Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barça-flop na Russische topscorerstitel voor maximaal 60 miljoen naar Saudi's

Laatste update:

Malcom gaat een dezer dagen de overstap naar Saudi-Arabië maken, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano maandag. De Braziliaanse buitenspeler is al persoonlijk akkoord met Saudi Pro League-club Al-Hilal. Zijn huidige werkgever Zenit Sint-Petersburg kan volgens de Italiaanse journalist een bedrag tussen de 55 en 60 miljoen bijschrijven.

Malcom was afgelopen seizoen behoorlijk op schot in de Russische competitie. In 27 wedstrijden wist de 26-jarige rechtsbuiten, die ook op de linkerflank uit de voeten kan, 23 keer het net te vinden en gaf hij 7 assists. Daarmee werd de Braziliaan topscorer van Rusland, met 3 doelpunten meer dan Spartak Moskou-aanvaller Quincy Promes. Tevens hielp Malcom op deze manier Zenit aan het vijfde kampioenschap op rij.

De linkspoot is sinds de zomer van 2019 actief in Rusland. Destijds transfereerde hij voor zo'n veertig miljoen van Barcelona naar Zenit. In zijn enige seizoen voor de Catalanen wist Malcom geen indruk te maken en kon hij slechts sporadisch op een basisplaats rekenen. Voor zijn transfer naar Spanje speelde Malcom nog voor Girondins de Bordeaux en Corinthians. Afgelopen juni maakte de rechtsbuiten daarnaast zijn debuut voor het nationale team van Brazilië.

In Saudi-Arabië kan Malcom teamgenoot worden van onder meer Kalidou Koulibaly, Sergej Milinkovic-Savic en Rúben Neves, die alle drie eerder deze zomer al de overstap naar Al-Hilal maakten. Ook Aleksandar Mitrovic van Fulham staat op het punt te tekenen voor de club van trainer Jorge Jesus.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

60 miljoen voor Malcom, dat zijn nog eens bedragen zeg. Benieuwd of onze grote vriend Quincy ook nog een mooie transfer naar de zandbak gaat maken. Al-Hilal begint ondertussen wel een aardig team te krijgen.

24 juli 2023 om 10:36

Ligt eraan of Saudi-Arabië een uitleveringsverdrag met ons heeft? Aangezien de Westerse wereld en Saudi-Arabië warme banden onderhouden zou mij dat niks verbazen. Promes is wel zo een ratje die pas gaat brommen na zijn carrière

24 juli 2023 om 10:40

Ik denk dat hij niet van plan is om ooit te gaan brommen. Gewoon in Rusland blijven en daar een beetje met geld smijten zie ik hem eerder doen.

24 juli 2023 om 10:45

Laat hem maar lekker in Rusland blijven, straks zitten wij er weer mee opgescheept wanneer de Saudis hem graag aan ons uitleveren.

24 juli 2023 om 10:52

Denk het niet midden oosten landen regeringen zijn geen fan van veroordeelde criminelen. Als een crimineel zich daar verstopt en de regering weet worden ze doorgaans uitgeleverd.

24 juli 2023 om 17:56

Als ze er prioriteit van maken. Promes is geen moordenaar die zullen ze heus niet uitleveren als die ergens in saudi of emirate is. Nederland levert said chaou een bekende drugs crimineel toch ook niet uit aan marokko die om hem vroeg. Altijd die westerse hypocrisie.

24 juli 2023 om 19:18

Wat is in jouw verhaal precies de hypocrisie?

24 juli 2023 om 11:22

Ik denk dat Al hilal inmiddels een team heeft wat de Eredivisie zou opvreten. Mag ook wel voor al sat geld. Maar spelers als Mahrez, Mendy. Firminho, Saint Maxim en nu weer Malcom zijn toch wel om je vingers bij af te likken. Wel zonde dat deze spelers niet meer in Europa zijn te zien. Denk dat er geen hond in Nederland een abbo neemt op de Saudi league.

24 juli 2023 om 11:39

Tuurlijk niet, was ook niet zo met Qatar, China, Rusland en MLS. Ze zullen denk ik vooral zelf dalen in niveau door lagere trainingsintensiteit en tegenstanders. Maar SA is nu een prima doorgeefluik voor dure vedettes en broodvoetballers.

24 juli 2023 om 12:15

De MLS timmert toch aardig aan de weg qua mediabereik, ze hebben nu net een deal met Appletv gesloten.

Maar voor de Saoedi's zal het worst zijn of buitenlanders naar hun voetbal kijken, het gaat erom dat die topspelers in S-A te zien zijn ipv ver weg in Europa.

24 juli 2023 om 12:35

@Hangover, vast, maar vooral in het eigen land toch? Die hebben daar ook een grote afzetmarkt. Ik heb vroeger wel eens uit verveling mls geprobeerd te kijken. Echt geen reet aan, met name het niveau van verdedigers en keepers was lachwekkend.

24 juli 2023 om 12:36

Dat denk je dat behoorlijk verkeerd Ali. Ze hebben best wat goede spelers, maar ook enorm veel die dik onder de eredivisie maat zijn. Als team zijn ze nooit een seizoen lang goed genoeg om kampioen te worden in de Eredivisie, en zeker niet als je bedenkt dat veel spelers er puur voor het geld zijn en dus niet de grootste motivatie en inzet zullen hebben.

24 juli 2023 om 12:42

Ja da's waar, maar er zullen toch wel een paar nostalgische Barcelona fans naar Messi, Busquets en Alba willen kijken voor 39 dollar per seizoen.

24 juli 2023 om 14:23

De spelers die onder maat zijn worden ook steeds meer vervangen. Maar kijk even naar de voorhoede die ik net benoem. Die is toch beter dan iedere topploeg in de ED? Nu zijn het nog de oudjes die daarheen gaan maar het zal me niks verbazen als straks een super talent die kant op gaat.

Niet normaal dit soort bedragen en met de hoeveelheid aan grote naam en kwaliteitsspelers die ze hebben aangetrokken zal de niveau toch aardig stijgen in de competitie daar.

Het lijkt ook wel interessanter te zijn voor voetballers om naar Saudie Arabië te vertrekken dan naar een China zo een tien jaar geleden. Meer geld waarschijnlijk maar het is ook duidelijk dat ze er als land veel aan gaan doen om zich te integreren in topsport. Of de spelers daar dan heen gaan omdat ze geloven in het project wil
Ik niet zeggen maar het is indrukwekkend dat ze in zo een korte periode zoveel spelers weten te overtuigen.

24 juli 2023 om 11:16

lol wat een boel onzin type je.
komt er gewoon op neer dat ze veel geld hebben, dat is alles.

er is geen "project" om saudi arabie op de kaart te zetten als het nieuwe oord om te komen voetballen. de jeugd opleidingen zijn er niet, of zijn er waardeloos. amateur voetbal heb je er bijna niet. heeft natuurlijk grotendeels te maken met de geografie van het land. kunnen ze niks aan doen.

al dit geld gesmijt is gewoon sportswashing, en popiejopie gedrag. in de hoop het wk2030 te krijgen.

24 juli 2023 om 13:27

De onzin waar je anderen van beticht, daar kom je zelf mee. Saudi-Arabië heeft zich al teruggetrokken voor de organisatie van het WK

24 juli 2023 om 11:42

Ik vind het dus precies hetzelfde als met China. Daar waren ze ook bezig met een "project". Haalden toendertijd toppers met Oscar, Tevez, Carrasco, Hulk en Texeira. Naast spelers van allerlei coaches binnenhalen, samenwerkingsverbanden met o.a. inter, city group, maar ook een ADO bijvoorbeeld. Leuk en aardig maar als er voor bijvoorbeeld amateurs en jeugd niks wordt gedaan zal het daar bij blijven. Daar kwamen ze bij China ook achter. Ze hebben vervolgens drastische maatregelen genomen om het aantrekken buitenlandse spelers moeilijk te maken (met als gevolg dat matige chinese voetballers, zoals die gast van Vitesse, hun gewicht in goud waard waren).

24 juli 2023 om 12:18

Het grote verschil blijft wel dat de Chinese staat het niet rechtstreeks sponsorde, daar waren het gewoon rijke chinezen (uiteraard met toestemming van de staat). De Saoedische staat pompt er nu wel gewoon geld in.

24 juli 2023 om 12:37

De Chinese overheid stimuleerde het volgens mij wel heel erg. Had te maken met zo n plan van de minister van sport daar. Dus misschien niet direct, maar ze hadden wel een vinger in de pap.

24 juli 2023 om 12:50

Zeker. Ook belastingtechnisch was het wel interessant voor rijke mensen volgens mij. Maar een staat die vier topclubs koopt en dan bereid lijkt te zijn direct miljarden in die clubs te investeren is toch heel andere koek vind ik.

Sowieso is het in China ook wat fout gelopen omdat die miljarden investeren niet echt binnen het communistisch handboek paste. Een probleem dat de Saoedi’s niet hebben. Ik durf dan ook wel te beweren dat het langer gaat duren dan in China. Minstens tot ze een WK beethebben.

24 juli 2023 om 13:19

Bij China hadden ze opeens dat sportplan omgegooid. Waren verplicht met Chinese spelers te spelen en mochten maar 2-3 buitenlanders. Allemaal om de eigen spelerspoule beter te maken. Toen had je die Zhang van volgens mij Vitesse doe nog voor veel geld weg kon. Het gaat staan met de interesse, enthausiasme en faciliteiten voor o.a. jeugd, eigen opleiding en binnenlandse competitie. Dit zag je ook bij Qatar. Ter vergelijking, iemand zei een tijd geleden bij een topic over turkse clubs dat Turkije zijn potentie alles behalve waar maakt omdat er o.a. geen amateurpiramide is waarin gescout wordt.

Malcom heeft zich echt goed ontwikkeld. Snap zijn keuze financieel gezien wel, maar hij was een echte meerwaarde geweest bij clubs in de Europese subtop.

Football Manager 2024 wordt fantastisch met die Saudi’s. Elke speler die je wil lozen kan daar heen en je maakt vaak zelfs winst. Speler blij, club blij.

Jammer dat Malcolm nooit zich heeft laten zien in de top 5 competities voor een aantal jaar. Geen idee wat hij aan kan/ kon maar nu is het wel klaar met hem. Eerst Rusland, nu deze club. Een echte broodvoetballer. Waar is de ambitie gebleven om historie te schrijven?

24 juli 2023 om 12:38

Maar kom op, als je niet je favoriete ploeg, een of andere obscure ploeg, of een Vanarama National club neemt heb je toch niks te zoeken op FM? 😜 Ik wed dat ik Carl Jenkinson dan nog steeds niet aan de straatstenen kwijt kan raken.

24 juli 2023 om 12:49

Het nieuwe China van een paar jaar geleden, kon je precies hetzelfde doen op FM haha

Barca flop maar wel een 7,5% doorverkoop wat een prima bonus is

Whaha, wederom een grote transfer voor deze speler. Leuke speler, maar meer ook niet. Gaan we niks aan missen in Europa. Al zag je hem sowieso al vrij weinig nu die in Rusland speelde...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren