijk,maar Cruijff overschat noemen terwijl mensen die toch wel verstand hebben van het spelletje hem als een van de grootste van zijn generatie bestempelen is toch wel erg belachelijk.

24 maart 2012 om 12:21

29 jaar (9-4-1982) pagina van Benfica30.
Of hij een goede trainer of bestuurder is kan je misschien over meepraten.
Maar over zijn kwaliteiten als speler, man ga je schamen met zo'n post.
De meest geniale, technische speler die ooit in Nederland heeft rondgelopen overschat noemen?
Misschien dat Messi op het eind van zijn carriere beter gevonden kan worden, maar voor de rest tot op heden zijn er maar 3 die bij de voetballer Cruijff in de buurt kwamen, tw maradona, Pele en Garrincha.

24 maart 2012 om 12:23

Speedy Afc

Als je vergelijking wilt maken tussen Cruijff en van Gaal dat moet je de prijzen v. van Gaal ook vermelden. Cruijff in totaal 14 prijzen en van Gaal 18.
Allebei een Europacup 1 en wereldbeker als ook een prijs in de andere Europacups (2 en 3).
Cruijff bij 2 clubs en v. Gaal bij 4 clubs.
Van Gaal 2 Championsleague finales verloren, Cruijff 1 (als ik het goed heb). Landskampioenschap bij AZ is n.m.m. een prestatie voor van Gaal. Niet kwalificeren voor WK 2002 een minpuntje voor v. Gaal.

Zie onderstaand de prestaties v. van Gaal. .

Nederland; AFC Ajax
1992/1993 Nederlandse Beker
1993/1994 Nederlandse Supercup
1993/1994 Nederlands Kampioenschap
1994/1995 Nederlandse Supercup
1994/1995 Nederlands Kampioenschap
1995/1996 Nederlands Kampioenschap

Internationaal
1991/1992 Uefa Cup
1994/1995 Champions League
1995/1996 Wereldbeker
1995/1996 Europese Supercup

Spanje; FC Barcelona
1997/1998 Europese Supercup
1997/1998 Spaans Kampioenschap
1997/1998 Spaanse Beker
1998/1999 Spaans Kampioenschap

Nederland; Az
2008/2009 Nederlands Kampioenschap

Duitsland; FC Bayern München
2009/2010 Duits Kampioenschap
2009/2010 Dfb-pokal
2010 Dfb-supercup

Wat hebben Freek de Jonge en Jack Spijkerman nu met Ajax te maken.. Die twee zijn allebei helemaal uit beeld geraakt en hopen zo weer in de media te komen.

Het zijn beide iconen, maar waarom dit nu weer opstoken terwijl het net rustiger wordt?

Alles leuk en wel wat de heren Freek de Jonge en Jack Spijkerman zogenaamd willen maar Blind is niet weggejaagd. Die is zelf opgestapt.
En Van Gaal had gewoonweg niet op zo'n in mijn ogen achterbakse manier weer bij Ajax moeten proberen te komen.
Wat me wel verbaast eigenlijk is dat Jack Spijkerman en Freek de Jonge een andere Ajacied lijken te vergeten die ook weg is bij de club: Edgar Davids.

Tuurlijk van Gaal en Blind zijn iconen en wat mij betreft ook zeker welkom om wedstrijden te bezoeken.
Echter, waar bemoeien deze cabaretier en tv-presentator zich helemaal mee? Iets oprakelen dat nu juist een beetje is gaan liggen. Van Gaal en Blind krijgen normaal gesproken de komende tijd sowieso geen officiele functie bij Ajax. Een adviserende rol zou kunnnen, maar daar is het nu ook niet het geschikte moment toe. Daar moet eerst heel wat tijd over heen gaan. Daarnaast zouden die eventuele adviezen ook nog wel eens volledig haaks kunnen staan op het gedachtegoed van Cruijff.

Kortom: Volg de visie van Cruijff, want dat is de visie waarvoor is gekozen. Waar ik overigens zeer blij mee ben. Op dit moment is er geen ruimte voor de inbreng van Van Gaal en Blind en hou alsjeblieft clowns als die cabaretier en tv-presentator buiten de deur! Ze zullen er vast goede bedoelingen mee hebben, maar dit is niet het moment voor toenadering.

@mastertjeu waar ik het over heb? Cruijff heeft tot dusver flink herrie lopen schoppen en chaos gecreeerd, dat vergt genoeg tijd om op te lossen. Tijd die hij nu verkwanseld bij een clubje in Mexicco waar ie tot dusver geen binding mee had.. Nogal respectloos richting Ajax als je het mij vraagt. Als je Ajax wilt helpen moet Ajax je onverdeelde aandacht hebben. Bij JC is het meer: 2 weken per maand barca, half weekje Chivas en oh ja ik moet zo nu en dan in de media ook iets over Ajax roepen. Dat is waar ik het over heb.

24 maart 2012 om 12:44

Cruijff heeft alles over voor Ajax. Alleen jammer dat de vakanties altijd voorgaan. Mooi voorbeeld: uit een mail van begin januari 2011 "ik wel meteen aan de slag, het duidelijk wat er moet gebeuren. Begin februari wil een tussenverslag dan ben ik namelijk terug van vakantie.de maand vakantie in augustus ook zo'n voobeeld. Moet de RvC en andere leden maar op bezoek komen in Barcelona. De golfvakantie idem dito.
Als je in de RvC gaat zitten, moet je de verantwoordelijkheid nemen. Verantwoordelijkheid nemen is meer dan het geven van bevelen (in de woorden v. Cruijff adviezen. Verantwoordelijkhied is bijv ook het aanwezig zijn bij de presentatie vd Rvc. Door afwezig te zijn schoffeer je de overige leden vd RvC en de leden/aandeelhouders.
Gelukkig heeft Cruijff wel vaak wel tijd om een (lucratieve) colum in de Telegraaf te vullen en daar ook nog eens in te gaan op de zaken bij Ajax.
Verder schitteren door (fysieke) afwezigheid, niet samenwerken, ruzie zoekten, zaken traineren, dat noem ik geen verantwoordelijkheid nemen.
Heeft dit mij verbaasd? Nee, dat had ik namelijk verwacht. Cruijff ken maar een bestuursmodel, het conflictmodel. Daarbij draait het om loyaliteit en niet om kwaliteit.
Bestuurlijk gezien is Ajax nog verder teruggevallen dan een jaar geleden.

N.b. De aanstelling v. Sturkenboom als interim begrijp ik, hetzelfde voor Blind als interim om het vacuum op te vullen. Eventuele aanstelling v. v. Basten en v. Gaal als directeur begrijp ik niet, prachtige voetballers/trainers maar geen enkele relevante ervaring als directeur. .

Ik ben een echter Cruijff aanhanger en heb me ook deels tegen van Gaal en Blind gekeerd. Maar dat was vanwege hun daden op dat moment. Ze verstoorde en vertraagde het proces van Cruijff en deden het ook voor zichzelf in plaats van voor de club. Ook al hadden zij (met name van Gaal) ook een goede eigen visie, het was niet zijn tijd om in de club te stappen en dat had hij moeten zien en respecteren.

Toch moeten zulke iconen altijd bij Ajax binnen kunnen stappen. Ajax heeft veel mensen groot gebracht (jeugdopleiding) en veel mensen groot zien worden (cruijff, van Gaal, van Basten, Sneijder enzovoort enzovoort) en al die mensen hebben verstand van voetbal. Het is alleen maar goed als al die mensen om z'n minst normaal tegen elkaar kunnen praten en er zijn voor de club. Van Gaal en Blind zijn wat mij betreft daarom zeker welkom om een wedstrijd te bezoeken.

Toepasselijk dat een cabaretier zich hiermee gaat bemoeien. Het hele circus daar in Amsterdam is natuurlijk ook één grote comedyshow. Jammer dat het nu weer wat rustiger is, ik heb wel weer eens zin om goed te lachen.

Juist, een alcoholist en een over-datum cabaretier die maar al te graag in de publiciteit willen komen proberen het maar weer eens via zo'n manier. Niet serieus te nemen die 2 clowns

Nou nou Freek de Jonge en Jack Spijkerman zijn lekker relevant... Zij proberen zeker weer een vuurtje op te stoken.. kom zeg iedereen die weg moest is weg bij Ajax en nu zijn de juiste mannen op de juiste plekken. Er wordt niks meer gelekt en toen Blind of 1 van van Gaal 's mannen er waren lekte echt alles...

Ajax draait gewoon weer en als ze niet zoveel blessures hadden was ik ervan overtuigd dat Ajax de titel zou pakken maar ze doen als nog mee met een verkapt elftal ( hele B-voorhoede )

Zielige reactie. Die mannen geven hun mening over 2 echte Ajacieden die heel veel voor de club hebben betekent. Ik word een beetje moe van al die mensen die blind achter Cruyff aanlopen en degenen die een andere mening hebben belachelijk maken.

24 maart 2012 om 12:00

Ach en zo wordt ik weer moe van al die mensen die blind achter Mclaren aanlopen.

Van Gaal heeft afgelopen tijd geen enkele functie gehad bij de club, Is dus niet ontslagen of wegestuurd zoals Co Adriaanse bij jullie. Is gewoon welkom bij Ajax.

Zelfde geldt voor Blind, heeft zelf ontslag genomen. Niet onduidelijk weggestuurd zoals Jan van Halst bij jullie. O ja, en Blind is gewoon welkom bij Ajax.

En voor alle duidelijkheid, zowel van Gaal en Blind zijn nooit door het publiek uitgefloten, altijd met respect behandeld. Zelfs in het heetst van de machtstrijd werd er nooit door het publiek afgegeven op Blind en van Gaal.

24 maart 2012 om 14:52

Wat hebben deze mensen gedaan toen het tegenzat, helemaal niets.

Spijkerman = afgeserveerd en De Jonge is ook al zijn laatste nootjes aan het zingen. Het zijn goede en trouwe supporters, maar hun mening en inhoudelijke standpunt over het Ajax van nu vind ik van weinig toegevoegde waarde.

ik snap Spijkerman en De Jonge niet! ze zeggen dat ze geen officiele functie hoeven hebben maar moeten wel betrokken blijven bij Ajax.

in wat voor rol dan? als adviseurs? dat zou toch bespottelijk zijn! dan zou het technisch hart de adviezen moeten gaan opvolgen van mensen die een totaal andere visie hebben.

een soort verzoening hoeft ook niet want Blind was laatst weer op de toekomst.

Freek de Jonge en Jack Spijkerman zijn ook ras pvda mannen en we zien wat het pvda momenteel doet, Bar weinig voor de gewone man. Deze mensen die door hun bekendheid lid van ajax zijn geworden moeten zich gewoon bezighouden met de dingen waar ze verstand van hebben en het voetbal aan de kenners over laten.

Van Gaal zei ooit nooit meer voor Ajax te willen werken. Is toen sneaky de club weer in de nacht via de achterdeur binnen gekomen en heeft op uitspraak van de rechter zijn toekomst bij Ajax verloren. En dan zou je hem nu spijt moeten betonen? Dat dacht ik toch niet...
Over Blind weet ik te weinig. Hij is wel een echte clubman geworden. Als ik de verhalen moet geloven heeft hij zich na zijn voetbalcarrière altijd in mogelijke en onmogelijke bochten gewurmd om op wat voor manier bij de club betrokken te blijven. Maar hij heeft volgens mij de club niet echt verraden ofzo. Wel had hij zich beter uit kunnen spreken over het technische hart met Jonk, Bergkamp enz. wat nu de opleiding weer op poten aan het zetten is. Hij zou zich dan ook niet ongewenst hoeven voelen bij de club. Maar van Gaal zou daar door zijn eigen gehuichel zelf niet meer moeten willen vertonen. Maar of de man enige vorm van zelfreflectie heeft vraag ik me af...

De Jonge en Spijkerman worden door de media omhooggetrokken als kenners van het voetbal. Waarschijnlijk omdat ze geen echte voetbalmensen kunnen vinden die de achterbakse toestanden rond de aanstelling van Van Gaal willen verdedigen. Van Gaal verdiende respect, totdat hij ermee instemde om op de achterbakse en terecht door rechter teruggefloten een aanstelling te accepteren. Blind is een clubman, die wellicht wel weer aan Ajax verbonden wordt. Om nu een over-de-top cabaretier en een uitgerangeerde presentator het werk in je kamp te laten doen getuigt van slechte laatste stuiptrekkingen. Hopelijk zien deze mensen ook in dat het voor de club beter is, om dit soort commentaar van voetbalnitwits bij borreltafel in het bejaardenhuis te houden.

Wel jammer dat zo een Louis wordt weggejaagd, hij is een type die je weer kan inzetten als het helemaal verkeerd mocht lopen in de toekomst bij Ajax. Aan Blind heb je niks, die mag gewoon weggaan

Waar bemoeien die twee meelopers zich mee
deze mensen willen ajax niet helpen alleen maar kapot maken
ik heb van gaal als gym leraar gehad en zoals hij over ajax sprak
ben je geen ajacied.

dus weg met deze mensen en alleen mensen die echt met ajax vooruit willen
binnen de club halen.

Laat die heren zich druk maken over de tv dan zich met voetbal te bemoeien.van Gaal en Blind zijn ook iconen,maar ze moeten er vrede meehebben dat het zo is gegaan.volgens mij snappen die 2 heren het niet het ligt ook gedeeltelijk aan Blind en Van Gaal,blind had loyaal tegenover De Boer,jonk en Bergkamp moeten zijn en niet op een positie gaan zitten die niet bestaat en teveel geld kost en Van Gaal had moeten zeggen nee bedankt,maar hij wilde komen om Cruyff buiten spel te zetten en die gladjanus van zijn vriendje Sturkenboom er neer zetten,die moest alles opzetten,maar maakte er een puinhoop van en liep te zeuren in de media,dan had je de RVC die gebruikte de media om Cruyff zwart te maken,dus Freek en Jack blijf bij de dagelijkse feiten en juich Ajax morgen toe en meng je niet met voetbal.als je dat toch wilt doen maak er een club van geen Nv.kijk naar Feyenoord de jeugd breekt door,overal oud spelers en straks goede spelers erbij,kome de heren weer terug,gooi je miljoenen weg die je kan steken in andere dingen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren