Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bournemouth verbreekt clubrecord voor komst van Nathan Aké

Laatste update:

AFC Bournemouth heeft de komst van Nathan Aké vrijdag bevestigd. De Engelse club meldt dat het clubrecord is gebroken om de tweevoudig Oranje-international aan te trekken. Naar verluidt gaat het om een transfersom van 22,7 miljoen euro. Vorig seizoen maakte Aké diepe indruk in het Vitality Stadium, toen hij daar de eerste seizoenshelft op huurbasis werd gestald door Chelsea.

De 22-jarige verdediger heeft zijn handtekening gezet onder een ‘langdurig’ contract, zo bevestigt Bournemouth via de officiële kanalen. “Ik heb hier een geweldige tijd beleefd, dus ik ben blij om weer terug te zijn”, laat Aké in een eerste reactie weten. “Het is een mooie uitdaging. Chelsea is een prachtige club en ik heb daar veel geleerd, maar dit is een nieuwe stap en de juiste plek om mezelf verder te ontwikkelen. De fans hebben het beste nog niet van mij gezien. Ik leg de lat altijd hoog, dus ik heb nog veel om aan te werken. Met de hulp van de manager ben ik ervan overtuigd dat ik hier een nog betere speler ga worden.”

Eddie Howe, manager van the Cherries, is verheugd met de definitieve terugkeer van Aké. “Hij is iemand die we allemaal kennen, nadat hij hier een zeer succesvolle huurperiode kende vorig seizoen. Nathan is een fantastische talentvolle speler met een geweldige houding. Hij is iemand die wil leren en zichzelf wil ontwikkelen. Hij gaat een mooie toekomst tegemoet en ik blij dat zijn toekomst hier ligt."

Ook algemeen directeur Neill Blake is blij met de komst van de Nederlands international. “Nathan was hier vorig seizoen dan maar even, hij leverde een grote bijdrage aan datgene wat we hebben bereikt en maakte een gigantische indruk, zowel binnen als buiten de lijnen. We waren vastberaden om hem definitief aan te trekken en ik ben blij dat we een jonge, hongerige en talentvolle verdediger hebben weten vast te leggen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prachtig nieuws! Dit betekent dat een van Nederlands grootste talenten een basisplaats gaat krijgen in een van de grootste competities van Europa. Toch zonde dat hij bij Chelsea geen kans kreeg, ik had hem daar misschien wel klaar voor geacht.

30 juni 2017 om 09:14

Precies en dan ook nog bij een club die wel aardig gepresteerd heeft afgelopen jaar. Beter in de basis bij zulke teams dan 30 wedstrijden per jaar, waarvan 17 invallend.

30 juni 2017 om 10:34

Binnen Chelsea wordt Christensen gezien als een completere, meer getalenteerde voetballer. Hij zal de voorkeur krijgen boven Ake (en dat vind ik wel terecht eigenlijk!)

30 juni 2017 om 11:08

Leuk maar Christensen gaat het ook niet maken bij cfc, net als het talent dat na hem genoemd gaat worden als het grotere talent.

30 juni 2017 om 11:42

Dat staan er nog zat andere prachtige clubs klaar om Christensen op te vangen. Die heeft het namelijk al 2 seizoenen uitstekend gedaan in de Bundesliga. Niets aan de hand voor die beste jongen dus.

30 juni 2017 om 20:16

Tjee, en jij gelooft dit nog steeds? Ik hoor dit al 10 jaar... Wat een bord voor je kop... noem ff 2 doorgebroken spelers uit de opleiding graag... Mag van de laatste 10 jaar zijn... succes ermee

En dit is dus de reden dat Chelsea zoveel spelers verhuurd en op jonge leeftijd haalt. Lucratieve business..

Hoop voor Ake dat hij nu veel gaat spelen.

30 juni 2017 om 09:49

Wat een onzin. Chelsea verhuurt zoveel in de hoop dat er een wereldtopper tussen zit die goed genoeg is voor het eerste team van Chelsea. Dat de mindere talenten een leuk bedrag opleveren is een mooie bijkomstigheid.

30 juni 2017 om 10:33

Dat is absoluut geen onzin! Dat is het businessmodel waar Chelsea zich naar de Europese top wil vechten! Als voorstander van de FFP zijn we al tijden aan het werk om niet meer afhankelijk te zijn van het geld van Abramovich en dit is dé manier volgens het bestuur..

30 juni 2017 om 10:58

Filip heeft wel gelijk, man city etc doet precies hetzelfde

30 juni 2017 om 20:17

En jij voelt je daar prettig bij? Echte voetbalfan merk ik..

30 juni 2017 om 20:18

Jij mag het ook zeggen... doorgebroken spelers vanuit opleiding, laatste 10 jaar... zet hem op.

30 juni 2017 om 10:06

Idd kijk maar naar Matic, en misschien binnenkort Lukaku. Chelsea maakt niet altijd winst. Soms halen ze spelers en betalen ze flink wat jaren salaris. En vertrekken ze via de achterdeur.

30 juni 2017 om 11:46

Lukaku hebben ze vooralsnog flink wat winst op gemaakt natuurlijk. Als spelers verhuurd worden dan gebeurt het ook vaak genoeg dat de betreffende club een deel of zelfs het gehele salaris over neemt.

Everton betaalde in eerste instantie bijvoorbeeld ook 3,5 miljoen om Lukaku een jaar te huren. Vervolgens kochten ze hem voor ruim 35 miljoen.

Buiten dat zitten er vanzelfsprekend ketsers tussen die ze gewoon het nodige geld hebben gekost. Zo lang je zo af en toe maar een flinke slag maakt dan zal dat ongetwijfeld ruimschoots die paar ketsers compenseren.

Verstandige keuze van Aké, zijn tijd bij een topclub komt zeker nog! Potentie genoeg, nu vooral minuten maken en dan voetbalt die binnen 3-4 jaar basis bij een (sub)topper in de PL.

Kan toch niet zijn bedoeling zijn geweest om op jonge leeftijd uit Nederland te vertrekken en dan bij bournemouth terecht te komen.

30 juni 2017 om 09:17

Nee, maar hij is ook pas 22. Niemand denkt dat dit zijn eindstation is.

30 juni 2017 om 09:18

anders had die op deze leeftijd basis gestaan bij Feyenoord en nu basis in Bpl. Als je bij chelsea het niet redt dan kan je nog naar een club van dit kaliber, als je bij feyenoord faalt dan kan je naar een club als nac

30 juni 2017 om 09:21

Maar als hij (nu 22) al 3/4 seizoenen bij Feyenoord had gespeeld en bepalend was geweest had hij naar Everton of AS Roma ofzo kunnen gaan. om maar een voorbeeld te noemen.

de voetbalwereld is veel te wispelturig om dat te voorspellen

30 juni 2017 om 09:33

Echter is hij nu wel een x aantal miljoenen rijker dan optie Feyenoord. Dat is een ding dat je zeker weet wanneer je op vroege leeftijd naar Chelsea gaat, ik snap zo'n jongen helemaal.

30 juni 2017 om 20:20

'Als' je het bij Chelsea niet redt'... En wie red het daar wel dan.. Vanuit jeugdopleiding? In de laatste 10 jaar? Ik blijf de vraag maar stellen want de onwetendheid is blijkbaar enorm groot.

30 juni 2017 om 09:19

hij is wel rijk ... dus ja zeg het maar.

ik kan me haast niet voorstellen dat als hij bij Feyenoord gebleven was hij niet al minstens even ver, al dan niet verder was geweest.

maar ja, wie zal het zeggen. 95% van de vroeg vertrokken spelers haalt het niet. Ake dus wel. leuk voor hem toch ?

30 juni 2017 om 09:37

Als kongolo een transfer maakt zal het ook tegen de 20 miljoen aan zitten. Dus die komt aardig in de buurt

30 juni 2017 om 09:42

Dit dus. Ake heeft het fantastisch voor elkaar en komt nu als redelijke grote mijnheer binnen bij een leuke club in de Premier League. Bournemouth speelt heel aardig voetbal en Ake kan zich daar de komende 2-3 seizoenen fantastisch verder ontwikkelen.

Deze jongen heeft uitstekend door wat hij wil en wat het beste voor hem is. Hij zet razendsnel stappen en hopelijk weet hij die ontwikkeling door te zetten. Dan behoort hij binnen no time tot de beste kern bij het Nederlands elftal.

30 juni 2017 om 11:01

haha denk je? Ik denk het namelijk niet. Zelfs een Krsdrop komt niet in de buurt van de 20. Ik lees verschillende bedragen maar zal wel iets van 15mil en dan nog bonussen die makkelijk zijn te verkrijgen. 20mil is een hoop geld, een speler in NL levert niet heel snel 20mil op, uitzonderingen daargelaten.

30 juni 2017 om 22:40

Kongolo is een groter talent dan Karsdorp. Als de bonussen eenvoudig te verkrijgen zijn is de prijs 19 miljoen dat is bijna 20...

30 juni 2017 om 09:43

Onzin, er zijn genoeg spelers die het eerst bewezen hebben in de Eredivisie, en vervolgens weggelokt werden door Engelse clubs van het kaliber Bournemouth. Daarnaast is hij bij Bournemouth bijna verzekerd van een basisplek, wat hem ongetwijfeld ook de nodige belangstelling zal opleveren (mocht hij goed presteren). Al met al is Bournemouth denk ik helemaal niet zo'n slechte plek om op je 19e te zitten. Wijnaldum vertrok in 2015 ook naar Newcastle, waarvan ook al wel bekend was dat ze niet meer top waren, kijk waar hij nu staat. Ik zeg niet dat de situaties hetzelfde is, maar wel dat Bournemouth helemaal geen slechte club is om bij te zitten.

30 juni 2017 om 10:36

Onzin! Kijk eens naar Veltman, die jongen is bij Ajax gebleven en gaat naar Crystal Palace (waarschijnlijk)! Ik vind dit juist een veel betere manier van doen, zoals hier onder al gezegd wordt. Ake kon naar elke club die onder het niveau van Chelsea zit, dat was waarschijnlijk niet het geval als hij bij Feyenoord gebleven was.

Voor de dikke vandalen Ge-chelsea't ----- jong gekocht -------- dikke winst gemaakt.

pakt nu goed uit , maar hoeveel talenten zijn er door dit belachelijke beleid al ten onder gegaan, Succes Nathan !! tis je gegund gozer

30 juni 2017 om 10:06

Dit roept men standaard maar is eigenlijk gewoon grote onzin. Men moet eens niet zo doen of alle talenten gegarandeerde wereldtoppers zijn en 'verpest' zijn zodra ze het niet weten te halen bij een club als Chelsea. Het is slechts voor weinigen weggelegd om het op zo'n jonge leeftijd direct in de absolute top te redden.

Kijk even bij de jong elftallen van onze topclubs. Kijk eens naar de selecties van jong Oranje van de afgelopen jaren en kijk waar ze terecht zijn gekomen. Moet je eens nagaan hoe weinig van die jongens echt slagen.

Zo is het bij een club als Chelsea niet anders. Een Chelsea jeugdspeler als John Swift is vorig jaar transfervrij opgepikt door Reading en daar met 8 goals en 7 assists heel belangrijk geweest voor Stam. Dat is toch gewoon uitstekend voor zo'n jeugdspeler? Velen anderen zijn ook als prof actief in de lagere Engelse divisies. Weinig mis mee lijkt me.

Jong aangetrokken talenten als Ake, Bruma (wolfsburg), Atsu (newcastle), Traore (lyon), Perica (udinese), Hazard (gladbach) komen gewoon prima terecht. Andere jongen talenten spelen op huurbasis in de PD, Bundesliga, PL of Championship. Ook helemaal niets mis mee.

30 juni 2017 om 10:39

@sammerens. Hulde! Echt waar! Je hebt groot gelijk! Hoeveel jeugdspelers uit de B1 van Ajax zie je nog langdurig terug in Ajax 1 en hoeveel spelen er niet in Rusland/Polen of bij NAC? Dat is exact hetzelfde idee alleen dan van een veel lager niveau!

30 juni 2017 om 10:42

echt een mooi verhaal , maar iedereen weet dat chelsea koopt om uiteindelijk met winst door te verkopen. dat doen ze al lang en dat zullen ze nog langer blijven doen. alleen nu is het tegenwoordig niet alleen chelsea meer maar vrijwel iedere grootmacht uit het buitenland begint nu al met spelers te scouten van 10 jaar of zelfs jonger....

30 juni 2017 om 11:40

Dat het uiteindelijk ook een lucratieve methode en handelswijze is geworden, vooral voor Chelsea en City, ontken ik dan ook niet.

Jij doet echter alsof talloze talenten aan dat beleid ten onder zijn gegaan. Dat weerspreek ik simpelweg. Die jongens hebben er simpelweg zelf ook meer dan voldoende profijt van. Niet alleen financieel, want zoals gezegd komen veel van die jongens gewoon uitstekend terecht, al is het dan niet direct in de top.

Dat vrijwel iedere buitenlandse grootmacht al spelers van 10 jaar of jonger scout is verder natuurlijk pure onzin.

30 juni 2017 om 11:49

Clubs in het betaald voetbal scouten steeds vaker allerjongste voetballertjes in hun streven de beste talenten op te pikken. De clubs in de top van het amateurvoetbal zien elk weekeinde scouts van de profclubs langs de lijn bij de F-pupillen (7/8 jaar). Bron NOS . 2013 was hier al spraken van

30 juni 2017 om 12:21

Toen ik ruim 20 jaar geleden in de D-tjes speelde stonden er ook gewoon scouts van de regionale profclubs zoals de Eagles en de Graafschap langs de lijn. Dat is absoluut niet iets wat alleen buitenlandse grootmachten doen.

Buiten dat zie ik de relevantie met jouw opmerkingen 'jong gekocht -------- dikke winst gemaakt' en 'maar hoeveel talenten zijn er door dit belachelijke beleid al ten onder gegaan' ook totaal niet.

30 juni 2017 om 12:30

Je ken wel alles recht proberen te praten , maar het is gewoon bekend dat Chelsea een koopclub is , en het geen reet intreseert hoeveel miskopen ze maken.
ze kopen er kommend jaar bijvoorbeeld 10 , en als er 1 of 2 goeie bij zitten verkopen ze die met hoge winst.
dat is meer mijn punt en dat begint al vroeg bij de pupillen , maar ook met talenten van 20 jaar of ouder

30 juni 2017 om 13:09

Wat praat ik recht dan? Ik erken nota bene dat het de werkwijze van Chelsea is en dat het lucratief is.

Zoals gezegd beweer jij dat er talloze talenten ten onder zijn gegaan door het beleid dat Chelsea voert. Kom nou eens met goede voorbeelden dan?

Vooralsnog weerleg ik jouw opmerkingen vrij eenvoudig en kom je zelf met geen enkel fatsoenlijk voorbeeld om jouw beweringen hard te maken.

Goede beslissing van Ake om hier weer te gaan spelen. De kans op een basisplek is veel groter. Het wekelijks spelen in de PL zal hem goed doen.

Slimme zet van hem. Blijft toch zonde dat hij de 2e seizoenshelft daar gemist heeft. Chelsea had hem zogenaamd nodig en als resultaat heeft ie vrijwel alle wedstrijden vanaf de zijkant bekeken.
Hoop dat hij zijn ontwikkeling hier door kan zetten. Qua verdedigers gaat het Nederlands elftal de goede kant op. Wat een keuze ineens! Nu de voorhoede nog...

Bizar dat zo'n kleine club tegenwoordig zoveel geld op tafel kan leggen. Komt natuurlijk door de enorme inkomsten uit tv-rechten. Maar de verhoudingen in Europa komen wel erg scheef te staan op deze manier.

Mooie club, maar ik had hem meer op niveau Everton geschat. Ik ben positief verbaasd over zijn ontwikkeling. Een basisplaats bij Chelsea had hij alleen gekregen bij een coach die durtf in te passen. Ik denk dat hij op termijn wel goed genoeg zou zijn geweest voor Chelsea

Ik hoop dat deze jongen zich goed ontwikkeld, dan hebben we in oranje straks een ijzersterk centraal duo staan samen met van dijk

Goed besluit van Ake, en een prima transfer! Hij deed het vorig seizoenshelft op huurbasis dan ook geweldig bij Bournemouth. Het is nu meer dan belangrijk dat hij aan zijn speelminuten gaat komen en wedstrijden gaat spelen op het hoogste niveau.

Hopen dat hij zich goed ontwikkelt. De verdedigende linie als onze beste linie in het Nederlandse elftal... Wie had dat ooit gedacht? Volgens mij hebben we nooit zoveel verdedigende talenten gehad.

Dit vind ik echt zo enorm klote van m'n club.. ik had echt het idee dat zelfopgeleide jongens (ja Feyenoord verleden, maar voor Chelsea begrippen telt het wel) een kans begonnen te krijgen bij Chelsea.

Aké heeft echt talent zat en had wat mij betreft sinds januari in de basis moeten staan ipv Cahill. Voetballend is hij geweldig, verdedigend slim en hij leert enorm snel. Helaas is Conte niet bereid de jeugd echt kansen te geven, wat uiteraard zijn goedrecht is, maar niet positief is voor het imago van de club.
Ik hoorde dat we een terugkoop optie hebben, dus wellicht kan dat ons nog hoop geven, want ik verwacht een prachtige toekomst voor hem.

Ik vind het een slechte zaak en vrees nu dat we ook geen kansen zullen geven aan Musonda, Christensen, Abraham en later Da Silva.. Allen toptalenten die bij andere topclubs geheid ingepast zouden worden

30 juni 2017 om 15:59

Ik snap niet waarom alle Chelsea fans doen alsof Cahill zo slecht is. Die man is een icoon in wording en heeft het afgelopen seizoen ijzersterk gedaan. Dat Luis en Azpi beter waren wil nog niet zeggen dat Cahill slecht was. Heeft het gewoon erg goed gedaan en verdiende elke minuut dat hij in de basis stond.

Met Conte als coach hoef je niet te verwachten dat jonge talenten kansen gaan krijgen. Conte is nooit iemand geweest die jonge spelers een kans geeft. Chelsea gaat eerder 50+ miljoen neerleggen voor een van Dijk dan dat ze Christensen een kans geven.

Weer een speler die gefaald is nadat hij in de jeugd naar engeland vertrok. En nee dit valt niet te ontkennen. Je gaat naar chelsea en wordt daar nooit basisspeler en na een paar verhuurperiodes wordt je verkocht aan een club die je nooit zou kiezen als je goed presteert in de eredivisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren