Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Braziliaans duo krijgt paspoort van Poetin; interlandcarrière bij Rusland lonkt

Laatste update:

Malcom en Claudinho hebben beiden een Russisch paspoort gekregen van president Vladimir Poetin. De Brazilianen van Zenit Sint-Petersburg hebben nog geen A-interlands voor hun thuisland achter hun naam staan en kunnen in de toekomst nu uitkomen voor de nationale ploeg van Rusland. Malcom en Claudinho wonnen in 2021 nog olympisch goud met Brazilië.

Het duo kan echter niet meteen uitkomen voor Rusland. Daarvoor moeten buitenlandse spelers minimaal vijf jaar in Rusland wonen. Malcom kwam in 2019 voor veertig miljoen euro over van Barcelona, waardoor hij nog tot 2024 moet wachten tot zijn eventuele debuut voor de nationale ploeg van Rusland. Claudinho speelt pas sinds de zomer van 2021 voor Zenit, dat destijds twaalf miljoen euro overmaakte aan de Braziliaanse club Red Bull Bragantino. De aanvallende middenvelder moet dus nog tot 2026 wachten.

Beide Brazilianen maakten nog geen minuten voor de A-selectie van a Seleção. Russische media verwachten daarom dat het zeker mogelijk is dat Malcom en Claudinho in de toekomst uit gaan komen voor Rusland. Het is niet voor het eerst dat dat gebeurt. De 32-jarige rechtsback Mário Fernandes werd namelijk geboren in Brazilië, maar heeft 33 interlands voor Rusland achter zijn naam staan.

Eerder deze week werd duidelijk dat de Russische voetbalclubs en de nationale ploeg van Rusland blijven verbannen van de internationale competities. De FIFA en UEFA verbanden de Russen ongeveer een jaar geleden nadat het land Oekraïne was binnengevallen. De Russische clubs dienden op 10 februari een beroep in, maar waren daar te laat mee. De deadline was namelijk op 13 januari, waardoor het CAS de zaak niet meer gaat behandelen. “De algemene verwachting is dat de ban pas wordt opgeheven als er een einde komt aan de Russische invasie in Oekraïne”, maakte de NOS duidelijk.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha heb je helemaal niks aan. Lekker je hele carriere vriendschappelijke wedstrijdjes spelen tegen Kazachstan en Tadjikistan, omdat de UEFA en FIFA je uitgesloten hebben voor EK en WK deelname en kwalificatie. Daarnaast ook geen Nations League. Kan je beter je hoop vestigen op een sporadische uitnodiging voor de grote Selecao. De grootste eer voor elke Braziliaanse profvoetballer.

25 februari 2023 om 14:58

Uitgesloten voor nu ja, je weet nooit hoe het gaat lopen in de wereld. Alsof de UEFA en FIFA zo politiek correct zijn haha, Rusland wordt heus niet voor altijd uitgesloten.

25 februari 2023 om 16:39

Maar wel voor de komende jaren.

25 februari 2023 om 17:21

Heb nergens gezegd dat de UEFA en FIFA politiek correct zijn. UEFA en FIFA zijn smerig. Het Russische voetbalelftal heeft niks te maken met de russische politiek/Putin. Het uitsluiten van deelname aan alle toernooien vind ik persoonlijk niet echt ergens op slaan. Feit is wel dat dit nu gebeurt en echt nog wel even gaat duren. WK 2026 (o.a. in Amerika)-deelname is een groot vraagteken.

Grapje: nu heb je dienstplicht

25 februari 2023 om 15:46

Nee joh! Die krijg een Social Media account op alle platforms, beheerd door de KGB voor de Russische feelgood naar het westen toe.

25 februari 2023 om 17:18

Hahahahahahahaha

Daar moet je inderdaad trots op zijn. Dat zullen voorlopig weinig interlands worden.

Dat deze gasten zich hiervoor laten knechten hopelijk hebben ze veel geld gekregen en uit onderhandeld niet naar het front en de gehaktmolen te moeten. Ik hoop ook dat de Brazilianen en politici hier wat over zeggen en hun afkeur uit spreken.

25 februari 2023 om 14:55

Is het zo schandalig? Het is toch perfect mogelijk dat die kerels gewoon gesetteld zijn in Rusland en dat het hun leven een stuk eenvoudiger maakt zo een paspoort te hebben?

25 februari 2023 om 15:00

Hoho Lierse vergeet niet he. Op het moment hoor je alleen te zeggen ''rusland slecht" als het over dat land gaat. Meer nuance dan dat is verboden!

25 februari 2023 om 15:03

1939 Duitsland is waarschijnlijk vergelijkbaar met de situatie nu waar zij zich bevinden.fijn land.

25 februari 2023 om 15:04

Ja zeker is het schandalig, ik zou niet in een land willen wonen dat moedwillig duizenden mensen dood waaronder ook een hele generatie landgenoten, wereldvrede op het spel zet en hier rustig mee doorgaan. Tuurlijk zal het "makkelijker" zijn. Maar waar zijn mensen hun principes. Door dit te doen zeg je eigenlijk dat het het ok is dat het zo gaat. Sommige dingen zijn groter dan voetbal, geld. Misschien dat Neres er nog wat over zou willen zeggen die is heeft doorhun nieuwe landgenoten moeten vluchten. Waar het voor zijn Oekraïense ploeggenoten en gezin geen optie was. Het feit dat een partij als de Fifa zelfs maatregelen neemt terwijl de meeste van hun handelingen om commercie gaan zegt wel wat. Zo nu weer over voetbal praten.

25 februari 2023 om 15:07

Ik vind het altijd wat oppervlakkig hypothetisch gelul hier vanuit onze luie en veilige zetel te gaan oordelen over individuen hun keuzes.

Zou ik omwille van morele aspecten mijn hele sociale omgeving achterlaten? Moeilijk te zeggen en ik ga niet doen alsof ik dat met zekerheid weet.

25 februari 2023 om 15:17

Dat uitgerekend jij over mensen rechten praat, Nederland die jarenlang aan mensenhandel heeft gedaan. Toen Erwin koeman naar Israël ging hoorde ik niemand toen jordi Cruyff er zat hoorde ik niemand. Hypocriete gelul altijd hier van het westen. Word eens volwassen en durf zelf kritiek te hebben het is alleen wat in het straatje past van het westen hier.

25 februari 2023 om 15:31

"...ik zou niet in een land willen wonen dat moedwillig duizenden mensen dood..."

Ik neem aan dat je dan ook niet in Nederland woont? Burgerdoden in de gelogen oorlog tegen Irak, burgerdoden in Hawija en vorige maand nog een bericht in het nieuws over burgerdoden in een Afghaans dorpje. Er zullen er ook nog vast meer zijn want Nederland is meestal een van de eerste landen die meedoet met Amerika en vrijheid en democratie brengt in alle hoeken van de wereld.

25 februari 2023 om 15:32

En jij gaat er van uit dat ik dit ok vind? Ik geef zelf les over de Holocaust, slavernij,israeilisch/palestijns conflict. Ik denk dat ik allround ben en heb het ook over de situatie in Papoea. Dus dat ik uitgerekend hier wat over te zeggen heb lijkt me meer dan terecht. Sterker nog ik denk dat ik me in de zaken waar jij over praat meer heb verdiept en dit vanuit verschillende brillen bekijk en benader. Mijn culturele achtergrond en mijn leerlingen maken dit mogelijk en noodzakelijk.

25 februari 2023 om 15:34

Die “moedwillig” is wel vrij relevant in zijn zin. Het is niet de doelstelling van de Nederlandse staat die burgerdoden te veroorzaken.

25 februari 2023 om 15:55

Lierse, altijd mooi hoe mensen de misdaden door het Westen goedpraten. Denk je dat de nabestaanden daar wat aan hebben? Of denk je dat een land met leugens binnenvallen en vervolgens erop los moorden niet moedwillig is? Was zeker een leugen om bestwil?

25 februari 2023 om 16:00

Ik praat niks goed. Ik wijs je op een relevant woord in een zin die je zelf citeert waardoor je vergelijking niet meer opgaat.

25 februari 2023 om 16:05

Je zou het ook beiden kunnen afkeuren. De vreemdste reactie is natuurlijk ipv zo'n invasie te veroordelen heel hard te gaan jengelen dat anderen het ook doen. Voor zover ik weet is niemand van vz betrokken geweest bij de inval in Irak en zegt niemand voorstander geweest te zijn van die invasie. Daarnaast is de rol van Nederland in de 2e golf oorlog misschien net wat minder groot dan de rol van Rusland in de invasie van Rusland in Oekraine. Maar verder mega goede vergelijking idd.

25 februari 2023 om 16:12

@reinaldinhoo Er zijn op dit moment nog heel veel Nederlandse burgers die hun economisch voordeel halen uit de banden met Rusland. Denk hierbij aan de werknemers bij Unilever, Heineken of Phillips. Moeten al die mensen dan allemaal principieel hun ontslag indienen? Ondanks dat ik overgaan tot geweld altijd verkeerd vindt. Kun je bij dit soort grote zaken nooit een goed mening hebben, aangezien wij niet alle informatie hebben. En probeer dan ook neutraal te blijven.

25 februari 2023 om 16:16

@aze/che , ik ben in de war je geeft aan: "denk je dat een land met leugens binnenvallen en vervolgens erop los moorden niet moedwillig is? Was zeker een leugen om bestwil" heb je het hier over de speciale militaire operatie van ome Vlad om nazi's van Oekraïne te verslaan of WMD van Bush? Beide kunnen in je beredenatie. Verschrikkelijk dat dit is gebeurd in Irak maar ook dat het nu weer gebeurd of spreek jij je daar niet tegen uit? Volgens mij meet jij met twee maten.

25 februari 2023 om 16:19

Hahahha, tuurlijk little Lebowski. Hoe erg kan je gebrainwashed zijn zeg.

25 februari 2023 om 16:20

@almanac ik ben niet neutraal ik ben tegen oorlog en ben zelf overgegaan op zonne-energie, zonder subsidie ik ben van het gas af al komen mijn panelen wel uit china en mijn omvormer ook. In een globale economie zijn er veel belangen/connecties het gaat mij om je er tegen te durven uitspreken, kijk naar Mcdonalds en de Zara die zijn naar mijn weten nog dicht in Rusland.

25 februari 2023 om 16:30

@reinaldinhoo dan zijn we het daar gelukkig over eens, oorlog is altijd verkeerd. Om nog even te pesten. Wat Rusland doet kan niet en moet veroordeeld worden en de betrokkenen moeten gestraft worden. Maar wie heeft de oorlog uitgelokt, aangezien het "westen" zich niet aan de afspraken gehouden heeft t.o.v. Rusland. Nogmaals alles is gekleurd en wil je helemaal niets aan praten hoor. Ik probeer in ieder geval altijd genuanceerd te kijken naar een situatie.

25 februari 2023 om 16:37

De meeste mensen zijn idd altijd gekleurd, maar nu met de Forum scholen zal dat hopelijk veranderen.

25 februari 2023 om 16:46

Dit is volgens mij een voetbalforum. Ga eens lekker anders over oorlog en andere dingen praten.

25 februari 2023 om 16:52

Reinaldinhoo, ik heb het over de tweede. En ja ik vind het verschrikkelijk wat in Oekraïne gebeurt. Ik ben alleen niet degen die zegt ik wil niet in een land wonen die moedwillig onschuldige mensen vermoord. Daar gaat het mij dus ook vooral om, als je dat soort dingen roept zijn er maar weinig landen waar je wel kan wonen.

25 februari 2023 om 18:13

Nederland is dus wel gewoon geen land dat moedwillig onschuldigen vermoord. Ik zal zeker niet beweren dat ze het erg vinden als het gebeurt, maar een doelstelling is het niet.

25 februari 2023 om 19:31

Dat zal echt een succes worden (sarcasme) ik heb laatst de Renaissance scholen bekeken en als onderwijsman moest ik lachen om de simplistische benadering. Of je nu links bent of rechts over wat goed onderwijs is daar is veel onderzoek naar gedaan. Forum heeft dat natuurlijk teruggebracht naar de essentie van oneliners en kort door de bocht beredeneringen.

25 februari 2023 om 19:56

Sarcasme is leuker als je het er niet bij zet. Dan trappen mensen er af en toe in

Laten we niet vergeten dat vandaag de verjaardag van Donnarumma is hiep hiep hoera

25 februari 2023 om 16:00

TOP G , hoe is het daar binnen?

Het doet me een beetje denken aan die film 'the last king of schotland' waarin het personage gespeeld door James Mcavoy ook ineens een Oegandees paspoort kreeg van Idi Amin gespeeld door een briljante Forrest Withaker. En dan denk je toch altijd bij jezelf, konden deze gasten uberhaupt weigeren? Ik bedoel zou je zomaar een geste van een psychopatische dictator afwijzen?

25 februari 2023 om 14:50

Da van die geste snap ik maar ik had mijn zaakwaarnemer ingeschakeld en via de FIFA clausule mn spullen gepakt en was weggegaan. Maar ja je kan niet in hun hoofd kijken of weten waarom men daar nog zit.

25 februari 2023 om 15:02

Ja snap ik. Nu moet ik wel zeggen dat Brazilianen heel anders naar Rusland kijken dan wij west-Europeanen dat doen. Volgens mij stelt Brazilie zich ook neutraal op in dit conflict. En ik denk ook niet dat Malcom nog echt ergen anders zo veel kan verdienen dan dat hij nu bij Zenit doet. Het verbaast me overigens dat malcom nog maar 25 is. Ik dacht echt dat hij veel ouder was.

25 februari 2023 om 16:38

Goede film trouwens Ik denk niet dat ze internationale profvoetballers gaan chanteren

Wat mensen niet allemaal over hebben voor die paar rotcenten. Dat ze überhaupt nog in Rusland waren zegt genoeg over ze. Daar wil je nu toch niet zijn? Maar deze twee verkopen ook gewoon nog hun ziel aan oorlogsmisdadiger en massamoordenaar Vladimir Poetin voor een Russisch paspoort.

25 februari 2023 om 15:02

Wat hebben ze gedaan volgens jou dat ze hun ziel verkopen?

25 februari 2023 om 15:10

..... een Russisch paspoort en staatsburgerschap accepteren.

25 februari 2023 om 15:19

Precies wat Reinaldinhoo zegt.

25 februari 2023 om 15:29

Dan klopt je zin niet echt hoor. Je verkoopt je ziel om iets te verkrijgen door iets te doen. Maar dan begrijp ik wel wat je bedoelt.

25 februari 2023 om 18:40

@lierse Ik snap wat je bedoelt, maar ik vind interlands spelen (ervan uitgaande dat ze dat gaan doen) wel next level. Dat deze twee jongens kiezen om in Rusland te werken en daar hun beroep uit te oefenen en geld te verdienen kan ik nog enigszins in meekomen. Als international ben je echter ook vertegenwoordiger van een land. De vraag is of je dat moet willen

25 februari 2023 om 19:14

Zeker. Maar zoals je zelf aangeeft is dat nog hypothetisch.

25 februari 2023 om 15:08

Je moet denk ik wel echt begrijpen dat wij het allemaal zien door een Westerse bril en daar hoort Brazilie niet bij. Oftewel, niet iedereen in de wereld denkt zoals wij in het Westen.

25 februari 2023 om 15:12



Helemaal waar. Maar ook al heb je niet veel geopolitieke feeling met een gebied of is je land bevriend door die geopolitiek en grondstoffen. Dan nog lijkt het me dat bij duizenden doden gewonden en gevluchte kinderen je toch wel denkt.... Heef goed idee? mmm nee.

25 februari 2023 om 15:21

Dus een land binnen vallen, daar veel burgerslachtoffers maken en een passagiersvliegtuig uit de lucht schieten is in dat soort landen normaal? Ik denk dat dat ook in het Oosten, Noorden en het Zuiden niet gewoon zou moeten zijn.

25 februari 2023 om 16:58

Paulr, het ligt wel iets complexer dan dat. Wij zijn toch ook vrienden met Israel en US? Vinden wij het dan ook normaal wat er in Palestina, Irak, Afghanistan etc. etc. gebeurt?

zijn niet de eerste brazilianen (buitenlanders) die een russisch paspoort ontvangen na een aantal jaar in rusland spelen. de tijd waarin het gebeurd is natuurlijk pijnlijk... onder "normale" omstandigheden was dit niet heel vreemd geweest.

Is het echt dat Putin dit doet of wordt dit zo gezegd om het ''smeuiger'' te maken. Kan me niet voorstellen dat Putin hier hoogstpersoonlijk voor zorgt.

25 februari 2023 om 15:31

Nee maar als president van de federatie word het in zijn naam gedaan zoals onze paspoort in naam van de koning is

Malcolm is toch ex Barcelona?

Prima en logische keuze aangezien ze niet worden opgeroepen voor Brazilie, als ze in Rusland wel de kans krijgen is toch mooi voor ze

25 februari 2023 om 16:47

Wellicht worden ze door de opperbondscoach wel opgeroepen om een 'partijtje' in Oost-Oekraïne te gaan spelen.. Ik voorspel winst voor Oekraïne.

Wat een reacties weer. Schandalig en ga maar door. Net of Oekraïne geen corrupt land is. Die zelf de eigen bevolking beschieten in de donbas. We wouden die gasten niet bij de navo en nu is iedereen dat vergeten en steunen we ze. Met een president die alleen wapens en geld wil. Zullen we alle landen maar uitsluiten die in Irak bommen hebben gegooid en doden op hun gewten hebben. Lagen zogenaamd massavernietigings wapens. Gaat volgens mij meer om de olie en andere dingen om oorlog te voeren.

25 februari 2023 om 16:53

Die 'eigen' bevolking is daarmee wel met behulp van Russische agenten daar zelf mee begonnen. En Putin heeft dat trucje eerder geflikt in Georgië en Moldavië. Oekraïne heeft alle recht om zich te verdedigen. Zij zijn niet de agressor. Dat is Rusland. Heeft het Westen niets op zijn kerfstok? Jawel hoor, maar dat is vingerwijzen onder andere omstandigheden.

26 februari 2023 om 09:13

Oekraïne zal vast zn flaws hebben, echter vallen zij geen ander land binnen. Rusland wel, groot verschil.

Wat hebben sommige mensen toch een boter op hun hoofd, die Russen zijn allemaal een stel oorlogsmisdadigers en wij hebben hier in het westen de vrede uitgevonden. Newsflash: buiten Europa en Amerika denkt men doorgaans toch iets genuanceerder over dit soort toestanden. Je kunt een mening hebben over Rusland, wat daar gaande is op dit moment is ook afschuwelijk, maar laten we nu niet doen alsof wij onze handen kunnen wassen in onschuld (irak, Afghanistan, Libië en Syrië bijvoorbeeld).

25 februari 2023 om 16:57

Maar de enige die zegt dat het westen de vrede heeft uitgevonden ben jij, verder zegt echt helemaal niemand dat. Nul mensen. Echt. Heb ctrl f gedaan, zie alleen jouw reactie.

25 februari 2023 om 17:02

Wie wast precies zijn handen in onschuld? Ik ben nog steeds niemand tegengekomen die stelt dat Europa helemaal niets fouts doet.

Extra kanonnenvoer is altijd welkom.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren