Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brighton noteert verlies van 17 miljoen na definitief vertrek van Locadia

Laatste update:

Jürgen Locadia gaat aan de slag in de Bundesliga. VfL Bochum maakt via de officiële kanalen wereldkundig dat de 28-jarige spits een contract tot het einde van het seizoen heeft ondertekend. De huidige nummer twaalf van de Bundesliga neemt Locadia transfervrij over van Brighton & Hove Albion, waar hij sinds januari 2018 onder contract stond.

Brighton & Hove Albion telde vier jaar geleden zeventien miljoen euro neer om Locadia over te nemen van PSV. Zijn dienstverband bij the Seagulls werd echter geen doorslaand succes. Locadia speelde 43 wedstrijden, waarin hij goed was voor 6 doelpunten en 2 assists, voordat hij in de eerste helft van het seizoen 2019/20 voor het eerst op huurbasis vertrok naar TSG 1899 Hoffenheim. Na zijn terugkeer uit Duitsland stuurde Brighton & Hove Albion hem op huurbasis naar het Amerikaanse FC Cincinnati.

Na 3 doelpunten in 27 officiële wedstrijden en anderhalf jaar keerde Locadia afgelopen zomer terug in Engeland. Bij Brighton & Hove Albion maakte hij in het afgelopen halfjaar verschillende keren deel uit van de wedstrijdselectie en kwam hij nog tot drie officiële wedstrijden: één in de Premier League, twee in de EFL Cup. De laatste weken kampte Locadia met een coronabesmetting, waardoor hij niet meer tot de wedstrijdselectie van manager Graham Potter behoorde.

Nu heeft Brighton & Hove Albion dus besloten om hem transfervrij te laten gaan. “Ik ben blij dat ik de overstap naar Bochum heb kunnen maken. Ik ben benieuwd naar het team en kijkt er naar uit om weer in de Bundesliga te spelen. Aangezien ik de laatste tijd weinig minuten gemaakt heb, hoop ik dat daar verandering in komt bij Bochum”, zegt Locadia, die met nummer 19 gaat spelen - op de website van zijn nieuwe werkgever.

“We zijn blij dat we zo’n interessante en internationaal ervaren speler naar Bochum hebben kunnen halen. Locadia kent de Bundesliga al en geeft ons meer offensieve mogelijkheden”, zo licht sportief directeur Sebastian Schindzielorz de komst van Locadia toe. Bochum promoveerde vorig seizoen als kampioen van de 2.Bundesliga en bezet nu op het hoogste niveau de twaalfde plaats.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch wel bijzonder. Locadia deed het in zijn laatste seizoen bij PSV echt uitstekend. Had 9 assists en 9 goals uit mijn hoofd als halve linksvoor. Was in de jeugd ook samen met Depay echt een smaakmaker. Toch jammer, ik vond het niet altijd de leukste persoonlijkheid maar wel een leuke voetballer om naar te kijken

6 januari 2022 om 09:59

Beetje de tendens die je wel vaker ziet met spitsen van topclubs in kleinere landen die naar degradatiekandidaten gaan in de grote landen (met name Engeland). Die mislukken eigenlijk vrijwel altijd omdat het voetbal dat ze moeten spelen ineens volledig anders is.

6 januari 2022 om 10:00

Dus een aanvaller van een topclub in Nederland binnen een competitie als de Eredivisie doet het uitstekend wanneer die betrokken is bij 18 doelpunten over een heel seizoen? Kom op, is echt veel te mager om in het buitenland potten te kunnen breken.

6 januari 2022 om 10:20

Zijn laatste seizoen duurde 15 wedstrijden he. 9 goals en 9 assists in 15 wedstrijden, verdeeld over 1253 minuten zijn echt uitstekende cijfers. Elke 70 minuten bij een doelpunt betrokken.

6 januari 2022 om 10:21

Hij was inderdaad uitstekend bezig. Ik had hier ook veel meer van verwacht. Helaas blijkt het een zeer ongelukkig huwelijk te zijn geweest

6 januari 2022 om 10:24

Dat was in een half seizoen. Hij werd toen in de winter verkocht aan Brighton. Daarvoor is hij een keer betrokken bij meer dan 20 goals in een seizoen, maar hij heeft eigenlijk ook geen een seizoen geen blessures gehad of een vaste basisplaats(op zijn eigen positie).

6 januari 2022 om 10:27

@Fossen - En in feite ook niet op zijn goede positie.

6 januari 2022 om 10:37

@mgmv, meen dat hij in zijn laatste halve seizoen nog wel veel als spits gespeeld heeft, maar inderdaad ook regelmatig aan de zijkant inderdaad. Luuk de Jong presteerde die seizoenshelft zo slecht dat Locadia alsnog vaak in de spits mocht spelen.

6 januari 2022 om 10:54

Dan heb ik niks gezegd, zijn indd uitstekende cijfers.

6 januari 2022 om 12:22

Kezman brak ook niet echt door toen hij naar Chelsea ging, maar scoorde wel aan de lopende band. Het heeft te maken met je mentaliteit en de wil om de beste te zijn. Als je na 3 wedstrijden nog steeds geen goal maak, dan moet je toch direct uit jezelf investeren in extra trainingen, loopvermogen, conditie, afwerking verbeteren, koppen, situaties analyseren.

6 januari 2022 om 13:27

@ erodinho... benieuwd wat je van de start van messi hebt gevonden dan bij psg

6 januari 2022 om 10:07

Het zegt meer over het niveau van de Eredivisie. En dan zijn deze statistieken niet eens zo heel bijzonder.

6 januari 2022 om 10:24

Nee joh. Zoals Fossen hierboven aangeeft, is hij betrokken bij 18 goals in 15 wedstrijden.

6 januari 2022 om 11:20

Voetballen in een team dat aanvallend speelt en 9 van de 10 wedstrijden de betere partij is heel anders dan in een loodzware competitie waar je bij een club onder de middenmoot speelt.

6 januari 2022 om 14:18

Als aanvaller heb je gewoon meer nodig. Hij was natuurlijk wel al 25 jaar in zijn laatste (halve) seizoen bij PSV. Kijk bijvoorbeeld naar Jahanbakhsh. Die had ook dergelijke cijfers in zijn laatste seizoen bij AZ, maar heeft er werkelijk niets van gebakken bij Brighton en is nu regelmatig invaller bij Feyenoord. Ik denk dat je meerdere seizoenen moeiteloos dubbele cijfers moet halen in de Eredivisie, wil je enigszins hoge ogen gooien in de Premier League. Dan moet je echt wel betrokken zijn bij zo'n 30 doelpunten per jaar in goals en assists.

Wat is deze man door de mand gevallen zeg. Leek toch best een aardig talent vroeger. Maar zal nu met name worden herinnerd als de man die zich niet kon opladen voor Europese potjes met PSV

6 januari 2022 om 10:47

Kan je daar wat meer over vertellen?

6 januari 2022 om 13:15

Toen PSV jaren geleden uit werd geschakeld door Osijek in de EL, zei Locadia na de wedstrijd "voor Osijek was het de wedstrijd van het jaar, maar ik kan dat gevoel niet zomaar oproepen. We speelden natuurlijk niet tegen Bayern München, dan komt dat gevoel vanzelf."

Dat wij toen 17miljoen kregen voor Locadia vind ik nu nog steeds knap.

6 januari 2022 om 09:54

Dat klopt. Was wel een goede voetballer, maar excelleerde eigenlijk nergens in. Was niet goed genoeg als spits, en hij was ook geen linksbuiten, maar bij gebrek aan beter stond hij daar toch. Maar hij had zichzelf onsterfelijk kunnen maken als die bal op de paal tegen Atletico erin was gegaan (dat was hij toch?). Hopelijk kan hij zijn carrière een mooi vervolg geven, denk toch zeker wel dat hij voor een middenmoter of subtop in de eredivisie een goede spits kan zijn.

6 januari 2022 om 09:59

@rubentje13 ik kan mij 1 mooie Goal herinneren van Locadia, dat was volgens mij tegen Fenerbahce.

6 januari 2022 om 13:02

Volgens mij was dat Narsingh die tegen Atletico tegen de paal schoot.

6 januari 2022 om 10:03

Toch was hij ook weer niet zo slecht als hier gezegd wordt. Dat seizoen dat hij vertrok in de winter was hij echt op dreef. Met als klapper op de vuurpijl die wedstrijd tegen Utrecht waarin hij 4 keer scoorde. Was een paar jaar eerder ook belangrijk in die pot tegen Wolfsburg in de CL. Ik vond hem altijd best wel compleet en zeer explosief. Die snoeiharde vrije trap tegen Ajax was een prachtige. Het was wel bijzonder dat hij ondanks zijn lengte totaal niet kon koppen. Ben benieuwd waar het nu eigenlijk is misgegaan, had destijds bij PSV al een beetje motivatieproblemen volgens mij en was zich ook aan het richten op een carrière als DJ.

6 januari 2022 om 10:36

@tvl11 ik vond Locadia ook helemaal geen slechte speler bij PSV. had alleen nooit verwacht dat we 17 miljoen zouden krijgen voor hem. 8 miljoen ongeveer had ik verwacht.

6 januari 2022 om 14:24

Klopt, maar als je naar z'n kwaliteiten kijkt is er ook niet echt iets dat eruit springt. Hij had een goed hard schot en was fysiek sterk, maar dat is niets bijzonders in de Premier League. Er zitten daar spelers op de tribune die ook dergelijke kwaliteiten hebben. Wat we de afgelopen jaren wel hebben gezien, is dat je meerdere seizoenen de Eredivisie helemaal aan flarden moet schieten, wil je het in de Premier League halen als aanvaller. Ze verdienen veelal een transfer door 1 goed seizoen, terwijl 1 seizoen toch wel een momentopname is. Vooral als het spelers betreft die al wat ouder zijn. Jahanbakhsh en Locadia waren bijvoorbeeld 25 jaar toen ze de Eredivisie achter zich lieten. Ik denk dat je dergelijke cijfers al 3 tot 4 jaar eerder moet afleggen, wil je echt een grote jongen worden.

6 januari 2022 om 10:37

Is heel knap 17 mil voor een met alle respect een beperkte voetballer.

6 januari 2022 om 11:12

Een lange spits, tweebenig en eentje die al op jonge leeftijd aan het scoren kwam in de Eredivisie. Waarschijnlijk waren dat de charmes waar Brighton & Hove Albion voor viel en paste die jongen toen goed in hun strategie. Maar inderdaad: daar hebben wij ons Ryan Babelmomentje wel gehad ja!

6 januari 2022 om 12:02

Klein beetje zoals Ajax 17 miljoen voor Babel kreeg, al heeft die nog meer laten zien daarna in vergelijking met Locadia. Hoe kan het dat een spits die bij een degradatiekandidaat in USA , met notabene een Nederlandse coach nog ook, nooit speelde en nu alsnog in de Bundesliga terecht kan. Bizar! Kan me ook niet voorstellen dat het een succes zal worden.

Wat moeten we hier nu weer mee.. Spits nummer 4! Van Polter is het snel een stap vooruit, maar het begint zo onderhand een sport te worden om rare aankopen te doen. Zonde dat Ganvoula nu zeker geen minuten meer gaat maken. Maar goed, laten we hopen dat hij er een paar inschiet.

6 januari 2022 om 10:12

Mooi om te zien dat er fans van VFL Bochum op dit platform zitten. Is weer eens wat anders dan alle fans van de topclubs. Hoe kom je er trouwens op om fan te worden van Bochum? Nou niet direct een club waar je snel fan van wordt denk ik

Overigens wel met je eens dat Locadia geen directe versterking is voor een club als Bochum. Vrij beperkte voetballer, die de afgelopen jaren weinig gepresteerd heeft. Ook slechts 3 goals in een matige competitie als de MLS, daar word je niet per sé beter van...

Bij PSV 1 seizoen boven zn kunnen gepresteerd als soort linksbuiten. Dacht rond 2016 ergens. Maar daarna en ervoor is t nooit wat geweest. Zou leuk zijn als ie wat bij Bochum liet zien. Ik zie m wel bij Emmen eindigen eigenlijk. Volgens mij komt ie daar vandaan oorspronkelijk.

6 januari 2022 om 09:53

Heeft idd het grootste gedeelte van de jeugd opleiding in Emmen doorgebracht, zat daar samen met Slagveer geloof ik in dezelfde lichting.

Ik was altijd wel fan van Locadia. Goede speler met een verwoestend schot. Zonde dat hij PSV nooit echt een kans in de spits kreeg, maar op linksbuiten deed hij het ook goed. Ik had wel veel meer verwacht van zijn buitenlandse avontuur. Misschien lukt het bij Bochum.

6 januari 2022 om 10:34

Benzema.

Twijfel wel. Meer concurrentie daar.

Vind dit wel meer een typische Utrecht spits. Dat zou zijn max zijn denk ik. Deed het in VS ook erg matig las ik eerder.

6 januari 2022 om 11:54

Idd Vitesse of Utrecht zijn mooie clubs voor m. Twente misschien. Ik zie m nog wel in de eredivisie terug komen. Misschien op z'n 32e naar Emmen, waar zn magical mystery tour begon.

Pröpper, Jahanbakhsh en Locadia. Totale aankoopsom: €49 miljoen. Totale verkoopsom: €1 miljoen.

Ik denk niet dat Brighton nog snel aankopen gaat doen in Nederland.

6 januari 2022 om 10:14

Pröpper is een paar jaar lang een van de kernspelers geweest bij Brighton die ervoor gezorgd hebben dat Brighton sinds hun PL promotie een redelijk stabiele PL-club is geworden. Met het mogen spelen van jaren lang Premier League (TV-gelden) is die transfer allang terugverdiend.

6 januari 2022 om 10:17

Toch hebben ze afgelopen zomer Scherpen gehaald voor vijf miljoen. Dat heeft me ook verbaasd. Anderzijds is Propper, behalve afgelopen seizoen, gewoon altijd een vaste waarde geweest en is Veltman dat nu ook al bijna 1,5 jaar.

Tja als je niet ziet dat Locadia een middelmatige speler is dan weet ik t ook niet meer. Totaal geen potentie en beetje lucky in halve seizoenen. Dommig

Locadia...die was ik echt totaal vergeten als ik eerlijk ben.

Vond 'm altijd wel wat hebben. Ik heb 'm verder niet gevolgd ofzo, maar als je puur naar de statistieken kijkt dan lijkt het niet heel best zeg.

Ja, ja, ja, kijken wat dat gaat worden..
na psv niet echt heel bijzonder meer gepresteerd, bij Hoffenheim destijds ook niet echt, gevalletje ‘kiekn wat word’

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren