Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bosz over Ajax-drietal: ‘Dit is natuurlijk wel waar je van tevoren over spreekt’

Laatste update:

Ajax ziet in de winterstop drie spelers afreizen naar Gabon voor de Afrika Cup. André Onana, Bertrand Traoré en Hakim Ziyech missen daardoor mogelijk vier competitiewedstrijden. Peter Bosz klaagt niet over de lange afwezigheid van het drietal, maar sluit niet uit dat in januari de portemonnee wordt getrokken voor versterkingen.

/

Toen Traoré en Ziyech afgelopen zomer werden aangetrokken, wist men bij Ajax dat de kans bestond dat ze in januari afwezig zijn. "Dit is natuurlijk wel waar je van tevoren over spreekt", zei Bosz vrijdag op de persconferentie in aanloop naar het duel van zondag met ADO Den Haag. "Je hoopt misschien stiekem nog dat Bertrand zich niet kwalificeert, maar dat gebeurt dan nog wel in de laatste minuut. Maar het is nou eenmaal zo. Op dit moment hebben we een hele brede selectie waarin we het kunnen opvangen."

Hoewel Ajax over een brede selectie beschikt, sluit Bosz versterkingen niet uit. "Ik heb er nog helemaal niet met Marc over gesproken", vertelt Bosz. "We hebben in de zomer gezegd, nu gaan we met deze brede selectie aan de slag, we gaan nu eerst aan de bak. Straks richting december zullen we de koppen bij elkaar steken en kijken wat er staat te gebeuren."

Is de huidige selectie van Ajax sterk genoeg om de landstitel te grijpen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan mij voorstellen dat het wel een probleem is. Clubs denken wel beter na om Afrikaanse spelers aan te trekken. Het missen van 4 competitiewedstrijden vind ik wel zeer veel. Maar om weer spelers aan te trekken om die 4 wedstrijden te kunnen opvangen vind ik ook wel wat. Ajax moet oppassen dat het niet met een te brede selectie gaat werken. Het zal vroeg of laat te veel onrust geven als er teveel spelers niet aan spelen toekomen.

14 oktober 2016 om 17:08

Alleen de spelers die de finale halen missen 4 wedstrijden bij hun club. Ze kunnen sowieso niet alle drie in de finale staan. Bij Traore kan je er vanuit gaan dat hij met Burkina-Faso niet ver zal komen.

15 oktober 2016 om 07:40

Het zijn meer dan 4 wedstrijden zeker als je meeweegt dat ze ook kapot terugkomen.
Ajax doet er verstandig aan nog 2 a 3 spelers te huren.

Dit is toch wel erg amateuristisch van Ajax hoor!! Ze hebben nu nog geen plan liggen hoe ze het moeten oplossen als die drie straks een paar weken niet beschikbaar zijn? Komt Overmars straks zeker weer met een paniekaankoop...

14 oktober 2016 om 16:54

Je hebt Bazoer Krul en Dolberg dus geen probleem.

14 oktober 2016 om 16:56

Ziyech en Traore spelen op andere posities dan Bazoer en Dolberg.

14 oktober 2016 om 16:58

Beetje schuiven toch klont

14 oktober 2016 om 17:03

Weer terug naar het creatiefloze middenveld zeker. El Ghazi lijkt me een logischere vervanger voor Traore. Maar mocht El Ghazi verkocht worden dan moet Overmars wellicht de portemonnee trekken voor een nieuwe rechtsbuiten.

14 oktober 2016 om 17:03

Cerny of Anwar rechts klaassen 10 Bazoer 6 klaar is Kees.

14 oktober 2016 om 17:05

@stylo

Ajax barst van de middenvelders en Nouri, El Ghazi en Cerny kunnen prima Traore vervangen. Voor de NL competitie zijn zij prima genoeg. Dus ik ben het niet eens om vervangers te halen.

Ajax moet nu alleen spelers halen als zij directe versterkingen zijn. Svp geen breedteaankopen!!

14 oktober 2016 om 17:07

Ik zou liever Nouri op 10 zien.

14 oktober 2016 om 17:16

@stylo

Dat hangt van de tegenstander af. Ik zou zo jonge jongen niet tegen een fysieke ploeg 90 min. inzetten wanneer zij moe zijn kan het weer wel. De 10 is wel een belangrijke positie. Dan zou ik hem eerder rechts laten wennen en is het niet erg als hij af en toe de bal verliest.

Tegen een zwakke tegenstander kan je hem natuurlijk wel op de 10 gebruiken. Maar hem langzaam brengen heeft wel mijn voorkeur.

14 oktober 2016 om 17:17

Ik zou nouri liever in het veld zien. Het is niet dat ik dan uitkijk naar de winterstop, maar maak me niet veel zorgen. Als het goed is is ghazi wel een (half) niveautje beter dan voorheen en de rest is vervangbaar + bewijsdrang. Nee zie dat wel goed komen. Ik ben er zelfs voorstander van om basisspelers zo nu en dan wat rust te gunnen, zodat andere spelers hun frisse energie kunnen etaleren. Ongeacht wat het niveauverschil is van de basisspeler en bankzitter

14 oktober 2016 om 17:51

Ziyech en Traore zijn er niet, maar die kan je gewoon opvangen. Traore met El Ghazi en Cerny, en Ziyech met Klaassen, Nouri en Van De Beek. Niet zo amateuristisch.

14 oktober 2016 om 17:52

En ik verwacht dat Krul dan eindelijk fit is om Onana te vervangen.

16 oktober 2016 om 09:11

Heb je niet naar onze bank en jong en A-selectie gekeken? Amateuristisch zou zijn als we nou halsoverkop nog allemaal spelers gaan kopen/huren om drie spelers voor vier wedstrijden te vervangen.
Voor Traore staan - El Ghazi - Cerny - VG Dekker (laatste optie maar liever dan huren)
Voor Onana hebben we Boer, en Krul gaat de komende weken minuten maken, dus die zal ongeveer gelijktijdig met de terugkeer van Onana fit zijn, dan mogen zij het gaan uitvechten om de eerste plek.

Ziyech hebben we echt bijna te veel opties, hij is natuurlijk onvervangbaar, maar we gaan nu ook niet even een gelijkwaardige speler op de kop tikken ofzo in de winterstop: Sinkgraven, Nouri, Bazoer, V.d. Beek, Gudelj, Serero

Lekker goedkoop scoren dit, ik heb echt een hekel aan commentaar zoals dit op voetbal zone..

16 oktober 2016 om 11:14

Heb je het bericht niet gelezen? Er wordt gesproken over het mogelijk kopen van versterkingen alleen weten ze nog niet hoe ze het gaan oplossen. Dat vind ik amateuristisch.

16 oktober 2016 om 11:36

@ Stylogmang

Volgens mij is er alles behalve een man over boord, het is half oktober, we hebben nog meer dan anderhalve maand voordat de winterse transfermarkt opent, er is genoeg talent in de kweekvijver om het intern op te vangen, ik vind er behoorlijk weinig amateuristisch aan, als die noodzaak er niet eens ís om ook daadwerkelijk te kopen.

Lekker paniek zaaien, oh, oh wat gaat het slecht met Overmars, heeft eindelijk eens een seizoen lekker aangekocht Cassiera, Sanchez, Traore(huur), Fr de Jong(winterstop vorig jaar) Milik verkocht voor 32, Cillessen voor 13.

Het enige wat amateuristisch was van dit bericht is dat er mogelijk gekocht zou gaan worden, het feit dat ze nog niet weten hoe ze het gaan oplossen vind ik positief, want dat zou kunnen betekenen dat we het intern gaan oplossen, wat mij bij verre de beste beslissing lijkt. Waarom nog meer aankopen/huren dat potentieel basismateriaal hun ontwikkeling alleen maar tegenhoudt. vrijwel al onze posities zijn dubbel of driedubbel bezet door spelers met veel potentie of al parate kwaliteit, ik zou alleen voor de linksback of de opvolger van Boer wel een speler willen zien.

Ga er maar niet vanuit dat Overmars een enorme paniekaankoop zal doen, die gaat een bagger speler huren voor te veel geld die geen wedstrijd gaat spelen. Maar goed, dat vind ik prima, zon huursom op het kapitaal van Ajax gaat niemand iets van voelen. Het gaat om 4 competitiewedstrijden hè? Als je het alleen met je eerste basiself moet gaan redden ga je sowieso nooit lang mee met de top

Jeugd de kans geven die paar wedstrijden. Afwezigheid van Ziyech en Traore opvangen door Nouri en Cenry een kans te geven. Kunnen dat prima invullen die paar wedstrijden. Als Ajax zelfs daarvoor nieuwe spelers aan wilt trekken kunnen deze jongens beter gewoon vertrekken, helaas

Dat is echt jammer dat ajax drie sleutelspelers moeten missen voor de Afrika cup. Wanneer gaat fifa de Afrikaanse voetbalbond aanspreken om de toernooi in de zomer laten spelen ipv in de februari? Dit is oneerlijk voor Europa dat ze de spelers in de belangrijkste wedstrijden moeten missen.

14 oktober 2016 om 17:24

Enerzijds is het dan wellicht te warm om te voetballen, dus dan snap ik het wel. Maar voor Afrika zou het ook veel gunstiger zijn, omdat hun spelers dan veel meer kans krijgen zich te ontwikkelen. Ik durf te wedden dat wanneer Ziyech wel voor Nederland uit was gekomen, hij deze zomer naar een Europese subtopper was gegaan. Maar nu moet je hem sowieso al wedstrijden missen dit seizoen dus dan is het voor clubs ook niet heel aantrekkelijk om een Afrikaan te halen. Met toernooien in de zomer worden Afrikaanse spelers aantrekkelijker voor clubs denk ik

Onana zegt waarschijnlijk af. Wil zich richten op Ajax. Je mist wel een hoop creativiteit dan maar ze zijn te vervangen. Ik zou geen spelers kopen de selectie is groot genoeg.

Ik denk dat PSV hier wel eens zijn voordeel mee kan doen. Feyenoord zonder zijn beste man (El Ahmadi) en Ajax zonder zijn beste man (Ziyech). Gelukkig geen Afrikanen bij PSV in de selectie.

14 oktober 2016 om 17:19

@psv

Mee eens dat El Ahmadi een groot probleem is voor Feyenoord. Hij is echt een sleutelspeler. Maar Ajax heeft voldoende goede vervangers voor de NL competitie.

14 oktober 2016 om 17:44

Psv komt meestal zwak uit de winterstop waarin ze vaak in Februari punten verspelen. Ajax kan dit makkelijk opvangen. Maar mocht Overmars een versterking halen zou dit natuurlijk fantastisch zijn.

Kan iemand mij vertellen wat de reden is dat de Afrika cup niet in de zomer wordt gespeeld? Is het dan te warm?

14 oktober 2016 om 18:08

Voor het grootste deel van Afrika is er weinig verschil tussen zomer en winter, daar gaat het meer om nat- en droogseizoen.

Als Ajax toch aankopen wilt doen in de winterstop haal dan een nieuwe linksback en een ervaren spits!!
Dolberg gaat toch niet het hele seizoen lang constant presteren en Cassierra heeft het gewenste niveau nog niet. Een ervaren spits als Huntelaar zou dus zeer welkom zijn. En ik ben niet tevreden over de linksbacks Dijks en Sinkgraven. Zijn allebei pure middelmaat. Haps zou een veel betere linksback zijn voor Ajax.

Waarschijnlijk zullen André Onana, Bertrand Traoré en Hakim Ziyech vast wel opgeroepen worden voor de Afrika Cup en tuurlijk, dat had je van tevoren kunnen weten en tuurlijk is het jammer, maar van Onana vind ik het niet erg, want met Tim Krul (die tegen die tijd toch wel fit zal zijn, mag ik hopen) heb je een betere keeper, op de plek van Traoré, die ik als rechtsbuiten zie, heb je Václav Černý en Anwar el Ghazi (heb een voorkeur voor Černý, omdat el Ghazi al meer dan een jaar uit vorm is, maar misschien is het tegen die tijd anders) en op de plek van Ziyech kan je Abdel Nouri die wedstrijden de kans geven.

En ja, ik weet dat Nouri rustig gebracht moet worden, maar zelf zou ik spelers als Nouri, de Jong, van de Beek, Cassierra, Dolberg en Černý brengen door sowieso vaste speelminuten in de Knvb Beker te geven, in de competitie en Europees verband laten spelen bij afwezigheid/blessures/schorsingen van andere spelers en anders regelmatig laten invallen.

Als het ongeveer januari is, dan hoop ik sowieso dat er het een en ander is veranderd. Dan hoop ik dat André Onana, Joël Veltman, Nick Viergever, Daley Sinkgraven en Davy Klaassen op de bank zitten en dat Tim Krul, Kenny Tete, Jaïro Riedewald, Mitchell Dijks en Riechedly Bazoer basisplaatsen hebben en ja, ik weet dat iemand als Viergever op dit moment prima speelt, maar ik ben niet echt een fan van hem en Riedewald is jonger, kan beter worden en kan Ajax in de toekomst meer opleveren dan Viergever en van Klaassen en Veltman ben ik sowieso nooit echt een fan geweest.

Dan zou ik dus in deze opstelling spelen en zodra Traoré (op de plek van Černý) en Ziyech (op de plek van Nouri) terug zijn van de Afrika Cup, krijgen ze natuurlijk hun plek terug. Op die manier hebben Nouri en Černý ook meerdere wedstrijden de kans om rustig te wennen aan het niveau en zich meerdere wedstrijden achter elkaar te laten zien.

Krul
Tete
Sánchez
Riedewald
Dijks
Schöne
Bazoer
Nouri
Cerný
Dolberg
Younes

Als je nu gewoon jongens als van de Beek, Nouri en Cerny/El Ghazi langzaam aan speel minuten geef kan je die mooi gebruiken in die 4 wedstrijden. Onane lijkt me minder erg want dan zal Krul eerste keus zijn en heb je Boer nog als backup daar kom je ook wel 4 wedstrijden mee door.
Je weet het als club van te voren kan je op tijd beslissen wat je eraan doet om het op te vangen een speler kopen voor 4 wedstrijden lijkt me onzin dan zie ik liever dat ze een linksback kopen want dat is echt wel nodig.

Moet toch geen probleem zijn? Krul en Boer als keeper, el Ghazi/czerny als buitenspeler en voor Ziyech van de Beek of Nouri. Nouri zou ongeveer zo'n speler als Ziyech kunnen worden, we kunnen dan zien of hij het al aan kan. Bazoer zie ik meer als stand-in voor Klaassen. Voor deze posities zou ik dus niets kopen, tenzij Traore na het seizoen vertrekt. Ziyech zal nog wel even bij Ajax blijven, hoewel hij ondertussen op de internationale radar is verschenen.

Ik zou cerny opstellen tegen ado met daar achter muric en younes voor el ghazi & Cassierra voor Dolberg als ik bosz zou zijn & savastano voor Dijks.,en de ligt voor davinson sanchez + Tete voor Veltman & Nathan Leyder voor viergever,westermann voor gudelj,vd beek voor bazoer + Nouri voor Klaassen.

14 oktober 2016 om 20:19

Je wilt jong Ajax sturen dus? Muric speelt volgens mij al een tijdje niet meer bij Ajax.

15 oktober 2016 om 00:49

Nee,Ik bedoel inzake dat traore het niet haalt om ado uit te foebele dan zou je Cerny als rechtsbuiten kunnen posteren naast Dolberg samen met younes in de aanval.

14 oktober 2016 om 23:26

Muric is al verhuurd aan pesara in ita

15 oktober 2016 om 00:53

Zo dom dat de directie & (t.s.)technische staf dat hebben gedaan ik zag als fan van Ajax heel veel potentie in muric oftewel dat het idioot is om hem aan de serie b te verhuren,superstom.

15 oktober 2016 om 09:03

Inderdaad vreemd dat de TC jou niet even hebben gevraagd of ze muric moesten verhuren of niet. Muric wilde zelf verhuurd worden omdat hij niet nog een jaar in jong Ajax wilde spelen. Muric is een aardige speler maar gaat het niet redden bij Ajax

Tja, als je dit systeem blijft spelen dan moet je eigenlijk nog tenminste een goede rechts- en linksback halen. Maar zie maar eens backs te vinden die erover heen kunnen, goed kunnen verdedigen en er direct zullen staan. Een goede linksbuiten achter Younes is overigens ook geen overbodige luxe als je geen vertrouwen hebt in Cerny...

Ik zie liever dat Bosz de selectie gewoon op haar kwaliteiten benut en tegen de kleintjes 3-4-3 gaat spelen... 3 echte verdedigers achterin; Tete, Sanchez en Riedewald, en daarvoor Bazoer, Klaassen, Ziyech en Schone (kan je ook makkelijk Nouri of Sinkgraven een keer brengen). Voorhoede gewoon hetzelfde. Dan speel je alsnog heel aanvallend maar gebruik je vooral achterin gewoon je beste spelers.

Tegen de grotere jongens Speel je 4-3-3 en bouw je wat meer verdedigende zekerheid in. Het hoeft niet altijd mooi zolang het maar wel goed is. Als er iets geconcludeerd kan worden uit het feit dat met de (kwalitatief sterke) poppetjes op de juiste plek de leukste wedstrijden sinds jaren zijn gespeeld, is het wel dat vooral goede spelers leuk spel creëren. Je kan nog zoveel aanvallende intenties hebben of tactische ideeën, maar het begint gewoon bij je beste spelers op te stellen.

En ik zou krul mits hij superfit is ook meenemen naar Spanje voor ondersteuning van Onana.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren