Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schitterend doelpunt Van Bommel leidt eenvoudige zege AZ op FC Volendam in

Laatste update:

AZ heeft zondagmiddag een eenvoudige overwinning boekt op FC Volendam. In het eigen AFAS Stadion was de ploeg van Pascal Jansen met 3-0 te sterk. Ruben van Bommel, Vangelis Pavlidis en Bruno Martins Indi waren verantwoordelijk voor de treffers. Door de overwinning staat AZ nu derde en klimt de club dus over FC Twente heen. Volendam blijft zeventiende.

In een onderhoudende eerste helft kreeg AZ de beste kansen. Al na vijf minuten kwam de thuisploeg dan ook op voorsprong. Van Bommel dribbelde van de linkerkant naar binnen en haalde van ver buiten de zestien verwoestend uit in de verre kruising: 1-0.

Vervolgens kon Ernest Poku AZ snel al op 2-0 zetten. De jonge rechtsbuiten had zijn vizier echter niet op scherp staan en schoot van dichtbij huizenhoog over. Aan de andere kant kreeg Garang Kuol een grote kans op de gelijkmaker, hij wilde de bal over mede-Australiër Mathew Ryan wippen, maar de doelman van AZ had het trucje door.

Van Bommel wist even later alsnog de tweede Alkmaarse treffer te maken. De treffer ging uiteindelijk niet door omdat Poku buitenspel stond in de aanloop naar de treffer. In de slotfase van het eerste bedrijf verzaakten de Alkmaarders wederom de score uit te breiden. Poku maakte een verkeerde keuze voor het doel en Pavlidis raakte de paal uit een voorzet.

Kort na rust verdubbelde AZ dan toch de marge. Op aangeven van David Möller Wolfe kon Pavlidis van heel dicht bij de tweede Alkmaarse treffer binnenlopen. Enkele minuten later kwam de thuisploeg zelfs op een 3-0 voorsprong. Van Bommel schoot in eerste instantie nog op de paal, maar in de rebound stond Martins Indi op de juiste plaats om de bal binnen te werken.

De verdediger, die veelvuldig kampte met blessureleed, maakte zo zijn eerste doelpunt sinds 20 maart 2022. De wedstrijd tegen Volendam was tevens zijn honderdste wedstrijd in het shirt van de Alkmaarders.

Een kwartier voor tijd leek de schade nog erger te worden voor de bezoekers. Pavlidis kreeg de bal laag in de zestien toegespeeld, maar raakte voor de tweede keer de paal. In de slotfase liet Volendam iets meer van zich zien en kreeg de club een grote kans via Zach Booth. De Amerikaan kon een voorzet bij de tweede paal echter niet genoeg beroeren, waardoor 3-0 de eindstand bleef.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heb niet de hele wedstrijd met volledige aandacht gekeken (eerste deel tegelijk met de F1), maar was erg blij met een aantal keuzes in de opstelling en die hebben ook precies geleid tot een veel leukere wedstrijd dan ik me verder dit seizoen kan herinneren. En ja, natuurlijk is het "maar" Volendam, maar er spat duidelijk zoveel meer voetbal van dit team af, dan in voorgaande wedtrijden tegen de "mindere" tegenstanders.

Dantas op het middenveld en de dynamiek op de vleugels zorgde voor veel meer en vaker gevaar. De 3-0 was nog behoorlijk mild, want als het 6-0 was geworden was dat zeker niet overdreven.

Hopelijk blijven een aantal van deze keuzes gewoon staan, in plaats van straks weer Dantas eruit voor de Wit...

En een geweldige 1-0, natuurlijk.

Fijn dat Jansen een keer andere jongens de kans geeft. Ruben v Bommel op de goal na vind ik dat hij nog steeds niet het niveau heeft dat AZ kan helpen als linksbuiten. Leuke voetballer voor de toekomst, maar nu meer een jongen voor erbij. Neusje voor de goal maar voetballend brengt hij niet veel. Aan de andere kant poku een stuk meer dreigend maar daar is het weer zonder rendement en toch wat paniekerig aan de bal. Dantas daarentegen wel een goede keuze. Veel meer voetbal op het middenveld. Zorgde ervoor dat AZ toch een leuk balletje aan het spelen was. Voldoende kansen gecreëerd. Had makkelijk 5-0/6-0 kunnen zijn. BMI echt heel goed sinds zijn terugkeer, met name aan de bal. Enorm veel rust aan de bal. Wat aanvallend echt een voordeel is. Blij ook voor hem dat hij heeft gescoord. Al met al tevreden met het getoonde spel vandaag. Al was Volendam niet heel sterk vandaag. Dus Nu nog tegen de meer lastige tegenstanders dit laten zien en dan hebben we niets te klagen. Leuk ook om te zien dat Jansen vandaag weer een beetje doorwisselt. Vandaag dus complimenten ipv mijn wekelijkse kritiek op hem. Hopen dat dit helpt aan wat meer rust voor donderdag.

Heerlijk potje hoor! Had ook zomaar 4,5,6-0 kunnen worden. Dit geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen. Ik vind dat we dit seizoen derde moeten worden. Daarvoor hebben we de ploeg in mijn ogen wel

26 november 2023 om 17:21

Natuurlijk moeten jullie derde worden. Ik denk dat jullie een langere adem hebben dan Twente en een betere start dan Ajax, die dit niet meer gaan overbruggen. Eigenlijk is met name PSV dit seizoen een maat te groot voor de rest.

Laten we hopen dat Pascal het licht heeft gezien. Het liep vandaag als een tierelier en het is een wonder dat het geen 6/7/8-0 is geworden. Dantas brengt zoveel extra voetballend vermogen met zich mee en geen Dani op 10 was ook een verademing (al weet ik nog niet of Mijnans de juiste nummer 10 is). Op naar donderdag

Eitje voor AZ. Volendam ontstellend zwak. Eigenlijk alles buiten de top 5 is gewoon ontzettend zwak. Het is alsof alle teams een jasje hebben uitgedaan, op AZ, PSV, Feyenoord en Twente na.

26 november 2023 om 18:28

Ik vind het nivo dit seizoen ook echt schrikbarend laag buiten de top 4 om. Onderling spelen die clubs heel leuk tegen elkaar en is het prima om jaar te kijken maar als ze dan tegen een top 4 club moeten blijft daar echt heel weinig van over

Dantas, wat een verademing op het middenveld. Hopelijk laat Jansen het staan zo, ook met Mijnans op 10.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren