Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brian Brobbey wijst zijn beste trainer bij Ajax aan: ‘Hij was heel duidelijk’

Laatste update:

Brian Brobbey heeft bij Ajax het meest geleerd van Erik ten Hag, zo onthult de aanvaller deze week in een uitgebreid interview met Voetbal International. De pas 21-jarige spits kijkt er overigens van op dat hij inmiddels al vijf trainers heeft gehad bij de Amsterdamse club.

"Ik zou zeggen dat ik het meest heb geleerd van Erik ten Hag en Mitchell van der Gaag. Maar die waren voor dit jaar al weg natuurlijk. Van John Heitinga heb ik in de jeugd ook wel veel geleerd", deelt Brobbey tevens complimenten uit aan de trainer die afgelopen seizoen enkele maanden voor de groep stond bij Ajax.

Brobbey raakte in Amsterdam met name onder de indruk van de manier van werken van Ten Hag. "Ik heb heel veel van hem geleerd. Ik was heel vaak met hem bezig, met Van der Gaag ook. Heel veel. Wat ik moet doen: druk zetten, dat soort dingen. Hij was heel duidelijk, Erik."

Oranje
Voor Brobbey kan 2024 een heel mooi jaar worden, want de kans is zeker aanwezig dat Ronald Koeman hem meeneemt naar het EK. De bondscoach was laatst juist kritisch over de manier van aannemen en het afwerken van Brobbey. De trainer en de spits hebben daar inmiddels een goed gesprek over gevoerd.

"Dat was prima. We hebben allebei gezegd wat we wilden zeggen. Hij vertelde dat hij vond dat ik me goed ontwikkel, dat was mooi om te horen", aldus de aanvaller van Ajax, die in oktober debuteerde in Oranje in de met 0-1 gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland.

EK
Brobbey is dus in beeld bij Koeman en hoopt natuurlijk op een plaatsje in de definitieve EK-selectie. "Ja, dat is natuurlijk een belangrijk doel. Ik ga ervan uit, als ik zo door blijf gaan, dat ik erbij zit. Dat zou heel mooi zijn, maar dan moet ik wel hard blijven werken."

De nog jonge aanvaller weet wat hem te wachten staat in aanloop naar de eindronde in Duitsland. "Belangrijk zijn voor de ploeg, voor Ajax en het Nederlands elftal, dat is mijn doelstelling. Simpel: ik moet gewoon scoren."

Moet Brian Brobbey mee naar het EK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beste trainer die hij heeft ervaren, een mes in de rug heeft gestoken en gratis is vertrokken. Toch een bijzondere wijze om je dankbaarheid te tonen

21 december 2023 om 09:35

Zonder vergelijkingsmateriaal is het natuurlijk lastig te bepalen of hij de beste is.

21 december 2023 om 09:50

Hoezo heeft hij de trainer een mes in de rug gestoken door te vertrekken?
Die jongen geloofde in zichzelf, wilde spelen, maar de trainer haalt Haller voor een hoop geld binnen. Hij kon ergens anders wrs aanzienlijk meer verdienen en hoopte op een hoger niveau te kunnen spelen.
Hoe is dat een mes in de rug steken?

21 december 2023 om 10:25

Nouja, ik wil het ook geen 'mes in de rug steken' noemen en ook zeker niet bij de trainer, maar feit is wel dat de onderhandelingen dusdanig lang hebben geduurd dat het een eigen verhaal is gaan leiden. Zeker omdat Ajax toen/nu een soort van statement heeft van niet bijtekenen = niet spelen.

Jammer dat het toen zo gelopen is en ook erg jammer dat Ajax zoveel heeft betaald om hem terug te halen. Ik ben blij met de Brobbey van nu hoor, maar het had allemaal niet zo hoeven en moeten lopen.

21 december 2023 om 10:28

Dat was geloofwaardiger geweest als hij niet naar Leipzig was vertrokken. Brobbey kon nauwelijks een volle helft meespelen destijds bij Ajax vanwege zijn fitheid. Haller halen was de beste zet die ze hadden kunnen doen. Brobbey kon daarbij prima in de luwte zich ontwikkelen. Als hij dan alsnog weg wil is dat prima, maar de manier waarop (met valse beloften tot hij transfervrij was) en dan naar een club waar het wellicht nog moeilijker is om tot spelen te komen... Tja

21 december 2023 om 10:07

Altijd leuk als supporters of buitenstaanders op die manier kijken naar een overstap.
Zie het als een zakelijke beslissing. (vond ik toen zelfs met Berghuis, hoewel mijn supportershart het niet begreep)

21 december 2023 om 10:52

@westend Voetbal is business trainer bepaalt biet de hoogte van je salaris en doet de onderhandelingen niet.

21 december 2023 om 12:32

@westend.

Het was allemaal niet heel tof idd. Maar ik vind termen als mes in de rug wel heftig bij een 18 jarige. Die waarschijnlijk nog een kind is op sommige mentale vlakken. Toen ik 18 was maakte ik ook niet altijd de goede keuze

21 december 2023 om 13:43

Uiteindelijk heeft hij denk ik wel de juiste keuze gemaakt. Want zal er financieel behoorlijk op vooruit gegaan zijn en kan zich nu alsnog bij zijn jeugd club ontwikkelen.

Ik weet niet of Brobbey mee gaat naar het EK. Ik ben de laatste tijd zeer overtuigd geraakt van Zirkzee en Gakpo, Memphis en Weghorst zullen er altijd bij zitten. Ik zie hem liever spelen dan Weghorst maar als pure stormram zou ik de keuze voor Weghorst (of toch Luuk) wel snappen.

21 december 2023 om 09:36

Ik wil Zirkzee echt graag een keer zien bij Oranje. Niet omdat ik zo onder de indruk ben, maar omdat ik hem nooit zie. Toch maar es Bologna kijken. Serie A is gewon op Ziggo toch?

21 december 2023 om 10:01

Migi ja zeker, misschien kan je dit weekend zitten voor Bologna tegen Atalanta. Aardig Nederland getinte wedstrijd.

21 december 2023 om 12:44

Klinkt als een goeie idd, bedankt voor de tip

21 december 2023 om 09:37

Waarom zal Weghorst er altijd bij zijn ? Stel Brobbey blijft zich dit seizoen ontwikkelen en steeds meer goals maken, dan durf ik niet met zekerheid te zeggen dat Weghorst blijft.

21 december 2023 om 09:58

Omdat er ene R Koeman voor de groep staat helaas.

21 december 2023 om 10:06

Ik zou de keuze voor Brobbey als stormram ook wel begrijpen, voor de tegenstander is hij zeer vervelend om tegen te spelen, omdat hij heel sterk, explosief en snel is. Als het op koopkracht aankomt, dan is Wout logischer, maar ik heb dan toch liever Luuk.

21 december 2023 om 10:10

Wout kan helemaal niet koppen joh. Hij is vooral heel goed in het afjagen en daarmee dwingt hij tegenstanders soms tot fout waardoor er kansen ontstaan. Leuk wapen om erbij te hebben, maar als Koeman echt Zirkzee en Brobbey thuislaat, dan snapt hij er niks van.

21 december 2023 om 10:32

Memphis en Gakpo komen op de vleugels beter tot hun recht. Denk dat Brobbey zeker een streepje voor heeft op Zirkzee, al helemaal als hij dit seizoen 20+ goals maakt voor Ajax

Steijn was zo'n tof antwoord geweest. Dit is wel een logischer antwoord, maar goed.

21 december 2023 om 10:15

Hahah, op de amateurclub zou het in het begin van het seizoen nog een logisch antwoord zijn ook. "jaaa we hebben nu zo'n chille trainer dit jaar, die laat het ons maar wat uitzoeken en zeikt zelfs niet als we met een brak hoofd op zaterdagochtend aan de wedstrijd beginnen!" Alleen zou zelfs bij een amateur vereniging na een paar verliespotten op rij, en het besef dat je misschien toch wat energie erin moet steken met zijn allen, tot irritatie gaan leiden

21 jaar, en nu al terugkijken op zijn trainerslijst?
Morgen maar kijken wat het mooiste moment was uit zijn hele carriere?

21 december 2023 om 11:00

Als dit aan hem werd gevraagd tijdens z'n interview, dan lijkt het mij de normaalste zaak dat hij hier beleefd antwoord op geeft.

21 december 2023 om 15:40

Tuurlijk, hem valt ook niets te verwijten. Maar die interviewers van tegenwoordig.. zucht..

Brobbey is een verfrissend heldere speler met humor in interviews. Hard werken en hard genieten is het devies. Eén jonge voorhoede in het Nederlands elftal met Noa Lang, Brobbey en Zirkzee kan wel eens gaan verrassen en kunnen nog lang mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren