Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Buitenlandse coach gelinkt aan opvolging Van `t Schip: ‘Hij vindt Ajax geweldig’

Laatste update:

Graham Potter ziet het zitten om komend seizoen trainer van Ajax te worden, zo stelt journalist Marcel van der Kraan in de podcast Kick-off van De Telegraaf. De momenteel clubloze oefenmeester is naar verluidt ‘zeer geïnteresseerd' om zijn trainerscarrière in Amsterdam te vervolgen.

Ajax begon het seizoen met Maurice Steijn als trainer. Na een dramatische seizoenstart werd de Hagenaar echter in oktober ontslagen. John van ‘t Schip werd vervolgens bereid gevonden om het seizoen op interim-basis af te maken. De verwachting is dat hij na dit seizoen een andere functie bij Ajax gaat bekleden.

Mogelijk komen de Amsterdammers bij hun zoektocht naar een nieuwe trainer uit bij de 48-jarige Potter, die tussen 2019 en 2022 naam voor zichzelf maakte als manager van Brighton & Hove Albion.

De Engelsman verdiende een transfer naar Chelsea, maar kreeg het sinds zijn aanstelling eigenlijk nooit op de rit op Stamford Bridge. Na een kleine zeven maanden werd hij door the Blues de laan uitgestuurd.

Van der Kraan is ter ore gekomen dat Potter een dienstverband bij Ajax wel ziet zitten. "Vanuit Engeland hoor ik ook nog weleens wat. Een van de trainers daar die op dit moment heel geïnteresseerd zou zijn in Ajax, is Graham Potter", onthult de journalist. “Hij bracht bij Brighton natuurlijk ook al een beetje het Ajax-voetbal.”

“Hij is volgens mij vorig jaar ook al in beeld geweest, voordat Maurice Steijn om de hoek kwam”, vervolgt Van der Kraan. “Destijds was Potter al zeer geïnteresseerd. Hij vindt Ajax een geweldige club.”

Clubwatcher Mike Verweij opteert echter voor een Nederlandse trainer als opvolger voor Van ‘t Schip. “Pascal Jansen was ook in beeld rondom de aanstelling van Steijn. Dat is wel een jongen met een AZ-verleden. Marijn Beuker en Alex Kroes hebben natuurlijk allebei bij AZ gezeten.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
1 maart 2024 om 19:46

Op basis van wat precies?

1 maart 2024 om 19:48

.. ....... Tekst niet gelezen?

1 maart 2024 om 19:49

Jawel, wist niet dat dit al genoeg was om Ajax trainer te worden. Gelijk doen dan inderdaad…

1 maart 2024 om 20:21

Nouja, hij heeft het goed gedaan in de PL, aanvallend voetbal gespeeld, en een topclub achter zijn naam. Er zijn toch niet veel trainers met zo een cv die 1 2 3 beschikbaar zijn? Ik zou zelf Ron Jans leuk hebben gevonden toen Schreuder kwam of toen Steijn kwam. Nog steeds wel misschien, maar er is ook wel echt behoefte aan iets nieuws, iets echt nieuws, en dan lijkt Potter op papier met zijn ervaring een aardige kandidaat?

1 maart 2024 om 20:27

Hij heeft het zeker prima gespeeld, Ajax voetbal zeker niet. Als je meerdere wedstrijden van Brighton onder hem had gezien, had je gezien dat het een fantastische counterploeg was. Razendsnelle omschakeling maar geen Ajax voetbal, dat is wat Zerbi doet.

1 maart 2024 om 21:34

@fcvoetbal, hij speelde wel degelijk met hoog druk zetten en combinatiespel bij Brighton. Ik noem dat geen counter voetbal. Enkel de 3 verdedigers is wel wat anders.

Voor Brighton speelde hij in Zweden ook wel verzorgd voetbal, maakte daar Europees wel indruk mee.

Maar belangrijker voor mij persoonlijk, dit is een tactisch sterke trainer die zijn elftallen met intensiteit laat spelen, en ook echt net als Slot, Ten Hag leeft voor zijn werk. Scherp op de details, zit er echt boven op. Dit heeft Ajax nodig. Zie hem graag komen.

1 maart 2024 om 19:49

Lijkt me best interessant hoe een buitenlandse coach het bij ajax zou doen. Vond het ook mooi met mclaren bij Twente destijds.

1 maart 2024 om 20:58

Dat heeft wel redelijk uitgepakt toendertijd, veel slechter dan Steijn en Van 't Schip kan het ook niet.

1 maart 2024 om 23:17

De trainer die het vaakst landskampioen werd met Ajax is Jack Reynolds, namelijk 8 keer. Stefan Kovacs won 2x de Europacup 1. Ajax heeft het dus vaker prima gedaan onder een buitenlandse coach. Natuurlijk wel lang geleden, de laatste was Olsen, maar het hoeft dus geen probleem te zijn.

Ik denk eigenlijk dat dit best nog wel eens een goede match kan zijn. Naar mijn idee moeten de NLse topclubs ook eens afstappen van dat je enkel Nederlandse coaches wil hebben

1 maart 2024 om 19:57

Maar wat voor salaris vraagt hij? Verdiende bij Chelsea een fortuin.

1 maart 2024 om 20:01

Kan die het nu voor heel wat minder doen🤪

1 maart 2024 om 20:02

Als hij graag wil, moet dat gewoon lukken. Hij is na Chelsea iig niet platzak haha

1 maart 2024 om 20:08

Wij zijn als land helaas allergisch voor alles wat van het buitenland komt en een vacature invult in de voetbal. Kijk naar Mislintat, Schmidt, die Spanjaard van Fortuna en Hyballa als voorbeelden.

1 maart 2024 om 20:15

Van de 4 noem je dan ook drie die opzichtig hebben gefaald. Die Spanjaard en Hyballa zijn allebei gek en hebben werkelijk niets toegevoegd. En het goede werk van Mislintat zien we wekelijks bij Ajax. En dat komt niet doordat ze buitenlander zijn. Dat komt omdat ze kwaliteit missen.

Schmidt heeft het goed gedaan en is ook een goede coach. Had ook niet het allerbeste materiaal destijds bij PSV.

1 maart 2024 om 20:51

Uh...

Morten Olsen?
Eric Gerets?
Bobby Robson?
Frank Wormuth?
Kurt Linder?
Vic Buckingham?
Stefan Kovacs?
Ernst Happel?

Sure, sommige zijn al heel lang geleden, en tuurlijk ze zijn niet allemaal super succesvol geweest, maar zelfs Morten Olsen die niet lang aanbleef was toch best gewaardeerd in Amsterdam. Iedereen bij PSV liep weg met Robson, terwijl hij niet veel meer was dan een motivational speaker. Het leeft meer bij de media heb ik het idee, dan bij de organisaties en supporters.

1 maart 2024 om 21:17

Mcclaren mag zeker ook in dat lijstje
Preud'homme, ik kom genoeg twente fans tegen die vonden dat ze onder hem zelfs nog beter speelden
Sollied won met Heerenveen de beker
Petrovic is een beetje een vreemde vogel maar wel een goede crisis manager

2 maart 2024 om 08:32

Met een goede trainer ben je er nog lang niet, er zullen echt een paar gerichte asnkopen gedaan moeten worden wil je volgend jaar meedoen voor plek 3.

Ik vraag me af waarom. Heeft redelijk werk geleverd met Brighton, maar daarna zeker niet bij Chelsea. Lijkt me geen garantie voor succes en waarschijnlijk erg duur bovendien.

1 maart 2024 om 19:56

Gezien zijn werk bij brighton in een veel hogere competitie. Lijkt me geen verkeerde en nou is het ook niet makkelijk om chelsea te trainen. Daar wordt zomaar alles gekocht geld geen probleem maar wordt er niet echt over nagedacht wat ze kopen het is totaal geen team in balans met (te)veel spelers. Moeilijk te coachen kijk maar naar pochettino. Gezien potter daar heel veel geld heeft meegekregen bij zn ontslag zal dat ook geen probleem zijn voor hem het salaris hier. Wilt zich vooral weer in de kijkers willen spelen/coachen. En er zijn ook nog mensen die wel weten wat ajax inhoud en zijn geschiedenis.

1 maart 2024 om 20:00

Niemand slaagt bij dit Chelsea. Brighton is denk ik kwa grootte vergelijkbaarder met Ajax. Ook mooi aantrekkelijk voetbal etc.

1 maart 2024 om 20:31

Qua grootte vergelijkbaar met Ajax? Really?

1 maart 2024 om 21:35

Hahaha Brighton and Hove Albion qua grootte vergelijkbaar met Ajax.... xD Je komt hier toch ook de gekste dingen tegen soms he. Je hebt werkelijk geen enkel idee van de statuur van beide clubs als je deze twee vergelijkbaar vindt, sorry Ibi123..

1 maart 2024 om 22:50

@Ibi123 Ajax is echt vele en vele male groter dan Birghton als club. Fun fact: Birghton won zijn eerste Europees duel ooit op 26 oktober 2023 tegen… Ajax.

1 maart 2024 om 20:00

Sommige trainers werken het beste op een minder niveau. Daar kunnen ze het beste uit de spelers halen. Daarbij moet ik zeggen dat Chelsea er op deze manier sowieso niet komt. Alles opkopen is geen tactiek.

Uhm, nee.

Er zijn 2 beschikbare trainers geschikt voor Ajax op dit moment en dat zijn Pascal Jansen en Ron Jans.

Buitenlanders moeten ze nooit aan beginnen.

1 maart 2024 om 19:55

Pascal Jansen speelde F.de Boer voetbal met AZ. Het verbaasd mij dat hij genoemd blijft worden.

1 maart 2024 om 19:56

Waarom moet je per definitie nooit aan een buitenlandse trainer beginnen? Vind dat zo’n onzin. Het belangrijkste is, zeker na zo’n periode waarin je elke week je ogen uitkrabt, dat je een trainer hebt die Ajax weer op een attractieve manier laat voetballen en die bepaalde patronen (zoals drukzetten en beweging zonder bal) weet in te slijpen. Of diegene uit Nederland of Zimbabwe komt, kan me echt vrij weinig schelen.

1 maart 2024 om 20:03

Ron Jans verdient zeker een kans, maar als je kan kiezen tussen Potter en Pascal Jansen... dan kies ik blind voor Potter

1 maart 2024 om 20:10

Ik vind het ook onterecht dat Jans wordt weggezet als middelmatige trainer hoor. Laat dat duidelijk zijn. Presteert bij al zijn clubs in Nederland echt bovengemiddeld goed en hij laat ze altijd herkenbaar voetballen. Denk serieus dat hij niet zou misstaan bij een topclub, maar dat geroeptoeter om Jansen (al is dat voornamelijk door De Telegraaf), snap ik ook niet.

1 maart 2024 om 20:05

Ragebait. Domme reactie.

1 maart 2024 om 20:07

Waarom zouden Pascal Jansen en Ron Jans geschikt zijn?

De laatste buitenlandse trainer bij Ajax deed het helemaal niet onaardig toch? Volgens mij won hij de dubbel, haalde het hoogste punten totaal ooit sinds de invoering van het 3 punten systeem, en als je de seizoenen daarvoor omzet naar 3 punten het hoogste punten totaal over de afgelopen 50 jaar.
En dat ook nog eens met fantastisch aanvallend voetbal waarin ze in een seizoen tot 112 goals kwamen en het hoogste doelsaldo in een seizoen ooit (+90) bereikten.
Natuurlijk zaten er in de tussentijd ook goede wedstrijden tussen, maar het zou denk ik tot Ten Hag duren voordat Ajax weer met zo'n grote regelmaat goed voetbal liet zien.

Maar laat ze vooral niet voor een buitenlandse coach gaan die het goed deed in de Premier league en in plaats daarvan een coach binnen halen die is ontslagen in de Nederlandse subtop of die, ondanks dat hij inmiddels dik in de 60 is, de nederlandse middenmoot nooit is ontstegen.

1 maart 2024 om 20:19

Overigens, als aanvulling, de grondlegger van het huidige Ajax voetbal was inmiddels ruim 100 jaar geleden Jack Reynolds, ook een Brit.
in de eeuw daarna hebben Michels, Kovács (die als buitenlandse coach voor 2 vd 4 CL bekers zorgde) en Cruijff hun eigen saus er overheen gegooid in wat de hollandse school zou worden, maar de grondlegger was toch echt een Brit.

1 maart 2024 om 20:37

Ajax heeft voor bijna een derde van zijn bestaan een Britse trainer gehad. Waarom zou dat nu dan ineens niet goed genoeg zijn?

1 maart 2024 om 21:07

Britse Managers zijn ook verrantwoordelijk voor een kwart van de kampioenschappen, en buitenlandse managers in totaal voor bijna de helft.

2 maart 2024 om 07:55

En toch zal Ajax weer de voorkeur geven aan Nederlandse B garnituur als Lijnders na Schreuder en Steijn, want buitenlands is eng...

Potter zou geweldig zijn en hoe verrassend dat Verweij weer met Pascal Janssen komt aanzetten. Zeker weer een vriendje van hem die dan alle primeurs naar de Telegraaf lekt.
Ze zijn ook niet een klein beetje doorzichtig he

1 maart 2024 om 19:56

Inderdaad. Kappen met dat gelobby van Pascal Jansen, bah.

Kan dit alleen maar toejuichen, z'n loopbaan tot aan Chelsea was gewoon dikke voldoende. En kijkend naar de opvolgers weet ik niet eens in hoeverre je hem daarop kan beoordelen. Als hij geïnteresseerd zou ik er wel haast achter zetten voordat een West Ham of misschien zelfs United er mee aan de haal gaat.

Ben benieuwd of Potter Ajax weer met een beetje magie zou kunnen laten spelen.

1 maart 2024 om 20:04

Ja benieuwd of hij wat aanvallend spel uit de hoge hoed kan toveren

1 maart 2024 om 20:18

Ben ook benieuwd wie hij dan aan zijn staf toevoegt

1 maart 2024 om 20:23

Hij kan met de bezem door de selectie.

1 maart 2024 om 20:35

Denk wel dat hij het beter doet dan Maurice Zwijnsteijn

1 maart 2024 om 20:12

Is dat familie van Harry, die Graham?

Normaal zou ik gaan voor een Nederlandse coach maar ik zie Bosz, Slot of Ten Hag die in mijn ogen de beste zijn, niet naar Ajax gaan dus is de enige optie een buitenlandse coach

Prima optie toch voor Ajax. Heeft het gewoon prima gedaan bij Brighton. Bij Chelsea mislukt maar ja wie is dat niet onder die nieuwe eigenaren. Het is daar een grote puinhoop en zelfs Pochettino kan ze niet hoger leiden dan de 10e plek. Nederlanders zijn sowieso geen optie want de kwalitatief goeie opties zijn als bezet.

Wordt nummer 6 in nog geen twee jaar tijd. Dat zal veel vertrouwen geven. Maar ja, kan alleen maar beter worden. Flink met de bezem erdoor.

1 maart 2024 om 21:49

Oh daar heb je een punt. Nummer 6 in 2 jaar tijd is wel heftig ja.... Dan maar doorgaan op de manier hoe het nu gaat voor Ajax. Ook prima, hebben we in ieder geval geen 6 trainers gehad in 2 jaar tijd

Stop. Met. De. Pascal. Jansen. Lobby.



Onzin.
De nieuwe trainer is al lang bekend in kleine kring. vd Vaart probeerde met een schijnbeweging ons op het verkeerde been te zetten. Hij noemde een naam die zou goed zou kunnen. Dat was de fout
Op het veld waren zijn schijnbewegingen vele malen beter.
Vaart weet het dus, Schip weet het
Eenhoorn zei dat Kroes moest oppassen, want hij zat op de grenslijn.
Eenhoorn en Huiberts ontslaan nooit hun trainer tussentijds en al helemaal niet voor een beginneling
dat ze dit toch deden, terwijl Az gelet op vele verkopen en weinig aankopen top presteerde, zegt genoeg

1 maart 2024 om 20:49

en in het Nederlands ... wie dan?

Ik heb hem van dichtbij meegemaakt in Östersund, wat een topper, zoveel rust en zo verzorgd voetbal. Als mens super en voor spelers, duidelijk en bij Brighton toch ook heel wat neergezet...

Clubloos, uiteraard ben je dan geïnteresseerd in Ajax....

Kan hij per direct beginnen? Kan dat zootje dat er nu zit weg. Daar ben ik nu wel klaar mee....

2 maart 2024 om 00:13

Dat gaat geen effect hebben, het maakt niet uit wie je voor de groep zet de selectie is niet in balans en dat weten we allemaal. Ajax zal zich moeten versterken in de zomer want anders ga je weer hetzelfde seizoen tegemoet.

Hele goede trainer. Maar wat ik dan niet snap is dat zo'n journalist dan zegt dat hij bij Brighton ook een beetje Ajax voetbal speelde. Natuurlijk speelde hij wel aanvallend, maar wat Brighton in zijn tijd juist typeerde is dat het heel veel verschillende systemen speelde, en dat zijn team daar heel gemakkelijk tussen kon wisselen. Heel dynamisch en bewegelijk ook, heel vaak met 3 verdedigers. Het was echt wel spectaculair vaak om te zien, maar bij Ajax voetbal denk ik toch aan een wat meer vaste 433 en totale controle door balbezit hoog op het veld. Nu zeg ik niet dat je met Potter's voetbal niet heel goed voetbal bij Ajax zou kunnen krijgen, maar het is echt wel anders.



Dan liever Ron Jans dan Pascal Jansen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren