Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Borussia Dortmund opent mogelijke prachtdag met alleszeggende tweets

Laatste update:

Social media vormen anno 2023 een hoeksteen van de samenleving. Topspelers als Lionel Messi, Memphis Depay en Cristiano Ronaldo, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen. Bijzondere voetbalmomenten gaan bovendien razendsnel de hele planeet over. Voetbalzone zet de gekste, mooiste en opvallendste posts op social media in de rubriek VZ Social op een rijtje.

Borussia Dortmund kan zaterdag voor het eerst sinds 2012 de Duitse landstitel binnenslepen. BVB kan daarmee een einde maken aan de alleenheerschappij van Bayern München, dat de afgelopen tien seizoenen kampioen werd. Wanneer Dortmund in eigen huis weet te winnen van 1. FSV Mainz 05, is het niet eens meer afhankelijk van het resultaat van Bayern op bezoek bij 1. FC Köln. Dat de spanning erin zit, blijkt uit de tweets van Dortmund zaterdagochtend.


“Wanneer je maatje je om 6.15 uur schrijft dat hij op je aan het wachten is. Een goede negen uur voor de aftrap”, laat de beheerder van het Twitter-account van die Borussen weten met een screenshot van het bericht. De tweet wordt enkele minuten later opgevolgd door een video waarin te zien is dat een grote menigte zich reeds heeft verzameld rondom het Signal Iduna Park. “Was schijnbaar een goed idee.” Uit de beelden kan één ding worden opgemaakt: Dortmund is klaar voor een waar volksfeest en de kroon op het prachtige verhaal van Sébastien Haller. De voormalig Ajacied versloeg kanker en staat nu aan de vooravond van een absolute heldenrol in het kampioenschap van Dortmund.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het zal je maar gebeuren dat je vandaag het kampioenschap verspeeld.

27 mei 2023 om 10:28

Dat is zelfs voor Dortmund een te hoog Dortmund gehalte

27 mei 2023 om 16:42

Staan wel met 0-2 achter en bayern voor met 0-1

27 mei 2023 om 10:58

Het zou me niet eens verbazen, het blijft Dortmund.

Ik hoop echt van harte dat ze het redden, maar toch krijg ik bij Dortmund ook altijd een beetje Arsenal vibes. De laatste weken hebben ze ook op cruciale momenten punten verspeeld, bijv bij Stuttgart uit waar ze in de 93e minuut de 2-3 maken maar vervolgens alsnog de 3-3 incasseren 3 minuten later. Of uit bij Bochum waar ze misschien wel met 1-5 hadden moeten winnen maar ze bleven steken op 1-1.

Gelukkig verloor Bayern opnieuw punten afgelopen week, maar ik zou geen grof bedrag op Dortmund in durven zetten vandaag. Desalniettemin hoop ik van harte dat ze het lukt, want de 10 jaar heerschappij van Bayern zijn de meeste voetbal liefhebbers wel beu nu.

27 mei 2023 om 10:57

Ik gun het ze ook van harte, maar zou er cent op in zetten. Zou overigens wel een top prestatie zijn. De selectie van Dortmund vind ik toch wel de minste van de afgelopen tien jaar. Doet die trainer toch wat goed!

27 mei 2023 om 12:28

Gelukkig levert grof geld ook geen donder op (quotering rond de 1,15 of lager), dus dat werkt sowieso al niet mee.

27 mei 2023 om 13:03

Jammer, had wel wat extra's kunnen gebruiken 🤣

Zou het Dortmund echt gunnen en dan hopelijk handhaaft Schalke zich ook nog. Het verhaal van Dortmund is gelijk aan dat van Feyenoord. De langdurige hegemonie verbroken van de absolute nummer 1 van het land. Er heel erg van genieten want de kans dat volgend jaar de rollen weer omgekeerd zijn is 99%.

27 mei 2023 om 10:35

Zo langdurig was de hegemonie van Ajax toch helemaal niet? Zijn voor dit seizoen 3x op rij kampioen geworden, en 1e tijdens het coronaseizoen. Vind ik totaal niet te vergelijken met een Bayern dat al 10x op rij kampioen is geworden. Wat dat betreft mogen we in Nederland blij zijn dat we met PSV, en soms ook Feyenoord ploegen hebben die het Ajax bijna standaard lastig kunnen maken.

27 mei 2023 om 10:46

Ajax kan ook nooit het Bayern van NL worden, omdat bij Ajax de beste spelers weggekocht worden elk seizoen om naar een grotere competitie te gaan. Dat gebeurt bij Bayern niet natuurlijk. Was echt een mediading.

27 mei 2023 om 10:47

Denk dat hij bedoelt dat Ajax en PSV beide dan Bayern zouden moeten voorstellen, anders slaat het kant noch wal

27 mei 2023 om 10:55

@sitostick: als 2 clubs 1 club moeten voorstellen slaat het ook kant noch wal

27 mei 2023 om 11:04

Zou ook kunnen, maar zou het dan nog een vreemde vergelijking vinden. Zou bijvoorbeeld de Spaanse competitie een betere vinden. Barca en Madrid (Ajax en PSV) delen normaal gesproken de lakens uit, maar Atletico (Feyenoord) doet soms ook een duit in het zakje.

27 mei 2023 om 10:45

Ajax is niet het Bayern van NL, althans niet op die sportieve manier. Was Overmars er nog en zaten er niet zoveel slangen in de verschillende bestuurslagen dan was Ajax waarschijnlijk nog 6x kampioen geworden. De regelmatige onrust bij Ajax is wel te vergelijken met de onrust die vaak bij Bayern heerst. On: Gun het Haller en Dortmund. Elk jaar dezelfde kampioen is ook saai, zelfs voor de supporters van de club die telkens kampioen wordt is dat op een gegeven moment niet boeiend meer. Althans, zo sta ik er in. Een spannende competitie is veel meer waard, zeker wanneer je dan kampioen wordt. Go Dortmund! Go Haller!

27 mei 2023 om 10:47

Denk dat handhaving voor schalke moeilijk is, hebben leuk wat goede punten binnen gehaald in afgelopen weken maar toevallig de directe competitie ook - volgens mij zelfs bij winst of RB of gelijkspel ten beste moet er nacompetitie gespeeld worden. Aangezien toevallig hoffenheim, stuttgart en bochum redelijk goede zaken hebben gedaan met onverwachte punten winst.

27 mei 2023 om 10:57

Haha mooi, die PSV en Feyenoord supporters meteen gepikeerd door deze hele normale reactie. Het was de afgelopen jaren toch gewoon een hegemonie van Ajax en Ajax is toch gewoon de nummer 1 van Nederland? Daar is niks geks aan gezegd. De hegemonie van Ajax was een stuk minder lang maar nog steeds langdurig toch?

27 mei 2023 om 11:01

Wat is lang? Ik vind 3 jaar niet bijzonder lang, en al helemaal niet als PSV bijvoorbeeld ook vorig decennium 3 of 4x op rij kampioen is geworden. Dat Ajax normaal gesproken de nr 1 is ben ik met je eens, maar dat is alweer heel wat anders dan een langdurige hegemonie die je kan vergelijken met Bayern. Ben overigens zowel niet voor PSV als Feyenoord, dus daar hoef je je niet druk over te maken.

27 mei 2023 om 11:03

4 jaar als je het corona jaar meetelt? Vind Dortmund als club ook altijd wel enigzins vergelijkbaar met feyenoord. Qua sfeer, ambiance etcetera. Mooie club wel. Prachtig elftal toen met Lewandowski, Gotze, Reus, Gundogan...

27 mei 2023 om 11:49

En waarom zouden we het coronajaar als kampioenschap meetellen? Verder inderdaad zeer vergelijkbare clubs, alleen steken de competities te verschillend in elkaar om ze daarbij te kunnen vergelijken. Kan je het beter vergelijken met Atletico in Spanje.

27 mei 2023 om 12:00

@Spursfan
Omdat Ajax bovenaan stond toen de competitie werd stop gezet. Daar is de eindstand opgemaakt en diegene die bovenaan staat is dan kampioen. Maar het gaat niet eens erom of Ajax tot kampioen is uitgeroepen of niet. Het feit is, dat Ajax toen ook bovenaan stond toen de competitie stop werd gezet. Daarmee zou je dus kunnen spreken van een 4 jarige dominantie. En je kan niet zeggen dat AZ er nog overheen zou gaan. Net zoals ik niet kan zeggen dat ajax dat jaar nog 'makkelijk' kampioen zou worden.(wat ik wel denk overigens) Want dat weten we gewoon niet.

27 mei 2023 om 12:06

Valt wat voor te zeggen om het mee te nemen, valt ook wat voor te zeggen om het niet te doen. Al met al is 4 jaar dominantie nog steeds heel wat anders dan 10 jaar, zoals in Duitsland 😉

27 mei 2023 om 13:09

Exact. Omdat je dat niet kan zeggen vind ik ook niet dat je dat jaar echt mee kan tellen mbt de hegemonie, en laat ik hem er gewoon uit. Ook als we hem wel zouden tellen vind ik 4 jaar ook niet heel lang.

27 mei 2023 om 14:19

Eens, ik vraag me ook af of we überhaupt ooit zulke lange periodes van hegemonie gaan kennen in NL. Laten we hopen van niet!

Alvast gefeliciteerd. Toch leuk dat Bayern niet ELK jaar kampioen wordt. Zo lijkt het nog ergens op.

Leuk voor Dortmund dat ze weer eens kampioen worden. Gun het de trouwe aanhang helemaal. Het kan bijna niet meer mis gaan. Mainz zit in een slechte fase en Dortmund is thuis heel moeilijk te kloppen. Hopelijk vandaag een geweldige ontknoping voor de meisterschaft, CL tickets en degraderen/playoff. Hopelijk veel tabel verschuivingen en laatste minuut goals zoals vorig seizoen👍🏽. Mooie dag voor de Bundesliga liefhebbers.

Schitterend om al die fans daar nu al te zien. Hoop enorm dat BVB kampioen wordt. Heb normaal niet veel met ze, maar vindt ze dit seizoen bij vlagen echt heel goed voetballen. Zou ook leuk zijn om eens een andere kampioen mee te maken dan Bayern.

Zal wel een aardig sfeertje zijn daar in het stadion!! Ik gun het ze van harte!!

Ondanks de oerlelijke shirts hoop ik zo dat ze kampioen worden.

Zo zie je toch dat Ajax het Bayern München van Nederland is ;-)

Ga toch maar voor de lol €50 inzetten op BVB wint niet....

27 mei 2023 om 11:09

Ga je serieus tegen de sterkste thuisploeg van de Bundesliga inzetten? Kijk de stats van Dortmund thuis nog maar eens.

27 mei 2023 om 12:03

Maar je weet dat je het over Dortmund hebt hé?

Dan is die 50eu nog wel een overweging waard...

27 mei 2023 om 12:47

Hoop eerlijk gezegd dat Dortmund de titel pakt maar heb toch een slecht gevoel hierover.

27 mei 2023 om 20:07

En? Hoeveel gewonnen?!

Jammer voor de Ligt, maar ik gun Dortmund en met name Haller de titel. Zo'n bewogen jaar en je zo terug knokken en gewoon belangrijk zijn.

dortmund heeft een paar flinke ketsers gemaakt dit seizoen, maar thuis gewoon ijzersterk dit seizoen.
en ze spelen (net als bayern overigens) tegen een club die nergens meer voor speelt

Feyenoord een Dortmund allebei dit jaar die de favoriet verslaat zou mooi zijn! Als Arsenal nou niet door het ijs was gezakt..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren