Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bruggink doodziek van mislukte deal: ‘Misschien financieel verder moeten gaan’

Laatste update:

Arnold Bruggink heeft in Voetbal International teruggeblikt op de afgelopen transferperiode. De nieuwe technisch directeur van FC Twente zag een groot aantal basisspelers vertrekken en haalde daar niet altijd de gewenste vervangers voor terug. Vooral het mislopen van Ruben van Bommel doet nog steeds zeer bij Bruggink.

De buitenspeler had deze zomer de clubs voor het uitkiezen en gaf uiteindelijk de voorkeur aan het sportieve plan van AZ. "Ik had sterk de indruk dat Ruben zou kiezen tussen AZ en Twente", aldus Bruggink. "Ik geloof heel erg in die jongen, in zijn manier van spelen. Hij heeft echt iets wat wij heel erg nodig hadden. Diepte in zijn spel, snelheid. Sterk stoïcijns karakter ook. We hebben veel tijd in hem gestopt."

Bruggink reed twee keer naar het Limburgse Meerssen voor een ontmoeting met de familie Van Bommel. "Was hartstikke leuk, vader Mark ken ik natuurlijk heel goed. Voor mijn gevoel hebben we alles gedaan om Ruben binnen te halen, maar het was niet genoeg. Misschien hadden we op financieel vlak nog verder moeten gaan. Ik had hem heel graag gehad. En ik denk dat hij hier heel erg had gepast."

Van Bommel gaf uiteindelijk voorkeur aan AZ vanwege het totaalplaatje, waaronder een betere trainingsaccommodatie. "Dat snap ik. En stel dat hij niet meteen aan de bak zou komen, dan kon hij altijd nog spelen in de Keuken Kampioen Divisie, in een goed elftal met talenten. Hebben wij ook niet. Mensen zijn snel geneigd Twente en AZ ongeveer gelijkwaardig in te schatten, omdat we op de ranglijst een beetje bij elkaar in de buurt staan, maar achter de schermen is het verschil nog aanzienlijk", besluit Bruggink.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ruben van Bommel voegt aan elke club wat toe. Uiteindelijk logisch dat hij voor AZ gekozen heeft.
Een grotere club en meer structureel in de top 4.
Wij zijn er blij mee!

13 september 2023 om 09:12

Elke club? Dat het een leuk talent is, zeker weten maar voor de subtop en daaronder kan het een leuke speler zijn in potentie. Ik zie hem nu niet al in de top consistent presteren.

13 september 2023 om 09:24

Hoeft ook niet om iets toe te voegen. Zou bij een PSV bijvoorbeeld prima eenzelfde rol kunnen vervullen als Vertessen met meer perspectief om daadwerkelijk door te stoten naar de basiself wanneer er een plekje vrijkomt. Bij Feyenoord idem dito. Alleen Ajax heeft al genoeg linksbuitens.

13 september 2023 om 09:31

Inderdaad @psvgillingham. En met de achternaam Van Bommel op je shirt, word je in Eindhoven sowieso al op handen gedragen. Als je dan een paar goede invalbeurten hebt, gaat het publiek vanzelf roepen dat ze hem meer willen zien. Maar momenteel is er wel nog een kwaliteitsgat tussen Lang en Ruben, niet meer dan logisch voor de leeftijd, ervaring en wat ze gekost hebben. Echter denk ik dat hij vanuit AZ moeilijk haalbaar wordt voor de top 3, als hij zich zo blijft ontwikkelen. Een stap naar het buitenland is dan meer voor de hand liggend.

13 september 2023 om 12:19

Historisch gezien is Twente ‘groter’ dan AZ, staat 4e in de ranglijst en AZ 7e vaak kijken mensen alleen naar de laatste tijd en daarin is AZ Twente voorbij gegaan omdat de problemen bij Twente later waren dan AZ. Verder denk ik persoonlijk dat de clubs goed met elkaar te vergelijken zijn, beide zullen hun voor en nadelen hebben.

Tuurlijk kies van Bommel voor AZ. AZ heeft bewezen een fantastisch podium te bieden voor talenten, met goede facaliteiten. Brugging zegt dat er mensen zijn die FC twente en AZ gelijkwaardig inschatten? Dat heb ik echt nog nooit gehoord en AZ is gewoon een stap hoger dan Twente.

AZ doet het vaak goed in Europa, draait bovein mee in de ED en spelers van AZ maken de afgelopen jaren ook hele mooi transfers. Sorry Brugging, maar AZ is een flinke stap verder dan Twente. AZ is ook beter voor

van Bommel had ook geen betere keuze kunen maken dan AZ, talenten groeien daar altijd, mooi verzorgd voetbal en de spelers van AZ komen ook bij grote clubs op de radar, met als laatste voorbeeld Reinders

Je hebt als absolute topclubs: Ajax, PSV en Feyenoord, daar vlak achter zit AZ. Dan komen de clubs als Twente, Utrecht etc.

13 september 2023 om 08:54

Utrecht? Sorry maar dan nog eerder een Sparta ipv dat eeuwigdurende wanbeleid onder van Seumeren

13 september 2023 om 09:00

Er staat bij etc, Utrecht noem ik meer om het geld wat je kunt verdienen enik vind persoonlijk Utrecht ook een linker rijtje club.

13 september 2023 om 09:01

Ik sluit me hier volledig bij aan Arends!
FC Twente is een maatje te klein vergeleken met Az.

Een logische keuze dus om naar top-4 club AZ te gaan. Daarna kun je naar de absolute top idd. Fey. PSV of Ajax of idd het buitenland.

Trots op mijn club!

13 september 2023 om 09:17

@prem_93
Eigenlijk niet mee eens. AZ en Twente zijn eigenlijk heel vergelijkbaar. Alleen heeft Twente de rampspoed onder een gekke eigenaar (munsterman) later meegemaakt dan AZ (DSB soap) en hebben ze het pad naar boven later gevonden. De schade bij Twente was ook net wat groter.

AZ en Twente zijn allebei rond 2010 kampioen geworden. Ze doen allebei structureel mee in de top 7. De draad is echter weer opgepakt en Twente is netjes 4e en 5e geworden. AZ doet het net wat beter, maar ik denk dat beide clubs op dit moment elkaars grootste concurrent zijn om de 4e plaats (wat wellicht CL betekent )

13 september 2023 om 09:34

Gekker eigenaar? Munsterman was geen eigenaar van FC Twente. Hij was bestuurder. De schade bij FC Twente was uiteraard heel veel groter want er zat maar weinig eigen geld van Munsterman in FC Twente.

FC Twente heeft het nog altijd lastiger dan AZ om spelers te halen. Dus zijn ze meer afhankelijk van het huren van spelers. Wat de continuïteit erg lastig maakt.

13 september 2023 om 09:47

Feye88
Ik denk dat AZ lange tijd mee gaat doen om de titel dit jaar. PSV zal denk ik te sterk zijn maar ik schat AZ op plek 2 dit jaar.

Twente zijn qua eindstand gelijkwaardig maar qua mogelijkheden is AZ (veel) verder; financiële mogelijkheden, talenten scouting, accommodatie.
Je ziet het ook in de verkoop van spelers. Zerrouki en Cerny werden samen verkocht voor 15 miljoen. Az zou daar minimaal 20 miljoen uit gesleept kunnen hebben.
Daarnaast is de selectie van Twente smal en ben bang dat wanneer er zand in de Twentse motor komt, het ook snel een stuk minder wordt bij Twente. Ik zie dit jaar ials een soort tussenjaar waarbij we onderaan het linkerrijtje eindigen. Maar Twente leeft weer als nooit tevoren heb ik het idee en ik denk dat het een kwestie van een paar jaar is voordat Twente structureel zich met AZ kan meten op bovenstaande mogelijkheden.

13 september 2023 om 10:08

Van de clubs in NL ben ik ook meeste trost op AZ wat ze doen lijkt zo eenvoudig maar ze doen het super goed daar met hun beleid

13 september 2023 om 10:10

ProTukker ik verwacht dat Feyenoord gewoon boven az gaat eindigen. En ajax doet heus ook gewoon mee om de bovenste plekken, ook al is het nu nog los zand.

13 september 2023 om 10:32

@feye ik ben het volledig met je eens, daarnaast heeft Twente in het verleden ook aangetoond spelers beter te maken waarna mooie transfers volgden. Je kan beide clubs prima met elkaar vergelijken.

Ruben van Bommel is een interessante speler. Afgelopen jaar veel in de switch van de KKD gezien, heeft hele mooie loop acties en scoort makkelijk maar in de 1 tegen 1 vind ik hem nog niet zo sterk. Hij heeft iets maar heeft met Poku een interessante concurrent.

13 september 2023 om 10:34

@protukker Het probleem met AZ is de breedte. Er zijn toch weer aardig wat spelers vertrokken en vrij weinig terug gehaald. In de breedte veel jeugd en ik denk dat ze nog wel eens een heel zwaar jaar tegemoet kunnen gaan. Gelukkig hebben ze Pavlidis nog maar mocht hij een dipje krijgen dan hebben ze echt een probleem in mijn ogen.

13 september 2023 om 09:01

Lezen is ook een vak want Bruggink zegt dat namelijk juist niet maar weerlegt het zelfs..

13 september 2023 om 09:06

AZ zit daar niet vlak achter maar zit daar nog een enorm stuk achter, in alle opzichten behalve de jeugdopleiding.

13 september 2023 om 09:12

Bruggink zegt dat om het vervolgens zelf te ontkrachten, lekker makkelijk.

Bij AZ komen spelers komen spelers op de radar bij grote clubs, laatste voorbeeld Reinders.. Is ook het enige voorbeeld.

AZ zit echt niet "vlak" achter de top 3 qua topclub en loopt niet heel veel voor op Twente.
In Alkmaar hebben ze de boel nu wel super goed op de rit met een fantastische lichting die er aan zit te komen. Dus Twente zal ze in de nabije toekomst zeker niet inhalen.

13 september 2023 om 11:21

Met "op de radar" worden ook jongens zoals Pavlidis (Milan/Sevilla) Kerkez( Befica/lazio) etc...etc...stuk voor stuk worden Az spelers al jaren in verband gebracht met mooie "grote" clubs

13 september 2023 om 12:37

In verband gebracht is niet hetzelfde als verkopen aan de grote clubs. Die van Ajax spelen gewoon bij Barcelona, Bayern München, Arsenal, Manchester United, Newcastle, Brighton en vele andere mooie clubs

13 september 2023 om 09:30

Heel veel verschil in niveau tussen FC Twente en AZ is er niet. Echter AZ heeft wel meer aanvallende kracht en creativiteit. Twente heeft een uitstekende selectie, maar het verlies van o.a. Cerny en Misidjan nog niet kunnen opvullen.

Vanuit AZ komt dit doordat ze een geweldige jeugdopleiding en scouting hebben. Talent en goedkope aanwinsten worden steeds moeiteloos ingepast.

Twente is daar nog niet helemaal. Ze zitten ook in een soort loop wat betreft Europees voetbal dat ze nu achter elkaar in de laatste voorronde een hele sterke tegenstander treffen.
1 keer de poule fase bereiken en je maakt gelijk stappen in je inkomsten, reputatie en de ontwikkeling van je spelers.

13 september 2023 om 09:51

Hoezo 'sorry bruggink'. Heb je het artikel überhaupt gelezen? Bruggink zegt juist dat het verschil tussen de clubs aanzienlijk is.

Ik denk dat men vooral in Twente geneigd is om Twente en AZ gelijkwaardig in te schatten, voor de rest van NL incl Van Bommel is het niveauverschil redelijk duidelijk. Net als dat men uitsluitend in Alkmaar denkt dat AZ een concurrent voor Ajax is en daarom moeilijk moet doen met verkopen/staf die overstapt. ‘De directe concurrentie niet sterker maken’ humoristischer kan bijna niet.

13 september 2023 om 09:07



@voeballes, ja dat klopt in Enschede en omstreken roepen ze dit vaak. Vorig jaar stonden ze ook een tijdje boven en AZ en ik las overal dat FC Twente sportief en financieel AZ is voorbij gestreefd.

Dat is nog niet het geval, al kan ik wel zeggen dat ze dichterbij zijn gekomen en het is ook niet uitgesloten dat ze AZ een keer voorbij gaan, dat is ook alleen maar goed die concurrenie.
Ik vind FC Twente wel echt een mooie club met een prachtige achterban en stadion!

13 september 2023 om 09:18

Haha Prem, dat roept echt niemand hier hoor! We weten namelijk waar we vandaan komen en dat het wegwerken van de schulden nog een tijdje gaat duren!
Mocht Twente AZ überhaupt ooit voorbijgaan dan is dat zeker niet in de komende jaren…
Het enige waar Twente voorloopt is de bierconsumptie😂

13 september 2023 om 09:43

Geen dingen verzinnen Prem, dat siert je niet. Echt niemand, behalve wellicht enkele 14 jarige Instagram jongens, vind dat Twente verder is dan AZ want dat zijn ze niet. En ook niet gelijkwaardig. Het verhaal over dat Twente financieel AZ voorbij is helemaal bizar, dat verzin je gewoon ter plekke om Twente in een slecht daglicht te zetten, vrij sneu. Twente zet reuze stappen, maar gaat nog echt heel wat jaren om AZ bij te halen, als dat al gebeurd. Maak je geen zorgen, 98% van de Twente supporters is zich daar van bewust en hebben niet de illusie dat het nu al zo ver is.

13 september 2023 om 09:53

Niemand van ons zegt dat we az voorbij zijn.

13 september 2023 om 09:57

Prem,
Vaak heb je een positieve inslag in jouw reacties maar hier sta je toch echt aan de trollkant.
Ik de dat 99% van de twentefans weet wat onze plek is en waar we vandaan komen. En die plek is in ieder geval onder AZ, voor jouw geruststelling.
Ik lees bijna elk artikel over twente hier en ik zie echt nauwelijks Twentefans die beweren wat jij nu beweert.
(En ik denk dat we zelfs misschien wel onder Utrecht staan als je kijkt qua financiële mogelijkheden. Met Jans aan het roer zie ik Utrecht grote stappen maken de komende 2 jaar.)

13 september 2023 om 11:48

Wat een onzin@prem Ik ken echt niemand die dit denkt/zegt. AZ ligt ver voor op Twente tov de jeugdopleiding, de organisatie, spelersbudged, etc. Vergeet niet dat Twente vier jaar geleden nog KKD speelde. Twente heeft wel de potentie om dichterbij AZ te komen dit alleen al met de achterban.

13 september 2023 om 09:15

Het zit je diep dat ze wat moeite moesten doen om een staflid van een andere club binnen te halen.
ajax laat toch ook niemand voor een appel en een ei naar Liverpool gaan!?

13 september 2023 om 09:26

Concurrentie kan ook eenzijdig zijn. Als jij als club streeft naar een positie op de ranglijst die vaak ingenomen wordt door een andere club, dan is die andere club jouw concurrent. Voor AZ is de top 3 gewoon de concurrentie want zij willen in de top 3 eindigen, en dat is niet zo'n onrealistisch doel imo.

13 september 2023 om 09:56

Sportief gezien waren az en Twente toch ook gelijkwaardig de afgelopen 2 jaar? Dat az financieel meer mogelijkheden heeft en een betere jeugdopleiding en daardoor voorlopig boven Twente staat ontkent niemand.

13 september 2023 om 10:10

Ik vind AZ en Twente sportief zeker niet gelijkwaardig. Vorig jaar stonden ze dicht bij elkaar, maar daarvoor niet. Ik neem niet een half Corona seizoen mee, dat is gewoon niet realistisch. Verder bied AZ voor de doorgroei van spelers veel meer mogelijkheden. Grotere clubs melden zich voor spelers van AZ, dan dat bij Twente het geval is. Ook speelt AZ structureel Europees voetbal en heeft Twente dit jaar geen groepsfase gehaald en vorig jaar dacht ik ook niet. Dus sportief gezien gelijkwaardig? Nee in mijn ogen zeker niet.

Binnen AZ is de hele organisatie gewoon veel verder.na de val van DSB is AZ ook niet echt ver teruggevallen, terwijl je bij Twente gewoon duidelijk zag dat ze ver boven hun stand leefde en er gewoon niet thuis hoorde.


13 september 2023 om 10:19

Afgelopen 2 jaar zitten ze sportief wel dicht bij elkaar, wat heet. 2 jaar terug Twente 4de en AZ 5de, vorig jaar precies andersom. Dit seizoen zie ik Twente ook wel in de buurt van AZ, maar vooral in de organisatie, bestuur, scouting, financiën en jeugdopleiding loopt Twente echt wel mijlenver achter. Dat zal wel verbeteren, maar gaat nog wel jaren duren voor dat dat enigzins is bijgetrokken. Sportief zit het dichter bij elkaar, maar als Twente fan ben ik ook wel van mening dat je wel een aantal jaren in de buurt moet blijven, en af en toe ook daar boven, wil je jezelf als sportieve concurrent beschouwen. Daar zijn we nog niet, als ziet het er sportief rooskleurig uit dan op vrijwel alle andere gebieden, momenteel.

13 september 2023 om 12:07

Arends, AZ heeft ook een geplaatste status in Europa waar Twente nog mee aan het werk is. Dit kost jaren helaas omdat er vanaf 0 weer gesprokkeld moest worden. Met de winst op Hammerby en Riga is er weer wat gesprokkeld en is het hopen dat Twente indien het weer Europees speelt geen ECL topper als Fiorentina of Fenerbahçe loot (met een veelvoud van het budget van Twente). Er is volop potentieel.

13 september 2023 om 21:15

Er zit natuurlijk wel een verschil in de vergelijking AZ-top 3 en AZ-Twente.

Het gat tussen de top 3 en AZ is in een heleboel opzichten enorm. Het aantal fans, de begroting, de stadions, de geschiedenis, etc... Een paar slechte jaren, zoals een paar jaar terug bij Feyenoord, gaat dat ook niet verranderen.

Dat gat is tussen AZ en Twente veel kleiner. Sterker, FC Twente is in veel opzichten de 4e club van Nederland. Bijvoorbeeld op de eeuwige ranglijst, maar ook qua achterban, stadion en, als je de europese inkomsten niet mee zou nemen, ook qua omzet.

Alleen kampt FC Twente natuurlijk nog met de naweeen van alle financiele fouten en de daaropvolgende degradatie. In die periode is er fors gesneden in de organisatie, zoals het jong team uit de eerste divisie halen, maar ook in de rest van de jeugdopleiding en de scouting is destijds flink het mes gezet.
Bij AZ hebben ze juist flink kunnen investeren in de club en daardoor is AZ als organisatie veel verder.

FC Twente is weer langzaam naar die plek achter de top 3 toe aan het groeien, daar zijn ze nog niet. De komende 2 of 3 jaar zijn er nog schulden die afbetaald moeten worde bijvoorbeeld. Maar de potentie om AZ in de komende paar jaar weer bij te halen en mogelijk weer voorbij te gaan is er wel.

Prima misschien niet gelijkwaardig aan AZ.

Maar dat geneuzel bij FCT altijd over de accomodatie en faciliteiten. Dit speelt nu al zolang en er gebeurt niks concreets.
Het diekman schiet niet op, Hengelo is al jaren bagger.

Komende 10 jaar zal je talenten als van Bommel nog wrs niet overhalen met die FBK-faciliteiten

13 september 2023 om 09:35

Ik denk niet eens dat het aan de fasciliteiten ligt maar meer aan de kwaliteiten die er op de club rondlopen. Als ik de talent-pool van Az zie en je ziet wat er aan zit te komen denk in dat van Bommel daar liever onderdeel van uitmaakt. Veel eigen jeugd, van eenzelfde leeftijd, hoofdzakelijk Nederlandse jongens.

Spelen ook gewoon structureel Europees voetbal in Alkmaar en de jongens die vertrekken gaan doorgaans naar mooie clubs in het buitenland. Als Az de trainingsaccomedatie van Twente had en vice versa dan was hij nog naar Az vertrokken.

13 september 2023 om 10:13

Waarom zou Van Bommel baat hebben bij meer concurrentie? Ik denk eerder wat frituurpan zegt. Hij heeft een rondleiding gehad bij beide clubs. Bij az was dit een supermodern, luxe trainingscomplex. Bij Twente was het ouwe meuk. Waar ziet hij zichzelf dan het snelst beter worden? Twente moet heel snel de faciliteiten gaan upgraden.

13 september 2023 om 11:52

Mijn hemel Ruiz,

Als je al voor de concurrentie niet naar een club gaat dan kun je beter stoppen met voetbal. Het lijkt mij dat van Bommel uit gaat van zijn eigen kracht en het vertrouwen heeft dat hij kan slagen bij Az. Wellicht dat je zelf voor de weg met de minste weerstand kiest. Dat kan en dat is je goedrecht. Maar als je ambitieus bent dan kies je voor het hoogst haalbare en dat is in dit geval AZ.

En meer concurrentie? Dat kan zeker. Maar hoe hoger het niveau is op de training hoe meer je jezelf moet verbeteren en hoe beter je uiteindelijk ook wordt (indien je goed genoeg bent) dat noemen ze topsport.

13 september 2023 om 22:47

Dat kun je stoer zeggen, maar elke slimme speler kiest normaal de club waar de kans op speeltijd het grootst is wanneer de keuze gaat tussen twee clubs van omgeveer hetzelfde niveau. Die heeft geen baat bij meer concurrentie.

14 september 2023 om 12:26



Ja dat kun jij stellen. Ik heb zelf topsport bedreven en als je dan met betere spelers kunt trainen dan zeg je daar geen nee tegen. Je moet vooraf bedenken of het is wat je wilt. Maar iedere ambitieuze sporter gaat voor het hoogst haalbare, binnen zijn of haar maatstaf.

Iedere club die een nieuwe speler aantrekt komt met een plan of een traject waar een speler van te voren weet wat er van hem verwacht wordt en op welk termijn. Ik denk dat van Bommel meer ziet in het plan van Az (met alle voordelen die ik hierboven omschrijf) dan dat van Twente.

Maar het is heel eenvoudig. Hoe meer weerstand je ervaart, hoe sneller je in oplossingen moet denken en hoe meer je jezelf dan dwingt de goede keuzes te maken. Dat is in vrijwel iedere sport zo. Als je geen weerstand wilt ervaren dan moet je niet aan topsport beginnen en gewoon lekker op zondagochtend met je vrienden gaan voetballen.. Maar ik denk dat van Bommel liever in de top belandt. Nu zeg ik niet dat dat bij Twente niet kan gebeuren. Maar als je ziet wat AZ ieder jaar aflevert aan de topcompetities en dat combineert met de generatie die eraan zit te komen dan snap ik heel goed dat hij voor AZ kiest.

En of AZ en Twente van hetzelfde niveau zijn durf ik te betwisten. Momenteel durf ik te beweren dat AZ in vrijwel alle facetten een stapje voorloopt op Twente. AZ is momenteel een zeer stabiele factor voor jeugdspelers. Een club waar die jongens de tijd krijgen om te rijpen.

Zou het kunnen dat in een overweging meespeelt van z'n speler de houding van Twente bij uitgaande transfers? Ten opzichte van AZ stelt Twente(in mijn ogen) zich een stuk starder op. Niet altijd ten goede van een speler....

13 september 2023 om 09:36

Ik ben oprecht benieuwd waar het vandaan komt?Of komt het bv doordat de recente transfer van Zerrouki en bijbehorend geneuzel gewoon verser in het geheugen ligt?

13 september 2023 om 09:47

Inderdaad, hoe Twente zich daar opgesteld heeft was best wel treurig.
Ik heb het idee/gevoel dat dit bij Twente wel vaker gebeurd. Maar heb zo geen concrete voorbeelden. Dus misschien is het gewoon een gevoel dat bij mij leeft

13 september 2023 om 09:59

Dan denk ik dat dat inderdaad een gevoel is bij jou.

13 september 2023 om 09:49

Denk dat het allemaal wel meevalt, het ligt gewoon wat verser in het geheugen. Cerny was snel verkocht, Zerrouki ook 'gewoon', Brenet krijgt al maanden de ruimte te vertrekken, Smal ook mocht er iets langs komen dus we moeten het allemaal niet gaan opblazen met zijn allen. Denk dat vrijwel elke speler daar schijt aan heeft, is meer iets voor supporters om zich daar druk over te maken en het steeds aan te halen. Dat je geen voorbeelden hebt van andere spelers zegt overigens alles al, is gewoon een gevoel en misschien wel een hekel hebben aan, wie weet. Overigens was het AZ dat niet gek lang geleden nog vertelde niet aan de top 3 te willen verkopen, waaronder Karlsson dus niet aan PSV destijds. Is helemaal prima natuurlijk, maar dat word toch ook niet meer steeds aangehaald als reden? Laten we niet overal van alles en nog wat achter zoeken en het niet groter maken, van Bommel koos waarschijnlijk voor de accomodaties, het niveau en misschien zag hij meer doorgroeimogelijkheden bij AZ. Wellicht ook een stukje financiën, nooit onbelangrijk.

13 september 2023 om 10:02

Vermoedelijk koos hij voor AZ omdat hij individueel en op club niveau veel meer kan bereiken. Twente is de maximale eindklassering 5e of lager. Az is een treetje hoger en die kunnen het de top 3 lastig maken. Of zelfs 3e worden dit jaar omdat Ajax er zo matig voorstaat.

Waarschijnlijk komt het door de media en alle nepbericht dat ik zo over Twente denk. Denk aan oa Hilgers en Brenet. Daar zijn in de media aardige transfer saga's over geschreven.

Wat met wel irriteerde tijdens de transfer van Zerrouki was de houding van Jans en Streuer. Doen alsof je concurrent bent van Feyenoord en hoog van de toren blazen.
Heeft wel gewerkt voor Twente natuurlijk, ze hebben de hoofdprijs voor een redelijke speler gekregen. Maar of dit voor het imago van Twente goed is geweest. Ik denk het niet.

13 september 2023 om 10:05

Ah 5e of lager. Daarom is Twente vorig jaar nog 4e geworden. En laten we aub niet gaan doen alsof het verschil tussen az en Twente enorm is. Het gat tussen de top 3 en AZ is groter dan het gat tussen az en Twente.

13 september 2023 om 10:12

Eerste gedeelte met je eens, AZ is ook gewoon een stap hoger, hoop zelf dat dit ooit gaat veranderen maar dat zal de tijd leren. Overigens weet ik niet of de maximale klassering 5de is, Twente speelt heel anders maar ik denk dat ze het AZ, en heel misschien Ajax wel lastig kunnen maken door ze in ieder geval bij te houden. De Brenet en Hilgers transfer saga's ken ik niet eerlijk gezegd, enige dat ik zie is dat Brenet vorig jaar bewust heeft verlengd en nu al maandenlang de ruimte krijgt te vertrekken, echter is het zijn zaakwaarnemer die dit voorlopig niet voor elkaar krijgt. Hilgers heeft na lange onderhandeling een tijdje terug bewust verlengd, dus de indianenverhalen in de media moeten we als supporters echt meer met een korreltje zout nemen, waar wij ons 'druk maken', verlengen diezelfde spelers in de tussentijd hun contract of kussen het logo. Wat ik al zei, die verhalen zijn echt iets voor supporters om negatieve conclusies aan te verbinden, 99% van de spelers interesseert het niet. We hebben ook geen flauw benul wat er intern gezegd word, daarom hekel ik die berichtgeving van o.a Telegraaf dagelijks ook. Over de houding van Zerrouki kan ik je begrijpen, dat hadden ze iets tactischer kunnen aanpakken en uitspreken. Echter vind ik de ophef daarover wel overdreven, bij een contract zonder clausules moet je gewoon betalen wat een club wil en dat was blijkbaar een jaar niet genoeg.

13 september 2023 om 10:13

@supercao en AZ speel eigelijk altijd Europees, Twente niet, dat is ook een giga verschil en voor een speler belangrijk. Kortom AZ is een stuk verder dan Twente.

13 september 2023 om 10:56

Goed stuk en goeie nuance, hulde. Dat over de telegraaf is wat ik ook bedoelde. We krijgen op fansites en via dit soort kranten zoveel bagger over ons heen uit naam van een club of persoon. Maar dat is natuurlijk 99% van de gevallen niet zo. Zo waren Brenet en Hilgers allang Feyenoorder maar uiteindelijk is er nooit iets van terecht gekomen

13 september 2023 om 11:00

Twente is volgens mij toch echt 5e geworden afgelopen seizoen.

13 september 2023 om 11:17

Vorig jaar als in 2022.

Ik vind dat verschil eerlijk gezegd wel meevallen. AZ is weliswaar wat verder maar ik vind dat Twente momenteel heel snel aansluiting aan het vinden is. Mooie club en een bloedfanatieke aanhang waar ik best jaloers op ben. Qua supporters is AZ aan het groeien getuige het recordaantal seizoenskaarten dit seizoen maar we kunnen nog lang niet tippen aan Twente op dat gebied. Qua jeugdopleiding en financiële mogelijkheden is AZ weer wat verder. Begrotingen zijn vrijwel gelijk maar spelersbudget AZ ligt flink stuk hoger. Hopelijk kan Twente een keer de groepsfase bereiken, men heeft nu veel last van de ongeplaatste status. Achter de top vijf zie ik wel een gat. Natuurlijk schurkt er jaarlijks een uitschieter zoals bijv. Sparta of Utrecht tegen aan maar structureel denk ik dat er momenteel best een gat zit tussen de top vijf en de nummer zes.

Mbt Van Bommel, blij dat hij voor ons heeft gekozen alhoewel je altijd maar moet afwachten in hoeverre hij de verwachting inlost. Vooralsnog gaat dat echter prima en als hij zich doorontwikkeld dan gaat hij AZ naast hopelijk zo veel mogelijk sportief succes weer de nodige miljoenen opleveren waardoor we in de breedte kunnen blijven groeien.

13 september 2023 om 11:05

Az is over de afgelopen 5 jaar veel sterker aanwezig in Europa.

Punten AZ: 48.500
Punten Twente: 5.000

Dit geeft goed weer hoe er gepresteerd is door deze ploegen Europees. En dat is toch waar het allemaal om draait.

Wat mij betreft is Twente een leuke club, hebben goed beleid gevoerd afgelopen jaren. Maar staan ze in Nederland op een eenzame 5e plek. Onder hen komt heel lang niks en naar boven is AZ ook redelijk uit beeld.

13 september 2023 om 15:32

Vijf jaar geleden zat Twente ook nog in de KKD. Lastig om dan Europees te spelen. Het zegt genoeg dat ze in die 4 jaar daarna überhaupt al 2 keer Europees hebben mogen spelen. Ik denk dat de meeste supporters dat echt al niet verwacht hadden. Ik ben dan ook benieuwd hoe de verhoudingen na de volgende 5 jaar liggen als Twente zich zo blijft ontwikkelen.

13 september 2023 om 16:09

Dat geeft precies aan waarom Twente de afgelopen 5 jaar zo ver achter AZ ligt.

Twente gaat Az de komende 5 jaar ook niet voorbij, screen maar

13 september 2023 om 19:17

Dat is best stellig, terwijl Twente over de afgelopen 2,5 jaar meer eredivisie punten bij elkaar heeft gesprokkeld dan AZ.
Maar we gaan het zien. Mocht Twente genoeg Europese punten gesprokkeld hebben om geen Fiorentina of Fenerbahçe te loten, kan het met die Europese punten (en inkomsten) ook meer vlotten.

13 september 2023 om 21:36

@supercapo het is beetje een moment opname natuurlijk.

AZ heeft het qua beleid fantastisch gedaan de afgelopen jaren en mede door de fouten die gemaakt zijn bij FC Twente hadden ze die rol als uitdager achter de top 3 helemaal voor zichzelf de afgelopen jaren.

In veel opzicten is FC twente de 4e club van Nederland (achterban, historische ranglijst, stadion, e.d.). Maar door alle fouten die ze hebben gemaakt na het kampioenschap en de uiteindelijke degradatie zijn ze een heel stuk terug geworpen. Dat zijn ze nu langzaam weer aan het opbouwen, de potentie om AZ weer bij of in te halen is er wel. In ieder geval veel meer dan bij welke andere club dan ook.

Dat zal echt niet in 1 of 2 seizoenen gaan. En dan heb ik het niet over toevallig een keer 4e worden en AZ 5e zoals in 21/22, maar over de hele organisatie en de mogelijkheden van de club. Over 3 jaar zijn meen ik de laatste schulden afbetaald, als je over 5 jaar kijkt denk ik dat ze zo maar eens weer de voornaamste uitdager van de top 3 kunnen zijn. Alleen is 5 jaar voor veel organisaties de middellange termijn, maar in voetbal termen natuurlijk een eeuwigheid.

13 september 2023 om 11:19

Goed verwoord diablo!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren